Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 23. 4. 2013 12:58

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Výživné-odvolání otce

dusička napsal(a):

eremuruss napsal(a):

dusička napsal(a):

Slunicko - že Ty ji nemůžeš ani cejtit co? lol To je marný, to je marný.
At tedy otec zažádá o střídavku

Dusicko proc ses takova zla.sad

Zlá? Erem přečti si příspěvky Slunícka, tu bejvalku prostě nemůže strávit. Nenechá na ní nit suchou. Ale jednou je to matka dítěte přítele. A i kdyby ty peníze rozhazovala a utrácela za kraviny, Slunicku do toho nic neni. Jo, jaký si to uděláš,takový to máš.
Jo a ve všem souhlas s Helenou a s Algeb

Ja prispevky Slunicka cetla a souhlasim se Slunickem.Matka prachy rozfrca za kraviny a diteti se nedostane nic.Take bych souhlasila kdyby se cast penez ukladala a dali se diteti penize na studia nebo do zivota.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#27 23. 4. 2013 13:05

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

algebrana napsal(a):

Judyna napsal(a):

Sluníčko, s výší alimentů nic neuděláš - ty vypočítal soud z příjmu otce, jejich výše by měla tedy odpovídat. A jsou opravdu velmi slušné. Jak píše Helena - nedávat nic navíc.
A to spoření - to kdysi můj BM používal u soudu taky - v tom smyslu, že nemůže na syna platit víc, že mu spoří. Na to mu ale soudce odvětil, že to nemá s výživným nic společného, to že je na nynější potřeby dítěte.
Budiž Tvému příteli k dobru, že nezatajuje svoje příjmy a jeho syn se tak může podílet na jeho životní úrovni. Tak by to asi mělo být, máš doma dobrého chlapa.

Dobrého? A víš Judyno, že v některých zaměstnáních to prostě nejde zatajit?

No jasný. A v některých zas ano.

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#28 23. 4. 2013 13:05

Lesana
♥♥♥----

Slunicko05 napsal(a):

střídavá pěče bohužel nejde...kluk trpí poruchou ADHD a já sama jsem se o to zajímala a tak se na to přišlo...a změny mu nedělají dobře...nedokážu si představit každý týden jinde!!!už to že jde 1x za 14 dní k nám nese velkou trpělivost..
navíc jak jsem již psala,přítel není doma každý den...

ty jo, tak já mít dítě s ADHD, o kterého by se otec fyzicky staral jenom jednou za dva týdny, tak bych se taky snažila vysoudit maximální výživné - protože i já jsem jenom člověk, tak abych ty peníze použila třeba na hlídání dítěte, abych si i já mohla odfrknout dřív, než mi z toho švihne. taky bych musela opustit současné zaměstnání, kde vydělávám celkem dobrý peníz za zkrácený úvazek, nicméně vzhledem ke směnnému provozu tu práci mohu provozovat jenom proto, že vím, že děti jsou samostatné. u dítěte s ADHD bych se na samostatnost nemohla spoléhat (poruchy pozornosti, impulzivita, hyperaktivita), musela bych přejít do ranního provozu = méně peněz - a opět, nevidím důvod, proč by toto nemohl kompenzovat nepečující rodič.

alíky osm tisíc jsou nepochybně nadstandard, ale zas na druhou stranu - pokud byly stanovené, tak buď má dítě vzhledem k diagnoze zvýšené potřeby či matka sníženou možnost pracovního uplatnění, nebo otec nadstandardně vydělává (a pak dítě nárok podílet se na jeho životní úrovni) nebo kombinace obojího. možnost, že mu tak vysoké výživné bylo stanovené pro nespolupráci se soudem pomíjím, pokud je tak pečlivý, tak k tomu určitě nedošlo.

spoření jako způsob alimentů soud nařídit může, ale to dělá jenom v případě hodně nadstandardních příjmů, kdy je jasné, že dítě ty peníze spotřebovat nemůže. výše těhle alimentů ale zas tak extra není, zvlášť vzhledem k tomu, že se nejedná o úplně zdravé dítě (i když ano, opakuji, je nadstandardní... ale ne hodně nadstandardní). jinak jako matka bych se spoření bránila, protože to by taky mohlo dopadnout tak, jak popisují některé rozvedené matky na netu - tatík dítěti spořil, spořil, spořil... a jedno dne účet vybílil a bylo vymalováno, dítě mělo prd. a neříkej, že je k tomu potřeba souhlas obou rodičů, ne vždy a za všech okolností.

a jinak alíky jsou věc mezi tvým přítelem a jeho bejvalkou, tobě do nich není vůbec nic, tvoje peníze to nejsou.

Není tady

#29 23. 4. 2013 13:06

algebrana
Zablokovaný

eremuruss napsal(a):

dusička napsal(a):

eremuruss napsal(a):

Dusicko proc ses takova zla.sad

Zlá? Erem přečti si příspěvky Slunícka, tu bejvalku prostě nemůže strávit. Nenechá na ní nit suchou. Ale jednou je to matka dítěte přítele. A i kdyby ty peníze rozhazovala a utrácela za kraviny, Slunicku do toho nic neni. Jo, jaký si to uděláš,takový to máš.
Jo a ve všem souhlas s Helenou a s Algeb

Ja prispevky Slunicka cetla a souhlasim se Slunickem.Matka prachy rozfrca za kraviny a diteti se nedostane nic.Take bych souhlasila kdyby se cast penez ukladala a dali se diteti penize na studia nebo do zivota.

A jak to víš, že to tak je Erem?

Přesně to samý tvrdí naše macecha, která v životě nevychovala žádný dítě .........že peníze využívám pro sebe a málo šetřím........lollol To věřím, že by si jim líbilo, žít si svůj příjemnej rodinej život , jednou za 14 dní si pohrát se synem, zkritizovat matku za špatnou výchovu a ještě jí kontrolovat , za co utrácí ........  big_smilebig_smile

Kdyby Sluníčko měla rozum, tu matku by ocenila , víš co to je vychovávat takové dítě ? A jak taková máma může jít na rande , když je sama s děckem? Víš kolik doktorů musí oběhat a kdy, když chodí do práce? Tohle všechno otec neřeší.......a ještě by chtěl matku kontrolovat.

Není tady

#30 23. 4. 2013 13:07

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Matka prachy rozfrca za kraviny a diteti se nedostane nic.Take bych souhlasila kdyby se cast penez ukladala a dali se diteti penize na studia nebo do zivota.
Ty bys možná souhlasila... ale potřetí opakuju, že když matka nechce, nikdo ji nemá šanci k něčemu donutit.
S výjimkou soudního rozhodnutí o tom, že část výživného nebude otec posílat, ale spořit.
Mimochodem - jak se dokazuje, že "diteti se nedostane nic"? Pokud - předpokládám - nechodí hladové, otrhané a podobně.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#31 23. 4. 2013 13:14

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

helena napsal(a):

Matka prachy rozfrca za kraviny a diteti se nedostane nic.Take bych souhlasila kdyby se cast penez ukladala a dali se diteti penize na studia nebo do zivota.
Ty bys možná souhlasila... ale potřetí opakuju, že když matka nechce, nikdo ji nemá šanci k něčemu donutit.
S výjimkou soudního rozhodnutí o tom, že část výživného nebude otec posílat, ale spořit.
Mimochodem - jak se dokazuje, že "diteti se nedostane nic"? Pokud - předpokládám - nechodí hladové, otrhané a podobně.

Myslela jsem,ze by sporila matka ne otec.Nebo tak,ze by to jeden bez druheho nemohli zrusit.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#32 23. 4. 2013 13:27

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Taky mám dojem a ne jenom podle tohoto vlákna, že Sluníčko by si našlo na bývalé manželce svého přítele něco, i kdyby byla dokonalá. sad

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#33 23. 4. 2013 13:29

Slunicko05
♥♥♥----

diskuze se trošku zvrtla někam jinam...:-)
a jestli máte pocit,že je mamince kluka křivděno...tak se pletete...
má otázka zněla pouze jen,jestli je možno ovlivnit spotřebu alimentů....

Pro Algebranu:

Já sama jsem s dcerou sama byla 4 roky a moc dobře vím,co to obnáší být komplet sama na všechno!!!
A s klukem jsem doktory oběhávala já!!!,protože maminka to jeho chování řešila právě tak,že ho dávala pořád někomu na hlídání.....,takže tohle prosím tě nesuď....
Nejsem žádnej závistivej člověk ani nějaká macecha....uvědomte si,na co jsem se tady jen chtěla zeptat.

Není tady

#34 23. 4. 2013 13:31

Slunicko05
♥♥♥----

Jejda.....není to v dokonalosti :-)...tohle vlákno není založeno,abyste soudily něco o čem je tady napsáno jen pár řádků
.....

Není tady

#35 23. 4. 2013 13:33

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Myslela jsem,ze by sporila matka ne otec.
Hm... a jak bys toho chtěla dosáhnout?

s klukem jsem doktory oběhávala já!!!,protože maminka to jeho chování řešila právě tak,že ho dávala pořád někomu na hlídání
Vždyť říkám... je naučená...

Není tady

#36 23. 4. 2013 13:33

Zvedavka
♥♥♥----

Eva. napsal(a):

Taky mám dojem a ne jenom podle tohoto vlákna, že Sluníčko by si našlo na bývalé manželce svého přítele něco, i kdyby byla dokonalá. sad

Ono to nastve kdyz je nekdo skromny, slusny, poctivy, snazi se pomoci a denne ma na taliri rozhazovacnou, ufnukanou, hamiznou a asi i sobeckou zenskou. Zajimava by byla i jeji verze, to urcite.

Není tady

#37 23. 4. 2013 13:46

algebrana
Zablokovaný

Slunicko05 napsal(a):

Pro Algebranu:

Já sama jsem s dcerou sama byla 4 roky a moc dobře vím,co to obnáší být komplet sama na všechno!!!
A s klukem jsem doktory oběhávala já!!!,protože maminka to jeho chování řešila právě tak,že ho dávala pořád někomu na hlídání.....,takže tohle prosím tě nesuď....
Nejsem žádnej závistivej člověk ani nějaká macecha....uvědomte si,na co jsem se tady jen chtěla zeptat.

Dyt si to představ obráceně , že by někdo mluvil tobě do toho , za co utrácíš peníze ?
Prostě tak rozhodl soud podle zákona, musíš jít vynadat soudu, matka za to nemůže , že máme takové soudy.
Já to měla stejný, měla jsem 13 500 kč na dvě děti a macecha z toho byla nemocná ....lol

Víš mě je akorát strašně divný, že kdekoliv se objeví tohle téma........bývalá manželka a alimenty, píšou ty macechy jako přes kopírák přesně to, co ty ....že by všechny matky byly takový rozhazovačný nezodpovědný ?

Není tady

#38 23. 4. 2013 13:51

Slunicko05
♥♥♥----

tak já vám holky něco napíšu.....celou dobu,co jsem s přítelem...se snažíme jeho bývalé pomoci ....,ale nejde přece pořád jen skuhrat a být nespokojený!!!teď si našla přítele a rázem se vše otočilo i po vynesení rozsudku(samozřejmě),ale jestli bejvalky mají být ty,které jsou v právu,zeptejte se samy sebe....jak se dá potom tedy pokračovat dál...,když žijete život i její...a to nemluvím o věčných pomluvách otce před synem...
Je hrozně zajímavé i ten přístup..,když už tedy někoho tak haníte za svoje trable,nebudete používat dítě jako nástroj pro manipulaci.

a podle mé vlastní zkušenosti,kdy současná přítelkyně otce mé dcery(vy říkáte macecha)dělala peklo i kvůli styku otce s malou,neustále mě bombardovala sms zprávami a zažila jsem si s ní své....nesuďte :-)...má to být dikuze a ne moralizování a soudy.

Není tady

#39 23. 4. 2013 13:54

Slunicko05
♥♥♥----

a i já stojím na straně "bejvalky"...,
ale víceméně děkuju...,protože chudery budou asi pořád bejvalky,tudíž i já :-)....,jen se to musí správně podat.

Není tady

#40 23. 4. 2013 14:12

helena
♥♥♥♥♥♥♥

celou dobu,co jsem s přítelem...se snažíme jeho bývalé pomoci... když žijete život i její
Naučená...
Víš co - vy nemáte bejvalce co pomáhat. Jo, postarat se o kluka, když bude potřeba, to samozřejmě... ale nechat si vnutit zajišťování jejích potřeb, to je trochu zu moc, nezdá se ti?
Chápu, že synek potřebuje zvýšenou péči, že si od něj máma potřebuje oddechnout... ale abys ty, jako v podstatě cizí ženská, s klukem chodila po doktorech... aby jeho mámě stačilo nastavit dlaň, když "nemá" - to už není pomoc, ale, s odpuštěním, mužova (i tvoje) buď neschopnost jí říct ne - nebo docela obyčejná slabost... a možná i strach, že by třeba synka z čirý zlomyslnosti přestala "půjčovat", když nebude po jejím...

Není tady

#41 23. 4. 2013 14:57

Iveta X
♥♥♥♥♥♥-

Slunicko05 napsal(a):

ale víceméně děkuju...,protože chudery budou asi pořád bejvalky,tudíž i já :-)....,jen se to musí správně podat.

Sluníčko, proč jí odpojili elektřinu? Má dluhy a neplatí, přestože má práci, přivýdělek a dost vysoké alimenty? Za co jsou ty dluhy? Některý dluhy chápu, ale zadlužit se za dovolenou a podobně, to ne. Já bych si jinak netroufla se někoho zastávat nebo odsuzovat, ale tady mi není jasná ta odpojená elektřina.

Iveta X

Není tady

#42 23. 4. 2013 15:03

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MIMO CESKO

Slunicko05 napsal(a):

Sahleb,tuto diskuzi jsem vytvořila,abych se dozvěděla,jestli jde mít aspoň trošku pod kontrolou jak je s penězi nakládáno...zvláště pokud se nic nezmění,co se týká přístupu matky.
Diskuze není vytvořená proto,aby někdo hodnotil druhou ruku nebo první ruku..ani proto,aby byl někdo lepší a horší.
Píšu jaká je situace a jak to je.
Helenko,myslím,že za 8000 může matka koupit klukovi snad vše!!!

Podivej, ja jsem odpovedela na tvoje psani, objektivni nejsi ani trochu. Otcovi jsou narizeny alimenty v teto vysi a otec to radne plni. Sama jsi uz dospela, a moc dobre vis, ze neexistuje zadny nastroj, jak kontrolovat vydaje v CIZI domacnosti.

Ty ses neptala na paragrafy ale pomluvila jsi partnerovu byvalou zenu na deset radku. Objektivni to neni a vubec to neparti na pravni poradnu. tak jsem ti odpovedela ve stejnem tonu.

Ty osobne nemuzes nici vydaje kontrolovat, bud rada, ze mas partneera, ktery si hledi povinnosti a radne plati.

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#43 23. 4. 2013 15:04

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥

Iveta X napsal(a):

Slunicko05 napsal(a):

Sluníčko, proč jí odpojili elektřinu? Má dluhy a neplatí, přestože má práci, přivýdělek a dost vysoké alimenty? Za co jsou ty dluhy? Některý dluhy chápu, ale zadlužit se za dovolenou a podobně, to ne. Já bych si jinak netroufla se někoho zastávat nebo odsuzovat, ale tady mi není jasná ta odpojená elektřina.

Jak to vis?

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#44 23. 4. 2013 15:11

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Jak to vis?
sahleb, to není konstatování, ale otázka... takže Iveta neví nic - pouze se ptá... http://fora.babinet.cz/img/smilies/wink.png

Není tady

#45 23. 4. 2013 15:13

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥

Slunicko05 napsal(a):

tak já vám holky něco napíšu.....celou dobu,co jsem s přítelem...se snažíme jeho bývalé pomoci ....,ale nejde přece pořád jen skuhrat a být nespokojený!!!teď si našla přítele a rázem se vše otočilo i po vynesení rozsudku(samozřejmě),ale jestli bejvalky mají být ty,které jsou v právu,zeptejte se samy sebe....jak se dá potom tedy pokračovat dál...,když žijete život i její...a to nemluvím o věčných pomluvách otce před synem...
Je hrozně zajímavé i ten přístup..,když už tedy někoho tak haníte za svoje trable,nebudete používat dítě jako nástroj pro manipulaci.

a podle mé vlastní zkušenosti,kdy současná přítelkyně otce mé dcery(vy říkáte macecha)dělala peklo i kvůli styku otce s malou,neustále mě bombardovala sms zprávami a zažila jsem si s ní své....nesuďte :-)...má to být dikuze a ne moralizování a soudy.

Nerozumi, ty jsi takly bejvalka, ne? A taky sis nasla pritele, ne?

Stale tu moralizuje a soudis ty, do vsech podrobnosti o cele siroke rodine. Vsichni spatni.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#46 23. 4. 2013 15:34

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

Slunicko05 napsal(a):

Pro Algebranu:

jdi ty brepto lol

Není tady

#47 23. 4. 2013 15:50

Zvedavka
♥♥♥----

Slunicko05 napsal(a):

Vim jake to je mit byvalku furt na taliri. Take byt az ta druha, kdyz dojde na lamani chleba. Naucila jsem se, ze cim vice chci byt napomocna, potrebna, ta lepsi, tim vic opacny efekt to ma. Takze se uz sama neangazuji, nekomentuji, neresim kolik dostava prachu a proc jsou veci tak a tak. A vis o kolik lepe se mi zije????? Zkus to a uvidis

Není tady

#48 26. 4. 2013 14:54

Kuřátko
♥♥♥♥♥♥-

Sluníčko, tady se vždycky dočteš, že bejvalce závidíš, že ti do toho nic není a nebo že si máš najít chlapa bez dítěte smile
Maminy....se svatozáří na hlavě, které jsou skromné a chuděrky, protože jejich ex si našel ženu a žije dál a ejhle, on se o tu ženu stará místo o ně.
Boooože, ani po těch letech se to tady nezměnilo.

Jsem taky samoživitelka a na syna dostávám 2 tis. Od jeho 5 let a má 12 let. A myslím si, že je to pro nás dostačující. Zatím. Tady jsem byla osočena, že jsem macecha a blbá když mi to stačí smile...a chudák moje dítě.
nevím, nepřijde mi, že je moje dítě chudák a jemu určitě taky ně.

Ale k tvojí otázce, takových ženských jako je tvoje ex je spousta. Věř mi. Ohlídat na co jsou spotřebované alimenty nejde :-/ .
My u nás zvýšení alimentů řešili taky. Byl to truc matky, že se sebou nenechal otec zametat ve vídání dcery a nechal si styk určit soudně. Dopadlo to tak, že otec matce vysvětlil o co přijde v momentě, kdy mu soud alimenty zvýší. A protože ex není hloupá ale vyčůraná, spočítala si co bude pro ni lepší a od zvýšení nakonec u soudu odstoupila.

Není tady

#49 26. 4. 2013 15:19

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Vidím to tak, že nová manželka nebo partnerka vetšinou hledá na bývalce chyby a hlavně jí vadí, kolik chlap na děcko platí a aby se náhodou bývalka neměla dobře z peněz, který by mohly "zůstat doma".
A nejvíc to zastávají ty následný partnerky. Myslím, že výše alimentů je věc otce a ne jeho nové partnerky. Když si "beru" chlapa s dětma z předchozího vztahu, musím počítat s tím, žene ně chlap platí.
Děcko má nárok na určitou část příjmů svého otce. Proč by mělo strádat, ať má klidně nadstandard, když ho může mít a otec na to zjevně prostředky má.
To, že ty, Sluníčko, dostáváš 1800,- neznamená, že přesně tolik bude platit tvůj partner na svoje děcko.

U nás to bylo to samý, ona dostávala 1500,- tak já mám taky dostávat 1500,-
A pak jsem se doslechla, že já se mám dobře z jejich peněz.

Upravil(a) Modroočka (26. 4. 2013 15:24)

Dokud dýchám, žiju....aspoň to tak zatím vypadá

Není tady

#50 26. 4. 2013 15:29

Kuřátko
♥♥♥♥♥♥-

Děcko má nárok na určitou část příjmů svého otce. Proč by mělo strádat, ať má klidně nadstandard, když ho může mít a otec na to zjevně prostředky má.

O tom žádná. Ale proč by měla mít nadstandard ex?....jen proto, že s ním někdy žila a má s ním dítě? O to tady asi sluníčku jde.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí