29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Vidím to tak, že nová manželka nebo partnerka vetšinou hledá na bývalce chyby a hlavně jí vadí, kolik chlap na děcko platí a aby se náhodou bývalka neměla dobře z peněz, který by mohly "zůstat doma".
Hezká fantazie. Tohle si myslí asi všechny ex
Upřímě, já si to o nové partnerce mého BM taky myslím. Ono když chlap před ní tají, že dal polovinu peněz synovi na nové kolo, tak asi na tom něco bude. Ale ne všechny jsou stejné.
Mi muž bez problémů říká kolik dal a za kolik něco koupil své dceři. Hospodaříme spolu, žijeme spolu tak je to normální že. A já mu ještě nikdy nenadala ani nevyčítala. Proč? Je to jeho dcera, a tak ať jí dá, když na to má/máme. Ale aby ho ex ždímala a přitom seděla doma na zadečku protože se jí nechce pracovat, to se mi jaksi nelíbí.
Jo a jen okrajově....ex mého přítele jsem se zastávala a myslela si, že je úplně normální ženská. Pak jsem jí poznala z druhé stránky.
Není tady
Tak osmička na měsíc je tak akorát. Protože jdou na všechny potřeby, i na nájem, vodu, to přece také dítě spotřebovává. Pokud to má tak určeno,ať platí, pokud si může dovolit více, pak tedy ať přidá na dovču, tábor kroužek a nebo i rovnátka.
Dává to dítěti.
Viděla jsem tatínky, kteří tak nemohli vystát bejvalku, že popichovali dítě, že alimenty jsou jeho kapesné. Tudy pro mě tedy cesta nevede.
Ovšem - důsledkem mého chování by bylo, co pro dítě udělat chci. Zaplatit při takovém výživném dluh na nájmu nebo elektřině? Proč? Vzít si jej na prázdniny? Ano. Založit mu spoření? Klidně. Platit mu oblečení? Proč?
Pak už opravdu záleží na odpovědích na konkrétní otázky - chci a nebo nechci.
Není tady
Kuřátko napsal(a):
Vidím to tak, že nová manželka nebo partnerka vetšinou hledá na bývalce chyby a hlavně jí vadí, kolik chlap na děcko platí a aby se náhodou bývalka neměla dobře z peněz, který by mohly "zůstat doma".
Upřímě, já si to o nové partnerce mého BM taky myslím. Ono když chlap před ní tají, že dal polovinu peněz synovi na nové kolo, tak asi na tom něco bude. Ale ne všechny jsou stejné.
Mi muž bez problémů říká kolik dal a za kolik něco koupil své dceři. Hospodaříme spolu, žijeme spolu tak je to normální že. A já mu ještě nikdy nenadala ani nevyčítala. Proč? Je to jeho dcera, a tak ať jí dá, když na to má/máme. Ale aby ho ex ždímala a přitom seděla doma na zadečku protože se jí nechce pracovat, to se mi jaksi nelíbí.
Jo a jen okrajově....ex mého přítele jsem se zastávala a myslela si, že je úplně normální ženská. Pak jsem jí poznala z druhé stránky.
Ještě jsem nezažila, že by nějaká druhá uznala nároky dětí z předchozího vztahu. Ale chápu, bývalé děti a proč by se měly mít dobře, když teď jsem tady já, že?
A navíc,mně to BM doslova řekl. A že to je i názor jeho partnerky. Z platu 30 tisíc se mu zdálo 1500,- docela dost. A jeho dovětek - najdi si chlapa, kterej ti bude děcka živit, já jí taky kluka živím,její bývalý jí dává jen tisícovku na měsíc. Rozvod byl kvůli jeho nevěře, podotýkám.
A jeho nová žena taky chtěla všechno pro sebe jak prosté, prý jsem bývalá žena a naše děti jsou bývalé děti. Ano,já jsem byla bývalá žena, ale naše děti byly pořád jeho děti,ne bývalé.
Není tady
Kuřátko napsal(a):
Děcko má nárok na určitou část příjmů svého otce. Proč by mělo strádat, ať má klidně nadstandard, když ho může mít a otec na to zjevně prostředky má.
O tom žádná. Ale proč by měla mít nadstandard ex?....jen proto, že s ním někdy žila a má s ním dítě? O to tady asi sluníčku jde.
Výše alimentů je věc otce, ne nové partnerky. Proč tady vždycky výši alimentů řeší nová partnerka? A vždycky mákaždápocit, že platí moc, žádná nikdy neřekla, že má pocit, že platí málo. Nejlíp,kdyby neplatil nic a vy jste, holky, měly pro sebe všechno. A každá ex je mrcha, protože chce adekvátní úroveň pro svoje děti. Vtipný
Není tady
Já jsem měla osm tisíc na dva kluky měsíčně, to jsem ale mrcha nenasytná
Není tady
Modroočka napsal(a):
Kuřátko napsal(a):
Jo a jen okrajově....ex mého přítele jsem se zastávala a myslela si, že je úplně normální ženská. Pak jsem jí poznala z druhé stránky.Ještě jsem nezažila, že by nějaká druhá uznala nároky dětí z předchozího vztahu. Ale chápu, bývalé děti a proč by se měly mít dobře, když teď jsem tady já, že?
A navíc,mně to BM doslova řekl. A že to je i názor jeho partnerky. Z platu 30 tisíc se mu zdálo 1500,- docela dost. A jeho dovětek - najdi si chlapa, kterej ti bude děcka živit, já jí taky kluka živím,její bývalý jí dává jen tisícovku na měsíc. Rozvod byl kvůli jeho nevěře, podotýkám.
A jeho nová žena taky chtěla všechno pro sebejak prosté, prý jsem bývalá žena a naše děti jsou bývalé děti. Ano,já jsem byla bývalá žena, ale naše děti byly pořád jeho děti,ne bývalé.
Tak s takovym co vydelaval 30 tisic a na decko platil 1500 kc jsem mela vztah a jeste si myslel kolik penez ji dava.Kazdou uctenku,vstupenku si schovaval,kdyby nahodou byvalka chtela zvysit alimenty.S tohoto duvodu jak je lakomej ke svym detem jsem vzah ukoncila.Dodnes nevi proc....
Není tady
Kuřátko napsal(a):
Ale do toho ti vůbec nic není , jestli sedí doma na zadku, i kdyby seděla od rána do noci , tak on ty peníze dává dítěti...........a jak víš že je máma využivá pro sebe ?
Vy byste nejradši kontrolovaly životy ex, jak nakupuje, co si kupuje .....proč nežijete svůj život ?
U naší macechy to chápu, ta děti neměla a provdala se za narušenýho pošuka, tak chápu, že žije jiný životy , ale co ty ostatní macešky?
Není tady
A úplně k původnímu dotazu, výše tvých alimentů nemá vliv na výši alimentů, který platí tvůj partner a objektivně bych si to na tvým místě soudit netroufla. Nicméně to, co dostáváš na dítě, JE MÁLO.
Pokud má tvůj partner stanovenou výši alimentů na syna 8 tisíc měsíčně, je to jistě vypočítaný z jeho příjmů a kluk na to má podle zákona nárok. To si myslím, že je dost slušná částka. Faktem je, že pak ale už nemá povinnost platit nic víc nad rámec alimentů.
Matka nemá žádnou zákonnou povinnost předkládat otci rozpočet nákladů vynaložených na výchovu a výživu dítěte. Otec nemá možnost jakékoliv kontroly, kam jeho peníze směřuji, zdali skutečně jeho dítěti
Tady si to přečti. To, že to možná není až tak správný, to je věc jiná.
http://www.kdejsitato.cz/vyzivne/vyzivn … dicum.html
Upravil(a) Modroočka (27. 4. 2013 7:25)
Není tady
Modroočka napsal(a):
Ještě jsem nezažila, že by nějaká druhá uznala nároky dětí z předchozího vztahu. Ale chápu, bývalé děti a proč by se měly mít dobře, když teď jsem tady já, že?
A jeho nová žena taky chtěla všechno pro sebejak prosté, prý jsem bývalá žena a naše děti jsou bývalé děti. Ano,já jsem byla bývalá žena, ale naše děti byly pořád jeho děti,ne bývalé.
Tak to tě lituju, žes za muže měla takového blce, co tohle vypustí z pusy. Můj přítel říct něco podobného, tak ho kopnu do zadní části a už ho nechci nikdy vidět. Děti jsou, byly a budou vždycky jeho a ne bývalé.
Taky lituju, žes ještě nepotkala ženu, které by záleželo i na dětech jejího nového partnera. Já to beru jako normální a samozřejmou věc. Je fakt, že i v mé přímé rodině musím každou chvilku vysvětlovat, že na výlet (zoo, hory, aquapark a pod.) pojedeme až tehdy a tehdy, protože to je u nás i dcera přítele. A moje rodina to pořád nechápe :-/ ...musím podotknout že už několik let
Není tady
Modroočka napsal(a):
Kuřátko napsal(a):
Děcko má nárok na určitou část příjmů svého otce. Proč by mělo strádat, ať má klidně nadstandard, když ho může mít a otec na to zjevně prostředky má.
O tom žádná. Ale proč by měla mít nadstandard ex?....jen proto, že s ním někdy žila a má s ním dítě? O to tady asi sluníčku jde.Výše alimentů je věc otce, ne nové partnerky. Proč tady vždycky výši alimentů řeší nová partnerka? A vždycky mákaždápocit, že platí moc, žádná nikdy neřekla, že má pocit, že platí málo. Nejlíp,kdyby neplatil nic a vy jste, holky, měly pro sebe všechno. A každá ex je mrcha, protože chce adekvátní úroveň pro svoje děti. Vtipný
Tak výše alimentů je věc otce, ale dotýká se i nové partnerky a ta by o tom kolik měla vědět. Přestaňte si tady konečně uzurpovat něco, co je už dávno minulostí. Uvedomte si milé ex, že kdysi jste se svým BM hospodařily vy a věděly jste co, kolik, kam a proč. Ale tohle je teď už věc nové partnerky Vašeho ex. Ona s ním teď hospodaří
A proč to tady vždycky řeší nová partnerka? ...třeba proto, že tohle je babinet....ne chlaponet
Není tady
algebrana napsal(a):
Ale do toho ti vůbec nic není , jestli sedí doma na zadku, i kdyby seděla od rána do noci , tak on ty peníze dává dítěti...........a jak víš že je máma využivá pro sebe ?
Vy byste nejradši kontrolovaly životy ex, jak nakupuje, co si kupuje .....proč nežijete svůj život ?
U naší macechy to chápu, ta děti neměla a provdala se za narušenýho pošuka, tak chápu, že žije jiný životy , ale co ty ostatní macešky?
Ano, do toho mi nic není. Ale okomentovat to snad můžu ne A že dává dítěti? Dovolím se pousmát. Její dítě s ní co je "sama" v životě nebylo na dovolené. Nebylo na výletech a různých akcích.
Jde mi o to, že tyhle zážitky má malá jen s námi a se svou mámou ne. S tou se "tahá" jen po jejich kamarádkách, kde se vysedává u káviček a vína. Je mi to líto právě za malou....protože já jako máma bych o tyhle zážitky, dovolené, výlety se svým synem rozhodně přijít nechtěla.
Není tady
A k tomu, jak my macechy tady jen závidíme ex svých partnerů a nejraději bychom jim nedávali ani korunu si dovolím ještě jednu poznámku.
Jestliže otec dává svému dítěti všechno co může...a to znamená opravdu hodně.....a když pak přijde situace, že nechce koupit jedny blbé boty a tohleto je mu doslova "omláceno" o hlavu s tím, že vůbec nic nekupuje a svému dítěti nic nedává...tak se nemůžete divit, že se to otci, a ani nové partnerce nelíbí a mají na to svůj názor. Chtělo by to trošku soudnosti.
Není tady
Kuřátko napsal(a):
algebrana napsal(a):
U naší macechy to chápu, ta děti neměla a provdala se za narušenýho pošuka, tak chápu, že žije jiný životy , ale co ty ostatní macešky?Ano, do toho mi nic není. Ale okomentovat to snad můžu ne
A že dává dítěti? Dovolím se pousmát. Její dítě s ní co je "sama" v životě nebylo na dovolené. Nebylo na výletech a různých akcích.
Jde mi o to, že tyhle zážitky má malá jen s námi a se svou mámou ne. S tou se "tahá" jen po jejich kamarádkách, kde se vysedává u káviček a vína. Je mi to líto právě za malou....protože já jako máma bych o tyhle zážitky, dovolené, výlety se svým synem rozhodně přijít nechtěla.
Ale nemůžeš druhým diktovat svůj styl života , ona třeba na výlety nechce a co má být?
Přesně jak píšu, žijete naše životy , protože svůj neumíte žít.......víš co se říká: Žij a nech žít .........
Uvědom si, že pro tu mámu je to těžký vychovávat sama dítě , na všechno je sama a ještě by jí cizí lidi chtěli diktovat , jak se má chovat .........to je prostě směšný .
Já si myslím, že je v tom žárlivost a strach z tý bejvalky, pořád se cítíte ohrožený. Naše macecha, když jsem s ní normálně mluvila v telefonu, hystericky položila telefon a okamžitě zakázala i bývalýmu se mnou volat ...........od té doby mi ten blázen BM dokonce vyká.........
Upravil(a) algebrana (29. 4. 2013 13:46)
Není tady
výše alimentů je věc otce, ale dotýká se i nové partnerky a ta by o tom kolik měla vědět
Ano - "vědět"... ale ne rozhodovat, nebo se do toho alespoň fest snažit mluvit.
já jako máma bych o tyhle zážitky, dovolené, výlety se svým synem rozhodně přijít nechtěla
Každej jsme jinej... její mámě to třeba nevadí.
Píšeš "Přestaňte si tady konečně uzurpovat"... ale sama si "uzurpuješ" právo její výchovu hodnotit. Proč?
Není tady
algebrano a heleno....já žiju jen svůj život. Nikomu neříkám co má dělat, jak se má chovat ani otci, kolik může dávat a co může dávat.
Tohle máte vy vžité od svých vlastích BM.
algebrano, myslíš, že já nebyla se synem nikdy sama? Ano byla a vím, že je to těžké. Ale kolikrát si lidi ( a to ne jen ex a ne jen ženy) stěžují a přitom to mají jen takové, jaké si to sami dělají nebo udělali.
BTW....ta žárlivost na bývalky ...tohle jsou zase jen vaše fantazie a jak by jste byly rády, kdyby nová partnerka na vás žárlila.
No a když jsme u toho, mohla by jsi mi prosím vysvětlil potřebu volat nové partnerce tvého ex? Tohle dělá i naše ex a já to jaksi do dnes nepochopila. Jako to, že volá mi místo svému bývalému partnerovi/otci jejich dítěte. Nemám problém s ní mluvit, bavíme se spolu......no spíš bavily, po letošní zimě ji jen zdvořile zdravím.....ale přijde mi to takové "ujeté". Já tohle u svého ex nepraktikuju. vše co potřebuji řeším s ním a na jeho ženu nemám ani telefon.
Není tady
Tohle máte vy vžité od svých vlastích BM... a jak by jste byly rády, kdyby nová partnerka na vás žárlila
Se šeredně mejlíš, Kuřátko... nemám ani BM, natož aby měl novou babu, která by na mě žárlila...
Není tady
Já si myslím že ta žárlivost tam je na nevědomé bázi.........prostě se cítíš ohrožená ženou, kterou měl tvůj muž rád.......je to pro vás nebezpečí , proto tak dopodrobna žiješ její život .
Mě by ani nenapadlo sledovat, jak žije BM, sice si všimnu extrému, když mi třeba děti vypráví, že se nemyjí a nesplachují záchod , ale jinak mě to nezajímá Co bych taky měla řešit na 55 letým BM a jeho 60 leté manželce ?
A že tam volám? Volala k nim domů kvůli dětem a seběhlo se to co píšu .........od té doby mi BM vyká ....
Naše macecha dokonce nenechávala ani děti s BM samotné, cítila se ohrožená , pořád u všeho musela být , asi má nějaké psychické problémy.
Není tady
Hm, proč nový partnerky tolik nevraží na exmanželky? Já neřeším, co dá můj muž svému synovi z prvního manželství, hospodaříme spolu a naopak to beru tak, že je to jeho syn, já ho mám ráda a jsem ráda, že k nám chodí skoro každej víkend, že se v sedmnácti "obětoval" a jel s náma na týden na hory, vozíme ho na fotbalový zápasy, prostě je náš a hotovo.
Není tady
Modroočka napsal(a):
Hm, proč nový partnerky tolik nevraží na exmanželky? Já neřeším, co dá můj muž svému synovi z prvního manželství, hospodaříme spolu a naopak to beru tak, že je to jeho syn, já ho mám ráda a jsem ráda, že k nám chodí skoro každej víkend, že se v sedmnácti "obětoval" a jel s náma na týden na hory, vozíme ho na fotbalový zápasy, prostě je náš a hotovo.
A kde jsi přišla na to, že já to tak nemám? Nebo třeba sluníčko?
Není tady
Modroočka napsal(a):
Já neřeším, co dá můj muž svému synovi z prvního manželství, hospodaříme spolu a naopak to beru tak, že je to jeho syn, já ho mám ráda a jsem ráda, že k nám chodí skoro každej víkend, že se v sedmnácti "obětoval" a jel s náma na týden na hory, vozíme ho na fotbalový zápasy, prostě je náš a hotovo.
Neprotiřečíš si?
Není tady
Ne, píšu, že jsem to nezažila, zapomněla jsem dopsat, že tady
To, že já to mám jinak, to je u mně, mluvím o tom,co se řešívá tady
Upravil(a) Modroočka (29. 4. 2013 18:49)
Není tady
Kuřátko napsal(a):
Modroočka napsal(a):
Tak to tě lituju, žes za muže měla takového blce, co tohle vypustí z pusy. Můj přítel říct něco podobného, tak ho kopnu do zadní části a už ho nechci nikdy vidět. Děti jsou, byly a budou vždycky jeho a ne bývalé.
Taky lituju, žes ještě nepotkala ženu, které by záleželo i na dětech jejího nového partnera. Já to beru jako normální a samozřejmou věc. Je fakt, že i v mé přímé rodině musím každou chvilku vysvětlovat, že na výlet (zoo, hory, aquapark a pod.) pojedeme až tehdy a tehdy, protože to je u nás i dcera přítele. A moje rodina to pořád nechápe :-/ ...musím podotknout že už několik let
Zalezi mi na detech manzela velmi, ani mu do niceho nekecam. Jen kroutim hlavou, kdyz ex rok nemaka, pak si tri tydny po prijezdu z dovolene za sto tacu zavola, ze nema penize na pohreb (ktery se nekonal) sveho otce a dostane penizku hromadu. Vzdyt je to preci kvuli detem......
Není tady
Zvedavka napsal(a):
Zalezi mi na detech manzela velmi, ani mu do niceho nekecam. Jen kroutim hlavou, kdyz ex rok nemaka, pak si tri tydny po prijezdu z dovolene za sto tacu zavola, ze nema penize na pohreb (ktery se nekonal) sveho otce a dostane penizku hromadu. Vzdyt je to preci kvuli detem......
Tak tohle je extrém a nedala bych jí nic.
Není tady
Modroočka napsal(a):
Zvedavka napsal(a):
Tak tohle je extrém a nedala bych jí nic.
Ja bych si o to stydela rict!
Nekdy je daleko lepsi byt rozvedena matka deti nez soucasna manzelka.
Není tady