6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Vějířovka napsal(a):
elena007 napsal(a):
helena napsal(a):
bylo by zajimave vedet, kolik % deti
To je otázka, jestli to vůbec nějaký statistiky sledujou.
vetsina deti se porad rodi mladym lidem
Věk rodiček stoupá... a hodně jich má první dítě se starím (rozvedeným) muem.To by skoro vypadalo, ze mladi chlapi se do rodicovstvi nezenou, cekaji az budou stari a co maji ty holky delat. Vezmou za vdek temi, co uz jednu sadu opustili. To za nasich casu nebyvalo, to se holky vdavaly jako teeneagerky po matrurite a kluci zenili hned po vojne, tak, tak to bylo ( spravne? )
Pro mne je idealni vek na rodicovstvi nekde kolem triceti, kdyz uz clovek neco o zivote vi, aspon by mel. Pokud nevi, neni jeste cas.Jene jsem slyela (od lékařky), e u je v tomto věku prvorodička biologicky stará, bohuel.
Ono asi to, e údajně o ivotě něco ví, není tak důleité.
Druhorodicka uz ne?
Divky pod dvacet jsou jeste biologicky nezrale - tez podle lekaru a cele generace zen rodily v tom veku. Mozek dozrava pry az kolem dvacetipeti. Do te doby jsou pry lide nachylni k mene rozumnym a neuvazenym cinum. Ale tady nejde jen o vyvedeni mladat predsi. Mne je jedno, kdo si kdy poridi deti. Dusledky si ponese kazdy sam. U sveho ditete se budu vrele primlouvat, aby pockalo aspon nez dozraje kebulka.
Není tady
elena007 napsal(a):
Vějířovka napsal(a):
elena007 napsal(a):
To by skoro vypadalo, ze mladi chlapi se do rodicovstvi nezenou, cekaji az budou stari a co maji ty holky delat. Vezmou za vdek temi, co uz jednu sadu opustili. To za nasich casu nebyvalo, to se holky vdavaly jako teeneagerky po matrurite a kluci zenili hned po vojne, tak, tak to bylo ( spravne? )
Pro mne je idealni vek na rodicovstvi nekde kolem triceti, kdyz uz clovek neco o zivote vi, aspon by mel. Pokud nevi, neni jeste cas.Jene jsem slyela (od lékařky), e u je v tomto věku prvorodička biologicky stará, bohuel.
Ono asi to, e údajně o ivotě něco ví, není tak důleité.Druhorodicka uz ne?
Divky pod dvacet jsou jeste biologicky nezrale - tez podle lekaru a cele generace zen rodily v tom veku. Mozek dozrava pry az kolem dvacetipeti. Do te doby jsou pry lide nachylni k mene rozumnym a neuvazenym cinum. Ale tady nejde jen o vyvedeni mladat predsi. Mne je jedno, kdo si kdy poridi deti. Dusledky si ponese kazdy sam. U sveho ditete se budu vrele primlouvat, aby pockalo aspon nez dozraje kebulka.
Druhorodička pravděpodobně ne. Dříve se také rodilo do vyího věku. Na porod dítěte je zralá dívka v 18 letech (opět ze stejného zdroje - je to lékařka, která vyučuje na střední kole)
To, e si myslí, e je dívka na porod nezralá, protoe nemá údajně jetě dozrálý mozek, není důleité.
K méně rozumným, neuváeným činům jsou lidé náchylní i v mnohem vyím věku ne 25 let- podle toho seasi nedá určovat, kdy by měly eny rodit.
Není tady
Pani doktorka je ze stare skoly. Co ja vim, lekari nejsou za porody teeneagerek. Znova opakuji, ze nejde jen o to otehotnet a porodit, to zvladne i silne mentalne retardovana zena. Jen potom je to horsi.
Mockrat jsem slysela od zaslouzilych rodicu, ze deti ma mit clovek dokud je mlady a hloupy, jinak by si to mozna rozmyslel. Nejaka zkusenost asi nebo nevim.
V kazdem pripade ty co deti maji, s tim, kdy je mely, uz nic nenadelaji a pokud to byl pro ne ten nevhodnejsi cas tim lip.
Není tady
elena007 napsal(a):
Pani doktorka je ze stare skoly. Co ja vim, lekari nejsou za porody teeneagerek. Znova opakuji, ze nejde jen o to otehotnet a porodit, to zvladne i silne mentalne retardovana zena. Jen potom je to horsi.
Mockrat jsem slysela od zaslouzilych rodicu, ze deti ma mit clovek dokud je mlady a hloupy, jinak by si to mozna rozmyslel. Nejaka zkusenost asi nebo nevim.
V kazdem pripade ty co deti maji, s tim, kdy je mely, uz nic nenadelaji a pokud to byl pro ne ten nevhodnejsi cas tim lip.
To se velmi mýlí, paní doktorka není ze staré koly ani náhodou. Pravděpodobně si právě ti avantgardní lékaři uvědomují, e to ti dřívějí lékaři nemysleli tak úplně hloupě. Teď je spousta rizikových těhotenství, je obtíné otěhotnět, tak zřejmě zkoumají, čím by to tak asi mohlo být.
Není tady
elena007 napsal(a):
Sice chapu vase svate rozhorceni nad nerozumem druhych, ale chovate ty deti snad vy?
Není tady
laminanonte napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
Jaku napsal(a):
To u je vyí dívčí PPavlo (koktá i v reálu?),to nepochopí!jaku, ty jsi neskutečná kráva. jdi u do pr....
...e se nechá vytočit, ví jak ráda Jaku provokuje...
ne vdycky mám na její blbý kecy náladu. i s tím musí jaku počítat.
Není tady
elena007 napsal(a):
Vějířovka napsal(a):
elena007 napsal(a):
To by skoro vypadalo, ze mladi chlapi se do rodicovstvi nezenou, cekaji az budou stari a co maji ty holky delat. Vezmou za vdek temi, co uz jednu sadu opustili. To za nasich casu nebyvalo, to se holky vdavaly jako teeneagerky po matrurite a kluci zenili hned po vojne, tak, tak to bylo ( spravne? )
Ono asi to, e údajně o ivotě něco ví, není tak důleité.Druhorodicka uz ne?
eleno, jsou nezralé, ale psychicky. po fyzické stránce na těhotenství i porod připravené jsou.
jinak s vytučněným souhlasím.
Není tady
PPavlaa napsal(a):
laminanonte napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
jaku, ty jsi neskutečná kráva. jdi u do pr.......e se nechá vytočit, ví jak ráda Jaku provokuje...
ne vdycky mám na její blbý kecy náladu. i s tím musí jaku počítat.
Se vedle tentokrát jak ta jedle Lam - tentorkát to nebyla provokace-té nefalované ryzí hlouposti u je na mě teda moc .Nesnáím lidi vznáející se ne jak holubice,tady bych spí volila jetě mnohem lehčí peříčko A ta její reakce - no co čekat chytřejího,e.Ale jsem si myslela e mě má v ignoru,kdy psala,e na mě neni zvědavá,a vona je přitom zvědavá jak opice a nic ji nesmí ujít
Není tady
Pavlo, matky nactky v Cechach nejsou temou dne, protoze jich je malo a z toho mala vetsina ze socialne vyloucenych oblasti a tam verim, ze osumnact je mnohem lepsi nez sestnact a byvaji tam jine problemy nez jen nizky vek. Ale jinde, kde jich je vic,. treba v Britanii, se delaly studie a nejvic predcasne narozenych deti pripada na matky pod dvacet a pak po tricatemctvrtem roce, velmi mlade matky jsou v pozdejsim veku pry nachylnejsi na nektere nemoci, nepamatuji si ktere, netyka se me to, ale taky mene nachylne treba na karcinom prsu. Narazila jsem na to tema nahodou a nemuzu ty clanky rychle najit.
Mit dite v osumnacti muze byt i vyhoda, protoze v tricetisesti ma uz clovek "dospele" dite a je jeste dost mlady a muze si uzivat, pokud se ovsem nestane prarodicem a nemusi se starat o mladou matku a vnoucka, pripadne cvakat za synacka alimenty.
Není tady
A si má kadý dítě kdy chce. Moje teta měla syna v 53 letech a v pohodě ho vychovala (tvrdili jí do 6. měsíce, e má nádor) a znám i paní, která měla dítě v 15ti a vechno zvládla, i vystudovat průmyslovku a i to dítě normálně vychovat. Moje maminka mě měla v 36 (jsem jedináček) a zemřela, kdy mi bylo 50. Neměla se mnou jiné potíe, ne by měla, i kdybych se jí narodila ve 20ti a zvládala to dobře.
Není tady
Jaku napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
laminanonte napsal(a):
...e se nechá vytočit, ví jak ráda Jaku provokuje...ne vdycky mám na její blbý kecy náladu. i s tím musí jaku počítat.
Se vedle tentokrát jak ta jedle Lam - tentorkát to nebyla provokace-té nefalované ryzí hlouposti u je na mě teda moc .Nesnáím lidi vznáející se ne jak holubice,tady bych spí volila jetě mnohem lehčí peříčko A ta její reakce - no co čekat chytřejího,e.Ale jsem si myslela e mě má v ignoru,kdy psala,e na mě neni zvědavá,a vona je přitom zvědavá jak opice a nic ji nesmí ujít
kuty, čím dýl tě čtu, tím víc chápu, e ti dají děti pod stromeček tak vřelej dárek, jako je sádrovej pes.
ty svý frustrace by sis mohla vylívat někde jinde.
Není tady
elena007 napsal(a):
Pavlo, matky nactky v Cechach nejsou temou dne, protoze jich je malo a z toho mala vetsina ze socialne vyloucenych oblasti a tam verim, ze osumnact je mnohem lepsi nez sestnact a byvaji tam jine problemy nez jen nizky vek. Ale jinde, kde jich je vic,. treba v Britanii, se delaly studie a nejvic predcasne narozenych deti pripada na matky pod dvacet a pak po tricatemctvrtem roce, velmi mlade matky jsou v pozdejsim veku pry nachylnejsi na nektere nemoci, nepamatuji si ktere, netyka se me to, ale taky mene nachylne treba na karcinom prsu. Narazila jsem na to tema nahodou a nemuzu ty clanky rychle najit.
Mit dite v osumnacti muze byt i vyhoda, protoze v tricetisesti ma uz clovek "dospele" dite a je jeste dost mlady a muze si uzivat, pokud se ovsem nestane prarodicem a nemusi se starat o mladou matku a vnoucka, pripadne cvakat za synacka alimenty.
kdybys ty články nala, tak to sem hoď, chtěla bych se mrknout.
Není tady
aprill napsal(a):
sahleb napsal(a):
Kiara napsal(a):
Ano, v tomto případě musím souhlasit s Jaku. V dnení době je představa pětapadesátileté samoivitelky s dejme tomu jedenáctiletým dítětem víc ne mrazivá. Pominu-li zdravotní aspekty, je to o důvod víc, proč bych do těhotenství po čtyřicítce ani náhodou nela
No ja mam pritelkyni, ktera konecne ve 42 otehotnela. Vsechno dopadlo bajecne a ma neuveritelne nadaneho syna. Nevidela jsem u ni nejakky problem. Ale je hodne sportovni, vsestranna, otevreneho ducha. Manzelo ji bohuzel opustil.
nedivím se , chlapi netouí na stará kolena vychovávat mimino. potřebují svůj klídeček a pohodlíčko
(viz nikolas, kterého vytáčejí po příchodu z práce doma prata )
Mám známu, ktorá mala prvé - a jediné - diea v 40tke. Skôr neboli okolnosti, nebol chlap... Chlap ju tie opustil (bol rozvedený a mal u starie deti), ale nala si iného, spolu vychovávajú dcéru a aj keď hovorí, e je niekedy unavená a e ju desí puberta slečny, keď ona bude u po 50tke, tak na druhej strane hovorí, e si proste nemôe nemôe dovoli zostarnú a by zapklá baba v prechode. Vetko má svoje pre a proti.
Upravil(a) Selima (28. 4. 2013 8:26)
Není tady
helena napsal(a):
ale chovate ty deti snad vy?
Jetě toho trochu... http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png
Ale vzhledem k věku rodičů se teoreticky na jejich "chování" můeme časem podílet vichni. Z čeho se platí sirotčí důchod, ústavní/pěstounská péče a podobně...
A to ja si zasa myslím, e kadá budúca pracovná sila dobrá... Na tvoj mono, na môj dôchodok u určite nebude ma kto pracova... Budúci poberači sociálynch dávok sa mnoia geometrickým radom, tak prečo neprida aj pár perspektívnejích síl?
Není tady
Selima napsal(a):
aprill napsal(a):
sahleb napsal(a):
No ja mam pritelkyni, ktera konecne ve 42 otehotnela. Vsechno dopadlo bajecne a ma neuveritelne nadaneho syna. Nevidela jsem u ni nejakky problem. Ale je hodne sportovni, vsestranna, otevreneho ducha. Manzelo ji bohuzel opustil.nedivím se , chlapi netouí na stará kolena vychovávat mimino. potřebují svůj klídeček a pohodlíčko
(viz nikolas, kterého vytáčejí po příchodu z práce doma prata )Mám známu, ktorá mala prvé - a jediné - diea v 40tke. Skôr neboli okolnosti, nebol chlap... Chlap ju tie opustil (bol rozvedený a mal u starie deti), ale nala si iného, spolu vychovávajú dcéru a aj keď hovorí, e je niekedy unavená a e ju desí puberta slečny, keď ona bude u po 50tke, tak na druhej strane hovorí, e si proste nemôe nemôe dovoli zostarnú a by zapklá baba v prechode. Vetko má svoje pre a proti.
tomu nevěří, e ne? myslí, e kdy doma bude mít pubue, e ji to uchrání od zapklosti?
ty osobně se cítí jako zapkalá baba v přechodu?
Není tady
Môe ju uchráni, resp. ju to môe pobáda k väčej aktivite a pozitivite, ako keby mala deti u z domu... A mňa do toho nevahuj, ja nemám diea v 40tke ani pred 40tkou a nie som v prechode (a hlavne beriem, e žudia sú individuálni a aj osudy sú individuálne a do čísel sa nezmestia)... Ak sa a to nejako osobne dotklo, porozmýžaj prečo - bola to len úvaha.
Upravil(a) Selima (28. 4. 2013 17:55)
Není tady
Selima napsal(a):
Môe ju uchráni, resp. ju to môe pobáda k väčej aktivite a pozitivite, ako keby mala deti u z domu... A mňa do toho nevahuj, ja nemám diea v 40tke ani pred 40tkou a nie som v prechode (a hlavne beriem, e žudia sú individuálni a aj osudy sú individuálne a do čísel sa nezmestia)... Ak sa a to nejako osobne dotklo, porozmýžaj prečo - bola to len úvaha.
nijak se mě to nedotklo. jen si myslím, e to dítě nezmění. a nechtěla jsem , aby se to dotklo tebe
Upravil(a) aprill (28. 4. 2013 18:09)
Není tady
Diea väčinou zmení matke ivot - či sa jej to páči, alebo nie - a donúti ju zmeni ivotný týl; v 20tke aj v40tke.
Není tady