29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
No já bych špatnou reklamu, která mi snižuje zisky, nechtěl.
Není tady
Mě by zajímal názor tý druhý strany. Těch co platitli tu pokutu. Jestli by od majitele ty peníze vyžadovali.
Něco jako - hele tu káru co jsem si od tebe půjčil, tak jsem platil pokutu protože nemá technickou. Jsi mi dlužen 2tisíce. Takhle nějak?
Není tady
je otázka jestli mě nepošle někam protože mojí povinností je si řádně zkontrolovat doklady.
Půjčovny - alespoň ty slušné - mají v podmínkách uvedeno, že
"Půjčovna odpovídá za skutečnost, že vypůjčované vozidlo odpovídá českým právním předpisům."
a taky
"Zákazník svým podpisem potvrzuje že: - vozidlo převzal v řádném technickém stavu, vozidlo nebude půjčovat jiné osobě, včetně klíčů od vozidla a dokladů, vozidlo bude používáno v souladu se svým určením"
Z toho celkem jasně vyplývá povinnost provozovatele, nikoli zákazníka, co se platnosti dokladů týče.
Jsi mi dlužen 2tisíce. Takhle nějak?
Jo - takhle nějak...
A to nemluvím o případnejch bodech - momentálně se mi nechce listovat v zákonech.
Upravil(a) helena (19. 4. 2013 13:48)
Není tady
Dle etiky asi bych jim to zaplatil...nicméně, jejich starost byla uvést vozík do stavu provozu, tudíž zkontrolovat zda, světla svítí, blinkry blikají, stěrače stírají a technická je jaká má být...tedy neprošlá...)) Právní vina je na jejich straně, etická na Vaší... fifty/ fifty a máte klid
Tohle je sice všechno hezký, jenže když vás zastaví policie dají pokutu vám a kdo je vlastník je nezajímá. Vy jste v tu chvíli odpovědni za provoz toho vozíku, ne majitel.
Přesně tak a ještě by mohli být rádi,že jste jim vozík půjčili - jinak at si šáhnout do šrajtofle pro několik táců na svůj vozík a nemusí nikoho otravovat.
Není tady
Tak jsme jim peníze dali a bez mrknutí oka je vzali. Mám aspoň klid v duši.
Není tady
Jaku napsal(a):
Mendy napsal(a):
Tohle je sice všechno hezký, jenže když vás zastaví policie dají pokutu vám a kdo je vlastník je nezajímá. Vy jste v tu chvíli odpovědni za provoz toho vozíku, ne majitel.
Přesně tak a ještě by mohli být rádi,že jste jim vozík půjčili - jinak at si šáhnout do šrajtofle pro několik táců na svůj vozík a nemusí nikoho otravovat.
Vzhledem k tomu, že si od nás půjčují káru často a ne jen oni, jsme si s manželem řekli, že si pořídíme takovou kasičku a pokaždé když si někdo přijde káru půjčit nám do ní dá symbolickou dvacku.
Není tady
Holga napsal(a):
A klid v rodině, že?
Není tady
Jako i půjčování věcí má svoji míru. Pokud je to jednou za čas, tak nevidím problém. Jestli je to každou chvíli, tak by bylo vhodné se domluvit na spolufinancování. Asi by nebylo od věci udělat takovej rodinnej fond věcí, který by se sdílel, zpravidla nářadí a další věci, které se často nepotřebujou
Není tady
Mikeš napsal(a):
Holga napsal(a):
A klid v rodině, že?
Tak
Není tady
Holga napsal(a):
Mikeš napsal(a):
Holga napsal(a):
A klid v rodině, že?
Tak
Nevěřím,vnitřně tě to musí žrát a štvát a o klidu si můžeš nechat jenom zdát,když budou chtít,pomluví tě vždycky a ty nedokážeš nikomu jinému už,žes jim ty peníze skutečně vrátila-stačí,když se na ně jenom jedniu křivě podíváš a budeš to mít zpě jako bumerang.
A ta dvacka za půjčení nestojí ani za tu námahu s kasičkou a ani o prošení se o takovou almužnu již dnes - radím trošku adekvátně ceně a významu té půjčované věci,takže já bych chtěla minim.stovku.
Není tady
že si pořídíme takovou kasičku a pokaždé když si někdo přijde káru půjčit nám do ní dá symbolickou dvacku
Na případný další pokuty, jo?
vnitřně tě to musí žrát a štvát a o klidu si můžeš nechat jenom zdát
Koukám, jak jsi rozlícená - až píšeš ve verších
nedokážeš nikomu jinému už,žes jim ty peníze skutečně vrátila-stačí,když se na ně jenom jedniu křivě podíváš a budeš to mít zpě jako bumerang
Panebože - proč by měla "někomu jinýmu" něco dokazovat? Jsou i rodiny, kde si po krční tepně nejdou...
Nakonec "ve výhodě" je Holga, páč vozejk má ona a půjčovat nemusí... kdyby něco...
Není tady
helena napsal(a):
že si pořídíme takovou kasičku a pokaždé když si někdo přijde káru půjčit nám do ní dá symbolickou dvacku
Na případný další pokuty, jo? http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png
Koukám, jak jsi rozlícená - až píšeš ve verších http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png
nedokážeš nikomu jinému už,žes jim ty peníze skutečně vrátila-stačí,když se na ně jenom jedniu křivě podíváš a budeš to mít zpě jako bumerang
Panebože - proč by měla "někomu jinýmu" něco dokazovat? Jsou i rodiny, kde si po krční tepně nejdou...
Nakonec "ve výhodě" je Holga, páč vozejk má ona a půjčovat nemusí... kdyby něco...
Heleno,rozlícená nejsu,ale toho veršování jsem si taky všimla;no co,pěkný,ni?
No a vzhledem k tomu,jak si chtěli nechat vrátit pokutu,tak tady ti rozhodně mezi ty neslušnější rodiny zrovna patřit nebudou.Mě by to teda jako půjčovateli,bylo hodně blbý,že má kvůli mě majitel další výdaje a že to jen proto,že mi chtěl prokázat dobro.Lidi mám dost hodně prokouknutý,ale je mi jasný,že nepříjemným různým překvápkám přesto není nikdy konec.A jak řekl kdosi,tak čím víc poznávám lidi,tím mám radši zvířata.
Upravil(a) Jaku (22. 4. 2013 9:33)
Není tady
Mě by to teda jako půjčovateli,bylo hodně blbý,že má kvůli mě majitel další výdaje a že to jen proto,že mi chtěl prokázat dobro.
No vidíš... a mně by to bylo blbý jako majiteli, protože pokutu zaplatil půjčovatel kvůli mojí lemplovině... takže bych jim ji s omluvou vrátila a doufala, že se to nebude dál rozmazávat.
Není tady
Tak přemýšlím, jak bych se zachovala já. Jak se znám, kdybych si vozík půjčila a zaplatila pokutu, ani by mne nenapadlo, že by mi měl vlastník tu částku vrátit. To je prostě to riziko. Připadá mi to podobné, jako kdybych si půjčila od někoho kolo, spadla z něho a chtěla bych náhradu škody.
Není tady
Připadá mi to podobné, jako kdybych si půjčila od někoho kolo, spadla z něho a chtěla bych náhradu škody.
Hm... a kdyby sis půjčila auto, kvůli jeho špatnýmu technickýmu stavu nabourala a strávila X měsíců ve špitále, taky bys to brala jako "riziko"?
Není tady
helena napsal(a):
Připadá mi to podobné, jako kdybych si půjčila od někoho kolo, spadla z něho a chtěla bych náhradu škody.
Hm... a kdyby sis půjčila auto, kvůli jeho špatnýmu technickýmu stavu nabourala a strávila X měsíců ve špitále, taky bys to brala jako "riziko"?
Tak my o hruškách,ty o jabkách.To o čem píšeš ted ty,je už úplně jiný případ hodný úplně jiného náhledu.A řešení tady už ani není jen mezi majitelem a uživatelem (vracení pokut) ale začíná zajímat i jiné instituce,takže sorry.
Upravil(a) Jaku (22. 4. 2013 10:25)
Není tady
A řešení tady už ani není jen mezi majitelem a uživatelem (vracení pokut) ale začíná zajímat i jiné instituce
To se šeredně pleteš... špatnej technickej stav auta a nepředložení potřebnejch dokladů - například z STK - je oboje porušení zákonný povinnosti.
Jenže když spadnu z kola - který je v pořádku - je to většinou mojí nešikovností, pokud zrovna nevletím do neoznačenýho výkopu (a tam bych škodu vymáhala taky - akorát ne na majiteli bicyklu).
Není tady
Podle mě je naopak sprosté půjčit někomu něco se skrytou vadou (a nezaplacení technické je skrytá vada) a ještě na něm nechat, aby pokutu za to zaplatil sám (za moji chybu). Holga udělala správně, že jim peníze vrátila.
S tím příkladem s kolem by to bylo tak, že půjčím někomu kolo, na kterém nefungují brzdy (ačkoliv si myslím, že fungují) a ten chudák kvůli tomu sletí a zlomí si ruku.
Upravil(a) Ivana (22. 4. 2013 10:41)
Není tady
Holga napsal(a):
Půjčili jsme s manželem příbuzným přísvěsný vozík za auto a měli jsme za to, že má technickou kontrolu platnou do r. 2014, ale bohužel byla jen do února 2013. Co čert nechtěl, policejní hlídka je stavěla a dala jim pokutu.
A mě by zajímalo, jestli byste vzali ty peníze a příbuzným je vrátili?
Dík za váš názor.
Manžel si před rokem půjčil od příbuzného auto (spolupracovník) . Spolupracovník měl úraz, zůstal doma. Auto mělo prošlou technickou .(blbost manžela, že se nepodíval)Manželovi se porouchalo na dálnici v Německu. Odtah nás vyšel na cca 10000Kč a příbuzní chtěli ještě závadu a opravu závady zaplatit. Pro rodinný klid jsme jim dali na opravu 8000Kč. Auto neopravili, dali ho do kovošrotu, koupili jiné. (se ani nedivím, protože auto už bylo na odpis, ale manželovi tenkrát pomohlo, že se dostal do práce)
po zkušenosti bych si už nepůjčovala auto.
Upravil(a) dusička (22. 4. 2013 10:47)
Není tady
helena napsal(a):
Na případný další pokuty, jo? http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png
Koukám, jak jsi rozlícená - až píšeš ve verších http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png
Nene, Heleno. Na údržbu, povinné ručení, TK a tak..
Není tady
helena napsal(a):
Když si půjčím auto z půjčovny, tak budu předpokládat, že auto je v pořádku. Pokud si auto půjčím u rodiny, nebo od známých, tak si určitě rozmyslím, koho bych požádala (vrak by si určitě nepůjčila), ale určitě bych v případě, že by se něco stalo, od nich nevymáhala škodu.
Osobně si vůbec nerada půjčuji, auto bych si ani nepůjčila, abych by ho nikomu nepůjčila.
Není tady
Tak především když už si od někoho něco půjčím (ať už káru nebo jakoukoliv věco o kterou se musí starat, financovat ji a udržovat) budu se snažit se s ním vyrovnat. Měli být aspoň natolik soudný a vzít si jen polovinu tý pokuty. Dost mě zaráží drzost některých lidí, kteří jsou tak pohodlný že místo aby si pořídili svoji věc, přijdou si ji půjčit a ještě si nechají drze proplatit pokutu
Není tady
Mendy napsal(a):
Tak především když už si od někoho něco půjčím (ať už káru nebo jakoukoliv věco o kterou se musí starat, financovat ji a udržovat) budu se snažit se s ním vyrovnat. Měli být aspoň natolik soudný a vzít si jen polovinu tý pokuty. Dost mě zaráží drzost některých lidí, kteří jsou tak pohodlný že místo aby si pořídili svoji věc, přijdou si ji půjčit a ještě si nechají drze proplatit pokutu
P Ř E S N Ě ! A jako by to ještě nestačilo,budou si brát do huby cosi o rodině a příbuzných.Takoví příbuzný bych hnala šupem a do smrti bych je nechtěla vidět ani náhodou,páč tady neni o co stát.A se zlou se Holgo nakonec potážeš,takové hady si hřát na prsou
Není tady
Nela napsal(a):
helena napsal(a):
Hm... a kdyby sis půjčila auto, kvůli jeho špatnýmu technickýmu stavu nabourala a strávila X měsíců ve špitále, taky bys to brala jako "riziko"?Když si půjčím auto z půjčovny, tak budu předpokládat, že auto je v pořádku. Pokud si auto půjčím u rodiny, nebo od známých, tak si určitě rozmyslím, koho bych požádala (vrak by si určitě nepůjčila), ale určitě bych v případě, že by se něco stalo, od nich nevymáhala škodu.
Osobně si vůbec nerada půjčuji, auto bych si ani nepůjčila, abych by ho nikomu nepůjčila.
Také si neumím představit,že bych šla k rodině škemrt o půjčení auta - když bylo třeba,půjčili jsme si v půjčovně;a zrovna tak bychom ani my auto nepůjčili a odkázali je též na autopůjčovnu.
Není tady