18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
algebrana napsal(a):
Vilemína napsal(a):
dusička napsal(a):
KDysi jsem byla asi 4x u psycholoky - zadarmo. Moná,e to byla krátká doba na to, aby mi pomohla nepomohla. Ale cítila jsem, e k ní chodím jen na pokec, e to bylo o ničem.
Mně nejvíc pomohla Pandora.Omlouvám se, nemůu se tomu ubránit, toto je pro mě vtip dne. Pandořřin styl mi nevyhovuje, do její péče bych se nikdy nesvěřila, ale to ona moc dobře ví. Neříkám, e jinému nemůe pomoct.
Protoe ty jsi celkově mimo a hlavně nejsi dobře diagnostikovaná, take je jasný, e tobě ádnej psycholog pomoct nemůe, kdy tam přijde z úzkostnou depresí a přitom má afekty, rituály a fackuje se.
Moje dcera , která má stejnou DG jako ty, má super psychologa, kterej je na telefonu , take kdy nějakýho klienta napadne se zfackovat, nebo něco rozflákat, tak místo aby to udělal , zavolá psychologovi, ten s ním skvěle pokecá a za chvíli u ani neví, e mu bylo blbě .
Tak taky můe fungovat psycholog přes pojitovnu .
To u je ohraná písnička. Ne, opravdu jsem se jednu dobu o Aspergerův syndrom zajímala, a 90% těch charakteristik na mě nesedí! Nevím, kde jsi přila na to, e mám rituály. Nafackovala jsem si párkrát v ivotě a u asi rok jsem to neudělala!
Není tady
Grainne napsal(a):
dusička napsal(a):
KDysi jsem byla asi 4x u psycholoky - zadarmo. Moná,e to byla krátká doba na to, aby mi pomohla nepomohla. Ale cítila jsem, e k ní chodím jen na pokec, e to bylo o ničem.
Mně nejvíc pomohla Pandora.to souhlasim , mam jen tu nejlepsi zkusenost
Děvčata děkuji
Pro mne platí několik pravidel:
- naučila jsem se nepracovat s někým, kdo si o to sám neřekne, není na změnu svého stavu připraven nebo s ním je dokonce, přes vechny deklarace vysílané do okolního světa, spokojen
- nepracuji s lidmi, kteří mají psychiatrickou diagnozu, či jakoukoliv poruchu osobnosti. Jakmile něco takového rozpoznám, doporučuji odborníka, protoe se nechci těmito věcmi zabývat, nemám s nimi toti ádné osobní zkuenost, nic takového jsem neproila a nechci vycházet jen z chytrých knih, kde je rad a návodu sice přehrel, ale já nemám na vlastní kůi vyzkoueno, jak fungují.
- kadý člověk je jedinečný a kadý potřebuje jiný přístup. Na chvilkový smutek a nebo nas... opravdu pomáhají wellness pobyty, pokec s kamarádkami a nebo jen tak si udělat radost, něco si koupit, zajít do kina, na výlet, studovat jazyk ap.
- na "zamodrchaný ivot" to ale nepomáhá, tam je třeba soustavné práce na sobě, koučink. Do toho se ale ne kadému chce, deklarovat, e mi je mizerně, ale ÁDNÝ psycholog mi nepomůe, to je toté jako jasně říci - nevyhovuje mi to, ale vlastně mi to vyhovuje, protoe se bojím změny - změna je pro mne větí stres ne to, co iju. A tak to prostě je, by zainteresovaní budou zarputile tvrdit, e není. Nakonec mají na to právo
- sama si vybírám, s kým pracovat budu a s kým ne. Abych se angaovala, musím se nejprve přesvědčit, e svůj ČAS - a to je to JEDINÉ, co mám, co je JEDINEČNÉ a pouze a jen MOJE, nenaházím do záchoda, ale e ho efektivně vyuiju. Čas mi ubíhá stejně jako kadému z vás v nenávratnu a tak nejen e si rozhoduju o tom, komu ale i za kolik ho dám. Zdejí debata o cenách mě pobavila. Vzhledem k tomu, e já se řídím nejen sazebníkem, který tu koukám bez problémů proel, ale předevím energetickými vahami - dar za dar (= dám ti co mám a ty mi za to dá co má ), které nevytvářejí ádné vzájemné dluhy ani závazky, pocity "dala jsem moc" ani "dala jsem málo" a na jedné nebo na druhé straně, tak jsem OPĚT hvězda jasná
Prostě douk dne
Není tady
Eva. napsal(a):
Vil, myslím, e by ses měla vyjadřovat s rozmyslem o tom, o čem v reálu nic neví. Mám tím na mysli to, jaká je v reálu Pandorraa.
Také mi moc pomohla, kdy mi bylo nejhůř. A pomohla hned, nemusela jsem čekat na hodinu u psychologa. Bez ní bych se u moná ani nebyla dočkala.
Me u Pandory stacilo, jak se obouvala do Blossom. A taky jak jedne zene, hledajici pomoc, flakla primo do oci, na diskuzi teda, ze ji matk amela naucit slusnemu chvoani (a to se zadna neslusnost nekonala). A kdyz se dozvedela, ze ta maminka jiz zemnrela, tak byla jeste sprostsi. Absolutne bezduvodne. Tudiz pro me nulovy psycholog.
Není tady
sahleb napsal(a):
Eva. napsal(a):
Vil, myslím, e by ses měla vyjadřovat s rozmyslem o tom, o čem v reálu nic neví. Mám tím na mysli to, jaká je v reálu Pandorraa.
Také mi moc pomohla, kdy mi bylo nejhůř. A pomohla hned, nemusela jsem čekat na hodinu u psychologa. Bez ní bych se u moná ani nebyla dočkala.Me u Pandory stacilo, jak se obouvala do Blossom. A taky jak jedne zene, hledajici pomoc, flakla primo do oci, na diskuzi teda, ze ji matk amela naucit slusnemu chvoani (a to se zadna neslusnost nekonala). A kdyz se dozvedela, ze ta maminka jiz zemnrela, tak byla jeste sprostsi. Absolutne bezduvodne. Tudiz pro me nulovy psycholog.
Já myslím e ty a Vilemína byste se měly spí snait od Pandorry něco naučit, tady to máte dokonce na talíři zadarmo, to se zas tak často nevidí .
Ale obě jste dost zabedněné a plné předsudků, take myslím, e se těko někdy někam posunete .
Koukni se na to , jak obě ijete a sama uvidí , kdo si ví se ivotem rady a kdo ivoří .
A podle toho pozná, kdo je moudrej ........
Není tady
Já se od Pandory docela dost naučila. Sice ze začátku mě některými názory okovala, ale kdy jsem nad tím popřemýlela, zjistila jsem, e má v lecčems pravdu.
Není tady
algebrana napsal(a):
Já myslím e ty a Vilemína byste se měly spí snait od Pandorry něco naučit, tady to máte dokonce na talíři zadarmo, to se zas tak často nevidí .
Ale obě jste dost zabedněné a plné předsudků, take myslím, e se těko někdy někam posunete .
Koukni se na to , jak obě ijete a sama uvidí , kdo si ví se ivotem rady a kdo ivoří .
A podle toho pozná, kdo je moudrej ........:lol:
Vtip dne! :lol: Zabednene? Co to jako je? Plne predsudku? Jakych napriklad? :lol:
Jak ja ziju, vubec nevis. Tohle podsouvani neceho o cem nemas ani paru, je naprosto zbytecne a kontraproduktivni. Na nic. A dokonce neco vyvozovat je naprosto uchylne. To vypovida naopak hodne o tobe.
Me proste stacilo, jak se Pandora navzela do tady velmi oblibene a Blossom. Blossom z toho mela ohrmnou stradu a vzdycky vedela moc dobre co odpovedet. Byla proste jednou z tech, co Pandorino psychologizovani nebere. Blossom byla ohrome vyzrala osobnost a temer kazdy ji tu rad cetl.
A to, ze Pandora nekomu vchtrstla do obliceje, ze ji neni nic po tom, ze ji jako prispevovatelce umrela matka....to mi staci. Urazet cloveka, ktery tu hleda pomoc, to je jeji parketka.
Nemam se co poucit. Ze urazek nikdy.
Upravil(a) sahleb (29. 3. 2013 11:33)
Není tady
Ivano, naprosto tě chápu.
Také se mi ale vůbec nelíbilo, kdy jsem se se svým trápením utíkala pro pomoc a namísto potvrzení, jaký jsem chudák osudem stíhaný. se mi dostalo předevím sdělení, e si za vechno můu sama. Tak jsem to alespoň zprvu vnímala, protoe sdílení, účastenství a pochopení, které bylo součástí vech pokusů mi pomoci, jsem nevnímala.
Nebylo mi to dost.
A hlavně JÁ přece za nic nemůu., tak si mě zachraňte!
Jo, byla jsem hloupá. A moc
Časem mi ale dolo hned několik věcí.
Ta nejdůleitějí je, e jediné, co skutečně léčí, je pravda, by nepříjemná a bolestná.
A to, co uzdravuje, je láska, kterou musí člověk předevím cítit sám k sobě, pak i ke vem a vemu, co ho obklopuje.
A trvalo mi to dlouho, ne mi to dolo Bohuel pro mě. natěstí pro mne mi to ale dolo
Kadý potřebuje jiný čas, někdo to pochopí rychle, někdo taky vůbec nikdy a promrhá svůj ivot naříkáním na to, jak je k němu zlej... Sortuje lidi podle toho, jak jsou ochotni s ním - s jeho egem - hrát jeho hry.
Nu, budi mu to dopřáno.
Kadý svého těstí strůjcem
Není tady
Z toho, co tu o sobě píe , víme o tobě hodně Saleb. Například jak jsi "vychovávala svou nevlastní dceru ."
A hlavně z toho , jak se pořád rozčiluje , vzteká a píe vykřičníky .
Právě proto tě Pandorra drádí, protoe ona si ví rady se svým ivotem, ví jak na to ...... zatímco vy tápáte . (ty a Vil)
Vdycky nás drádí někdo, kdo má něco co my nemáme .
A pokud se pamatuju tak Bloo napadala vydatně Pandorru, Bloo byla taky jedna z těch, které moudrost míjela obloukem, opět proto jí Pandorra tak iritovala .
Není tady
algebrana napsal(a):
Z toho, co tu o sobě píe , víme o tobě hodně Saleb. Například jak jsi "vychovávala svou nevlastní dceru ."
Právě proto tě Pandorra drádí, protoe ona si ví rady se svým ivotem, ví jak na to ...... zatímco vy tápáte . (ty a Vil)
A pokud se pamatuju tak Bloo napadala vydatně Pandorru, Bloo byla taky jedna z těch, které moudrost míjela obloukem, opět proto jí Pandorra tak iritovala .
Omyl, kdyz jsem sem psala o sve nevlastni dceri, tak jsem ji nevychovavala. Takze opet te upozornuji, ze se definitivne mylis. Tu holku vyhovaval prede mnou nekdo uz 8 let. Ja jsem ji mela u sebe par tydnu a nesedelo mi, ze je zvykla chodit spat ve dve hodiny v noci a sladi 12 lzicemi cukru apod.
Priste radsi premyslej, nez neco napises. Z uvedeneho jasne vyplyva, ze jsem ji proste vychovavat nemohla a to co tvrdis neni pravda.
Na Blossom mam svuj nazor, mnoho lidi tu litovalo jejiho odchodu z diskuze. Pandora ji byla logicky pro smich, ohrome se bavila. Nikdy tu nikoho neurazila.
Není tady
Upravil(a) algebrana (29. 3. 2013 16:03)
Není tady
algebrana napsal(a):
Nemyslím si! Straně ráda jsem její příspěvky četla. Měly hlavu a patu, často byly poučné, inspirativní. Zdálo se mi, e Blossom to má v hlavě srovnané, dovede se radovat ze ivota, umí nést i trápení... Zkrátka, e je nohama na zemi, ne kdesi v oblacích u andělů (to teď nechci nikoho urazit, jsem racionálně smýlející čl., proto mi byla Blossom blií ne ti, kteří tíhnou k esoterice).
Není tady
No tak ty jsi podobně dezorientovaná jako Bloo, take logicky s ní souzní .
Bloo byla takový prázdný sud, který hodně duněl. Někdo třeba věci nechápe , ale mlčí , ona nechápala a psala o tom dlooouuhé články .....dum, dum .........aby jetě zvýraznila svou nevědomost ......
Ale nebudu se pohorovat nad člověkem, který je teprve na začátku, přesně jak říká Pandora , kadý jsme na cestě jinak daleko.
Není tady
výroky o prázdném sudu a ....dum, .......dum mi připomínají jednu enskou,která byla ji několikrát vyhozena a pod různými jmény sem stále leze. Bloosom byla, je osobnost a pro tento styl diskuze jí byla koda. Dobře udělala!
Upravil(a) Vladena (29. 3. 2013 21:10)
Není tady
Ano moc dobře , pro nás .
Děkujeme milá Bloo.
Není tady
Vladena napsal(a):
výroky o prázdném sudu a ....dum, .......dum mi připomínají jednu enskou,která byla ji několikrát vyhozena a pod různými jmény sem stále leze. Bloosom byla, je osobnost a pro tento styl diskuze jí byla koda. Dobře udělala!
Střípky a dokonce i celá zrcadla moudrosti lze najít kdekoliv...
Není tady
Pro pisatelku moná u troku neaktuální problém, ale pro budoucí čtenáře by to třeba mohlo být prospěné, tak se také přidám do diskuze :-) Navtívila jsem v Praze několik různých psychologů a a ten poslední, konkrétně https://psycholog-holcner.cz/psychoterapeut-praha/ , mi skutečně pomohl od problémů, tudí za sebe mohu jednoznačně doporučit ;-)
Není tady
Jdi do p.r.d.ele, to ti doporucuju ja, a reklamuj si za prachy tam, kde si tve "bezproblemove" rady ocenej!
Není tady