Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#376 14. 5. 2013 14:20

algebrana
Zablokovaný

Re: manžel odešel a co dál?

helena napsal(a):

Nevážím si mužů, kteří se nezajímají o své děti. To o nich nic dobrého nevypovídá.
Moc se mi nelíbí házení do jednoho pytle...
Někdy to "nic dobrého nevypovídá" o matkách jejich dětí.

Tohle si nemyslím, protože když je to dítě dosplělé, už je to jen mezi nima dvouma, matka na to nemá vliv .
A během života nastane mnoho situací, kdy se ty lidi mohou začít stýkat , přesto se nestýkají .To ty neznáš , protože jsi to nemusela řešit ,ale u nás byly pokusy se kamarádit mockrát a výsledek nula a odpor k otci.

Jsem skutečně zděšená, kolik žen se to tady týká, že se táta nestýká s dospělýma dětma.

Není tady

#377 14. 5. 2013 14:24

Ivana
♥♥♥♥♥♥-

Pandorraa napsal(a):

algebrana napsal(a):

Vono to totiž ve Vesmíru funguje vždycky naopak, nevím proč .
Když člověk řekne, já se o děti nebojím a jde v pohodě spát, jako naschvál se něco stane .Kdyby se klepal strachy celou noc, nestane se  nic.
Stejně je to se vším ostatním , když řeknu, proč bych na něj měla žárlit, okamžitě nastane situace, že je skutečně vážný důvod žárlit .Vesmír dělá naschvály, je to i přísloví: Člověk míní, život mění .....

A možná to má mnohem prozaičtější důvod v podvědomí ...........Dusička je myslím zrovna bez práce a manžel živitel rodiny, konečně začal vydělávat a najednou přijde potřebná mladá holka .........co kdyby manžel začal podporovat někoho jinýho, víme přece, že občas dělal problémy??
A víte jaký jsou dnes ty mladý holky s dítětem, spousta z nich by brala postaršího živitele , kterej jí rád udělá ráj na zemi......albert

Já si to nemyslím.
Jsem přesvědčená, že tady funguje zcela neomylně zákon: stejné přitahuje stejné.
To znamená, že Vesmir nedá na to, co hlasitě říkáš a deklaruješ, ale řídí se tím, co SKUTEČNĚ cítíš, jak to v sobě skutečně máš.

Stejná energie přitáhne stejnou energii, takže klidně můžeš tvrdit, že se o děti nebojíš, ale nakonec se něco stane, protože se ve skutečnosti klepeš strachy. Svými vyhlášeními jen maskuješ skutečnost.

Jenže energie kašlou na slova, ta jim jsou ukradená, ony fungují na vzájemné přitažlivosti.
Takže stokrát můžeš tvrdit, že ....blá blá NĚCO..... ale pokud nejsi na ono NĚCO opravdu naladěná, nejsi o tom vnitřně přesvědčená, tak se to prostě nestane a stane se to, co máš uvnitř, nikoliv to, co deklaruješ navenek.

Proto mnoha lidem nefunguje "pozitivní myšlní", protože byť se usmívají od ucha k uchu, jejich úsměv je jen maska a ve vnitř to mají jinak. Nu a zpět dostávají přesně to, jak to mají JINAK....

Proto bacha na VOSení, protože Vesmír plní to, co si opravdu přejeme a ne to, co k němu slovně vysíláme.
Pokud nejsou slova v souladu s vnitřním přesvědčením, vnitřní přesvědčení má vždy navrch,

Je tedy dobré dávat si pozor na ty mimovolné povzdechy: já nebudu mít peníze, já stejně práci nenajdu, stejně si zase přitáhnu nějakýho mizeru, pro mě štěstí není, já budu vždycky nemocný..... blá blá.
Takhle se programujeme zcela neomylně.
A bohužel nejen sebe, ale i své děti, protože jim tyhle kraviny - skálopevná přesvědčení a dohody, které jsme uzavřeli sami se sebou, předáváme jako rodové vzorce.

Kdo má problém se slovem Vesmír, klidně si ho může nahradit slovy :můj vlastní mozek. Protože ten se rozhjoduje ve skutečnosti ještě cca o 15 vteřin dříve než my uděláme VĚDOMÉ rozhodnutí, tedy naše rozhodnutí doputuje z podvědomí - ovládanými naučenými a zděděnými vzorci - doputuje do vědomí.
Takže z tohoto pohledu svobndná vůle je naprostá iluze.
Pro toho, kdo se nepopasuje se svým podvědomím - nevymaže z něj to, co už nepotřebuje a škodí mu to - stoprocentní iluze.

Pan, ale potom to nemá řešení. Jak můžu ovlivnit svoje podvědomí? Mně se třeba týká to s tou prací - snažím se myslet pozitivně, že nějakou najdu, ale v podvědomí mám asi přesvědčení, že nenajdu, že jsem už moc stará a taky neschopná, nic pořádného neumím. Jak se mám zbavit tohohle přesvědčení?

Není tady

#378 14. 5. 2013 14:28

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

David se taky nikdy nesetkal se svým biologickým otcem. Když jsem se nedávno bavila s Davidem, kluk říkal, že by ho docela zajímalo,jak vypadá jeho otec (viděl ho jen na fotkách) ale že mu je to blbý u něj doma zazvonit.
Rozešli jsme se v začátcích těhotenství.
U manžela - rozešli se před svatbou taktéž na začátku těhotenství. Když o tom občas povídá, mluví hodně o její mámě, že se jim do toho motala. Je možný, že byl párkrát na pivu, tak ho nechala kvůli tomu. Ale to co říká, že je rád,že má Markétku, že je to jeho štěstíčko a že je šťastný,že u ní může být nablízku, když nemohl být  u své holky tenkrát.

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#379 14. 5. 2013 14:30

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

dusička napsal(a):

David se taky nikdy nesetkal se svým biologickým otcem. Když jsem se nedávno bavila s Davidem, kluk říkal, že by ho docela zajímalo,jak vypadá jeho otec (viděl ho jen na fotkách) ale že mu je to blbý u něj doma zazvonit.
U manžela - rozešli se před svatbou taktéž na začátku těhotenství. Když o tom občas povídá, mluví hodně o její mámě, že se jim do toho motala. Je možný, že byl párkrát na pivu, tak ho nechala kvůli tomu. Ale to co říká, že je rád,že má Markétku, že je to jeho štěstíčko a že je šťastný,že u ní může být nablízku, když nemohl být  u své holky tenkrát.

Párkrát na pivu? hm. Žena se obvykle nerozchází s mužem proto, že byl párkrát na pivu.

Upravil(a) Eva. (14. 5. 2013 14:31)

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#380 14. 5. 2013 14:33

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Eva. napsal(a):

dusička napsal(a):

No a co Majko. Jo, je to možný, ona to udělala, já ne. Proč to vytučnuješ. Tak šel na pivo, za kamarádama. Dlouho mě trvalo, než sem pochopila, že tam nechodí kvůli tomu,že se mu doma nelíbí. Ale že prostě s chlapama hraje kulečník. On mi to jednou vysvětloval, že je doma šŤastný, že je rád, že má štastný rodinku, a pivo bere relax.
Jo,byla jsem naštvaná,že chodil na pivo.
Ale člověk se mění. každý dělá chyby.
A neřešila sem a nevyzvídala, proč se rozešli. Nehledám chyby, hledám dobré vlastnosti

Upravil(a) dusička (14. 5. 2013 14:34)

Není tady

#381 14. 5. 2013 14:37

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

To bych ho nesměla vidět a slyšet. Pak bych ti možná i věřila. Na některých chlapech je to vidět na první pohled.
Tím nemám na mysli vůči tobě nic špatného. Prostě žiješ tak, jak nejlíp umíš.

Upravil(a) Eva. (14. 5. 2013 14:37)

Není tady

#382 14. 5. 2013 14:39

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Ivana napsal(a):

Pan, ale potom to nemá řešení. Jak můžu ovlivnit svoje podvědomí? Mně se třeba týká to s tou prací - snažím se myslet pozitivně, že nějakou najdu, ale v podvědomí mám asi přesvědčení, že nenajdu, že jsem už moc stará a taky neschopná, nic pořádného neumím. Jak se mám zbavit tohohle přesvědčení?

Ivo, já jsem si myslela, že je každému jasné, že to musí vycházet z podvědomí. Pokud jsou to jenom řeči a divadýlko a v podvědomí je to jinak, nefunguje to.
Můžeš změnit fungování svého podvědomí.
Mně se to daří. Psychoterapií a dalšími stovkami "věcí".
Má to řešení.

Upravil(a) Eva. (14. 5. 2013 14:43)

Není tady

#383 14. 5. 2013 14:46

Ivana
♥♥♥♥♥♥-

Eva. napsal(a):

Ivana napsal(a):

Ivo, já jsem si myslela, že je každému jasné, že to musí vycházet z podvědomí. Pokud jsou to jenom řeči a divadýlko a v podvědomí je to jinak, nefunguje to.
Má to řešení.

Tak já neumím předělat svoje podvědomí. A nehraju nějaké "divadýlko", opravdu upřímně si přeju, abych nějakou práci našla, ale v koutku duše pochybuju. Nevím, co mám proti těm pochybnostem dělat. Nepřeju si je mít, ale mám je.

Není tady

#384 14. 5. 2013 14:47

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Eva. napsal(a):

To bych ho nesměla vidět a slyšet. Pak bych ti možná i věřila. Na některých chlapech je to vidět na první pohled.

Jo v té době vypadal blbě. Měli jsme krizi. Neměl práci, snažil se, sehnat práci za hodně, nedařilo se mu. Tím se ho nechci zastávat. Ale i přesto, že jsme se spolu nebavili, že jsem chtěla od něho odejít, přijel pro mě. Bylo to blbý období.
Je fakt, že někdy vypadá naštvaně, nemluví. Ale to jsou geny. Mladší kluk je to samý.
S manželem jsem se seznámila a týden po seznámení už si nás k sobě s klukem nastěhoval. Rok a půl letý David mu začal po dvou dnech říkat tátapám.
Právě jsem si na něho cenila, že má vztah k dětem. stolt

Není tady

#385 14. 5. 2013 14:53

elena007
♥♥♥♥♥♥-

dusi, uz kdyz jsi nedavno psala, ze jak bys manzelovu kamaradku nesla s klidem, problesklo mi hlavou, ze se toho asi dost bojis. Neni reakce se seznamkou trosku utek?
Flirt je prijemny, ja taky rada flirtuju, kdyz se vyskytne - sam a nahodou, ale bezet nekam a hledat ho jako prvni pomoc, je neco jineho.

Upravil(a) elena007 (14. 5. 2013 15:28)

Není tady

#386 14. 5. 2013 14:58

elena007
♥♥♥♥♥♥-

Ivana napsal(a):

Eva. napsal(a):

Ivana napsal(a):

Má to řešení.

Tak já neumím předělat svoje podvědomí. A nehraju nějaké "divadýlko", opravdu upřímně si přeju, abych nějakou práci našla, ale v koutku duše pochybuju. Nevím, co mám proti těm pochybnostem dělat. Nepřeju si je mít, ale mám je.

Pokud ten pocit neni skalopevne presvedceni a nejsi jim uplne ochromena, stejne najdes. Akorat by se ti prijemneji hledalo, kdybys ho nemela.

Není tady

#387 14. 5. 2013 15:19

algebrana
Zablokovaný

Eva. napsal(a):

Jo ty ho znáš osobně ?Tak to je jiná .
Ale podle mě se právě s Dusi k sobě perfektně hodí, Dusicka má taky takový názory jako žena z lidu :
No tak se nestýká s dcerou no ..........tak si zajde občas do hospody za kamarády, to je normální , do toho nesmím mluvit ............i to jak její sotva zletilí možná nezletilí synové mají vážné vztahy..........atd..........

Není tady

#388 14. 5. 2013 15:21

algebrana
Zablokovaný

Ivana napsal(a):

Eva. napsal(a):

Ivana napsal(a):

Má to řešení.

To se asi dělá těma různýma rušičkama RUŠ   a nějaký ty čističky podvědomí .
Ale ty budeš mít problém se toho zbavit, protože ty máš vrozený deprese a takový to skuhrání máš jako životní program. To skuhrání ti právě programuje ty neúspěchy.

Není tady

#389 14. 5. 2013 16:42

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

algebrana napsal(a):

Vono to totiž ve Vesmíru funguje vždycky naopak, nevím proč .
Když člověk řekne, já se o děti nebojím a jde v pohodě spát, jako naschvál se něco stane .Kdyby se klepal strachy celou noc, nestane se  nic.

Stejně je to se vším ostatním , když řeknu, proč bych na něj měla žárlit, okamžitě nastane situace, že je skutečně vážný důvod žárlit .Vesmír dělá naschvály, je to i přísloví: Člověk míní, život mění .....

A možná to má mnohem prozaičtější důvod v podvědomí ...........Dusička je myslím zrovna bez práce a manžel živitel rodiny, konečně začal vydělávat a najednou přijde potřebná mladá holka .........co kdyby manžel začal podporovat někoho jinýho, víme přece, že občas dělal problémy??
A víte jaký jsou dnes ty mladý holky s dítětem, spousta z nich by brala postaršího živitele , kterej jí rád udělá ráj na zemi......albert

Ne až takhle.
Protože když se skutečně nebojíš a jdeš v pohodě spát, tak se nestane nic.
Nebo to zakřikneš a stane se (Pan to vysvětlila a souhlasím s Pan)
Když se budeš klepat strachy, tak se to stane. NEstane se tu noc, ale někdy, až to nebudeš čekat. Jakoby si to tím stracham objednáš do budoucna. (zůstane to v tom podvědomí)

A je to i s tím žárlením.
Když řeknu,že nežárlím - prověří mě to, jeslti nekecám.

Není tady

#390 14. 5. 2013 17:55

elena007
♥♥♥♥♥♥-

Kdyz si clovek mysli, ze se stane, jen co se stat ma, nemusi se tyrat tim, co vysila.

Upravil(a) elena007 (14. 5. 2013 17:55)

Není tady

#391 14. 5. 2013 18:09

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

dusička napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

helena napsal(a):

nafouknutí rozmazlené holky
To je skoro podobný tomu, jak to občas probíhá ve vztahu s maminkou.

Tak ot je nejen podobné big_smile
A obojí má stejný zdroj - ....???....
Hm? Jasný jak facka smile

Hm,hm, kdybych dokázala správně pojmenovat ten "strach" tak bych třeba víc pochopila své blízké.

Pochopila bys víc sebe...byla si víc vědoma sama sebe...a začala se o trochu míň bát smile

Upravil(a) Pandorraa (14. 5. 2013 18:10)

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#392 14. 5. 2013 18:14

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Ivana napsal(a):

Podívej se na tohle:
http://neurorestart.cz/sq2/
Všechno lze změnit.
Náš mozek je nejdokonalejší počítač na světě. Takže ho lze přeprogramovat.
Jen to nesmíš nikomu dovolit, musíš to udělat sama, protože jen ty sama víš, co potřebuiješ.

Tak, jako vznikají blbé programy, vznikají i ty dobré.
Není to žádná věda.
Stačí si jen uvědomit sama sebe - prostě se probudit, jako v tom filmu Matrix big_smile

Není tady

#393 14. 5. 2013 18:24

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Ivana napsal(a):

Eva. napsal(a):

Ivana napsal(a):

Má to řešení.

Ivano, možná bys ty svoje pochybnosti měla z toho "koutku duše" vytáhnout na světlo a pořádně si je prohlédnout.
Kde se vzaly?
Jak vůbec vznikly a proč?
Důvod jejich vzniku stále trvá a nebo už jedeš jen na autopilota?
K čemu ty pochybnosti pořád potřebuješ?
Atd. atd.
Najdi si prostě někoho,kdo do tebe nebude prát jen ádéčka, ale kdo to s tebou taky rozebere.
Najde viry ve tvém počítači a pomůže ti ho odvirovat.
Otázkou ale je, jestli to vůbec chceš....

Na stávající situaci si kolikrát tak zvykneme, že si ani neumíme představit, že by to mělo být jinak...
A jsem zase u toho, co už jsme řešily:
1. umíš si vůbec představit, že najdeš práci, která tě bude naplňovat, bude tě bavit a budeš v ní dobrá? Nebudeš mít tedy důvod k tomu být nešťastná a bát se budoucnosti?
2. chceš to vůbec? Zvládneš situaci, kdy si nebude na co stěžovat, protože se ti bude dařit?
3. tak šup, ať už jí máš yikes)

Spousta lidí se zasekne hned v bodě 1.
Další pak v bodě 2....
Všechno prostě potřebuje svůj čas.

Není tady

#394 14. 5. 2013 18:24

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Pandorraa napsal(a):

dusička napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

Tak ot je nejen podobné big_smile
A obojí má stejný zdroj - ....???....
Hm? Jasný jak facka smile

Hm,hm, kdybych dokázala správně pojmenovat ten "strach" tak bych třeba víc pochopila své blízké.

Pochopila bys víc sebe...byla si víc vědoma sama sebe...a začala se o trochu míň bát smile

Něco mě napadlo.
Je to strach, že už mě nebudou mít rádi. A když si budu vědoma sama sebe, že jsem osobnost a bytost, že nezáleží mé štěstí na tom, jestli budu oblíbená nebo neoblíbená, ale ve mě, jestli já budu mít ráda sama sebe. Tak nač se bát. stolt

Upravil(a) dusička (14. 5. 2013 18:26)

Není tady

#395 14. 5. 2013 18:31

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

dusička napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

dusička napsal(a):

Něco mě napadlo.
Je to strach, že už mě nebudou mít rádi. A když si budu vědoma sama sebe, že jsem osobnost a bytost, že nezáleží mé štěstí na tom, jestli budu oblíbená nebo neoblíbená, ale ve mě, jestli já budu mít ráda sama sebe. Tak nač se bát. stolt

No, to je moc hezký.
Dokonce bych řekla naprosto přesný.
Teď jen jestli to taky dovedeš žít....
Protože to je to nejdůležitější big_smile

A nic si z toho nedělej, když se ti to nebude vždycky na sto pro dařit, hlavní je, že se vždycky z "bludných cest" dovedeš vrátit tummenupp

Ono, mezi námi, dusi, kdyby se nám POŘÁD dařilo, tak to bychom už byly svaté a osvícené a nejspíš někde úplně jinde, než tady stolt

Není tady

#396 14. 5. 2013 18:37

elena007
♥♥♥♥♥♥-

Staci 21 dnu a chtit.

Není tady

#397 14. 5. 2013 18:44

elena007
♥♥♥♥♥♥-

Kdyz lze mozek jednoduse preprogramovat a zbavit se nevyhovujicich, spatnych programu, tak je to potreba udelat a nezkoumat, kde vznikly, ani proc je nekdo porad potrebuje. Kdyz se jich chce zbavit, asi nepotrebuje.

Není tady

#398 14. 5. 2013 18:47

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

elena007 napsal(a):

Staci 21 dnu a chtit.

Počkej Elen jak to myslíš.
Proč zrovna 21 dní?

Není tady

#399 14. 5. 2013 18:48

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Pan - děkuju par

Není tady

#400 14. 5. 2013 18:58

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

elena007 napsal(a):

Kdyz lze mozek jednoduse preprogramovat a zbavit se nevyhovujicich, spatnych programu, tak je to potreba udelat a nezkoumat, kde vznikly, ani proc je nekdo porad potrebuje. Kdyz se jich chce zbavit, asi nepotrebuje.

Představ si, že tě šíleně bolí hlava.
Jak se té bolesti zbavíš? A jak to uděláš, aby tě pokud možno takhle už příště nebolela?
Jak to uděláš?
Konkretně.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí