Oznámení

18. září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

18. září : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#101 15. 4. 2013 9:07

Ivana
♥♥♥♥♥♥-

Re: CHAT : Co vám dnes udělalo radost 23

Vilemína napsal(a):

Ivana napsal(a):

Vilemína napsal(a):

Včerejší termály s kamarádkou.

Kde jste byly, v Laa?

Kdepak! V Laa jsem v životě nebyla, ač mám Rakousko moc ráda. Byly jsme v Mošoni (Mosonmagyaróvár). V Laa je to výrazně dražší (teď jsem to srovnávala na netu). V Mošoni momentálně opravují jeden bazén, je vypuštěný, ale i tak to tam bylo dobré. Klid, narozdíl od Laa, ale i Győru a jiných, nemá Mošoň tobogány, tj. tam nejezdí skoro vůbec děti, jsou tam starší lidi, mně to ale třeba vůbec nevadí, naopak je tam o to větší klid.

Aha, tak tam to neznám. Byla jsem v Laa, už je to několik let, ve všední den k večeru, takže tam tolik lidí nebylo a byla jsem unešená ze saunového světa, to se mi hrozně líbilo. Pak jsem byla jednou v Györu, ale tam mi právě vadilo plno lidí a děcek.

Není tady

#102 15. 4. 2013 9:37

algebrana
Zablokovaný

dusička napsal(a):

Chtěla bych se podělit o to, co mi napsal manžel v smsce.
Víte, jaký jsem tady v minulosti řešila problémy. mad
Od června pracuje v SRN, daleko a já ho uháním, aby mi tam zajistil brigádu, na ted, na tři čtyři měsíce ,než Marky půjde do první třídy.
Teď mi napsal.
Buď s Markétkou doma a uč ji,vždy je to naše poslední stvoření,nikdy už víc nebudeme mít už jsme starý. Ta holka potřebuje tebe tak jí dej všechnu sílu co v tobě je, at ji máme spokojenou a štastnou. to bych si přál nejvíc v životě. A potom si najdem spolu něco blíž u Dráždan

Ty se mᚠDusičko, že to mᚠtak blízko, Dráždany mám ráda, mají zvláštní atmosféru .Je tam cítít to utrpení .
Minule jsme jely se ségrou do D vlakem a když jsme na nádraží pracně sesumírovaly německou větu , abychom se zeptaly na cestu..............byli kolem nás samí Češi, co jeli do práce........big_smile  Legrační je když se Čecha ptᚠněmecky, kudy jít a on ti odpoví česky .....big_smile

To je fajn, že se manžel tak dobře zapojil a stará se o rodinku ......zase jeden šastný konec !!

Upravil(a) algebrana (15. 4. 2013 9:38)

Není tady

#103 15. 4. 2013 9:54

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Drážďany mám ráda. Mám je taky blízko. Cítím se tam hezky, mám v sobě po mamince Saskou krev. smile
Teď je objevuji znovu s přítelem. On je znal vždy jen z parkoviště a z kanceláří, když měl jednání. Se mnou je teď poznává z historické stránky.
Mám ráda celé Saské Švýcarsko, ale taky nádherné České Švýcarsko.

Upravil(a) Eva. (15. 4. 2013 9:55)

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#104 15. 4. 2013 10:27

Vilemína
♥♥♥♥♥♥-

Ivana napsal(a):

Aha, tak tam to neznám. Byla jsem v Laa, už je to několik let, ve všední den k večeru, takže tam tolik lidí nebylo a byla jsem unešená ze saunového světa, to se mi hrozně líbilo. Pak jsem byla jednou v Györu, ale tam mi právě vadilo plno lidí a děcek.

Tam jsem taky byla, 3x. Jak to má tobogány, je tam hodně dětí, což znamená spoustu křiku, a to pro mě není odpočinek.

Není tady

#105 15. 4. 2013 10:39

Vilemína
♥♥♥♥♥♥-

Eva. napsal(a):

Drážďany mám ráda. Mám je taky blízko. Cítím se tam hezky, mám v sobě po mamince Saskou krev. smile
Teď je objevuji znovu s přítelem. On je znal vždy jen z parkoviště a z kanceláří, když měl jednání. Se mnou je teď poznává z historické stránky.
Mám ráda celé Saské Švýcarsko, ale taky nádherné České Švýcarsko.

V Drážďanech jsem byla pouze jednou, určitě ne naposledy.

Na Česko-saské Švýcarsko mám velmi špatné vzpomínky. Loni jsem tam byla s našima, bylo to s jednou cestovkou, jednodenní výlet z Brna, průvodkyně otřesná, odrovnala jsem si tam nehty na palcích u nohou, strašně mě to pak skoro dva týdny bolelo, jeden nehet mi slezl, dost otřesné. Psala jsem pak i stížnost na tu průvodkyni, cestovka s ní pak rozvázala pracovní poměr (stěžovalo si víc lidí). Byli jsme teda v Saském Švýcarsku. Když to srovnám s Broumovským výběžkem (Broumovské skály, Teplické skály, Adršpach), kde to znám velmi dobře, jednoznačně vyhrává Broumovský výběžek.

Není tady

#106 15. 4. 2013 10:42

helena
♥♥♥♥♥♥♥

je tam hodně dětí, což znamená spoustu křiku, a to pro mě není odpočinek
Jeden z důvodů, proč jezdíme na dovolenou až v září http://fora.babinet.cz/img/smilies/tongue.png... a loni, jako bonus, jsme měly hotel, kam byl dětem do 16 let vůbec vstup zakázanej...

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#107 15. 4. 2013 10:51

Vilemína
♥♥♥♥♥♥-

Včera jsem byla vyprovodit kamarádku na Hl. nádraží v Brně. Tak strašně jsem měla touhu nasednout do vlaku a jet do Budapeště, Berlína, Vídně nebo Hamburgu. Tolik miluju vlaky. Sice není brněnské nádraží moc pěkné, ale stejně se mi to tam líbí - hlášení vlaků, lidi s kuframa a taškama, i to skřípání vlaků má své kouzlo.

Není tady

#108 15. 4. 2013 10:57

vitto
♥♥♥♥♥--

Výsledky gastroskopie smile)) Vyšetření po*né, ale konec nad očekávání dobrý smile

Není tady

#109 15. 4. 2013 10:58

Aminel 2
♥♥-----

Dusičko,
krásná SMS. Tu bych si vytiskla a vždycky když by mě něco n....o, tak bych si ji přečetla, pohladila by mě.

Není tady

#110 15. 4. 2013 11:10

Aminel 2
♥♥-----

Vilemíno,
za bolavé palce nemůže průvodkyně. Já vím, ono jedno k druhému a výlet je zkažený. Za bolavé palce mohou malé boty, i když na rovině netlačí a cítíš se v nich pohodlně,  projeví se to až v kopcovitém terénu. Také se mi to nedávno stalo, i se slezlým nehtem. Výměna bot to spravila.

Není tady

#111 15. 4. 2013 11:19

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Vyšetření po*né, ale konec nad očekávání dobrý
To je dobře - jen tak dál http://fora.babinet.cz/img/smilies/storstark.gif

Za bolavé palce mohou malé boty
Za bolavé palce mohou špatné boty... nejen malé. Někdy se to může stát i u těch nejpohodlnějších - protože už jsou rozšlápnutý tak moc, že v nich noha nesedí.
Ale je fakt, že mě vždycky mrzí, když ty mý "bačkůrky" musejí jít...

Není tady

#112 15. 4. 2013 13:10

Vilemína
♥♥♥♥♥♥-

Aminel 2 napsal(a):

Vilemíno,
za bolavé palce nemůže průvodkyně. Já vím, ono jedno k druhému a výlet je zkažený. Za bolavé palce mohou malé boty, i když na rovině netlačí a cítíš se v nich pohodlně,  projeví se to až v kopcovitém terénu. Také se mi to nedávno stalo, i se slezlým nehtem. Výměna bot to spravila.

To vím! Ale ta průvodkyně se projevila velice neprofesionálně, neznala evidetně trasu (sama jsem ji slyšela, jak to říkala řidiči, že tam v životě nebyla, cestovce řekla, že tam byla), trasa byla velice náročná, cestovka to prezentovala jako 6 km procházku, byl to ale velmi náročný terén ve skalách s velkým převýšením, lidi se průvodkyně ptali, zda je trasa náročná,  ona odpověděla, že ne (což byla lež), jednu chvíli to vypadalo, že jsme zabloudili (průvodkyně pak študovala mapy, sama si nebyla jistá), jedné paní se udělalo špatně, průvodkyně si jí nevšímala, ač jsme jí to říkali, bylo to ve skalách, paní se naštěstí zvetila a trasu ušla, kdyby ne, tak si nedovedu představit, jak to se to řešilo, bylo to uprostřed trasy. Chyba byla i na straně cestovky, zájezd byla novinky (cestovka ten zájezd organizovala teprve podruhé), průvodkyni dostatečně "neprověřili", uvěřili jejím lžím, prý ale byla na zácvik na několika zájezdech. Průvodkyně nám rozdala špatně čitelné "mapičky" (její termín), z kterých se nedalo nic moc vyčíst (špatně ofocené, málo podrobné), seděli jsme vepředu hned za řidičem, tak jsme slyšeli skoro každé její slovo, svěřovala se řidiči, že ty "mapičky" jí tiskla babička, ještě pak říkala věci jakože když dělá Vídeň (ta cestovka pořádá zájezdy do Vídně, většinu času ale mají účastníci zájezdu pro sebe a průvodkyně má volno), tak se tam strašně nudí a prý si ale objevila knihovnu s internetem zdarma a chlubila se tím, že píše na facebook kamarádům, že v pracovní době sedí v knihovně a je na fb a ještě za to dostává peníze. Shrnuto: neprofesionalita do nebe volající. Je to mladá holka, může jí být slabě přes 20, byla tam jako brigádnice, jezdila jednodenní zájezdy.

S palci na nohou mám problémy. Mám hodně dlouhé palce, takže když jdu s kopce, veškerá váha jde pouze na ty palce.

Dopis, který jsem psala cestovce, byl věcný a velice slušný. Kdybych věděla, jak náročné to bude, nikdy bych na ten zájezd nejela a většina lidí taky ne, soudě podle toho, že tak půlka lidí mlela doslova z posledního.

Není tady

#113 15. 4. 2013 13:15

Vilemína
♥♥♥♥♥♥-

Aminel 2 napsal(a):

Vilemíno,

Mám opravdu atypickou nohu - velmi dlouhé palce, kdybych je měla stejně dlouhé jako první prst, mám alespoň o dvě čísla menší nohy. Ještě k tomu mám hodně úzkou nohu, nato jak mám velké nohy, téměř žádné boty mně nesedí ideálně. Do toho mám nohy velikosti 44 (výjimečně 43, někdy i 45).

Není tady

#114 15. 4. 2013 13:25

Vilemína
♥♥♥♥♥♥-

A malé boty jsem neměla určitě, spíš široké na mou úzkou nohu. Měla jsem turistické boty, které nosím řadu let.

Není tady

#115 15. 4. 2013 13:27

Aminel 2
♥♥-----

Heleno,
mᚠpravdu, špatné boty také ,o tom žádná, ale nepředpokládala jsem, že by si Vilemína koupila šunt. Mně se to stalo ve speciálních botách za několik tisíc, holt to chtělo maličko větší vůli. Teď mám stejné, právě o to maličko větší a jsou super, ani nevím, že je mám na noze. V těch menších si pochoduje vnučka.
Stejně jako ty se nerada loučím s oblíbenýma botičkama, dnes večer se právě chystám, že botník trošku, spíš nekompromisně, proluftuju. Snad už nebude sníhsmile)

Není tady

#116 15. 4. 2013 13:48

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Mám opravdu atypickou nohu
Vilemíno, možná by to šlo vyřešit ortopedickou vložkou - ta se dá střídat do různejch bot.

nepředpokládala jsem, že by si Vilemína koupila šunt
No to já taky ne... "špatný" můžou bejt právě ty, který, jak píše "nosím řadu let" - právě proto.
Taky se chystám luftovat - ale ty kozačky, ty by ještě za ševce stály... http://fora.babinet.cz/img/smilies/vissla.gif

Není tady

#117 15. 4. 2013 14:16

Grainne
♥♥♥♥♥♥♥

p

Upravil(a) Grainne (18. 4. 2013 0:43)

Většina lidí se domnívá, že láska znamená být milován. Avšak pravda je opakem: láska znamená milovat..

Říká se, že chybami se člověk učí....Co když už ale nepříjde chvíle, abychom ukázali, že jsme se poučili

Není tady

#118 15. 4. 2013 20:16

algebrana
Zablokovaný

Vilemína napsal(a):

Včera jsem byla vyprovodit kamarádku na Hl. nádraží v Brně. Tak strašně jsem měla touhu nasednout do vlaku a jet do Budapeště, Berlína, Vídně nebo Hamburgu. Tolik miluju vlaky. Sice není brněnské nádraží moc pěkné, ale stejně se mi to tam líbí - hlášení vlaků, lidi s kuframa a taškama, i to skřípání vlaků má své kouzlo.

Já mám taky vlaky a nádraží ráda, ale já to mám v krvi, můj prapradědeček byl ajznboňák a dědeček byl úředník  na dráze. Moje babička do svých 90 let chodila na Masaryčku , aby se podívala na vlaky a občas vyjela do svých rodných Úval.........asi mám ty vlaky v genech .
Vždycky když vlezu do Elefantu a jdu do patra , zalije mě krásnej pocit ........jsem vlakový úchyl .......   lol

Není tady

#119 16. 4. 2013 11:09

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Hlásím se do klubu milovníků vlaků a nádraží. Já si pokaždé na nádraží připadám, jako bych jela na čundr. A s láskou vzpomínám na parní lokomotivy a staré vagony s dřevěnými lavicemi.

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#120 16. 4. 2013 11:47

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Taky mám ráda vláčky. I můj vnouček. Často spolu jezdíme vláčkem na výlet. Miluje i metro.
Vnouček rozlišuje sve babičky na babi haf haf a babi vláček. big_smile

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#121 16. 4. 2013 12:10

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Jo, mašinky... díky dědovi jsem už v osmi letech uměla "číst" tabulky na lokomotivách http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png... a ze všech cest jsem vozila a vozím zajímavý fotky pro kamarády - vláčkový šílence... Na každým nádraží měli pochopení, i když teda asi babča, která klečí na perónu, aby měla co nejlepší záběr není zřejmě obvyklá postava http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png

Není tady

#122 16. 4. 2013 12:28

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

big_smile
Syn mi taky udělal krásné fotky z nádraží. A zřejmě musel taky pokleknout. Ale tys u toho vypadala rozhodně líp smile

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#123 16. 4. 2013 12:31

taonata
♥♥♥♥♥♥-

helena napsal(a):

Jo, mašinky... díky dědovi jsem už v osmi letech uměla "číst" tabulky na lokomotivách http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png... a ze všech cest jsem vozila a vozím zajímavý fotky pro kamarády - vláčkový šílence... Na každým nádraží měli pochopení, i když teda asi babča, která klečí na perónu, aby měla co nejlepší záběr není zřejmě obvyklá postava http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png

Helo na nádraží mají pochopení pro vlakové nadšence,nejen že fotí co se dá,ale taky třeba na každé zastávce vyběhnou a nechají si v dopravní kanceláři potvrdit,že jedou tu trasu,jezdí sem spousta cizinců si vyfotit jízdu parního vlaku...Jednou jsem jela zrychleným osobním motorovým vozem a jeli s námi Angličani,měli jízdenky do všech míst naší republiky,kde byla jizda parním vlakem.Tenkrát mě docela rozesmáli,protože si motorový vůz fotili ze všech stran a hrozně se divili,jak máme malý a pomalý rychlík. smile Taky se hlásím do klubu.

Žádný člověk není tak chudý,aby nemohl darovat úsměv.

Není tady

#124 16. 4. 2013 12:32

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Ale tys u toho vypadala rozhodně líp
Si piš... http://fora.babinet.cz/img/smilies/tongue.png
Kde jsou ty časy, když jsem na nádraží chtěla vyfotit kamarádku a měly jsme obě co vysvětlovat osožákům...

Není tady

#125 16. 4. 2013 12:57

algebrana
Zablokovaný

taonata napsal(a):

helena napsal(a):

Helo na nádraží mají pochopení pro vlakové nadšence,nejen že fotí co se dá,ale taky třeba na každé zastávce vyběhnou a nechají si v dopravní kanceláři potvrdit,že jedou tu trasu,jezdí sem spousta cizinců si vyfotit jízdu parního vlaku...Jednou jsem jela zrychleným osobním motorovým vozem a jeli s námi Angličani,měli jízdenky do všech míst naší republiky,kde byla jizda parním vlakem.Tenkrát mě docela rozesmáli,protože si motorový vůz fotili ze všech stran a hrozně se divili,jak máme malý a pomalý rychlík. smile Taky se hlásím do klubu.

Jednou jsem vzala svýho ukrajinskýho přítele vlakem do Srbska u Berouna  - před povodní tam byla u řeky písečná plហ. A on byl úplně nadšenej naším krásným vlakem , byl to ještě ten starej panák .......

Protože u nich v tý době jezdily vlaky, který měly vytlučený okna, takže třeba v mrazu lidi  jezdili takovým vlakem do práce ........big_smile

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí