29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Dobrý den,obracím se na vás,abych založila diskuzi,která se bude týkat druhé strany"OTCE"(přítel) a "matky",která bude mít pořád málo...
Já sama jsem matka samoživitelka a dostávám na 7 letou dceru 1800,- a ani korunu otec ničím nad rámec výživného nepřispívá,takže myslím,že dokážu objektivně posoudit situaci,ve které žiju...a která se mě i dotýká
Včera proběhlo řízení odvolání otce ke krajskému soudu proti výši alimentů.Soud vyměřil ale stejně 8000,-měsíčně na 8 letého syna a dopočítal i alimenty zpětně.
Otec je OSVČ-dělá mimo republiku,jezdí 1x za 14 dní a to si syna také na celý víkend bere.Po celou dobu nižších alimentů mu kupoval veškeré oblečení,financoval kroužky,dovolené,léky atd...prostě matka nemusela na kluka kupovat vůbec nic a dostávala alimenty soudem určené každý měsíc.
Teď si vzala právníka a jakoby mám pocit,že vše,co otec pro dítě dělal,platil atd..je zapomenuto.Pro příklad uvedu chování matky: brečí do telefonu,že jí odpojili elektřinu a že potřebuje 5000 na zapojení a ať si to otec strhne z výživného...,ale u soudu vyrukovala s tím že jí otec neplatí!!!,přitom se tato částka týkala její elektřiny a takto to bylo pořád...
Podotýkám,že matka má práci a ještě si přivydělává si stříháním,žije si podle mého v normálním standartu a to že je již 3 roky sama a má pocit,že otec dítěte je zodpovědný za její život a trápení,přitom opustila ona ho kvůli jinému.
Ale vybočuji :-)...jde o to,jestli se dá udělat nějaké opatření,aby ty peníze,které teda přítel musí platit...aby nešly na její výdaje.Konkrétně,aby z těch peněz prostě klukovi třeba spořila a použila i na jeho ošacení a prostě potřeby kluka..
Jestli existuje nějaká možnost otce mít pod kontrolou kam jdou teda peníze na kluka,protože podle nás ty peníze použije pro svoji potřebu a kluk z toho uvidí a spotřebuje sotva 1/3.
děkuji
Není tady
Slunicko - sice neodpovím právně, ale dám Ti radu. Starej se o svoje alimenty a o sebe.
Není tady
dostávám na 7 letou dceru 1800,- a ani korunu otec ničím nad rámec výživného nepřispívá... Soud vyměřil ale stejně 8000,-měsíčně na 8 letého syna
A to si dovolíš tvrdit "dokážu objektivně posoudit situaci"?
estli existuje nějaká možnost otce mít pod kontrolou kam jdou teda peníze na kluka
Vzhledem k tomu, že matka je zjevně zletilá a svéprávná - jinak by neměla dítě v péči - pak ji těžko někdo může mít "pod kontrolou"... i když chápu, že by se to (například a nejen) plátci mohlo hodně líbit.
Jenže, Slunicko, neznalost zákona neomlouvá... jestliže otec zaplatí na výživném méně, než má soudem určeno - byť by se"tato částka týkala její elektřiny" - má prostě na výživném dluh. Dokonce prokazatelný.
Podle zák. o rodině
"§85a (2) Tam, kde to majetkové poměry povinného rodiče připouštějí, lze za odůvodněné potřeby dítěte považovat i tvorbu úspor zabezpečujících zejména přípravu na budoucí povolání."
třeba právě proto, že potomek by nebyl schopen výživné spotřebovat a hrozilo by, že by ho užíval pro osobní potřebu rodič, který o dítě pečuje - jenomže to by musel soudu otec navrhnout.
Holt paní si "vzala právníka" a zjevně šikovnýho... proč se otec taky nenechal zastupovat?
Není tady
jj,právníka jsme taky vzali,ale bohužel toho nejšikovnějšího měla ona a navíc u krajského soudu otce nikdo neposlouchal.Se zvýšením jsme počítali,to ano,ale s takovou výší... a hlavně se žádalo,aby když už by se mělo doplácet zpětně,tak aby se zřídil spořící účet.
Víte,vím moc dobře jak to dopadne....
S tou elektřinou:když vám matka kluka brečí do telefonu,že kluk je nemocnej a v bytě je kvůli nezaplacení zima atd...taky byste peníze poslali...
ale dopadne to tak,že kluk nebude mít ani spoření,ani oblečení..atd....a matka bude "in"....
Připadne mi to nespravedlivé,když se otec stará nadmíru přispívá a plní potřeby syna a najednou to díky alimentům bude vše na ní??....
Helenko,ano dokážu to posoudit objektivně,protože oba moc dobře znám...a sama jsem byla v různých situacích,ale prostě jsou asi morální hranice apod.
Já vím,někdo se na to dívá tak,že když ten příjem má,tak ať dává,ale nikoho už nezajímá,kam ty peníze vůbec jdou...
Není tady
Co jsem pochopila, tak otec ale pravidelně platí, ne? Matka chtěla jaksi 5000 Kč na zaplacení odpojené elektřiny s tím, že si to otec potom odečte od výživného a zaplatí o to míň. Zakladatelka píše, že matka má práci a i přivýdělek a alimenty 8000 Kč na jedno dítě jsou slušný peníze. Dělá to na mě dojem, že matka asi neumí s penězi moc hospodařit, když jí byla odpojena elektřina a zakladatelka by chtěla vědět, jestli z tak vysokých alimentů jde mít pod kontrolou to, aby je matka použila opravdu pro dítě, třeba v rámci částečného spoření. Myslím, že to kontrolovat nejde, že s tím nic otec neudělá. Nelíbí se mi takový odpovědi: starej se o sebe. Zeptat se snad může. Taky by mi to vrtalo hlavou, byť s tím nic nenadělám.
Není tady
dusička napsal(a):
Slunicko - sice neodpovím právně, ale dám Ti radu. Starej se o svoje alimenty a o sebe.
DUsicko naprosto spravne! BINGO!
Není tady
Iveta X napsal(a):
Co jsem pochopila, tak otec ale pravidelně platí, ne? Matka chtěla jaksi 5000 Kč na zaplacení odpojené elektřiny s tím, že si to otec potom odečte od výživného a zaplatí o to míň. Zakladatelka píše, že matka má práci a i přivýdělek a alimenty 8000 Kč na jedno dítě jsou slušný peníze. Dělá to na mě dojem, že matka asi neumí s penězi moc hospodařit, když jí byla odpojena elektřina a zakladatelka by chtěla vědět, jestli z tak vysokých alimentů jde mít pod kontrolou to, aby je matka použila opravdu pro dítě, třeba v rámci částečného spoření. Myslím, že to kontrolovat nejde, že s tím nic otec neudělá. Nelíbí se mi takový odpovědi: starej se o sebe. Zeptat se snad může. Taky by mi to vrtalo hlavou, byť s tím nic nenadělám.
Pozor, tyhle informace o penezich mas jen z druhe ruky. Vubec nemusi byt pravda. Jsou tu proto , aby poskodily byvalku, ktera se dozaduje uzasne vysokych alimentu.....
Do toho , jak nejaky muz plati alimenty an vlastni dite, nikomu nic neni.
Není tady
taky byste peníze poslali...
Ale jo - jenomže prostě není možný snížit o to alimenty... zvlášť když je to takhle zneužitelný.
Korektnější by bylo poslat peníze zvlášť a na složenku uvést důvod platby, protože pak by bylo možno ji použít jako jeden z důkazů.
Řešení, i když ošklivý, existuje - přestat platit cokoli navíc nad soudem určenou částku.
Není tady
sahleb napsal(a):
Iveta X napsal(a):
Pozor, tyhle informace o penezich mas jen z druhe ruky. Vubec nemusi byt pravda. Jsou tu proto , aby poskodily byvalku, ktera se dozaduje uzasne vysokych alimentu.....
Do toho , jak nejaky muz plati alimenty an vlastni dite, nikomu nic neni.
No tak asi zakladatelka s otcem žije a bavili se o tom. Tak to aspoň chápu. Počítám, že to vrtá v hlavě i otci a zakladatelka to sem napsala, aby znala názor ostatních. Mě se jen nelíbí takový příkrý odpovědi.
Není tady
Sahleb,tuto diskuzi jsem vytvořila,abych se dozvěděla,jestli jde mít aspoň trošku pod kontrolou jak je s penězi nakládáno...zvláště pokud se nic nezmění,co se týká přístupu matky.
Diskuze není vytvořená proto,aby někdo hodnotil druhou ruku nebo první ruku..ani proto,aby byl někdo lepší a horší.
Píšu jaká je situace a jak to je.
Helenko,myslím,že za 8000 může matka koupit klukovi snad vše!!!
Není tady
Slunicko - víš co by bylo lepšejší než se hrabat v tom, co všechno může bývalka koupit za 8000Kč synovi?
Zvýšit si alimenty na své dítě.
Dítě má mít takovou životní úroveň, jakou maj rodiče. Jestliže ted Tvůj partner vydělává dost, platí vyšší částku.
Nemůžeš porovnávat že ty dostáváš jen 1800Kč a bývalka 8000Kč
Na mě to dělá dojem, že jí Ty peníze závidíš.
Upravil(a) dusička (23. 4. 2013 10:48)
Není tady
myslím,že za 8000 může matka koupit klukovi snad vše
Vždyť říkám - nic navíc... teda krom dárků pro dítě k narozeninám, Vánocům a podobně.
A najít si lepšího právního zástupce...
Není tady
Slunicko05 napsal(a):
Sahleb,tuto diskuzi jsem vytvořila,abych se dozvěděla,jestli jde mít aspoň trošku pod kontrolou jak je s penězi nakládáno...zvláště pokud se nic nezmění,co se týká přístupu matky.
Diskuze není vytvořená proto,aby někdo hodnotil druhou ruku nebo první ruku..ani proto,aby byl někdo lepší a horší.
Píšu jaká je situace a jak to je.
Helenko,myslím,že za 8000 může matka koupit klukovi snad vše!!!
No to nelze mít pod kontrolou .......a hlavně vám do toho vůbec nic není, pokud s tím vyrukujete u soudu, akorát soudce naštvete a napaří vám vyšší alimenty .
Náš tatínek se o děti nestaral , ale pořád kafral do toho co dělám s těma penězma , kam je dávám , přitom absolutně netušil, jaký jsou výdaje za dvě děti a sám si postavil novej barák. .......a já mu ty děti sama vychovala .
Jde taky o to, že v alimentech je i péče o děti, otec nepečuje a matka ano, takže nemusí dávat tolik.
Člověk v našem panelákovým bytě stojí minimálně 6000 kč , zkus si to rozpočítat .....bez oblečení a dalších věcí, třeba do školy, bez koníčků. I kdyby matka přidala 2000 ze svýho, pořád je to minimum, žádný vyskakování .
Není tady
takže nakonec mám být já souzená za to,že peníze závidím?? :-)...to opravdu ne-vydělám dost pro nás obě a to že mám 1800,-alimentů,když náš táta má ještě 2 děti k tomu je akorát...
šlo pouze o to,aby měl otec aspoň malou kontrolu a nezlobte se na mě,ale když díky svému příjmu má vysoké alimenty,tak snad by kluk mohl mít aspoň našetřeno.Takže podle vás má všechno táhnout otec,protože dost vydělává??i po zvýšení alimentů?Matka má být schopna se o dítě postarat,protože jednou je v její péči a slova jako starost a povinnost mi nedělají dobře-to má být samozřejmost,když děti jsou. a jestli není schopná,ať si děti do péče nebere.Nikde není psáno,že chlap je zodpovědnej za život matky i po rozchodu a to,že neumí hospodařit,kluka stále někdo hlídá a věčně není spokojená...to má být součástí partnerů po rozchodu?
..to snad ne...
Není tady
Slunicko - že Ty ji nemůžeš ani cejtit co? To je marný, to je marný.
At tedy otec zažádá o střídavku
Není tady
od Algebrana:Náš tatínek se o děti nestaral , ale pořád kafral do toho co dělám s těma penězma , kam je dávám , přitom absolutně netušil, jaký jsou výdaje za dvě děti a sám si postavil novej barák. .......a já mu ty děti sama vychovala .
Jenže otec o dítě pečuje,zajímá se úplně ve všem... a zrovna to,jestli si koupí auto dům apod..může být přeci jedno tobě.
A znovu se opakuju...výchova není přece za zásluhy,ale je to samozřejmost a od mámy,která děti chce se to snad čeká.
Upravil(a) Slunicko05 (23. 4. 2013 11:58)
Není tady
dušičko...byly doby kdy já sama jsem jí pomáhala!!!dávala peníze,litovala atd....naběhla jsem....každá si dítě vychováváme samy po svém..nikdy jsem nikoho neodsuzovala za různou výchovu,ale když ti kluk začne vykládat,že za odpojení elektřiny může táta,že neplatí dost(přitom ten kluk má od táty úplně vše) apod....tak potom zjistíš,že někteří lidé budou mít málo pořád...!!a věřím tomu,že i s 8000.
Není tady
Slunicko05 napsal(a):
S tou elektřinou:když vám matka kluka brečí do telefonu,že kluk je nemocnej a v bytě je kvůli nezaplacení zima atd...taky byste peníze poslali...
ale dopadne to tak,že kluk nebude mít ani spoření,ani oblečení..atd....a matka bude "in"....
Připadne mi to nespravedlivé,když se otec stará nadmíru přispívá a plní potřeby syna a najednou to díky alimentům bude vše na ní??....
Pokud je to tak, jak píšeš, já bych na místě tvého muže zažádala o svěření do péče.
Není tady
střídavá pěče bohužel nejde...kluk trpí poruchou ADHD a já sama jsem se o to zajímala a tak se na to přišlo...a změny mu nedělají dobře...nedokážu si představit každý týden jinde!!!už to že jde 1x za 14 dní k nám nese velkou trpělivost..
navíc jak jsem již psala,přítel není doma každý den...
Není tady
Sluníčko, s výší alimentů nic neuděláš - ty vypočítal soud z příjmu otce, jejich výše by měla tedy odpovídat. A jsou opravdu velmi slušné. Jak píše Helena - nedávat nic navíc.
A to spoření - to kdysi můj BM používal u soudu taky - v tom smyslu, že nemůže na syna platit víc, že mu spoří. Na to mu ale soudce odvětil, že to nemá s výživným nic společného, to že je na nynější potřeby dítěte.
Budiž Tvému příteli k dobru, že nezatajuje svoje příjmy a jeho syn se tak může podílet na jeho životní úrovni. Tak by to asi mělo být, máš doma dobrého chlapa.
Není tady
šlo pouze o to,aby měl otec aspoň malou kontrolu
Tak ještě jednou - nad matkou, která je svéprávná, zletilá a rodičovskejch práv nezbavená žádná kontrola bejt nemůže. Tu si prostě nevydupeš.
snad by kluk mohl mít aspoň našetřeno
Mohl. Třeba kdyby mu tatínek místo toho, aby "kupoval veškeré oblečení,financoval kroužky,dovolené,léky" založil nějaký spoření.
Matka má být schopna se o dítě postarat
Jestli se ti/vám zdá, že to nezvládá, není nic snažšího, než kontaktovat OPD.
jestli není schopná,ať si děti do péče nebere
Nebo si taky může zažádat tatínek - buď o trvalou nebo aspoň střídavou.
neumí hospodařit,kluka stále někdo hlídá a věčně není spokojená
Podívej, když je "naučená", že stačí trochu si zavydírat na konto nastydlýho děcka, natáhnout ruku a proud je obratem zaplacenej - tak, upřímně řečeno, by byla hloupá, kdyby toho nevyužila. Možná nezneužila - ale když může podojit troubu, kterej se nechá...
Není tady
Slunicko05 napsal(a):
od Algebrana:Náš tatínek se o děti nestaral , ale pořád kafral do toho co dělám s těma penězma , kam je dávám , přitom absolutně netušil, jaký jsou výdaje za dvě děti a sám si postavil novej barák.
.......a já mu ty děti sama vychovala .
Jenže otec o dítě pečuje,zajímá se úplně ve všem... a zrovna to,jestli si koupí auto dům apod..může být přeci jedno tobě.
A znovu se opakuju...výchova není přece za zásluhy,ale je to samozřejmost a od mámy,která děti chce se to snad čeká.
To není vůbec žádná samozřejmost, na výchově se musí podílet oba a pokud otec nemůže , musí to nahradit penězi ..........k tomu právě soud přihlíží a tím spíš, že kluk má tu poruchu, to byste měli mámě denně líbat ruce za to, že to všechno vydrží a připlatit jí.
A samozřejmě, že mě zajímá, že si otec pořídí barák za miliony a u soudu se hádá o každou tisícikorunu......pořád se bavíme o zákoně................dítě musí mít stejnou životní úroven jako otec (zákon ) a oba se musí podílet na výchově, pokud vidí otec dítě jednou za 14 dní, nepodílí se téměř vůbec.
Ty by ses hodně divila, kdyby vám máma kluka dala nastálo a ještě když je hyper, to bys viděla jak 8000 je málo a ještě spoustu práce okolo něj .
Není tady
Judyna napsal(a):
Sluníčko, s výší alimentů nic neuděláš - ty vypočítal soud z příjmu otce, jejich výše by měla tedy odpovídat. A jsou opravdu velmi slušné. Jak píše Helena - nedávat nic navíc.
A to spoření - to kdysi můj BM používal u soudu taky - v tom smyslu, že nemůže na syna platit víc, že mu spoří. Na to mu ale soudce odvětil, že to nemá s výživným nic společného, to že je na nynější potřeby dítěte.
Budiž Tvému příteli k dobru, že nezatajuje svoje příjmy a jeho syn se tak může podílet na jeho životní úrovni. Tak by to asi mělo být, máš doma dobrého chlapa.
Dobrého? A víš Judyno, že v některých zaměstnáních to prostě nejde zatajit?
Upravil(a) algebrana (23. 4. 2013 12:26)
Není tady
dusička napsal(a):
Slunicko - že Ty ji nemůžeš ani cejtit co?
To je marný, to je marný.
At tedy otec zažádá o střídavku
Dusicko proc ses takova zla.
Není tady
eremuruss napsal(a):
dusička napsal(a):
Slunicko - že Ty ji nemůžeš ani cejtit co?
To je marný, to je marný.
At tedy otec zažádá o střídavkuDusicko proc ses takova zla.
Zlá? Erem přečti si příspěvky Slunícka, tu bejvalku prostě nemůže strávit. Nenechá na ní nit suchou. Ale jednou je to matka dítěte přítele. A i kdyby ty peníze rozhazovala a utrácela za kraviny, Slunicku do toho nic neni. Jo, jaký si to uděláš,takový to máš.
Jo a ve všem souhlas s Helenou a s Algeb
Upravil(a) dusička (23. 4. 2013 12:34)
Není tady