Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#426 15. 5. 2013 13:00

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Re: manžel odešel a co dál?

elena007 napsal(a):

Grainne:
Verit, ze se stanene jen to, co ma, neznamena, ze to bude vzdy happy.

Přesně tak.

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#427 15. 5. 2013 13:03

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Proč by mělo?

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#428 15. 5. 2013 14:31

Grainne
♥♥♥♥♥♥♥

elena007 napsal(a):

Grainne:

tak to ano , no nekdy treba i muze smile ze by se to stat melo ?

Většina lidí se domnívá, že láska znamená být milován. Avšak pravda je opakem: láska znamená milovat..

Říká se, že chybami se člověk učí....Co když už ale nepříjde chvíle, abychom ukázali, že jsme se poučili

Není tady

#429 15. 5. 2013 15:35

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

elena007 napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

elena007 napsal(a):

Kdyz lze mozek jednoduse preprogramovat a zbavit se nevyhovujicich, spatnych programu, tak je to potreba udelat a nezkoumat, kde vznikly, ani proc je nekdo porad potrebuje. Kdyz se jich chce zbavit, asi nepotrebuje.

Představ si, že tě šíleně bolí hlava.
Jak se té bolesti zbavíš? A jak to uděláš, aby tě pokud možno takhle už příště nebolela?
Jak to uděláš?
Konkretně.

Konkretne? Nevim.
Zalezi od toho, jak moc a jak casto a nakolik mi to vadi, podle toho volim reseni, nekdy polknu prasek a kdyz zabere, staci mi to.

Ty jsi toho cloveka poslouchala a pokud ano skutecne pozorne?

Asi si nerozumíme.
Bolest hlavy je jen příklad. Píšeš, že je potřeba to udělat a nezkoumat, kde programy vznikly.
Já se proto ptám JAK to udělat.
Prostě JAK aniž bys zkoumala.
Konkretně tady aniž bys zkoumala, od čeho tě ta hlava bolí. Ono to klidně může být jen nevyspáním, unavou, ale taky to může být bolavý zub, trojklanmný nerv a nebo ti prostě někdo "jen ubalil pár facek" či jsi spadla.
Každá ta PŘÍČINA má svou vlastní PŘÍČINU a naprosto jiné řešení.

Konkretně vzít si prášek a tím se spokojit, to já nepovažuji za dobré řešení a souhlasím s doktorem Hnízdilem, který říká, že bolest je jediná možnost našeho oraganismu, jak nás upozornit, že je něco v nepořádku. Když ji přehlušíme chemii, tak tohle tlačítko vypnem.
Zbavíme svůj organismus jedné z možností, jak nás donutit, abychom se o něj starali.
Tak halt použije další možnost....
Pak se jen divíme.
--------------------------------------------------

Kterého člověka jsem poslouchala? Co máš na mysli?

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#430 15. 5. 2013 15:44

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

algebrana napsal(a):

Pandoro pokud jeden člověk s poruchou osobnosti prospívá , další stovky projdou životem beze změny , i když se snaží sebevíc. Můj BM si dokonce zaplatil psychoanalýzu ...........stálo ho to hodně peněz a výsledek? Na slovo poslouchá paní, která je na rozdíl od něj téměř bez vzdělání a která mu zakázala stýkat se s dětma , připravila rodinu o velký majetek a nesmí se doma ani umýt, protože voda je drahá ........tam došla ta jeho proměna psychoanalýzou ......ha ha.......no jo Pámbu peče oplatky milý  BM .........lol

A pozor ne každý schizofrenik má psychospirituální krizi , Vančura vybírá z toho davu pár lidí , kteří ji mají , údajně to pozná a s těmi pracuje .
Jistě uznáš , že by bylo zvláštní , kdyby celé rody měly náhodou psychospirituální krizi ...........spíš to prostě mají v genech a chybí jim nějaká látka v mozku , která se musí dodat uměle. Je to mnohem prostčí .........

Víš kolik by bylo povražděných lidí, kdyby všichni schizofrenici pobíhali po ulicích neléčení , aby přirozeně proběhla jejich PSK  ???

Já nikde netvrdím, že KAŽDÝ člověk svou poruchu osobnosti zvládne.
Tvrdím, že ji zvládne každý, kdo skutečně CHCE a nehraje si na to, že chce.
Člověk, o kterém jsem psala, vystřídal několik metod, několik terapeutů. Léčí se dlouhodobě a stále na sobě pracuje.
Je mi líto, že tvůj muž skončil dřív než začal. Asi to tak mělo být. Je to level, který prostě potřebuje zvládnout.

Taky nikde netvrdím, že každý schizofrenik má psychospirituální krizi. Příčiny těhle stavů jsou nejspíš různé a bohužel mnohé z nich pro současnou psychiatrii "neskousnutelné" - např. atak diskarnáta ap. Mluvím jen o tom, s čím jsem se osobně setkala a viděla jsem v praxi, jak to funguje.

Souhlasím, že některé rodiny to mají v genech, předávají si to jako štafetový kolík. Ale nemyslím si, že všechno lze vyřešit umělým dodáním nějaké látky. Já si naopak myslím, že je to ještě mnohem a mnohem prostší smile

Není tady

#431 15. 5. 2013 15:46

elena007
♥♥♥♥♥♥-

Pandorraa napsal(a):

elena007 napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

Představ si, že tě šíleně bolí hlava.
Jak se té bolesti zbavíš? A jak to uděláš, aby tě pokud možno takhle už příště nebolela?
Jak to uděláš?
Konkretně.

Konkretne? Nevim.
Zalezi od toho, jak moc a jak casto a nakolik mi to vadi, podle toho volim reseni, nekdy polknu prasek a kdyz zabere, staci mi to.

Ty jsi toho cloveka poslouchala a pokud ano skutecne pozorne?

Asi si nerozumíme.
Bolest hlavy je jen příklad. Píšeš, že je potřeba to udělat a nezkoumat, kde programy vznikly.
Já se proto ptám JAK to udělat.
Prostě JAK aniž bys zkoumala.
Konkretně tady aniž bys zkoumala, od čeho tě ta hlava bolí. Ono to klidně může být jen nevyspáním, unavou, ale taky to může být bolavý zub, trojklanmný nerv a nebo ti prostě někdo "jen ubalil pár facek" či jsi spadla.
Každá ta PŘÍČINA má svou vlastní PŘÍČINU a naprosto jiné řešení.

Konkretně vzít si prášek a tím se spokojit, to já nepovažuji za dobré řešení a souhlasím s doktorem Hnízdilem, který říká, že bolest je jediná možnost našeho oraganismu, jak nás upozornit, že je něco v nepořádku. Když ji přehlušíme chemii, tak tohle tlačítko vypnem.
Zbavíme svůj organismus jedné z možností, jak nás donutit, abychom se o něj starali.
Tak halt použije další možnost....
Pak se jen divíme.
--------------------------------------------------
Ale rozumime, rozumime smile Ja jen nemyslim, ze musis mit vsechno vyresene a vzdy vedet proc, proto rikam, ze zalezi na tom, jak moc mi to vadi.

Kterého člověka jsem poslouchala? Co máš na mysli?

Není tady

#432 15. 5. 2013 15:52

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

elena007 napsal(a):

Ale rozumime, rozumime smile Ja jen nemyslim, ze musis mit vsechno vyresene a vzdy vedet proc, proto rikam, ze zalezi na tom, jak moc mi to vadi.

Pochopitelně, že nemusíš mít všechno vyřešené. To ani nejde, protože všechno má svůj čás a jak jednou začneš řešit sama sebe, řešíš vlastně uplně všechno a to konce nemá.

Nu a rozumný člověk vždycky řeší jen to, co mu vadí. A řeší to tak, jak umí. Někdo si vezme prášek, jiný si nechá odejmout prsy a jiný začne zkoumat, proč se mu dějí věci, které se mu dějí, když druhým se třeba nedějí a on chce,. aby se mu taky neděli.

Každý jednotlivě je jedinečným expertem na svůj život, na svůj osud, my ostatní mu do toho můžeme akorát tak kecat, ovšem bez nároku na to, že se podle nás bude řídit.
Pohoda džez big_smile

Není tady

#433 15. 5. 2013 16:29

Ivana
♥♥♥♥♥♥-

Tak jsem si přečetla článek o poruchách osobnosti. Většinu z uváděných symptomů nemám, jedině snad únik do fantazie a introspekce, což je jeden symptom ze schizoidní poruchy, přičemž ale ostatní příznaky nemám (o sex nemám zájem teď při AD, jinak jsem měla zcela normální sexuální život s mým BM) a pak ještě něco z anxiózní poruchy - myslím si o sobě, že nejsem příliš přitažlivá a šikovná, ale zas ne natolik, že bych měla přímo komplex méněcennosti.
Tak nevím. Na jedné straně je pravda, že člověk sám sebe možná neposoudí tak dobře jako odborník, ale na druhé straně kdo jiný zná člověka natolik intimně jako on sám, aby věděl, co cítí.

Není tady

#434 15. 5. 2013 19:18

elena007
♥♥♥♥♥♥-

Rozumny clovek podle me nekdyz zkouma, jindyz bere prasek, protoze dostatecne resi. smile Zasadni je, aby to fungovalo ke spokojenosti.

Není tady

#435 15. 5. 2013 19:47

elena007
♥♥♥♥♥♥-

Ivana napsal(a):

Tak jsem si přečetla článek o poruchách osobnosti. Většinu z uváděných symptomů nemám, jedině snad únik do fantazie a introspekce, což je jeden symptom ze schizoidní poruchy, přičemž ale ostatní příznaky nemám (o sex nemám zájem teď při AD, jinak jsem měla zcela normální sexuální život s mým BM) a pak ještě něco z anxiózní poruchy - myslím si o sobě, že nejsem příliš přitažlivá a šikovná, ale zas ne natolik, že bych měla přímo komplex méněcennosti.
Tak nevím. Na jedné straně je pravda, že člověk sám sebe možná neposoudí tak dobře jako odborník, ale na druhé straně kdo jiný zná člověka natolik intimně jako on sám, aby věděl, co cítí.

Ivano, nemyslim, ze jsi autista nebo mas poruchu osobnosti. Podle me je tvou nejvyssi zivotni metou mit klid. A prudce reagujes na vsecho, co ho muze ohrozit byt jen teoreticky. Nekritizuji, jen konstatuji.

Není tady

#436 15. 5. 2013 20:02

algebrana
Zablokovaný

Ano všichni autisti prudce reagují na  změny a špatně snášejí nepohodlí . Ivana má hodně ze schizoida a hodně  z Aspergera, když si přečtete projevy,je to jasné .
Ale někteří lidé se tomu brání , nepřipustí to, přitom nějakou poruchu osobnosti má dnes kdekdo .

Upravil(a) algebrana (15. 5. 2013 20:14)

Není tady

#437 15. 5. 2013 20:13

algebrana
Zablokovaný

Pandorraa napsal(a):

algebrana napsal(a):

?

Já nikde netvrdím, že KAŽDÝ člověk svou poruchu osobnosti zvládne.
Tvrdím, že ji zvládne každý, kdo skutečně CHCE a nehraje si na to, že chce.
Člověk, o kterém jsem psala, vystřídal několik metod, několik terapeutů. Léčí se dlouhodobě a stále na sobě pracuje.
Je mi líto, že tvůj muž skončil dřív než začal. Asi to tak mělo být. Je to level, který prostě potřebuje zvládnout.

Taky nikde netvrdím, že každý schizofrenik má psychospirituální krizi. Příčiny těhle stavů jsou nejspíš různé a bohužel mnohé z nich pro současnou psychiatrii "neskousnutelné" - např. atak diskarnáta ap. Mluvím jen o tom, s čím jsem se osobně setkala a viděla jsem v praxi, jak to funguje.

Souhlasím, že některé rodiny to mají v genech, předávají si to jako štafetový kolík. Ale nemyslím si, že všechno lze vyřešit umělým dodáním nějaké látky. Já si naopak myslím, že je to ještě mnohem a mnohem prostší smile

A co když ta látka v mozku prostě chybí a je potřeba ji dodat ? Jako u cukrovky tu taky nevyléčíš terapií , když přestaneš dávat inzulín, umřeš !
Když přestaneš léčit schizofrenika, skočí z okna , víš kolik jich skočilo ?
Jak jsem už mockrát psala vyzkoušela jsem spoustu léčitelů a doktorů a až lék to celkem rychle zastavil po těch letech utrpení .

Není tady

#438 15. 5. 2013 20:17

elena007
♥♥♥♥♥♥-

algebrana napsal(a):

Ano všichni autisti prudce reagují na  změny a špatně snášejí nepohodlí . Ivana má hodně ze schizoida a hodně  z Aspergera, když si přečtete projevy,je to jasné .
Ale někteří lidé se tomu brání , nepřipustí to, přitom nějakou poruchu osobnosti má dnes kdekdo .

Dobre, mela jsem napsat prudce skuhra a ne prudce reaguje. tongue

Není tady

#439 15. 5. 2013 20:21

agewa
♥♥♥♥♥♥-

algebrana napsal(a):

jsne hlavne podle tebe big_smile

Není tady

#440 15. 5. 2013 20:26

Ivana
♥♥♥♥♥♥-

algebrana napsal(a):

Díky, nemusím mít všecko!

Není tady

#441 15. 5. 2013 20:32

algebrana
Zablokovaný

Ivana napsal(a):

algebrana napsal(a):

Díky, nemusím mít všecko!

Ale to není žádná urážka, to bývají často zajímaví a nadaní lidé , akorát mají těžší život, jednak kvůli depkám a jednak , protože druhým někdy nerozumějí .

Není tady

#442 15. 5. 2013 21:37

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Je fakt Ivano, že mi připadáš virtuálně tady odlišná od ostatních. Ale to není ve špatným slova smyslu. Nevím, jeslti zrovna tahle diagnoza je u tebe, nejsem dr, ale třeba i autista může mít vysoké iq.
Algeb má moc dobrý odhad na lidi. Mě taky odhalila lol

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#443 15. 5. 2013 22:14

elena007
♥♥♥♥♥♥-

dusička napsal(a):

Je fakt Ivano, že mi připadáš virtuálně tady odlišná od ostatních. Ale to není ve špatným slova smyslu. Nevím, jeslti zrovna tahle diagnoza je u tebe, nejsem dr, ale třeba i autista může mít vysoké iq.
Algeb má moc dobrý odhad na lidi. Mě taky odhalila lol

Mne zas ne, aspon teda nemam problem ji porozumet, nemusim s ni ve vsem souhlasit, ale nic z toho, co rika, mi neni cizi. Zato jsou tady jine, co si musim i trikrat precist a furt je to pro mne klingonsky. big_smile

Libi se mi, jak ji toho autistu furt vnucujete, ted uz i ocukrovaneho vysokym IQ. lol

Není tady

#444 15. 5. 2013 22:34

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Elen - já ji nic nevnucuju.
A odlišná neznamená špatná.
Ale nepíšu nikde, že bych měla s Ivanou problém, že bych ji neporozuměla, víš.
A já jsem taky jiná , odlišná, přijdu si jiná, a to je taky v genech. Mám to stejně jako máma a ségra. Jsme takový samotářky, nechceme do kolektivu, ale přitom jsme jak bych to řekla, bezproblémový a kamarádský v kolektivu. Jo cítíme se tam fajn, ale ne vždy. Nevím, jestli pochopíš.

Není tady

#445 15. 5. 2013 23:08

elena007
♥♥♥♥♥♥-

dusička napsal(a):

Elen - já ji nic nevnucuju.
A odlišná neznamená špatná.
Ale nepíšu nikde, že bych měla s Ivanou problém, že bych ji neporozuměla, víš.
A já jsem taky jiná , odlišná, přijdu si jiná, a to je taky v genech. Mám to stejně jako máma a ségra. Jsme takový samotářky, nechceme do kolektivu, ale přitom jsme jak bych to řekla, bezproblémový a kamarádský v kolektivu. Jo cítíme se tam fajn, ale ne vždy. Nevím, jestli pochopíš.

Dusicko, ja mluvila o sobe a melo to znamenat, ze pro mne se neodlisuje od hlavniho proudu natolik jako nektere jine. Nic vic. Kladu svuj nazor vedle tveho, nepolemizuji, nebot neni o cem a nepodsouvam. wink

Spolecenskych introvertu, co jsou radi a casto ve virtualnim kolektivu a zaroven prekne doma osamote, je tady dost a dost. Neznamena to, ze jsou nazivo mezi lidma nepouzitelni nebo primo problemovi. Jenom je tolik nevyhledavaji, sic nepotrebuji a tady si kontakt ridi podle sebe. smile

Upravil(a) elena007 (15. 5. 2013 23:09)

Není tady

#446 15. 5. 2013 23:10

Ivana
♥♥♥♥♥♥-

No, on je každý člověk tak nějak odlišný od jiných. Aspoň neznám dva lidi, kteří by si byli podobní. Je fakt, že možná mám na něco jiné názory, než je průměr, ale znám i jiné lidi, kteří mají názory podobné těm mým. Takže až takový exot nejsem.
A nevím, proč mi algeb furt vnucuje, že jsem autista, asperger nebo že mám poruchu osobnosti. Já si myslím, že nic z toho nemám. Žiju normálně, nikdy jsem neměla žádné konflikty s lidmi, neměla jsem problémy s emocemi ani nijak výrazné se vztahy s ostatními. Ano, jsem introvert a nemám hromady přátel a známých, ale vždycky jsem měla kamarádky. A ano, trpěla jsem depresí a nebýt AD, tak trpím dodnes, pokud bych tu v tom případě ještě byla. No a? Lidí s depresí je hodně a není každý z nich autista nebo psychopat.
Algeb má pocit, že když sama není psychicky zdravá a její dcera taky ne, tak to tak musí mít všichni. Ale není tomu tak.

Není tady

#447 16. 5. 2013 6:11

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Elen - oka
Vlastně máš pravdu, ve spoustě věcí to mám s Ivanou podobné. stolt

Není tady

#448 16. 5. 2013 7:32

helena
♥♥♥♥♥♥♥

všichni autisti prudce reagují na  změny a špatně snášejí nepohodlí
Skutečně nejsem autista - ale změny a nepohodlí taky nepatří k mejm prioritám. Sice je snesu a zvládnu, ale většinou jen proto, že není zbytí... radostně je nevítám.
přitom nějakou poruchu osobnosti má dnes kdekdo
Správně - "dnes". Před pár desítkama let byl třeba sedlák, kterej prohrál či propil grunt, docela obyčejnej karbaník nebo ožungr a podle toho se k němu vesnice chovala... ale "dnes" je to "porucha osobnosti", která dokáže uživit - a někdy dobře uživit - X dalších lidí http://fora.babinet.cz/img/smilies/vissla.gif

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#449 16. 5. 2013 7:58

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Ale zase na druhou stranu.
Ted když zjistěj, že je dítě dys... tak může chodit do normální školy, s normálními jeho rovnými vrstevníky, nejde mu třeba čeština, ale jde mu matika. No tak v češtině nepíše diktáty, ale doplňovačky na i,y.
Dříve takové dítě se šouplo do zvláštní. tillfreds

Není tady

#450 16. 5. 2013 8:08

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

dusi, nemáš pravdu. Třeba u nás byli ve zvláštní jen Cikáni. Jen výjimečně tam bylo jiné dítě.

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí