29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
A i když mě BM podváděl, moje hanba to nebyla
Modroocko,kdyz se okoli dozvedelo,ze je me muz neverny chybu hledali u me.Me podvadel.Jedna me dokonce rekla,ze milenka ma lepsi pi..proto si ji nasel.
Ja,ze za nic nestala proto si muj manzel nasel jinou me rekl dokonce muj tata.
A ja ten pocit mela taky.Velice ponizujici.
Spousta lidi te rekne,ze kdybys byla poradna zenska chlap si jinou nenajde atd.
Upravil(a) eremuruss (23. 3. 2013 17:08)
Není tady
U mě nikdo chybu nehledal. Ani manželovi rodiče. Věděli, čí je to chyba. Moje ne. Ne v tom smyslu, že by mi řekli - dobře ti tak, asi nebylas dobrá manželka
Není tady
já si myslím, že v dnešní době, kdy tyto ekonomické důvody uzavírání manželství pominuly, protože se většina lidí uživí sama, tak jediným důvodem uzavření manželství by měla být vzájemná láska. Beru manželství jako slib, že budeme spolu, budeme si věrní, budeme stát při sobě ve dnech dobrých i zlých.
Já nemluvila jen o důvodech ekonomických, ale taky - a to především - o vychování mláďat, což je důvod, kterej by hned tak pominout neměl. Takže ano, podstatný by mělo bejt "budeme stát při sobě ve dnech zlých" (protože v těch dobrých je to snadnější), abychom řádně vyvedli mladý do světa... a láska, to je něco jako bonus, protože i bez ní, ale s vzájemným respektem a slušností lze hlavní úkol manželství splnit.
Ono skutečně nelze slíbit "lásku až za hrob"... nebo teda lze, zvlášť v tom období zamilovanosti, kdy je možný nejen slíbit cokoliv, ale dokonce tomu i sám věřit ... ale je to zhruba totéž, jako slíbit, že od svatebního dne už nikdy nedostanu rýmu.
Já jsem třeba před svým ex žádné tajnosti neměla, a klidně jsem mu řekla vše, co mi svěřila kamarád.ka a nepovažovala jsem to, za porušení slibu, že to nikomu neřeknu.
Tebe bych chtěla mít za kamarádku...
Není tady
Znicila bych hlavne sebe,kdybych s nim zustala.Ver,ze jsem tenkrat hodne premyslela jakou variantu zvolit a stale vychazel rozvod i kdyz jsem ho hodne milovala.Muj muz byl hodne spolecensky clovek a pri kazdem odchodu z bytu bych premyslela s kym me zahyba.Stejne v manzelstvi nebo ve vztahu kde je nevera driv nebo pozdeji se ty dva stejne rozejdou.
erem, tomuhle rozumím. Ale ty jsi psala, že ses rozvedla, abys nebla lidem pro smích. A tak to máš se vším. Co tomu proboha řeknou lidi....Víš, že mě tohle vůbec nezajímá?
Není tady
helena napsal(a):
já si myslím, že v dnešní době, kdy tyto ekonomické důvody uzavírání manželství pominuly, protože se většina lidí uživí sama, tak jediným důvodem uzavření manželství by měla být vzájemná láska. Beru manželství jako slib, že budeme spolu, budeme si věrní, budeme stát při sobě ve dnech dobrých i zlých.
Já nemluvila jen o důvodech ekonomických, ale taky - a to především - o vychování mláďat, což je důvod, kterej by hned tak pominout neměl. Takže ano, podstatný by mělo bejt "budeme stát při sobě ve dnech zlých" (protože v těch dobrých je to snadnější), abychom řádně vyvedli mladý do světa... a láska, to je něco jako bonus, protože i bez ní, ale s vzájemným respektem a slušností lze hlavní úkol manželství splnit.
Ono skutečně nelze slíbit "lásku až za hrob"... nebo teda lze, zvlášť v tom období zamilovanosti, kdy je možný nejen slíbit cokoliv, ale dokonce tomu i sám věřit http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png... ale je to zhruba totéž, jako slíbit, že od svatebního dne už nikdy nedostanu rýmu.
Já jsem třeba před svým ex žádné tajnosti neměla, a klidně jsem mu řekla vše, co mi svěřila kamarád.ka a nepovažovala jsem to, za porušení slibu, že to nikomu neřeknu.
Tebe bych chtěla mít za kamarádku... http://fora.babinet.cz/img/smilies/skurt.gif
Tak ja take rekla manzelovi co me rekla kamaradka a nevidela jsem na tom nic spatneho a vim,ze moje kamaradka to ma take tak.
Není tady
Tak ja take rekla manzelovi co me rekla kamaradka a nevidela jsem na tom nic spatneho a vim,ze moje kamaradka to ma take tak.
No vidíš... a já na tom to špatný vidím. Špatný v tom smyslu, že když něco svěřím s tím, že o tom nebude mluvit s nikým jiným, je mi to houby platný.
To je pak lepší držet hubu...
Není tady
helena napsal(a):
No vidíš... a já na tom to špatný vidím. Špatný v tom smyslu, že když něco svěřím s tím, že o tom nebude mluvit s nikým jiným, je mi to houby platný.
To je pak lepší držet hubu...
Ale já jsem věděla, že on to nikde šířit nebude, komu by to asi tak říkal? A já vím, že když něco řeknu jakékoliv svojí kamarádce, že ta to řekne svému manželovi a nevadí mi to. zdá se mi to normální.
a s tím, že manželství je hlavně o výchově dětí - co potom ti, co nemají děti?
Já si právě myslím, že manželství je víc než ekonomický svazek nebo svazek na výchovu dětí.Že je to svazek mezi mužem a ženou o tom, že spolu chtějí žít věrně navzdory všemu, co se jim v životě přihodí. Asi jsem holt naivní romantik. Jinak podle mě opravdu nemá cenu se brát, stačí žít jen na psí knížku. Ten papír opravdu není důležitý.
Není tady
Jee, holky, ja bych se klidne do tretice vdala. Predstavuju si, jak by tam byly moje dospele deti a mozna i vnoucatka.... no a samozrejme ja se svym milackem a slibili bychom si, ze spolu zustaneme po zbytek naseho zivota, coz uz nastesti nebude trvat tak dlouho.... +- 20 let.... urcite bych to ted prozivala uplne jinak, nez kdyz jsem byla mlada, nezkusena a lehkomyslna. Vdavala jsem se pokazde s tim, ze to asi nebude naporad.
Ale z financnich duvodu si o tom zatim muzu opravdu jen nechat zdat..... v nasem pripade je proste financne vyhodnejsi zit kazdy sam a jen se stykat.
Není tady
Ivana napsal(a):
Ale já jsem věděla, že on to nikde šířit nebude, komu by to asi tak říkal? A já vím, že když něco řeknu jakékoliv svojí kamarádce, že ta to řekne svému manželovi a nevadí mi to. zdá se mi to normální.
a s tím, že manželství je hlavně o výchově dětí - co potom ti, co nemají děti?
Já si právě myslím, že manželství je víc než ekonomický svazek nebo svazek na výchovu dětí.Že je to svazek mezi mužem a ženou o tom, že spolu chtějí žít věrně navzdory všemu, co se jim v životě přihodí. Asi jsem holt naivní romantik. Jinak podle mě opravdu nemá cenu se brát, stačí žít jen na psí knížku. Ten papír opravdu není důležitý.
Ivano, ale tohle člověk nemusí slibovat slovy. To je důležité žít. A ne si o tom povídat či snít. Na takový vztah nemusí být manželství.
Podívej se třeba na Ivu Janžurovou.
Není tady
Ale já jsem věděla, že on to nikde šířit nebude, komu by to asi tak říkal?
Jednak nikdy nevíš, kde kdo co byť i jen náhodou a bez zlýho úmyslu řekne a kdo to uslyší... a jednak - což považuju za důležitější - slíbím-li, že "to nikomu neřeknu", tak to skutečně nikomu neřeknu.
To, že tys považovala manžela za "jedno tělo, jednu duši" ještě neznamená, že to tak cejtí i ta svěřivší se kamarádka... a mimo to - když něco slíbím, tak by to mělo platit a divím se, že to nechápeš zrovna ty, co se slibama na celej život ohání.
že manželství je víc než ekonomický svazek nebo svazek na výchovu dětí. Že je to svazek mezi mužem a ženou o tom, že spolu chtějí žít věrně navzdory všemu, co se jim v životě přihodí.
No vždyť říkám... romantici devatenáctýho století...
Ivanko, "navzdory všemu, co se jim v životě přihodí" žili naši předci už před pár stoletíma... protože věděli, že jim nic jinýho nezbejvá... někdy se jim povedlo vzít se z lásky, někdy ta láska, nebo alespoň úcta přišla až po veselce, někdy se braly pole s mlejnem... ale vždycky bylo důležitější "přežít" (což je ta ekonomika) a mít někoho, kdo se ve stáří postará (což zas jsou děti)... a když zrovna pantáta nebyl až tak velkej proutník, paňmámě přespříliš nešmakovala rosolka a nervali se jako psi... pak se hovořilo o šťastným manželství.
Není tady
Nojo, dyť já vím, že dnes je všechno jinak. Ale mít nějaké ideály snad můžu, ne?
Není tady
helena napsal(a):
Ale já jsem věděla, že on to nikde šířit nebude, komu by to asi tak říkal?
Jednak nikdy nevíš, kde kdo co byť i jen náhodou a bez zlýho úmyslu řekne a kdo to uslyší... a jednak - což považuju za důležitější - slíbím-li, že "to nikomu neřeknu", tak to skutečně nikomu neřeknu.
To, že tys považovala manžela za "jedno tělo, jednu duši" ještě neznamená, že to tak cejtí i ta svěřivší se kamarádka... a mimo to - když něco slíbím, tak by to mělo platit a divím se, že to nechápeš zrovna ty, co se slibama na celej život ohání.
že manželství je víc než ekonomický svazek nebo svazek na výchovu dětí. Že je to svazek mezi mužem a ženou o tom, že spolu chtějí žít věrně navzdory všemu, co se jim v životě přihodí.
No vždyť říkám... romantici devatenáctýho století... http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png
Ivanko, "navzdory všemu, co se jim v životě přihodí" žili naši předci už před pár stoletíma... protože věděli, že jim nic jinýho nezbejvá... někdy se jim povedlo vzít se z lásky, někdy ta láska, nebo alespoň úcta přišla až po veselce, někdy se braly pole s mlejnem... ale vždycky bylo důležitější "přežít" (což je ta ekonomika) a mít někoho, kdo se ve stáří postará (což zas jsou děti)... a když zrovna pantáta nebyl až tak velkej proutník, paňmámě přespříliš nešmakovala rosolka a nervali se jako psi... pak se hovořilo o šťastným manželství.
aspon, že jsme se už někam posunuli a v současnosti už to takhle nefunguje .... byla to hrozná doba
Není tady
eremuruss napsal(a):
Jedna me dokonce rekla,ze milenka ma lepsi pi..proto si ji nasel.
Ja,ze za nic nestala proto si muj manzel nasel jinou me rekl dokonce muj tata.
A ja ten pocit mela taky.Velice ponizujici.
Spousta lidi te rekne,ze kdybys byla poradna zenska chlap si jinou nenajde atd.
Pokud posloucháš takovýhle řeči a co je horší - věříš jim - pak se nediv, že seš tam, kde seš.
Není tady
Ale mít nějaké ideály snad můžu, ne?
Měj si ideálů, kolik uneseš... ale tak na hraní. Do reálnýho života moc nejsou...
"Kdybychom čekali na setkání s ideálem, strávili bychom celý život v čekání." Pitigrilli
"Kdo čeká celý život na jednu kometu, tomu každou noc uniká obloha plná hvězd. A kdo se jí dočká, tomu už nikdy hvězdy nebudou stačit." Zdeňka Ortová
Není tady
Tak já tedy manželovi nevykládám, co jsme probírali s kámoškou. Po pravdě, ono by ho to ani nezajímalo.
A Erem - na rozpadu rodiny jsou "vinni" vždycky oba, každý svým způsobem.
Není tady
dusička napsal(a):
Tak já tedy manželovi nevykládám, co jsme probírali s kámoškou. Po pravdě, ono by ho to ani nezajímalo.
A Erem - na rozpadu rodiny jsou "vinni" vždycky oba, každý svým způsobem.
Vzdyd ja to nepopiram.Znam sve chyby.
Není tady
dusička napsal(a):
Také mám manžela měsíc pracovně pryč.
A nedávno jsem nad tím přemýšlela a říkala si, kdyby tam měl kamarádku, tak by jí prostě měl a já to neřešila. I já když mi tady bude smutno, můžu si najít přítele k občasným schůzkám. A nikdo se to nedozví. A nebudu nikomu ubližovat.
Ten chlap tam je sám, chodí do práce z práce. Je tam bez rodiny, bez dětí. Stýská se mu. Navíc můj manžel je v SRN, tudíž tam neslyší ani češtinu. (už obstojně šprechtí)
žijeme jenom jednou. Vím, že mě má rád, že mě miluje, že se chce postarat o rodinu.
A proto mu přeju, aby byl štastný a spokojený. Byt třeba i s případnou s kamarádkou na pokec. Nemám ho přivázaného na řetězu.
no u tebe bych si tak jistá nebyla, že se to neprovalí, tvůj muž by to asi spíš ututlal, protože je prostě dál ...
jinak dusičko, to jsi teda tolerantní .. jedna moje známá na tom byla podobně, ale když si pak manžel opravdu našel kamarádku o které píšeš a z peněz, co vydělal ji brával na večeře, do kina, divadla, občas ji něco koupil a tak, mínila vyskočit z kůže ..
Není tady
PPavlaa napsal(a):
dusička napsal(a):
Také mám manžela měsíc pracovně pryč.
A nedávno jsem nad tím přemýšlela a říkala si, kdyby tam měl kamarádku, tak by jí prostě měl a já to neřešila. I já když mi tady bude smutno, můžu si najít přítele k občasným schůzkám. A nikdo se to nedozví. A nebudu nikomu ubližovat.
Ten chlap tam je sám, chodí do práce z práce. Je tam bez rodiny, bez dětí. Stýská se mu. Navíc můj manžel je v SRN, tudíž tam neslyší ani češtinu. (už obstojně šprechtí)
žijeme jenom jednou. Vím, že mě má rád, že mě miluje, že se chce postarat o rodinu.
A proto mu přeju, aby byl štastný a spokojený. Byt třeba i s případnou s kamarádkou na pokec. Nemám ho přivázaného na řetězu.no u tebe bych si tak jistá nebyla, že se to neprovalí, tvůj muž by to asi spíš ututlal, protože je prostě dál ...
jinak dusičko, to jsi teda tolerantní .. jedna moje známá na tom byla podobně, ale když si pak manžel opravdu našel kamarádku o které píšeš a z peněz, co vydělal ji brával na večeře, do kina, divadla, občas ji něco koupil a tak, mínila vyskočit z kůže ..
Ale jo, stát se to může. Jak se říká, nikdy neříkej nikdy.
Není tady
Eva. napsal(a):
Dusičko, nevěřím tomu, že kdyby ses to dozvěděla, zachovala bys stejný klid, jaký popisuješ ve svém příspěvku.
taky si myslím.
Není tady
z peněz, co vydělal ji brával na večeře, do kina, divadla, občas ji něco koupil a tak, mínila vyskočit z kůže
Záleží na tom kolik vydělal...
Jinak se skáče z kůže, když chlap kvůli milence bere rodinu u huby a jinak proto, že "vona, čůza, si to nezaslouží"...
Není tady
dusička napsal(a):
Eva. napsal(a):
Dusičko, nevěřím tomu, že kdyby ses to dozvěděla, zachovala bys stejný klid, jaký popisuješ ve svém příspěvku.
Nemám potřebu něco zjišťovat.
A kdybych se to dozvěděla? Ano jsem s tím smířená. I to se může stát. Ale pokavad si píšeme zamilovaný smsky a jsme stále v kontaktu, jsme přátelé i milenci, zachovala bych klid i kdyby něco bylo někde.
Pro mě je hlavní, že to cítím,že mě miluje. Ten pocit, ta intuice je důležitější než řešit jestli někde s někým spal.
Rozhodilo by mě ztráta zaměstnání, nezaměstnanost, to když jsem ho viděla ležet doma. On byl nešťastný, já taky.
Vím, že bych to zvládla, cítím to i píšu s klidem.
A navíc - nejsem svatá. A i když jsem měla milence, stejně jsem měla ráda manžela, i když mě neskutečně sr...l
z tebe jsem měla vždycky dusičko pocit, že svýho muže nemiluješ. že s ním prostě jen jsi. protože je to pro tebe jednodušší atd atd.
myslím, že kdyby byl váš vztah jinej, nesla bys to celé jinak.
Není tady
Pavli - chceš jako říct, kdo nežárlí - nemiluje? Takhle se to přeci říká ne?
Není tady
helena napsal(a):
z peněz, co vydělal ji brával na večeře, do kina, divadla, občas ji něco koupil a tak, mínila vyskočit z kůže
Záleží na tom kolik vydělal...
Každá sranda něco stojí
Není tady
Každá sranda něco stojí
Nic proti tomu... ale hobby by nemělo mít přednost před rodinou To už pak ta sranda přestává.
Není tady
PPavlaa napsal(a):
dusička napsal(a):
Eva. napsal(a):
Nemám potřebu něco zjišťovat.
A kdybych se to dozvěděla? Ano jsem s tím smířená. I to se může stát. Ale pokavad si píšeme zamilovaný smsky a jsme stále v kontaktu, jsme přátelé i milenci, zachovala bych klid i kdyby něco bylo někde.
Pro mě je hlavní, že to cítím,že mě miluje. Ten pocit, ta intuice je důležitější než řešit jestli někde s někým spal.
Rozhodilo by mě ztráta zaměstnání, nezaměstnanost, to když jsem ho viděla ležet doma. On byl nešťastný, já taky.
Vím, že bych to zvládla, cítím to i píšu s klidem.
A navíc - nejsem svatá. A i když jsem měla milence, stejně jsem měla ráda manžela, i když mě neskutečně sr...lz tebe jsem měla vždycky dusičko pocit, že svýho muže nemiluješ. že s ním prostě jen jsi. protože je to pro tebe jednodušší atd atd.
myslím, že kdyby byl váš vztah jinej, nesla bys to celé jinak.
Docela dobrý k zamyšlení, co to znamená milovat a to,že s ním prostě jen jsi.
Psala jsem o tom,že bych i chápala, kdyby měl manžel nějakou tu ženu daleko odsud na pokec. A já bych se to přeci vůbec nezkoumala dozvědět. Proč. Já žiju tady a teď. Mně stačí,že když přijede,že se nám věnuje, že dokazuje,že mě, nás , má rád, a neřeším, neptám se.
Co to znamená milovat, Užírat se, že je pryč, že mi zahne?
Možná je to tím, že vím, že chce se mnou být, že ho to táhne domů. Jasně, zítra to může být jinak. Ale já žiju dnes, ne zítra.
Není tady