6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Stát patně nehospodaří, to jen patní hospodáři. Stát je jen instituce, forma, kterou spravují lidé.
Není tady
KALIK napsal(a):
Tady se nebavíme, jestli mají peníze být krví systému, ale e jí jsou.
S tím souhlasím. Ani s tebou, Kaliku, ale neumím v tomhle směru najít společnou řeč. Nemluvím přece o tíivé sociální situaci a nedostatku naich spoluobčanů, sousedů a tak, ale nejsem schopná vám svůj pohled srozumitelně vysvětlit, take jdu od toho.
Není tady
KALIK napsal(a):
Stát patně nehospodaří, to jen patní hospodáři. Stát je jen instituce, forma, kterou spravují lidé.
Slovíčkaří ....to je přece kadému jasné.
Není tady
Daphné napsal(a):
taonata napsal(a):
Daphné,u nás z esti továren zůstaly jen dvě,někteří zaměstnanci nali práci jinde,ale je jich dost co se jim práci nepodařilo sehnat.Znám rodinu,dvě děti,máma i táta bez práce,táta je po úrazu,přiel o částečný invalidní důchod.Těkou práci dělat nemůe,přes léto se mu podaří sehnat brigádu,ale i to u čím dál hůř.Peníze si etří na zimu,přes léto je jim dobře,občas něco sklidí z pole, oklepou v aleji jablka,ípky,houby do výkupu.Má pravdu,přehnala jsem to,nakonec mají vdycky děti alespoň něco k jídlu.Bydlí v nájmu,rádi by li do meního bytu,zrovna tak jako známá seniorka,ale byty nejsou.Ta paní má malý důchod,u prodala vechny perky,obrazy a teď rozprodává nábytek a bojí se budoucnosti.Jsou chudí,ale ani jeden z nich není spokojený ani vyrovnaný se svým ivotem a myslím si,e po bohatství ani netouí,moná by jim stačil takový ten obyčejný ivot.Proto mě třeba tve,e na jednu stranu seberou lidem invalidní důchody a na druhou stranu peníze čím mizí neznámo(nebo i známo)kam.
Já s tebou souhlasím, stát u dlouho hospodaří patně a moná čím dál hůř - a líp asi hned tak nebude.
Přesto si myslím, e se míjíme, e píeme kadá o něčem jiném.
Myslí,duchovno,materiálno,čivava,vlčáci? Nic není černobílé i já si umím vychutnat procházku v lese,lehnout si na mezi,dívat se jen tak do nebe a pozorovat mraky.Nepotřebuju kaviár na zlatém podnosu.Prostě mě jen tve,bezohlednost k přírodě,k lidem,to e podnikatel nazve nezaměstnané línými přísavkami,politik ivnostníky parazity,denně se píe jak se pomalu veřejně rozkrádají státní finance.Vím,e s tím nikdo z nás nic moc neudělá,ale je tu chlíveček,co vás pálí v politice a tak to sem píu.Neznamená to,e nejsem spokojená se svým ivotem,jen píu co mě tve a jsem ráda,e to můu napsat.
Není tady
Daphné napsal(a):
KALIK napsal(a):
Slovíčkaří ....to je přece kadému jasné.
Zdánlivě to vypadá jako slovíčkaření, ale mnozí prostě nerozliují a kdy patně hospodaří politik, zruit chtějí potom rovnou stát. Dochází potom k různým absurditám.
Není tady
taonata napsal(a):
Myslí,duchovno,materiálno,čivava,vlčáci? Nic není černobílé i já si umím vychutnat procházku v lese,lehnout si na mezi,dívat se jen tak do nebe a pozorovat mraky.Nepotřebuju kaviár na zlatém podnosu.Prostě mě jen tve,bezohlednost k přírodě,k lidem,to e podnikatel nazve nezaměstnané línými přísavkami,politik ivnostníky parazity,denně se píe jak se pomalu veřejně rozkrádají státní finance.Vím,e s tím nikdo z nás nic moc neudělá,ale je tu chlíveček,co vás pálí v politice a tak to sem píu.Neznamená to,e nejsem spokojená se svým ivotem,jen píu co mě tve a jsem ráda,e to můu napsat.
Co se týká první věty - nemyslím. Nepíu o "přízemnosti" pohledu, nebo co - s vlčáky nic nechápu..
Ví, Tao, pokud budu ít astně, spokojeně a vyrovnaně (co není toté jako v dostatku, ale samozřejmě je dostatek lepí ), tak si například o podnikateli, který nazývá nezaměstnané přísavkami, pomyslím svoje - kdoví, proč takhle upoutí páru on, a kde se mu to vrátí nebo vrací. O politikovi, co nazývá ivnostníky parazity (a o mnohých jiných výrocích politiků) si pomyslím toté....ale ádný strom neroste do nebe.
Jednu a tuté věc nevidí ani dva lidé stejně, záleí na jejich momentálním rozpoloení, situaci a rozhledu....a v osobní nespokojenosti si najdou zástupný problém k uputění té páry. Politika je oblast, kde se dá pára upustit vdycky
A zná to - boe, dej mi sílu změnit to, co změnit dokáu. Dej mi trpělivost, abych dokázal snáet věci, které změnit nemohu a dej mi moudrost, abych obojí od sebe odliil
Není tady
Politika je oblast, kde se dá pára upustit vdycky
Nazvala bych to spí "nevidí si do huby"... taková ta bohorovnost, kdy je pod dotyčnýho rozliovací schopnost existence "těch ostatních" (parazitů, například) - co mu tleskat v ádným případě nebudou.
Není tady
Daphné napsal(a):
taonata napsal(a):
Co se týká první věty - nemyslím. Nepíu o "přízemnosti" pohledu, nebo co - s vlčáky nic nechápu..
Ví, Tao, pokud budu ít astně, spokojeně a vyrovnaně (co není toté jako v dostatku, ale samozřejmě je dostatek lepí ), tak si například o podnikateli, který nazývá nezaměstnané přísavkami, pomyslím svoje - kdoví, proč takhle upoutí páru on, a kde se mu to vrátí nebo vrací. O politikovi, co nazývá ivnostníky parazity (a o mnohých jiných výrocích politiků) si pomyslím toté....ale ádný strom neroste do nebe.
Jednu a tuté věc nevidí ani dva lidé stejně, záleí na jejich momentálním rozpoloení, situaci a rozhledu....a v osobní nespokojenosti si najdou zástupný problém k uputění té páry. Politika je oblast, kde se dá pára upustit vdycky
A zná to - boe, dej mi sílu změnit to, co změnit dokáu. Dej mi trpělivost, abych dokázal snáet věci, které změnit nemohu a dej mi moudrost, abych obojí od sebe odliil
Ti pejsci,to bylo jen takové pouchování před volbou prezidenta a moná,e jsem zvojtila tu rasu. Jestli jsem dobře porozuměla,tak si myslí,e sem píu proto,e nejsem spokojena...a asi má i trochu pravdu.Bolí mě noha,mám hodně času a tak si vímám věcí,na které běně čas nemám .Vypadá to ale,e se to brzy změní , já začnu cvičit a na příspěvky čas mít nebudu .V jednom,ale s tebou nesouhlasím,nestačí si jen myslet,e někomu neroste strom a do nebe,je třeba dát nějaké mantinely,protoe někomu na úkor jiného rostou.Bohuel ale nevím,co s tím a tak píu alespoň sem.
Upravil(a) taonata (27. 3. 2013 14:33)
Není tady
No, ono kdy člověk musí neustále počítat kadičkou korunku, musí denně přemýlet, jestli kdy si dneska koupí jogurt, jestli bude mít i zítra, nebo jen suchý rohlík, kdy si nemůe ani zajít s kamarádkou na kafe nebo si zaplavat, o kině a divadle nebo nějakém koncertě ani nemluvě, tak se tvůj ivot zreguluje jen na přeívání. Jo, jít do přírody je fajn, ale kdy nemá ani na autobus, aby ses popovezla kousek, kde to nezná jako svý boty, to je dost hrozné.
V tomhle souhlasím s Marxem - materiálno je základna, duchovno nadstavba. Nejdřív musí uspokoji svoje základní lidské potřeby, a pak můe přemýlet i nad něčím víc. Kdy se tvůj ivot zredukuje pouze na uspokojování těch nejzákladnějích materiálních potřeb a jetě musí vytloukat klín klínem, tak to není nic moc.
Není tady
No, přesně tohleto jsem čekal, e se ÚS vyhne meritu věci.
Klaus se nebude zodpovídat z údajné velezrady, řízení zastaveno
http://www.ceskenoviny.cz/zpravy/klaus- … eno/919276
Není tady
Ivana napsal(a):
No, ono kdy člověk musí neustále počítat kadičkou korunku, musí denně přemýlet, jestli kdy si dneska koupí jogurt, jestli bude mít i zítra, nebo jen suchý rohlík, kdy si nemůe ani zajít s kamarádkou na kafe nebo si zaplavat, o kině a divadle nebo nějakém koncertě ani nemluvě, tak se tvůj ivot zreguluje jen na přeívání. Jo, jít do přírody je fajn, ale kdy nemá ani na autobus, aby ses popovezla kousek, kde to nezná jako svý boty, to je dost hrozné.
V tomhle souhlasím s Marxem - materiálno je základna, duchovno nadstavba. Nejdřív musí uspokoji svoje základní lidské potřeby, a pak můe přemýlet i nad něčím víc. Kdy se tvůj ivot zredukuje pouze na uspokojování těch nejzákladnějích materiálních potřeb a jetě musí vytloukat klín klínem, tak to není nic moc.
Je to tak - kdy člověku nepřidají několik let ani stovku, zatímco měsíční náklady se zvyují často pekelným tempem (a teď vůbec nemyslím nějaký zvýení DPH o 1%, to by člověk nějak vydejchal, ale jak se furt zdrauje elektřina, topení, voda - kadý rok platíme nikoli o několik destikorun, ale o několik stovek měsíčně... tedy náklady, které se prostě platit musí), tak je logický, e člověk musí ubrat tam, co relativně "nepotřebuje"...
Já s tím Marxovým materialismem souhlasím taky, a to určitě nejsem komunista...
Upravil(a) Mike (27. 3. 2013 19:55)
Není tady
Mike napsal(a):
Ivana napsal(a):
V tomhle souhlasím s Marxem - materiálno je základna, duchovno nadstavba. Nejdřív musí uspokoji svoje základní lidské potřeby, a pak můe přemýlet i nad něčím víc. Kdy se tvůj ivot zredukuje pouze na uspokojování těch nejzákladnějích materiálních potřeb a jetě musí vytloukat klín klínem, tak to není nic moc.Je to tak - kdy člověku nepřidají několik let ani stovku, zatímco měsíční náklady se zvyují často pekelným tempem (a teď vůbec nemyslím nějaký zvýení DPH o 1%, to by člověk nějak vydejchal, ale jak se furt zdrauje elektřina, topení, voda - kadý rok platíme nikoli o několik destikorun, ale o několik stovek měsíčně... tedy náklady, které se prostě platit musí), tak je logický, e člověk musí ubrat tam, co relativně "nepotřebuje"...
Já s tím Marxovým materialismem souhlasím taky, a to určitě nejsem komunista...
To já Mikei taky ne, ani jsem nikdy nebyla.
Není tady
Drzost a samolibost tohoto pána se fakt nebes dotýká:
http://zpravy.idnes.cz/zalobci-na-klaus … domaci_kop
Není tady
Ivana napsal(a):
Pak bychom si měli ujasnit pojem "duchovno". Myslím, e právě v tomhle se míjíme.
Já ho povauju za nedílnou součást osobnosti, kde je ideálně "materiálno" a "duchovno" v rovnováze. Mockrát jsem přemýlela, proč dva lidi v přiblině stejné ivotní situaci reagují a chovají se naprosto odlině, a teď si myslím, e to záleí právě na míře vyrovnanosti těch dvou sloek osobnosti. Netýká se to jen hmotné nouze, ale vpodstatě při vech ivotních úskalích se tahle ne/rovnováha projeví. Jasně, e tam působí jetě jiné vlivy, ale tyhle jsou základní. Myslím si, e materiálno/duchovně vybalancovaný člověk snáí i ivotní zádrhely mnohem vyrovnaněji.
Není tady
Bohuel dnení společnost je velice materiální. Za příklad jsou dáváni lidé, kteří mají majetek, kteří cílevědomě postupují stále vý na svých pracovních pozicích. U méně se mluví o sounáleitosti, toleranci, ochotě. Mluví se jen o jednotlivcích a o tom, jak si má kadý budovat svůj úspěch a nekoukat na ostatní. Vdy ti, co jsou bez práce si za to mohou větinou sami, jeliko jsou neschopní...Nezaslouí si naí pomoci. Jen vysávají. Vlastně by ani volit neměli...Je to smutné.
Co se týče poměru matriálna/duchovna - nepovauji se z příli materiálního člověka, nemám auto, nepovauji za nutné se obklopovat různými věcmi. Ale jako samoivitelka prostě musím mít ten základ - musím mít peníze na jídlo a bydlení. Pokud bych je neměla, nemyslela bych opravdu na nic jiného.
Jinak je pravda co píe Daphné o spokojenosti či nespokojenost lidí ve stejných ivotních situacích. Ale zase - kdy kolem sebe neslyí nic jiného ne jak je "in" to a to a jak je potřeba vlastnit, je hodně lidí, kteří tomu podlehnou, jen aby nebyli okolím povaováni za socky. Jsou potom schopni si vzít půjčku na lepí auto, na novějí nábytek a já nevím na co vechno. Přitom to ve je v podstatě nepotřebné. Ale okolí dokáe být kruté. I zde se najde hodně lidí, kteří automaticky povaují lidi, kteří se hlásí k levici za nefachčenka a neschopy. A situace před volbami, málokdo si dovolí hlásit se veřejně k levici, jeliko je hned arogantně napadán. Tak někteří lidi raděj svůj názor neříkají. Tak to prostě je.
Není tady
Já taky nejsem moc na to materiálno. Nemám auto, ani ho nechci, mobil jsem měla 8 let a kdyby se nepokazil, mám ho dosud. Nebaví mě nakupovat a jediné, čeho mám opravdu hodně, jsou kníky. Nikdy jsem nechtěla mít vilu, obrovské auto, plno botů, kabelek a hader.
Ale, jak píe Judyna, člověk musí mít určitou sumu peněz, aby právě na to materiálno myslet nemusel. Jakmile je to tak, e nevycházíte s penězi ani na ty normální lidské potřeby, tak prostě nějaké duchovno člověka vůbec nezajímá. Myslí pak jenom na peníze, na to, jak přeít, na jídlo, na to, jak si udret střechu nad hlavou, teplo a světlo.
Není tady
Já u pomalu začínám být alergická na termíny "pravice" a "levice", připadá mi to jako kamuflá. Nejlepí pro mě je zdravý rozum hospodáře a sociální cítění tého - a je mi vpodstatě jedno, jakou barvu ály či květiny nebo podobného symbolu má. "Pravice a levice" a boje mezi nimi jsou jen hry ke zmatení veřejnosti, řekla bych.
Není tady
Daphné napsal(a):
Já u pomalu začínám být alergická na termíny "pravice" a "levice", připadá mi to jako kamuflá. Nejlepí pro mě je zdravý rozum hospodáře a sociální cítění tého - a je mi vpodstatě jedno, jakou barvu ály či květiny nebo podobného symbolu má. "Pravice a levice" a boje mezi nimi jsou jen hry ke zmatení veřejnosti, řekla bych.
Tak tak.
Není tady
Ano, chytřejí si na pravici a levici nehrají, ale je stále dost těch (moná o větina), kteří ano a co si budeme povídat, být prravičát, to povauje mnoho lidí za IN, přestoe jdou samo proti sobě. To je ta iracionalita lidí hlásící se k pravici. Těch dolních 10 mil by se mělo logicky hlásit k levici, kdy u
Není tady
Judyna napsal(a):
Bohuel dnení společnost je velice materiální.
Ono toti lidem nic moc jinýho bohuel nezbejvá...
Pokud musím furt přemýlet, kdy si chci něco koupit (a teď nemyslím situaci, e bych si chtěl koupit třeba jachtu), jestli na to mám, a hlavně jestli mi zbyde na jiné, nutnějí věci, pak není divu, e si lidé odepřou to "duchovno", tedy např. nákup knihy, návtěvu divadla apod., aby zejtra ráno nemuseli vejkat k snídani suchej rohlík...
Není tady
No nezbývá....Hele já se synem iju celý ivot z jednoho platu (tedy syn si od 15 přivydělává), přesto jsem teda na kulturu vdycky měla. Ale to je o těch prioritách - pro mě třeba není důleité auto nebo nové nablýskané věci. Stačí funkční a zachovalé. A vůbec - pro potěchu ducha si stejně nejvíc chodím do přírody a to nic nestojí.
Ale nepolemizuji s Tebou. Kdybych ztratila práci či onemocněla, jde vekeré duchovno stranou.
Není tady
Co kdybychom ten neastný výraz duchovno zaměnili za "psýché"? Moná to bude srozumitelnějí.....take kdybys, Judy, ztratila práci či odemocněla, psýché by rozhodně nela stranou, naopak by moná měla spoustu práce s vyrovnáváním se s daným stavem, s jeho vybalancováním Moná by psýché pozvala na pomoc i to duchovno
Upravil(a) Daphné (29. 3. 2013 0:43)
Není tady
-daph, pořád mi není jasné, co to to psýché podle tebe je, protoe mluví o něčem, co má kadý člověk ve stejné míře, jen to pouívá jinak. Někdo psýché pouívá na vynalézání věcí, někdo na léčení, někdo na esoteriku atd.
Není tady
,,Kim nařídil bojovou pohotovost k raketovému útoku na základny USA."je to odpověď na přelet dvou amerických bombardérů nad Jiní Koreou.Tak tyhle provokace jsou hodně nebezpečné.
Není tady
taonata napsal(a):
,,Kim nařídil bojovou pohotovost k raketovému útoku na základny USA."je to odpověď na přelet dvou amerických bombardérů nad Jiní Koreou.Tak tyhle provokace jsou hodně nebezpečné.
"Tisíce Severokorejců se v pátek sely na hlavním náměstí v Pchjongjangu, kde se konalo shromádění na podporu výzvy Kim Čong-una do zbraně proti Spojeným státům. Se skandováním "Smrt americkým imperialistům" a "Smete americké agresory" pochodovali vojáci a studenti 90 minut po Kim Ir-senově náměstí v centru Pchjongjangu."
Mě by fakt hrozně zajímalo, jestli ty lidičky to dělají spontánně, e tomu buď věří nebo e jsou "zblblý reimem", nebo jestli je tam na to náměstí někdo naene. Protoe neumím pochopit, e v zemi, kde je obrovská bída a v některých oblastech i hladomor, vyrazí uvědomělí občané radostně manifestovat do ulic proti "americkým imperialistům"...
Upravil(a) Mike (29. 3. 2013 9:36)
Není tady