Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 27. 3. 2013 9:30

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Město piva

Re: CHAT : Co nás v politice pálí 10

Stát špatně nehospodaří, to jen špatní hospodáři. Stát je jen instituce, forma, kterou spravují lidé.

Neni nic horšího, než když hlupák dostane myšlenku o které nepochybuje.

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#27 27. 3. 2013 9:46

Daphné
♥♥♥♥♥♥-

KALIK napsal(a):

Tady se nebavíme, jestli mají peníze být krví systému, ale že jí jsou.

S tím souhlasím. Ani s tebou, Kaliku, ale neumím v tomhle směru najít společnou řeč. Nemluvím přece o tíživé sociální situaci a nedostatku našich spoluobčanů, sousedů a tak, ale nejsem schopná vám svůj pohled srozumitelně vysvětlit, takže jdu od toho. kapitulation

Není tady

#28 27. 3. 2013 9:48

Daphné
♥♥♥♥♥♥-

KALIK napsal(a):

Stát špatně nehospodaří, to jen špatní hospodáři. Stát je jen instituce, forma, kterou spravují lidé.

Slovíčkaříš big_smile....to je přece každému jasné.

Není tady

#29 27. 3. 2013 9:58

taonata
♥♥♥♥♥♥-

Daphné napsal(a):

taonata napsal(a):

Daphné,u nás z šesti továren zůstaly jen dvě,někteří zaměstnanci našli práci jinde,ale je jich dost co se jim práci nepodařilo sehnat.Znám rodinu,dvě děti,máma i táta bez práce,táta je po úrazu,přišel o částečný invalidní důchod.Těžkou práci dělat nemůže,přes léto se mu podaří sehnat brigádu,ale i to už čím dál hůř.Peníze si šetří na zimu,přes léto je jim dobře,občas něco sklidí z pole, oklepou v aleji jablka,šípky,houby do výkupu.Mᚠpravdu,přehnala jsem to,nakonec mají vždycky děti alespoň něco k jídlu.Bydlí v nájmu,rádi by šli do menšího bytu,zrovna tak jako známá seniorka,ale byty nejsou.Ta paní má malý důchod,už prodala všechny šperky,obrazy a teď rozprodává nábytek a bojí se budoucnosti.Jsou chudí,ale ani jeden z nich není spokojený ani vyrovnaný se svým životem a myslím si,že po bohatství ani netouží,možná by jim stačil takový ten obyčejný život.Proto mě třeba štve,že na jednu stranu seberou lidem invalidní důchody a na druhou stranu peníze čím mizí neznámo(nebo i známo)kam.

Já s tebou souhlasím, stát už dlouho hospodaří špatně a možná čím dál hůř - a líp asi hned tak nebude.
Přesto si myslím, že se míjíme, že píšeme každá o něčem jiném. kapitulation

Myslíš,duchovno,materiálno,čivava,vlčáci? big_smile  Nic není černobílé i já si umím vychutnat procházku v lese,lehnout si na mezi,dívat se jen tak do nebe a pozorovat mraky.Nepotřebuju kaviár na zlatém podnosu.Prostě mě jen štve,bezohlednost k přírodě,k lidem,to že podnikatel nazve nezaměstnané línými přísavkami,politik živnostníky parazity,denně se píše jak se pomalu veřejně rozkrádají státní finance.Vím,že s tím nikdo z nás nic moc neudělá,ale je tu chlíveček,co vás pálí v politice a tak to sem píšu.Neznamená to,že nejsem spokojená se svým životem,jen píšu co mě štve a jsem ráda,že to můžu napsat. smile

Žádný člověk není tak chudý,aby nemohl darovat úsměv.

Není tady

#30 27. 3. 2013 10:27

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥

Daphné napsal(a):

KALIK napsal(a):

Slovíčkaříš big_smile....to je přece každému jasné.

Zdánlivě to vypadá jako slovíčkaření, ale mnozí prostě nerozlišují a když špatně hospodaří politik, zrušit chtějí potom rovnou stát. Dochází potom k různým absurditám.

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#31 27. 3. 2013 13:31

Daphné
♥♥♥♥♥♥-

taonata napsal(a):

Myslíš,duchovno,materiálno,čivava,vlčáci? big_smile  Nic není černobílé i já si umím vychutnat procházku v lese,lehnout si na mezi,dívat se jen tak do nebe a pozorovat mraky.Nepotřebuju kaviár na zlatém podnosu.Prostě mě jen štve,bezohlednost k přírodě,k lidem,to že podnikatel nazve nezaměstnané línými přísavkami,politik živnostníky parazity,denně se píše jak se pomalu veřejně rozkrádají státní finance.Vím,že s tím nikdo z nás nic moc neudělá,ale je tu chlíveček,co vás pálí v politice a tak to sem píšu.Neznamená to,že nejsem spokojená se svým životem,jen píšu co mě štve a jsem ráda,že to můžu napsat. smile

Co se týká první věty - nemyslím. Nepíšu o "přízemnosti" pohledu, nebo co - s vlčáky nic nechápu..
Víš, Tao, pokud budu žít šastně, spokojeně a vyrovnaně (což není totéž jako v dostatku, ale samozřejmě je dostatek lepší smile), tak si například o podnikateli, který nazývá nezaměstnané přísavkami, pomyslím svoje - kdoví, proč takhle upouští páru on, a kde se mu to vrátí nebo vrací. O politikovi, co nazývá živnostníky parazity (a o mnohých jiných výrocích politiků) si pomyslím totéž....ale žádný strom neroste do nebe.
Jednu a tutéž věc nevidí ani dva lidé stejně, záleží na jejich momentálním rozpoložení, situaci a rozhledu....a v osobní nespokojenosti si najdou zástupný problém k upuštění té páry. Politika je oblast, kde se dá pára upustit vždycky smile

A znᚠto - bože, dej mi sílu změnit to, co změnit dokážu. Dej mi trpělivost, abych dokázal snášet věci, které změnit nemohu a dej mi moudrost, abych obojí od sebe odlišil smile

Není tady

#32 27. 3. 2013 13:49

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Politika je oblast, kde se dá pára upustit vždycky
Nazvala bych to spíš "nevidí si do huby"... taková ta bohorovnost, kdy je pod dotyčnýho rozlišovací schopnost existence "těch ostatních" (parazitů, například) -  co mu tleskat v žádným případě nebudou.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#33 27. 3. 2013 14:30

taonata
♥♥♥♥♥♥-

Daphné napsal(a):

taonata napsal(a):

Co se týká první věty - nemyslím. Nepíšu o "přízemnosti" pohledu, nebo co - s vlčáky nic nechápu..
Víš, Tao, pokud budu žít šastně, spokojeně a vyrovnaně (což není totéž jako v dostatku, ale samozřejmě je dostatek lepší smile), tak si například o podnikateli, který nazývá nezaměstnané přísavkami, pomyslím svoje - kdoví, proč takhle upouští páru on, a kde se mu to vrátí nebo vrací. O politikovi, co nazývá živnostníky parazity (a o mnohých jiných výrocích politiků) si pomyslím totéž....ale žádný strom neroste do nebe.
Jednu a tutéž věc nevidí ani dva lidé stejně, záleží na jejich momentálním rozpoložení, situaci a rozhledu....a v osobní nespokojenosti si najdou zástupný problém k upuštění té páry. Politika je oblast, kde se dá pára upustit vždycky smile

A znᚠto - bože, dej mi sílu změnit to, co změnit dokážu. Dej mi trpělivost, abych dokázal snášet věci, které změnit nemohu a dej mi moudrost, abych obojí od sebe odlišil smile

Ti pejsci,to bylo jen takové pošuchování před volbou prezidenta a možná,že jsem zvojtila tu rasu. smile Jestli jsem dobře porozuměla,tak si myslíš,že sem píšu proto,že nejsem spokojena...a asi mᚠi trochu pravdu.Bolí mě noha,mám hodně času a tak si všímám věcí,na které běžně čas nemám .Vypadá to ale,že se to brzy změní smile , já začnu cvičit a na příspěvky čas mít nebudu .V jednom,ale s tebou nesouhlasím,nestačí si jen myslet,že někomu neroste strom až do nebe,je třeba dát nějaké mantinely,protože někomu na úkor jiného rostou.Bohužel ale nevím,co s tím a tak píšu alespoň sem. smile

Upravil(a) taonata (27. 3. 2013 14:33)

Není tady

#34 27. 3. 2013 16:33

Ivana
♥♥♥♥♥♥-

No, ono když člověk musí neustále počítat každičkou korunku, musí denně přemýšlet, jestli když si dneska koupí jogurt, jestli bude mít i zítra, nebo jen suchý rohlík, když si nemůžeš ani zajít s kamarádkou na kafe nebo si zaplavat, o kině a divadle nebo nějakém koncertě ani nemluvě, tak se tvůj život zreguluje jen na přežívání. Jo, jít do přírody je fajn, ale když nemᚠani na autobus, aby ses popovezla kousek, kde to neznᚠjako svý boty, to je dost hrozné.
V tomhle souhlasím s Marxem - materiálno je základna, duchovno nadstavba. Nejdřív musíš uspokoji svoje základní lidské potřeby, a pak můžeš přemýšlet i nad něčím víc. Když se tvůj život zredukuje pouze na uspokojování těch nejzákladnějších materiálních potřeb a ještě musíš vytloukat klín klínem, tak to není nic moc.

Není tady

#35 27. 3. 2013 19:34

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥

No, přesně tohleto jsem čekal, že se ÚS vyhne meritu věci.

Klaus se nebude zodpovídat z údajné velezrady, řízení zastaveno
http://www.ceskenoviny.cz/zpravy/klaus- … eno/919276

Není tady

#36 27. 3. 2013 19:38

Mikeš
♥♥♥♥♥♥♥

Ivana napsal(a):

No, ono když člověk musí neustále počítat každičkou korunku, musí denně přemýšlet, jestli když si dneska koupí jogurt, jestli bude mít i zítra, nebo jen suchý rohlík, když si nemůžeš ani zajít s kamarádkou na kafe nebo si zaplavat, o kině a divadle nebo nějakém koncertě ani nemluvě, tak se tvůj život zreguluje jen na přežívání. Jo, jít do přírody je fajn, ale když nemᚠani na autobus, aby ses popovezla kousek, kde to neznᚠjako svý boty, to je dost hrozné.
V tomhle souhlasím s Marxem - materiálno je základna, duchovno nadstavba. Nejdřív musíš uspokoji svoje základní lidské potřeby, a pak můžeš přemýšlet i nad něčím víc. Když se tvůj život zredukuje pouze na uspokojování těch nejzákladnějších materiálních potřeb a ještě musíš vytloukat klín klínem, tak to není nic moc.

Je to tak - když člověku nepřidají několik let ani stovku, zatímco měsíční náklady se zvyšují často pekelným tempem (a teď vůbec nemyslím nějaký zvýšení DPH o 1%, to by člověk nějak vydejchal, ale jak se furt zdražuje elektřina, topení, voda - každý rok platíme nikoli o několik destikorun, ale o několik stovek měsíčně... tedy náklady, které se prostě platit musí), tak je logický, že člověk musí ubrat tam, co relativně "nepotřebuje"...
Já s tím Marxovým materialismem souhlasím taky, a to určitě nejsem komunista...

Upravil(a) Mikeš (27. 3. 2013 19:55)

Too old to Rock'n'roll, too young to die (Ian Anderson)

Není tady

#37 27. 3. 2013 20:36

Ivana
♥♥♥♥♥♥-

Mikeš napsal(a):

Ivana napsal(a):

Je to tak - když člověku nepřidají několik let ani stovku, zatímco měsíční náklady se zvyšují často pekelným tempem (a teď vůbec nemyslím nějaký zvýšení DPH o 1%, to by člověk nějak vydejchal, ale jak se furt zdražuje elektřina, topení, voda - každý rok platíme nikoli o několik destikorun, ale o několik stovek měsíčně... tedy náklady, které se prostě platit musí), tak je logický, že člověk musí ubrat tam, co relativně "nepotřebuje"...
Já s tím Marxovým materialismem souhlasím taky, a to určitě nejsem komunista...

To já Mikeši taky ne, ani jsem nikdy nebyla.

Není tady

#38 27. 3. 2013 22:19

Petra101
♥♥♥♥♥♥-

Drzost a  samolibost tohoto pána se fakt nebes dotýká:

http://zpravy.idnes.cz/zalobci-na-klaus … domaci_kop

Optimista prohlašuje,že žijeme v nejlepším možném světě .Pesimista se obává,že je to pravda.
Vox populi - vox dei.   
Drahokamem demokracie je cenzor.

Není tady

#39 28. 3. 2013 6:32

Daphné
♥♥♥♥♥♥-

Ivana napsal(a):

Pak bychom si měli ujasnit pojem "duchovno". Myslím, že právě v tomhle se míjíme.
Já ho považuju za nedílnou součást osobnosti, kde je ideálně "materiálno" a "duchovno" v rovnováze. Mockrát jsem přemýšlela, proč dva lidi v přibližně stejné životní situaci reagují a chovají se naprosto odlišně, a teď si myslím, že to záleží právě na míře vyrovnanosti těch dvou složek osobnosti. Netýká se to jen hmotné nouze, ale vpodstatě při všech životních úskalích se tahle ne/rovnováha projeví. Jasně, že tam působí ještě jiné vlivy, ale tyhle jsou základní. Myslím si, že materiálno/duchovně vybalancovaný člověk snáší i životní zádrhely mnohem vyrovnaněji.

Není tady

#40 28. 3. 2013 19:40

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Bohužel dnešní společnost je velice materiální. Za příklad jsou dáváni lidé, kteří mají majetek, kteří cílevědomě postupují stále výš na svých pracovních pozicích. Už méně se  mluví o sounáležitosti, toleranci, ochotě. Mluví se jen o jednotlivcích a o tom, jak si má každý budovat svůj úspěch a nekoukat na ostatní. Vždy ti, co jsou bez práce si za to mohou většinou sami, jelikož jsou neschopní...Nezaslouží si naší pomoci. Jen vysávají. Vlastně by ani volit neměli...Je to smutné.

Co se týče poměru matriálna/duchovna - nepovažuji se z příliš materiálního člověka, nemám auto, nepovažuji za nutné se obklopovat různými věcmi. Ale jako samoživitelka prostě musím mít ten základ - musím mít peníze na jídlo a bydlení. Pokud bych je neměla, nemyslela bych opravdu na nic jiného.

Jinak je pravda co píše Daphné  o spokojenosti či nespokojenost lidí ve stejných životních situacích. Ale zase - když kolem sebe neslyšíš nic jiného než jak je "in" to a to a jak je potřeba vlastnit, je hodně lidí, kteří tomu podlehnou, jen aby nebyli okolím považováni za socky. Jsou potom schopni si vzít půjčku na lepší auto, na novější nábytek a já nevím na co všechno. Přitom to vše je v podstatě nepotřebné. Ale okolí dokáže být kruté. I zde se najde hodně lidí, kteří automaticky považují lidi, kteří se hlásí k levici za nefachčenka a neschopy. A situace před volbami, málokdo si dovolí hlásit se veřejně k levici, jelikož je hned arogantně napadán. Tak někteří lidi raděj svůj názor neříkají. Tak to prostě je.

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#41 28. 3. 2013 20:09

Ivana
♥♥♥♥♥♥-

Já taky nejsem moc na to materiálno. Nemám auto, ani ho nechci, mobil jsem měla 8 let a kdyby se nepokazil, mám ho dosud. Nebaví mě nakupovat a jediné, čeho mám opravdu hodně, jsou knížky. Nikdy jsem nechtěla mít vilu, obrovské auto, plno botů, kabelek a hader.
Ale, jak píše Judyna, člověk musí mít určitou sumu peněz, aby právě na to materiálno myslet nemusel. Jakmile je to tak, že nevycházíte s penězi ani na ty normální lidské potřeby, tak prostě nějaké duchovno člověka vůbec nezajímá. Myslí pak jenom na peníze, na to, jak přežít, na jídlo, na to, jak si udržet střechu nad hlavou, teplo a světlo.

Není tady

#42 28. 3. 2013 20:11

Daphné
♥♥♥♥♥♥-

Já už pomalu začínám být alergická na termíny "pravice" a "levice", připadá mi to jako kamufláž. Nejlepší pro mě je zdravý rozum hospodáře a sociální cítění téhož - a je mi vpodstatě  jedno, jakou barvu šály či květiny nebo podobného symbolu má. "Pravice a levice" a boje mezi nimi jsou jen hry ke zmatení veřejnosti, řekla bych.

Není tady

#43 28. 3. 2013 21:30

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Daphné napsal(a):

Já už pomalu začínám být alergická na termíny "pravice" a "levice", připadá mi to jako kamufláž. Nejlepší pro mě je zdravý rozum hospodáře a sociální cítění téhož - a je mi vpodstatě  jedno, jakou barvu šály či květiny nebo podobného symbolu má. "Pravice a levice" a boje mezi nimi jsou jen hry ke zmatení veřejnosti, řekla bych.

Tak tak. storstark

Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#44 28. 3. 2013 21:56

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥

Ano, chytřejší si na pravici a levici nehrají, ale je stále dost těch (možná o většina), kteří ano a co si budeme povídat, být prravičát, to považuje mnoho lidí za IN, přestože jdou samo proti sobě. To je ta iracionalita lidí hlásící se k pravici. Těch dolních 10 mil by se mělo logicky hlásit k levici, když už smile

Není tady

#45 28. 3. 2013 22:10

Mikeš
♥♥♥♥♥♥♥

Judyna napsal(a):

Bohužel dnešní společnost je velice materiální.

Ono totiž lidem nic moc jinýho bohužel nezbejvá...
Pokud musím furt přemýšlet, když si chci něco koupit (a teď nemyslím situaci, že bych si chtěl koupit třeba jachtu), jestli na to mám, a hlavně jestli mi zbyde na jiné, nutnější věci, pak není divu, že si lidé odepřou to "duchovno", tedy např. nákup knihy, návštěvu divadla apod., aby zejtra ráno nemuseli žvejkat k snídani suchej rohlík...

Není tady

#46 28. 3. 2013 23:16

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

No nezbývá....Hele já se synem žiju celý život z jednoho platu (tedy syn si od 15 přivydělává), přesto jsem teda na kulturu vždycky měla. Ale to je o těch prioritách - pro mě třeba není důležité auto nebo nové nablýskané věci. Stačí funkční a zachovalé. A vůbec - pro potěchu ducha si stejně nejvíc chodím do přírody a to nic nestojí.

Ale nepolemizuji s Tebou. Kdybych ztratila práci či onemocněla, jde veškeré duchovno stranou.

Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#47 29. 3. 2013 0:42

Daphné
♥♥♥♥♥♥-

Co kdybychom ten nešastný výraz duchovno zaměnili za "psýché"? Možná to bude srozumitelnější.....takže kdybys, Judy, ztratila práci či odemocněla, psýché by rozhodně  nešla stranou, naopak by možná měla spoustu práce s vyrovnáváním se s daným stavem, s jeho vybalancováním smile Možná by psýché pozvala na pomoc i to duchovno smile

Upravil(a) Daphné (29. 3. 2013 0:43)

Není tady

#48 29. 3. 2013 7:13

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥

-daph, pořád mi není jasné, co to to psýché podle tebe je, protože mluvíš o něčem, co má každý člověk ve stejné míře, jen to používá jinak. Někdo psýché používá na vynalézání věcí, někdo na léčení, někdo na esoteriku atd.

Není tady

#49 29. 3. 2013 9:27

taonata
♥♥♥♥♥♥-

,,Kim nařídil bojovou pohotovost k raketovému útoku na základny USA."je to odpověď na přelet dvou amerických bombardérů nad Jižní Koreou.Tak tyhle provokace jsou hodně nebezpečné.

Není tady

#50 29. 3. 2013 9:33

Mikeš
♥♥♥♥♥♥♥

taonata napsal(a):

,,Kim nařídil bojovou pohotovost k raketovému útoku na základny USA."je to odpověď na přelet dvou amerických bombardérů nad Jižní Koreou.Tak tyhle provokace jsou hodně nebezpečné.

"Tisíce Severokorejců se v pátek sešly na hlavním náměstí v Pchjongjangu, kde se konalo shromáždění na podporu výzvy Kim Čong-una do zbraně proti Spojeným státům. Se skandováním "Smrt americkým imperialistům" a "Smete americké agresory" pochodovali vojáci a studenti 90 minut po Kim Ir-senově náměstí v centru Pchjongjangu."

Mě by fakt hrozně zajímalo, jestli ty lidičky to dělají spontánně, že tomu buď věří nebo že jsou "zblblý režimem", nebo jestli je tam na to náměstí někdo nažene. Protože neumím pochopit, že v zemi, kde je obrovská bída a v některých oblastech i hladomor, vyrazí uvědomělí občané radostně manifestovat do ulic proti "americkým imperialistům"...

Upravil(a) Mikeš (29. 3. 2013 9:36)

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí