Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 27. 3. 2013 11:37

daise
♥------

dobrý psycholog v Praze??

Zdravím všechny přítomné,

chtěla bych se zeptat jestli nemáte doporučení v Praze na šikovnou psycholožku či psychologa.  Pár jsem jich už obešla ale mám pocit že se s nimi ted roztrhl pytel a občas člověk narazí na zajímavé tipy smile Moje problémy jsou neurózy, úzkosti, občas deprese, vztahy atd., už to řeším spoustu let psychofarmaky (návštěvy psychiatra) a ráda bych se jich už konečně zbavila a pod vedením dobrého psychologa začala na sobě pořádně pracovat.
Moc díky za tipy!!!

Není tady

#2 27. 3. 2013 12:33

Grainne
♥♥♥♥♥♥♥

Re: dobrý psycholog v Praze??

Taky už o tom dlouho uvažuju ... tak jestli znáte někoho dobrého a ne moc drahého

Většina lidí se domnívá, že láska znamená být milován. Avšak pravda je opakem: láska znamená milovat..

Říká se, že chybami se člověk učí....Co když už ale nepříjde chvíle, abychom ukázali, že jsme se poučili

Není tady

#3 27. 3. 2013 13:04

Morgaine
♥♥-----

Znám osobně Petra. Je to úžasný člověk hjarta .

Odkaz na jeho stránky, snad to nebude nikdo brát jako reklamu.

http://www.viaduct.cz/index_soubory/Page332.htm

Není tady

#4 27. 3. 2013 13:10

Grainne
♥♥♥♥♥♥♥

Morgaine napsal(a):

Znám osobně Petra. Je to úžasný člověk hjarta .

Odkaz na jeho stránky, snad to nebude nikdo brát jako reklamu.

http://www.viaduct.cz/index_soubory/Page332.htm

700 na hodinu , je na mně příliš , asi se budu muset obejít bez psychologa

Většina lidí se domnívá, že láska znamená být milován. Avšak pravda je opakem: láska znamená milovat..

Říká se, že chybami se člověk učí....Co když už ale nepříjde chvíle, abychom ukázali, že jsme se poučili

Není tady

#5 27. 3. 2013 13:12

Morgaine
♥♥-----

Hmm, chápu, že je to hodně. Ale tyhle služby tolik stojí.
Grainne, jedině zkusit vyhledat nějaký institut, který poskytuje služby zdarma. Ale v tom nepomůžu.
Nejsem z Prahy. Petra znám osobně, proto jsem to sem hodila.

Není tady

#6 27. 3. 2013 13:22

Grainne
♥♥♥♥♥♥♥

Morgaine napsal(a):

Hmm, chápu, že je to hodně. Ale tyhle služby tolik stojí.
Grainne, jedině zkusit vyhledat nějaký institut, který poskytuje služby zdarma. Ale v tom nepomůžu.
Nejsem z Prahy. Petra znám osobně, proto jsem to sem hodila.

Já moc něvěřím , že ty zdarma jsou i kvalitní , i když jednu poradnu zdarma / ne psychologickou / jsem už využila a pomohli mi víc než ti placení .... zkusím zjistit , jak se dá k takovému psychologovi dostat a zvážit, jestli by to u mně mělo cenu

Není tady

#7 27. 3. 2013 13:31

daise
♥------

700kč je opravdu dost, ale je pravda ze dva psychology hrazene pojistovnou co jsem navstevovala bych asi nedoporucila.  Kazdopadne diky za odkaz a posilejte dalsi!!!
Diky

Není tady

#8 27. 3. 2013 14:48

Vilemína
♥♥♥♥♥♥-

700 Kč za hodinu u psychologa bych nedala. Vím, že hodina u psychologa nehrazeného pojišovnou se pohybuje v těchto cenových relacích, ale přesto bych to nedala, přijde mi to strašně moc peněz. Nemůžu si pomoct. Asi s tím souvisí i moje nedůvěra v psychology obecně.

Není tady

#9 27. 3. 2013 16:14

Grainne
♥♥♥♥♥♥♥

Vilemína napsal(a):

700 Kč za hodinu u psychologa bych nedala. Vím, že hodina u psychologa nehrazeného pojišovnou se pohybuje v těchto cenových relacích, ale přesto bych to nedala, přijde mi to strašně moc peněz. Nemůžu si pomoct. Asi s tím souvisí i moje nedůvěra v psychology obecně.

Já bych to i dala , ale v soucasnosti nemuzu

Není tady

#10 27. 3. 2013 16:27

Ivana
♥♥♥♥♥♥-

Mám zkušenost s psychologem na pojišovnu i s placeným a ani jeden z nich mi nepomohl. Takže psychologa ne. Stejně se z toho musíš dostat sama. Psycholog ti nic převratného neřekne, všechno co si může sdělit, se dá načíst.

Není tady

#11 27. 3. 2013 16:32

Grainne
♥♥♥♥♥♥♥

Ivana napsal(a):

Mám zkušenost s psychologem na pojišovnu i s placeným a ani jeden z nich mi nepomohl. Takže psychologa ne. Stejně se z toho musíš dostat sama. Psycholog ti nic převratného neřekne, všechno co si může sdělit, se dá načíst.

o to se snazim, ale uz jsem toho nacetla spoustu a nejak to me problemy nevyresilo nebo spis nepomohlo k tomu, abych prisla na to, jak je resit .

Není tady

#12 27. 3. 2013 17:53

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

KDysi jsem byla asi 4x u psycholožky - zadarmo. Možná,že to byla krátká doba na to, aby mi pomohla nepomohla. Ale cítila jsem, že k ní chodím jen na pokec, že to bylo o ničem.
Mně nejvíc pomohla Pandora. stolt

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#13 27. 3. 2013 18:00

Vilemína
♥♥♥♥♥♥-

Ivana napsal(a):

Taky se nemůžu tomuto názoru ubránit. Zažila jsem dva psychology - s jedním jsem měla jedno sezení v rámci psychotestů a druhý byl na pojišovnu, u toho jsem byla 5x, protože to nemělo žádný efekt.

Ono totiž, aby to mělo efekt, je potřeba k němu chodit častěji a nedovedu si představit, že bych za psychologa dala třeba 2000 Kč měsíčně. Když to srovnám např. s Mošoní, kam jezdíme do termálních lázní, jezdíme tam s jednou brněnskou známou cestovkou, za plnou cenu (sobotní zájezdy) čl. zaplatí za dopravu autobusem 440 Kč (vyjíždí se z Brna), vstup do lázní 290 Kč (pro dospělého), nabízí také nedělní a pondělní termíny (pondělky vyjdou nejlevněji, tam to i do těch 700 Kč vyjde na osobu, samozřejmě bez jídla, jen doprava a vstup, ale i doma by se musel čl. najíst), z Brna se vyjíždí v 7:00, přijede se cca v 20:00, zhruba v 10:00, někdy i dřív, už sedí čl. v bazénu, odjíždí se v 17:00 nebo i později, tj. alespoň šest hodin v bazénu, k více, jsou tam samozřejmě zdarma lehátka, je to tam klidné, čl. si tam opravdu odpočine, dobře se tam nají za příznivé ceny, z Brna je to dvě hodiny čisté jízdy (pokud se řidič zdrží při koupi dálniční známky tak dvě a půl hodiny). Vím, že psycholog si toho musí (měl by) hodně nastudovat, v těch 700 Kč není započítaná jen ta čistá hodina, ale taky jeho zkušenosti atd., přesto se mi to zdá strašně moc. Já to ze svého pohledu vidím reálně na 400-500 Kč za hodinu, samozřejmě si jsem vědoma, že 100 Kč je nereálně nízká částka, 700 Kč ale dle mě přemrštěná.
Nebo z jiného soudku. Chodila jsem na doučování na certikát C1 z NJ k jedné Němce, pracuje v jedné známé jazykovce, opravovala mi písemné referáty, e-maily (nacvičovaly jsme písemný projev), vše mi řádně vysvětlila, proč to tak má být, opravdu uměla naučit (absolvovala řadu školení a umí teorii propojit s praxí), hodina stála 400 Kč, uvědomuju si, že byla levnější, někteří rodilý mluvčí by požadovali více. Často se i stalo, že se mi věnovala 90 min. namísto původně slíbených 60 a nechtěla navýšit cenu.

Takže já, i kdybych měla ty peníze, investovala bych je jinak. To už bych si raději zaplatila paní na úklid a to asi taky ne, bylo by mi líto peněz.

Není tady

#14 27. 3. 2013 18:05

Vilemína
♥♥♥♥♥♥-

Ivana napsal(a):

Taky mám takovou zkušenost.

Momentálně mám jednu hodně dobrou kamarádku, se kterou se navzájem podporuji, hodně mi pomáhá, daleko více než 5 psychologů dohromady.
Pak mám taky zkušenost, že v krizových situacích, kdy mi bylo hodně špatně, mi dost pomohla mamka, dovede pojmenovat problém, podívat se na něj jakoby nezaujatě.

Není tady

#15 27. 3. 2013 18:07

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Vilemína napsal(a):

Takže já, i kdybych měla ty peníze, investovala bych je jinak. To už bych si raději zaplatila paní na úklid a to asi taky ne, bylo by mi líto peněz.

Vil, to přece není o investování peněz.
Když je ti psychicky mizerně, paní na úklid, hodina němčiny či lázně v Maďarsku ti fakt nepomůžou.

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#16 27. 3. 2013 18:08

Vilemína
♥♥♥♥♥♥-

dusička napsal(a):

KDysi jsem byla asi 4x u psycholožky - zadarmo. Možná,že to byla krátká doba na to, aby mi pomohla nepomohla. Ale cítila jsem, že k ní chodím jen na pokec, že to bylo o ničem.

big_smile Omlouvám se, nemůžu se tomu ubránit, toto je pro mě vtip dne. Pandořřin styl mi nevyhovuje, do její péče bych se nikdy nesvěřila, ale to ona moc dobře ví. Neříkám, že jinému nemůže pomoct.

Není tady

#17 27. 3. 2013 18:23

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Vil, myslím, že by ses měla vyjadřovat s rozmyslem o tom, o čem v reálu nic nevíš. Mám tím na mysli to, jaká je v reálu Pandorraa.
Také mi moc pomohla, když mi bylo nejhůř. A pomohla hned, nemusela jsem čekat na hodinu u psychologa. Bez ní bych se už možná ani nebyla dočkala.

Není tady

#18 27. 3. 2013 18:26

Vilemína
♥♥♥♥♥♥-

Eva. napsal(a):

Vilemína napsal(a):

Vil, to přece není o investování peněz.
Když je ti psychicky mizerně, paní na úklid, hodina němčiny či lázně v Maďarsku ti fakt nepomůžou.

Vím, co to je, když je člověku psychicky mizerně. Vím, že v té chvíli je ti lekce NJ k ničemu, ale chtěla jsem poukázat, jak se mi 700 Kč za hodinu u psychologa zdá šíleně předražené. Částku do 500 Kč beru (od takových 350 či 400 - 500 Kč).

Ještě jedna věc. Moje mamka strašně špatně snáší, jak dopadl můj bratr, že je tak nemocný. Občas má takové stavy, kdy to nezvládá, je jí to strašně líto, u psychologa nebyla, je toho názoru, že by ji nic převratného neřekl, co jí ale pomáhá, je právě ta Mošoň a čas od času masហ(chodí na masáže za 400 Kč/60 min., to je v jednom studio nedaleko centra v Brně za plnou cenu, nebo příp. využívá slevněných kupónů), prý si tam bezvadně odpočine, nabere novou sílu. Takže každý to má nastavené trochu jinak.

Není tady

#19 27. 3. 2013 18:29

Vilemína
♥♥♥♥♥♥-

Eva. napsal(a):

Vil, myslím, že by ses měla vyjadřovat s rozmyslem o tom, o čem v reálu nic nevíš. Mám tím na mysli to, jaká je v reálu Pandorraa.
Také mi moc pomohla, když mi bylo nejhůř. A pomohla hned, nemusela jsem čekat na hodinu u psychologa. Bez ní bych se už možná ani nebyla dočkala.

Ale já nepsala, že je Pandorra k ničemu, že nemůže nikomu pomoct, věřím tomu, že ti velmi pomohla. Jen mně prostě její styl nesedí, to vše.

Není tady

#20 27. 3. 2013 18:31

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Tvůj "vtip dne" není na místě.

Není tady

#21 27. 3. 2013 18:34

Vilemína
♥♥♥♥♥♥-

Eva. napsal(a):

Tvůj "vtip dne" není na místě.

Pro mě to vtip dne je.

Není tady

#22 27. 3. 2013 18:57

algebrana
Zablokovaný

daise napsal(a):

Zdravím všechny přítomné,

chtěla bych se zeptat jestli nemáte doporučení v Praze na šikovnou psycholožku či psychologa.  Pár jsem jich už obešla ale mám pocit že se s nimi ted roztrhl pytel a občas člověk narazí na zajímavé tipy smile Moje problémy jsou neurózy, úzkosti, občas deprese, vztahy atd., už to řeším spoustu let psychofarmaky (návštěvy psychiatra) a ráda bych se jich už konečně zbavila a pod vedením dobrého psychologa začala na sobě pořádně pracovat.
Moc díky za tipy!!!

To se nedá říct , tohle je super psycholog toho ti doporučuju, prootže každýmu sedne někdo jinej .
My máme s dcerou psychology celej život přes pojišovnu, moje psycholožka, když bylo nejhůř mi dala práci u sebe v domě a po obědě se mnou každý den hodinu seděla na zahradě a kecaly sme .........tohle jí nikdy nezapomenu, držela mně i moje děti nad vodou hodně dlouho. I tak se chová skutečně dobrý psycholog .

Chce to chvilku hledat  a člověk najde .

Není tady

#23 27. 3. 2013 19:03

algebrana
Zablokovaný

Vilemína napsal(a):

dusička napsal(a):

big_smile Omlouvám se, nemůžu se tomu ubránit, toto je pro mě vtip dne. Pandořřin styl mi nevyhovuje, do její péče bych se nikdy nesvěřila, ale to ona moc dobře ví. Neříkám, že jinému nemůže pomoct.

Protože ty jsi celkově mimo a hlavně nejsi dobře diagnostikovaná, takže je jasný, že tobě žádnej psycholog pomoct nemůže, když tam přijdeš z úzkostnou depresí a přitom mᚠafekty, rituály  a fackuješ se.

Moje dcera , která má stejnou DG jako ty, má super psychologa, kterej je na telefonu , takže když nějakýho klienta napadne se zfackovat, nebo něco rozflákat, tak místo aby to udělal , zavolá psychologovi, ten s ním skvěle pokecá a za chvíli už ani neví, že mu bylo blbě .
Tak taky může fungovat psycholog přes pojištovnu .

Upravil(a) algebrana (27. 3. 2013 19:04)

Není tady

#24 27. 3. 2013 19:07

Grainne
♥♥♥♥♥♥♥

dusička napsal(a):

to souhlasim , mam jen tu nejlepsi zkusenost

Není tady

#25 27. 3. 2013 19:17

daise
♥------

Tak koukam ze diskuze se rozjela smile Dekuji za rady o kurzech a laznich, ptala jsem se ale pouze na doporuceni na dobreho psychologa, dost zkusenoti v tomhle oboru uz za ty leta s neurozami a depresemi mam.  Kurz nemciny a  kamaradky jsou veru fajn ale je to trochu mimo tema. Presto preji pekny den a predem diky za info.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí