6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Zdravím vechny přítomné,
chtěla bych se zeptat jestli nemáte doporučení v Praze na ikovnou psycholoku či psychologa. Pár jsem jich u obela ale mám pocit e se s nimi ted roztrhl pytel a občas člověk narazí na zajímavé tipy Moje problémy jsou neurózy, úzkosti, občas deprese, vztahy atd., u to řeím spoustu let psychofarmaky (návtěvy psychiatra) a ráda bych se jich u konečně zbavila a pod vedením dobrého psychologa začala na sobě pořádně pracovat.
Moc díky za tipy!!!
Není tady
Taky u o tom dlouho uvauju ... tak jestli znáte někoho dobrého a ne moc drahého
Není tady
Znám osobně Petra. Je to úasný člověk .
Odkaz na jeho stránky, snad to nebude nikdo brát jako reklamu.
http://www.viaduct.cz/index_soubory/Page332.htm
Není tady
Morgaine napsal(a):
Znám osobně Petra. Je to úasný člověk .
Odkaz na jeho stránky, snad to nebude nikdo brát jako reklamu.
http://www.viaduct.cz/index_soubory/Page332.htm
700 na hodinu , je na mně příli , asi se budu muset obejít bez psychologa
Není tady
Hmm, chápu, e je to hodně. Ale tyhle sluby tolik stojí.
Grainne, jedině zkusit vyhledat nějaký institut, který poskytuje sluby zdarma. Ale v tom nepomůu.
Nejsem z Prahy. Petra znám osobně, proto jsem to sem hodila.
Není tady
Morgaine napsal(a):
Hmm, chápu, e je to hodně. Ale tyhle sluby tolik stojí.
Grainne, jedině zkusit vyhledat nějaký institut, který poskytuje sluby zdarma. Ale v tom nepomůu.
Nejsem z Prahy. Petra znám osobně, proto jsem to sem hodila.
Já moc něvěřím , e ty zdarma jsou i kvalitní , i kdy jednu poradnu zdarma / ne psychologickou / jsem u vyuila a pomohli mi víc ne ti placení .... zkusím zjistit , jak se dá k takovému psychologovi dostat a zváit, jestli by to u mně mělo cenu
Není tady
700kč je opravdu dost, ale je pravda ze dva psychology hrazene pojistovnou co jsem navstevovala bych asi nedoporucila. Kazdopadne diky za odkaz a posilejte dalsi!!!
Diky
Není tady
700 Kč za hodinu u psychologa bych nedala. Vím, e hodina u psychologa nehrazeného pojiovnou se pohybuje v těchto cenových relacích, ale přesto bych to nedala, přijde mi to straně moc peněz. Nemůu si pomoct. Asi s tím souvisí i moje nedůvěra v psychology obecně.
Není tady
Vilemína napsal(a):
700 Kč za hodinu u psychologa bych nedala. Vím, e hodina u psychologa nehrazeného pojiovnou se pohybuje v těchto cenových relacích, ale přesto bych to nedala, přijde mi to straně moc peněz. Nemůu si pomoct. Asi s tím souvisí i moje nedůvěra v psychology obecně.
Já bych to i dala , ale v soucasnosti nemuzu
Není tady
Mám zkuenost s psychologem na pojiovnu i s placeným a ani jeden z nich mi nepomohl. Take psychologa ne. Stejně se z toho musí dostat sama. Psycholog ti nic převratného neřekne, vechno co si můe sdělit, se dá načíst.
Není tady
Ivana napsal(a):
Mám zkuenost s psychologem na pojiovnu i s placeným a ani jeden z nich mi nepomohl. Take psychologa ne. Stejně se z toho musí dostat sama. Psycholog ti nic převratného neřekne, vechno co si můe sdělit, se dá načíst.
o to se snazim, ale uz jsem toho nacetla spoustu a nejak to me problemy nevyresilo nebo spis nepomohlo k tomu, abych prisla na to, jak je resit .
Není tady
KDysi jsem byla asi 4x u psycholoky - zadarmo. Moná,e to byla krátká doba na to, aby mi pomohla nepomohla. Ale cítila jsem, e k ní chodím jen na pokec, e to bylo o ničem.
Mně nejvíc pomohla Pandora.
Není tady
Ivana napsal(a):
Taky se nemůu tomuto názoru ubránit. Zaila jsem dva psychology - s jedním jsem měla jedno sezení v rámci psychotestů a druhý byl na pojiovnu, u toho jsem byla 5x, protoe to nemělo ádný efekt.
Ono toti, aby to mělo efekt, je potřeba k němu chodit častěji a nedovedu si představit, e bych za psychologa dala třeba 2000 Kč měsíčně. Kdy to srovnám např. s Mooní, kam jezdíme do termálních lázní, jezdíme tam s jednou brněnskou známou cestovkou, za plnou cenu (sobotní zájezdy) čl. zaplatí za dopravu autobusem 440 Kč (vyjídí se z Brna), vstup do lázní 290 Kč (pro dospělého), nabízí také nedělní a pondělní termíny (pondělky vyjdou nejlevněji, tam to i do těch 700 Kč vyjde na osobu, samozřejmě bez jídla, jen doprava a vstup, ale i doma by se musel čl. najíst), z Brna se vyjídí v 7:00, přijede se cca v 20:00, zhruba v 10:00, někdy i dřív, u sedí čl. v bazénu, odjídí se v 17:00 nebo i později, tj. alespoň est hodin v bazénu, k více, jsou tam samozřejmě zdarma lehátka, je to tam klidné, čl. si tam opravdu odpočine, dobře se tam nají za příznivé ceny, z Brna je to dvě hodiny čisté jízdy (pokud se řidič zdrí při koupi dálniční známky tak dvě a půl hodiny). Vím, e psycholog si toho musí (měl by) hodně nastudovat, v těch 700 Kč není započítaná jen ta čistá hodina, ale taky jeho zkuenosti atd., přesto se mi to zdá straně moc. Já to ze svého pohledu vidím reálně na 400-500 Kč za hodinu, samozřejmě si jsem vědoma, e 100 Kč je nereálně nízká částka, 700 Kč ale dle mě přemrtěná.
Nebo z jiného soudku. Chodila jsem na doučování na certikát C1 z NJ k jedné Němce, pracuje v jedné známé jazykovce, opravovala mi písemné referáty, e-maily (nacvičovaly jsme písemný projev), ve mi řádně vysvětlila, proč to tak má být, opravdu uměla naučit (absolvovala řadu kolení a umí teorii propojit s praxí), hodina stála 400 Kč, uvědomuju si, e byla levnějí, někteří rodilý mluvčí by poadovali více. Často se i stalo, e se mi věnovala 90 min. namísto původně slíbených 60 a nechtěla navýit cenu.
Take já, i kdybych měla ty peníze, investovala bych je jinak. To u bych si raději zaplatila paní na úklid a to asi taky ne, bylo by mi líto peněz.
Není tady
Ivana napsal(a):
Taky mám takovou zkuenost.
Momentálně mám jednu hodně dobrou kamarádku, se kterou se navzájem podporuji, hodně mi pomáhá, daleko více ne 5 psychologů dohromady.
Pak mám taky zkuenost, e v krizových situacích, kdy mi bylo hodně patně, mi dost pomohla mamka, dovede pojmenovat problém, podívat se na něj jakoby nezaujatě.
Není tady
Vilemína napsal(a):
Take já, i kdybych měla ty peníze, investovala bych je jinak. To u bych si raději zaplatila paní na úklid a to asi taky ne, bylo by mi líto peněz.
Vil, to přece není o investování peněz.
Kdy je ti psychicky mizerně, paní na úklid, hodina němčiny či lázně v Maďarsku ti fakt nepomůou.
Není tady
dusička napsal(a):
KDysi jsem byla asi 4x u psycholoky - zadarmo. Moná,e to byla krátká doba na to, aby mi pomohla nepomohla. Ale cítila jsem, e k ní chodím jen na pokec, e to bylo o ničem.
Omlouvám se, nemůu se tomu ubránit, toto je pro mě vtip dne. Pandořřin styl mi nevyhovuje, do její péče bych se nikdy nesvěřila, ale to ona moc dobře ví. Neříkám, e jinému nemůe pomoct.
Není tady
Vil, myslím, e by ses měla vyjadřovat s rozmyslem o tom, o čem v reálu nic neví. Mám tím na mysli to, jaká je v reálu Pandorraa.
Také mi moc pomohla, kdy mi bylo nejhůř. A pomohla hned, nemusela jsem čekat na hodinu u psychologa. Bez ní bych se u moná ani nebyla dočkala.
Není tady
Eva. napsal(a):
Vilemína napsal(a):
Vil, to přece není o investování peněz.
Kdy je ti psychicky mizerně, paní na úklid, hodina němčiny či lázně v Maďarsku ti fakt nepomůou.
Vím, co to je, kdy je člověku psychicky mizerně. Vím, e v té chvíli je ti lekce NJ k ničemu, ale chtěla jsem poukázat, jak se mi 700 Kč za hodinu u psychologa zdá íleně předraené. Částku do 500 Kč beru (od takových 350 či 400 - 500 Kč).
Jetě jedna věc. Moje mamka straně patně snáí, jak dopadl můj bratr, e je tak nemocný. Občas má takové stavy, kdy to nezvládá, je jí to straně líto, u psychologa nebyla, je toho názoru, e by ji nic převratného neřekl, co jí ale pomáhá, je právě ta Mooň a čas od času masá (chodí na masáe za 400 Kč/60 min., to je v jednom studio nedaleko centra v Brně za plnou cenu, nebo příp. vyuívá slevněných kupónů), prý si tam bezvadně odpočine, nabere novou sílu. Take kadý to má nastavené trochu jinak.
Není tady
Eva. napsal(a):
Vil, myslím, e by ses měla vyjadřovat s rozmyslem o tom, o čem v reálu nic neví. Mám tím na mysli to, jaká je v reálu Pandorraa.
Také mi moc pomohla, kdy mi bylo nejhůř. A pomohla hned, nemusela jsem čekat na hodinu u psychologa. Bez ní bych se u moná ani nebyla dočkala.
Ale já nepsala, e je Pandorra k ničemu, e nemůe nikomu pomoct, věřím tomu, e ti velmi pomohla. Jen mně prostě její styl nesedí, to ve.
Není tady
Tvůj "vtip dne" není na místě.
Není tady
Eva. napsal(a):
Tvůj "vtip dne" není na místě.
Pro mě to vtip dne je.
Není tady
daise napsal(a):
Zdravím vechny přítomné,
chtěla bych se zeptat jestli nemáte doporučení v Praze na ikovnou psycholoku či psychologa. Pár jsem jich u obela ale mám pocit e se s nimi ted roztrhl pytel a občas člověk narazí na zajímavé tipy Moje problémy jsou neurózy, úzkosti, občas deprese, vztahy atd., u to řeím spoustu let psychofarmaky (návtěvy psychiatra) a ráda bych se jich u konečně zbavila a pod vedením dobrého psychologa začala na sobě pořádně pracovat.
Moc díky za tipy!!!
To se nedá říct , tohle je super psycholog toho ti doporučuju, proote kadýmu sedne někdo jinej .
My máme s dcerou psychology celej ivot přes pojiovnu, moje psycholoka, kdy bylo nejhůř mi dala práci u sebe v domě a po obědě se mnou kadý den hodinu seděla na zahradě a kecaly sme .........tohle jí nikdy nezapomenu, drela mně i moje děti nad vodou hodně dlouho. I tak se chová skutečně dobrý psycholog .
Chce to chvilku hledat a člověk najde .
Není tady
Vilemína napsal(a):
dusička napsal(a):
Mně nejvíc pomohla Pandora.Omlouvám se, nemůu se tomu ubránit, toto je pro mě vtip dne. Pandořřin styl mi nevyhovuje, do její péče bych se nikdy nesvěřila, ale to ona moc dobře ví. Neříkám, e jinému nemůe pomoct.
Protoe ty jsi celkově mimo a hlavně nejsi dobře diagnostikovaná, take je jasný, e tobě ádnej psycholog pomoct nemůe, kdy tam přijde z úzkostnou depresí a přitom má afekty, rituály a fackuje se.
Moje dcera , která má stejnou DG jako ty, má super psychologa, kterej je na telefonu , take kdy nějakýho klienta napadne se zfackovat, nebo něco rozflákat, tak místo aby to udělal , zavolá psychologovi, ten s ním skvěle pokecá a za chvíli u ani neví, e mu bylo blbě .
Tak taky můe fungovat psycholog přes pojitovnu .
Upravil(a) algebrana (27. 3. 2013 19:04)
Není tady
dusička napsal(a):
to souhlasim , mam jen tu nejlepsi zkusenost
Není tady
Tak koukam ze diskuze se rozjela Dekuji za rady o kurzech a laznich, ptala jsem se ale pouze na doporuceni na dobreho psychologa, dost zkusenoti v tomhle oboru uz za ty leta s neurozami a depresemi mam. Kurz nemciny a kamaradky jsou veru fajn ale je to trochu mimo tema. Presto preji pekny den a predem diky za info.
Není tady