19. dubna : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 19. dubna : Obyčejný citrón a jeho netradiční vyuití beze zbytku. V kuchyni i v domácnosti je skvělý pomocník! 19. dubna : Rodičovství podle zvěrokruhu: tíři jsou přísní, Panny umí ustoupit. |
|
|
Stránky: 1 2
Mám skoro 7 ročnú dcérku. Pred mesiacom sa roziiel môj priatež so mnou. Nemal vysporiadaný svoj bývalý vzah. Chodili sme spolu len krátko (cca 5 mesiacov), ale o to intenzívnejie. Mojej dcérke vežmi prirástol k srdcu on, aj jeho pes. Chodili sme spolu na výlety po horách, učil ju liez po skalách, lyova, čítal jej kniku, cvičil s ňou karate, ak ma nechcela poslúchnu, dohovoril jej rozumnou formou, vdy neskôr uznala, e má pravdu. Jednoducho bol pre ňu vzorom mua, ktorý sa o ňu staral, zaujímal sa o jej detské problémiky a hlavne ju mal rád a vedel jej to da najavo. Dodnes za nimi smúti, plače doma, v kole. Určite cíti aj môj smútok, lebo odvtedy som oveža smutnejia, bez ivota, nič ma nebaví. Nevie pochopi prečo k nám u nechodí. A ja jej nechcem poveda, e nás opustil, lebo nemal jasno v tom, koho vlastne žúbi a kam patrí. Viem, e mi poviete, aby som sa vzchopila a začala sa jej viac venova. Ja ju milujem a aj jej to dávam najavo. A snaím sa s ňou smia, povzbudzova ju a hlavne zaujíma sa o ňu a rozpráva sa s ňou. Ona sa budí zo sna, sníva sa jej o nich, praje si, aby sa vrátili k nám. Neviem, či jej mám dovoli pestova v sebe nádej alebo jej nejakým spôsobom vysvetli, e u ich nikdy neuvidí, e odili z náho ivota... Plačem s ňou, ale tak, aby to ona nevidela, snaím sa by pokojná, ale vnútorne som vežmi, vežmi neastná. Vlastne smútime obidve za nimi. Obidve sme mali pocit, e sme konečne úplná rodina a tento sen sa nám rozplynul...Na leto som objednala dve dovolenky pre nás dve, snaím sa, aby bola čo najviac medzi svojimi rovesníkmi a preívala svoje detstvo.
Ako sa s tým smútkom a rozplynutým snom o úplnej rodine vysporiada. Nemám chu jej kadý rok predstavova nového mua, resp. ani nemám u o nich záujem a nemienim, aby mne a samozrejme aj mojej dcérke lámali srdce....
Není tady
Ahoj Emmo, já Ti asi moc neporadím, ale napíu Ti svůj názor. Mám holčičku, které v květnu bude sedm, take je asi stejně stará, jako ta tvoje. A mám manela, který se k ní chová naprosto jako tvůj bývalý přítel (pro upřesnění- je to její otec). Tzn. nosí ji na rukou, miluje ji a vechno je tak, jak jsi popisovala. Tráví s ní vekerý volný čas. Teď moná někdo napíe- to je normální, kdy je to jeho dcera, ale podle toho, co vidím ve svém okolí, tak to tak vdycky. není. Kromě toho máme jetě 14 letého syna. Toho jaksi nikdy moc neproíval, tak nějak normálně, taky hezky, ale ne e by ho "ral" jako ji. No a vůbec si nedovedu představit, kdyby od nás třeba odeel, jak bych jí to podala. Musí to být strané, vae situace.
V tvém případě bych jí to asi řekla tak, jak to je- pravdu. Natvrdo. Bohuel. Jene je tu problém-co kdy se přece jen k vám vrátí??? To nikdy neví, a pokud bys jí řekla, e odeel napořád, protoe má rád jinou a on se náhodou někdy vrátil, tak by v tom tvoje holčička měla straný galimatiá. Prostě řekni, e má rád jinou. Nijak definitivněto neukončuj, řekni, e ho třeba uvidí. Pokud je na tom holčička dost zle, moná bych mu zavolala, a poprosila ho, e tím třeba dost trpí, jestli by nebyl tak hodný, a občas si ji třeba nevzal. Nechci strait, ale aby z toho neměla nějaké trauma. Já vím, e je to poniující, ale si bych mu zavolala a poprosila ho, aby se s ní občas vídal. Mě se to mluví, já vím. Kvůli ní bych to asi udělala. Třeba mě se svým názorem pole do prčic, moc jsem neporadila. Přeju Ti vechno nejlepí, a se ti to podaří zvládnout. Radka
Radko, ete pred mesiacom, keď plakala prvýkrát som mu písala, ako to ako znáa a on mi len napísal, e mu je to vežmi žúto. Potom, keď to neprestávalo, tak som mu o5 napísala a on, e A čo mám robi? Tak som mu chcela najradej vynada a posla ho niekam...(
On je príli vežký zbabelec na to, aby sa dal nahovori na stretnutie s ňou a aj tak býva od nás cca 150km.
Tie sa bojím tej traumy. Aby príli neverila muom a nechcela lásku mua za kadú cenu neskôr v dospelosti alebo u v puberte. Aby si nebrala osobne, e ona sa nejako previnila a je to kvôli nej. Ona je úasná dcérka! Pomáha mi, ako môe, pri upratovaní, varení a pritom bude ma sedem v apríli. Je vežmi ikovná, ide jej to dobre v kole, baví ju sa niečo nové uči. Chodí teraz na gymnastiku, ide na plavecký výcvik, s babkou sa učia anglicky.... Vyčítam si to, e som ju do toho zatiahla.
A poveda, e má rád inú? Veď sa ma spýta a nás nemal rád? Prečo nás nemal tak rád, aby ostal s nami? Nechcem v nej vyvola pocit, e niekto je lepí, ne my, keď nás nemá nikto rád tak, aby mu stálo zato, e s nami zostane. Preto som jej radej povedala, e jej to vysvetlím, keď bude väčia. A e v ivote to tak chodí, e žudia príchádzajú a odchádzajú. e veď ona sa tie u nekamaráti s kamarátmi z jasiel a niektorými zo kôlky....
Není tady
Ahojky, pokud je to takto, tak ho nekontaktuj.
Já razím zásadu- říkat dětem pravdu. I kdy je patná. Tzn. jedeme k zubaři a : Mamko, bude to bolet? Tak kdy jedem na trhání zubu, tak řeknu jo, ale ty se statečná, tak to musí vydret a pak si koupí bolestný. Protoe kdybych řekla ne, byl by to podraz a /očima dítěte/ a přítě ti nebude věřit. Tak je to se vím. Jedna nae babička na nae děti zvysoka kale- bydlíme ve stejném městě a děti ji neviděly rok- tak na otázku- Proč k nám babička nechodí, nebo k ní nemůem na víkend? odpovím- protoe na vás kale, asi vás nemá ráda. A bere to i dcerka. Kdybych vykládala nevím, má vás ráda, tak je to nesmysl a děti to poznají. Věř, e i to sedmiletý. Take prostě jí řekni, e vás přestal mít rád, e nejste horí, ne ostatní, e se to stává, e se člověk občas zamiluje do někoho jinýho... Nepomlouvej ho, to asi ani nedělá. Dětem se má říkat pravda-to je můj názor. Moná by to někdo jiný viděl jinak, co já vím. Klukovi je 14, takto vedu výchovu u celých 14 let plus něco a- nechci to zakřiknout- roste z něj slunej, upřímnej, bezproblémovej kluk. Neříkám e je svatej, občas, kdy něco po něm chci, tak vidím, e třeba vyvrátí oči /myslí si, e to nevidím - /, ale čím je větí, máme z něj zatím jenom radost. Take jí to vysvětli narovinu- to je moje rada.
Jetě jedna věc- pokud se ti holčička budí v noci a předtím se to nestávalo, je to u něčehopříznak- úzkosti, já nevím. Tudí bys to měla vyřeit rychle. Pokud neví, jakou formou, obra se na ped.psych.poradnu,můe se jich jít zeptat i bez ní. Ale myslím,e kdybys jí to řekla naplno, tak by moná třeba pár dní byla jetě smutnějí, ale konečně by v tom měla jasno, ta nejistota, jestli jo, nebo ne, musí být horí. Prostě a se s tím smíří- bude muset. To je hrozný,co. Já si to fakt nedovedu přestavit.
Určitě souhlasím s Radkou - osobně bych se, být Tebou, dcerce pokusila co nejotevřeněji a pokud mono nejobjektivněji popsat důvody přítelova odchodu. Děti dokáou pochopit víc, ne si myslíme. Musí to pro Vás obě být straně těké, ale bohuel je to realita, se kterou se dcera vyrovná rychleji, pokud nebude vycházet ze zkreslených úvah a dělat si třeba plané naděje. Nechávat ji v nejistotě a odsouvat vysvětlení, "a bude starí", je podle mě horí. Drtím moc palce.
Není tady
Omlouvám se - v poslední větě jsem samozřejmě chtěla napsat "drím", ale takhle to taky celkem dává smysl
Není tady
A čo jej mám poveda? Pravdu? e mal nedokončený vzah s inou tetou, začal sa s nami stretáva, začal nás ma rád a potom sa chcel vráti k tej tete, ktorú mal rád pred nami? Lebo si zrazu uvedomil, e ju ete žúbi, keď u sa veci pohli k totálnemu rozchodu? Oni neboli zobratí, ona si zobrala byt na hypotéku a on investoval cca milion Sk do prestavby bytu. Bohuiaž on pracuje a aj býva cca 150km od nás, tak za nami chodil cez víkendy. Tak mám pocit, e il schyzofrenický ivot, a to nakoniec nezvládol.
Dáte mi otázku, prečo som ila do vzahu, kde som vedela, e nemá minulos vyrieenú....? Ja som sa ho na začiatku na to pýtala narovinu. On ma presviedčal, e citovo je u s ňou vysporiadaný, len majetkovo nie. A tie som ho hneď nezoznamovala s dcérkou...
A ete som asi urobila chybu, e u pred mesiacom som sa s ňou narovinu neporozprávala. Jednoducho na tú tému som mlčala a nič som nepovedala a ona sa ma nepýtala. Mala som sama so sebou čo robi, aby som sa drala nad vodou a stále neplakala. Teraz viem, e dnes si s ňou sadnem a s láskou a s citom sa s ňou o jej smútku porozprávam. Fakt jej mám poveda o tej druhej tete?
Není tady
Radko, má moje sympatie. Ja tie hovorím mojej dcérke pravdu a tie je vežmi statočná, keď ideme k pani doktorke a musí jej pichnú očkovanie. A taktie jej neveiam buliky na nos. Ale toto je pre mňa ete príli bolestné. Vidím, ako ju bolí srdiečko a pýta sa ma, či aj im je za nami smutno.... No, idem by aj ja statočná a radej si asi poplačeme spolu, vystískame sa a sžúbime si, e sa vdy budeme žúbi a hovori si pravdu.
Není tady
Určitě bych dceři o té "druhé paní" pověděla - opravdu jí můe říct zhruba to, cos napsala v minulém příspěvku (samozřejmě nemusí zabíhat do podrobností s hypotékou, protoe to ani není ten zásadní důvod přítelova odchodu). Pravdivě a srozumitelně bych odpověděla na vechny její otázky, i kdy to pro ni bude třeba v tu chvíli zraňující. A taky mě napadá - nebylo by moné pořídit dcerce vlastního pejska, příp. jiné zvířátko? Rychleji by zapomněla na pejska od přítele, měla by se o koho starat a taky si ním "popovídat".
Není tady
Ahoj Emmo, jo, řekla bych jí i o druhé tetě. Prostě pravdu. Peníze bych do toho nepletla, to děti moc nechápou. Zatím. Normálně jí to řekni,neodsouvej to, zbytečně by čekala a dělala si naděje. Pak by ti tomohla vyčítat. Stejně tě musí, pokud ji udruje v naději, pořád říkat, abys mu zavolala a tak. Vdy to tě musí pěkně deptat.
Ďakujem vám dievčatá za rady. O tých peniazoch by som jej ani nehovorila. To som len pre vysvetlenie napísala vám. Nemali sme monos sa včera o tom rozpráva, ale pri najbliej príleitosti jej vetko, čo bude chcie vysvetlím jednoduchou formou.
Pekný deň vám prajem.
Emma
Není tady
Tak a to dopadne co moná nejlíp, měj se fajn.
Není tady
Tak som to včera nevydrala a napísala som mu o trápení mojej dcérky. Najprv absolútne nereagoval a potom mi volal, e mu je žúto, ale nie toho, e ona smúti, ale toho, e sa so mnou stretol, e sa zamiloval bezhlavo a e to tak dopadlo. Ale ani jedna zmienka o mojej dcérke nepadla. Stále rozprával len o sebe, ako je jemu teraz zle, ete e cez týdeň má veža roboty, e najhorie sú víkendy a vraj v obidvoch prípadoch sa nedá vráti spä. Ako sa vetkým teraz len ospravedlňuje. e nemá síl a ani nevie ako by to napravil, či mi má posla nejaké peniaze. No, bola som z neho taká znechutená, e som dostala záchvat smiechu a nedokázala som sa zastavi. A potom som mu po telefonáte napísala sms, e je mi žúto, e rozprával len o sebe a vôbec ho nezaujímala moja dcéra, ale e som sa aspoň dobre nasmiala, posielam mu číslo môjho účtu a chcem 1,000,000 korún a e mi je ho dos žúto.
Není tady
Emma napsal(a):
Tak som to včera nevydrala a napísala som mu o trápení mojej dcérky. Najprv absolútne nereagoval a potom mi volal, e mu je žúto, ale nie toho, e ona smúti, ale toho, e sa so mnou stretol, e sa zamiloval bezhlavo a e to tak dopadlo. Ale ani jedna zmienka o mojej dcérke nepadla. Stále rozprával len o sebe, ako je jemu teraz zle, ete e cez týdeň má veža roboty, e najhorie sú víkendy a vraj v obidvoch prípadoch sa nedá vráti spä. Ako sa vetkým teraz len ospravedlňuje. e nemá síl a ani nevie ako by to napravil, či mi má posla nejaké peniaze. No, bola som z neho taká znechutená, e som dostala záchvat smiechu a nedokázala som sa zastavi. A potom som mu po telefonáte napísala sms, e je mi žúto, e rozprával len o sebe a vôbec ho nezaujímala moja dcéra, ale e som sa aspoň dobre nasmiala, posielam mu číslo môjho účtu a chcem 1,000,000 korún a e mi je ho dos žúto.
![]()
Emmo,
tak jak reagoval Tvůj bývalý přítel, to není nic neobvyklého. Nech ho jít, nepi nemá to cenu, on je teď jinde a jak se říká " na jiné vlně", nepochopí Tvoje pocity. Vím, co cítí, jak je Ti to líto, e mluví jen o sobě. Ale i takové věci se stávají a někteří mui, reagují i hůře ne on, kdy se zamilují, začnou "jiný ivot" a neexistují pro ani vlastní děti, nato aby něco vysvětlovali. Minulost hodí za hlavu a manelko, eno ty si poraď- vychovej děti a začni nový ivot. Něčím takovým nyní procházím a není to snadné.
Z vlastní zkuenosti Ti řeknu, buď ráda e se tak stalo teď a ne za několik let, kdyby Jste měli spolu vlastní dítě a proili kus ivota, bolest a zklamání pro Vás obě by byla daleko větí. Vechno to přejde, ale chce to čas.
Zvládne i Tvoje dcera.
Není tady
Emma napsal(a):
Mám skoro 7 ročnú dcérku. Pred mesiacom sa roziiel môj priatež so mnou. Nemal vysporiadaný svoj bývalý vzah. Chodili sme spolu len krátko (cca 5 mesiacov), ale o to intenzívnejie. Mojej dcérke vežmi prirástol k srdcu on, aj jeho pes. Chodili sme spolu na výlety po horách, učil ju liez po skalách, lyova, čítal jej kniku, cvičil s ňou karate, ak ma nechcela poslúchnu, dohovoril jej rozumnou formou, vdy neskôr uznala, e má pravdu. Jednoducho bol pre ňu vzorom mua, ktorý sa o ňu staral, zaujímal sa o jej detské problémiky a hlavne ju mal rád a vedel jej to da najavo. Dodnes za nimi smúti, plače doma, v kole. Určite cíti aj môj smútok, lebo odvtedy som oveža smutnejia, bez ivota, nič ma nebaví. Nevie pochopi prečo k nám u nechodí. A ja jej nechcem poveda, e nás opustil, lebo nemal jasno v tom, koho vlastne žúbi a kam patrí. Viem, e mi poviete, aby som sa vzchopila a začala sa jej viac venova. Ja ju milujem a aj jej to dávam najavo. A snaím sa s ňou smia, povzbudzova ju a hlavne zaujíma sa o ňu a rozpráva sa s ňou. Ona sa budí zo sna, sníva sa jej o nich, praje si, aby sa vrátili k nám. Neviem, či jej mám dovoli pestova v sebe nádej alebo jej nejakým spôsobom vysvetli, e u ich nikdy neuvidí, e odili z náho ivota... Plačem s ňou, ale tak, aby to ona nevidela, snaím sa by pokojná, ale vnútorne som vežmi, vežmi neastná. Vlastne smútime obidve za nimi. Obidve sme mali pocit, e sme konečne úplná rodina a tento sen sa nám rozplynul...Na leto som objednala dve dovolenky pre nás dve, snaím sa, aby bola čo najviac medzi svojimi rovesníkmi a preívala svoje detstvo.
Ako sa s tým smútkom a rozplynutým snom o úplnej rodine vysporiada. Nemám chu jej kadý rok predstavova nového mua, resp. ani nemám u o nich záujem a nemienim, aby mne a samozrejme aj mojej dcérke lámali srdce....
Dobry den
myslím e je potřebné s vaou dcerkou o jej smutkoch hovorit, čo najčastejie,mnie razt ale opakovaně a v priebehu aj nekolkych mesiacov sa jej prihovarat, byt jej nablizku a sdielat to čo cítí bez toho aby ste jej vysvetlovala čo sa vlastně stalo...veď aj tak to nechápete, trpíte aj vy, opustil vás obe. Take byt silná pre dceru a raz jej ukáza e s mumi to má cenu skúa a e keď to nevyjde tak to treba skusit znovu, to je lekcia ktoru do ivota dostaně, po tom keď ju niekdo opustí tak bude truchlit lahie a nevzdá to do budúcna. Drím moc palce. Pre dcerku by bolo dobre keby ste sa sama cez smutok preniesla aby ste ho po tom mohla zdielat, doporučujem pre vás navtívit terapeuta, trebars aj kraktodobo. Drím palce
Peter Pöthe:styrka:
Není tady
A je to tu zas. Ako som vyie písala v bolestivom, a stresujúcom rozpoloení môj neúspený príbeh lásky s dopadom na citlivú duičku mojej najmilovanejej dcérky.
Ubehol odvtedy nejaký čas. Ja osobne som sa ako-tak spamätala, opä som sa vrátila ku kamarátom, k mojím koníčkom a vrátila sa mi aj chu do ivota. No, poznačil ma tento rozchod a nielej to, ale aj ten neuveritežný smútok mojej dcérky, vo výbere ďažieho, resp. iadneho partnera. V podstate som sa uzavrela pred mumi, nikoho si nepripustím k telu a ani k dui. Ale toto nemá by príspevok o mne.
Včera ma moja dcérka opä prekvapila. Večer mi povedala, e v kole zase myslela na toho psíka..... Mono si pomyslíte, e je to hlúpos.... Ale keby ste ich videli spolu, tak pochopíte.... Spávali spolu, teda psík pri jej posteli, moja dcérka jej (sučke) urobila "pelech" zo svojej bábätkovskej (jej najmilej) deky, hrali sa spolu, no jednoducho boli ako keby jedna dua..... A v neposlednom rade spomínala aj na neho. Rozplakala sa, ialila za tým, e ich u nikdy neuvidí....psík ju u nikdy neoňuchá, neoblíe..... Proste, to definitívum ju vežmi, ale vežmi bolí. Pýtala sa ma, či nemám na neho číslo. Ja nemám, vymazala som ho a či nemám náhodou adresu na neho. Chce im proste napísa pár riadkov. Problém je v tom, e ja nechcem a nemôem dovoli, aby to spravila. Lebo on nás do svojho sveta nikdy nezobral. Vdy bol len on u nás alebo sme boli spolu na výletoch. Nemal vysporiadanú minulos so svojou bývalou priatežkou, s ktorou v tom čase (počas náho vzahu) stále býval. Ja som na neho stále nahnevaná za to, e nás do svojho neusporiadaného a nevysporiadaného ivota zatiahol a nami si chcel užahči rozchod a odchod od bývalej. Vlastne ja neviem, či to u opä nie je terajia..... Ale to je vlastne jedno, ja by som ho u nechcela naspä ani za svet!
Poraďte mi prosím, ako mám mojej dcérke vysvetli, e on o nás u naozaj nemá záujem a nejakým písaním listu by sa na tom nič nezmenilo?!?
Toti, dnes v noci sa jej sníval o tom sen, e im napísala a začali sme sa znovu kamaráti a boli sme opä úplná a astná rodinka. Ako jej to mám vyvráti a tým pádom ju sklama, nech si nestavia ruové vysnívané zámky.....?
Ďakujem za vetky pozitívne a aj negatívne reakcie.
Emma
Upravil(a) Emma (15. 11. 2006 15:10)
Není tady
Emma napsal(a):
A je to tu zas.
Ako som vyie písala v bolestivom, a stresujúcom rozpoloení môj neúspený príbeh lásky s dopadom na citlivú duičku mojej najmilovanejej dcérky.
Ubehol odvtedy nejaký čas. Ja osobne som sa ako-tak spamätala, opä som sa vrátila ku kamarátom, k mojím koníčkom a vrátila sa mi aj chu do ivota. No, poznačil ma tento rozchod a nielej to, ale aj ten neuveritežný smútok mojej dcérky, vo výbere ďažieho, resp. iadneho partnera. V podstate som sa uzavrela pred mumi, nikoho si nepripustím k telu a ani k dui. Ale toto nemá by príspevok o mne.
Včera ma moja dcérka opä prekvapila. Večer mi povedala, e v kole zase myslela na toho psíka..... Mono si pomyslíte, e je to hlúpos.... Ale keby ste ich videli spolu, tak pochopíte.... Spávali spolu, teda psík pri jej posteli, moja dcérka jej (sučke) urobila "pelech" zo svojej bábätkovskej (jej najmilej) deky, hrali sa spolu, no jednoducho boli ako keby jedna dua..... A v neposlednom rade spomínala aj na neho. Rozplakala sa, ialila za tým, e ich u nikdy neuvidí....psík ju u nikdy neoňuchá, neoblíe..... Proste, to definitívum ju vežmi, ale vežmi bolí. Pýtala sa ma, či nemám na neho číslo. Ja nemám, vymazala som ho a či nemám náhodou adresu na neho. Chce im proste napísa pár riadkov. Problém je v tom, e ja nechcem a nemôem dovoli, aby to spravila. Lebo on nás do svojho sveta nikdy nezobral. Vdy bol len on u nás alebo sme boli spolu na výletoch. Nemal vysporiadanú minulos so svojou bývalou priatežkou, s ktorou v tom čase (počas náho vzahu) stále býval. Ja som na neho stále nahnevaná za to, e nás do svojho neusporiadaného a nevysporiadaného ivota zatiahol a nami si chcel užahči rozchod a odchod od bývalej. Vlastne ja neviem, či to u opä nie je terajia..... Ale to je vlastne jedno, ja by som ho u nechcela naspä ani za svet!
Poraďte mi prosím, ako mám mojej dcérke vysvetli, e on o nás u naozaj nemá záujem a nejakým písaním listu by sa na tom nič nezmenilo?!?
Toti, dnes v noci sa jej sníval o tom sen, e im napísala a začali sme sa znovu kamaráti a boli sme opä úplná a astná rodinka. Ako jej to mám vyvráti a tým pádom ju sklama, nech si nestavia ruové vysnívané zámky.....?
Emma
Tak to je mi, Emmo, moc líto. Je těké radit v kadé cizí situaci - můu jen napsat, co si myslím, e bych dělala já na Tvém místě: dcerce bych otevřeně řekla, jak to celé vidí Ty a e Ty bys ádný dopis nepsala a e se bojí, aby nebyla zklamaná; ale pokud dcera chce, určitě bych jí nebránila v tom dopis napsat a poslat. Myslím, e jí to pomůe rozhodně víc ne ta nejistota, e by se třeba něco změnilo, kdyby napsala, ale nemůe.
A jetě dalí věc, co mě hned napadla, i kdy u jsem to před časem psala: nepřemýlalas o tom, e bys jí pořídila vlastního pejska? Myslím, e tohle by mohlo pomoct opravdu hodně.
Není tady
Emmo a nemohla bys dcerce koupit jejího vlastního psíka? Třeba by snáz zapoměla, kdy by se měla o koho starat!
Není tady
No asi jsme měly Mayo stejný nápad, e?
Není tady
lueta napsal(a):
No asi jsme měly Mayo stejný nápad, e?
Asi jo - e by telepatie?
Není tady
lueta napsal(a):
Emmo a nemohla bys dcerce koupit jejího vlastního psíka? Třeba by snáz zapoměla, kdy by se měla o koho starat!
To je práve to, čo som od vás vlastne nechcela poču. Moja mama má psíka, zlatunkého, ktorého má moja dcérka rada. Moja mama ju kadý deň vyzdvihuje zo koly, učí sa s ňou, take dcérka je so psíkom kadý deň.
Ja ako samoivitežka si psíka nemôem dovoli, jednak z finančného hžadiska a jednak z bytového. Bývame v malinkom bytíku, kde nám u pomaly veci "padajú" na hlavu....
Není tady
Emma napsal(a):
A je to tu zas.
Ako som vyie písala v bolestivom, a stresujúcom rozpoloení môj neúspený príbeh lásky s dopadom na citlivú duičku mojej najmilovanejej dcérky.
Emma
Emmo, já bych maličké koupila těňátko !!!!! Uvidí, e si ho zamiluje, naučí se nestarat jen sama o sebe, naučí se o vechno rozdělit a HLAVNĚ zapomene na psa tvého ex-přítele
Není tady
Emma napsal(a):
lueta napsal(a):
To je práve to, čo som od vás vlastne nechcela poču.
Moja mama má psíka, zlatunkého, ktorého má moja dcérka rada. Moja mama ju kadý deň vyzdvihuje zo koly, učí sa s ňou, take dcérka je so psíkom kadý deň.
Ja ako samoivitežka si psíka nemôem dovoli, jednak z finančného hžadiska a jednak z bytového. Bývame v malinkom bytíku, kde nám u pomaly veci "padajú" na hlavu....![]()
NO, a jak jste to teda zvladaly, kdy u tebe byl přítel ??
Já jsem toho nározu, e kdy se chce, vechno jde
Není tady
Vetci sme spali v jednej miestnosti. Take dos ztiesneno sme to zvládali. Ale na víkendy sa to ako-tak dalo. Ja si psíka naozaj nemôem dovoli aj kvôli času. Pracujem, mama sa mi stará o dcérku a ja si pre ňu chodím a večer po práci. Take psík by nám vežmi skomplikoval ivot. To nie sú výhovorky, to sú fakty. ivot samoivitežky nie je absolútne žahký, ale týmto sa saova nemienim a ani nechcem.
Skôr si myslím, e to nie je o psíkovi, ako skôr o tom pocite, e sme boli úplná rodina, ktorá sa mala rada. Totito aj dcérkyn tatino sa druhýkrát oenil, vyenil si dvoch vežkých chlapcov, presahoval sa s novou rodinou do rodinného domu, tam majú tie psíka. Moja sestra má psíka, take moja dcérka má psíkov okolo habadej. Viem, e ani jeden z nich jej nepatrí, ale blízkos nemého tvora jej naozaj nechýba.
Upravil(a) Emma (15. 11. 2006 16:08)
Není tady
Emmo, mám návrh. Kupte kočičku!! Myslím , e JDE o to aby měla dcerka SVÉ zvířátko. Bude se mít domů na co těit. A kočka je nenáročná. Měla jsem vdycky psy a teď máme kocourka. Kočce to nevadí kdy je půl dne doma sama. Stejně větinu času prospí. Ani ven s ní chodit nemusí. My máme britskou dvoubarevnou. Jsou to straně milé a přítulné kočky. Přimlouvám se!!
Upravil(a) lueta (15. 11. 2006 16:13)
Není tady
Stránky: 1 2