Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#76 22. 3. 2013 10:08

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Re: Odpustit facku??

Mikeš napsal(a):

dusička napsal(a):

Já jsem se k manželovi přestěhovala , a hned jsem začala stěhovat nábytek, určovat, co bude kde. a tak. Prostě dělala jsem to teplo domova. big_smile

To bych měl z Tebe teda radost... big_smile big_smile big_smile

že jo, já jsem to i zdůvodnila, že to takhle je lepší, protože.... třeba že to víc ladí, je to víc po ruce, je to praktičtější. (stěhování je moje mánie. čas od času to trochu vylepším, manžel už si zvykl).

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#77 22. 3. 2013 10:08

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

dusička napsal(a):

Přesně, to jsem chtěla napsat
Mám bejt ticho, když nic neinvestuju?
Já jsem se k manželovi přestěhovala , a hned jsem začala stěhovat nábytek, určovat, co bude kde. a tak. Prostě dělala jsem to teplo domova. big_smile

Ne, takhle to nemyslím.
Myslím to tak, že než začali rekonstruovat a jestli plánují dlouhodobý vztah s dětmi a třeba manželstvím, měli si předem domluvit (sepsat) podmínky, když dům nepatří ani příteli. Měli je sepsat s rodiči přítele, aby jednou třeba Kelinka nedejbože i s dětma neskončila na ulici, protože jí v domě nic nepatří a nic není právně ošetřeno. Teď je tam v podstatě asi jenom "na návštěvě" a neví dne ani hodiny.

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#78 22. 3. 2013 10:11

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

helena napsal(a):

Cpala nos do toho, co je nenáleželo řešit.
Hoď kamenem... to jsme přece někdy udělali všechny a všichni... zvláště pak v raném mládí wink
Ale jako argument bych brala jen to, že "přítel jasně řekl - nevyndavat". To další - "jí tam nic nepatří a nic neinvestuje" - už mi přijde jako "rozhoduje ten, kdo má peníze"... to snad ne?

Já ano. Ale to neznamená, že teď, když už to vidím, to nemůžu napsat jako radu tomu, kdo to ještě nevidí.
Už jsem psala v předchozím příspěvku - že to, že jí tam nic nepatří pro mě znamená, že bych to rychle a nejlépe i přes právníka řešila, abych se jednou neocitla na ulici i s dětmi.

Není tady

#79 22. 3. 2013 10:36

helena
♥♥♥♥♥♥♥

to, že jí tam nic nepatří pro mě znamená, že bych to rychle a nejlépe i přes právníka řešila
Hm... a co když majitelé nemovitosti nic řešit nechtějí? Ani bych se nedivila, když "sama nemuzu ani do kuchyne jeho rodicu".

Upravil(a) helena (22. 3. 2013 10:37)

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#80 22. 3. 2013 11:16

světýlko
♥♥♥♥---

Eva. napsal(a):

Princip Kelinčina případu je v tom, že ONA řekla, že ONA TU ZÁSUVKU ZAPOJÍ a ve finále TO MUSEL ZAPOJIT JEJÍ PŘÍTEL, i když od začátku nesouhlasil s vyndáním zásuvky. Měla to udělat tak, že ať si to zedníci vyndají, ale samozřejmě následně i zpět zapojí. Není o čem diskutovat.
Ale ani to facku neomlouvá.

Dneska je to o zásuvce, příště o smetí... taky jsem dřív myslela, že jde vždycky o ten konkrétní problém. Ale není: problém je v komunikaci a úctě. Můj brácha se ženou řeší často fůru volovin, mají malá dvojčata a k tomu miminko. Někdy se k tomu nachomýtnou i vážnější věci a oba jsou na to málo vyspalí - ale to, jak to zvládají s těmi drobečky a ve stavu stresu, je neuvěřitelný: dělají si z toho legraci a láskyplně se popichují, až se smějí nahlas a pak si dají pusu. Nehledají "viníka" situace a jsou z daleko větších "průserů" venku raz dva, ještě sblížení tím, co všechno už spolu prošli. Je jim jasné, že budou šťastní, jen když na to budou spolu a že hádky jim uberou radost i energii a oni ji potřebují pro děti - které jsou taky vysmáté a šťastné.
Brzy přijde jiná situace a ukáže se, jestli tohle byla výjimka, protože Kelinka měla třeba proti sobě hormony a on extrémní únavu (když chodí spát ve tři). Tohle s přestavbou je rozhodně zátěž, ale na druhou stranu s těmi dětmi, které byste časem měli, je to taky honička pár let a když máte potíže teď, co potom.... promluvte si třeba, že už on na Tebe nikdy nesmí vztáhnout ruku a jak to budete řešit bez hádek, když život je plno zádrhelů a nechcete na sebe kvůli nim štěkat. Jestli se nenaučíte spolu mluvit jako přátelé, ale budete obviňovat jeden druhého, tak si doma založíte malé peklo - a to nechcete.
A chtělo by to nějakou blízkou kamarádku, se kterou vyvětráš hlavu. Chlapi potřebují holku, co je v pohodě - a obdiv při každé příležitosti - a to chce humor a nadhled, který se ve stresu těžko hledá. (Nejste náhodou oba prvorození? To bývá těžký kalibr vztahu dvou perfekcionistů oproti třeba nejmladšímu a nejstaršímu - tam aspoň jeden nevidí každou situaci jako hřebík do rakve styrka)

Upravil(a) světýlko (22. 3. 2013 11:17)

Není tady

#81 22. 3. 2013 11:22

agewa
♥♥♥♥♥♥-

Eva. napsal(a):

Mikeš napsal(a):

Tak třeba já bych za Tebe klidně to nádobí umyl, kdybys mezitím naštípala dříví big_smile

Že vy máte přehozené role a nejen tyto, neznamená, že já se budu také chovat jako chlap. smile
Díkybohu je můj partner muž se vším všudy stejně jako já jsem žena. A nenechá mě oddřít fyzicky náročné práce.

zapojit zásuvku je fyzicky náročná práce ....a jéje.
jinak nechápu proč do toho pleteš nějaké role. Víš, to vůbec není o tom, kdo co dělá , ale jak se cítí. můžu se cítit jako žena a při tom zapojovat PC (ex se to nikdy nenaučil) a on zase žehlil pleny a rozhodně ho to vmých očích nesnižovalo z role muže ( naopak jsem to velice uvítala).

Není tady

#82 22. 3. 2013 11:24

agewa
♥♥♥♥♥♥-

Eva. napsal(a):

dusička napsal(a):

No vidíš, a já jsem si zapojovala jako svobodná lustr. Ale ted je to pro mě pohodlnější přenechat věci chlapům. Mám doma tři.

A přesně o tom mluvím.
Taky jsem si zapojovala, když jsem byla sama.

a tehdy jsi nebyla žena?big_smile

Není tady

#83 22. 3. 2013 11:28

helena
♥♥♥♥♥♥♥

můžu se cítit jako žena a při tom zapojovat PC... on zase žehlil pleny
Milá agewo, to je přece něco úúúplně jinýho http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png
Plíny se žehlí denně, zatímco PC se zapojuje jen někdy... to nevíš??? http://fora.babinet.cz/img/smilies/vissla.gif
a tehdy jsi nebyla žena?
"Na rozdíl od nás lidí mění mnoho živých tvorů své pohlaví jako na běžícím páse. Někdy dokonce i několikrát během pouhých pěti hodin. Ze samečka je samice a zase naopak. Další živočichové jsou neustále pány i dámami současně – v dané situaci se pouze rozhodnou, jakou z obou rolí si přejí hrát."
http://www.national-geographic.cz/detai … ity-34289/

Upravil(a) helena (22. 3. 2013 11:30)

Není tady

#84 22. 3. 2013 11:29

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

helena napsal(a):

Hm... a co když majitelé nemovitosti nic řešit nechtějí? Ani bych se nedivila, když "sama nemuzu ani do kuchyne jeho rodicu".

O to víc by mě varovalo tady bydlet. A řešit to, než přijdou děti.
Vždyť není jediné řešení bydlet u rodičů přítele za takovýchle podmínek. Vždyť není jediné řešení být právě s tímto partnerem.

Není tady

#85 22. 3. 2013 11:30

Kubula
♥♥♥♥♥♥-

vitto napsal(a):

Zapojení zásuvky je "trapnost, hloupost a neženskost"?? OK, do konce života budu polehávat na sofa, vyšívat , číst poezii a brnkat na loutnu, žádnou zásuvku už nikdy nezapojím, protože bych se vzepřela řádu všehomíra.. + další moudro - když zvedneš ruce a běžíš směrem k partnerovi, tak je oprávněn tě zmlátit, Ještě, že existují tak maximálně osvícené bytosti, které mě konečně nasměrují správným směrem ! smile A kdybych se náhodou nějak  ideologicky odklonila, zavřu se v koupelně a budu se tam po zásluze bát!...........

big_smilebig_smilebig_smilebig_smilebig_smilebig_smilebig_smilebig_smilebig_smile

Není tady

#86 22. 3. 2013 11:32

kostka
♥♥♥♥---

My např.při malování ze zásuvek a vypínačů sundáváme kryty, aby se kolem nich taky pěkně vymalovalo. Neumím si tedy předstyvit, že by při škrábání zdí, jak psala Kelinka, zásuvky zůstaly na místě a škrábalo se pouze kolem, vždyť jak by to potom vypadalo? To, že to zdeníci nezapojí, je naprosto normální.
Tady to podle mě není vůbec o zásuvce, ale o tom, že přítel bude asi poněkud prudší povahy, proč jinak by se Kelinka zavírala v koupelně??

Není tady

#87 22. 3. 2013 11:33

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

agewa napsal(a):

jinak nechápu proč do toho pleteš nějaké role. Víš, to vůbec není o tom, kdo co dělá , ale jak se cítí. můžu se cítit jako žena a při tom zapojovat PC (ex se to nikdy nenaučil) a on zase žehlil pleny a rozhodně ho to vmých očích nesnižovalo z role muže ( naopak jsem to velice uvítala).

To sis zase popletla. Nepsala jsem, že zapojit zásuvku je fyzicky náročná práce. Ale i zásuvky je spíš mužská část prací v domácnosti, než ženská. Když si partneři rozdělí role, aby jim to vyhovovalo, není to nic proti ničemu, je to jejich věc, když bude žena zapojovat elektřinu a sekat dříví a muž žehlit plíny.
Ale v tomto případě přítel naprosto jasně řekl, že se zásuvka vyndavat nebude a Kelinka to měla dodržet, anebo měla dodržet aspoň to, co slíbila, že ji namontuje zpět. Být přítelem a muset následně kvůli její blbosti řešit krátké kabely - taky bych nebyla štěstím bez sebe.
Opět pro šťouraly zdůrazním, že ani tohle neomlouvá jeho facku.

Není tady

#88 22. 3. 2013 11:38

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

kostka napsal(a):

My např.při malování ze zásuvek a vypínačů sundáváme kryty, aby se kolem nich taky pěkně vymalovalo. Neumím si tedy předstyvit, že by při škrábání zdí, jak psala Kelinka, zásuvky zůstaly na místě a škrábalo se pouze kolem, vždyť jak by to potom vypadalo? To, že to zdeníci nezapojí, je naprosto normální.
Tady to podle mě není vůbec o zásuvce, ale o tom, že přítel bude asi poněkud prudší povahy, proč jinak by se Kelinka zavírala v koupelně??

My kryty nesundáváme, protože bychom poškodili omítku. Protože bychom je museli rvát ven a zničit omítku. Halt to máte asi dobře udělané. My ne, ale proto nebudu kvůli malířům zvát ještě i zedníka. Můj malíř umí pěkně vymalovat i bez sundaných krytů. A já je pak očistím.
Je možné, že je přítel prudší povahy. Tak bych s ním prostě nebyla, kor když ještě nemají děti a bydlení se jeví být dost nedůstojným pro Kelinku i do budoucna, jestli jí ho "budoucí tchánovci" budou oslazovat tak, že nesmí ani do kuchyně.

Není tady

#89 22. 3. 2013 11:41

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Eva. napsal(a):

agewa napsal(a):

To sis zase popletla. Nepsala jsem, že zapojit zásuvku je fyzicky náročná práce. Ale i zásuvky je spíš mužská část prací v domácnosti, než ženská. Když si partneři rozdělí role, aby jim to vyhovovalo, není to nic proti ničemu, je to jejich věc, když bude žena zapojovat elektřinu a sekat dříví a muž žehlit plíny.
Ale v tomto případě přítel naprosto jasně řekl, že se zásuvka vyndavat nebude a Kelinka to měla dodržet, anebo měla dodržet aspoň to, co slíbila, že ji namontuje zpět. Být přítelem a muset následně kvůli její blbosti řešit krátké kabely - taky bych nebyla štěstím bez sebe.

Majko - dle mého by si neměla ani psát co je mužská a ženská práce, a co má dělat ženská a co nemá.
Tady jde v první řadě o to, že když přítel řekl zedníkům, že jí tam maj nechat, tak se zedníci neměli Kelinky ptát, jestli jí můžou oddělat. Kdo tam pozval zedníky, kdo s nima sjednával práci, co maj udělat a nemaj udělat. Kelinka se zbytečně angažovala. A to bylo špatně.
Přítel byl v první řadě naštvanej, že zedníci neudělali práci tak jak měli. A protože je prudký povahy, začali se hádat. To už je zase o něčem jiném. Ale to už jsem psala vejš. nechce se mi to opakovat.

Není tady

#90 22. 3. 2013 12:33

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Vždyť není jediné řešení bydlet u rodičů přítele za takovýchle podmínek. Vždyť není jediné řešení být právě s tímto partnerem.
A kampak se poděla ta velká láska, co jí máš vždycky plnou... ústa?
My kryty nesundáváme, protože bychom poškodili omítku. Protože bychom je museli rvát ven a zničit omítku.
"Nepíšu o vyrvání, ale o vyšroubování."
Ale to se týká jen těch druhejch...  http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png

Není tady

#91 22. 3. 2013 12:55

agewa
♥♥♥♥♥♥-

Eva. napsal(a):

agewa napsal(a):

proč?

Není tady

#92 22. 3. 2013 13:12

bellatrix
♥♥♥♥♥♥-

offtopic
Světýlko, aký býva rozdiel medzi prvorodeným a najmladším z rodiny?
A ešte si neviem vysvetliť, prečo tie káble predtým s dĺžkou stačili a potom už nie? va

Není tady

#93 22. 3. 2013 13:13

Grainne
♥♥♥♥♥♥♥

helena napsal(a):

že se muž může cítit nepotřebný, když za něj žena dokonce zapojí zásuvku...
... zatímco žena by umytí nádobí nebo přebalení batolete často uvítala. To jsou ty "zásadně rozdílné věci" lol
Já zas nerozumím tomu, proč by měl být rozdíl mezi "denně" a "občas".

Tak třeba já bych za Tebe klidně to nádobí umyl, kdybys mezitím naštípala dříví
Dříví štípu ráda a dobře... tongue

Já zas nerozumím tomu, proč by měl být rozdíl mezi "denně" a "občas".

to se mi zdá jasné , jsou věci, které je potřeba dělat denně a jiné , které se dělají vyjimečně , oba by se měli zapojit stejně a je po problémech

Většina lidí se domnívá, že láska znamená být milován. Avšak pravda je opakem: láska znamená milovat..

Říká se, že chybami se člověk učí....Co když už ale nepříjde chvíle, abychom ukázali, že jsme se poučili

Není tady

#94 22. 3. 2013 13:16

Grainne
♥♥♥♥♥♥♥

dusička napsal(a):

helena napsal(a):

Hoď kamenem... to jsme přece někdy udělali všechny a všichni... zvláště pak v raném mládí wink
Ale jako argument bych brala jen to, že "přítel jasně řekl - nevyndavat". To další - "jí tam nic nepatří a nic neinvestuje" - už mi přijde jako "rozhoduje ten, kdo má peníze"... to snad ne?

tak to je docela drsný neutral

Většina lidí se domnívá, že láska znamená být milován. Avšak pravda je opakem: láska znamená milovat..

Říká se, že chybami se člověk učí....Co když už ale nepříjde chvíle, abychom ukázali, že jsme se poučili

Není tady

#95 22. 3. 2013 13:16

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

bellatrix napsal(a):

offtopic
Světýlko, aký býva rozdiel medzi prvorodeným a najmladším z rodiny?
A ešte si neviem vysvetliť, prečo tie káble predtým s dĺžkou stačili a potom už nie? va

No Ti prvorození jsou takový jak bych to řekla generálové, musí spolejhat sami na sebe a jsou zvyklý, že je poslouchá ten mladší.
Už jsem taky o tom slyšela, a je to mazec. (s manželem jsme oba prvorození,takže to je o kompromisech)

Není tady

#96 22. 3. 2013 13:17

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Grainne napsal(a):

dusička napsal(a):

helena napsal(a):

Graine, co je drsný? že jsem chtěla domov zútulnit?

Není tady

#97 22. 3. 2013 13:19

Grainne
♥♥♥♥♥♥♥

Eva. napsal(a):

helena napsal(a):

O to víc by mě varovalo tady bydlet. A řešit to, než přijdou děti.

s tím souhlasím , já bych řešila toto a záležitosti v baráku nechala na něm

Není tady

#98 22. 3. 2013 13:21

Grainne
♥♥♥♥♥♥♥

dusička napsal(a):

Grainne napsal(a):

dusička napsal(a):

Graine, co je drsný? že jsem chtěla domov zútulnit?

že mu přestavuješ byt , pokud teda předem neproběhla domluva , že to tak bude . Mně to tady někdo začít přestavovat ( jen uvaha, priliš malé pro dva ) tak by si asi zase zabalil .

Není tady

#99 22. 3. 2013 13:43

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

helena napsal(a):

A kampak se poděla ta velká láska, co jí máš vždycky plnou... ústa?

To já nevím, kam se u Kelinky poděla. Mě se neptej.

Není tady

#100 22. 3. 2013 13:44

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

agewa napsal(a):

Eva. napsal(a):

agewa napsal(a):

proč?

Proto, že třeba žehlení nebo zašívání děravých věcí je spíš ženská část prací. big_smile

Třeba proto, že muži jsou lovci a ženy sběračky. big_smile

Upravil(a) Eva. (22. 3. 2013 13:45)

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí