3. července : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 3. července : Praktické grilovací desatero pro úspěný start letních grilovaček! 3. července : Prázdniny jsou tady a s nimi i doba dovolených a výletů. Kam vyrazit? Mrkněte na nae tipy! |
|
|
eva4444 napsal(a):
Neporadím, ale napíu svoji zkuenost. Já mám spodní čelist moc dlouhou, tehdy se to neřeilo..., ale dnes v 35 mám spodní zuby zničené, protoe se ničí o ty horní (nemám tu správnou mezeru a zuby dosedají těsně za sebou). Často mě olepují bílými výplněmi horní ploky zubů, ivotnost je toho tak 2 roky, stálo to u moc peněz a do budoucna mě stejně čekají keramické korunky (zatím mám 2). Radi bych byla, kdyby mi v těch 14-ti udělali zuby dokonalé. Dnes kdy pracuju si ani nemůu dovolit jít na tuto operaci, mít měsíc svázanou čelist a pak se moná učit mluvit s novým skusem... Jestli se horní a dolní přední zuby Tvého synka dotýkají, tak by to asi chtělo řeit.
ne si odrovnat i ten zbytek zubů, tak by mi ten měsíc doma za to stál i v těch 35.
Není tady
jj stále lepí baba trhovkyně ne vagína jak vrata
Není tady
ty má naprosto úasnej slovník, enská v tvým věku - to na sebe musí být pyná, co ;-)
Není tady
Adelo, co to tady předvádí? Vstoupilas do diskuze jen proto, aby jsi napadla Ppavlu. Na todle tady není nikdo zvědavý, přestaň tady vulgárně uráet, poruuje pravidla. Své osobní věci si přítě řete pomocí SZ ! Take výstraný ban.
Není tady
Na srovnání (posunutí) spodní čelisti jsem byla ji před 20 lety, bylo mi tehdy 15 let a zkoumali dle zápěstních kůstek, jestli u neporostu. U mě to byla jak funkční záleitost, tak hodně i estetická, měla jsem výrazný spodní předkus. Dnes bych se ji hooodně rozmýlela, jestli na to znovu jít. Byla to x-hodin trvající operace, předtím ji vechny zuby obtočili drátky, po operaci několik dní dreny z čelisti a dlahy, silná sedativa a cca 2 měsíce zcela napevno zdrátovaná čelist-ve naprosto rozmixované a brčkem. Následovalo mírné povolení na gumičky, kdy byly zuby jetě zdrátované, ale ji se dalo více jíst. Celkem tedy rekonvalescence cca 3 měsíce (a pozor, vzhledem k tomu, e jsem mohla jíst pouze doma-po kadém "jídle" následovalo čitění speciálním přístrojem namontovaným na umyvadle-toto se provádět nedalo samozřejmě ve kole, tak jsem chodila do koly pouze na pár hodin, abych se pak mohla najíst doma, take absence výrazná). Celkem jsem zhubla cca 12 kg. Následovaly jetě návtěvy logopedie.
Upozorńuji, e to bylo opravdu těsně po revoluci, dnes u to moná probíhá jinak, pokud bych vak neměla opravdu tak výrazný předkus, tak bych na to jistě ji nela. Ani po té operaci to není 100%, uvaovali o dalí opravě, ale to jsem ji odmítla.
Není tady
Modus, tuto problematiku upravuje, resp. upravoval zákon o zdr. slubách 372/2011 Sb. Zákon vyadoval, aby byl udělen souhlas obou rodičů k poskytnutí zdravotních slueb, které mohou podstatným způsobem negativně ovlivnit dalí zdravotní stav pacienta nebo kvalitu jeho ivota. Zákon neuváděl, e je vyadován souhlas "sezdaných" rodičů, nýbr OBOU. Pokud nejsi zbavena rodičovských práv, text zákona neposkytoval ádný prostor pro desinterpretace a tvůj souhlas byl třeba, i kdyby syn il kdekoliv s kýmkoliv.
Jene! Někdy po novém roce vstoupila v platnost novela, která souhlas obou rodičů ruí. Co by v tvém případě mohlo být záchranným lankem je to, e podle nových pravidel si dítě, pokud je to přiměřené rozumově a volně vyspělé, rozhodne o své léčbě samo. Pokud není, tak se poaduje souhlas jednoho rodiče (nebo jím zplnomocněné osoby).
Není tady
Modus a proč na tom tatínek trvá ?
Není tady
Modus,
rozhodně bych la na konzultaci na ortodoncii. Vyptala bych se, proč mu zákrok doporučují a jaké by to pro syna mělo následky, kdyby ho nepodstoupil. Vzhledem k tomu, e je to individuální záleitost a kadý to má jinak, proto ti tu nikdo nemůe kvalifikovaně poradit, jen napsat za sebe svoje zkuenosti. Syn to můe mít jinak.
Někdo tu psal, e by zubař dal rovnátka kadému. Je to spí tak, e dříve se to moc neřeilo. Dnes jsou lepí metody a kadá nesrovnalost se odhalí. Myslím si, e vzájemné postavení zubů a dásní je docela důleité. Při dlouhodobém patném rozmělňování potravy můe mít závané problémy se aludkem. Nebo se mu samovolně mohou uvolňovat zdravé zuby atd.
Moje vnučka má právě teď rovnátka - roztahovali jí patro o 1cm. Kdyby nás na ortodoncii neposlal zubař, nevimli by jsme si toho. Za tři týdny bylo hotovo a nestačíme se divit, jak změnila výraz obličeje k lepímu. Rovnátka, docela sloitý aparát, jetě má, ale u jen na definitivní zafixování. Kdy s ní chodím na kontrolu, asnu, kolik dospělých muů i en tam řeí nejen estetické, ale i následné zdravotní problémy. Řekla bych, e tam chodí víc dospělých ne dětí. Dětem přispívá poměrně dost pojiovna, dospělí si hradí vechno v plné výi. Pominu rovnátka a úpravy s diamanty nebo ze zlata, ale i tak oetření na ortodoncii je pěkně drahé.
Jestli má zájem, napíu ti, kam chodíme my, jsou tam pičkoví odborníci a jsme spokojeni.
Není tady