29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Máte někdo pejska této nádherné rasy? Doma teď uvažujeme že si jednoho pořídíme, budu ráda když se tu dozvím nějaké zajímavé informace s diskuse
Není tady
Mám JRT doma, je to moje zlatíčko
Je to teriér, takže docela akční a potřebuje pohyb a věnovat se mu.
A dopředu varuji před šíleným pelícháním. Měli jsme už více ras, ale JRT pelíchá jak deset psů dohromady! Navíc ty bílé chlupy jdou na všem vidět a nejde se jich zbavit
Není tady
Šmarja, s tim pelicháním jsi mi nasadila brouka do hlavy. Jeden by řekl, že to bude mnohem lepší než věšina psů teda Ale jsou tak úžasní, že mně to nejspíš neodradí
Není tady
Lucka_M napsal(a):
Šmarja, s tim pelicháním jsi mi nasadila brouka do hlavy. Jeden by řekl, že to bude mnohem lepší než věšina psů teda
Ale jsou tak úžasní, že mně to nejspíš neodradí
azaregistrovala si vůbec ty podstatné info od LENNY - že jde o velmi akčního psa s požadavkem a to nemalým na pohyb s páníkem?Je taky neradno toto plemeno nechávat jen tak samo doma,zvlášt pokud je ještě mladé a nevycvičené-udělá z bytu kůlnu,je to utíkavý pes.Máš pravdu že je moc líbivý,ale na druhou stranu do poklidného psa má na hony daleko.
Není tady
Lucka_M napsal(a):
Šmarja, s tim pelicháním jsi mi nasadila brouka do hlavy. Jeden by řekl, že to bude mnohem lepší než věšina psů teda
Lucko, opravdu si to hodně dobře rozmysli, je to živý tvor a závazek na třeba 15 let a nechci tě vůbec odrazovat, jen jsem chtěla upozornit na docela zásadní věc. Pokud jsi pořádkumilovný člověk a chlupy ti vadí, tak si to dobře rozmysli! Těch chlupů je opravdu neskutečné množství, já zatím nepoznala jiného psa, který by tolik pelichal. A pelichá nonstop a ty bílé chlupy navíc na všem doslova září! Úžasnej bude každý pejsek, každá rasa - člověk musí hlavně dobře zvážit jakého pejska si pořídí. A milovat budeš stejně voříška jako JRT! Já dnes bych šla pro pejska už jen do útulku.
Není tady
Jaku napsal(a):
Lucka_M napsal(a):
azaregistrovala si vůbec ty podstatné info od LENNY - že jde o velmi akčního psa s požadavkem a to nemalým na pohyb s páníkem?Je taky neradno toto plemeno nechávat jen tak samo doma,zvlášt pokud je ještě mladé a nevycvičené-udělá z bytu kůlnu,je to utíkavý pes.Máš pravdu že je moc líbivý,ale na druhou stranu do poklidného psa má na hony daleko.
Jaku, souhlasím - jéžiš kolik ten nám toho v bytě zdemoloval a rozkousal! Teď už je klidnější, ale stejně když je sám doma, tak zavíráme dveře do ložnice a obýváku. A je fakt akční a chce to dost se mu věnovat (což teda se přiznávám, že poslední dobou trochu zanedbáváme) - má rád pohyb a hry. Náš miluje hrát fotbal - já mu kopu míč a on mi ho pacičkou kope nazpátek. Nejradši to hraje, když jsem v kuchyni a vařím - tož vařím a u toho hraju fotbal
Náš neutíká, to myslím že záleží na výchově nebo máme prostě štěstí. Neutíká vůbec.
Miluju ho děsně moc! Ale když mi tu rasu před 5 lety ukázal přítel v PC, tak jsem se rozbrečela, že takhle ošklivého psa nechci a teď je to můj krasavaček. Tím chci říct, že ať si pořídíš Luci jakéhokoliv psa, tak bude pro tebe ten nej!
Není tady
Jedni známí ho mají. To není pes, to je neřízená střela! Chce to neustále se mu věnovat, jinak vám všechno v bytě zdemoluje. Ale je roztomilej, to je fakt. Já bych ale takového pejska nezvládla.
Není tady
Ivana napsal(a):
Jedni známí ho mají. To není pes, to je neřízená střela! Chce to neustále se mu věnovat, jinak vám všechno v bytě zdemoluje. Ale je roztomilej, to je fakt. Já bych ale takového pejska nezvládla.
nechtěla bych ho ani zadarmo a to psy miluji
Není tady
Ivana napsal(a):
Ivanko, ale zvládla. Nebo možná záleží na "kusu" - ten náš si rád hraje a má rád pohyb a hry, ale rozhodně není neřízená střela. Je to nejmazlivější a nejrozmazlenější pes široko daleko a děsnej gaučák
Není tady
LENNNA napsal(a):
Jaku napsal(a):
Lucka_M napsal(a):
Jaku, souhlasím - jéžiš kolik ten nám toho v bytě zdemoloval a rozkousal! Teď už je klidnější, ale stejně když je sám doma, tak zavíráme dveře do ložnice a obýváku. A je fakt akční a chce to dost se mu věnovat (což teda se přiznávám, že poslední dobou trochu zanedbáváme) - má rád pohyb a hry. Náš miluje hrát fotbal - já mu kopu míč a on mi ho pacičkou kope nazpátek. Nejradši to hraje, když jsem v kuchyni a vařím - tož vařím a u toho hraju fotbal
Náš neutíká, to myslím že záleží na výchově nebo máme prostě štěstí. Neutíká vůbec.
Miluju ho děsně moc! Ale když mi tu rasu před 5 lety ukázal přítel v PC, tak jsem se rozbrečela, že takhle ošklivého psa nechcia teď je to můj krasavaček. Tím chci říct, že ať si pořídíš Luci jakéhokoliv psa, tak bude pro tebe ten nej!
My máme německého pinče-středáka,spadá taky pod teriéry a je to velmi živé pplemeno.Jako ty musím taky přiznat,že dřívější aktivity co do pohybu s ním jsem ted nějak dost omezila a su líná jak to prase!Ale hřeším na to,že lítá po zahradě a hlásí kolemjdoucí;doma to moc dlouho nevydrží,je rád venku,takže je fajn ta zahdrada.Bez ní si nedovedu představit mít psa,tak max.čivavu či toho pražského krysaříka.Chlupy by mi z JRT vadily až na posl.místě,důležitější je zvážit skutečné nároky tohokterého psa na pohyb a péči o něj,protože to se vrátí jak pinpong.míček.
Mě s eJRT taky líbí,ale protože je to neřízená střela,tak proto bych ho nechtěla.To už i ten pinč je tak maximum,co jsem ochotna akceptovat.Je to taky divočejší pes,nic ležérního třreba jako retrivr apod.
Upravil(a) Jaku (28. 3. 2013 11:49)
Není tady
máme německého pinče-středáka,spadá taky pod teriéry
Není tady
Chtěli bychom ho příští rok na jaře, chtěla bych začít s agility a JRT se mi strašně líbí, tak proto. Nechci psa aby se válel na gauči, to bych vzala nějakého pudlíka z útulku a vůbec bych neřešila.
Není tady
Jaku napsal(a):
LENNNA napsal(a):
Jaku napsal(a):
azaregistrovala si vůbec ty podstatné info od LENNY - že jde o velmi akčního psa s požadavkem a to nemalým na pohyb s páníkem?Je taky neradno toto plemeno nechávat jen tak samo doma,zvlášt pokud je ještě mladé a nevycvičené-udělá z bytu kůlnu,je to utíkavý pes.Máš pravdu že je moc líbivý,ale na druhou stranu do poklidného psa má na hony daleko.Jaku, souhlasím - jéžiš kolik ten nám toho v bytě zdemoloval a rozkousal! Teď už je klidnější, ale stejně když je sám doma, tak zavíráme dveře do ložnice a obýváku. A je fakt akční a chce to dost se mu věnovat (což teda se přiznávám, že poslední dobou trochu zanedbáváme) - má rád pohyb a hry. Náš miluje hrát fotbal - já mu kopu míč a on mi ho pacičkou kope nazpátek. Nejradši to hraje, když jsem v kuchyni a vařím - tož vařím a u toho hraju fotbal
Miluju ho děsně moc! Ale když mi tu rasu před 5 lety ukázal přítel v PC, tak jsem se rozbrečela, že takhle ošklivého psa nechcia teď je to můj krasavaček. Tím chci říct, že ať si pořídíš Luci jakéhokoliv psa, tak bude pro tebe ten nej!
My máme německého pinče-středáka,spadá taky pod teriéry a je to velmi živé pplemeno.Jako ty musím taky přiznat,že dřívější aktivity co do pohybu s ním jsem ted nějak dost omezila a su líná jak to prase!Ale hřeším na to,že lítá po zahradě a hlásí kolemjdoucí;doma to moc dlouho nevydrží,je rád venku,takže je fajn ta zahdrada.Bez ní si nedovedu představit mít psa,tak max.čivavu či toho pražského krysaříka.Chlupy by mi z JRT vadily až na posl.místě,důležitější je zvážit skutečné nároky tohokterého psa na pohyb a péči o něj,protože to se vrátí jak pinpong.míček.
Mě s eJRT taky líbí,ale protože je to neřízená střela,tak proto bych ho nechtěla.To už i ten pinč je tak maximum,co jsem ochotna akceptovat.Je to taky divočejší pes,nic ležérního třreba jako retrivr apod.
Německého pinče jsme měli také - tedy ještě jako mladá holka, když jsem bydlela u rodičů. Ten byl děsně drsnej , ale také moje zlatíčko. My máme JRT v paneláku a blbé je, že já jsem pořád v práci. Ale dopadlo to tak, tak se nedá nic dělat. Jinak já si nemyslím, že chlupyy jsou až na posledním místě, naopak když se někdo ptá na tuhle rasu, tak to je první a hlavně věc před kterou ho varuju. Hodně lidí to nesnese, aby jim doma pes takhle hodně pelíchal a tak jim to říkám, aby si to rozmysleli předem. Třeba můj JRT nesmí k našim do bytu ani vejít, protože jsou šílenci na pořádek a nesnesli by to.
Není tady
helena napsal(a):
http://fora.babinet.cz/img/smilies/va.gifhttp://fora.babinet.cz/img/smilies/va.gifhttp://fora.babinet.cz/img/smilies/va.gif
Také jsem to nevěděla, že německý pinč spadá pod teriéry.....
Není tady
Lucka_M napsal(a):
Chtěli bychom ho příští rok na jaře, chtěla bych začít s agility a JRT se mi strašně líbí, tak proto. Nechci psa aby se válel na gauči, to bych vzala nějakého pudlíka z útulku a vůbec bych neřešila.
Nevím nevím, ale v útulku pudlíka asi nenajdeš. Naopak je tam spousta těch čiperných pejsků, kteří čekají na svou šanci a svůj domov.
Není tady
Také jsem to nevěděla, že německý pinč spadá pod teriéry
Podle FCI spadají pinčové do skupiny "Pinčové, knírači, plemena molossoidní a švýcarští salašničtí psi" a "teriéři" jsou další samostatná skupina.
Upravil(a) helena (28. 3. 2013 12:14)
Není tady
LENNNA napsal(a):
helena napsal(a):
http://fora.babinet.cz/img/smilies/va.gifhttp://fora.babinet.cz/img/smilies/va.gifhttp://fora.babinet.cz/img/smilies/va.gifTaké jsem to nevěděla, že německý pinč spadá pod teriéry.....
Když jsme s pinčem začli jezdit po výstavách,tak podle řazení do přísl.tříd a snad je to napsaný i v popisu k této rase,nechce se mi to ted někde hledat.
Není tady
helena napsal(a):
Také jsem to nevěděla, že německý pinč spadá pod teriéry
Podle FCI spadají pinčové do skupiny "Pinčové, knírači, plemena molossoidní a švýcarští salašničtí psi" a "teriéři" jsou další samostatná skupina.
Tak to asi tak bude,že jsem si to spletla,každopádně jsou to divoši jako ti teriéři,bohužel.
Není tady
snad je to napsaný i v popisu k této rase
Německý pinč je plemenem, které vzniklo v Německu na konci 18. a začátkem 19. století... Nejblíže má pravděpodobně k původnímu typu pinče, od něhož byli později odvozeni dnes známější Dobrmani a malí hladkosrstí pinčové, a také plemena, vzniklá na základě Německého pinče na začátku 19. století.
http://nemecky-pinc.cz/
Není tady
helena napsal(a):
snad je to napsaný i v popisu k této rase
Německý pinč je plemenem, které vzniklo v Německu na konci 18. a začátkem 19. století... Nejblíže má pravděpodobně k původnímu typu pinče, od něhož byli později odvozeni dnes známější Dobrmani a malí hladkosrstí pinčové, a také plemena, vzniklá na základě Německého pinče na začátku 19. století.
http://nemecky-pinc.cz/
Ano,ano přesně tak - já tě vždy obdivovala a stále obdivuji za tvoji píli
Není tady
Lucka_M napsal(a):
Lucko a PRTa bys nechtěla?
Není tady
O tom jsem vůbec nepřemýšlela, to je hodně podobné, jen o něco větší plemeno, že?
Není tady
Lucka_M napsal(a):
O tom jsem vůbec nepřemýšlela, to je hodně podobné, jen o něco větší plemeno, že?
podobné ???
Není tady
Jenom hádám, vůbec netuším
Není tady
Lucka_M napsal(a):
Jenom hádám, vůbec netuším
možná než se rozhodneš pro nějaké plemeno, tak by sis měla o něm všechno nastudovat ať jsi trošku v obraze
Není tady