18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Dalí vlákno o politickém dění ...
Není tady
Vono té srandy v poslední době moc není, tak na začátek něco ftipného
Frantiek RINGO Čech v pořadu Vechnopárty (Silvestr 2008)
http://www.youtube.com/watch?v=gFNHJuD8P-8
Silvestr 2009 Frantisek Ringo Cech
http://www.youtube.com/watch?v=4fyqX_Q93q4
Není tady
KALIK napsal(a):
Vono té srandy v poslední době moc není, tak na začátek něco ftipného
Frantiek RINGO Čech v pořadu Vechnopárty (Silvestr 2008)
http://www.youtube.com/watch?v=gFNHJuD8P-8
Silvestr 2009 Frantisek Ringo Cech
http://www.youtube.com/watch?v=4fyqX_Q93q4
Jo,joo,taky ho mám ráda,něco jako ná prezident,taky takovej legrační strejda(nebo jak se to tu psalo).
Není tady
Bohuel u něco méně ftipného. Dokument ČT ohledně uplácení ve zdravotnictví.
Poloero Byznys v bílých plátích okující pravda vyplouvá na povrch Důkazy i svědectví
http://www.youtube.com/watch?feature=pl … xaFWKOrE#!
Není tady
KALIK napsal(a):
Bohuel u něco méně ftipného. Dokument ČT ohledně uplácení ve zdravotnictví.
Poloero Byznys v bílých plátích okující pravda vyplouvá na povrch Důkazy i svědectví
http://www.youtube.com/watch?feature=pl … xaFWKOrE#!
Kaliku,je to pár let zpátky co jsem četla článek,jak se nejen na vysokých kolách,ale i na středních rozmáhá sex s profesory.Docela mě překvapila diskuse pod článkem,děvčata si tam notovala,jak se potom lehce skládají zkouky.Jedna tam napsala,e u nich na kole taky prasklo něco podobného a pana profesora jen přeloili jinam a jelo se dál.Tak jsem si na to vzpomněla,kdy se učí u od mládí,e je něco za něco, (a u za peníze nebo něco jiného)tak se ani nediv,e je za pár let republika korupcí prolezlá.Vím,e to není tak jednoduché,ale kdy se přidá jedno k druhému,maturity,diplomy,operace....Tím nechci napsat,e to tak je vude,to určitě ne,ale je toho čím dál víc.
Upravil(a) taonata (26. 3. 2013 14:52)
Není tady
Tak nevím jestli to nemá být v Co vás dneska rozesmálo,nebo vám vyrazilo dech,ale snad to můe být i tady.Na Novinkách je článek,,Ministerstvo financí prokolí Filipínce,jak řídit státní dluh,"Píe se,e státní dluh Česka za rok 2012 stoupl o 168 mil.na 1,668 bil.korun.Kadý z nás teoreticky dluí 159 000 korun.Ministerstvo financí počítá s růstem a v roce 2015 by se měl přiblíit k dvěma bil.korun.Tak se chci zeptat,neví náhodou někdo v čem e to budou Filipínce prokolovat?
Není tady
Já teda nevím, jak Filipínci hospodaří, ale pokud měli víceméně vyrovnaný rozpočet, tak po prokolení vyrovnaný určitě nebude Ono je to hezká orwelovtina, kdy zvyování státního dluhu se říká řízení státního dluhu. Řídit můete např. auto po silnici a nebo taky ze skály dolů. Doposud to chemik Kalousek řídil z té skály. Filipíňanům to nezávidím. Ze suverénní země se zadluením stává otrocká země vůči finančním trhům. Jak to pak dopadá, je vidět nejenom na příkladu Řecka, ale teď i Kypru, kde se bude za babku rozprodávat národní majetek nadnárodnímu kapitálu. Je to dalí gigantický podvod na obyčejných lidech, faismus.
Není tady
KALIK napsal(a):
Já teda nevím, jak Filipínci hospodaří, ale pokud měli víceméně vyrovnaný rozpočet, tak po prokolení vyrovnaný určitě nebude Ono je to hezká orwelovtina, kdy zvyování státního dluhu se říká řízení státního dluhu. Řídit můete např. auto po silnici a nebo taky ze skály dolů. Doposud to chemik Kalousek řídil z té skály. Filipíňanům to nezávidím. Ze suverénní země se zadluením stává otrocká země vůči finančním trhům. Jak to pak dopadá, je vidět nejenom na příkladu Řecka, ale teď i Kypru, kde se bude za babku rozprodávat národní majetek nadnárodnímu kapitálu. Je to dalí gigantický podvod na obyčejných lidech, faismus.
jj tak jsi mi to potvrdil,to bylo první co mě napadlo,chudáci Filipínci.
Není tady
EK: Sociální situace v Evropské unii je nadále kritická
http://www.ceskenoviny.cz/zpravy/ek-soc … cka/918780
Není tady
Pokud je sociální situace v Evropě kritická, pak je ve 4/5 světa katastrofální ... Není zvlátní, e lidé tam jsou mnohdy astnějí a spokojenějí i s "hrstkou rýe na den"? Jestli on nebude problém někde jinde
Není tady
Mía Kulička napsal(a):
Pokud je sociální situace v Evropě kritická, pak je ve 4/5 světa katastrofální ... Není zvlátní, e lidé tam jsou mnohdy astnějí a spokojenějí i s "hrstkou rýe na den"? Jestli on nebude problém někde jinde
Tak to bude asi ono,kdy se tu rozkrade úplně vechno,tak budeme astni a spokojeni,e máme alespoň hrst rýe. Tak to mě nenapadlo a přitom to je tak jednoduché,oni se boháči vlastně obětují a nakonec si toho ani neváíme.
Upravil(a) taonata (26. 3. 2013 21:05)
Není tady
No, jsme to ale nevděčníci. A to se máme nejlépe v historii, prej. Za to prej můe ten kapitalismus ci co. A my si hop neváíme, fuj.
Není tady
Mi, moná to bude tím, e ivot se tká z materiálna a duchovna ( nebo, pro nemilovníky toho slova, z nemateriálna), a ty dvě sloky by měly být v rovnováze u kadého člověka, u národa, státu. My se opravdu v průměru "máme dobře", ale jaksi nám zakrněla ta druhá, duchovní stránka. Umění říci si, e vlastně v téhle chvíli mám vechno, co k ivotu potřebuju, a čas a energii (která se spotřebovává v honbě za tím, mít se jetě líp) věnovat třeba obrácením pozornosti k přemýlení o naem vnitřním světě, nebo k opětovnému nalezení souití s přírodou, jejími cykly, nebo ke svému duchovnímu rozvoji, ke kultuře, umění....k poznávání.
Tím jsme v pasti spotřební "kultury" a vech z toho vyplývajících problémů. Konzum nás ene do stále větích obrátek, take není čas vimnout si vedních krás okolo....a těm nahoře právě tohle vyhovuje, a je reim jakýkoli. Nepotřebujou přemýlivého, skromného a čestného občana, ale snadno ovladatelného spotřebitele a konzumenta, který má pocit, e má stále málo. A ivot nám proteče mezi prsty v neustálé honbě a boji.
Asi jsem se vyjádřila neohrabaně, vzhledem ke slůvku "duchovno", které chápu jako protiklad k materiálnu, nebo spí jako jeho vyvaující sloku. A kteréto slovo na někoho působí jako červený hadr na býka. Dřív lidem tuhle sloku vyplňovalo křesanství, myslím si. Někteří lidé moná cítí to vakuum, a hledají různé cesty, jak se vrátit "k sobě". Často jsou okolím povaováni za podivíny.
Není tady
Daph, presne to jsem mela na mysli ... Jen jsem blahove doufala, ze k tomu musi dojit kazdy, kdo se nad tim vsim jen trochu zamysli ... no tak asi ne ... Proto jsme tam, kde jsme.
Není tady
Daphné v tom článku se píe jak sociální politika dopadá na ty nejchudí.Pravda je,e člověk toho opravdu ke těstí moc nepotřebuje,ale to základní,jídlo a střechu nad hlavou,to by měl mít.Pokud nemá práci,nemá pro své děti nic k jídlu,tak o duchovnu těko bude přemýlet.Kdy si přečte jak zmizely miliardy z dotací,Kalikův odkaz a Míi reakci,potom váně neví,jestli to je k smíchu,nebo k pláči.Samozřejmě máte obě pravdu,ale myslím si,e nejdřív je potřeba nasytit tělo a potom se bude líp sytit i due.K tomu konzumu sem dal Kalik zajímavý odkaz jmenovalo se to tuím ku****ítka.
Není tady
taonata, přesně tak. Je určitě spousta lidí, kteří mají vyloeně nadstandardní příjmy a tam můeme říci, e si ijí lépe a e by si neměli stěovat, kdy se mají nejlépe v historii, ale pak tu máme hodně početnou skupinu, které prostě musí vyít z podstatně nií částky, kdy tato částka díky různým "odvodům" není schopná pokrýt základní ivotní potřeby. Tam mluvit o tom, e se mají jak prasata v itě a e ve středověku by umřeli hladem a na mor, je prostě velmi odváné. Jo to skutečně o tom vidět svět v jeho komplexnosti, ne jen omezeným výhledem svého filtru.
Není tady
taonata napsal(a):
Pravda je,e člověk toho opravdu ke těstí moc nepotřebuje,ale to základní,jídlo a střechu nad hlavou,to by měl mít.Pokud nemá práci,nemá pro své děti nic k jídlu,tak o duchovnu těko bude přemýlet.
Zná ve svém okolí někoho, kdo opravdu nemá co dát dětem k jídlu?
Nejslabím článkem mohou být samoivitelky, ty to mají těké - krom toho, e jim klesnou finanční zdroje, musejí se jetě větinou vyrovnávat s rozpadem vztahu (ale ty by měly dostávat aspoň alimenty) a osamělí důchodci, ijící z jednoho důchodu, případně postiení lidé. Neznám systém sociálních dávek, ale předpokládám, e tam určitá záchrana je. Třeba v příspěvku na bydlení, o kterém se hodně mluví, jistě jsou i jiné příspěvky....čili stát nějakou záchrannou sí má, i kdy jistě není dokonalá.
Hmotná nouze bývá ale asi dost často způsobena neuváenými půjčkami na konzum....na dovolenou, na televizi, auto, Vánoce, na splátku dřívějí půjčky, nebo třeba na rozíření domu.
Nemyslím si právě, e by člověk měl nejdřív mít "střechu nad hlavou a základní jídlo", a teprve pak se mohl věnovat rozvoji i té duchovní stránky své osobnosti. Mám pocit, e to jde spí ruku v ruce, a e i s nesnázemi se takový vyváený člověk vyrovná daleko líp, přijme svou situaci a snaí se ji řeit, místo aby se litoval. ale asi si nerozumíme. Chci tím říct, e i velmi chudý člověk můe být se svým ivotem vyrovnaný a vpodstatě spokojený, a e bohatství ve smyslu materiálním nezaručuje i bohatství duevní.
Není tady
KALIK napsal(a):
taonata, přesně tak. Je určitě spousta lidí, kteří mají vyloeně nadstandardní příjmy a tam můeme říci, e si ijí lépe a e by si neměli stěovat, kdy se mají nejlépe v historii, ale pak tu máme hodně početnou skupinu, které prostě musí vyít z podstatně nií částky, kdy tato částka díky různým "odvodům" není schopná pokrýt základní ivotní potřeby. Tam mluvit o tom, e se mají jak prasata v itě a e ve středověku by umřeli hladem a na mor, je prostě velmi odváné. Jo to skutečně o tom vidět svět v jeho komplexnosti, ne jen omezeným výhledem svého filtru.
Připadá mi, e omezeným výhledem tvého filtru jsou zas a pořád finance, točí se vpodstatě jen kolem nich, a zatiuje se anonymními "hodně početnými skupinami". Co o nich ví, krom svých domněnek? Nic ve zlém, Kaliku
Upravil(a) Daphné (27. 3. 2013 8:17)
Není tady
spousta lidí, kteří mají vyloeně nadstandardní příjmy a tam můeme říci, e si ijí lépe a e by si neměli stěovat, kdy se mají nejlépe v historii, ale pak tu máme hodně početnou skupinu, které prostě musí vyít z podstatně nií částky
Převáná větina se bude vdycky na svět dívat "omezeným výhledem svého filtru"... přesně dle rčení "blií koile, ne kabát"... a kolik najde v populaci svatejch Martinů?
Mimo to si významně častěji stěujou právě ti, kteří mají (relativně) "nadstandardní příjmy", zatímco ta druhá parta, která "musí vyít z podstatně nií částky" bejvá spokojenějí. Jen si netroufám odhadnout, nakolik se na tom podílí jejich nedostatek času na skuhrání a nakolik smíření s tím, e lepí u to nebude.
Není tady
Daphné napsal(a):
Připadá mi, e omezeným výhledem tvého filtru jsou zas a pořád finance, točí se vpodstatě jen kolem nich, a zatiuje se anonymními "hodně početnými skupinami". Co o nich ví, krom svých domněnek? Nic ve zlém, Kaliku
Ano, peníze jsou krví systému. To není stěování, to je fakt.
A ano, kadý má ty své filtry a zcela určitě hodnotím skutečnost i podle domněnek, stejně jako ty, jako kdokoliv jiný
Není tady
helena napsal(a):
Převáná větina se bude vdycky na svět dívat "omezeným výhledem svého filtru"... přesně dle rčení "blií koile, ne kabát"... a kolik najde v populaci svatejch Martinů?
Mimo to si významně častěji stěujou právě ti, kteří mají (relativně) "nadstandardní příjmy", zatímco ta druhá parta, která "musí vyít z podstatně nií částky" bejvá spokojenějí. Jen si netroufám odhadnout, nakolik se na tom podílí jejich nedostatek času na skuhrání a nakolik smíření s tím, e lepí u to nebude.
Jistě, ve je relativní a najdou se určitě tací, kteří si nestěují, i kdy jsou bezdomovci a vybírají popelnice. Hodně bude i těch, kteří nebudou spokojeni ani s poslaneckým platem
Není tady
Daphné napsal(a):
taonata napsal(a):
Pravda je,e člověk toho opravdu ke těstí moc nepotřebuje,ale to základní,jídlo a střechu nad hlavou,to by měl mít.Pokud nemá práci,nemá pro své děti nic k jídlu,tak o duchovnu těko bude přemýlet.
Zná ve svém okolí někoho, kdo opravdu nemá co dát dětem k jídlu?
Nejslabím článkem mohou být samoivitelky, ty to mají těké - krom toho, e jim klesnou finanční zdroje, musejí se jetě větinou vyrovnávat s rozpadem vztahu (ale ty by měly dostávat aspoň alimenty) a osamělí důchodci, ijící z jednoho důchodu, případně postiení lidé. Neznám systém sociálních dávek, ale předpokládám, e tam určitá záchrana je. Třeba v příspěvku na bydlení, o kterém se hodně mluví, jistě jsou i jiné příspěvky....čili stát nějakou záchrannou sí má, i kdy jistě není dokonalá.
Hmotná nouze bývá ale asi dost často způsobena neuváenými půjčkami na konzum....na dovolenou, na televizi, auto, Vánoce, na splátku dřívějí půjčky, nebo třeba na rozíření domu.
Nemyslím si právě, e by člověk měl nejdřív mít "střechu nad hlavou a základní jídlo", a teprve pak se mohl věnovat rozvoji i té duchovní stránky své osobnosti. Mám pocit, e to jde spí ruku v ruce, a e i s nesnázemi se takový vyváený člověk vyrovná daleko líp, přijme svou situaci a snaí se ji řeit, místo aby se litoval. ale asi si nerozumíme. Chci tím říct, e i velmi chudý člověk můe být se svým ivotem vyrovnaný a vpodstatě spokojený, a e bohatství ve smyslu materiálním nezaručuje i bohatství duevní.
Daphné,u nás z esti továren zůstaly jen dvě,někteří zaměstnanci nali práci jinde,ale je jich dost co se jim práci nepodařilo sehnat.Znám rodinu,dvě děti,máma i táta bez práce,táta je po úrazu,přiel o částečný invalidní důchod.Těkou práci dělat nemůe,přes léto se mu podaří sehnat brigádu,ale i to u čím dál hůř.Peníze si etří na zimu,přes léto je jim dobře,občas něco sklidí z pole, oklepou v aleji jablka,ípky,houby do výkupu.Má pravdu,přehnala jsem to,nakonec mají vdycky děti alespoň něco k jídlu.Bydlí v nájmu,rádi by li do meního bytu,zrovna tak jako známá seniorka,ale byty nejsou.Ta paní má malý důchod,u prodala vechny perky,obrazy a teď rozprodává nábytek a bojí se budoucnosti.Jsou chudí,ale ani jeden z nich není spokojený ani vyrovnaný se svým ivotem a myslím si,e po bohatství ani netouí,moná by jim stačil takový ten obyčejný ivot.Proto mě třeba tve,e na jednu stranu seberou lidem invalidní důchody a na druhou stranu peníze čím mizí neznámo(nebo i známo)kam.
Upravil(a) taonata (27. 3. 2013 9:18)
Není tady
KALIK napsal(a):
Ano, peníze jsou krví systému. To není stěování, to je fakt.
Mají být peníze a hmotné statky i "krví" a prioritou naeho ivota? Kdy jim to dovolí.....tak jistě budou. A tím iví touhle krví i systém, ne?
Ví co, Kaliku? Jdu radi barvit a zdobit vyfouklý vajíčka, zkusím nějakou jarní výzdobu (nebo aspoň jarní iluzi, u mi tu kvetou větve zlatého detě), najdu formu na beránka.....a tak
Není tady
taonata napsal(a):
Daphné,u nás z esti továren zůstaly jen dvě,někteří zaměstnanci nali práci jinde,ale je jich dost co se jim práci nepodařilo sehnat.Znám rodinu,dvě děti,máma i táta bez práce,táta je po úrazu,přiel o částečný invalidní důchod.Těkou práci dělat nemůe,přes léto se mu podaří sehnat brigádu,ale i to u čím dál hůř.Peníze si etří na zimu,přes léto je jim dobře,občas něco sklidí z pole, oklepou v aleji jablka,ípky,houby do výkupu.Má pravdu,přehnala jsem to,nakonec mají vdycky děti alespoň něco k jídlu.Bydlí v nájmu,rádi by li do meního bytu,zrovna tak jako známá seniorka,ale byty nejsou.Ta paní má malý důchod,u prodala vechny perky,obrazy a teď rozprodává nábytek a bojí se budoucnosti.Jsou chudí,ale ani jeden z nich není spokojený ani vyrovnaný se svým ivotem a myslím si,e po bohatství ani netouí,moná by jim stačil takový ten obyčejný ivot.Proto mě třeba tve,e na jednu stranu seberou lidem invalidní důchody a na druhou stranu peníze čím mizí neznámo(nebo i známo)kam.
Já s tebou souhlasím, stát u dlouho hospodaří patně a moná čím dál hůř - a líp asi hned tak nebude.
Přesto si myslím, e se míjíme, e píeme kadá o něčem jiném.
Není tady
Daphné napsal(a):
Mají být peníze a hmotné statky i "krví" a prioritou naeho ivota? Kdy jim to dovolí.....tak jistě budou. A tím iví touhle krví i systém, ne?
Ví co, Kaliku? Jdu radi barvit a zdobit vyfouklý vajíčka, zkusím nějakou jarní výzdobu (nebo aspoň jarní iluzi, u mi tu kvetou větve zlatého detě), najdu formu na beránka.....a tak
Tady se nebavíme, jestli mají peníze být krví systému, ale e jí jsou. Dovolit či nedovolit, to je nesmysl. Pokud nemá peníze, chleba ti v samoce prostě nedají jen díky tvým krásným očím. Sám si myslím, e peníze hrají v naem systému neúměrně velkou roli. Kadopádně peníze jsou jen prostředek a samy o sobě za nic nemohou.
Není tady