Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#51 22. 4. 2013 14:34

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Váš názor

Ivana napsal(a):

Když někdo nějakou věc půjčuje, musí být ta věc bez vady a schopná normálního užívání. Vy jste jim ten vozík půjčili, ačkoliv vadu měl a oni za to zaplatili pokutu. Jste tudíž povinni uhradit jim škodu, která jim kvůli této vadě, na niž jste je neupozornili, vznikla.

Já to teda vidím taky tak.Popravdě by mě nenapadlo kontrolovat techničák. Předpokládám, že mi někdo nepůjčí dopravní protředek nezpůsobilý na silnici.Já bych teda nic bez technické nikomu nepůjčila. Ale poučení,když si něco takovýho půjčím, radši se přesvědčím,jestli s tím můžu na silnici.
Jinak teda když mám něco v rodině, co někdo potřebuje na chvíli půjčit, tak to půjčím.

Dokud dýchám, žiju....aspoň to tak zatím vypadá

Není tady

#52 22. 4. 2013 14:41

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Dost mě zaráží drzost některých lidí, kteří jsou tak pohodlný že místo aby si pořídili svoji věc, přijdou si ji půjčit a ještě si nechají drze proplatit pokutu
Jestli to mají mezi sebou zařízený způsobem "Nedávají nic, je to rodina." a "si od nás půjčují káru často a ne jen oni", tak buď s tím Holga nemá problém, nebo pro "klid v duši" (a v rodině wink) drží pusu a půjčuje...
Ale to pořád ještě neznamená, že za stav vozidla neodpovídá jeho majitel/provozovatel.

Upravil(a) helena (22. 4. 2013 14:42)

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#53 22. 4. 2013 14:47

Jaku
♥♥♥♥♥♥-

helena napsal(a):

Dost mě zaráží drzost některých lidí, kteří jsou tak pohodlný že místo aby si pořídili svoji věc, přijdou si ji půjčit a ještě si nechají drze proplatit pokutu
Jestli to mají mezi sebou zařízený způsobem "Nedávají nic, je to rodina." a "si od nás půjčují káru často a ne jen oni", tak buď s tím Holga nemá problém, nebo pro "klid v duši" (a v rodině wink) drží pusu a půjčuje...
Ale to pořád ještě neznamená, že za stav vozidla neodpovídá jeho majitel/provozovatel.

Kdyby to tak skutečně bylo, že za stav vozidla neodpovídá jeho majitel,tak proč dostali pokutu ti,kdo s tím vozíkem zrovna jeli?Je mi jasný,že zákon takto hovoří,ale pokuta jde od policajtů nakonec stejně  za tím,kdo fakticky s takovým prostředkem na silnici vyjede,takže jaképak vracení,za svou blbost přeci musí platit každý.

Upravil(a) Jaku (22. 4. 2013 14:48)

Není tady

#54 22. 4. 2013 14:47

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Jo, je otázka, jak často si kdo v rodině něco půjčuje. Půjčit si třeba zmiňovaný vozík jednou za drahnou dobu, tak to snad není vych.canost. Pokud je půjčování si  věcí pravidlem, tak bych jednou prostě řekla - NE. No a tomto případě, ať si tu pokutu zaplatí ten,kdo si to půjčil.

Upravil(a) Modroočka (22. 4. 2013 14:49)

Dokud dýchám, žiju....aspoň to tak zatím vypadá

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí