Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#1 11. 3. 2013 21:32

Catwoman
♥------

"Náboženství je opium lidu" ?- je opium nebo ne?

Podle Vašeho názoru; náboženství děla více dobrého nebo více špatného? A či náboženství lide potřebují ? A Vy?
Ja musim přiznat že potřebuju Boha, a víry, pociťovaní Boha v mỳm životě a to dává mi radost a lasku k jinému člověku smile

Není tady

#2 12. 3. 2013 0:28

Dorka
Zablokovaný
Místo: HK

Re: "Náboženství je opium lidu" ?- je opium nebo ne?

Otazka takhle polozena me nepresvedcila, ze bys mela aspon minimalni poneti o tom, co znaci "verit v Boha"..., styrka , promin, jestli Tva snaha o hledani cesty k Nemu je uprimna... styrka godlike

Upravil(a) Dorka (12. 3. 2013 0:36)

Sláb jenom ten, kdo v sebe ztratil víru a malý ten, kdo má jen malý cíl...
... ještě jsem nezmoudřel, a už zas blbnu...

Není tady

#3 12. 3. 2013 0:29

Dorka
Zablokovaný

Babi ma trable? Neva. Double komentar mi neva... sova

Upravil(a) Dorka (12. 3. 2013 0:32)

Není tady

#4 12. 3. 2013 11:40

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Cat, otázkou je, zda potřebuješ náboženský a nebo duchovní rozměr života.
Mezi tím je totiž dost podstatný rozdíl.

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#5 12. 3. 2013 13:08

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Boh nerovná sa náboženstvo a náboženstvo nerovná sa cirkev. Cirkev - skoro akákoľvek - robí podľa mňa viac zlého ako dobrého, kdežto viera v Boha je skôr pozitívna a zušľachťujúca. Vracia nás od matérie k duchu.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#6 12. 3. 2013 14:22

Catwoman
♥------

Nic víc nic míň, souhlasim s Selimou a citim to stejně smile

Dorka odkud ta podezíravost? wink

Není tady

#7 12. 3. 2013 20:39

světýlko
♥♥♥♥---

Selima napsal(a):

Boh nerovná sa náboženstvo a náboženstvo nerovná sa cirkev. Cirkev - skoro akákoľvek - robí podľa mňa viac zlého ako dobrého, kdežto viera v Boha je skôr pozitívna a zušľachťujúca. Vracia nás od matérie k duchu.

Nemyslím, že by církve dělaly víc zlého, jak dobrého  - ono je to jako se zprávami v televizi: dozvíš se hlavně ty špatné věci. Ale o těch dobrých se nepíše, spíše výjimečně. Ale je jich dost a mám z nich radost. Nicméně chápu, že ten obraz je nic moc. (Ale ani po zprávách nevěříš tomu, že ve světě žijí převážně zlí lidé)

Není tady

#8 12. 3. 2013 22:26

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Na náboženství nevidím nic špatného, na náboženských organizacích už ano. Jelikož ony prosazují svoje zájmy právě na úkor základů náboženství. Takže spíš opium lidu - ano, za přispění představitelů církve. Jinak ne. A myslím si, že např. v dobách dávných taková ta přírodní náboženství byla velice důležitá a nutná k přežití. Teď už je to jiné.

Víra je určitě důležitá a protože já v Boha nevěřím, dodávám, že to nemusí být nutně víra v jakéhokoliv boha či zakladatele nějakého náb. směru

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#9 12. 3. 2013 22:44

Dorka
Zablokovaný

Catwoman napsal(a):

...Dorka odkud ta podezíravost? wink

Intuice? rodna

Není tady

#10 12. 3. 2013 23:14

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Město piva

Ježíš v Indii - dokument, 2008
http://www.youtube.com/watch?v=VckLeY30GBg

Neni nic horšího, než když hlupák dostane myšlenku o které nepochybuje.

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#11 12. 3. 2013 23:28

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

světýlko napsal(a):

Selima napsal(a):

Nemyslím, že by církve dělaly víc zlého, jak dobrého  - ono je to jako se zprávami v televizi: dozvíš se hlavně ty špatné věci. Ale o těch dobrých se nepíše, spíše výjimečně. Ale je jich dost a mám z nich radost. Nicméně chápu, že ten obraz je nic moc. (Ale ani po zprávách nevěříš tomu, že ve světě žijí převážně zlí lidé)

To je TVOJA skúsenosť s českými cirkvami - ja mám osobnú skúsenosť s dovmi najväčšími slovenskými, plus hodne zblízka s islámom, bahájmi a budhizmom (a kamoši boli čistí hínduisti jeden čas) - no a netvrdím, že LEN zlé, ale proste to zlé prevažuje. Pre mňa každé náboženstvo, ktoré potiera nejaké druhé až tak, že núti bojovať s jeho prívržencami, je proste zlé, a basta. Inak môžu byť zlatí, strieborní platinoví, ale násilie v mene Boha je pre mňa proste neodpustiteľné - plus také maličkosti ako popravy za rúhanie, upaľovanie čarodejníc, vybíjanie domorodcov na misiách, schvaľovanie a priama podpora vyvážania Židov do vyhlaďovacích táborov, atentáty na "nepriateľských" politikov a predstaviteľov (napr. v Indii), vraždiaci buddhistickí mnísi - nie, ďakujem, neprosím. Česť nenásilným náboženstvám a sektám - asi to budú tie menšie, ale aj tie majú nejaký "háčik", ktorý je pre mňa neprijateľný.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#12 13. 3. 2013 8:14

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Catwoman napsal(a):

Podle Vašeho názoru; náboženství děla více dobrého nebo více špatného? A či náboženství lide potřebují ? A Vy?
Ja musim přiznat že potřebuju Boha, a víry, pociťovaní Boha v mỳm životě a to dává mi radost a lasku k jinému člověku smile

Lide potrebuji v zivote i duchovni rozmer.
Nekteri lide potrebuji tento duchovni rozmer sdilet, proto vznikaji nabozenstvi.
Nekteri lide vyuzivaji touhu po duchovnu ostatnich k ziskani ruznych vyhod a mocenskych pozic, proto vznikaji cirkve a sekty...

Muj nazor. Nikomu ho nevnucuju.

"Každý něco miluje, třeba jenom chleba." Čögyam Trungpa rinpoče
"Je velký omyl domnívat se, že když lidé ztratí víru, nebudou věřit v nic. Budou věřit v cokoli!" Gilbert Keith Chesterton
“Vede-li tě skuhrající havran, dojdeš k mršině.“ Arabské přísloví

Není tady

#13 14. 3. 2013 13:32

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Míšo, řekla bych, že právě náboženství je nástrojem různých církví, přesně podle vzorce: chce-li menšina ovládnout většinu, stvoří náboženství.
A je jedno jaké a jak se to celé pak jmenuje, zda se jmenuje katolicismus, judaismus a nebo třeba kapitalismus, komunismus...

Víra a duchovní vnímání světa s tímhle vším nemá podle mne nic společného.

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#14 14. 3. 2013 13:48

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Má zkušenost i náhled z ní vyplývající jsou jiné smile

"Každý něco miluje, třeba jenom chleba." Čögyam Trungpa rinpoče
"Je velký omyl domnívat se, že když lidé ztratí víru, nebudou věřit v nic. Budou věřit v cokoli!" Gilbert Keith Chesterton
“Vede-li tě skuhrající havran, dojdeš k mršině.“ Arabské přísloví

Není tady

#15 13. 5. 2013 13:37

Morsie
♥------

Už jsem to psala v jiné diskuzi, ale opravdu musím říct, že nedávno jsem hodně změnila názor. Pořád nejsem věřící, ale na křesťanství se koukám úplně jínak... může za to knížka František - papež chudých od Andrea Tornielliho... ta knížka je opravdu skvělá... je upřímná, na nic si nehraje a mě pomohla pochopit některe věci, kde jsem měla trochu zmatek smile

A jinak myslím, že náboženství opium není... nebo, je to od člověka k člověku... pro někoho ano, pro někoho ne smile

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí