29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Grainne napsal(a):
Mikeš napsal(a):
Jessika napsal(a):
:A jedna speciálně pro Mikeše
![]()
<Cichoslav I.>uhori
<Borek> promiň nemohl bys použít diakritiku? nevím na které straně toho "uhori" má být čárka... nevím tedy jestli jde o proroctví nebo stížnost...Čeština je krásný jazyk, a i náš rodný jazyk. Aniž bych byl nějaký "stárnoucí, zapšklý profesor češtiny", vadí mi, když někdo píše bez diakritiky. U SMS to pochopit dovedu, u příspěvků ve fóru ne.
někdo píše třeba na angl.klávesnici
ja pisu na notebooku a diakriticka pismenka tu nejsou oznacena
Není tady
Mikeš napsal(a):
světýlko napsal(a):
Třeba si Helenka nemůže pomoct, že hledá tu mrvu u Tebe, Evi - tak tohle je vysvětlení
Podobně jako Eva si nikdy neodpustí, když si může rýpnout do mě
a určitě u toho radostně dupe nožkama
To je ale niečo úúúúúplné iného.
Není tady
Kelinka napsal(a):
Jeden muj znamy co zna pritele od detstvi mi jednou rekl ze je to cholerik, ze s tim jako dite mel velke problemy... Myslite ze se to da zmirnit? Nebo to ze je nekdo cholerik znamena, ze nikdy nema od rvani atd daleko?
Dá sa na tom pracovať, ale LEN ak si on prizná problém a bude chcieť nejako pracovať na svojej povahe. Čo sa mi nezdá pravdepodobné. (Žila som s cholerikom +- 10 rokov a už by som sa na to nedala. )
Není tady
Kelinko, přítel se nastěhoval ke mně, bylo potřeba rekonstruovat kuchyń a obývák, pomohl s prací, vymaloval, položil podlahy, ale financovala jsem já. Ani mě nenapadlo po něm něco chtít na rekonstrukci. Až časem, když jsme se sžili, začali plánovat rodinu, začali jsme i společně investovat do různých oprav a prací kolem domu. Takže je naprosto přirozené, že investovat nechceš, jen do toho, co by sis mohla případně odnést.
Ad facka, pokud přítele miluješ, měj se na pozoru a uvidíš co dál. Nikoho nelze předělat, převychovat. Já zažila cholerika v práci, když jej něco naštvalo, letěl mobil či přilba přes celou kancelář, ale řval jen výjimečně . Toho bych doma nechtěla ani náhodou
Není tady
Kiara napsal(a):
Kelinka napsal(a):
...Take chci vysvetlit proc do rekonstrukce neinvestuju, mozna se do me pustite, ale popravde se bojim investovat do neceho co neni ani z casti moje ani pritele, ale pritelova otce, sice pry ten dum pritele bude, ale zatim to tak neni ani nejsme svoji, tak se bojim, ze se pak pohadame a ja bych pripadne penize vlozene do rekonstrukce uz nikdy nevidela. Do naseho spolecneho bydleni jsem chtela prinest aspon treba nadobi nabytek a podobne, vim ze to mozna neni fer. Snazim se aspon uklizet po delnicich a pomahat jak se da. Pritel pred delniky nekolikrat rekl at se klidne ptaji me, ze on na ne nema cas atd...
Kelinko, nevidím sebemenší důvod, proč bychom se do Tebe měli pouštět. Tvůj postoj je velmi rozumný a já Ti ho jedině schvaluji. Investovat svoje peníze by měl člověk jedině tehdy, jestliže investuje "do svého", jinak se může stát, že po letech spláče nad výdělkem
![]()
Kelinka napsal(a):
eden muj znamy co zna pritele od detstvi mi jednou rekl ze je to cholerik, ze s tim jako dite mel velke problemy... Myslite ze se to da zmirnit? Nebo to ze je nekdo cholerik znamena, ze nikdy nema od rvani atd daleko?
Kelinko, cholerik řve kvůli každé maličkosti a ten Tvůj nejde navíc pro facku daleko, takže pokud nechceš strávit zbytek života jako vystresovaná hromádka neštěstí, radím pryč od něj.
Cholerik se nedá předělat, to je totéž, jako chtít lišku odnaučit lovit slepice a naučit ji na mrkevCholerik se může samozřejmě svoje záchvaty vzteku naučit ovládat, ale k tomu musí být nějakým způsobem motivován. Bohužel, cholerik si většinou nepřipustí, že vina je jaksi na jeho straně a že jeho reakce na banální podněty jsou mírně řečeno přemrštěné, takoví lidé mají sklony obviňovat všechny okolo, že je k nepříčetným výstupům neustále provokují
![]()
Jediná motivace cholerika ke změně chování nastane, když mu dá okolí jasně najevo, že přes určité věci prostě vlak nejede - buďto je permanentně opouštěn, nebo se díky svým výlevům dostane do konfliktu s úřady, policií a soudy, či padne kosa na kámen a od silnějšího protivníka dostane pořádně přes ústa
Souhlasím
Není tady
popravde se bojim investovat do neceho co neni ani z casti moje
Velmi rozumný názor
Do naseho spolecneho bydleni jsem chtela prinest aspon treba nadobi nabytek a podobne, vim ze to mozna neni fer.
Řekla bych, že je to fér ažaž... vždycky si to totiž můžeš zas odnést, kdyby náhodou...
Není tady
Kelinka napsal(a):
Popravde muj odejit od nej zatim nechci mam ho rada, ale je pravda ze to co se stalo hodne nabouralo moji duveru k nemu. Rozhodla jsem se ze mu dam jeste jednu sanci, ale nenecham to dojit k dalsi facce, pokud uvidim, ze se nemeni budu muset odejit, sice bych byla nejradsi kdyby se mi ho podarilo zmenit, ale tak to asi nefunguje:(
Kelinko, tak to zkus a uvidíš, jak to bude pokračovat dál. Já osobně si myslím, že ta další šance stejně k ničemu nepovede a že přítel po nějaké době opět "vystrčí rohy" a velmi pravděpodobně ta další facka padne znova A myslím si to proto, protože přítelovi ta jeho "první" facka beztrestně prošla a ještě se Ti drze snažil nabulíkovat, že za všechno můžeš Ty, což je ohraná písníčka všech vzteklounů, choleriků a násilníků.
Tobě by se ho možná podařilo změnit, kdyby sis okamžitě po první facce sbalila svoje věci a odešla od něj, pak by přítel možná pochopil, že přestřelil. V momentě, kdy příteli jeho první facka poměrně beztrestně prošla a Ty jsi mu dala ještě jednu šanci, v takovém momentě už ten chlap nemá žádnou motivaci se měnit, protože nabyl přesvědčení, že co mu prošlo jednou, projde mu i podruhé, potřetí ... atd.
Není tady
Chtela bych vsem podekovat za rady, jak jsem psala dam mu jeste jednu sanci, ale mam pocit, ze jste mi aspon trochu otevreli oci.
Dekuju
Není tady
Kelinka napsal(a):
Chtela bych vsem podekovat za rady, jak jsem psala dam mu jeste jednu sanci, ale mam pocit, ze jste mi aspon trochu otevreli oci.
Dekuju
Tak se měj hezky, Kelinko a kdyby něco, klidně zase napiš
Není tady
Milá Kelinko, to co ti udělal rozhodně není v pořádku. To jsou věci, které nelze tolerovat a rozhodně to nebude lepší. Tvůj přítel bude mít zřejmě větší problém. Víš někdy domácí násilí začíná zcela nenápadně. Začne to naprosto nepřiměřeným bezdůvodným výbuchem, pak se to stupňuje, pak mají tendenci ženu izolovat od okolí např. musíš se starat o děti, proč bys chodila do práce nebo najdi si práci doma a pak ponižováním, deptáním apod. Nejlepší je sebrat se a odejít, dokud je ještě čas. Měla jsi mu říci, že si to měl zařídit sám. A zapojení zásuvky je opravdu taková hloupost, že kvůli ní dát ženě facku je naprosto nepřijatelné a absudrdní. Škoda, že si mu neřekla ať si ten svůj prostor nechá a neodešla. Jednoho takového jsem také znala a začal přesně plánovat, co bych měla či neměla, hledal chyby, snažil se mi neustále dokazovat svoji převahu. Tak jsem se sebrala a řekla mu, co si to dovoluje a že já mám stejné vzdělání jako on a nic mu nedává právo plánovat moji budoucnost, o svém životě si budu rozhodovat sama. Rozešla jsem se s ním, bolelo to, ale dnes to hodnotím kladně a jako jednu z nejrozumějších věcí. A v té době jsem byla v podobné situaci. On dobře vydělával a já zrovna měnila práci.
Upravil(a) elza1 (26. 3. 2013 13:08)
Není tady
elza1 napsal(a):
Milá Kelinko, to co ti udělal rozhodně není v pořádku. To jsou věci, které nelze tolerovat a rozhodně to nebude lepší. Tvůj přítel bude mít zřejmě větší problém. Víš někdy domácí násilí začíná zcela nenápadně. Začne to naprosto nepřiměřeným bezdůvodným výbuchem, pak se to stupňuje, pak mají tendenci ženu izolovat od okolí např. musíš se starat o děti, proč bys chodila do práce nebo najdi si práci doma a pak ponižováním, deptáním apod. Nejlepší je sebrat se a odejít, dokud je ještě čas. Měla jsi mu říci, že si to měl zařídit sám. A zapojení zásuvky je opravdu taková hloupost, že kvůli ní dát ženě facku je naprosto nepřijatelné a absudrdní. Škoda, že si mu neřekla ať si ten svůj prostor nechá a neodešla. Jednoho takového jsem také znala a začal přesně plánovat, co bych měla či neměla, hledal chyby, snažil se mi neustále dokazovat svoji převahu. Tak jsem se sebrala a řekla mu, co si to dovoluje a že já mám stejné vzdělání jako on a nic mu nedává právo plánovat moji budoucnost, o svém životě si budu rozhodovat sama. Rozešla jsem se s ním, bolelo to, ale dnes to hodnotím kladně a jako jednu z nejrozumějších věcí. A v té době jsem byla v podobné situaci. On dobře vydělával a já zrovna měnila práci.
Má řeč
Není tady
Není tady