6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
jo tak 13. je hodně, hodně dobré datum schvaluju a držím palce ... tyjo jako letňata jsou do 14 dnů tady ... teď mi to začíná docvakávat ...
Evo: nejsi paranoidní, vůbec - anebo jsem taky paranoidní ... mám z těch čekáren (+ všech dalších veřejných prostor) taky husí kůži brrrr ... budu se nové dětské snažit navrhnout něco podobného ... ať si o mně myslí, co chce!
a gin s tonicem mňam, na ten jsem úplně zapomněla ... ale taky jen gin s červeně oděným anglickým šlechticem na vinětě
Upravil(a) Kasiopea (2. 5. 2013 17:06)
Není tady
À pak ještě bílé martini s tonikem.
Ja jsem tiež paranoidní na bacily a nejen u doktora
Není tady
Babucho, Elen se mi líbí a Ella taky, ani žádnou Ellu neznám.
Sluní, mě až teď jak čtu holky došlo toho 13., téda, to bych si to raději nechala posunout na jindy (u přirozeného porodu si nevyberu, jestli to na mě 13.6. přijde...)
Takže jsem ráda, že nejsem cvok, když se štítím čekárny u doktora. Druhá moje obava je z následků očkování v kojeneckém věku, no nevím, jak se s tím popereme, asi odložím na 12 měs. a budu se celkově vyhýbat veřejným prostorám a nebudu s malým chodit ani do supermarketů (s Aničkou jsem chodila).
Není tady
Eví tak to bych zas neriskovala. Proč se rok tvrdě omezovat když za 4 měsíce můžeš mít klid.
Tu je jasné že riskuješ víc s případným onemocním než s vakcínou.
Denďa hned jak vykoukne začne s vakcínou proti TBC.
Hodně cestujeme a tu je plno přistěhovalců z Afriky. V Čr to taky slavné není, ukrajinci, vietnamci atd......
Není tady
Sluni: to je krasa, jen drzte holky!
Pavli: parada, jen tak dal
Ditu: snad nebudes predbihat
Babu: Elen se mi taky libi!
Holky na fb si pridavam jen pratele co znam osobne, nezlobte se, ja spis mazu nez pridavam....blbe zkusenosti..
Alkohol: ja tvrde taky moc ne, ldyz uz tak gin+tonik, nebo nejaky koktejl a pak vinecko- mnam mnam
Co se tyce nemocnice, doufam ze budu rodit normalne, to bych byla do 24 hod doma, kdyz cisat tak 4 dny, spis 3.5. Ale i tak si neumim predstavit ze bude manza hlidat. Rodinu tu nemam, pratele pracuji a to by treba pomohli tak na 2hodky. Mamca prijede sice na 5 tydnu ale kdyz bude cs tak musim neco vymyslet na ty prvni ctyri dny mam z toho dnes nejakou depku. A to mi v utery ten dr.taky na nalade nepridal, ze si nebyl jisty polohou.
Není tady
Evi: pacient na ockovani jsem taky trochu. MMR jsem prdovi este nedala, odlozeno na dva roky, mozna i pozdeji a to ho mam v ockovacim kalendari mit hotov ve 12 mesici. Hlavne nedavej Hep.B, nevim jestli to v cechach nedavaji hned po porodu, je to hnus. My v tech kombinovanych vakcinach Heb.B vubec nemame, nejdrive se dava ve 12 letech. Ja taky odlozim na 4-6-8 misto 2-4-6. Nestovice, pneumokoka ani meningokoka davat vubec nebudu.
U vakcin jde hlavne o to aby nebyli moc blizko sebe a to telicko se mohlo snaze zbavit hliniku atd v prvnich dvou letech, hlavne se vubec nedoporucuje davat hexu+ pneumokok, nebo vubec nijak kombinovat hexu.
Tady dost tlaci i rotavirus- vakcina- vodicka- taky nic moc.
Upravil(a) zacka (2. 5. 2013 19:11)
Není tady
Já bych si tak dala gin s tonicem!!! Kdyby aspoň po porodu si mohl člověk pořádně přihnout, ale kojení tomu neobětuju. Když už jsem zvládla ledvinové koliky bez analgetik, tak snad zvládnu nepodlehnout alkoholu. Ovocné pivo si ale neodepřu.
Dito, A. je teď na služebce (kousek od vás, mmch) a od Zaharky bývám pryč, 2 dny v týdnu, kdy přednáším na fakultě v ČB (nejhorší je noc, při práci si na ní skoro ani nevzpomenu, ale jakmile můžu polevit koncentraci, tak jsem myšlenkama pořád u ní, takže tvé stýskání, když máš dcerku ve školce, chápu); jinak jsme tak spolu, až to někdy neprospívá. (Jo, a cukrovkou ty nevolnosti asi budou, podle nich jsem si ji ostatně diagnostikovala ještě před samotným vyšetřením u dr.)
Kasi, a jaký nápoj vyvolává porod? Jo, a v porodce mi odchod taky odkládali - pěkně kruťácky, po ranní kontrole vždycky oznámili, že ještě ne. Každý ten den jsem obrečela (dokonce ani před primářem jsem se neudržela) a to jsem doma ještě žádné dítě neměla.
Sluní, to je chvilička...tak strašně rychle to uteklo...pro mě je pořád nepředstavitelné, že za pár týdnů rodím.
Není tady
Elisabeti:
ovocné pivo si občas dám taky , ale tak půl sklenky max
to jsem byla já, kdo psal, že se mu stýská, když je dcera ve školce
ten nápoj ... je to podle Ingeborg Stadelmann (kdyžtak zadej do vyhledávače), jedná se o nápoj, který by se měl pít po termínu! a ingredience jsou ricinový olej, meruňkový džus a šampaňské (hlt) ... a taky jsem četla, že podobně působí nápoj Aloe Vera (ten v hranaté lahvi) = taky se nesmí pít v těhotenství (takže před termínem taky ne-e), protože právě může vyvolat prokrvení dělohy a stahy ...
Není tady
Ad očkování: Zrovna mám rozečtenou knihu: Doba jedová. Když si vzpomenu, že po každém očkování byla Anička jako nemocná a po MMR mi nechtěla 2 měs. jíst, tak to nechci dalšímu dítku udělat, navíc jsou i rizika autismu, snížení inteligence, regres ve vývoji (ten jsem vždy trochu zaznamenala), synkovi se výrazně zhoršoval očkováním exém atd. Doufám, že roční dítě už nějaké očkování zvládne. I když teda na rozalio.cz jsou popsané drsné případy i ve starším věku (13-ti letá holka přestala chodit po očkování Hep. B - nějaká ischemie nervů u míchy jako reakce). Když dají hexu ve 4 měs. tak trvá další 2 měs. než si dítě vytvoří důkladně protilátky, takže s malinkými by se do supermarketu nemělo ani tak, i když jako určitá ochrana funguje kojení. Půl roku nebo rok, to už není takový rozdíl, to já se klidně omezím, než jezdit nakupovat jako rodinka se 3 dětma, to je radši nechám doma manželovi a pojedu sama :-). Ještě víc než supermarketů a ordinace se štítím v MHD a metra, ale tím jezdím asi tak 2x ročně, takže tomu se lehce vyhnu. Kdybych bydlela v Praze, asi to vidím jinak a očkuju dříve, v našem případě riziko očkování zcela jistě převažuje nad rizikem, že tu nemoc chytne - nemá kde.
Kamarádka, která se učila v USA na dulu mi řekla dnes pro mě nové info, že po porodu je dobré jíst mix z mandlí, medu a na oleji opraženého zázvoru. Mandle jsou dobré na tvorbu mléka a zázvor na stahování dělohy. Tak to asi vyzkouším v trochu jiné formě, opražené mandle s medem mám moc ráda a zázvor budu pít raději ve formě čaje.
Není tady
Na vyvolání porodu je prý dobrý maliník, lněné semínko a sex, jenže stejně si to miminko samo určí, jestli ven půjde a nebo jestli se sexem jen udělá pár bolestivých kontrakcí a žádný porod z toho.
Není tady
no já ten nápoj nikomu nedoporučuji ... jen ho popisuji ... ovšem kdo zažil medicínsky vyvolávaný porod (v mém případě to byly pěkné 2 dny, suma sumárum 30 hodin trápení), dokáže pochopit, že tonoucí se stébla chytá
sex je dobrý, ale slabý :-), a abych byla kompletní, lněné semeno, maliník jsem minule pila poctivě jak divá
no to očkování, to je taky věc ... ách jo
Upravil(a) Kasiopea (2. 5. 2013 22:18)
Není tady
Ty stránky co brojí proti očkování nemají vůbec žádnou hodnotu. Ono je jednoduché napsat několika strankovy kolaborat o negativech. Kde chybí pozitiva ( a opačně) není reálný pohled na věc.
Co sr nad tím zamyslet víc fylosoficky.
Jsem pro protože si připouštím obě stránky věci a z toho si dělám reálný názor.
Jaké jsou kladné stránky očkování? Pozitivní statistiky a rizika neočekávaných dětí po několik generací dopředu?
Když se vrátím zpět v čase do dob kdy ještě neexistovala žádná vakcína a proockovanost dozvím se, že v průměrné rodině 12 dětí se dozilo puberty 6 a dospělosti 4. Je takový poměr i např u autismu? Dostane ho 8 dětí z 12?
Halt očkování není bio tak je aktuálně děsně nemoderní
Upravil(a) Dita.L (3. 5. 2013 1:09)
Není tady
čau hoky, tak mám opět nespací noc
Dituš, ty už zase lítáš po nemocnici?!
no, 13. nic moc, ale jestli se mi nechce rodit ještě až za další týden, tak není jiná možnost (maj to tam jakýsi narvaný)
a očkování...mám názor jako Dita...nijak očkování nepodporuju, nechávám jen povinný, na druhou stranu bych chtěla vidět, kdyby se očkování úplně zrušilo, co by to s náma udělalo...
Není tady
Nejsem nějaká neočkovací radikalistka... jaké knihy teda hodnotu mají? Nepopírám, že dříve očkování alespoň dávala hluboký smysl (nemoc ohrožovala děti zcela reálně a neočkovalo se proti všemu jako dnes).
Autor Doby jedové je pro ta povinná očkování, akorát by vypustil v kojeneckém věku Hep. B. a ta nepovinná: pneumokok atd., píše, že ještě český očkovací kalendář je rozumný v porovnání s tím v USA, kde do dětiček cpou všechno a výskyt autismu je opravdu velký (statistika uvedena), je tam i statistika, kolik kojenců se zachrání před Hep. B na počet poškozených očkováním 1:200.
A i kdybych tu knihu nečetla, viděla jsem co očkování dělalo mým 2 dětem, takže tomu třetímu dopřeju rok klidu a pak začneme (nějakou kombinací) a hlavně kvůli tomu, že se bojím tetanu koní.
Není tady
Sluní to je drsný, že už je to tu!!! Vůbec mi to nedochází.... konečně máme skříně, ale chybí podl. krytiny, střešní okno, přestěhovat pracovnu, najít koberec do herny, zařídit komplet pokojík a věci k miminu potřebné (mimo kočárku), vyprdnout dítě a pak jen doufat o přežití
holky já a tyto názory na očkování nechám stranou. Když zajdu k doktorce a pak k druhé, budu v tom mít bordel. co doktor to názor. Proto jsem se u dcerky rozhodla, že si vyslechnu svou dětskou a pak se prostě rozhodnu. Já minule hexu platila a naštěstí jsme nikdy neměly žádnou reakci a to jsme proočkované s dcerkou nad kalendář.
Evi některé nemoci máš u Vás blíže než my tu v Praze. Koukala jsm na byl jednou jeden život a tam zrovna chytil chlapec vlastně mrtvou nemoc, která byla v kořínku kytky a škrábl se.
Ale určitě nebudu ta, která bude vstupovat do diskuze a hájit to. Já nevím, já prostě ani nepřemýšlím nad neočkováním a je mi dobře Důvody uvedené v článcích mi příjdou dost přehnané, ale viděla jsem i případy, kdy paní po očko obě děti ulehly do katatonického stavu. Těm dětem je dnes tak 30let, ona je tahá a oni jsou ležáci. To je strašné.... ale asi je to vyjimka, mají něco v dna, co se spolu s vakcínou bije....
Není tady
jo Evči ale já nemám žádný stihomam z čekáren, jako máš ty, to bych asi mluvila jinak takže tě chápu a hlavně ty jsi přírodní typ člověka... máš koně atd. Já jsem rozmazlenec vyvalený u bazénu nebo u počítače
a propó kdy ti přijede rodinka, že bychom přijely s malou na koníka? příští týden mají řed. volno....
Není tady
Eví ty sis to vylozila tak že na tebe utocim a vyvracím ti názor ( což se mi na BB stává celkem běžně ) ale já jen se snažím ke svému názoru stavět příslušné argumenty. Taková diskuse nebo kniha má obrovský smysl. A hlavně je o čem diskutovat. Takže .....bez útoku
Autismus je často nediagnostikovatelny do 6 ti let věku. Kdo a jak prokázal že šestileté dítě s lehkou diagnózu se narodil bez a nese si následek očkování?
Atb způsobuji bolestivé mikozy. Antivirotika oslabují imunitu. Antidiuretika zatěžují srdce a krevní oběh. Na všechny zmíněné se vyskytují alergie. Narkoza je silně riziková. Prestaneme proto léky užívat a začneme řezat končetiny beznnarkozy?
B. ma krevní skupinu 0-. Po očkování proti hB ho vyřadili z registru dárců krve.
Kryštof měl reakci na Hexu, dost nepříjemnou. Bolavou. Já v říjnu též. Aja nikdy žádnou. Přesto ockujeme dal. Respektujeme alternativní matky a neockovane děti které si nesou rizika podstupovana svými rodiči. Kolik je těch dětí s autismem? Kolik je nemocných dětí?
Ve fr zemře ročně 20 dětí na černý kašel. Slyšela jsem o dětech které zemřely na spalu. Kryštof ji měl jako ockovany s tak lehkým průběhem ze to ani nestalo za řeč.
Sluni jsem v porodce dneska nebo zítra už snad půjdu domů, a za 3 tt už jsem v termínu.
Není tady
Sluní, to se to teda blíží 13.je pondělí, ne? Tak o čem je řeč
Ad očkování - nepiplám se v tom. Asi tak jako Amites. Dala jsem na naší doktorku. Naštěstí Dadů prošla všechno bez jakékoliv reakce. Očkovali jsme i pneumokoka a rotaviry. Teď nic nebude, později dáme klíšťata a žloutenku.
Kasi - maliník jsem taky pila minule od rána do večera a nic moc výsledek Ale - tentokrát do něj půjdu zase nebyl to žádný humus.
Nic - jdu malovat, tak čus
Není tady
Dituš, já to tak beru, že každá můžeme mít jiný názor a nemyslím, že bys útočila na mě a jak jsem napsala, kdybych bydlela v civilizaci a jezdila MHD určitě očkuju od kojeneckého věku. (Tahle mi zůstává jen fobie z čekáren, aby tam někdo něco ošklivého nedotáhl).
Amites, co třeba příští sobotu 11. 5. odpoledne, to tak vypadá, že budeme doma všichni.
Není tady
Dnes jdu na kontrolu k doktorce a poprvé jsem na kontrolu natěšená :-)
Není tady
Na kontroly držím palce, holky. Já jdu příští úterý, taky se těším, ale to já vždycky, když mám vidět miminko Jinak mám pořád docela malé břicho a strašně moc lidí mi řeklo, že ho mám pokleslé dolů, tak nevím.
Taky děkuji za názory na jméno, pomohly jste mi si ujasnit, že to jméno vlastně chci ))
Ad očkování - já u syna mám jen ty povinné vakcíny + meningokoka. Nikdy jsme neměli jakoukoli negativní reakci, jen jednou teplotu.
Jinak už mám syndrom hnízdění, ale ten je mi zcela na prd, protože jaksi není nic hotovo, skříňka na oblečení, komoda, přebalovák... ach jo. Už bych taky měla přemýšlet nad tím, co koupit, kromě dudlíku nemám nic ))
Upravil(a) Babucha (3. 5. 2013 13:32)
Není tady
Ahoj holky,
k očkování- mě ještě malou očkovali ve 3 dnech na TBC a to bylo fakt na prd, raminko ji hnisalo a tak jsme 1. davku hexy museli nechat az na 5.mesic...Dam na svoji doktorku, rekla mi, pneumokoka naockuj, rotavirty ne, tak jsem to tak udelala.100% chci naockovat i proti meningokokovi, ted ma prijit na trh vakcina proti A. B i C.
Klistovku ale davat treba nebudu, to mi prijde zbytecne, to ji radsi pokazde nasplicham, kdyz jdeme ven, kdyby to aspon melo ucinnost 5 let, ale mam ten dojem, ze se musi snad kazdy rok? na to bych se mohla....
Taky necham proti zloutence, ale to az mala pujde do skolky, takze tak ve 4 letech....
Není tady
hele já už ani nevím jaké viry a rotaviry jsme dávaly, je to fakt dávno ale vím, že klíšťovku máme a po třetí dávce (nebo čtvrté) je to nějak na 10 let ta účinnost. A zrovna tohle je očko, na které nedám dopustit... klíšťáci jsou všude a mazání nepomáhá
Evi tak si to píšu a ještě ale potvrdím v př. týdnu dle práce ju?
Není tady