|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Ahojky, mam rizikove, jelikoz jsem krvacela a spinila, u dr jsem byla pred 14 dni a mam jit zas za tyden, ale uz to nejak nemuzu vydrzet. Bolelo me normalne v podbrisku jako pri MS, bylo mi spatne a ted nic! Nic me neboli, spatne mi neni, jist muzu cokoliv. Neni to divny? Mam z toho strach. Uz se vubec tehotne necitim. Jak to probiha u vas?
Není tady
Ahojky,
tak já jsem v pohodě od úplného začátku!!!
Jen několik dní asi cca týden mi bylo zle, žaludek jako na vodě. Teď si taky nepřipadám jako těhotná.
Nevím, jestli je vše OK. Na kontrolu jdu až 24.3. a dostanu průkazku.
Takže si myslím, že je to normální. Každá to prožívá jinak. Tak se neboj a určitě je vše OK!!!
Není tady
Veru, já tě nechci zbytečně strašit, ale u mě tak dopadlo poslední těhu potratem.... začala jsem mít pocit, že mi slábou příznaky a pak jsem začala krvácet a skončilo to revizí v 10tt....
ale možná je u Tebe všechno OK - třeba moje švagrové bylo špatně jen mezi zhruba 7.-8.tt a pak to přestalo - žádné příznaky už od té doby nemá a teď už má velké bříško a mimís je úplně vpořádku.
Není tady
Ivco, jak to ze nemas prukazku? Kolikrat jsi byla u Dr. zatim jen jednou?
Není tady
Babu, nejsem sice Ivča, ale hodně doktorů dává průkazky až po ukončeném 12tt.
Není tady
to Babu:
Ahojky, u doktorky jsem byla už dvakrát,ale na další kontrole ji dostanu.
Měla jsem hormonální léčbu, dala mi Duphaston na udržení těhu. Asi chtěla počkat. Pro jistotu.
Strašně se těším až uvidím broučka!!! Kolikrát cítím zabublání v podbřišku,ale na pohyby to je zřejmě brzo. Doufám,že je vše v pohodě!!!
Ale mám problém trošku se stravováním, přes týden moc teplého jídla nemám.
Do práce si dělám na svačinu chleba s něčím. Mám směny (ale né nic namáhavého) ,takže když přijedu domů,tak jsem KO. A nemám chuť vařit. Ale teď budu pravidelně chodit na obědy. 
Není tady
Vidíš Babu, asi máš protekci, že jsi jí dostala tak brzo ;-)
Holky, já už 2 den příšerně žeru :-( ne za 2, ale aspoň za 4. To za pár měsíců neprojdu dveřma :-(((
Tak já jsem asi z marsu......skoro vůbec nejím, tedy jo, když mám hlad. Ale zatím nic moc. Normálně jako předtím. Ale doufám, že se to změní
a budu hamat za dva 
Není tady
Ahoj Ivi.Jestli jsi z Marsu,tak já asi taky.Dneska začínám 12.týden a zatím s tím jídlem nic moc.Na vařená klasická jídla nemám ani pomyšlení,spíš když už je hlad,dám si ten chleba.Nemám moc na nic chuť,jen na jahodové věci.Tak jím jahodovou dřeň,jahody,jahodový džus....Zhubla jsem už asi 2 kila,ale při mé váze je to spíš k dobru,nejsem žádná vychrtlinka.Miminko si z nás vezme co potřebuje,jím vitamínkya prostě se nepřemáhám.Když nechci jíst,tak nejím.Zato hodně spím,je to pohoda,můžu si jít lehnout kdy chci,už jsem totiž od 7.týdne doma a užívám si lehárko.Jez víc ovoce a zeleninu,nikde není psáno,že bez vařených jídel to nejde.Přeju všem maminám těhu v pohodě,pa Iva.

Není tady
Jo a ještě něco,průkazku dostanu až teď,zítra jdu do 1.poradny a tam mi ji sestřička vydá.Uřčitě napíšu,jak to probíhalo a co je u nás nového.

Není tady
Tak to vám závidím. Já sice taky zhubla asi 1,5 kg, což mi je k dobru, ale tímhle stylem mi to dlouho nevydrží :-/
Nic si z toho nedělej,u nás teď v poslední době porodilo hodně holek a před těhu to nebyly zrovna hubeninky a máš je vidět teď,pár měsíců po porodu.Všechny do jedné jsou hubené jako lunt a to nedržely žádné diety.jen nevyspání,únava a kojení.Takže máme naději,že i my se dočkáme zázraku.Já teď vážím 70 kilo,měřím 160 cm,takže baculka.Prsa už se mi o číslo zvětšila,takže 4.Jsem zvědavá kolik přiberu a jak to pak půjde dolů.Při prvním prckovi jsem začínala s váhou 53 kilo a přibrala jen 8,5 kilo.Ale to mi bylo 21 a teď mám na krku 32 narozky.No nezoufejme,třeba to s námi nebude tak hrozné a když jo,tak se snad nějakej dobrovolník,co nás odkutálí do porodnice,najde:-))))).

Není tady

Ahoj Ivule,
blahopeji k těhotenství a chci se tě zeptat, jestli jsi na neschopence když jsi psala že jsi od 7. týdne doma ??
Já teda ještě těhotná nejsem ( bohužel zase ne
) ale taky chci zůstat na neschopence. Prý mi ji napíše obvoďák na doporučení gynekologa. Dojíždím 30 km do práce a v práci běhám sem a tam hlavně po schodech a tak.... stejně už dělám jen na 6 hodin, takže budou rádi, když půjdu radji marodit...ušetří penízky 
Zajímá mě hlavně jak je to s vycházkama....nechci být zavřená doma a hlavně nechci riskovat, že mi přijde kontrola.
Díky
Není tady
Cauky, ja jsem dostala neschopenku uz na gynde, bohuzel nucenou, ale kamaradka si o ni rekla asi ve 4.mesici a taky ji napsal Dr na gynde. Ale u obvodaka to pry jde taky. Ono je to asi vsude ruzny. 
Jinak me bylo vylozene spatne asi dva tydny, jidlo jsem nemohla ani videt, ani varit
, bricho me bolelo, jak se zvesovala deloha a ted vubec nic. A průkazku taky jeste nemam. Snad pristi tyden, kdyz bude vsechno v poho. 
Není tady
Pinky, vycházky ti napíšou, ale asi jen klasické.
Já měla neschopenku 3x . Pokaždé když jsem strašně zvracela. Dvakrát mi jí napsala gynekoložka a jednou závodní lékařka - ta mi jí nabízela od druhého měsíce na stálo. Já dělala do poslední chvíle. Pak jsem alespoň měla velkou mateřskou. Ale práci jsem měla v klidu, protože jsem dělala v laborce a přesunuli mě do kanceláře k PC a takové to jestli se chceš projít tak nám dojdi tam a tam....
Není tady
Ahoj Pinky,omlouvám se,že píšu tak pozdě,ale zase nám stávkoval internet.Já si o neschopenku řekla na gyndě a doktorka mi ji napsala.Mám rizikové povolání,dělám ve zdravotnictví.Vycházky mi zatím nenapsala,ale napíše mi je teď po první poradně.Mě ani moc nechyběly,stejně pořád spím a když někam potřebuju jít,tak prostě jdu.Spoléhám na to,že na těhule se chodí jen na přímou žádost nadřízených,což snad u mě nehrozí.Alespoň tak jsem to slyšela,takže strach z kontroly nemám.Pokud můžeš zůstat doma,vřele doporučuji,krásně pomalu to utíká a člověk si to fakt vychutnává.Když proležím celý den,tak si to vynahradím další a nikam prostě naspěchám a nic nehoním.Je to fajn,přeju ti ať ti to taky tak vyjde,užívejte si to s miminkem,pa Iva.

Není tady
Je Pinky,omlouvám se,až když jsem znovu četla tvůj příspěvek jsem si všimla,že ještě nejsi těhulka.Doufám,že se nezlobíš,určitě jsem tě tím teď v dobrém uhranula a brzy se tak stane.Ještě jednou promiň,ale až to vyjde,určitě zůstaň doma a nehoň se.Přeju brzký úspěch ve snaženíčku,pa Iva.

Není tady

Ivule vůbec bych se nezlobila, kdybys mě uhranula....
ale fakt vůbec 
Já jsem se ptala, protože jsem nikdy v těhotenství nechodila do práce...prvního jsem čekala hned po škole, takže jsem z nového místa odešla ve zkušební době na pracák. A druhého jsem čekala, když jsem byla na mateřské s tím prvním
Trochu zmatené, ale snad to pochopíš 
Díky moc za info !!!
Spunte...já jsem zase slyšela u nás na mzdovce ( oni ví, že chceme malý a taky se mě budou chtít zbavit, takže jim nebude vadit, když půjdu marodit ) a tam mi řekli, že se mi mateřská bude počítat z toho výdělku, který mám, než půjdu na neschopenku...takže bych peněz měla míň jenom když budu na neschopence ( protože ta se počítá z čisté mzdy ) a až nastoupím mateřskou, tak se mi to spočítá z hrubé mzdy ( nějaký denní průměr či co ) kterou jsem brala, když jsem ještě normálně makala ( jako ďas samozřejmě
).
Takže nechápu co myslíš tím, že alespoň budeš mít víc peněz...já chci taky víc.......
Poradíš...vysvětlíš ???? 
Upravil(a) Pinky (8. 3. 2006 9:30)
Není tady