29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Chtěla bych znát pohled nezaujatých a zkušených na své pochyby ohledně chování svého muže. Podruhé vdaná jsem velmi krátce, stejně tak společně žijeme jen pár měsíců. Před tím chození cca tři roky. Začátkem našeho sestěhování nastala spousta problémů, které se nám nedaří zvládnout a ze kterých jsem hlavně hodně překvapená. Mám čím dál tím silnější pocit, že mě manžel nedokáže (nebo nechce) plně přijmout do svého života. Moje obavy vychází z následujících skutečností:
Neumí plánovat (tedy žijeme ze dne na den, což je pro mě velmi těžké, protože výsledkem je, že se v podstatě jedině přizpůsobuji jeho programu)
Věci, které se mě týkají nemají vůbec žádnou váhu (např. mi od svatby slibuje kartu k účtu kvůli nákupům – jeho návrh - a dodnes není zařízené – nemá čas)
Je celkově velmi pasivní (a nebýval). Nic ho netěší, nebaví, snad jen neustálý nákup drahých věcí. Efekt štěstí z věcí je ale pouze krátkodobý. Zejména mě ale znepokojuje, že nic z toho nekonzultuje se mnou. Ano, jsou to jeho peníze, ale pokud jsme manželé, neměli bychom spolu alespoň probrat pořízení nákladných věcí?
Je velmi náladový a v těch „horších“ stavech odsekává, všechno dělám špatně, případně používá agresivní pasivitu. Všichni jsou debilové a jen ho otravují.
Chtěla bych ještě napsat, že jsem poměrně prudká povaha, přímočará a někdy velmi necitlivě věci, které mi vadí, sděluji, zkrátka emotivní. Včera např se mnou a dětmi (jeho i moje) kvůli svým zálibám nestrávil ani chvíli. Řekla jsem upřímně, že se moc dětem nevěnuje a tím jsem bohužel rozpoutala hádku, která následně vyústila k vzájemnému osočování a vytahování starých křivd, až jsem se rozhodla, že se brzy odstěhuji zpět do svého bytu. Hádky jsou totiž na denním pořádku (nenechám si nadělat na hlavu a pokud se mi něco nelíbí ozvu se), jenže manžel je přesvědčený, že jeho přístup k našemu vztahu je v pořádku, ale že já jsem zlá, sobecká, prolhaná ženská co do něj jen hustí a otravuje mi život. A čím víc mi dokola toto opakuje, tím víc o sobě začínám pochybovat. Sebevědomí pěkně dole, neustálá úzkost, napětí, které by se dalo krájet. Jakýkoli rozhovor, návrhy na zlepšení, vše selhává. Do poradny nechce. Veškeré mé city ochladly. Ještě dodám, že manžel je velmi štědrý co se týče financí, je velmi úspěšný podnikatel a velmi si ho za to cením. Od doby, co jsme se poznali a zamilovali se tolik změnil, že tomu nemůžu uvěřit. Totéř říká i on o mně.
Není tady
Už jsi psala, žes od něj odešla. Co ještě řešíš?
Osobně jsem skeptická k dalším sňatkům. K čemu papír?
Není tady
Napíšu ti to bez okolků a napřímo: jsi typická zlatokopka,která prozřela a která si naivně myslela,že narazila na prince na bílém koni.Nic víc,nic mín.
Tvoje poznámka,že ti nedává kartu k účtu - jsem si říkala,proč nemáš zaožen svůj účet,na který ti chodí tvoje výplata,ale dle toho,co píšeš jsi asi v domácnosti.
Zpátky na zem holka a já osobně fandím lidem,co se nedají takhle od podobných zlatokopek jako jsi ty,oškubat.
Není tady
Mam sve penize, praci, skolu, bohuzel ne tolik, abych zvladla ufinancovat krome bytu, hypoteky, osaceni deti atd take jidlo pro 6ti clennou rodinu. Manzel mi penize posilal, ale pak navrhnul pristup k uctu.
O ruku me manzel pozadal sam, ja nabidku prijala. Pravda, predstavovala jsem si (asi naivne) vyrovnany vztah, respekt, zkratka ze nam bude fajn.
Zlatokopka me k tomu vsemu narceni jeste nenapadla, to vubec. No, i tak diky za nazory, treba s tim manzel jeste take vyrukuje.
Není tady
Já bych se asi zajímala, z jakého důvodu se předtím rozvedl. Možná tohle, co projevuje, je jeho pravá povaha, kterou dovedně skrýval, když jste spolu "jen" chodili.
Není tady
Eva. napsal(a):
Osobně jsem skeptická k dalším sňatkům. K čemu papír?
Ano, rekla jsem v osklivem afektu ze odejdu, jeste bydlime spolu. Je to velmi tezke ukoncit vztah par mesicu po svatbe.
Není tady
Začátkem našeho sestěhování nastala spousta problémů, které se nám nedaří zvládnout a ze kterých jsem hlavně hodně překvapená.
Ani při sebedelším chození si nemůžeš bejt jistá, jaký bude soužití "natvrdo", notabene s dvojíma dětma. To by tě nemělo překvapovat, s tím jsi měla počítat.
žijeme ze dne na den... se v podstatě jedině přizpůsobuji jeho programu
Proč? Ty si neumíš zařídit program vlastní? Přizpůsobuje se možná tak pes, když se pán ne/rozhodne ho vzít na procházku;)
jen neustálý nákup drahých věcí... nic z toho nekonzultuje se mnou... neměli bychom spolu alespoň probrat pořízení nákladných věcí?
Třeba se obává, že bys mu nákupy zatrhla... aby se mohlo pořídit něco "potřebnějšího". Jenže on o ty (dle tebe) "potřebný" věci nestojí... on chce hračky - a může si je zřejmě dovolit.
To samý asi platí pro kartu - před svatbou se slíbí věcí...
Je velmi náladový a v těch „horších“ stavech odsekává, všechno dělám špatně, případně používá agresivní pasivitu. Všichni jsou debilové a jen ho otravují.
Jasně... a celou tu dobu předtím byl něžnej beránek, jo?
jsem poměrně prudká povaha, přímočará a někdy velmi necitlivě věci, které mi vadí, sděluji
No to se pak nediv jeho náladám...
ale že já jsem zlá, sobecká, prolhaná ženská co do něj jen hustí a otravuje mi život
A jsi???
abych zvladla ufinancovat krome bytu, hypoteky, osaceni deti atd take jidlo pro 6ti clennou rodinu
On se vůbec nepodílí? Vždyť píšeš, jak je štědrý... nějak nechápu
Upravil(a) helena (2. 4. 2013 10:46)
Není tady
Ivana napsal(a):
Já bych se asi zajímala, z jakého důvodu se předtím rozvedl. Možná tohle, co projevuje, je jeho pravá povaha, kterou dovedně skrýval, když jste spolu "jen" chodili.
O jeho minulem vztahu moc nevim. Pry jeho zena byla nesamostatna, bez nazoru, ke konci pila a nestarala o deti. Po rozvodu vylozene rozkvetla, vystudovala, ma dobrou praci. Jak to asi bylo si uz dokazu celkem predstavit
Není tady
Zvedavka napsal(a):
Eva. napsal(a):
Osobně jsem skeptická k dalším sňatkům. K čemu papír?Ano, rekla jsem v osklivem afektu ze odejdu, jeste bydlime spolu. Je to velmi tezke ukoncit vztah par mesicu po svatbe.
Tak proč jsi psala toto?
Cituji:
Manžel mi říká dost často, že mě miluje a vztah máme strašný. Dokonce pár měsíců po svatbě jsem od něj odešla a zvažuji konec. Važ si toho, že nemáte konflikty, že si sebe vážíte, oceň i jeho pozornost a vůbec drobnosti týkající se tvé důležitosti v jeho životě. To je víc než slova ať sebehezčí.
Vždyť ty si nestojíš ani za svým vlastním slovem. Pak to nemůžeš očekávat od partnera. Jste oba stejní.
Není tady
Pry jeho zena byla nesamostatna, bez nazoru, ke konci pila a nestarala o deti. Po rozvodu vylozene rozkvetla, vystudovala, ma dobrou praci.
Ani se nedivím...
Není tady
Heleno jo, byl uplne jinej kdyz jsme jen chodili chtela bych to zpatky...
No jo, vycitam a asi dost nevybiravym zpusobem. A z toho asi ty nalady, chlad, nezajem. Nevim jak jinak nez uprimne sdelit, ze si nepreji, aby mi neodpovidal na otazky a odsekaval. Proste nevim. Ja peci o rodinu i deti zvladam, mame hezke vztahy. Skripe to jen mezi muzem a mnou. Asi si roli manzelky vykladame kazdy jinak. A neco zatrhnout? No mohla bych to zkusit, to jsme jeste nezkusili
Prizpusobit se musim. Mam deti a bydleni na vesnici. Musim planovat (sve zajmy, krouzky deti atd.) jenze to nelze, kdyz nevim ldy a zda bude manzel vubec doma.
Upravil(a) Zvedavka (2. 4. 2013 10:54)
Není tady
Eva. napsal(a):
Zvedavka napsal(a):
Eva. napsal(a):
Osobně jsem skeptická k dalším sňatkům. K čemu papír?Ano, rekla jsem v osklivem afektu ze odejdu, jeste bydlime spolu. Je to velmi tezke ukoncit vztah par mesicu po svatbe.
Tak proč jsi psala toto?
Cituji:
Manžel mi říká dost často, že mě miluje a vztah máme strašný. Dokonce pár měsíců po svatbě jsem od něj odešla a zvažuji konec. Važ si toho, že nemáte konflikty, že si sebe vážíte, oceň i jeho pozornost a vůbec drobnosti týkající se tvé důležitosti v jeho životě. To je víc než slova ať sebehezčí.
Vždyť ty si nestojíš ani za svým vlastním slovem. Pak to nemůžeš očekávat od partnera. Jste oba stejní.
Prave ta dulezitost a projevy zajmu mi chybi. Konflikty mame a odesla jsem na par dni v dobe, kdy jsem zacala citit, ze nas vztah nezvladam a deti byly pryc - vycistit si hlavu. Nepomohlo
Není tady
A neco zatrhnout? No mohla bych to zkusit, to jsme jeste nezkusili
Panebože... to NEBYLA rada...
Musim planovat (sve zajmy, krouzky deti atd.) jenze to nelze, kdyz nevim ldy a zda bude manzel vubec doma.
Tak plánuj bez něj... jako by doma nebyl.
Není tady
helena napsal(a):
A neco zatrhnout? No mohla bych to zkusit, to jsme jeste nezkusili
Panebože... to NEBYLA rada... http://fora.babinet.cz/img/smilies/dumbom.gif
Musim planovat (sve zajmy, krouzky deti atd.) jenze to nelze, kdyz nevim ldy a zda bude manzel vubec doma.
Tak plánuj bez něj... jako by doma nebyl.
Vim ze to nebyla rada. Ja jen ze mu nic nezatrhavam.
Nelze planovat bez nej. To by ten jeho mladsi kluk byl stale doma sam.
Není tady
Ty si fakt neumíš zorganizovat akce tak, abys ho k tomu nepotřebovala?
Co myslíš - jak to dělají jiný mámy?
Není tady
helena napsal(a):
Ty si fakt neumíš zorganizovat akce tak, abys ho k tomu nepotřebovala?
Umim. Ale je pro me prijatelnejsi se domluvit, planovat, vzdyt to by melo byt ve vztahu samozrejme nebo ne?
Není tady
helena napsal(a):
Ty si fakt neumíš zorganizovat akce tak, abys ho k tomu nepotřebovala? Co myslíš - jak to dělají jiný mámy?
Tak tohle je fakt zase perla jak bejk Někteří lidé, Heleno, nechtějí žít jako ty, přeci jen chtějí trávit čas a občas něco podniknout se svým mužem/ženou! To je zvláštní, že?
Tady by se fakt některým lidem měl zakázat přístup k nováčkům
Není tady
Zvedavka napsal(a):
Umim. Ale je pro me prijatelnejsi se domluvit, planovat, vzdyt to by melo byt ve vztahu samozrejme nebo ne?
Toho je, co by mělo být ve vztahu samozřejmé...
Jeho děti bydlí vámi?
Chodíš do práce?
Nebo podnikatel potřeboval kromě partnerky i hospodyni a chůvu k dětem? Což není nic špatného, pokud je hodně zaneprázdněný svou prací a partnerka s tím souhlasí.
To všechno jste si měli domluvit předem, co kdo od vztahu očeká a jak řešit případné rozdílné názory.
Upravil(a) Eva. (2. 4. 2013 12:26)
Není tady
LENNNA napsal(a):
helena napsal(a):
Tak tohle je fakt zase perla jak bejk
Někteří lidé, Heleno, nechtějí žít jako ty, přeci jen chtějí trávit čas a občas něco podniknout se svým mužem/ženou! To je zvláštní, že?
Taky si myslím, že vztah, jak ho popisuje helena, není to pravé ořechové, pokud to jednomu z partnerů nevyhovuje.
Upravil(a) Eva. (2. 4. 2013 12:24)
Není tady
LENNNA napsal(a):
helena napsal(a):
Ty si fakt neumíš zorganizovat akce tak, abys ho k tomu nepotřebovala? Co myslíš - jak to dělají jiný mámy?Tak tohle je fakt zase perla jak bejk
Někteří lidé, Heleno, nechtějí žít jako ty, přeci jen chtějí trávit čas a občas něco podniknout se svým mužem/ženou! To je zvláštní, že?
A vzhledem, ze minimalne jedno dite je jeho mel by se dost aktivne podilet . Jinak bych mela si pocit , ze si jen potreboval zajistit opatrovani ditete a hospodynku a dal si zit svuj zivot .
Není tady
Někteří lidé... chtějí trávit čas a občas něco podniknout se svým mužem/ženou
Já bych toho chtěla...
Ale vážně - jestliže partner něco nechce - nejen společný aktivity - tak dospělýho člověka těžko donutit, aby chtěl. Nejdřív se to zkouší po dobrým - nezabírá. Potom nastupujou slzy, hádky, urážky - a taky kupodivu nezabírají. Takže co zbejvá? Buď se s tím naučit nějak vyhovujícně žít - nebo vztah zabalit.
A vzhledem, ze minimalne jedno dite je jeho mel by se dost aktivne podilet .
Vždycky je něco za něco. Pokud podniká natolik slušně, že je schopnej zajistit rodinu, pak mu na to "podílení se" (možná) nezbejvá dost času... nebo sil.
Upravil(a) helena (2. 4. 2013 12:31)
Není tady
helena napsal(a):
Já bych toho chtěla... http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png
Ale vážně - jestliže partner něco nechce - nejen společný aktivity - tak dospělýho člověka těžko donutit, aby chtěl. Nejdřív se to zkouší po dobrým - nezabírá. Potom nastupujou slzy, hádky, urážky - a taky kupodivu nezabírají. Takže co zbejvá? Buď se s tím naučit nějak vyhovujícně žít - nebo vztah zabalit.
Vždycky je něco za něco. Pokud podniká natolik slušně, že je schopnej zajistit rodinu, pak mu na to "podílení se" (možná) nezbejvá dost času... nebo sil.
Jenze on pred svatbou byl aktivni. Dbal na sebe, snazil se moc me ziskat. Po svatbe jako bych nebyla. A on o sebe uz tolik nepecuje, odsouva neprijemne veci.
Podnika slusne, casu ma dost, radeji ho venuje nakupu veci nebo svym zajmum nez spolecnym zazitkum (vyseru se ti na nejake tradice). Ja se take zmenila, citim to. Hadam se, protoze nedavam jeho nezajem o vztah, o spolecne aktivity, pasivitu. Ano, bud to kousnout nebo utect. Uz je to mezi nami asi moc rozbite
Není tady
helena napsal(a):
Dulezite je , jestli si predem vyjasnili , jak spolecne budou fungovat ?
Není tady
Zvedavka napsal(a):
helena napsal(a):
Vždycky je něco za něco. Pokud podniká natolik slušně, že je schopnej zajistit rodinu, pak mu na to "podílení se" (možná) nezbejvá dost času... nebo sil.Jenze on pred svatbou byl aktivni. Dbal na sebe, snazil se moc me ziskat. Po svatbe jako bych nebyla. A on o sebe uz tolik nepecuje, odsouva neprijemne veci.
Podnika slusne, casu ma dost, radeji ho venuje nakupu veci nebo svym zajmum nez spolecnym zazitkum (vyseru se ti na nejake tradice). Ja se take zmenila, citim to. Hadam se, protoze nedavam jeho nezajem o vztah, o spolecne aktivity, pasivitu. Ano, bud to kousnout nebo utect. Uz je to mezi nami asi moc rozbite
na mne to pusobi , ze potreboval najit diteti /detem/ nahradni matku ... snad se pletu
Není tady
Jenze on pred svatbou byl aktivni. Dbal na sebe, snazil se moc me ziskat. Po svatbe jako bych nebyla. A on o sebe uz tolik nepecuje, odsouva neprijemne veci.
"Nic ho netěší, nebaví, snad jen neustálý nákup drahých věcí. Efekt štěstí z věcí je ale pouze krátkodobý."
To je skoro to samý, řekla bych...
Dosáhl svýho, má tě k tomu, k čemu potřebuje... a tím, že ti vadí "jeho nezajem o vztah, o spolecne aktivity, pasivita" a dáváš to najevo, ho v podstatě rušíš a obtěžuješ.
Není tady