6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Mike napsal(a):
taonata napsal(a):
,,Kim nařídil bojovou pohotovost k raketovému útoku na základny USA."je to odpověď na přelet dvou amerických bombardérů nad Jiní Koreou.Tak tyhle provokace jsou hodně nebezpečné.
"Tisíce Severokorejců se v pátek sely na hlavním náměstí v Pchjongjangu, kde se konalo shromádění na podporu výzvy Kim Čong-una do zbraně proti Spojeným státům. Se skandováním "Smrt americkým imperialistům" a "Smete americké agresory" pochodovali vojáci a studenti 90 minut po Kim Ir-senově náměstí v centru Pchjongjangu."
Mě by fakt hrozně zajímalo, jestli ty lidičky to dělají spontánně, e tomu buď věří nebo e jsou "zblblý reimem", nebo jestli je tam na to náměstí někdo naene. Protoe neumím pochopit, e v zemi, kde je obrovská bída a v některých oblastech i hladomor, vyrazí uvědomělí občané radostně manifestovat do ulic proti "americkým imperialistům"...
Taky to nechápu,ale kdy se nad tím zamyslím,tak je to moná jako v některých sektách,lidi odevzdají majetek vůdci,pracují třeba i za málo jídla,dívky a mladé eny s ním spí a vichni jsou astní(nebo zblblí?).Sice to nechápu,ale nijak neodsuzuju,pokud tak chtějí ít,je to jejich věc. Nebo to můe být i tak jako u nás,kdy měl přijet Klaus do naeho města,tak na náměstí nahnali středokoláky a ti nadeně vítali,tak jsem si u toho vzpomněla na komunisty. Ale těch provokací se docela bojím.
Upravil(a) taonata (29. 3. 2013 9:55)
Není tady
taonata, tady je účelem skutečně vyprovokovat válku. Dnes se k tomu úspěně pouívají různá embarga, kdy stát sám o sobě zbídačuje prostě nedostatkem, tím potve lidi proti vlastní vládě, pokud ta to nenasměřuje proti těm, kteří embargo uvalí. Slabí povahy to vyprovokuje k nějaké vojenské akci, která potom slouí jako záminka pro vpád cizích vojsk do té země, její zpustoení atd. Scénář je pořád stejný. Agrese není jen přímá vojenská akce, ale začíná právě těmi embargy a provokacemi různého typu. Nakonec se to v médiích vechno hodí na tu dotyčnou zbídačenou zemi. Je to hnus.
Není tady
KALIK napsal(a):
taonata, tady je účelem skutečně vyprovokovat válku. Dnes se k tomu úspěně pouívají různá embarga, kdy stát sám o sobě zbídačuje prostě nedostatkem, tím potve lidi proti vlastní vládě, pokud ta to nenasměřuje proti těm, kteří embargo uvalí. Slabí povahy to vyprovokuje k nějaké vojenské akci, která potom slouí jako záminka pro vpád cizích vojsk do té země, její zpustoení atd. Scénář je pořád stejný. Agrese není jen přímá vojenská akce, ale začíná právě těmi embargy a provokacemi různého typu. Nakonec se to v médiích vechno hodí na tu dotyčnou zbídačenou zemi. Je to hnus.
Cha cha. Bavím se.
Není tady
Sem si říkal, e se brzo ukáe Nedalo ti to, co?
Není tady
KALIK napsal(a):
Tak tak s tím embargem, má pravdu,je to váně hnus.S Kubou se to nepovedlo,ale stále to zkouejí jinde.Já jsem jen nedovedla pochopit to nadení,odhodlání,nebo jak bych to napsala.Asi to bude,,zoufalí lidé,dělají zoufalé věci."
Není tady
Petr100 napsal(a):
KALIK napsal(a):
Cha cha. Bavím se.
Ahoj,jsem ráda,e jsi se ukázal. Jen mě mrzí,e se baví,e tě zrovna tohle pobavilo.
Není tady
taonata napsal(a):
Tak tak s tím embargem, má pravdu,je to váně hnus.S Kubou se to nepovedlo,ale stále to zkouejí jinde.Já jsem jen nedovedla pochopit to nadení,odhodlání,nebo jak bych to napsala.Asi to bude,,zoufalí lidé,dělají zoufalé věci."
Je potřeba si uvědomit, e KLDR je velmi uzavřený stát, stejně jako jsme byli my a celý východní blok. Zprávy jsou velmi sporé, často propagandisticky deformované a to z obou stran. Novinám bych nevěřil ani noc mezi očima. Skutečnost bude o mnoho více barvitějí,ne jak nám jí prezentují.
Není tady
KALIK napsal(a):
Je potřeba si uvědomit, e KLDR je velmi uzavřený stát, stejně jako jsme byli my a celý východní blok.
Kaliku, já si myslím, e a takhle jsme uzavřený nebyli...
Ale můe být pravdou, e ty lidi jsou tak zfanatizovaný nebo co, e "velkého Kima" (a u to byl ten či onen) nevidí jako diktátora, ale jako svého vůdce...
Upravil(a) Mike (29. 3. 2013 10:26)
Není tady
Mike napsal(a):
KALIK napsal(a):
Je potřeba si uvědomit, e KLDR je velmi uzavřený stát, stejně jako jsme byli my a celý východní blok.
Kaliku, já si myslím, e a takhle jsme uzavřený nebyli...
Ale můe být pravdou, e ty lidi jsou tak zfanatizovaný nebo co, e "velkého Kima" (a u to byl ten či onen) nevidí jako diktátora, ale jako svého vůdce...
Nebo tím embargem ,bídou,jsou zahnáni do kouta a nevidí jiné východisko,jen se bránit? Nevím,jen tak přemýlím,jak píe Kalik,novinám se věřit nedá,nevíme jak to tam vypadá.
Není tady
Proč byli lidi zfanatizovaný Hitlerem? Ono asi ne vichni a kolik jich bylo? Hodně v tom udělala právě audiovizuální technika a propaganda, dnes PR, reklama atd. Izoluje-li lidi od ostatních informací cpe do nich horem dolem propagandu, tak se stane asi tohleto. Chce to trochu intuice a otevřenou hlavu a srdce, pak tě jen tak nezblbnou
Není tady
Já si myslím, e větina lidí v Severní Koreji nejsou zfanatizovaní, jen se prostě bojí a tak dělají vechno, co se jim nařídí. Kdy umřel ten jejich minulý Kim, tak tam jakousi enu odsoudili za to, e málo plakala. Tak se nedivím, e pochodují po náměstí a vykřikují hesla. Mají prostě strach.
Ale určitě je tam i dost fanatiků a nedivím se, vdy jsou od kolky masírovaní hlava nehlava, nemají přístup ke svobodným informacím.
Je mi jich líto a doufám, e to nedopadne tak, e fakt vyprovokují nějaký útok a Američani jim tam nehodí nějakou tu atomovku.
Přála bych jim, aby se osvobodili a připojili se ke svým jiním sousedům.
Není tady
KALIK napsal(a):
Proč byli lidi zfanatizovaný Hitlerem?
To má pravdu. Hitler taky uměl národu pojmenovat "nepřítele"...
Není tady
Já bych jim přál přístup k pravdivým informacím, ale to bych chtěl asi moc.
Není tady
KALIK napsal(a):
To jo. Ani bych se nedivil, kdyby tam byl za internet trest smrti, nebo aspoň 20 let v lágru...
Není tady
Mike napsal(a):
To má pravdu. Hitler taky uměl národu pojmenovat "nepřítele"...
Jo, svět je dualistický a i lidé jsou dualističtí. Pokud nechápou, kdo jsou, co tady na tom světě dělají, proč sem přili, pokud zapomenou na princip Jednoty, pak je snadné jim předhodit nepřítele. Vnějí nepřítel není nic jiného ne neláska nás samých k nám samotným. Je to ono slavné zrcadlo
Není tady
Mike napsal(a):
KALIK napsal(a):
To jo. Ani bych se nedivil, kdyby tam byl za internet trest smrti, nebo aspoň 20 let v lágru...
Internet je poslední svobodný ostrůvek v moři lí a propagandy. Nicméně i na internetu je nutno dost silně filtrovat informace od těch zdeformovaných. Respektive, vechny jsou pravdivé, jen brané z toho či onoho úhlu pohledu. Člověk k sobě přitahuje takové informace, jaký on sám je.
Není tady
Ivana napsal(a):
Já si myslím, e větina lidí v Severní Koreji nejsou zfanatizovaní, jen se prostě bojí a tak dělají vechno, co se jim nařídí. Kdy umřel ten jejich minulý Kim, tak tam jakousi enu odsoudili za to, e málo plakala. Tak se nedivím, e pochodují po náměstí a vykřikují hesla. Mají prostě strach.
Ale určitě je tam i dost fanatiků a nedivím se, vdy jsou od kolky masírovaní hlava nehlava, nemají přístup ke svobodným informacím.
Je mi jich líto a doufám, e to nedopadne tak, e fakt vyprovokují nějaký útok a Američani jim tam nehodí nějakou tu atomovku.
Já bych jim přála,aby je nikdo neosvobozoval,aby mohli oni rozhodovat o své zemi, svobodně obchodovat.Tím by bylo víc práce,nebyla by tam taková bída,dostali by se z izolace.
Není tady
taonata napsal(a):
Já bych jim přála,aby je nikdo neosvobozoval,aby mohli oni rozhodovat o své zemi, svobodně obchodovat.
Já bych jim to přál taky, jene vzpomeň si na to, jak jsme za komančů "dreli hubu a krok" (tedy větina národa), pokud jsme nechtěli mít problémy... co teprve v takový zemi, kde je určitě o dost tuí reim, ne byl tehdy u nás...
Není tady
Mike napsal(a):
taonata napsal(a):
Já bych jim přála,aby je nikdo neosvobozoval,aby mohli oni rozhodovat o své zemi, svobodně obchodovat.
Já bych jim to přál taky, jene vzpomeň si na to, jak jsme za komančů "dreli hubu a krok" (tedy větina národa), pokud jsme nechtěli mít problémy... co teprve v takový zemi, kde je určitě o dost tuí reim, ne byl tehdy u nás...
A vzpomeň si,e u nás to bylo z důvodu osvobození a taky se podívej,jak moc jsou svobodni tam,kde je osvobozuje někdo dnes. A jak psali o nás na západě a u nás o západě.
Není tady
Ivana napsal(a):
Já taky nejsem moc na to materiálno.
Moje slova. Ja ani nemam fritezu, mrazak a mikrovlnu a spoustu veci, ktere na trhu leti. Do toho bych neinvestovala. Nemam ani vlastni pracku.
jedinne co me za investici stoji je Nesspreso na kafe, ale to uz mam taky asi 10 let. Mobily tak yzadny zajem, musim jen koupit, kdyz se rozbijou.
Auto mam potrebuji ho na jizdy po Evrope a na transport a rovnez do prace. Nenakupuji skoro nic. Obchodni centra me desi, nechodim tam. POkud, tak si sednu do nejblizsi kavarny na kafe. Sama si dokonce obcas neco usiju. Radsi nez nakoupim. Obstrihni so klidne Diora.
Radsi mam knihy, divadlo, muzea a pamatky.
Není tady
Ivana napsal(a):
Napsala s to presne. Boji se a proto pristoupi ze strachu o zivot na obecne zfanatizovani. Nikdo nevi kdo ho kontroluje. To co jsem si precetla mi stacilo. Je to naproste peklo. Nemohou se nikde zeptat, informovat se. Nemohou dikutovat.
Není tady
Mike napsal(a):
Myslí, e dnes je to jiný
Není tady
No samozřejmě, není to růové, ale bledě modré.
Není tady
taonata napsal(a):
Zajimavy, jak lidi protestuji proti embargu Kuby. Kuba se nekdy prred padesati lety portavila proti imperialistum a hlavne proti USA. Dokonce to bylo na hranici valky. Samozrejme, ze embargo existuje ( i kdyz ne doslova, Kuby zij ez dolaru od emigrantu v USA), uz jen z toho duvvodu. ze je ponekud zvlastni nekomu temer vyhlasit valku, nenavidet jeho system, biti sev prsa, ze jsme na imperialistech nezavisli at zije svoboda....... a pak od nej zadat hospodarskou pomoc a spolupraci. Usmevne. Proto to embargo.
Není tady
sahleb napsal(a):
Zajimavy, jak lidi protestuji proti embargu Kuby. Kuba se nekdy prred padesati lety portavila proti imperialistum a hlavne proti USA. Dokonce to bylo na hranici valky. Samozrejme, ze embargo existuje ( i kdyz ne doslova, Kuby zij ez dolaru od emigrantu v USA), uz jen z toho duvvodu. ze je ponekud zvlastni nekomu temer vyhlasit valku, nenavidet jeho system, biti sev prsa, ze jsme na imperialistech nezavisli at zije svoboda....... a pak od nej zadat hospodarskou pomoc a spolupraci. Usmevne. Proto to embargo.
To ti Kubánci ty dolary jedí? Mi to nějak nejde do hlavy. K čemu jim jsou dolary, kdy si za ně stejně nemohou nic koupit. Embargo mají z jakého důvodu, moc jsem to nepochopil.
Není tady