|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Jinak všem děkuju, že jste to se mnou probraly 
UVidíme začátkem června, až manžel přijede, jak se budu cítit.
Dnes je dnes, a včera není dnes a už na to nemyslím (ne že bych vědomě vyháněla, že na to nechci myslet, ale tak nějak myslím na něco jiného, co je tady a teď)
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Ivana napsal(a):
Eva. napsal(a):
.
Ivano, možná bys ty svoje pochybnosti měla z toho "koutku duše" vytáhnout na světlo a pořádně si je prohlédnout.
Kde se vzaly?
Jak vůbec vznikly a proč?
Důvod jejich vzniku stále trvá a nebo už jedeš jen na autopilota?
K čemu ty pochybnosti pořád potřebuješ?
Atd. atd.
Najdi si prostě někoho,kdo do tebe nebude prát jen ádéčka, ale kdo to s tebou taky rozebere.
Najde viry ve tvém počítači a pomůže ti ho odvirovat.
Otázkou ale je, jestli to vůbec chceš....
Na stávající situaci si kolikrát tak zvykneme, že si ani neumíme představit, že by to mělo být jinak...
A jsem zase u toho, co už jsme řešily:
1. umíš si vůbec představit, že najdeš práci, která tě bude naplňovat, bude tě bavit a budeš v ní dobrá? Nebudeš mít tedy důvod k tomu být nešťastná a bát se budoucnosti?
2. chceš to vůbec? Zvládneš situaci, kdy si nebude na co stěžovat, protože se ti bude dařit?
3. tak šup, ať už jí máš)
Spousta lidí se zasekne hned v bodě 1.
Další pak v bodě 2....
Všechno prostě potřebuje svůj čas.
Hele Pandoro ,ale uvědom si že Ivaně se mnoho let dařilo i s tím jejím skuhravým přístupem k životu a nepřizpůsobivostí. Jak je to možné, že velkou část života to funguje i přesto, že má člověk špatný program?
A za druhé.......věřím že se leccos dá ovlivnit terapií ,ale ne u autistů například můžeš mluvit jak do dubu a je to marný.
Ivana má výraznou poruchu osobnosti, celý její rod jí má.................nemyslíš, že člověk, který by dokázal změnit takovou výraznou poruchu, že by měl Nobelovu cenu?
To by nexistovaly blázince plný schizofreniků a autistů a všem by se domluvilo , vyrušilo a bylo by..........to ale bohužel nefunguje .
Upravil(a) algebrana (14. 5. 2013 19:19)
Není tady

elena007 napsal(a):
Kdyz si clovek mysli, ze se stane, jen co se stat ma, nemusi se tyrat tim, co vysila.
Kdyby jsme vsichni byli takto vyrovnani , nebylo by co resit ... zadne depky , jen dokonale stastni lide
Není tady
Eva. napsal(a):
To bych ho nesměla vidět a slyšet. Pak bych ti možná i věřila. Na některých chlapech je to vidět na první pohled.
Tím nemám na mysli vůči tobě nic špatného. Prostě žiješ tak, jak nejlíp umíš.
Tady se projevila, promluvila tvoje temná stránka, Majko. Uvědomuješ si to vůbec?
Není tady
algebrana napsal(a):
Hele Pandoro ,ale uvědom si že Ivaně se mnoho let dařilo i s tím jejím skuhravým přístupem k životu a nepřizpůsobivostí. Jak je to možné, že velkou část života to funguje i přesto, že má člověk špatný program?
A za druhé.......věřím že se leccos dá ovlivnit terapií ,ale ne u autistů například můžeš mluvit jak do dubu a je to marný.
Ivana má výraznou poruchu osobnosti, celý její rod jí má.................nemyslíš, že člověk, který by dokázal změnit takovou výraznou poruchu, že by měl Nobelovu cenu?
To by nexistovaly blázince plný schizofreniků a autistů a všem by se domluvilo , vyrušilo a bylo by..........to ale bohužel nefunguje .
Nejsem Ivanin terapeut, takže mohu jen hádat a vyjímečně si to dovolím: ivaně se dařilo, protože měla podporu svého muže. Cítila se s ním v bezpečí. A ani tehdy se jí nedařilo tak, jak by chtěla. Měla problémy vždy.
Jedna věc je taky fungovat a druhá plnohodnotně žít,
Já nevím, zda má Ivana poruchu osobnosti. Dnes je to poměrně častá diagnoza a schová se za ní leccos.
Osobně znám člověka, který trpí poruchou osobnosti. Soustavnou prací na sobě a spoluprací s terapeuty dnes se svou poruchou umí žít. Není to vždycky na juchuchů, ale pokud ho popadnou deprese, okamžitě hledá pomoc a dostane se mu jí. Nebere antidepresiva, protože PO není nemoc, to je prostě stav bytí.
Vždycky nemusíš nepříjemné věci změnit, stačí když se je naučíš respektovat jako svou součást a umíš se s nimi srovnat.
Nakonec například amputovaná ruka ti taky nedoroste a je jen na tobě, zda to bude tragedie a nebo jen jiný způsob života.
Na blázince plné schizofreniků a autistů mám svůj specifický názor.
Myslím, že časem budou poloprázdné, protože většinu lidí v nich stejně současná psychiatrie neumí léčit, jen je "práškuje" a valné části pacientů dokonce škodí.
Znám několik lidí, kteří říkají, že měli v životě obrovské štěstí, že ve chvíli jejich spirituální krize nebyl v jejich blízkosti nikdo, kdo by je odvezl do blázince - měli veškeré schizofrenické příznaky. Byli by tam nejspíš dosud...
Na druhou stranu znám ale i lidi, které do blázince bohužel zatím nikdo nezavřel, protože dovedou svou poruchu mistrně skrývat nebo z ní dokonce i těžit.
Tak si pak vyber 
Není tady
Autista nejsem docela jistě. Jestli mám nějakou poruchu osobnosti, to nevím, nejsem odborník, to ovšem ty, algebrano, také ne. A ještě mě znáš jen podle písmenek, takže si ty svoje rychlodiagnózy nech laskavě od cesty.
Není tady
Pandorraa napsal(a):
elena007 napsal(a):
Kdyz lze mozek jednoduse preprogramovat a zbavit se nevyhovujicich, spatnych programu, tak je to potreba udelat a nezkoumat, kde vznikly, ani proc je nekdo porad potrebuje. Kdyz se jich chce zbavit, asi nepotrebuje.
Představ si, že tě šíleně bolí hlava.
Jak se té bolesti zbavíš? A jak to uděláš, aby tě pokud možno takhle už příště nebolela?
Jak to uděláš?
Konkretně.
Konkretne? Nevim.
Zalezi od toho, jak moc a jak casto a nakolik mi to vadi, podle toho volim reseni, nekdy polknu prasek a kdyz zabere, staci mi to.
Ty jsi toho cloveka poslouchala a pokud ano skutecne pozorne?
Upravil(a) elena007 (14. 5. 2013 23:00)
Není tady
Ivana napsal(a):
Autista nejsem docela jistě. Jestli mám nějakou poruchu osobnosti, to nevím, nejsem odborník, to ovšem ty, algebrano, také ne. A ještě mě znáš jen podle písmenek, takže si ty svoje rychlodiagnózy nech laskavě od cesty.
Samozřejmě, že můžeš být Asperger, stejně jako je Vilemína Asperger, máš hodně projevů .
To není žádná rychlodiagnoza, ale dlouholetá zkušenost s takovýma lidma a i odborníkama, kteří se o ně starají.
To že nejsi Asperger bys mohla říct až PO vyšetření, každopádně poruchu osobnosti máš .
Myslíš, že normální lidé cití takovou zášt k mužům a k malým dětem, kteří se jim narodili ??
Jasně jsi napsala, že to bylo nejhorší období , že na to nerada vzpomínáš .
Pandoro pokud jeden člověk s poruchou osobnosti prospívá , další stovky projdou životem beze změny , i když se snaží sebevíc. Můj BM si dokonce zaplatil psychoanalýzu ...........stálo ho to hodně peněz a výsledek? Na slovo poslouchá paní, která je na rozdíl od něj téměř bez vzdělání a která mu zakázala stýkat se s dětma , připravila rodinu o velký majetek a nesmí se doma ani umýt, protože voda je drahá ........tam došla ta jeho proměna psychoanalýzou ......ha ha.......no jo Pámbu peče oplatky milý BM .........
A pozor ne každý schizofrenik má psychospirituální krizi , Vančura vybírá z toho davu pár lidí , kteří ji mají , údajně to pozná a s těmi pracuje .
Jistě uznáš , že by bylo zvláštní , kdyby celé rody měly náhodou psychospirituální krizi ...........spíš to prostě mají v genech a chybí jim nějaká látka v mozku , která se musí dodat uměle. Je to mnohem prostčí .........
Víš kolik by bylo povražděných lidí, kdyby všichni schizofrenici pobíhali po ulicích neléčení , aby přirozeně proběhla jejich PSK ???
Není tady
Grainne napsal(a):
elena007 napsal(a):
Kdyz si clovek mysli, ze se stane, jen co se stat ma, nemusi se tyrat tim, co vysila.
Kdyby jsme vsichni byli takto vyrovnani , nebylo by co resit ... zadne depky , jen dokonale stastni lide
Vis, posledni dobou hodne letam. Obycejne se mnou leti dalsich asi 380 lidi. Nekteri se neboji, nekteri se boji. Nekteri se boji bat, aby neco neprivolali, nekteri se boji, aby zalarmovali andelicky straznicky. No a my bud spadneme nebo ne. Kdyz pristaneme, ti, co se nebali, si jdou pro kufr, ti co se bali, si az do priste oddechnou a jdou si pro kufr, ti co se bali bat, aby neprivolali, se potesi, ze to funguje a jdou si pro kufr a ti, co alarmovali andelicky, jsou taky radi, ze to funguje a taky si jdou pro kufr. Vsichni jsou spokojeni a tak to ma byt.
Pokud spadneme....
Upravil(a) elena007 (14. 5. 2013 23:42)
Není tady

elena007 napsal(a):
Grainne napsal(a):
elena007 napsal(a):
Vis, posledni dobou hodne letam. Obycejne se mnou leti dalsich asi 380 lidi. Nekteri se neboji, nekteri se boji. Nekteri se boji bat, aby neco neprivolali, nekteri se boji, aby zalarmovali andelicky straznicky. No a my bud spadneme nebo ne. Kdyz pristaneme, ti, co se nebali, si jdou pro kufr, ti co se bali, si az do priste oddechnou a jdou si pro kufr, ti co se bali bat, aby neprivolali, se potesi, ze to funguje a jdou si pro kufr a ti, co alarmovali andelicky, jsou taky radi, ze to funguje a taky si jdou pro kufr. Vsichni jsou spokojeni a tak to ma byt.
![]()
Pokud spadneme....
pokud spadneme .... to je to, co myslím ..... nevím, jestli budou všichni happy , že co se mělo stát , stalo se .... pokud tedy budou mít ještě možnost o tom přemýšlet
Není tady

Daphné napsal(a):
Tady se projevila, promluvila tvoje temná stránka, Majko. Uvědomuješ si to vůbec?
Nenapsala jsem nic, co bych tady už někdy nepsala a co bychom neprobíraly. Rozmyslela jsem si to dobře, než jsem napsala svůj příspěvek. Ale tobě se to může jevit jinak.
Věci, které se podle mě nemají psát na sklo, nepíšu vůbec nebo si o nich promluvíme v SZ.
Není tady

Co znamená věta: Pámbu peče oplatky? 
To pečení oplatků (oplatek?) nechápu.
Není tady
Eva. napsal(a):
Daphné napsal(a):
Nenapsala jsem nic, co bych tady už někdy nepsala a co bychom neprobíraly. Rozmyslela jsem si to dobře, než jsem napsala svůj příspěvek. Ale tobě se to může jevit jinak.
Věci, které se podle mě nemají psát na sklo, nepíšu vůbec nebo si o nich promluvíme v SZ.
Majko - tady nejde o to, co má a nemá přijít na sklo.
Ale o to, i kdyby byl takovej nebo makovej, nemůžeš soudit podle prvního pohledu. Já vím, ten dělá dost, možná si byla ovlivněná tím, jak jsem si na něho tady stěžovala a nadávala, a tak.
Ale viděla si ho jen v šeru auta.
On celkově tak nějak brmlá pod vousy, když jsem na počítači, ale nijak mě neomezuje. A tenkrát mi to bylo jedno, jestli na pc budu sedět nebo ne. Teď je to jiné. Když je doma, nejsem tu. No a tak ani nevěděl, s kým na ty Kabáty jedu, s kým si píšu a tak. A přesto pro mě o půlnoci přijel. A když jsem mu řekla, že bych chtěla,abysme Tě hodili domů, tak to udělal bez mrknutí oka. Víš, jaký mám z toho večeru vzpomínky? Jasně, koncert byl fajn, ale na mě moc lidí. Víc se mi líbila noční cesta autem, jen my dva. Povídali jsme si, bylo to hezký.
Není tady

dusičko, to je fajn, že jste měli takový hezký večer.
Není tady
Eva. napsal(a):
dusičko, to je fajn, že jste měli takový hezký večer.
Děkuju,
začali jsme probourávat ledy. A co si budeme povídat, potřebovala jsem hlavně změnu já v sobě.
Majko - pomohla si mi, vlastně díky Tobě jsem poznala Pan.
A díky i za Tvůj úhel pohledu.
Není tady
Eva. napsal(a):
To se říká v Česku a je to ta věta : Co zaseješ sklidíš ...........náš tatínek kolem toho rozvodu dělal skutečně hrozné věci .
Jinak to jsou oplatky , ta oplatka . taková plochá sušenka . Třeba Karlovarská oplatka.
Není tady

algeb, děkuji za vysvětlení.
Není tady
Jako děti jsme říkávaly při honěné - Oplatky se nepečou. 
(jako když ti dá někdo babu, musíš honit někoho jiného a ne mu babu vrátit, oplatit)
Není tady

Proto tomu nerozumím, že jsem vyrůstala jinde. U nás se u honěné nepředává "baba". U nás se říká - si. Si chytený.
Není tady
A během života nastane mnoho situací, kdy se ty lidi mohou začít stýkat , přesto se nestýkají .To ty neznáš , protože jsi to nemusela řešit
Víš houby, co jsem ne/musela řešit ohledně kontaktů.
ale v podvědomí mám asi přesvědčení, že nenajdu, že jsem už moc stará a taky neschopná, nic pořádného neumím
V podvědomí, Ivano, jo? 
Plnou pusu toho máš... každou chvíli se zmíníš...
Není tady
algebrana napsal(a):
Eva. napsal(a):
To se říká v Česku a je to ta věta : Co zaseješ sklidíš ...........náš tatínek kolem toho rozvodu dělal skutečně hrozné věci .
Jinak to jsou oplatky , ta oplatka . taková plochá sušenka . Třeba Karlovarská oplatka.
Já si myslím, že ty oplatky v tomto úsloví mají význam jako, že tím chce něco oplatit.
Není tady
mají význam jako, že tím chce něco oplatit
Celý to zní "Pán Bůh peče oplatky, ale horké je nerozdává." Je to podobný, jako známý "boží mlýny".
Jinak oplatka - nebo spíš oplatek - je v původním významu hostie - to je ta souvislost s Pánem Bohem a souvislost s "oplatit" pak vychází z podoby obou slov.
Není tady
helena napsal(a):
mají význam jako, že tím chce něco oplatit
Celý to zní "Pán Bůh peče oplatky, ale horké je nerozdává." Je to podobný, jako známý "boží mlýny".
Jinak oplatka - nebo spíš oplatek - je v původním významu hostie - to je ta souvislost s Pánem Bohem a souvislost s "oplatit" pak vychází z podoby obou slov.
Jo to máte pravdu, je to jako "oplatit" a je to původně hostie , věděla jsem to, ale zapomněla hlava děravá.
Ale to nezní moc logicky, hostie přece nemá funkci odplaty ???
Není tady
hostie přece nemá funkci odplaty
Ještě jednou pro algeb... 
"souvislost s "oplatit" pak vychází z podoby obou slov"
Není tady
Grainne:
Verit, ze se stanene jen to, co ma, neznamena, ze to bude vzdy happy.
Upravil(a) elena007 (15. 5. 2013 12:57)
Není tady