6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Speciální kojící koile stejně nejsou potřeba, ne se rozepínat s knoflíčky, tak to si raději vyhrnu koili a ke krku :-) a ty z Tesca mají velký výstřih, e kojení půjde i tak dobře.
CC krém taky neznám. Celkově mi přijde, e u nás jsou "novinky" zavedené na trh později. To i v Rusku byly novinky dříve ne u nás. Asi jsme malý trh a firmám se vyplatí rozjet kampaně nejdříve někde jinde a u nás doprodat zbytky a leáky (týká se hlavně módy)...
Pavlínko, proč se bojí porodnice, má nějaký patný zkuenosti?
Já jsem se bála na druhý porod bolesti (ostatní negativa 1. porodu jsem eliminovala výběrem jiné porodnice). Nakonec 2. porod byl takřka bezbolestný, e se na 3. těím.
Ditu, jestli bude mluvit s P.A. zeptej se jí prosím na nějaká homeopatika u porodu na nervi pro netrpělivé. Já jsem moc netrpělivá, před oběma porody, ne se to rozjelo jsem se snaila mezi kontrakcemi v noci usínat, ale vůbec mi to nelo a úplně jsem cítila jak z té mé netrpělivosti a těení se (kdy u to bude) pumpovalo tělo chvílemi adrenalin - a jak známo ten porod zpomaluje. Taky mě nervuje monitorování dítěte, kdy jak slyím ten jeho rychlý tlukot srdce, jako by moje srdce chtělo ten rytmus dohnat... Chtěla bych být víc zrelaxovaná, nevyplavovat adrenalin, podotýkám strach nemám, je to jen můj neklid a netrpělivost.
Není tady
Pavlinka81 napsal(a):
Ahoj holky,juuu uz 3.chlivek!!!
My jsme byli ted v tom teple na chate,pro malou je to tam idealni,mala zahradka,porad venku,pro me je to v necem narocnejsi,v necem zas pohodlenejsi nez doma,to si clovek nevybere....
Ja ted blbe spim, pred vcerejskem sem se vzbudila ve 4 rano a zacla se bat porodnice, usla jsme az v 6 h a dnes v noci to samy, to jsem pro zmenu chytla krec do nohy a oak me to boleló ze jsem zase nemohla do 6 spat.....
ditů o cc kremu jsme taky jeste neslysel, ja si ted teprv objednala bb krem :-)
Sluní, ses fakt dobra zes to dotahla tak daleko, kdybys mela 180 cm a tak nereknu,ale jsme vice mene stejne drobne ( ja 158 a 46kg- ted samozrejme ne, haha) tak to si vubec nedovedu predstavit, ue bych tam mela 2!!!
Pavli, sranda u to není, kadej večer sama sebe přemlouvám, e jetě chvilku to musím vydret, přes den pohoda, ale ty noci vdycky, kdy si jdu ve 3 sednout k pc, tak si říkám, e vlastně trénuju hodně sem zvědavá na naeho tátu, protoe u Lukyho se moc nezapojoval, ale teď se těí a dokonce mi říkal, e se mu moc líbí ten nápad, e a pořádně rozjedem kojení, e mu odstříkám na noc mlíko a půjde s jednou vedle do pokoje(třeba o víkendu, nebo kdy bude mít míň práce), aby sme se ne/vyspali oba....to sem fakt čuměla to, e ho mám pořád doma (je automechanik s dílnou v domě)jsem dřív brala jako vopruz, teď ale začínám být ráda
Není tady
nemám nic rozepínacího s knoflíčky, koupila jsem si kojící koile s průstřihy na prsou ze stran a jsou naprosto super, jak začalo být chladno, tak jsem byla ráda, e nemusím nic vyhrnovat a ke krku ... podotýkám ,e jsem taky měla takovou jednu koili, co byla normální, jen na prsou překládaná a já si myslela, jak mi to s ní půjde taky ... a doma jsem se s ní pěkně povztekala, ne jsem si k původní první koupené kojící s průstřihy přikoupila jetě 2 stejné
a taky blbě spím budím se několikrát za noc, taky nevím, jestli nervíčky u pracujou, nebo co to jako je
a u nás mu bude spát sladkým spánek jako nemluvňátko ... i kdy bude řev ... a já jsem za to vlastně ráda ... v práci je hodně přetíený a taky hodně řídí auto a tak jsem ráda, e se aspoň vyspí a odpočine si (se dvojkama bych mluvila samo jinak )
Upravil(a) Kasiopea (27. 4. 2013 13:35)
Není tady
a holky, budete dávat starím prckům něco od mladích? já sem původně chtěla jen nějkou drobnost, ale Luky teď vyjel s odráedlem, kdy byl u babičky a dětskám prý u skoro nestačil, maj vichni lapací kolo a smáli se mu (on teda není typ, e by si to nějak bral,ale myslím, e to zamrzí), take sme se s manem domlvili, e mu prostě musíme koupit kolo, ale nemáme k čemu (narozky má v září a na vánoce u je pozdě)...tak mě napadlo, e by mu ho donesly ségry a on by jim za to schoval to odráecí
Není tady
Kasiopea napsal(a):
nemám nic rozepínacího s knoflíčky, koupila jsem si kojící koile s průstřihy na prsou ze stran a jsou naprosto super, jak začalo být chladno, tak jsem byla ráda, e nemusím nic vyhrnovat a ke krku ... podotýkám ,e jsem taky měla takovou jednu koili, co byla normální, jen na prsou překládaná a já si myslela, jak mi to s ní půjde taky ... a doma jsem se s ní pěkně povztekala, ne jsem si k původní první koupené kojící s průstřihy přikoupila jetě 2 stejné
a taky blbě spím budím se několikrát za noc, taky nevím, jestli nervíčky u pracujou, nebo co to jako je
a u nás mu bude spát sladkým spánek jako nemluvňátko ... i kdy bude řev ... a já jsem za to vlastně ráda ... v práci je hodně přetíený a taky hodně řídí auto a tak jsem ráda, e se aspoň vyspí a odpočine si (se dvojkama bych mluvila samo jinak )
koile zatím neřeím, přes léto stejnak spím v tílku, take to bude up up a pak uvidím...
kasi, u Lukyho taky mana spal a já při prvním zakňučení letěla do obýváku, jenom abych ho neprobudila, take sem ráda, e to bere takhle sportovně
Není tady
Jestli bude stejné vedro 33 St. C. ve stínu, jako kdy jsem rodila Aničku 11.6.2010, tak se budu do krátké koile oblíkat jen kvůli návtěvám a fotkám.
Ujídím na bonbónech lipo. Vietnamci tu prodávají speciální balení - mix druhů 150 g. a já se jen mírně podělím s dětmi a sáček sním skoro sama. Včera jeden, dneska druhý, radi to nebudu kupovat, je to jako droga a téměř mi to nahradilo večeři, to je teda strava pro miminko, bych se měla stydět.
Není tady
Ahoj tehule.
Sluni, my jsme za Aju nedávali nic, ale kdy přiel prvně Krytof do porodky, k jeho zvýenému výrazu jsem mu hned vrazila Aju do náruče a on byl pak pysnej na to, e má miminko. Hodlám to samé teď udělat s Ajou a Denýskem.
Kojící věci umám dávno koupené ale to proto, e mi hrozí porod dřív, jinak a tak vzorna nejsem.
Na homeopatika se zeptám, jdu zas v pondělí na akupunkturu.
My si včera uili super den, ráno jsme byli v kině, pak v kfc na obědě. Pak jsme vyzvedli doma nejstarí dceru a byli doma, pomohla mi doslozit puzzle 500 kousků. Mám v jídelně na zdi viset velikánske s tématem podzim. Teď jsme poskladali to malé na téma zima a jetě chci léto a jarní téma. S tím mě trochu stvou. Léto jsou samé palmy a pláe a ja si spí predstavuju nějaký venkov s levanduli nebo rozkvetlou loukou. A jarní taky nemůu sehnat bo to jsou samé horské louky kde člověk neví, jestli jarní nebo u letní. Pak jsme jeli zas večer do kina na film se Stathamem <3 a pak jsme li jetě do restaurace na véču. Jen sami dva, jako za mlada.
Večer jsem se teda musela nadopovat lekama bo jsem měla ílené tvrdnuti, ale u je mi dobře a zítra ráno jedem pro pidata ke tchyni.
Koukám e s tím psem jste na mě zapomněli, take a budu vztekla, mám to svést na vás? Ne váně, myslíte e je to dobrý?
Není tady
Dito, se psem asi nevíme. Mě jako malou shodilo z odráedla těně dalmatina a v pubertě pokousal ratlík jedné paničky (za co jsem jetě od ní dostala vynadáno). Jinak mám ke psům respekt (tj. odstup smísený se strachem) - neznám rasy a obecně o psech nevím nic.
No vidíte, na noční koili jsem zapomněla. Před rokem a půl jsme měli k dispozici, ale nechci teď riskovat, e přijedu a nebude nic. Tak si alespoň pro jednu skočím do Tesca.
Kojící věci jsem nikdy nepouívala, nosila jsem větí dekolty a AZ kojila vrchem, take ani za pupek jsem se nemusela stydět.
A o spánku mi nemluvte. Homeo nezabraly tak, jak jsem si představovala. Spím tak 2-3 hodiny denně (ale spím!) a u silně uvauju, e bych si něco nechala předepsat, i kdy mám k medikaci spí rezervovaný přístup.
Ale u se s tím smiřuju, aspoň stíhám hodně věcí do práce.
Není tady
Eli tak zkus v noci poslouchat rádio. Já mám sluchátka u postele a v tel naladěnou info stanici. Mluvej tak nějak monotónně, potichu a dneska v noci jsem se např dozvěděla dost o Černé renesanci. ....a me ten monotónní hlas vdycky uspí. Homeo před spaním stále beru.
Nemá třeba před spaním hodně silných podnětů? Práce, pc,telka.... Zkus si dát večer vanu s mořskou soli. Sůl neutralizuje energie a čistí tělo.
Upravil(a) Dita.L (28. 4. 2013 10:19)
Není tady
Eli, nepracuje a moc? Já kdy pracuju dlouho do večera, taky nemůu usnout, pořád si v hlavě přehrávám situace, rozhovory, číselné plány... lepí je pracovat max. do 20:00. Večer usedám jako relax k internetu a u toho se mi klíí oči, e kdy jdu kolem půlnoci spát, odpadám okamitě. A taky je dobrá nějaká fyzická aktivita, včera jsem hodinu vyrývala a vyplela jahody, zase mám dobrý pocit z vyčitěného kousku zahrady a lépe se spí.
Není tady
Slunicko: to je dobrý nápad, s tou drobností od mladího starímu ... a kdy vám teď hraje do noty to kolo, proč ne ... myslím e pětileté děti jetě nedovedou dostatečně porovnat, jestli to je "velký" nebo "malý" dárek - resp. je jim to fuk, záleí na tom, zda se jim to líbí či ne ... take bych do toho la
Není tady
Ahoj holky. Tak my určitě budeme kupovat nějaký dáreček od sestřičky bráchovi, zatím ale nevím co, uvidíme podle toho, co se mu bude v té době líbit.
Kojící koili nemám, ale plánuji si nějakou koupit na doma. Do porodnice nepotřebuji, tam to bylo v tomto super - ráno přivezli na chodbu vozík s koilemi, vybrala jsem si větinou tři a dala si je k sobě do stolku. A během dne jsem si po sprchování vdy vzala novou.
Zato kdy nad tím tak přemýlím zjiuji, e nemám upan...
Se spaním problém nemám, zato mě poslední dny trápí bolení hlavy.
Dito, s tím psem nevím, ale pro jistotu bych to řekla nějakému dr, co on na to.. člověk nikdy neví.
Není tady
Já asi nebudu řeit dárek od miminka. Spí pak nějak pak aby taky Dadů něco dostala, kdy bude malej dostávat dárečky (teda spí maminka - já mám jejich narození/niny skoro jak svoje, jak kdybych ty dárky dostávala já ). Tak asi vdycky něco přihodím - nějaké koninky, co potěí.
Co se týče kojícího oblečení, spel pyam, podprsenek, tak já na to z vysoka . Měla jsem a přilo mi to vechno zbyteč. Kojila jsem "spodem". V porodce jsem nosila spodek od pyama a svoje trika. Ty jejich noční koile nesnáím I se je budu snait přemluvit, abych mohla rodit ve svým, i kdybych to měla pak vyhodit. Pořád si vzpomínám, jak to bylo naehlené a mě z toho bolely bradavky, ve výstřihu chyběli knoflíky, take jsem byla neustále odhalená. A teda, i kdy jde o porod, tak o takovýhle striptýz fakt nestojím
Evi, Eli - do kdy máte v plánu pracovat?
Není tady
Ahojte,
tak ja mam jednu kosili jeste schovanou z 1.porodu,ale vubec jsme ji nepouzivala, v nemocnici mi kazdy den davali cistou a ja stejne nekojila, takze to ted taky ¨resit nebudu.
Jinak ano,ja mam z porodnice fakt trauma a to jsem tam byla tak trochu "VIP", CS domluveny s prïmarem, u porodu primarka z detskyho, doktor na sluzbe syn mamcine kamosky...la je nemocnicinesnasim z principu, v 5 rano vas tam nekdo vzbudi, furt nekdo opruzuje, no psychicky jsem tam na tom nebyla moc dobre, asi i rozhozena z hormonu. Ale co si pamatuju kdyz jsme byla v 18ti trhat mandle, bylo to to samy, kdyz jsem se vratila domu, bylo mi hned o 100%lip...No, budu to muset prezit.
Miminko asi Ninde nic nepriveze, myslim, ze to nema moc cenu, bud ho prijme nebo bude delat sceny a zarlit..a jestli miminko doveze hracku, na to zadny vliv nema. ted znama porodila, miminko dovezlo brachovi bagr a starsi bracha rekl, " at si ten bagr vezme a jde pryc" No, jsme na to zvedava, jak to bude mala zvladat...Zatim si myslim, ze bude takova mala opatrovnice, ale tezko rict, treba to bude nyst tezce....
Není tady
No, tak se mi to, holky vyplatilo....po rozhovoru s tátem na téma proč táta nemá kolo, mu navrhl, e má říct holkám, e mu taky donesou
...a na druhou stranu, on na ně taky myslí, koupil jim plyáka, nějakou hračku a schovává jim na půdu hračky s kterejma si nehraje nebo z nich vyrostl...nějakou krizi čekám, ale prý se nemám bát, e u je VELKEJ!!!
Není tady
Holci, asi ani do porodu pracovat nepřestanu a po porodu to nejnutnějí za mě udělá někdo jiný, ale já to na PC budu připravovat a asi 1x týdně do kanceláře pojedu i s miminkem, počítám e jen do září budu mít mateřskou a téměř nicnedělání.
Dnes jsme jeli na chalupu za dědou a babi a nechala jsem si od synka poradit zkratku, kterou pouívá děda. U tohle mě mělo varovat, e tam nemám jezdit (děda má SUV 4x4). Asfaltka byla čím dál mení, a u nebyla ádná jen louka a polňačka na modré turistické. Cesta byla kratí, ale nemít jetě zimní pneu, tak tam zůstanu někde v kopci v blátě. Pak mi mamka řekla, e i oni tam jezdí jen za sucha.
Není tady
Anička od miminka asi nic velkého nedostane, moná tak čokoládu, ona bude mít zrovna tou dobou svoje narozeniny, chci jí koupit kočárek pro panenky, aby mohla se mnou venku vozit.
Není tady
Jo, Holči, tos popsala přesně. Naehleno a bez knoflíků. Já pod tím nosila podprsenku, tehdy jetě kojící, ale tu jsem záhy odloila (doma jich sice pár mám, protoe v kadém seznamu pro nastávající matky byly uvedeny, ale vyhovovaly mi mnohem víc sportovní).
Já nevím, proč nespím. Pravda je, e po večerech pracuju, protoe přes den s bdící dcerou u PC neudělám nic - to spolu děláme jen domácí práce nebo kolem domu. Dneska jsem v celém baráku umyla okna, tak doufám, e to na usnutí zabere. U jsem tak nervní, e jsem dnes málem dceru seřvala, jen proto, e ji, chudinku, svědil ekzém a ona se krábala.
Jako dárek taky plánuju jen kočárek a panenku. Jinak nevím...Líbí se mi nápad, e je to jako od miminka, ale to rok a půl staré dítě nepochopí.
Holči, já ve středu obrečela nástup na mateřskou, z fakulty mě fakt vytípali. Dopíu jen posudky na pár diplomek a pak budu jako edá eminence v pozadí opravovat během zkoukového testy a připravovat zaskakujícím kolegům materiály. Na fakultu se pak vracím zase v září.
Pacienty na terapie si nechám a do porodu a cca 3 týdny po porodu bych chtěla navázat (podle situace) a k tomu bych chtěla konečně doklepat disertaci, na kterou během roku nemám přili času.
Není tady
tak nějak to plánuju i já... pojedu tak do porodu (moná cca týden před raději budu jen dokončovat zakázky a nenabírat nové) a moná se mi podaří nepracovat vůbec v létě, protoe si nebudu moct sednout do auta a od září chci najet na pozvolné nabírání práce. No ale člověk míní a ivot mění
Jetě stále nemám ádnou paní na hlídání, take by to chtělo něco v tom podniknout. Břicho se mi za víkend dost zvětilo a je vidět, e u tam mám miminko. Kopance u jsou i z boku a u se jen tak neohnu
O víkendu jsem byla u tchýně a vyjimečně mě uetřila keců. Jen jsem nakoupila nějaká volná letní trička, tak je proacovala a u se na ně těí a je zdědí (je fajn, e mi věří, e shodím zpět na svou váhu a jí zůstane komplet atník posledního půl roka)
Není tady
Amit, konecne ses ukázala. Jak jsme mluvili o tom utz3D. Byla jsem v pátek na posledním trimestru. Schválně jsem si dávala bacha na to, jak dělají ty fotky 3D. Myslím e to není lepí technologií. Spí tím jak s tím utz pracuje. Mám 2 krásné fotky a pokadé to musela p.a aspoň 5 minut ladit a ostrihavat aby z toho bylo pěkné foto. Technologie je asi stejná.
Add paní na hlídání. Odkud jsi? O paní v Ově bych věděla.
Není tady
Ditu, dneska se mi o tobě zdálo...pamatuje Niku z naich podzimňat 2008? tak sme jeli za tebou do Brna na sraz...tys u měla prcka, já jetě s břuchem a li sme nakupovat
Není tady
tak jsem zpět z kontroly, pánvička se opět zvětila, dle slov dr. "trochu", dokonce jsem si zapamatovala číslo, prý 8 ... take přítě dalí kontrolní ultrazvuk a víc se s tím nedělá, dostala jsem práky na íly, čípek prý mám změklý, ale odpovídá stupni těhotenství, ovem jinak zavřený, CS 0
no a přítě u asi půjde pomalu "do tuhého" = kontroly po týdnu, asi i monitor, ach to to uteklo
kadý na mně mámí, co to bude, já fakt nechápu, e to ty lidi baví oni nemají rádi překvápka nebo co
Není tady
kasi ,jo to znam,my nerikame zase jmeno a kazdej prudi at mu to reknu,ze to nikomu nereknou:dumbom:
Holky, jake mate lehatko / houpatko pro mimi? Ja nic nemam, tak nevim, jestli ma neco takoveho cenu kupovat...mam moznost koupit od kamosky nuna list za 2000 kc. Ale nevim, jestli to ma cenu?
Mam kojici polstar jane a z neho se da udelat takovy polstar pro mimi http://www.detske-kocarky.cz/kojeni-krm … lstar-jane
pak chicco 4 v 1 http://www.batolik.cz/sedatka-a-lehatka … esilko-4v1
tak to je asi zbytecny jeste to houpatko,co ?
Upravil(a) Pavlinka81 (29. 4. 2013 15:38)
Není tady
Kasi, chápu, taky se v noci vzbudím a říkám si paneboe, za týden jdem rodit!!!
Pavli, já bych to teď nechala, kdy "něco" má a uvidí za pochodu, jestli ti bude chybět...v dnení době ho má za 2 dny doma... my máme tohle http://www.sabihracky.cz/sabihracky/esh … -v-1-P6948 Luky v tom teda moc být nechtěl, měli sme jen na krmení, ale na to by mi stačila i autosedačka take tohle vyuila nejvíc vagrová na svoje kluky
Není tady