|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
dusička napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
dusička napsal(a):
Ivano - ale já nic řešit nebudu. Ani není co.
Já chci dostat ze sebe tu žárlivost. Ta by mě mohla zničit.
Manžel má svůj rozum, a hlavně já mu nemůžu říkat co má nebo nemá dělat. Když to bude chtít udělat, tak to udělá. Nemám ho na řemínku.
Nebo mám nasednout na vlak a jet ho zkontrolovat. Jo jezdí tam přímej, nasednu v DC a jedu. Ale co by to bylo za řešení ?Tak tohle už je lepší.
Takže zdroj té žárlivosti a tedy i její řešení je kde?Ve mně uvnitř
Zdroj žárlivosti je ten, že se baví s někým jiným a ne se mnou.řešení - nechat ho dýchat
Nejradši bych asi byla aby tam seděl po práci na prd,... a vzdychal jak se mu stýská po domově. Přeci nejsem tak blbá, abych mu zakazovala se přátelit, pokecat. vždyt život není jen o práci a o tom ho vlastnit.
Taky potřebuje odpočívat, odreagovat se.
Tato situace by mohla nastat i kdyby dělal v místě bydliště. Měl by prostě nějakou spolupracovnici a já bych měla žárlit?
Tak rozumově to máš docela zmáknutý, teď ještě to uvést do praxe, viď 
Podívej se na to, kde to vlastně vzniklo - ten tvůj strach...a čeho KONKRETNĚ se vlastně bojíš.
Proč máš potřebu dělat jako že "nic", ale ono přitom "všechno".
Na co si to zase hraješ a proč.... K čemu to potřebuješ.
Nezapomeň: nejlepší je nehrát si na nic a říkat věci tak, jak je cítíš.
CÍTÍŠ, ne SI MYSLÍŠ. To bývá rozdíl, hlava nás pokud jde o vztahy dost oblbuje.
Jak tě znám, řekla bych, že ty bys případnou nevěru nakonec ustála, ale nač si to přivolávat, no řekni 
Není tady

helena napsal(a):
Ano... svobodná milenka je potencionálně nebezpečnější...
To je relativní. Protože relativní je i to, co přesně znamená nebezpečnější. Co se může jevit nebezpečím teď nebo z nějakého úhlu pohledu, nemusí se jevit zítra nebo z jiného úhlu pohledu.
Btw my už v podstatě máme partnerský vztah. I když oficiálně v našich zeměpisných šířkách se mu říká milenecký. 
Upravil(a) Eva. (14. 5. 2013 9:34)
Není tady
dusička napsal(a):
Bingo
Algeb - a víš že si to na to kápla. Neklidný štír, žádaná žena o kterou se muži perou...
Já mám vždycky takový období jednou za čas, teď právě byl docela dlouho klid. Tak nějak nemám potřebu. Možná že sem se teď cítila u svého manžela žádaná, tak proto.
Ale ok, už mi je líp.
Díky Majce - pomohla mi slova, že se k sobě až tak nehodíme a že to není chlap pro mě. Takže z negativa si opět vezmu pozitiva. Jak se říká, pro jedno kvítí slunce nesvítí, a já se přeci tady nebudu užírat, co tam dělá a kazit si život. žiju teď tady, on tam, tak tu naši lásku budu brát jako třešničku na dortu, když přijede, budeme si užívat a dál řešit nebudu.
Díky Pan - že zvýraznila, co jsem napsala za blbost. A že jsem na pěst. Kvůli chlapovi dělat takový hysterický záchvaty.
Chjo, dusi.....
Neklidný štír...to opravdu seš, ale to je taky výmluva!
Nejsi tu fakt proto, abys kvůli chlapovi dělala hysterické scény - nakonec ono to v podstatě vůbec není kvůli chlapovi - ale abys toho svého neklidného štíra UKLIDNILA!
O tom to totiž celé je.
Uklidnila a ukotvila. Všechno to, co s sebou nese, se naučila používat. A že on má pro tebe velké dary, o tom žádná.
Zatím tě ale víc pálí v rukou než abys věděla, co s nimi, co?
Není tady
Nezapomeň: nejlepší je nehrát si na nic a říkat věci tak, jak je cítíš.
CÍTÍŠ, ne SI MYSLÍŠ. To bývá rozdíl, hlava nás pokud jde o vztahy dost oblbuje.
Jak tě znám, řekla bych, že ty bys případnou nevěru nakonec ustála, ale nač si to přivolávat, no řekni
Já vím.
Já jsem manželovi řekla, že žárlím. A on byl rád, viděla jsem ten jeho blažený úsměv. On byl rád, že o něho stojím.
Cítím to, že je vše na správném místě, cítím to, že se mu po nás stýská. Cítím, že ta holka je jak jeho dcera. Cítím,že mě má rád, že se chce postarat o mě, o nás.
Ale potřebovala jsem se tu vypovídat.
Není tady
dusička napsal(a):
Hodím se do klidu a nechám to koňovi.
To je přesně ono.
Navíc, zažili jsme spolu za těch 18 let dost. Dobrýho a zlýho.
Majko - žádný chlap není ideální.
Ted když jsme se naučili spolu po letech konečně komunikovat a poslouchat jeden druhého co říká, jak to myslí, se náš vztah dostal zase někam dál. A to není vůbec málo.
A že mám navíc - víš, já bych řekla že ne. My k sobě pasujeme jako puzzle. Já mám chyby, on má chyby.
Já jsem nervní, od kliďas... syn nám řekl, že se doplňujeme.
Dusi, jen ty víš, jak se v tom vztahu cítíš.
A pokud dobře, je to taky dobře.
Na pohled ostatních nedej. Ten může být jen pomocným "světýlkem" ve chvíli,kdy se dobře cítit přestaneš.
Není tady
Nejsi tu fakt proto, abys kvůli chlapovi dělala hysterické scény - nakonec ono to v podstatě vůbec není kvůli chlapovi - ale abys toho svého neklidného štíra UKLIDNILA!
O tom to totiž celé je.
Přesně tak,
sklidnit svou mysl.
Není tady
Podívej se na to, kde to vlastně vzniklo - ten tvůj strach...a čeho KONKRETNĚ se vlastně bojíš.
Proč máš potřebu dělat jako že "nic", ale ono přitom "všechno".
Na co si to zase hraješ a proč.... K čemu to potřebuješ.
To nebyl strach, to bylo takové to moje nafouknutí rozmazlené holky, která se lekla, že není na prvním místě a že nebude po jejím.
Konkrétně se nebojím ničeho. Nějak bylo, nějak bude.
Ale jak už jsem psala.
Hodně mi pomohlo paradoxně i psaní Ivany.
Protože bych nechtěla být taková závislá. A včera jsem k tomu měla sklony.
Není tady
nafouknutí rozmazlené holky
To je skoro podobný tomu, jak to občas probíhá ve vztahu s maminkou.
Není tady
Já to vidím tak. Celá situace je jen reakcí k tvému troufalému vyjádření....
Víte, že jsem tu psala, že jsem si v duchu říkala, že když je manžel pracovně měsíc pryč, v cizině sám, že kdyby tam měl nějakou kamarádku, že bych to i chápala a nežárlila. Nebo prostě nedělala divadýlko.
Říká se NIKDY neříkej NIKDY, pak ti vesmír ukáže, zda tvoje názory jsou pravda či ne.Jestli to máš tak opravdu vnitřně zpracované nebo je to jen tvoje domýšlivost.a naprosto nemusí souviset s tvým mužem či vaším vztahem.
Není tady
Vono to totiž ve Vesmíru funguje vždycky naopak, nevím proč .
Když člověk řekne, já se o děti nebojím a jde v pohodě spát, jako naschvál se něco stane .Kdyby se klepal strachy celou noc, nestane se nic.
Stejně je to se vším ostatním , když řeknu, proč bych na něj měla žárlit, okamžitě nastane situace, že je skutečně vážný důvod žárlit .Vesmír dělá naschvály, je to i přísloví: Člověk míní, život mění .....
A možná to má mnohem prozaičtější důvod v podvědomí ...........Dusička je myslím zrovna bez práce a manžel živitel rodiny, konečně začal vydělávat a najednou přijde potřebná mladá holka .........co kdyby manžel začal podporovat někoho jinýho, víme přece, že občas dělal problémy??
A víte jaký jsou dnes ty mladý holky s dítětem, spousta z nich by brala postaršího živitele , kterej jí rád udělá ráj na zemi......
Není tady

Každou myšlenkou v podstatě vysíláme objednávku. A v žádné objednávce nesmí být NE.
NEbojím - vesmír rozumí bojím. Ne škrtá.
Není tady
kterej jí rád udělá ráj na zemi
Aby jim oběma pak dusi nepředvedla, jak vypadá na zemi peklíčko...
Není tady
helena napsal(a):
kterej jí rád udělá ráj na zemi
Aby jim oběma pak dusi nepředvedla, jak vypadá na zemi peklíčko...http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png
A co by asi zmohla , kdyby manžel začal žít s další rodinou?
Sama dobře vidí, že se bez mrknutí oka vzdá dítěte a jede v pohodě jinde ..........
Není tady

Nevážím si mužů, kteří se nezajímají o své děti.
To o nich nic dobrého nevypovídá. Mého BM nevyjímaje.
Není tady
dusička napsal(a):
To nebyl strach, to bylo takové to moje nafouknutí rozmazlené holky, která se lekla, že není na prvním místě a že nebude po jejím.
A co je to tedy když ne strach?
Není tady
helena napsal(a):
To je skoro podobný tomu, jak to občas probíhá ve vztahu s maminkou.
Tak ot je nejen podobné 
A obojí má stejný zdroj - ....???....
Hm? Jasný jak facka 
Není tady
Pandorraa napsal(a):
helena napsal(a):
To je skoro podobný tomu, jak to občas probíhá ve vztahu s maminkou.Tak ot je nejen podobné
Hm? Jasný jak facka
Já bych řekla, že to je spíš strach sama ze sebe:
Já jsem vyváděla a co když se mi to vrátí ?Pámbu peče oplatky..........
Není tady
Pandorraa napsal(a):
dusička napsal(a):
Já bych to nepřirovnávala ke strachu.
Bála jsem se,že nebudu mít peníze na jídlo, bála jsem se, že se kluk stane alkoholik.
Prostě mě překvapilo, že jsem na manžela neměla důvod nikdy žárlit , že jsem nežárlila, že každý má své mouchy, a že on není ten děvkař.
Zalekla mě moje reakce, že jsem to tu psala a bác, přivolala jsem si to.
Ale jak píšu, už je to dobrý.
Už jsem přepla do té samostatnosti, takže jsem dožehlila a jdu sekat zahradu, než začne pršet.
Není tady
Nevážím si mužů, kteří se nezajímají o své děti. To o nich nic dobrého nevypovídá.
Moc se mi nelíbí házení do jednoho pytle...
Někdy to "nic dobrého nevypovídá" o matkách jejich dětí.
Není tady
algebrana napsal(a):
Vono to totiž ve Vesmíru funguje vždycky naopak, nevím proč .
Když člověk řekne, já se o děti nebojím a jde v pohodě spát, jako naschvál se něco stane .Kdyby se klepal strachy celou noc, nestane se nic.
Stejně je to se vším ostatním , když řeknu, proč bych na něj měla žárlit, okamžitě nastane situace, že je skutečně vážný důvod žárlit .Vesmír dělá naschvály, je to i přísloví: Člověk míní, život mění .....
A možná to má mnohem prozaičtější důvod v podvědomí ...........Dusička je myslím zrovna bez práce a manžel živitel rodiny, konečně začal vydělávat a najednou přijde potřebná mladá holka .........co kdyby manžel začal podporovat někoho jinýho, víme přece, že občas dělal problémy??
A víte jaký jsou dnes ty mladý holky s dítětem, spousta z nich by brala postaršího živitele , kterej jí rád udělá ráj na zemi......
Já si to nemyslím.
Jsem přesvědčená, že tady funguje zcela neomylně zákon: stejné přitahuje stejné.
To znamená, že Vesmir nedá na to, co hlasitě říkáš a deklaruješ, ale řídí se tím, co SKUTEČNĚ cítíš, jak to v sobě skutečně máš.
Stejná energie přitáhne stejnou energii, takže klidně můžeš tvrdit, že se o děti nebojíš, ale nakonec se něco stane, protože se ve skutečnosti klepeš strachy. Svými vyhlášeními jen maskuješ skutečnost.
Jenže energie kašlou na slova, ta jim jsou ukradená, ony fungují na vzájemné přitažlivosti.
Takže stokrát můžeš tvrdit, že ....blá blá NĚCO..... ale pokud nejsi na ono NĚCO opravdu naladěná, nejsi o tom vnitřně přesvědčená, tak se to prostě nestane a stane se to, co máš uvnitř, nikoliv to, co deklaruješ navenek.
Proto mnoha lidem nefunguje "pozitivní myšlní", protože byť se usmívají od ucha k uchu, jejich úsměv je jen maska a ve vnitř to mají jinak. Nu a zpět dostávají přesně to, jak to mají JINAK....
Proto bacha na VOSení, protože Vesmír plní to, co si opravdu přejeme a ne to, co k němu slovně vysíláme.
Pokud nejsou slova v souladu s vnitřním přesvědčením, vnitřní přesvědčení má vždy navrch,
Je tedy dobré dávat si pozor na ty mimovolné povzdechy: já nebudu mít peníze, já stejně práci nenajdu, stejně si zase přitáhnu nějakýho mizeru, pro mě štěstí není, já budu vždycky nemocný..... blá blá.
Takhle se programujeme zcela neomylně.
A bohužel nejen sebe, ale i své děti, protože jim tyhle kraviny - skálopevná přesvědčení a dohody, které jsme uzavřeli sami se sebou, předáváme jako rodové vzorce.
Kdo má problém se slovem Vesmír, klidně si ho může nahradit slovy :můj vlastní mozek. Protože ten se rozhjoduje ve skutečnosti ještě cca o 15 vteřin dříve než my uděláme VĚDOMÉ rozhodnutí, tedy naše rozhodnutí doputuje z podvědomí - ovládanými naučenými a zděděnými vzorci - doputuje do vědomí.
Takže z tohoto pohledu svobndná vůle je naprostá iluze.
Pro toho, kdo se nepopasuje se svým podvědomím - nevymaže z něj to, co už nepotřebuje a škodí mu to - stoprocentní iluze.
Není tady
dusička napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
dusička napsal(a):
Bála jsem se,že nebudu mít peníze na jídlo, bála jsem se, že se kluk stane alkoholik.
Prostě mě překvapilo, že jsem na manžela neměla důvod nikdy žárlit , že jsem nežárlila, že každý má své mouchy, a že on není ten děvkař.
Zalekla mě moje reakce, že jsem to tu psala a bác, přivolala jsem si to.
Ale jak píšu, už je to dobrý.
Už jsem přepla do té samostatnosti, takže jsem dožehlila a jdu sekat zahradu, než začne pršet.
Stále jsi to ještě nepojmenovala....
Není tady

Eva. napsal(a):
Nevážím si mužů, kteří se nezajímají o své děti.
To o nich nic dobrého nevypovídá. Mého BM nevyjímaje.

Není tady

helena napsal(a):
Nevážím si mužů, kteří se nezajímají o své děti. To o nich nic dobrého nevypovídá.
Moc se mi nelíbí házení do jednoho pytle...
Někdy to "nic dobrého nevypovídá" o matkách jejich dětí.
Je to možné. Mě vyjímaje. 
Pro mě je při výběru nového partnera velké mínus, když se nezajímá o své děti z předchozích vztahů, pokud tomu jejich matka nijak nebrání. Anebo se aspoň nezačne zajímat, když je dítě dospělé. Aspoň to zkusit. Když dítě chtít nebude, to už je pak zase jiná.
Není tady
algebrana napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
helena napsal(a):
To je skoro podobný tomu, jak to občas probíhá ve vztahu s maminkou.Tak ot je nejen podobné
Hm? Jasný jak fackaJá bych řekla, že to je spíš strach sama ze sebe:
Já jsem vyváděla a co když se mi to vrátí ?Pámbu peče oplatky..........
zřejmě to je tohle. 
Není tady
Pandorraa napsal(a):
helena napsal(a):
Hm? Jasný jak facka
Hm,hm, kdybych dokázala správně pojmenovat ten "strach" tak bych třeba víc pochopila své blízké.
Není tady