27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
dusička napsal(a):
Majko - dle mého by si neměla ani psát co je muská a enská práce, a co má dělat enská a co nemá.
Tady jde v první řadě o to, e kdy přítel řekl zedníkům, e jí tam maj nechat, tak se zedníci neměli Kelinky ptát, jestli jí můou oddělat. Kdo tam pozval zedníky, kdo s nima sjednával práci, co maj udělat a nemaj udělat. Kelinka se zbytečně angaovala. A to bylo patně.
Přítel byl v první řadě natvanej, e zedníci neudělali práci tak jak měli. A protoe je prudký povahy, začali se hádat. To u je zase o něčem jiném. Ale to u jsem psala vej. nechce se mi to opakovat.
Souhlasím. Zbytečně jsem to komplikovala.
Není tady
bellatrix napsal(a):
Světýlko, aký býva rozdiel medzi prvorodeným a najmladím z rodiny?
Kevin Leman, Sourozenecké konstelace - kdybys chtěla kníku. Kdy jsem to četla, jako bych psal autor o mně, ségře a bráchovi - take něco na tom určitě je.
Ta kníka říká v podstatě to, e pořadí narození na nás má určitý vliv - tedy ne vechen, samozřejmě, ale docela má. Je to dané přístupem rodičů i sourozenců, takové typické podobnosti, ze kterých vyplývají pro kadé postavení nae silné i slabé stránky.
Stojí tam i to, e není ideální, kdy jdou do páru lidi stejné konstelace - i kdy se to zvládnout dá. Je to logické, páč se perou se stejnými potíemi a není tam, kdo by to přirozeně kompenzoval - a obohatil o klady
Tak jen stručně: typicky prvorozené děti jsou ti, na které rodiče nejvíce čekali a nejvíce od nich očekávali. Kadé dalí dítě bylo dalí, ale oni ili dětství v největím tlaku rodičovských představ( a jetě zdvojnásobené to mají jedináčci) Snaí se vechno dělat dobře a mají o tom dost neochvějné představy. Pracují pomalu, důkladně, tak trochu "buí" do sebe i do druhých lidí, aby to bylo dobře. Taková patná domluva je pro ně obrovský problém! Jsou pro ně důleité detaily, bývají kritičtí, pesimističtí, berou vechno dost váně - to je fajn, e jsou nejzodpovědnějí, ale ze vech nejhůř snáí situace, které by měly ukazovat na jejich chyby - protoe oni si je neumí tak hned odpustit. Říct "udělal jsem chybu" je stojí mnoho sil a měli by se naučit se sami sobě zasmát a nebrat to jako konec světa - jinak jsou nejlepími adepty na infarkt a mrtvici. I druhým lidem odpoutějí pomalu. Prvorození často neumí říkat ne, aby se zavděčili, ale bývají nejvěrnějí přátelé, schopni oběti a hlubokých vztahů (kromě rozmazlených jedináčků)
Vysmátí a veselí nejmladí jsou často samá legrace, nad věcmi se tak netrápí, bývají baviči a s penězi si starosti nedělají (mívají také nejčastěji dluhy) Dokáou ale vnést do těkého ivota nejstarího trochu té lehkosti bytí a smíchu ( a on do jejich trochu smyslu pro řád) . Milují společnost a zábavu, mají největí fantazii.
Jak to tak píu, stejně je to nejvíc o tom, jestli ti lidé jsou sobci nebo ne .
Není tady
To já nevím, kam se u Kelinky poděla. Mě se neptej.
Nekličkuj... správně se ptám tebe, protoe tys konstatovala vůči Kelince "Vdy není jediné řeení bydlet u rodičů přítele za takovýchle podmínek. Vdy není jediné řeení být právě s tímto partnerem.".
Tak jsem se optala, kam se z těch "řeení" vytratila láska... proč s ní při těch návrzích nějak nepočítá...
Není tady
Myslím, e větina en u nějakou tu "facku" či třeba jen silnějí odstrčení, zatřesení tělem apod. obrela.
Já teda taky. Nevím, jak to má Kelinko, ty, ale kdy se mi tohle s nějakým parnterem stalo, udělala jsem takovu scénu, e na to do smrti (naeho vztahu) nezapomněl. Tím to bylo vyřeeno , nepitvali jsme co a jak, ale věřím, e si to dobře uloil a nikdy se mi nestalo, e by se situace opakovala.
Radila bych - zapomeň, nesleduj, ale buď připravena.
A pokud na to nemůe zapomenout, tak příteli vysvětli, co tě trápí.
Komunikace je důleitá, kdy to nechá kvasit, můe přístě být agresroem ty - a to přece nemá mrnc, ne?
Není tady
helena napsal(a):
Nekličkuj... správně se ptám tebe, protoe tys konstatovala vůči Kelince "Vdy není jediné řeení být právě s tímto partnerem není jediné řeení bydlet u rodičů přítele za takovýchle podmínek. Vdy.".
Tak jsem se optala, kam se z těch "řeení" vytratila láska... proč s ní při těch návrzích nějak nepočítá...
Holky, jejda, co to je?
Heli, Ty jsi na Evu - Majku - útočná, jak kdybys jedla hadí jazýčky Promiň mi to, ale nemůu se zbavit dojmu, e kdyby to samé napsal někdo jiný, tak jsi v klidu...
Nemám problém s tvrzením, e není jediné řeení ít u rodičů přítele ani s někým jiným...
A lásku člověk můe ordinovat sám sobě, ale těko někam jinam. Navíc součástí lásky je i ta přátelská rovina, ve které tu větina z nás doporučuje konec, pokud by to Kelince ubliovalo. A jsme u toho: není jediné řeení, aby ila s jeho rodiči a není jediné řeení, aby ila s ním. (Z toho cítím prvotně chu Kelinku osvobodit od event. beznaděje, e to takhle být prostě "musí".)
Není tady
bellatrix napsal(a):
A ete si neviem vysvetli, prečo tie káble predtým s dĺkou stačili a potom u nie?
Taky si to neumím vysvětlit, ale kdy jsem nedávno vyměňoval doma zásuvku, stalo se mi to taky Asi zalezly do zdi, potvory
Není tady
Grainne napsal(a):
dusička napsal(a):
Grainne napsal(a):
tak to je docela drsnýGraine, co je drsný? e jsem chtěla domov zútulnit?
e mu přestavuje byt , pokud teda předem neproběhla domluva , e to tak bude . Mně to tady někdo začít přestavovat ( jen uvaha, prili malé pro dva ) tak by si asi zase zabalil .
Plánovali jsme spolu budoucnost, plánovali jsme dítě atd atd. Manel byl spokojený, e jsem udělala hnízdečko lásky, aby se mi v něm líbilo . Nám líbilo. Neměl nic proti.
Samozřejmě kdyby s tím nesouhlasil, tak nic nedělám. Měla jsem volnou ruku.
Není tady
Mikei, nemáte náhodou doma staré hliníkové rozvody?? Ty drátky nikam nezalezly, prostě časem erodovaly a různě se udrolily:) Toho blba, co kdysi vymyslel rozvody v hliníku, místo mědi, by měli mlátit po hlavě prodluovačkou kadý den!
Není tady
helena napsal(a):
Nekličkuj... správně se ptám tebe, protoe tys konstatovala vůči Kelince "Vdy není jediné řeení bydlet u rodičů přítele za takovýchle podmínek. Vdy není jediné řeení být právě s tímto partnerem.".
Kdy bude chtít, tak tam lásku uvidí. V tom prvním řeení. Nebydlet s přítelem u jeho rodičů. To nebylo jedno řeení, jak ty jsi to pochopila, ale dvě, ví?
Take jetě jednou pro tebe:
Řeení č. 1 - nebydlet u rodičů přítele, jestli se milují a jsou schopni a ochotni se domluvit. Najdou si své vlastní společné bydlení.
Řeení č. 2- rozejít se s tímto partnerem, pokud ho holčička nemiluje.
U kapito?
Upravil(a) Eva. (22. 3. 2013 17:01)
Není tady
Jessika napsal(a):
Myslím, e větina en u nějakou tu "facku" či třeba jen silnějí odstrčení, zatřesení tělem apod. obrela.
Já teda taky. Nevím, jak to má Kelinko, ty, ale kdy se mi tohle s nějakým parnterem stalo, udělala jsem takovu scénu, e na to do smrti (naeho vztahu) nezapomněl. Tím to bylo vyřeeno , nepitvali jsme co a jak, ale věřím, e si to dobře uloil a nikdy se mi nestalo, e by se situace opakovala.
Komunikace je důleitá, kdy to nechá kvasit, můe přístě být agresroem ty - a to přece nemá mrnc, ne?
Konečně to někdo napsal na plnou pusu.
Není tady
světýlko napsal(a):
helena napsal(a):
Nekličkuj... správně se ptám tebe, protoe tys konstatovala vůči Kelince "Vdy není jediné řeení být právě s tímto partnerem není jediné řeení bydlet u rodičů přítele za takovýchle podmínek. Vdy.".
Tak jsem se optala, kam se z těch "řeení" vytratila láska... proč s ní při těch návrzích nějak nepočítá...Holky, jejda, co to je?
Heli, Ty jsi na Evu - Majku - útočná, jak kdybys jedla hadí jazýčkyPromiň mi to, ale nemůu se zbavit dojmu, e kdyby to samé napsal někdo jiný, tak jsi v klidu...
Nemám problém s tvrzením, e není jediné řeení ít u rodičů přítele ani s někým jiným...
A lásku člověk můe ordinovat sám sobě, ale těko někam jinam. Navíc součástí lásky je i ta přátelská rovina, ve které tu větina z nás doporučuje konec, pokud by to Kelince ubliovalo. A jsme u toho: není jediné řeení, aby ila s jeho rodiči a není jediné řeení, aby ila s ním. (Z toho cítím prvotně chu Kelinku osvobodit od event. beznaděje, e to takhle být prostě "musí".)
To je její helení sport. A někdy mě to fakt tve a někdy mě to mrzí, e po mně takhle jede. Někdy to dokáu delí dobu přehlíet. A někdy bohuel ne.
Není tady
Jessika napsal(a):
Mne teda ne ... jen jednou , kdysi davno mne ex chytil za ruce a drzel nasledovala takova scena , ze uz nikdy nic takoveho neopakoval
Není tady
Grainne napsal(a):
Mne teda ne ... jen jednou , kdysi davno mne ex chytil za ruce a drzel
nasledovala takova scena , ze uz nikdy nic takoveho neopakoval
Vykloubila jsi mu obě ramena a kopem z otočky jsi ho srazila ze schodů?
Není tady
vitto napsal(a):
Zapojení zásuvky je "trapnost, hloupost a neenskost"?? OK, do konce ivota budu polehávat na sofa, vyívat , číst poezii a brnkat na loutnu, ádnou zásuvku u nikdy nezapojím, protoe bych se vzepřela řádu vehomíra.. + dalí moudro - kdy zvedne ruce a běí směrem k partnerovi, tak je oprávněn tě zmlátit, Jetě, e existují tak maximálně osvícené bytosti, které mě konečně nasměrují správným směrem !
A kdybych se náhodou nějak ideologicky odklonila, zavřu se v koupelně a budu se tam po zásluze bát!...........
Souhlas. tady kroiutim hlavou. Ja znam v okoli prave zeny, ktere klidne pomahaji na stavbe, zarizuji cokoliv a jsou zcela v norme. Tohle pozersrtvi nesnasim. Ja klidne delam cokoliv, jako moje mama. Pokud na to fyzicky stacim a rozumim tomu smaozrejme.
A jste bych doplnika, ze Eva, tu pise, ze rozsilit k neprocetnosti se da i svatej a facka pomuze. Bohuzel bohuzel.
Ja vidim prave labilitu na strane toho muze, ze ho tak vyradilo, ze je vyndana zasuvka a neni zpet. Co to je? Co je to za cloveka? Kvuli tomu desit partneerku a jeste ji dat facku? Co se jako stalo tak strasneho?
Není tady
vitto napsal(a):
Mikei, nemáte náhodou doma staré hliníkové rozvody?? Ty drátky nikam nezalezly, prostě časem erodovaly a různě se udrolily:)
Má pravdu, byly to hliníkové rozvody. Prostě - Hliník se odstěhoval do Humpolce
Není tady
Kelinka napsal(a):
Opravdu to byla prvni facka, ale ne prvni rvani, kvuli neschode v nazorech se hadame casto... Pritel vyrustal v podminkach kde se doma kaslalo na poradek a neresilo ze chatrani domu, ted se to snazim zmenit a hadame se kvuli tomu casto... Pritel dela to ze kdyz nechce neco resit a ja to resit chci, tak zacne zvysovat hlas a pote kricet, je durazny v nazorech a je zvyklej mit pravdu... Bohuzel se, ale todle resit musi, o dum je z dob prvni republiky a neudrzovany, nechci aby jednou zjistil ze se to opravit neda a ze to nebude resit smiril se s tim. Jelikoz techto hadek bylo vic a ja rvani a zvysovani nesnasim, nevim jestli se bojim jeho ja mam strach kdyz nekdo zacne kricet, mam pocit jako by se mu zmenil vyraz v tvari, a jako by to nebyl on. Proto jsem utekla do koupelny, nechtela jsem uz poslouchat jak jsem spatna, omluvila jsem se, ale on byl nastvany porad....
Omlouvam se ze to tak dlouze vypisuju, ale potrebuju si o tom s nekym promluvit.
Neomlouvej se. neni za co!!!!! Jemu ses taky omluvila!!! Za co? Ze prislo delnici a ty si chtela pomoci?
Není tady
Dělníci vůbec ale chodit nemuseli. Kelinka by určtě to krábání zvládla sama, kdy zvládla i tu zásuvku. (facku neomlouvám)
Upravil(a) dusička (22. 3. 2013 17:52)
Není tady
Eva. napsal(a):
Proto, e třeba ehlení nebo zaívání děravých věcí je spí enská část prací.
Třeba proto, e mui jsou lovci a eny sběračky.
Protoze zeny jako sberacky se zabyvaly stroji a elektrinou a TIM PADEM je jim jaksi "prirozene" vrozeno zehleni. Uz od praveku.
Není tady
Mike napsal(a):
Grainne napsal(a):
![]()
![]()
to bych asi nezvladla no dala jsem mu patricne najevo , ze tudy cesta nepovede slovne ... ja se tu mozna projevuju jako nesebevedoma blbka , ale urcite mantinely mam a takovym projevem pro mne vztah z citove strany konci .
Není tady
Mike napsal(a):
Grainne napsal(a):
![]()
![]()
A to stejne nasledovalo, kdyz nekdy pomerne brzo po svatbe, prisel domu a sjel prstem nabytek , aby mi ukazal . ze je na nem prach
Není tady
sahleb napsal(a):
vitto napsal(a):
Zapojení zásuvky je "trapnost, hloupost a neenskost"?? OK, do konce ivota budu polehávat na sofa, vyívat , číst poezii a brnkat na loutnu, ádnou zásuvku u nikdy nezapojím, protoe bych se vzepřela řádu vehomíra.. + dalí moudro - kdy zvedne ruce a běí směrem k partnerovi, tak je oprávněn tě zmlátit, Jetě, e existují tak maximálně osvícené bytosti, které mě konečně nasměrují správným směrem !
A kdybych se náhodou nějak ideologicky odklonila, zavřu se v koupelně a budu se tam po zásluze bát!...........
Souhlas. tady kroiutim hlavou. Ja znam v okoli prave zeny, ktere klidne pomahaji na stavbe, zarizuji cokoliv a jsou zcela v norme. Tohle pozersrtvi nesnasim. Ja klidne delam cokoliv, jako moje mama. Pokud na to fyzicky stacim a rozumim tomu smaozrejme.
A jste bych doplnika, ze Eva, tu pise, ze rozsilit k neprocetnosti se da i svatej a facka pomuze. Bohuzel bohuzel.
Ja vidim prave labilitu na strane toho muze, ze ho tak vyradilo, ze je vyndana zasuvka a neni zpet. Co to je? Co je to za cloveka? Kvuli tomu desit partneerku a jeste ji dat facku? Co se jako stalo tak strasneho?
presne , zivot s cholerikem je opravdu opruz
Není tady
Hodně se tu řeí okolnosti, jak to bylo, proč to kdo udělal... ale okolnosti můou být různé. Tady se jedná o nejdůleitějí body: ena udělala něco, co se mui nelíbilo. Dolo k hádce. Mu udeřil enu a vinu svalil na enu. ena cítí vinu a snaí se partnera omlouvat, e za to můe ona. Myslím, e tenhle příběh znají vechny oběti domácího násilí. Doporučuji pisatelce, aby se s nějakou z nich spojila a promluvila si o tom.
Není tady
Grainne napsal(a):
A to stejne nasledovalo, kdyz nekdy pomerne brzo po svatbe, prisel domu a sjel prstem nabytek , aby mi ukazal . ze je na nem prach
A jak jsi zareagovala?
Grainne napsal(a):
...ja se tu mozna projevuju jako nesebevedoma blbka...
To si určitě nemyslím...
Není tady
umět dát facku musí mít v sobě, jsou lidi co neumí řvát ani fackovat. přítel umí oboje a jde mu to snadno,zde svítí varovná signálka!
Není tady
Mike napsal(a):
Grainne napsal(a):
A jak jsi zareagovala?
stejne jako pri tom drzeni , vysvetlila jsem mu svuj pohled na vec trochu duraznejiale povazuju to za neuctu k partnerovi a myslim , ze uz v te dobe se ta vztahova slozka zacla kazit , proste clovek , ktery se ke mne chova jako ke sluzce mne prestal pritahovat
================================Grainne napsal(a):
...ja se tu mozna projevuju jako nesebevedoma blbka...
To si určitě nemyslím...
Není tady