|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|

Podle Vašeho názoru; náboženství děla více dobrého nebo více špatného? A či náboženství lide potřebují ? A Vy?
Ja musim přiznat že potřebuju Boha, a víry, pociťovaní Boha v mỳm životě a to dává mi radost a lasku k jinému člověku 
Není tady

Otazka takhle polozena me nepresvedcila, ze bys mela aspon minimalni poneti o tom, co znaci "verit v Boha"...,
, promin, jestli Tva snaha o hledani cesty k Nemu je uprimna...

Upravil(a) Dorka (12. 3. 2013 0:36)
Není tady

Babi ma trable? Neva. Double komentar mi neva... 
Upravil(a) Dorka (12. 3. 2013 0:32)
Není tady
Cat, otázkou je, zda potřebuješ náboženský a nebo duchovní rozměr života.
Mezi tím je totiž dost podstatný rozdíl.
Není tady

Boh nerovná sa náboženstvo a náboženstvo nerovná sa cirkev. Cirkev - skoro akákoľvek - robí podľa mňa viac zlého ako dobrého, kdežto viera v Boha je skôr pozitívna a zušľachťujúca. Vracia nás od matérie k duchu.
Není tady

Nic víc nic míň, souhlasim s Selimou a citim to stejně 
Dorka odkud ta podezíravost? 
Není tady
Selima napsal(a):
Boh nerovná sa náboženstvo a náboženstvo nerovná sa cirkev. Cirkev - skoro akákoľvek - robí podľa mňa viac zlého ako dobrého, kdežto viera v Boha je skôr pozitívna a zušľachťujúca. Vracia nás od matérie k duchu.
Nemyslím, že by církve dělaly víc zlého, jak dobrého - ono je to jako se zprávami v televizi: dozvíš se hlavně ty špatné věci. Ale o těch dobrých se nepíše, spíše výjimečně. Ale je jich dost a mám z nich radost. Nicméně chápu, že ten obraz je nic moc. (Ale ani po zprávách nevěříš tomu, že ve světě žijí převážně zlí lidé)
Není tady
Na náboženství nevidím nic špatného, na náboženských organizacích už ano. Jelikož ony prosazují svoje zájmy právě na úkor základů náboženství. Takže spíš opium lidu - ano, za přispění představitelů církve. Jinak ne. A myslím si, že např. v dobách dávných taková ta přírodní náboženství byla velice důležitá a nutná k přežití. Teď už je to jiné.
Víra je určitě důležitá a protože já v Boha nevěřím, dodávám, že to nemusí být nutně víra v jakéhokoliv boha či zakladatele nějakého náb. směru
Není tady

Catwoman napsal(a):
...Dorka odkud ta podezíravost?
Intuice? 
Není tady

Ježíš v Indii - dokument, 2008
http://www.youtube.com/watch?v=VckLeY30GBg
Není tady

světýlko napsal(a):
Selima napsal(a):
Nemyslím, že by církve dělaly víc zlého, jak dobrého - ono je to jako se zprávami v televizi: dozvíš se hlavně ty špatné věci. Ale o těch dobrých se nepíše, spíše výjimečně. Ale je jich dost a mám z nich radost. Nicméně chápu, že ten obraz je nic moc. (Ale ani po zprávách nevěříš tomu, že ve světě žijí převážně zlí lidé)
To je TVOJA skúsenosť s českými cirkvami - ja mám osobnú skúsenosť s dovmi najväčšími slovenskými, plus hodne zblízka s islámom, bahájmi a budhizmom (a kamoši boli čistí hínduisti jeden čas) - no a netvrdím, že LEN zlé, ale proste to zlé prevažuje. Pre mňa každé náboženstvo, ktoré potiera nejaké druhé až tak, že núti bojovať s jeho prívržencami, je proste zlé, a basta. Inak môžu byť zlatí, strieborní platinoví, ale násilie v mene Boha je pre mňa proste neodpustiteľné - plus také maličkosti ako popravy za rúhanie, upaľovanie čarodejníc, vybíjanie domorodcov na misiách, schvaľovanie a priama podpora vyvážania Židov do vyhlaďovacích táborov, atentáty na "nepriateľských" politikov a predstaviteľov (napr. v Indii), vraždiaci buddhistickí mnísi - nie, ďakujem, neprosím. Česť nenásilným náboženstvám a sektám - asi to budú tie menšie, ale aj tie majú nejaký "háčik", ktorý je pre mňa neprijateľný.
Není tady

Catwoman napsal(a):
Podle Vašeho názoru; náboženství děla více dobrého nebo více špatného? A či náboženství lide potřebují ? A Vy?
Ja musim přiznat že potřebuju Boha, a víry, pociťovaní Boha v mỳm životě a to dává mi radost a lasku k jinému člověku
Lide potrebuji v zivote i duchovni rozmer.
Nekteri lide potrebuji tento duchovni rozmer sdilet, proto vznikaji nabozenstvi.
Nekteri lide vyuzivaji touhu po duchovnu ostatnich k ziskani ruznych vyhod a mocenskych pozic, proto vznikaji cirkve a sekty...
Muj nazor. Nikomu ho nevnucuju.
Není tady
Míšo, řekla bych, že právě náboženství je nástrojem různých církví, přesně podle vzorce: chce-li menšina ovládnout většinu, stvoří náboženství.
A je jedno jaké a jak se to celé pak jmenuje, zda se jmenuje katolicismus, judaismus a nebo třeba kapitalismus, komunismus...
Víra a duchovní vnímání světa s tímhle vším nemá podle mne nic společného.
Není tady

Má zkušenost i náhled z ní vyplývající jsou jiné 
Není tady
Už jsem to psala v jiné diskuzi, ale opravdu musím říct, že nedávno jsem hodně změnila názor. Pořád nejsem věřící, ale na křesťanství se koukám úplně jínak... může za to knížka František - papež chudých od Andrea Tornielliho... ta knížka je opravdu skvělá... je upřímná, na nic si nehraje a mě pomohla pochopit některe věci, kde jsem měla trochu zmatek 
A jinak myslím, že náboženství opium není... nebo, je to od člověka k člověku... pro někoho ano, pro někoho ne 
Není tady