6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
2013
Slunicko
26 let, doma Lukáek 4roky
snaení o druhé mimi 3,5 roku, zadařilo se těsně před odesláním do CAR
TP 28.5.2013, budou to holčičky Viktorie & Terezie
Elisabeti
věk: 28; status: vdaná 4 roky
těhotenství: druhé (náhlé a okující) dalí děti: Anna Zahara (1 rok)
// jsem nevyčkávala (objeveny tedy a po dlouhodobějích nevolnostech na sklonku 1. trimestru)
TP 4.6. bude to holčička pravděpodobně Marieta
Isabel
Isabel (29 let)
Doma u máme holčičku(*září 2011)
TP 14.6.2013 chlapeček
Kasiopea
čekáme: druhátko
TP: 17. 6. 2013
holka nebo kluk: nevíme vybraná jména: holčička - zatím nevíme/kluk Honza
Eva4444
Bude to 3.dítko (doma kluk 8 l., holčička 2,5 r.)
Pohlaví: nevíme Jména: nevíme
TP: 19.6. dle MS
Holcicka
druhé miminko (doma Daniela *duben/2011)
TP 19.6.2013, je to chlapecek, jména: Ondřej/???
Dita.L
čeká páátko (nehoda není náhoda )
TP: 20.6.2013
je to chlapecek
vybraná jména Denis
Zacka
Těhu druhé, doma chlapeček (*podzim 2011)
Pohlaví: překvápko, Jména: zatím nevíme
TP: 24.6.
Pavlinka81
čekáme 2.dítko(doma holcicka 2roky a 2mesice)
Pohlavi: nevime Jmena: zatim nevime
TP: 11.7.dle MS
Babucha
Čekáme druhé miminko (doma Lukáek - nar. září 2010)
TP 17.7.2013
je to holcicka, jméno Elen
Amites
Bude to 2.dítko (doma holka 7let), nepovedené 3 zamlklé těhu, revize v roce 2009, 2010, 2011. Nakonec asi pomohlo ředění krve
Je to chlapecek Jména: nevíme
TP: 18.7. dle MS
Homeopatika kdyz nejde spat:
nux vomica
arsenicum album
seia off
gelseium
coffea cruda
ignatia amara od vseho 15 ch.
brat: nechat si udelat mix pripadne brat od vseho 5 kulicek pred spanim.
Homeopatika kdyz boli panev:
arnica montana 9ch
murex purpurea 15ch
ruta graveolens 9 ch
brat: 4x denne od vseho 5 kulicek
Homeopatika na zkraceni a uvolneni prvni doby porodni:
caulophylum
brat kazdych 30 minut 5 kulicek
Homeopatika k rekonvalescenci po porodu:
příprava k porodu: ARNICA MONTANA 15CH- měsíc před termínem 5gr tohoto léku denně zajistí přípravu porodních cest a působí preventivné na únavu a případná poranění během porodu. Při odjezdu do porodnice je vhodné namíchat homeop. léky do lahve s neperlivou vodou (0,5l) a to : 10gr ARNICA MONTANA 15CH a 10gr ACTAEA RACEMOSA 15CH. takto připravený roztok popíjet po doucích celou 1. dobu porodní
STRAPHYSAGRIA 15CH - plánovaný porod císař. řezem -5gr den před operací a pokračovat 5gr/1xdenně i po operaci do dobrání celé tuby
Do porodnice je dobré vzít si s sebou RICINUS COMMUNIS 5CH - podporat vorby mléka - na rozběhnutní kojení, pokud k němu nedojd epřirozeně po přiloení dítěte k prsu - 5gr/kadou hodinu a do sputení tvorby. Pokud dojde v období kojení k dočasnému sníení tvorby mléka, postačí 3x denně nasadit 5gr, při dostatečné laktaci vysadit.
rekonvalescence po porodu: přirozenou cestou: ARNICA MONTANA 15CH+SEPIA 15CH (lze najednou 5+5 gr 1x denně po celé estinedělí) císařský řez: ARNICA MONTANA 15CH+ STAPHYSAGRIA 15CH (lze najednou 5+5gr 1x denně po celé estinedělí) při výrazných projevech k výe uvedeným lékům: COCCULUS INDICUS 15CH při extrémním pocitu únavy, slabosti s nevolností, pocitu závrati a nedostatku spánku (5gr kadé ráno) CHINA 9 CH - ena je po porodu velmi vyčerpaná, bledá, slabá, popř má anémii a nízký tlak (5gr/3xdenně-je vhodné vybrat 2tuby léku) PHOSPHORICUM ACIDUM 15CH - vyčerpání fyzické i psychické, které se projeví padáním vlasů (5gr/ 1x denně-vhodné vybrat 2 tuby, vlasové folikuly se regenerují 6-8 týdnů)
http://hla-homeopatie.cz/cs/311-homeopa … orodnictvi
Není tady
Holci, Barus bude v cervenci 14.
Evi, ja vlastne ani nevim, jak tu domaci porody chodi, nikdy jsem o nikom neslysela, kdo by si tim prosel. Vim ze v Parizi jsou Porodni domy ale dal nic. Nikdy jsem se o tema nezajimala z pohledu pacienta, ktery by rodil doma.
Holky, vcera jsem myslela, ze me trefi. Baru ma na navsteve kamaradku do zitrka, mame prazdniny. Holky se sly v sest vecer projit a L ukradli telefon, Galaxy S3. Normalne nejaky kluk pry tak kolem dvaceti sel proti nim, rekl holkam Ahoj, pak je minul. Luisa zrovna telefonovala s maminkou, kdyz se kluk otocil, rozbehl, vrazil do Bary az spadla, vytrhl Luise telefon z ruky a zdrhnul
Ted rano dorazi L tatinek aby sli na policajti. Volali tam uz vcera a pry staci prijit rano.
No nevim, ale pripad asi odlozi..... nevim jak chteji najit kluka, kdyz si holky poradne ani nepamatuji, jak vypadal.
To je fakt sila, okrast maly holky
Není tady
páni, vy u máte třetí chlívek
přeji vám co nejklidnějí konec těhu a taky krásné záitky z porodů - u tu určitě nějaké budete mít
sem tam vás pročtu, kdy se sem dostanu a věřte, e vám vem drím pěsti
a děkuju za homeopatika, mám je koupené, ale a z vaich příspěvků sem si ujasnila jak je vlastně brát
Upravil(a) Lusinka (25. 4. 2013 9:41)
Není tady
děvčata já nějak nic nestíhám, safry ... pořád někde poletuju a u se začínám obávat na pondělní kontrolu, jak bude vypadat ta dilatace ledvinové pánvičky ... dneska se pokusím zaregistrovat děti u (podle referencí) nejlepí dětské doktorky tady, doufám, e budu mít úspěch
já jsem měla na hojení poporodních poranění Dubovou kůru gel - a taky fajn ... sprchovala jsem se snad pořád ... teď máme bidet, tak jsem ráda, bude to zase o moc jednoduí údrba
ahoj Lusinko: fíha, metr koukám skoro na 40ce - tak drím palce jarňátku i mamce, a to vybojujete na jedničku
Upravil(a) Kasiopea (25. 4. 2013 9:47)
Není tady
lusinko diky
uz bych mela to tehotenstvi nejradsi za sebou, ale jeste si musim pockat.... Do dvou tydnu uz budes mit jarnatko u sebe, drzim vam palce, at to mate rychle za sebou.
Kasi, tak dej pak vedet, jak dilatace vypada, jestli je to v poradku. (pokud se to nezhorsilo, je to taky v poradku )
ja jdu odpoledne na tu akuppunkturu a ted jsem prisla od holice. Mam jednu stranu nakratko a druhou dlouhou
Není tady
čau holky,
tak ko celkem v poho, pořád víceméňě stejný KP+hlava,dostala sem papír na předoperační vyetření a přítě u se mi asi vrátí můj dr, tak se na termínu mám domluvit s ním, e pokud to půjde, tak mě nechaj do 37tt...u teď se vichni včetně sestřiček v porodnici divili, e drím pohromadě tak mi dejte dva týdny a rozjedem to, ju? akorát mi to začíná pomalu docházet a moná se i troku bojím
Není tady
Sluníčko, jen je tam udr jetě alespoň týden.
Kasi, přeji, a jsou ledviny v pořádku.
Není tady
Sluníčko, já sem dneska nakukuju hlavně kvůli tobě, jestli u... Nějak teď ty dny íleně rychle plynou. Připadám si hrozně nevýkonná a pomalá. (Co asi i jsem. Včera mě při stoupání do kopce čile předháněla paní s berlí.)
Dito, jsou lidi, které v páchání kriminality nezastaví nic. Hlavně cikáni (klidně mě zabte) jsou pro kriminalistiku specifičtí tím, e si dovolují na slabí oběti, kde je kořist jistá. Take kdy přepadne několik silných chlapů paní na vozíčku, první z kriminalistických verzí je ta, e to byli cikáni. Neříkám, e u ostatních se vyskytnout nemůe, ale pro cikány je typická.
(Bydlíte v Paříi? Jestli se holky neprocházely třeba po Barbes. Tam okradli i mě - a to jsem byla ve své hyperparanoiditě hyperopatrná.)
Není tady
Jetě k těm placentám jsem si vzpomněla, jak mi jeden můj kamarád s děsem v očích převypravoval hrůzný záitek, kdy byl - jak se domníval - pozván na oslavu narození dítka. Přiel s dobrou náladou, flakou alkoholu, bez očekávání silného emocionálního záitku...ten se ovem dostavil. Místo popíjení se toti konal jakýsi rituální pohřeb placenty přivezené hrdým otcem z porodnice. Dobře mu z toho prý nebylo, ale vzpomínat na to bude a do smrti.
Nevím...na takováhle nóva jsem asi příli konzervativní.
Není tady
Eli ty má na to okrádání velkou smůlu.
Bydlíme na arrondissement Nancy. Holky se procházely u řeky? Cca 100 m od centra. Kluk pricmoudlej byl, buď rumun nebo bougnule. Fakt síla.
Sluni dr a vydrz.
Výsledky z akupunktury
Účinek:
Zácpa 100%
Nespani 100%
Bolesti spodku tak 30
Kontrakce: zatím 90% a kdybych se prý ozvala u v tom 24 tt mohla je pa omezit. Halt jsem nevěděla.
Stimulace čípku na rychleý porod nebyla, to prý a za měsíc. Pa se bála aby mi porod teď nevyvolala.
Pálení zahy 0%
A jestli se.Denďa otočil se dozvím a odpoledne na utz.
Něco se ale v noci dělo. Vzbudilo mě bolení břicha a kontrakce to nebyly. Spí Denďa divně tlačil a pak rozjel zumbu.
Není tady
Kocky, pouzivate nektera CC krem? Ja pouzivam BB krem, tak jestli je v nich viditelny rozdil?
Není tady
Dita.L napsal(a):
Kocky, pouzivate nektera CC krem? Ja pouzivam BB krem, tak jestli je v nich viditelny rozdil?
Já jsem o CC krému jetě neslyela - tu je novinkou BB. To ví, jsme tu pozadu
Není tady
Aha tak nic.
Add akupunktura a utz. Denis je hlavičkou dolů, hezky srstoupeny v pánvi. Váí 1995 g a ma spoustu vlásků. :-D
Není tady
Dita.L napsal(a):
Aha tak nic.
Add akupunktura a utz. Denis je hlavičkou dolů, hezky srstoupeny v pánvi. Váí 1995 g a ma spoustu vlásků. :-D
Kecá!!! No tak paráda , hlavně aby tak vydrel
Já jsem po dvou hodinách plavča jak urvaná. A nohy stále nateklý kotníky prostě nemám - hrůza, to jsem jetě neviděla (na sobě). A to jsem si myslela, e by tomu ten bazén mohl pomoct
Není tady
Hoplky, tak za mě: já sem připravená, babička zařízená, jetě nemáme postýlky (táta je nechal nastříkat), ale u sou hotovný, take nejpozděj v pondělí se namontujou...take teoreticky můu rodit kdykoli...akorát teda tu čarodku, co maj kluci v plánu "vyrobit" bych jetě ráda viděla
Ditu, tak paráda...pokud je sestouplej, tak u by se otočit nemusel, váha taky u docela jde sem si dělala hranice...aby holky měli aspoň 2 kg, teď u si zas říkám, e 2,5 bude lepí tak uvidíme, kolik vůbc budou mít...ty jejich odhady
jinak my si dneska udělali první letoní grilováníčko, tak sme najezení, čekám na vyprávěj a jdem spát
Není tady
Ditu, super!
Není tady
Dito, nekecej! Vlásky?????
(Nééé, váně, fakt dobrý...sedím tu v němém úasu, skoro se mi a nechce věřit. Moná bych v sobě měla probudit nějaké tuby po automutilaci a nechat se probodat.)
Já byla okradená tolikrát, e u to snad ani nepočítám. Táhne se to se mnou od malička, prvně jsem byla okradená v cca 1 roce, kdy mi někdo ukradl svetr z dovozu (cennost!!) ze skříňky v atně u bazénu, jak mi vyprávěla máma. A tafetu předávám dál - AZ ukradli kočár v jejím půl roce.
A ne, e bych byla znalec...ale CC krém tu asi nemáme.
Není tady
A právě jsem objednala 2 stupátka na kočár, chůvičky, letní zavinovačku, do zásoby autosedačku 9-36 kg (aby holky měly stejnou)...tak u snad taky můu rodit (přičem tam dolů upozorňuju, e moci neznamená chtít).
Ami, investice do Jané nebude litovat!
(A tu hlavu jsem si sekerkou rozsekla úplně jednodue: nesla jsem sekyrku za topůrko /blbě/, ostřím proti sobě /zase blbě/, houpala si s ní...vý a vý...a pak najednou čepel překonala osu a začla se klátit na druhou stranu a já neměla sílu ji přehoupnout zpět.)
Není tady
Holky, nekecam. Taky jsem se divila. PA mi predvcirem potvrdila, ze je napric a vcera mel sisu dolu. Pry je ucinost jehlicek az na 80%. Vcera na utz mi jina PA rekla, ze v tehotenstvi je mozne vsechno a ze jsou miminka rebelove, ale ze z pozice ve ktere je, sestouply uz v panvi a pripraveny na porod je to prece jen uz rarita.
Mam halt po 8mi tehotenstvich sval delohy povoleny, Denda ma stejne miste napric jako na delku, ale zase mu to pry umoznilo se rychle a bez problemu pretocit a nic mu nebranilo.
Holci, ja chci taky do bazenu. Jsem si predstavovala, jak budu chodit v tehu plavat, abych moc nepribrala a udrzela si kondicku (plavu dalky) a ted nemuzu. Dost me to mrzi.
Sluni, my grilovacku jeste nemeli. Ve stredu jsme meli 26C a o vikendu tu prsi a je 13 Dala bych si neco dobryho..... Miluju banany na grilu. S mirabelkovou vodkou, nutelou a slehackou
Na porod jsem uz taky pripravena, tasku mam sbalenou, jen pockam jeste tak tri tydny a pridam do tasky oblecky pro Denise, zatim to jeste nema cenu, do inkubatoru mu nemuzu dat nase obleceni, dostavaji erarni.
Eli, sry, ale s tou sekerkou, ja jsem se tak nasmala. Jehlicky jsou prece jenom prijemnejsi, nez sekyrka v hlave
Ten CC krem je tu pomerne novy, dela ho Nivea, stejne jako BB krem ktery pouzivam a v reklame rikaji, ze se maji kombinovat No ja nevim, prijdou mi oba stejne, jen ten CC je drazsi
Holky, ja se bojim. Vcera mi pri nastupovani do saliny slapl na nohu pejsek a mam na nartu paradni skrabanec od drapku. Panicek byl pekne zfetovanej a skrabance jsem si nevsimla hned ale az pozdeji, takze se ted bojim, jestli byl ockovanej Muzu chytit vzteklinu ze skrabance? Kdyz v tom nebyla ani slina ani pejskova krev? Fakt mam nahnano. Desinfikovala jsem to az asi hodinu a pul po.
Mam rymu a skrabe me v kruku. To zas bude tyden.
Nic, letime s B do kina. Pidata jsou uz tyden u babicky, Bara odjela k Luise, tak jsme s B x ketech sami dva
Není tady
holky děkuji za palce, v pondělí uvidíme
Dito: super, e si dal říct ... s tím krábancem ale nevím, asi bych se zeptala doktora, co jako si o tom myslí on ... oblečky taky nemám nachystány, u nás v porodnici jsou erární po celou dobu pobytu, a domů se strojí do vlastního ... zato noční koile hned po porodu vezmou a dalí nedávají a to mi vadí, jeliko já bych se nejradi převlíkala do čistého tak 3x denně
jinak co se týče krémů, taky nevím nic, nic nepouívám, protoe po vem mám problém, nic mi nevyhovuje, jsem ztracenej případ a pro kosmetický molochy naprosto zbytečnej tvor
Není tady
Ditu, to je zamímavé, e se otočil.
Tak ve Vrchlabí je sice příjemná porodnice, ale je vidět e dost chudá (kdy dělají z 85% naprosto přirozené porody bez zásahů, tak nemají příjem od pojiovny...), take tam jsem nedostala na malou ani 1 plínu a pro sebe ani 1 noční koili. Noční koile jsem koupila 2 krásné jako aty ve výprodeji v Tescu za 180 Kč a dalí mám od posledně, taky se převlíkám min. 2x denně a posledně bylo takové vedro, e jsem byla povětinou na pokoji jen ve spodním prádle. Oblečky pro dítě a bavlněné plíny jako podloku, zavinovačku, tak to jsme dostávali v dostatečném mnoství.
Není tady
já jsem od rána jak včelka - taky u skoro nemůu chodit , upekla jsem bábovku, peru třetí pračku prádla, usmaila jsem řízky, polívka před dokončením, salát v chladničce a a budou uvařené brambory, udělám kai ... a pak sebou asi seknu ... sice mě vechno bolí, ale jsem tak straně ráda, e můu fungovat, e si radi moc nestěuju (poprvé touhle dobou jsem leela na gauči a nadávala jsem, jak mě to leení leze krkem)
jinak u nás v porodnici taky plínky nedostanem ... koile mám 3 kojící od minule - do porodnice je to málo, ale prostě to jinak nepůjde nehodlám si kupovat dalí kojící koile a jiné noční prádlo do porodnice si brát nebudu, páč v tom nelze kojit - anebo blbě
Není tady
Ahoj holky,juuu uz 3.chlivek!!!
My jsme byli ted v tom teple na chate,pro malou je to tam idealni,mala zahradka,porad venku,pro me je to v necem narocnejsi,v necem zas pohodlenejsi nez doma,to si clovek nevybere....
Ja ted blbe spim, pred vcerejskem sem se vzbudila ve 4 rano a zacla se bat porodnice, usla jsme az v 6 h a dnes v noci to samy, to jsem pro zmenu chytla krec do nohy a oak me to boleló ze jsem zase nemohla do 6 spat.....
ditů o cc kremu jsme taky jeste neslysel, ja si ted teprv objednala bb krem :-)
Sluní, ses fakt dobra zes to dotahla tak daleko, kdybys mela 180 cm a tak nereknu,ale jsme vice mene stejne drobne ( ja 158 a 46kg- ted samozrejme ne, haha) tak to si vubec nedovedu predstavit, ue bych tam mela 2!!!
Není tady
Ditu, taky mám sladký grilovaný ráda, ale u nás jede jen maso ale já si aspoň pochutnala na opečeným pekáčku v úterý máme repete...
holky, jdete jetě někam na čarodky?
jinak porodka u nás docela v poho, slyela sem i negativní názory, ale za mě teda ádnej problém, dokonce prý teď udělali, e noční koile maj na chotbě na vozíku a bere si kadej, jak potřebuje, take já si na sebe neberu vůbec nic, pamatuju si, e sem dostala i balík vloek, sem tam plínku nebo kdy sestřičky Lukyho brali, tka mi ho přebalili....ale u je to skoro 5 let, ejo, tak sem zvědavá na novinky
Není tady