Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#451 16. 5. 2013 8:09

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Re: manžel odešel a co dál?

Ivanu znám osobně a je to normální prima baba big_smile
Pro mě je zvláštní jen její nehynucí "láska" a přehnaný obdiv k BM. Že si ho postavila na piedestál. Ale vždyť nemusí každý mít víc vztahů než jeden, pokud je tak spokojen.

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#452 16. 5. 2013 8:38

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Eva. napsal(a):

dusi, nemáš pravdu. Třeba u nás byli ve zvláštní jen Cikáni. Jen výjimečně tam bylo jiné dítě.

Já jsem si vzpomněla na syna sousedky. Slyšela jsem drby, on byl blbej, chodil do zvláštní, nemohl se naučit číst. A i znám pár lidí z práce, který chodili do zvláštní, nebyli to Cikáni, a v pracovním procesu uplně v pohodě, vlastně by si to na nich ani nezpoznala, že jsou hloupé.
Nevím, třeba to je jinak. Ale přijde mi, že třeba moje spolužačka, měla veliké problémy s tím čtením. Ještě v páté třídě zadrhávala. Učitelé ji brali jako hloupou, prostě propadala a tak. Vyučila se někde v zemědělství. Nu a ted dělá cca deset let na poště, normálně za přepážkou.
Možná kdyby chodila dnes do školy, přišli by na to, že má nějakou poruchu toho splývavého čtení, a nemusela se takhle trápit tím, že jí to nešlo a že se cítila méněcenná.

Upravil(a) dusička (16. 5. 2013 8:39)

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#453 16. 5. 2013 8:51

vera
♥♥♥♥♥♥-

ano....to je tragédie, nejvíce škodí učitelé.....vím, o čem mluvím
syn mé kamarádky.....strašné problémy ve škole....šikana a přeřazení do zvláštní školy navrhovala jedna učitelka
dnes kluk studuje 2 vysoké školy a je naprosto v pohodě
kamarádky se potkala s pí. uč., která navrhovala zvláštní školu......po x letech ve cvičení
to koukala paní uč., že je kluk ve čtvrtém ročníku na 2 VŠ......a stačilo tak málo, aby....

Není tady

#454 16. 5. 2013 9:05

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

algebrana napsal(a):

A co když ta látka v mozku prostě chybí a je potřeba ji dodat ? Jako u cukrovky tu taky nevyléčíš terapií , když přestaneš dávat inzulín, umřeš !
Když přestaneš léčit schizofrenika, skočí z okna , víš kolik jich skočilo ?
Jak jsem už mockrát psala vyzkoušela jsem spoustu léčitelů a doktorů a až lék to celkem rychle zastavil po těch letech utrpení .

Látka chybí? A kdo to řekl? A jak na to přišel? A bude to, jak na to přišel, platit ještě za 50 let, až zase přijde na něco jiného?
Osobně si myslím, že akutně dodat ano, dlouhodobě ne.

Protože když budeš něco někam dodávat, organismus si to sám přestane vyrábět. Proč by taky měl?
To máš jako u cukrovky, když neprojdeš terapií, abys si ujasnila, proč sis tohle rodové prokletí na sebe vzala, inzulínu se nezbavíš. Když jí projdeš a dáš si do pořádku hlavu - mozek - který tyhle věci řídí, tak ten inzulín ani nemusíš brát.
Vím, o čem mluvím. To je osobní zkušenost.

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#455 16. 5. 2013 9:09

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Ivana napsal(a):

No, on je každý člověk tak nějak odlišný od jiných. Aspoň neznám dva lidi, kteří by si byli podobní. Je fakt, že možná mám na něco jiné názory, než je průměr, ale znám i jiné lidi, kteří mají názory podobné těm mým. Takže až takový exot nejsem.
A nevím, proč mi algeb furt vnucuje, že jsem autista, asperger nebo že mám poruchu osobnosti. Já si myslím, že nic z toho nemám. Žiju normálně, nikdy jsem neměla žádné konflikty s lidmi, neměla jsem problémy s emocemi ani nijak výrazné se vztahy s ostatními. Ano, jsem introvert a nemám hromady přátel a známých, ale vždycky jsem měla kamarádky. A ano, trpěla jsem depresí a nebýt AD, tak trpím dodnes, pokud bych tu v tom případě ještě byla. No a? Lidí s depresí je hodně a není každý z nich autista nebo psychopat.
Algeb má pocit, že když sama není psychicky zdravá a její dcera taky ne, tak to tak musí mít všichni. Ale není tomu tak.

Ivano, důležité přece je ne to, co říkají druzí, ale jak ty sama se sebou se cítíš.
Z mého pohledu pro tebe platí  toto:
"Jestliže tvoje štěstí závisí na tom, co dělá někdo druhý, pak máš, myslím, problém."
Richard Bach.

Jenže v tomhle se vůbec nijak neodlišuješ. Tenhle problém má spousta lidí.

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#456 16. 5. 2013 9:41

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Třeba u nás byli ve zvláštní jen Cikáni. Jen výjimečně tam bylo jiné dítě.
Ti se do zvláštní "odkládali" hlavně proto, že to bylo nejjednodušší. Vzhledem k tomu, že ani z domova, natož pak ze školky, neměli základní návyky a s některejma se rodiče nechtěli/nedovedli učit, tak by v normální škole zdržovali.
Ale nechodili tam jen oni - byly tam i "problémové" děti se všema možnejma poruchama od chování přes zdraví až po učení. Takový, co by "kazily obraz školy".

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#457 16. 5. 2013 9:41

algebrana
Zablokovaný

Ivana napsal(a):

No, on je každý člověk tak nějak odlišný od jiných. Aspoň neznám dva lidi, kteří by si byli podobní. Je fakt, že možná mám na něco jiné názory, než je průměr, ale znám i jiné lidi, kteří mají názory podobné těm mým. Takže až takový exot nejsem.
A nevím, proč mi algeb furt vnucuje, že jsem autista, asperger nebo že mám poruchu osobnosti. Já si myslím, že nic z toho nemám. Žiju normálně, nikdy jsem neměla žádné konflikty s lidmi, neměla jsem problémy s emocemi ani nijak výrazné se vztahy s ostatními. Ano, jsem introvert a nemám hromady přátel a známých, ale vždycky jsem měla kamarádky. A ano, trpěla jsem depresí a nebýt AD, tak trpím dodnes, pokud bych tu v tom případě ještě byla. No a? Lidí s depresí je hodně a není každý z nich autista nebo psychopat.
Algeb má pocit, že když sama není psychicky zdravá a její dcera taky ne, tak to tak musí mít všichni. Ale není tomu tak.

A proč bYch to vnucovala zrovna tobě , proč né někomu jinýmu, když sama nejsem zdravá?
Prostě máš všechny projevy ..........podobně jako Vilemína , nikdo z nás nežije tak jako ty , nikdo nepíše takový věty o nenávisti k mužům, o tom, jaké hrozné období bylo, kdyby byl děti malé ...........to tvoje snění o manželovi , ty zvláštní názory .
Já bych byla ráda, kdyby někdo řekl, jak na tom jsem , už kvůli dětem a vnoučatům .
Navíc ti ta porucha komplikuje život , vždyt se podívej , jak to všechno dopadlo . Tak řešení není říkat si já jsem chudinka a nemám práci a nemám manžela , ale vědět na čem jsem a pracovat s tím.
To co se stalo, má nějaký důvod .

Není tady

#458 16. 5. 2013 9:48

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

vera napsal(a):

ano....to je tragédie, nejvíce škodí učitelé..... přeřazení do zvláštní školy navrhovala jedna učitelka
dnes kluk studuje 2 vysoké školy a je naprosto v pohodě....

No, u nás to takto daleko nedošlo, ale problémy byly, tak jsem našla skvělou dětskou psychiatryni a ta mi kromě jiného řekla, že je zhruba 5% dětí, kterým stávající školní systém prostě nevyhovuje - a že pokud se mi dítě dostane na VŠ, bude mít po problému. Měla naprostou pravdu, a dneska to možná bude víc, než těch 5%. A možná tahle procenta dříve končívala v pomocné, pozdějí zvláštní, dnes speciální škole smile

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#459 16. 5. 2013 9:56

Grainne
♥♥♥♥♥♥♥

helena napsal(a):

Verit, ze se stanene jen to, co ma, neznamena, ze to bude vzdy happy.
Proč by mělo?

bylo by to fajn ne, kdybys uměla si u všeho říct , že je to vlastně v pohodě , protože to tak mělo být , hodit to za hlavu

Většina lidí se domnívá, že láska znamená být milován. Avšak pravda je opakem: láska znamená milovat..

Říká se, že chybami se člověk učí....Co když už ale nepříjde chvíle, abychom ukázali, že jsme se poučili

Není tady

#460 16. 5. 2013 9:58

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

elena007 napsal(a):

Kdyz lze mozek jednoduse preprogramovat a zbavit se nevyhovujicich, spatnych programu, tak je to potreba udelat a nezkoumat, kde vznikly, ani proc je nekdo porad potrebuje. Kdyz se jich chce zbavit, asi nepotrebuje.

Takhle jednoduchý to není asi ani v počítači, natož v mozku. Tam máš spoustu programů a proti - programů, některé se doplňují, některé žerou, některé symbiotizují a některé se drží v šachu.
Taky není každá metoda pro každého. Co to ovšem je, to je ohromný dobrodrůžo, to jo lol
Proč je potřebuje.................no, proč třeba člověk "potřebuje" být chudý, mít sebevražedné sklony, atakdále? Protože aby nezlobil tatínka/maminku, že..........to je silná motivace. Báječná je na tohle téma Berneho teorie her, doporučuju.

Není tady

#461 16. 5. 2013 10:02

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

omyl dumbom

Upravil(a) dusička (16. 5. 2013 10:05)

Není tady

#462 16. 5. 2013 10:06

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Grainne napsal(a):

helena napsal(a):

Proč by mělo?

bylo by to fajn ne, kdybys uměla si u všeho říct , že je to vlastně v pohodě , protože to tak mělo být , hodit to za hlavu

Ale o to přece jde, hodit to za hlavu. A lidé to i umí.

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#463 16. 5. 2013 10:07

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Bylo... ale tak to není. Taky si u všeho "unhappy" neřeknu je to "v pohodě"... dokonce ani "hodit to za hlavu" pokaždý nejde... ale otázka zněla jinak - "Proč by mělo?" - a to je podstatný.

Báječná je na tohle téma Berneho teorie her, doporučuju.
Třeba "kopejte do mě", viď? lollollol

Upravil(a) helena (16. 5. 2013 10:08)

Není tady

#464 16. 5. 2013 10:10

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Kopejte do mně je pěkná - já jsem kromě ní hrála i Ušoupaný koleno lol Co mě nadzvedává v praxi je Ano, ale........

Není tady

#465 16. 5. 2013 10:12

Grainne
♥♥♥♥♥♥♥

Eva. napsal(a):

Grainne napsal(a):

helena napsal(a):

Proč by mělo?

věřím , že ano ... ale, mrkni na Ivanu a třeba i na mně .... když tě zásáhne o hodně více než jiní špatně se to za hlavu háže .... jen ten čas bude různý

Většina lidí se domnívá, že láska znamená být milován. Avšak pravda je opakem: láska znamená milovat..

Říká se, že chybami se člověk učí....Co když už ale nepříjde chvíle, abychom ukázali, že jsme se poučili

Není tady

#466 16. 5. 2013 10:14

Grainne
♥♥♥♥♥♥♥

helena napsal(a):

Bylo... ale tak to není. Taky si u všeho "unhappy" neřeknu je to "v pohodě"... dokonce ani "hodit to za hlavu" pokaždý nejde... ale otázka zněla jinak - "Proč by mělo?" - a to je podstatný.

Báječná je na tohle téma Berneho teorie her, doporučuju.
Třeba "kopejte do mě", viď? lollollol

Proč by mělo?

To nevím..... proto, aby mi to něco dalo , nějaké poučení ?

Není tady

#467 16. 5. 2013 10:16

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Eva. napsal(a):

Grainne napsal(a):

helena napsal(a):

Proč by mělo?

Udělat z momentální negativní situace pozitivní. Co nám to vzalo, co nám to dalo.

Upravil(a) dusička (16. 5. 2013 10:17)

Není tady

#468 16. 5. 2013 10:18

algebrana
Zablokovaný

lupina montana napsal(a):

Kopejte do mně je pěkná - já jsem kromě ní hrála i Ušoupaný koleno lol Co mě nadzvedává v praxi je Ano, ale........

Kopejte do mně je dobrá, ale co je to Ušoupaný koleno? Berneho mám v knihovně ,ale nemám čas to hledat .

Není tady

#469 16. 5. 2013 10:24

algebrana
Zablokovaný

Grainne napsal(a):

Eva. napsal(a):

Grainne napsal(a):

věřím , že ano ... ale, mrkni na Ivanu a třeba i na mně .... když tě zásáhne o hodně více než jiní špatně se to za hlavu háže .... jen ten čas bude různý

Prosímtě a co tebe tak zasáhlo, že se to špatně háže za hlavu?
S mužem ste se dohodli na rozchodu a ted máš toho vysněnýno , tak kde je ta tragedie ?

Není tady

#470 16. 5. 2013 10:24

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Co mě nadzvedává v praxi je Ano, ale...
To perfektně ovládá spolubydlící... a ty argumenty... http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png - ale myslím, že právě proti "kolenu" a podobnejm veselicím je to docela dobrý antidotum.

To nevím..... proto, aby mi to něco dalo , nějaké poučení ?
Kdybys byla nepřetržitě happy (což stejně nejde - viz MUDr. Plzák), tak bys to ani nevěděla, že jsi happy...

Není tady

#471 16. 5. 2013 10:38

Grainne
♥♥♥♥♥♥♥

algebrana napsal(a):

Grainne napsal(a):

Eva. napsal(a):

Prosímtě a co tebe tak zasáhlo, že se to špatně háže za hlavu?
S mužem ste se dohodli na rozchodu a ted máš toho vysněnýno , tak kde je ta tragedie ?

tragedie to byla smile, ale nakonec happyend ... to ještě ukáže čas ... ted to je fajn a snad to tak i zůstane

Není tady

#472 16. 5. 2013 14:33

agewa
♥♥♥♥♥♥-

algebrana napsal(a):

Ivana napsal(a):

A proč bYch to vnucovala zrovna tobě , proč né někomu jinýmu, když sama nejsem zdravá?
Prostě máš všechny projevy ..........podobně jako Vilemína , nikdo z nás nežije tak jako ty , nikdo nepíše takový věty o nenávisti k mužům, o tom, jaké hrozné období bylo, kdyby byl děti malé ...........to tvoje snění o manželovi , ty zvláštní názory .
Já bych byla ráda, kdyby někdo řekl, jak na tom jsem , už kvůli dětem a vnoučatům .
Navíc ti ta porucha komplikuje život , vždyt se podívej , jak to všechno dopadlo . Tak řešení není říkat si já jsem chudinka a nemám práci a nemám manžela , ale vědět na čem jsem a pracovat s tím.
To co se stalo, má nějaký důvod .

ještě že tě tu máme, že ?big_smile

Není tady

#473 16. 5. 2013 15:51

elena007
♥♥♥♥♥♥-

lupina montana napsal(a):

elena007 napsal(a):

Kdyz lze mozek jednoduse preprogramovat a zbavit se nevyhovujicich, spatnych programu, tak je to potreba udelat a nezkoumat, kde vznikly, ani proc je nekdo porad potrebuje. Kdyz se jich chce zbavit, asi nepotrebuje.

Takhle jednoduchý to není asi ani v počítači, natož v mozku. Tam máš spoustu programů a proti - programů, některé se doplňují, některé žerou, některé symbiotizují a některé se drží v šachu.
Taky není každá metoda pro každého. Co to ovšem je, to je ohromný dobrodrůžo, to jo lol
Proč je potřebuje.................no, proč třeba člověk "potřebuje" být chudý, mít sebevražedné sklony, atakdále? Protože aby nezlobil tatínka/maminku, že..........to je silná motivace. Báječná je na tohle téma Berneho teorie her, doporučuju.

Dik, lupino, fakt jsem potrebovala vyslvetlit. big_smile
Ted jsem v depce, doufala jsem v transformaci beze zmen a informaci. graterbig_smile

Není tady

#474 16. 5. 2013 16:11

elena007
♥♥♥♥♥♥-

Eva. napsal(a):

Ivanu znám osobně a je to normální prima baba big_smile
Pro mě je zvláštní jen její nehynucí "láska" a přehnaný obdiv k BM. Že si ho postavila na piedestál. Ale vždyť nemusí každý mít víc vztahů než jeden, pokud je tak spokojen.

Urcite je. A nazivo by si zadna tady, krom algebrany teda, niceho zvlastniho nevsimla. smile

Není tady

#475 17. 5. 2013 17:09

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

elena007 napsal(a):

Mozog je hračka, ale podvedomie je k.u.r.wa, to by som začala prerábať... wink kapitulation

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí