29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Eva. napsal(a):
Jessika napsal(a):
Myslím, že většina žen už nějakou tu "facku" či třeba jen silnější odstrčení, zatřesení tělem apod. obržela.
Já teda taky. Nevím, jak to máš Kelinko, ty, ale když se mi tohle s nějakým parnterem stalo, udělala jsem takovu scénu, že na to do smrti (našeho vztahu) nezapomněl. Tím to bylo vyřešeno , nepitvali jsme co a jak, ale věřím, že si to dobře uložil a nikdy se mi nestalo, že by se situace opakovala.
Radila bych - zapomeň, nesleduj, ale buď připravena.
A pokud na to nemůžeš zapomenout, tak příteli vysvětli, co tě trápí.
Komunikace je důležitá, když to necháš kvasit, můžeš přístě být agresroem ty - a to přece nemá šmrnc, ne?Konečně to někdo napsal na plnou pusu.
No vidis a ja to jeste nezazila a ani to zatreseni telem.
Není tady
Ženský, dělá vám opravdu tak velkej problém, psát s diakritikou?
Psát bez háčků a čárek chápu třeba u Sahleb, která žije v cizině a nemá českou klávesnici (i když i to by šlo vyřešit), ale u ostatních ne...
Kromě toho, že mi to osobně vadí (ale to je samozřejmě můj problém), může dojít i k nedorozumění, kdy např. autorka tohoto vlákna napíše, že "rvani je u nas doma normalni", nebo jak to vlasně napsala... je to rvaní, nebo řvaní? Dost velkej rozdíl, myslím si...
Není tady
Mikeš napsal(a):
Psát bez háčků a čárek chápu třeba u Sahleb, která žije v cizině a nemá českou klávesnici (i když i to by šlo vyřešit), ale u ostatních ne...
Kromě toho, že mi to osobně vadí (ale to je samozřejmě můj problém), může dojít i k nedorozumění, kdy např. autorka tohoto vlákna napíše, že "rvani je u nas doma normalni", nebo jak to vlasně napsala... je to rvaní, nebo řvaní? Dost velkej rozdíl, myslím si...
Mikesi bohuzel jsem se na pocitaci naucila psat bez hacku a carek.S diakritikou pisu jen,kdyz neco vyrizuju meilem a strasne dlouho me to trva nez neco napisu.
Není tady
eremuruss napsal(a):
Mikeš napsal(a):
Kromě toho, že mi to osobně vadí (ale to je samozřejmě můj problém), může dojít i k nedorozumění, kdy např. autorka tohoto vlákna napíše, že "rvani je u nas doma normalni", nebo jak to vlasně napsala... je to rvaní, nebo řvaní? Dost velkej rozdíl, myslím si...Mikesi bohuzel jsem se na pocitaci naucila psat bez hacku a carek.S diakritikou pisu jen,kdyz neco vyrizuju meilem a strasne dlouho me to trva nez neco napisu.
ja pisu bez z prace, protoze mam ang. klavesnici a z domova s
Není tady
Kelinka napsal(a):
Rekonstrujeme s pritelem prizemi rodineho domu jeho rodicu, rekonstrukce se tahne dyl a mi zatim bydlime v jednom malem pokojicku, kde porad prekracujeme krabice-nevejdeme se tam a ja jsem z toho velice na nervy... Nemame vlastni koupelnu, sama nemuzu ani do kuchyne jeho rodicu atd. Pri rekonstrukci doslo k incidentu kvuli kteremu se to vse stalo, delnici se zeptali jestli mohou odpojit a vyndat zasuvku, pry jim pritel rikal ze ne, ale jim by to skrabani zdi slo lip, tak jsem jim rekla at ji klidne vyndaji, ze ji pak zapojim sama. Po udelani omitky se mi nepodarilo zasuvku pridelat, tak jsem zavolala pritele, byl nastvany kricel a nadaval proc jsem to nechala vyndat. Mela jsem z nej strach tak jsem se zavrela v koupelne, kdyz se trochu uklidnil tak jsem se vratila a snazila se to s nim normalne resit, ale zacal zase kricet. Nastvala jsem se, ze porad krici, ze jsem udelala chybu vim, ale chtela jsem, aby uz byl klid, Byla jsem nastvana tak jsem k nemu pribehla s rukama nad hlavou a zacala sem na nej taky kricet, at uz na me porad nerve. V tu chvili jsem dostala facku. Pritel rika, ze jak jsem k nemu pribehla a narusila jeho osobni prostor, ze to vypadalo, ze jsem na nej zautocila a ze jednal instinktivne. Ze ho to mrzi ze to byl reflex, ale ze ten reflex jsem zavinila ja. Nevim jak to mam brat bojim se mu ted verit.... Ano je to moje chyba, ale kamaradka rika, ze ani v tomto pripade me facku dat nemel. Prosim poradte...Dekuju
Kelinko, nevykládej si to ve zlém, ale já bych nemohla být s partnerem, kterého se bojím a žít ve vztahu, ve kterém už padla první facka. Moje rada zní - vykašli se na celou rekonstrukci zchátralého baráku, kde Ti nic neříká pane a kvůli které jsi bita, vykašli se na partnera, který si neváží Tvé pomoci, řve po Tobě a fackuje Tě - a najdi si takového partnera, který si Tě bude vážit a kterého se nebudeš muset bát.
Jak je vidět, už teď s partnerem nemáte stejné priority - několik desítek let žila celá rodina v baráku, kde se na nic nesáhlo a byli s tímto stavem poměrně spokojení, takže si troufám tvrdit, že partner byl do rekonstrukce přízemku dotlačen tím, že jsi do domu přišla Ty. MMCH pořádnej chlap, kterému záleží na tom, aby s partnerkou žili v upraveném prostředí přikročí k rekonstrukci zchátralého obydlí ještě dřív, než si tam nastěhuje partnerku a pokud nemá obě ruce levé, neřve jak propíchnutej kvůli takové prkotině jako je odpojená zásuvka, ale vezme do rukou nářadí a udělá to sám.
Mně se zdá, že sis našla partnera, který byl ve zchátralém baráku poměrně spokojenej až do té doby, dokud jsi nepřišla Ty, z rekonstrukce vyšiluje jako nepříčetnej a vylejvá si na Tobě vztek kvůli naprostejm banalitám. Což se mi jeví do budoucna jako souběh vlastností, naprosto nevhodných pro životního partnera, natož pro potencionálního otce případných dětí a od takového dárečka bych mazala, co by mi nohy stačily
Není tady
eremuruss napsal(a):
Mikeš napsal(a):
Kromě toho, že mi to osobně vadí (ale to je samozřejmě můj problém), může dojít i k nedorozumění, kdy např. autorka tohoto vlákna napíše, že "rvani je u nas doma normalni", nebo jak to vlasně napsala... je to rvaní, nebo řvaní? Dost velkej rozdíl, myslím si...Mikesi bohuzel jsem se na pocitaci naucila psat bez hacku a carek.S diakritikou pisu jen,kdyz neco vyrizuju meilem a strasne dlouho me to trva nez neco napisu.
v čem je problém? nechápu to.
Není tady
Kelinka napsal(a):
Ahoj, chtela bych pozadat o radu, nevim jestli to primo patri do teto rubriky, ale nevim kam to zaradit. Dostala jsem od pritele facku a nevim jak to brat, nebylo to bezduvodne a ja proste nevim co mam delat. Popisu Vam situaci jak k tomu doslo a prosim Vas o nazor, kamaradka mi rika ze nedokazu byt objektivni a ze je to nepripustne, ze mam odejit. Ale ja nevim.
Rekonstrujeme s pritelem prizemi rodineho domu jeho rodicu, rekonstrukce se tahne dyl a mi zatim bydlime v jednom malem pokojicku, kde porad prekracujeme krabice-nevejdeme se tam a ja jsem z toho velice na nervy... Nemame vlastni koupelnu, sama nemuzu ani do kuchyne jeho rodicu atd. Pri rekonstrukci doslo k incidentu kvuli kteremu se to vse stalo, delnici se zeptali jestli mohou odpojit a vyndat zasuvku, pry jim pritel rikal ze ne, ale jim by to skrabani zdi slo lip, tak jsem jim rekla at ji klidne vyndaji, ze ji pak zapojim sama. Po udelani omitky se mi nepodarilo zasuvku pridelat, tak jsem zavolala pritele, byl nastvany kricel a nadaval proc jsem to nechala vyndat. Mela jsem z nej strach tak jsem se zavrela v koupelne, kdyz se trochu uklidnil tak jsem se vratila a snazila se to s nim normalne resit, ale zacal zase kricet. Nastvala jsem se, ze porad krici, ze jsem udelala chybu vim, ale chtela jsem, aby uz byl klid, Byla jsem nastvana tak jsem k nemu pribehla s rukama nad hlavou a zacala sem na nej taky kricet, at uz na me porad nerve. V tu chvili jsem dostala facku. Pritel rika, ze jak jsem k nemu pribehla a narusila jeho osobni prostor, ze to vypadalo, ze jsem na nej zautocila a ze jednal instinktivne. Ze ho to mrzi ze to byl reflex, ale ze ten reflex jsem zavinila ja. Nevim jak to mam brat bojim se mu ted verit.... Ano je to moje chyba, ale kamaradka rika, ze ani v tomto pripade me facku dat nemel. Prosim poradte..
Dekuju
kvůli zásuvky pár facek , co kdyby se stalo něco "většího", to by tě zabil?
a co je tvoje chyba? že jsi mávala rukama?
Není tady
Kelinka napsal(a):
Eva:
Ruce nad hlavu jsem zvedla nevim proc, asi pro duraz, rozhodne jsem po nem nenaprahla ani jsem ho nechtela prastit, to bych nikdy neudelala, mozna to v nem vyvolalo takovydle pocit, ale to jsem nikdy nezamyslela. Jinak s tou zasuvkou je to tak, ze to je zasuvka na internet na sitove kabely a sitarinu mam jako obor ze skoly, proto jsem si myslela ze ji v pohode zapojim, i bych ji zapojila akorat ty kabely ze zdi byly moc kratke a proto to pak neslo....
K te praci je to tak, ze v praci kde jsem delala zacaly byt problemy a propoustelo se a postoj zamestnavatele se k zamestnancum dost zhorsil, tak pritel navrhl abych zacala jako on delat sam na sebe a ve svem oboru. Takze si pomalu rozjizdim firmu a k tomu hledam neco na polovicni uvazek abych to oboji zvlada. Ano do rekonstrukce sve penize nedavam, kdybych mela podobne prijmy jako pritel a dum by byl z nejake casti muj, tak bych samozdrejme na rekonstrukci prispela...
Chtela jsem jen trosku vice vysvetlit nase pomery, nemyslim si ze je nasilnik, jen proste nechapu proc to doslo na facku......
je mírný jako beránek
Není tady
A jedna speciálně pro Mikeše
<Cichoslav I.> uhori
<Borek> promiň nemohl bys použít diakritiku? nevím na které straně toho "uhori" má být čárka... nevím tedy jestli jde o proroctví nebo stížnost...
Není tady
aprill napsal(a):
eremuruss napsal(a):
Mikeš napsal(a):
v čem je problém? nechápu to.
V nicem.Ja problem nemam.
Není tady
A někdy mě to fakt štve a někdy mě to mrzí, že po mně takhle jede.
"Což pak vidíš mrvu v oku bratra svého, a břevna, kteréž jest v tvém vlastním oku, neznamenáš? Aneb kterak můžeš říci bratru svému: Bratře, nechať vyvrhu mrvu z oka tvého, sám v oku svém břevna nevida? Pokrytče, vyvrz prve břevno z oka svého, a tehdy prohlédneš, abys vyňal mrvu, kteráž jest v oku bratra tvého." (Lukáš 6:41, 6:42)
Není tady
Ano. To je dobrá výmluva, proč to děláš, heleno. Taková sofistikovaná.
Není tady
Třeba si Helenka nemůže pomoct, že hledá tu mrvu u Tebe, Evi - tak tohle je vysvětlení
Není tady
Jessika napsal(a):
:A jedna speciálně pro Mikeše
![]()
<Cichoslav I.>uhori
<Borek> promiň nemohl bys použít diakritiku? nevím na které straně toho "uhori" má být čárka... nevím tedy jestli jde o proroctví nebo stížnost...
Čeština je krásný jazyk, a i náš rodný jazyk. Aniž bych byl nějaký "stárnoucí, zapšklý profesor češtiny", vadí mi, když někdo píše bez diakritiky. U SMS to pochopit dovedu, u příspěvků ve fóru ne.
Není tady
Mikeš napsal(a):
Jessika napsal(a):
![]()
<Cichoslav I.>uhori
<Borek> promiň nemohl bys použít diakritiku? nevím na které straně toho "uhori" má být čárka... nevím tedy jestli jde o proroctví nebo stížnost...Čeština je krásný jazyk, a i náš rodný jazyk. Aniž bych byl nějaký "stárnoucí, zapšklý profesor češtiny", vadí mi, když někdo píše bez diakritiky. U SMS to pochopit dovedu, u příspěvků ve fóru ne.
někdo píše třeba na angl.klávesnici
Není tady
světýlko napsal(a):
Třeba si Helenka nemůže pomoct, že hledá tu mrvu u Tebe, Evi - tak tohle je vysvětlení
Podobně jako Eva si nikdy neodpustí, když si může rýpnout do mě a určitě u toho radostně dupe nožkama
Není tady
světýlko napsal(a):
JJ, ona ta citace z evangelia byla taková dvojsečná.
Jak to tuhle psala helena mně?
Jo, už vím.
Kouzlo nechtěného.
Není tady
Mikeš napsal(a):
Jessika napsal(a):
![]()
<Cichoslav I.>uhori
<Borek> promiň nemohl bys použít diakritiku? nevím na které straně toho "uhori" má být čárka... nevím tedy jestli jde o proroctví nebo stížnost...Čeština je krásný jazyk, a i náš rodný jazyk. Aniž bych byl nějaký "stárnoucí, zapšklý profesor češtiny", vadí mi, když někdo píše bez diakritiky. U SMS to pochopit dovedu, u příspěvků ve fóru ne.
Ja nemam ceskou klavesnici.
Není tady
Ahojky, omlouvam se dva dny jsem nemela pristup k netu tak pisu az ted. Padla tu otazka proc bydlime s pritelem u jeho rodicu, je to proto ze maji dvougeneracni dum a tak bylo lepsi rekonstruovat jedno patro nez resit jine bydleni. Take chci vysvetlit proc do rekonstrukce neinvestuju, mozna se do me pustite, ale popravde se bojim investovat do neceho co neni ani z casti moje ani pritele, ale pritelova otce, sice pry ten dum pritele bude, ale zatim to tak neni ani nejsme svoji, tak se bojim, ze se pak pohadame a ja bych pripadne penize vlozene do rekonstrukce uz nikdy nevidela. Do naseho spolecneho bydleni jsem chtela prinest aspon treba nadobi nabytek a podobne, vim ze to mozna neni fer. Snazim se aspon uklizet po delnicich a pomahat jak se da. Pritel pred delniky nekolikrat rekl at se klidne ptaji me, ze on na ne nema cas atd.
Vim ze tu mozna nemam do niceho mluvit protoze to neni muj dum ani se to neopravuje za moje penize, ale myslela jsem ze kdyz chceme bydlet spolu tak do rekonstrukce muzeme mluvit oba.
PS: Pisu bez diakritiku, protoze pisu z mobilu.
PS: Jinak oba jsme byly nejstarsi ja mam mladsi sourozence a pritel take.
Není tady
Kelinka napsal(a):
Ahojky, omlouvam se dva dny jsem nemela pristup k netu tak pisu az ted. Padla tu otazka proc bydlime s pritelem u jeho rodicu, je to proto ze maji dvougeneracni dum a tak bylo lepsi rekonstruovat jedno patro nez resit jine bydleni. Take chci vysvetlit proc do rekonstrukce neinvestuju, mozna se do me pustite, ale popravde se bojim investovat do neceho co neni ani z casti moje ani pritele, ale pritelova otce, sice pry ten dum pritele bude, ale zatim to tak neni ani nejsme svoji, tak se bojim, ze se pak pohadame a ja bych pripadne penize vlozene do rekonstrukce uz nikdy nevidela. Do naseho spolecneho bydleni jsem chtela prinest aspon treba nadobi nabytek a podobne, vim ze to mozna neni fer. Snazim se aspon uklizet po delnicich a pomahat jak se da. Pritel pred delniky nekolikrat rekl at se klidne ptaji me, ze on na ne nema cas atd.
Vim ze tu mozna nemam do niceho mluvit protoze to neni muj dum ani se to neopravuje za moje penize, ale myslela jsem ze kdyz chceme bydlet spolu tak do rekonstrukce muzeme mluvit oba.
PS: Pisu bez diakritiku, protoze pisu z mobilu.
PS: Jinak oba jsme byly nejstarsi ja mam mladsi sourozence a pritel take.
To jsem si myslela, Keli, podle toho, jak oba berete ty situace těžce...
Jinak je i Tvé jednání z toho, co píšeš, pochopitelné a s těmi penězi a pomocí bych to neřešila jinak. Nemysli si, že to není fér, když Ti tam nic nepatří. Pracuješ a přineseš něco dovašeho hnízda, až bude hotové.
Kamarád předělal celý byt a investoval moc - a slečna ho pak, když to bylo hotové, poslala do háje z jejího bytu a on neměl nic.
Není tady
Jeden muj znamy co zna pritele od detstvi mi jednou rekl ze je to cholerik, ze s tim jako dite mel velke problemy... Myslite ze se to da zmirnit? Nebo to ze je nekdo cholerik znamena, ze nikdy nema od rvani atd daleko?
Není tady
No, Kelinko, on se může zklidnit jak bude nabírat moudrosti a ubírat testosteronu - ale to je až po letech, třeba dvaceti, je to dlouhá doba....a můj děda byl takový i ve stáří - takže ani to není záruka
Upravil(a) světýlko (23. 3. 2013 23:15)
Není tady
Kelinka napsal(a):
...Take chci vysvetlit proc do rekonstrukce neinvestuju, mozna se do me pustite, ale popravde se bojim investovat do neceho co neni ani z casti moje ani pritele, ale pritelova otce, sice pry ten dum pritele bude, ale zatim to tak neni ani nejsme svoji, tak se bojim, ze se pak pohadame a ja bych pripadne penize vlozene do rekonstrukce uz nikdy nevidela. Do naseho spolecneho bydleni jsem chtela prinest aspon treba nadobi nabytek a podobne, vim ze to mozna neni fer. Snazim se aspon uklizet po delnicich a pomahat jak se da. Pritel pred delniky nekolikrat rekl at se klidne ptaji me, ze on na ne nema cas atd...
Kelinko, nevidím sebemenší důvod, proč bychom se do Tebe měli pouštět. Tvůj postoj je velmi rozumný a já Ti ho jedině schvaluji. Investovat svoje peníze by měl člověk jedině tehdy, jestliže investuje "do svého", jinak se může stát, že po letech spláče nad výdělkem
Kelinka napsal(a):
eden muj znamy co zna pritele od detstvi mi jednou rekl ze je to cholerik, ze s tim jako dite mel velke problemy... Myslite ze se to da zmirnit? Nebo to ze je nekdo cholerik znamena, ze nikdy nema od rvani atd daleko?
Kelinko, cholerik řve kvůli každé maličkosti a ten Tvůj nejde navíc pro facku daleko, takže pokud nechceš strávit zbytek života jako vystresovaná hromádka neštěstí, radím pryč od něj.
Cholerik se nedá předělat, to je totéž, jako chtít lišku odnaučit lovit slepice a naučit ji na mrkev Cholerik se může samozřejmě svoje záchvaty vzteku naučit ovládat, ale k tomu musí být nějakým způsobem motivován. Bohužel, cholerik si většinou nepřipustí, že vina je jaksi na jeho straně a že jeho reakce na banální podněty jsou mírně řečeno přemrštěné, takoví lidé mají sklony obviňovat všechny okolo, že je k nepříčetným výstupům neustále provokují
Jediná motivace cholerika ke změně chování nastane, když mu dá okolí jasně najevo, že přes určité věci prostě vlak nejede - buďto je permanentně opouštěn, nebo se díky svým výlevům dostane do konfliktu s úřady, policií a soudy, či padne kosa na kámen a od silnějšího protivníka dostane pořádně přes ústa
Není tady
Popravde muj odejit od nej zatim nechci mam ho rada, ale je pravda ze to co se stalo hodne nabouralo moji duveru k nemu. Rozhodla jsem se ze mu dam jeste jednu sanci, ale nenecham to dojit k dalsi facce, pokud uvidim, ze se nemeni budu muset odejit, sice bych byla nejradsi kdyby se mi ho podarilo zmenit, ale tak to asi nefunguje:(
Není tady
Kelinko, to je kombinace dvou nejstarších s cholerickou povahou a to není legrace, z toho buď vylezete se svatozáří nebo zničeně
No, přála bych Ti ze srdce nějakého "nejmladšího" nebo "prostředního" partnera, protože na to, jak jsi mladá, se trápíš těmi siuacemi dost= jsi prvorozeně jak Brno (typická zodpovednost za druhého, která si dělá naděje, jak mu pomůže se změnit) takže ta "nejtěžší možná kombinace" tu je, těžší jsou už jen dva jedináčci.
Určitě existují výjimky, ale těm je spolu fajn a pocitově to převažuje ty zřídkavé kotrmelce.
Není tady