Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#101 1. 4. 2013 11:22

Vilemína
♥♥♥♥♥♥-

Re: CHAT : Skuhrací chlívek XVII.

30 st. vedra pro mě nejsou ideál, ale pořád lepší než zima pod +5 st.

Minulý rok v srpnu jsem jela v šalině, bylo nad 30 st., potila jsem se, celou zimu na to se slzou v oku vzpomínám.

Léto mi přijde radostnější, barevnější než zima, ta je holá, fádní...

Není tady

#102 1. 4. 2013 11:53

LENNNA
♥♥♥♥♥♥-

Tak u nás už po sněhu není ani památky a svítí sluníčko tummenupp

"Před 150 lety by vás považovali za blázny, pokud byste se zasazovali za konec otroctví. Před 100 lety by se vám smáli za návrh, že by ženy měly mít volební právo. Před 25 lety by vás nazvali perverzním za obhajobu práv gayů. Dnes se nám smějí, když chceme, aby skončilo otroctví zvířat. Jednoho dne se smát nebudou."
- Gary Smith

Není tady

#103 1. 4. 2013 11:57

Grainne
♥♥♥♥♥♥♥

Ivana napsal(a):

A já bych tak ráda šla do práce!

no .... hned prusvih , sotva jsem prisla .

Většina lidí se domnívá, že láska znamená být milován. Avšak pravda je opakem: láska znamená milovat..

Říká se, že chybami se člověk učí....Co když už ale nepříjde chvíle, abychom ukázali, že jsme se poučili

Není tady

#104 1. 4. 2013 12:01

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Vilemína napsal(a):

Minulý rok v srpnu jsem jela v šalině, bylo nad 30 st., potila jsem se, celou zimu na to se slzou v oku vzpomínám.

vil, léto je radostnější, ale ona i ta zima má něco do sebe. když je všude bílo, vypadá to nádherně. já mám ráda, když padá sníh, ráda koukám na ty vločky, jak se třpytí, nebo na sníh, mám ráda, když jdeš a sníh ti křupe pod nohama .. a ráda stavím sněhuláka vissla

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#105 1. 4. 2013 12:02

kostka
♥♥♥♥---

U nás je 70cm nového sněhu, první a poslední pluh projel kolem našeho domu o půlnoci va, včera jsme měli pozvanou návštěvu, ale nedojeli.

Není tady

#106 1. 4. 2013 12:10

helena
♥♥♥♥♥♥♥

když je všude bílo, vypadá to nádherně. já mám ráda, když padá sníh, ráda koukám na ty vločky, jak se třpytí, nebo na sníh, mám ráda, když jdeš a sníh ti křupe pod nohama.. a ráda stavím sněhuláka
No vidíš - a ve mně tahle romantika budí temný pudy... http://fora.babinet.cz/img/smilies/dumbom.gif http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png
Když je všude bílo, dělá se mi červeno před očíma, když koukám na vločky, představuju si bez radosti v kolik zas polezu z pelechu... když křupe, přemejšlím jestli stačí vohrábnout nebo navrch posypat... a do sněhuláka bych s potěšením kopla... http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#107 1. 4. 2013 12:12

holcina
♥♥♥♥♥♥-

U nás už je "jen" 30 čísel sněhu. Taje to:-) svítí sluníčko a vypadá to jak na vánoce. Vlastně co to kecám, tak bílý vánoce nepamatuju

Není tady

#108 1. 4. 2013 12:15

Vilemína
♥♥♥♥♥♥-

PPavlaa napsal(a):

Vilemína napsal(a):

vil, léto je radostnější, ale ona i ta zima má něco do sebe. když je všude bílo, vypadá to nádherně. já mám ráda, když padá sníh, ráda koukám na ty vločky, jak se třpytí, nebo na sníh, mám ráda, když jdeš a sníh ti křupe pod nohama .. a ráda stavím sněhuláka vissla

Mně zima dřív nijak nevadila. Po dvacítce, kdy jsem začala trpět extrémní zimomřivostí, mi začala lézt neskutečně na nervy. Pamatuju si na jeden moment, to jsem šla kousíček po městě, bylo slabě pod nulou, já měla zimní neoteplené boty, slabší ponožky, venku mi to ani tak nepřišlo, ale když jsem dojela domů, uvědomila jsem si, jak moc mě zebou nohy, doma mě pak strašně bolely asi dvě hodiny, bylo mi tehdy dvacet. Ještě, když jsem byla v pubertě, vlezla jsem do 18 st. vody, dnes nevlezu pomalu ani do 28 st.!, pro mě jsou momentálně vhodné pouze termální lázně. Nemá smysl, abych jezdila k moři, voda by tam na mě byla studená (do Egypta, Turecka, kde je voda teplejší, nemám zájem jet), je to asi nepochopitelné, ale je to tak. Mamka to tak taky měla, i když ne až tolik, pamatuju si, že v létě nebyla schopna vlézt na koupališti do vody, až po čtyřicítce se to začalo lepšit, což znamená, že ještě takových 15 let to musím vydržet.

Není tady

#109 1. 4. 2013 12:17

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

helena napsal(a):

když je všude bílo, vypadá to nádherně. já mám ráda, když padá sníh, ráda koukám na ty vločky, jak se třpytí, nebo na sníh, mám ráda, když jdeš a sníh ti křupe pod nohama.. a ráda stavím sněhuláka
No vidíš - a ve mně tahle romantika budí temný pudy... http://fora.babinet.cz/img/smilies/dumbom.gif http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png
Když je všude bílo, dělá se mi červeno před očíma, když koukám na vločky, představuju si bez radosti v kolik zas polezu z pelechu... když křupe, přemejšlím jestli stačí vohrábnout nebo navrch posypat... a do sněhuláka bych s potěšením kopla... http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png

lol já celkem ráda odhazuju sníh, asi proto, že toho na to odhazování není okolo zase tolik wink možná kdyby bylo víc, skřípala bych při pohledu na sníh vztekle zubama.

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#110 1. 4. 2013 12:20

holcina
♥♥♥♥♥♥-

Není tady

#111 1. 4. 2013 12:25

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Vilemína napsal(a):

PPavlaa napsal(a):

Vilemína napsal(a):

Mně zima dřív nijak nevadila. Po dvacítce, kdy jsem začala trpět extrémní zimomřivostí, mi začala lézt neskutečně na nervy. Pamatuju si na jeden moment, to jsem šla kousíček po městě, bylo slabě pod nulou, já měla zimní neoteplené boty, slabší ponožky, venku mi to ani tak nepřišlo, ale když jsem dojela domů, uvědomila jsem si, jak moc mě zebou nohy, doma mě pak strašně bolely asi dvě hodiny, bylo mi tehdy dvacet. Ještě, když jsem byla v pubertě, vlezla jsem do 18 st. vody, dnes nevlezu pomalu ani do 28 st.!, pro mě jsou momentálně vhodné pouze termální lázně. Nemá smysl, abych jezdila k moři, voda by tam na mě byla studená (do Egypta, Turecka, kde je voda teplejší, nemám zájem jet), je to asi nepochopitelné, ale je to tak. Mamka to tak taky měla, i když ne až tolik, pamatuju si, že v létě nebyla schopna vlézt na koupališti do vody, až po čtyřicítce se to začalo lepšit, což znamená, že ještě takových 15 let to musím vydržet.

a co že se to tak najednou zvrtlo, že ti to tak vadí ? já teda byla taky celej život zmrzlá, když to porovnám s jinejma. i v práci ženský byly v krátkým rukávu a já navlečená ve svetru. a poslouchala blbý řeči, že kdybych měla tolik tuku co ony, bylo by mi teplejc. ale že bych byla zmrzlá až tak, že bych nevlezla do vody nebo tak, tak to zase ne.
co se mi rozjela štítka, mám problémy se snášenlivostí tepla, v létě jsem z toho někdy úplně na odstřel. ale možná bych byla i kdyby jsem potíže se štítkou neměla.

Není tady

#112 1. 4. 2013 12:27

helena
♥♥♥♥♥♥♥

já celkem ráda odhazuju sníh
Nevadí mi ta práce, i když toho mám na metry asi víc... ale se*e mně to vstávání. A to si ještě partaje stěžujou, že je budí zvuky hrabla... va

doufám, že se sekli
Taky doufám. Ale kdyby "jen" napadlo, porád lepší, než déšť/se sněhem a v noci pod nulou. To zas bude maso...grater

Upravil(a) helena (1. 4. 2013 12:28)

Není tady

#113 1. 4. 2013 12:31

Ivana
♥♥♥♥♥♥-

Grainne napsal(a):

Ivana napsal(a):

Je fakt, že v minulé práci jsem se vůbec necítila dobře, průšvihy každou chvilku, ale ráda bych herdek měla nějaký zdroj financí. Že bych někdy dělala něco, co by mě kór bavilo, na to můžu s mým oborem, co jsem vystudovala, zapomenout, ale ráda bych chodila zas do práce, měla bych pocit, že zase k něčemu jsem a hlavně, holt ty peníze. Ale průšvihy bych už nerada.

Není tady

#114 1. 4. 2013 12:33

Ivana
♥♥♥♥♥♥-

PPavlaa napsal(a):

Vilemína napsal(a):

Taky to mám ráda a ještě se mi líbí jet na běžkách zasněženým lesem a potom si dát v hospůdce grog nebo svařák.
Jenže ne v dubnu!!!!!

Není tady

#115 1. 4. 2013 12:35

Mikeš
♥♥♥♥♥♥♥

Ivana napsal(a):

Že bych někdy dělala něco, co by mě kór bavilo, na to můžu s mým oborem, co jsem vystudovala, zapomenout...

Pokud se nemýlím, jsi právnička... to mi neříkej, že nemůžeš najít flek...

Too old to Rock'n'roll, too young to die (Ian Anderson)

Není tady

#116 1. 4. 2013 12:39

Vilemína
♥♥♥♥♥♥-

PPavlaa napsal(a):

a co že se to tak najednou zvrtlo, že ti to tak vadí ? já teda byla taky celej život zmrzlá, když to porovnám s jinejma. i v práci ženský byly v krátkým rukávu a já navlečená ve svetru. a poslouchala blbý řeči, že kdybych měla tolik tuku co ony, bylo by mi teplejc. ale že bych byla zmrzlá až tak, že bych nevlezla do vody nebo tak, tak to zase ne.
co se mi rozjela štítka, mám problémy se snášenlivostí tepla, v létě jsem z toho někdy úplně na odstřel. ale možná bych byla i kdyby jsem potíže se štítkou neměla.

Protože je mi neustále zima, i když se navleču, co to jde. Ono to nebylo tak, že bych se ze dne na den stala zimomřivou. Do puberty jsem byla horkokrevná, pak zhruba od 14 let něco mezi a po dvacítce zimomřivost, od takových 22 let extrémní zimomřivost.
Od spousty lidí slýchávám, že jsou zmrzlí, ale když pak vidím, že při -5 chodí bez čepice, šály, rukavic (viz jedna moje známá), tak se musím smát. Toto bych si nemohla dovolit, to bych plakala bolestí, jak moc by mi byla zima.
S tloušťkou zimomřivost nesouvisí, sama jsem při těle a jsem pořád zmrzlá.
Štítnou žlázu mám v pořádku, jen mám zúžené cévy u končetin, na léčbu to ale není, doporučili mi užívat gingko bilobu, tak ji beru, trochu to pomáhá.

Není tady

#117 1. 4. 2013 12:48

Ivana
♥♥♥♥♥♥-

Mikeš napsal(a):

Ivana napsal(a):

Že bych někdy dělala něco, co by mě kór bavilo, na to můžu s mým oborem, co jsem vystudovala, zapomenout...

Mikeši, nemůžu! Už 4 měsíce, od té doby, co to vím, že jsem přišla o předchozí práci, sháním. Na každý inzerát, kde hledají právníka, jsem odpověděla, někde mi rovnou napsali, že nemají zájem, někde mi neodpověděli vůbec a byla jsem na 6 výběrových řízeních, zítra jdu na sedmé. Vždycky je tam xx uchazečů, většinou mladších než já, napíšu test, zvládnu ústní pohovor, a pak mi napíšou, že vybrali někoho jiného. sad

Není tady

#118 1. 4. 2013 12:53

Ivana
♥♥♥♥♥♥-

Lidi, já tu plkám, protože už se mi zvedá žaludek z obchodního zákoníku, insolvenčního zákona a o.s.ř. Kurnik, je mi do breku....

Není tady

#119 1. 4. 2013 12:53

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

helena napsal(a):

já celkem ráda odhazuju sníh
Nevadí mi ta práce, i když toho mám na metry asi víc... ale se*e mně to vstávání. A to si ještě partaje stěžujou, že je budí zvuky hrabla... va

vava

Není tady

#120 1. 4. 2013 12:56

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Ivana napsal(a):

PPavlaa napsal(a):

Vilemína napsal(a):

Taky to mám ráda a ještě se mi líbí jet na běžkách zasněženým lesem a potom si dát v hospůdce grog nebo svařák.
Jenže ne v dubnu!!!!!

ivi, tak to jsi můj člověk wink

Není tady

#121 1. 4. 2013 13:02

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Na každý inzerát, kde hledají právníka, jsem odpověděla
A zkusit i jiný inzeráty? Na jinou práci? Měla bys aspoň něco - prozatím.

Není tady

#122 1. 4. 2013 13:05

Vilemína
♥♥♥♥♥♥-

Mikeš napsal(a):

Ivana napsal(a):

Mikeši, ono to není tak jednoduché. Můj otec ve svých 57 letech dostal výpověď pro nadbytečnost, trvalo mu 3/4 roku, než našel práci! A to hledal intenzivně a pracuje v IT, což by si čl. řekl, že přece není problém v této oblasti najít práci. Ano, problém to není, ale jakmile má čl. nad 50 let, je starý. Můj otec hledal opravdu intenzivně, posílal životopisy a byl se ptát i na středoškolská místa, byl by ochoten pracovat i v Praze, tam ale narážel kromě věku na to, že by rodina bydlela v Brně a podle nich by si práci hledal nadále v místě bydliště a Prahu by bral jako předchodnou věc. Na jednom pohovoru udělal nejlépe testy ze všech uchazečů, otevřeně mu tam řekli, že kdyby mu bylo o deset let míň, ihned ho vezmou. Ať žije věková diskriminace. Kdybych to neviděla u mého otce, byla bych ochotna věřit, že si lidi částečně vymýšlí.

Není tady

#123 1. 4. 2013 13:06

Ivana
♥♥♥♥♥♥-

helena napsal(a):

Na každý inzerát, kde hledají právníka, jsem odpověděla
A zkusit i jiný inzeráty? Na jinou práci? Měla bys aspoň něco - prozatím.

Taky jsem zkoušela - knihovník, prodavačka v knihkupectví, personalistka, administrativní pracovnice - několikrát, vůbec neodpověděli. Je fakt, že jsem zatím nezkusila prodavačku na kase v supermarketu nebo uklízečku, i když tu většinou nabízejí jen pro OZP, ale jinak jsem fakt zkusila všecko, co jsem mohla:(

Není tady

#124 1. 4. 2013 13:08

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

vzpomínám si, že jsi někde psala, že dělat v knihkupectví nebo tak něco by tě bavilo ..

Není tady

#125 1. 4. 2013 13:14

Grainne
♥♥♥♥♥♥♥

Ivana napsal(a):

Grainne napsal(a):

Ivana napsal(a):

Je fakt, že v minulé práci jsem se vůbec necítila dobře, průšvihy každou chvilku, ale ráda bych herdek měla nějaký zdroj financí. Že bych někdy dělala něco, co by mě kór bavilo, na to můžu s mým oborem, co jsem vystudovala, zapomenout, ale ráda bych chodila zas do práce, měla bych pocit, že zase k něčemu jsem a hlavně, holt ty peníze. Ale průšvihy bych už nerada.

nastesti ne muj , ale jsem zodpovedna za svuj tym, tak to ted musim vysvetlovat sad

Většina lidí se domnívá, že láska znamená být milován. Avšak pravda je opakem: láska znamená milovat..

Říká se, že chybami se člověk učí....Co když už ale nepříjde chvíle, abychom ukázali, že jsme se poučili

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí