6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Amites, tys to popletla, Eli se nepřiotrávila, to jsem byla já tehdy na ty čáry a jak to čtu, tak jsi se dobře seznamovala s rodinou muže :-), výborný první dojem.
Není tady
Máte pít ruskou vodku a nebude vám blbě.
Já mám zdroje přímo v Moskvě :p
Není tady
Tak jeden den sama doma, to je nezvyk! Asi aby mi nebylo smutno, dala jsem koně pást na pidi zahrádku u okna a "povídala" jsem si s ním při věšení a skládání prádla.
Eli, opravdu Tě lituju. Pro mě byly první 3 měs. těhotenství utrpení a tehdy jsem i občas litovala, že jsem těhotná.
Není tady
Eli tobě bývá pořád špatně??
Není tady
Pořád uvažuji nad holčičími jmény. Chtěli jsme tu Elen, ale čím více nad tím dumám, tím více si nejsem jistá ))
Tak dobrou noc, holky, já jdu na kutě.
Není tady
Babu, mně se Elen líbí a nemít nesouladné příjmení, tak ho lupnu hned. Máte nějaké další alternativy?
Dito, už jsi doma?
Jo, pořád se mi čas od času zvedne žaludek (ale už většinou jen tehdy, když přeženu porci, tzn. dám si normální místo malé. Břicho mi nepovyrostlo natolik, aby se tam vměstnalo roztažené dítě a roztažený žaludek.), ale musím říct, že už je to několikanásobně lepší, není mi vyloženě celodenně nevolno, jen v návalech a zvracím už asi jen 3-4 do týdne (dřív to bylo 3-4 denně).
Evi, já jsem ze 4 sourozenců, a kdykoliv se někomu z nás poštěstilo být doma sám, hrozně jsme si to užívali. Máma se vždycky těšívala na únor, kdy jsme jezdívali s tátou na hory. Já to mám - zatím - tak, že mi absence manžela nevadí, ale po Zaharce se mi stýská.
Není tady
A došla mi sms, v níž mi kdosi posílá "krásné velké políbení pod rozkvetlou třešní" a manžel to nebyl. Nedávno jsem měnila telefon, takže jsem přišla o kontakty...číslo mi není povědomé, tak vůbec netuším, komu mám políbení oplatit (anebo vrazit pár facek).
Není tady
Elí to je krásný to polibeni. Jako když jsme byli pubosi a dostávali jsme anonymy od nesmelych chlapců. Na to si pamatuju.
Mi nějak uniklo že jsi bez Zaharky a manžela....
Nemůže ti být špatně z kolísání hladiny cukru při cukrovce? Já se včera dozvěděla že kolisavy cukr je horší než vysoký stejně jako tlak. Asi nakonec dostanu přece jenom ten inzulín. Mám hodnoty mezi 0,8 a 1,6 a prý to kolísá hodně. Občas je mi pěkně blbě, na omdleni a pálímě zaha. Taky tak narazove.
Doma ještě nejsem, zítra jdu na utz a pak čekám verdikt. Tak kolem druhý hodiny počítám.
A v poledne zaskocim krz tu sterilizaci. Já už se ták těším až to podepisu...
Eví máš tu sz? Já jsem na fb odklikla jednu žádost o přátelství ale nevím jestli tobě já to přes tel špatně orientuju
Není tady
se mi budete smát, ale mně se po dceři kolikrát stýská, i když je ve školce ... pořád řeším, jak mi bude smutno, až budu muset odjet do porodnice a ještě tam být třeba 4 nebo 5 dní ... tam snad po ní budu brečet smutkem
vodku by mě asi nikdo pít nedonutil, pokud něco, tak Jim Beam (nebo podobné) ... na ostatní dryjáky (typu broskvová, zelená, griotka, becherovka, fernet, rum, atd.) jsem alergická a zvedá se mi z nich kufr - a extra se mi zvedá ze slivovice, už jen když otevřu láhev, jak z ní táhne - to mě přímo nakopává - a to ani nemusím být těhotná - blee
přečetla jsem milión diskusních příspěvků na téma nápoj k vyvolání porodu - jsem totiž plně připravená ho v termínu vyzkoušet, nechci už znovu zažít dvoudenní indukci
a jdu psát mail, kam se mi ztratily kojící podprsenky, částku jsem uhradila a nějak podezřele to trvá
Upravil(a) Kasiopea (2. 5. 2013 9:01)
Není tady
mě nikdo nepolíbil, takže já opět uschnu.... a po dceři se mi stýská taky, po muži už méně
Není tady
Kasi, Jim Beam? Ten chutná jak Iron na okna. jinak speciálně k zelené a becherovce mám taky odpor.
No ale pohanet Slivovici.....
Holky mě chybí moc všichni. Ve špitálu se mi stejska
Není tady
Tak já teda - když jsme u pití - můžu jen "čisté" pití. Vodku, Slivovici, tequillu a nejradši gin. Jak to má nějakou barvu, tak u vína je mi to jedno, tam můžu oboje Teď mi je teda šoufl jen si představím, že bych měla pít cokoliv
Ke stýskání - po Dáduli se mi stýská pořád. Taky řeším jak přežiju pobyt v porodnici... Proto pravidelně trénujeme - teď odjela s tchánovci a vrátí se zítra
Já byla dneska na KO a všechno v pořádku. Příště za 14 dní - už se ty intervaly nějak zkracují
Není tady
jo a k tomu papíru s fialovým pruhem - šla jsem ze sebe dneska udělat debila a zeptat se. To je papír, který se dává potvrzovat až v momentě, kdy končí mateřská (od zaměstnavatele) a přechází se na rodičák. A nebo, kdyby mateřská nedosahovala výše rodičáku a sociálka to měla doplácet. Tak jsem si pak trochu zanadávala, jak mi paní na Socce výborně poradila, že se musím s pupkem a Dádulou táhnout přes půl vsi, abych se dozvěděla, jaký jsem idiot... No nic. Tak už to víme - omlouvám se za to plašení tady.
Není tady
Ahojte holky,
tak ja nakonec to houpatko od Nuny koupim, teda koupi nam ho nasi, oni nam kupovali pro prvni kocar, a ten budu pouzivat i ted, takze jsem si vybrala toto+stupatko pro malou za kocarek, a je to
Jinak v utery jsem byla na KO. a cipek se nezhorsil, naopak malej uz tak nenaleha, takze sice porad klidovy rezim,ale zlepsilo se to, tak jsem rada Taky mi mudr. posunula termin, rikala , ze ted v nemocnicich to chteji podle ultrazvuku, a ne podle MS, takze uz jsem 30+4
Jo,a na tech babinetkach jsem se taky odhlasila, nerada jsem v takovych to skupinach,ale pokdu si me chcete tady nekdo pridat, piste:-) Evi, pisu ti:-)
Upravil(a) Pavlinka81 (2. 5. 2013 12:20)
Není tady
Holčička napsal(a):
jo a k tomu papíru s fialovým pruhem - šla jsem ze sebe dneska udělat debila a zeptat se. To je papír, který se dává potvrzovat až v momentě, kdy končí mateřská (od zaměstnavatele) a přechází se na rodičák. A nebo, kdyby mateřská nedosahovala výše rodičáku a sociálka to měla doplácet. Tak jsem si pak trochu zanadávala, jak mi paní na Socce výborně poradila, že se musím s pupkem a Dádulou táhnout přes půl vsi, abych se dozvěděla, jaký jsem idiot... No nic. Tak už to víme - omlouvám se za to plašení tady.
Holci, a nevis jak to teda je, kdyz prechazis od zamestnavatele na materskou? Ja bych totiz nemela na materskou narok, v praci jsem skoncila (doba urcita) a uz nejsem v te ochranne dobe, tak si me ted mamka zamestanala, abych nejakou materskou mela, a uz nevim, jak to bylo, kdyz jsme sla z prace na materskou....
Není tady
Já jsem dostala u doktora žádost o PPM a tu jsem jen odeslala zaměstnavateli. Nic jiného v tom už nepodnikám Od 7.5. budu znovu na mateřské.
Jestli musím někam zajít, aby mi přestávali dávat rodičák, to nevím...
Není tady
jako Iron? to nevím, já Iron ještě nikdy nepila ... naopak v tom Jimu je pěkně cítit dub a obilí a je chuťově jemný ... v kombinaci s Coca-colou třebas
to je fajn, Pavlínko, ze čípek drží, klidový režim nese ovoce
mně by se stýskalo asi i po muži, akorát nevím, po jaké době ... mně v té porodnici bylo vůbec strašně psychicky, byla jsem tam 6 dní a připadala jsem si tam jak ve vězení ... dodneška si pamatuju ten hnusný vysoký smrk (resp. jeho část) a ulici, co byla vidět z okna ... asi nemocnice a bílé havrany fakt špatně snáším ... těšila jsem se nepopsatelně domů, když jsem tam odsud vylezla, tak jsem měla pocit, jak kdybych tam byla věčnost ... dojal mě tehdy i pohled na obyčejný rozkvetlý zlatý déšť za plotem u parkoviště ...
jo to mi v pondělí gynekolog taky tak na půl pusy mně - napůl do počítače - říkal ... no kdy chcete přijít příště? za 14 dnů? nebo za 3 týdny ... mu říkám radši za 3, pane doktore, to úplně stačí - tak on tak jo je fakt fajn ... asi je mu jasný, jak já "miluju" doktory
Není tady
Sluni skoda ze ne 14 to má B narozeniny. budu na vás halt myslet o den dřív.
Kasi já jsem teda taky iron nechutnala ale prostě ho z cítím zkaždé whisky to už si dám radši koňak.
Já jsem ráno podepsala žádost o sterilizaci a začala mi běžet čtyřměsíční lhůta. Dr kyvla hned. Měla jsem říct někomu jinému hned při tehu s Ajuś. Sice bych neměla Denýse ale takhle se uvažovat nedá....
Není tady
Dituš, už jsem si Tě přidala na FB a ostatní holky, které mi napsali SZ tak taky.
Slunicko, to je paráda, to už máš za chvíli holčičky u sebe.
Moc by mi vyhovovalo nemuset chodit s malinkým miminkem do poradny jen na vážení, ta moje doktorka je děsně pečlivá a chtěla vidět Aničku snad každý týden, i když krásně přibývala. Mám skoro fobii (pocit hnusu ze špíny) z možných bacilů ze vzduchu v ordinaci a čekárně. Budu za blázna, když při první kontrole (u nás doma) řeknu doktorce, že bych k ní ráda chodila co nejméně, protože se bojím bacilů?
Není tady
Sluni super, musím říct, že ti závidím, že už budeš mít ty své poklady u sebe!!!
Pavli, taky dobré zprávy!!!!
Co se týče alkoholu, tak já tvrdé nepiju (snad jen zlatého pushkina v hospodě, když "musím", jinak mi to opravdu nechutná). Občas si dám nějaký míchaný nápoj, beefeater s tonikem, vodka s džusem, mochito a tak, ale samotný čistý alkohol opravdu ne, bleee. Co ale miluju a piju téměř denně (teď teda ne ) je bílé víno.
Eli, Elen se mi líbí pořád moc, jen prostě jak nad tím pořád koumám, tak si říkám, jestli to není moc "neobvyklé" a naopak, jestli si nebudou všichni myslet, že je to Ella, což je teď každé druhé miminko...
Upravil(a) Babucha (2. 5. 2013 16:54)
Není tady