Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#101 22. 3. 2013 13:46

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Odpustit facku??

dusička napsal(a):

Majko - dle mého by si neměla ani psát co je mužská a ženská práce, a co má dělat ženská a co nemá.
Tady jde v první řadě o to, že když přítel řekl zedníkům, že jí tam maj nechat, tak se zedníci neměli Kelinky ptát, jestli jí můžou oddělat. Kdo tam pozval zedníky, kdo s nima sjednával práci, co maj udělat a nemaj udělat. Kelinka se zbytečně angažovala. A to bylo špatně.
Přítel byl v první řadě naštvanej, že zedníci neudělali práci tak jak měli. A protože je prudký povahy, začali se hádat. To už je zase o něčem jiném. Ale to už jsem psala vejš. nechce se mi to opakovat.

Souhlasím. Zbytečně jsem to komplikovala.

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#102 22. 3. 2013 13:52

světýlko
♥♥♥♥---

bellatrix napsal(a):

offtopic
Světýlko, aký býva rozdiel medzi prvorodeným a najmladším z rodiny?

Kevin Leman, Sourozenecké konstelace - kdybys chtěla knížku. Když jsem to četla, jako bych psal autor o mně, ségře a bráchovi - takže něco na tom určitě je.
Ta knížka říká v podstatě to, že pořadí narození na nás má určitý vliv - tedy ne všechen, samozřejmě, ale docela má. Je to dané přístupem rodičů i sourozenců, takové typické podobnosti, ze kterých vyplývají pro každé postavení naše silné i slabé stránky.
Stojí tam i to, že není ideální, když jdou do páru lidi stejné konstelace - i když se to zvládnout dá. Je to logické, páč se perou se stejnými potížemi a není tam, kdo by to přirozeně kompenzoval - a obohatil o klady smile
Tak jen stručně: typicky prvorozené děti jsou ti, na které rodiče nejvíce čekali a nejvíce od nich očekávali. Každé další dítě bylo další, ale oni žili dětství v největším tlaku rodičovských představ( a ještě zdvojnásobené to mají jedináčci)  Snaží se všechno dělat dobře a mají o tom dost neochvějné představy. Pracují pomalu, důkladně, tak trochu "buší" do sebe i do druhých lidí, aby to bylo dobře. Taková špatná domluva je pro ně obrovský problém! Jsou pro ně důležité detaily, bývají kritičtí, pesimističtí,  berou všechno dost vážně - to je fajn, že jsou nejzodpovědnější, ale ze všech nejhůř snáší situace, které by měly ukazovat na jejich chyby - protože oni si je neumí tak hned odpustit.  Říct "udělal jsem chybu" je stojí mnoho sil a měli by se naučit se sami sobě zasmát a nebrat to jako konec světa - jinak jsou nejlepšími adepty na infarkt a mrtvici. I druhým lidem odpouštějí pomalu. Prvorození často neumí říkat ne, aby se zavděčili, ale bývají nejvěrnější přátelé, schopni oběti a hlubokých vztahů (kromě rozmazlených jedináčků) 
Vysmátí a veselí nejmladší jsou často samá legrace, nad věcmi se tak netrápí, bývají baviči a s penězi si starosti nedělají (mívají také nejčastěji dluhy) Dokážou ale vnést do těžkého života nejstaršího trochu té lehkosti bytí a smíchu ( a on do jejich trochu smyslu pro řád) . Milují společnost a zábavu, mají největší fantazii.

Jak to tak píšu, stejně je to nejvíc o tom, jestli ti lidé jsou sobci nebo ne . smile

Není tady

#103 22. 3. 2013 13:59

helena
♥♥♥♥♥♥♥

To já nevím, kam se u Kelinky poděla. Mě se neptej.
Nekličkuj... správně se ptám tebe, protože tys konstatovala vůči Kelince "Vždyť není jediné řešení bydlet u rodičů přítele za takovýchle podmínek. Vždyť není jediné řešení být právě s tímto partnerem.".
Tak jsem se optala, kam se z těch "řešení" vytratila láska... proč s ní při těch návrzích nějak nepočítáš...

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#104 22. 3. 2013 14:33

Jessika
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Myslím, že většina žen už nějakou tu "facku" či třeba jen silnější odstrčení, zatřesení tělem apod. obržela.
Já teda taky. Nevím, jak to máš Kelinko, ty, ale když se mi tohle s nějakým parnterem stalo, udělala jsem takovu scénu, že na to do smrti (našeho vztahu) nezapomněl. Tím to bylo vyřešeno , nepitvali jsme co a jak, ale věřím, že si to dobře uložil a nikdy se mi nestalo, že by se situace opakovala.
Radila bych - zapomeň, nesleduj, ale buď připravena.
A pokud na to nemůžeš zapomenout, tak příteli vysvětli, co tě trápí.
Komunikace je důležitá, když to necháš kvasit, můžeš přístě být agresroem ty - a to přece nemá šmrnc, ne?

Člověk je moudrý, ale lidstvo je hloupé...

Není tady

#105 22. 3. 2013 14:58

světýlko
♥♥♥♥---

helena napsal(a):

Nekličkuj... správně se ptám tebe, protože tys konstatovala vůči Kelince "Vždyť není jediné řešení být právě s tímto partnerem není jediné řešení bydlet u rodičů přítele za takovýchle podmínek. Vždyť.".
Tak jsem se optala, kam se z těch "řešení" vytratila láska... proč s ní při těch návrzích nějak nepočítáš...

Holky, jejda, co to je?
Heli, Ty jsi na Evu - Majku - útočná, jak kdybys jedla hadí jazýčky dumbom  Promiň mi to, ale nemůžu se zbavit dojmu, že kdyby to samé napsal někdo jiný, tak jsi v klidu...
Nemám problém s tvrzením, že není jediné řešení žít u rodičů přítele ani s někým jiným...
A lásku člověk může ordinovat sám sobě, ale těžko někam jinam. Navíc součástí lásky je i ta přátelská rovina, ve které tu většina z nás doporučuje konec, pokud by to Kelince ubližovalo.  A jsme u toho: není jediné řešení, aby žila s jeho rodiči a není jediné řešení, aby žila s ním. (Z toho cítím prvotně chuť Kelinku osvobodit od event. beznaděje, že to takhle být prostě "musí".)

Není tady

#106 22. 3. 2013 15:46

Mikeš
♥♥♥♥♥♥♥

bellatrix napsal(a):

A ešte si neviem vysvetliť, prečo tie káble predtým s dĺžkou stačili a potom už nie? va

Taky si to neumím vysvětlit, ale když jsem nedávno vyměňoval doma zásuvku, stalo se mi to taky big_smile Asi zalezly do zdi, potvory big_smile

Too old to Rock'n'roll, too young to die (Ian Anderson)

Není tady

#107 22. 3. 2013 15:55

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Grainne napsal(a):

dusička napsal(a):

Grainne napsal(a):

tak to je docela drsný neutral

Graine, co je drsný? že jsem chtěla domov zútulnit?

že mu přestavuješ byt , pokud teda předem neproběhla domluva , že to tak bude . Mně to tady někdo začít přestavovat ( jen uvaha, priliš malé pro dva ) tak by si asi zase zabalil .

Plánovali jsme spolu budoucnost, plánovali jsme dítě atd atd. Manžel byl spokojený, že jsem udělala hnízdečko lásky, aby se mi v něm líbilo . Nám líbilo. Neměl nic proti.
Samozřejmě kdyby s tím nesouhlasil, tak nic nedělám. Měla jsem volnou ruku. stolt

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#108 22. 3. 2013 16:49

vitto
♥♥♥♥♥--

offtopic   Mikeši, nemáte náhodou doma staré hliníkové rozvody?? Ty drátky nikam nezalezly, prostě časem erodovaly a různě se udrolily:) Toho blba, co kdysi vymyslel rozvody v hliníku, místo mědi, by měli mlátit po hlavě prodlužovačkou každý den! offtopic

Není tady

#109 22. 3. 2013 16:58

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

helena napsal(a):

Nekličkuj... správně se ptám tebe, protože tys konstatovala vůči Kelince "Vždyť není jediné řešení bydlet u rodičů přítele za takovýchle podmínek. Vždyť není jediné řešení být právě s tímto partnerem.".

Když budeš chtít, tak tam lásku uvidíš. V tom prvním řešení. Nebydlet s přítelem u jeho rodičů. To nebylo jedno řešení, jak ty jsi to pochopila, ale dvě, víš? big_smile
Takže ještě jednou pro tebe:
Řešení č. 1 - nebydlet u rodičů přítele, jestli se milují a jsou schopni a ochotni se domluvit. Najdou si své vlastní společné bydlení.
Řešení č. 2- rozejít se s tímto partnerem, pokud ho holčička nemiluje.
Už kapišto?

Upravil(a) Eva. (22. 3. 2013 17:01)

Není tady

#110 22. 3. 2013 17:03

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Jessika napsal(a):

Myslím, že většina žen už nějakou tu "facku" či třeba jen silnější odstrčení, zatřesení tělem apod. obržela.
Já teda taky. Nevím, jak to máš Kelinko, ty, ale když se mi tohle s nějakým parnterem stalo, udělala jsem takovu scénu, že na to do smrti (našeho vztahu) nezapomněl.
Tím to bylo vyřešeno , nepitvali jsme co a jak, ale věřím, že si to dobře uložil a nikdy se mi nestalo, že by se situace opakovala.
Komunikace je důležitá, když to necháš kvasit, můžeš přístě být agresroem ty - a to přece nemá šmrnc, ne?

Konečně to někdo napsal na plnou pusu. stolt

Není tady

#111 22. 3. 2013 17:05

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

světýlko napsal(a):

helena napsal(a):

Nekličkuj... správně se ptám tebe, protože tys konstatovala vůči Kelince "Vždyť není jediné řešení být právě s tímto partnerem není jediné řešení bydlet u rodičů přítele za takovýchle podmínek. Vždyť.".

Holky, jejda, co to je?
Heli, Ty jsi na Evu - Majku - útočná, jak kdybys jedla hadí jazýčky dumbom  Promiň mi to, ale nemůžu se zbavit dojmu, že kdyby to samé napsal někdo jiný, tak jsi v klidu...
Nemám problém s tvrzením, že není jediné řešení žít u rodičů přítele ani s někým jiným...
A lásku člověk může ordinovat sám sobě, ale těžko někam jinam. Navíc součástí lásky je i ta přátelská rovina, ve které tu většina z nás doporučuje konec, pokud by to Kelince ubližovalo.  A jsme u toho: není jediné řešení, aby žila s jeho rodiči a není jediné řešení, aby žila s ním. (Z toho cítím prvotně chuť Kelinku osvobodit od event. beznaděje, že to takhle být prostě "musí".)

To je její helení sport. A někdy mě to fakt štve a někdy mě to mrzí, že po mně takhle jede. Někdy to dokážu delší dobu přehlížet. A někdy bohužel ne.

Není tady

#112 22. 3. 2013 17:06

Grainne
♥♥♥♥♥♥♥

Jessika napsal(a):

Já teda taky. Nevím, jak to máš Kelinko, ty, ale když se mi tohle s nějakým parnterem stalo, udělala jsem takovu scénu, že na to do smrti (našeho vztahu) nezapomněl. Tím to bylo vyřešeno , nepitvali jsme co a jak, ale věřím, že si to dobře uložil a nikdy se mi nestalo, že by se situace opakovala.

Mne teda ne ... jen jednou , kdysi davno mne ex chytil za ruce a drzel smile  nasledovala takova scena , ze uz nikdy nic takoveho neopakoval

Většina lidí se domnívá, že láska znamená být milován. Avšak pravda je opakem: láska znamená milovat..

Říká se, že chybami se člověk učí....Co když už ale nepříjde chvíle, abychom ukázali, že jsme se poučili

Není tady

#113 22. 3. 2013 17:27

Mikeš
♥♥♥♥♥♥♥

Grainne napsal(a):

Mne teda ne ... jen jednou , kdysi davno mne ex chytil za ruce a drzel smile  nasledovala takova scena , ze uz nikdy nic takoveho neopakoval

Vykloubila jsi mu obě ramena a kopem z otočky jsi ho srazila ze schodů? big_smile big_smile big_smile

Není tady

#114 22. 3. 2013 17:29

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MIMO CESKO

vitto napsal(a):

Zapojení zásuvky je "trapnost, hloupost a neženskost"?? OK, do konce života budu polehávat na sofa, vyšívat , číst poezii a brnkat na loutnu, žádnou zásuvku už nikdy nezapojím, protože bych se vzepřela řádu všehomíra.. + další moudro - když zvedneš ruce a běžíš směrem k partnerovi, tak je oprávněn tě zmlátit, Ještě, že existují tak maximálně osvícené bytosti, které mě konečně nasměrují správným směrem ! smile A kdybych se náhodou nějak  ideologicky odklonila, zavřu se v koupelně a budu se tam po zásluze bát!...........

Souhlas. tady kroiutim hlavou. Ja znam v okoli prave zeny, ktere klidne pomahaji na stavbe, zarizuji cokoliv a jsou zcela v norme.  Tohle pozersrtvi nesnasim. Ja klidne delam cokoliv, jako moje mama. Pokud na to fyzicky stacim a rozumim tomu smaozrejme.

A jste bych doplnika, ze  Eva, tu pise, ze rozsilit k neprocetnosti se da i svatej a facka pomuze. Bohuzel bohuzel.

Ja vidim prave labilitu na strane toho muze, ze ho tak vyradilo, ze je vyndana zasuvka a neni zpet. Co to je? Co je to za cloveka? Kvuli tomu desit partneerku a jeste ji dat facku? Co se jako stalo tak strasneho?

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#115 22. 3. 2013 17:29

Mikeš
♥♥♥♥♥♥♥

vitto napsal(a):

offtopic   Mikeši, nemáte náhodou doma staré hliníkové rozvody?? Ty drátky nikam nezalezly, prostě časem erodovaly a různě se udrolily:) offtopic

offtopic Máš pravdu, byly to hliníkové rozvody. Prostě - Hliník se odstěhoval do Humpolce big_smile

Není tady

#116 22. 3. 2013 17:44

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥

Kelinka napsal(a):

Opravdu to byla prvni facka, ale ne prvni rvani, kvuli neschode v nazorech se hadame casto... Pritel vyrustal v podminkach kde se doma kaslalo na poradek a neresilo ze chatrani domu, ted se to snazim zmenit a hadame se kvuli tomu casto... Pritel dela to ze kdyz nechce neco resit a ja to resit chci, tak zacne zvysovat hlas a pote kricet, je durazny v nazorech a je zvyklej mit pravdu... Bohuzel se, ale todle resit musi, o dum je z dob prvni republiky a neudrzovany, nechci aby jednou zjistil ze se to opravit neda a ze to nebude resit smiril se s tim. Jelikoz techto hadek bylo vic a ja rvani a zvysovani nesnasim, nevim jestli se bojim jeho ja mam strach kdyz nekdo zacne kricet, mam pocit jako by se mu zmenil vyraz v tvari, a jako by to nebyl on. Proto jsem utekla do koupelny, nechtela jsem uz poslouchat jak jsem spatna, omluvila jsem se, ale on byl nastvany porad....

Omlouvam se ze to tak dlouze vypisuju, ale potrebuju si o tom s nekym promluvit.

Neomlouvej se. neni za co!!!!! Jemu ses taky omluvila!!! Za co? Ze prislo delnici a ty si chtela pomoci?

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#117 22. 3. 2013 17:47

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Dělníci vůbec ale chodit nemuseli. Kelinka by určtě to škrábání zvládla sama, když zvládla i tu zásuvku. (facku neomlouvám)

Upravil(a) dusička (22. 3. 2013 17:52)

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#118 22. 3. 2013 18:28

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥

Eva. napsal(a):

Proto, že třeba žehlení nebo zašívání děravých věcí je spíš ženská část prací. big_smile

Třeba proto, že muži jsou lovci a ženy sběračky. big_smile

Protoze zeny jako sberacky se zabyvaly stroji a elektrinou a TIM PADEM je jim jaksi "prirozene" vrozeno zehleni. Uz od praveku.  lollollol

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#119 22. 3. 2013 18:34

Grainne
♥♥♥♥♥♥♥

Mikeš napsal(a):

Grainne napsal(a):

Vykloubila jsi mu obě ramena a kopem z otočky jsi ho srazila ze schodů? big_smile big_smile big_smile

to bych asi nezvladla smile  no dala jsem mu patricne najevo , ze tudy cesta nepovede slovne ... ja se tu mozna projevuju jako nesebevedoma blbka , ale urcite mantinely mam a takovym projevem pro mne vztah z citove strany konci .

Většina lidí se domnívá, že láska znamená být milován. Avšak pravda je opakem: láska znamená milovat..

Říká se, že chybami se člověk učí....Co když už ale nepříjde chvíle, abychom ukázali, že jsme se poučili

Není tady

#120 22. 3. 2013 18:36

Grainne
♥♥♥♥♥♥♥

Mikeš napsal(a):

Grainne napsal(a):

A to stejne nasledovalo, kdyz nekdy pomerne brzo po svatbe, prisel domu a sjel prstem nabytek , aby mi ukazal . ze je na nem prach va

Není tady

#121 22. 3. 2013 18:40

Grainne
♥♥♥♥♥♥♥

sahleb napsal(a):

vitto napsal(a):

Zapojení zásuvky je "trapnost, hloupost a neženskost"?? OK, do konce života budu polehávat na sofa, vyšívat , číst poezii a brnkat na loutnu, žádnou zásuvku už nikdy nezapojím, protože bych se vzepřela řádu všehomíra.. + další moudro - když zvedneš ruce a běžíš směrem k partnerovi, tak je oprávněn tě zmlátit, Ještě, že existují tak maximálně osvícené bytosti, které mě konečně nasměrují správným směrem ! smile A kdybych se náhodou nějak  ideologicky odklonila, zavřu se v koupelně a budu se tam po zásluze bát!...........

Souhlas. tady kroiutim hlavou. Ja znam v okoli prave zeny, ktere klidne pomahaji na stavbe, zarizuji cokoliv a jsou zcela v norme.  Tohle pozersrtvi nesnasim. Ja klidne delam cokoliv, jako moje mama. Pokud na to fyzicky stacim a rozumim tomu smaozrejme.

A jste bych doplnika, ze  Eva, tu pise, ze rozsilit k neprocetnosti se da i svatej a facka pomuze. Bohuzel bohuzel.

Ja vidim prave labilitu na strane toho muze, ze ho tak vyradilo, ze je vyndana zasuvka a neni zpet. Co to je? Co je to za cloveka? Kvuli tomu desit partneerku a jeste ji dat facku? Co se jako stalo tak strasneho?

presne , zivot s cholerikem je opravdu opruz

Není tady

#122 22. 3. 2013 18:42

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Turnov
Web

Hodně se tu řeší okolnosti, jak to bylo, proč to kdo udělal... ale okolnosti můžou být různé. Tady se jedná o nejdůležitější body: žena udělala něco, co se muži nelíbilo. Došlo k hádce. Muž udeřil ženu a vinu svalil na ženu. Žena cítí vinu a snaží se partnera omlouvat, že za to může ona. Myslím, že tenhle příběh znají všechny oběti domácího násilí. Doporučuji pisatelce, aby se s nějakou z nich spojila a promluvila si o tom.

Žiju svůj život naplno bez strachů.

Není tady

#123 22. 3. 2013 21:17

Mikeš
♥♥♥♥♥♥♥

Grainne napsal(a):

A to stejne nasledovalo, kdyz nekdy pomerne brzo po svatbe, prisel domu a sjel prstem nabytek , aby mi ukazal . ze je na nem prach va

A jak jsi zareagovala?

Grainne napsal(a):

...ja se tu mozna projevuju jako nesebevedoma blbka...

To si určitě nemyslím...

Není tady

#124 22. 3. 2013 21:25

Vladena
♥♥♥♥♥♥-

umět dát facku musíš mít v sobě, jsou lidi co neumí řvát ani fackovat. přítel umí oboje a jde mu to snadno,zde svítí varovná signálka!

Není tady

#125 22. 3. 2013 21:32

Grainne
♥♥♥♥♥♥♥

Mikeš napsal(a):

Grainne napsal(a):

A jak jsi zareagovala?

stejne jako pri tom drzeni , vysvetlila jsem mu svuj pohled na vec trochu durazneji smile ale povazuju to za neuctu k partnerovi a myslim , ze uz v te dobe se ta vztahova slozka zacla kazit , proste clovek , ktery se ke mne chova jako ke sluzce mne prestal pritahovat

================================

Grainne napsal(a):

...ja se tu mozna projevuju jako nesebevedoma blbka...

To si určitě nemyslím...

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí