Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#26 12. 3. 2013 23:00

Dorka
Zablokovaný
Místo: HK

Re: Protestantství vs. Katolictví

Catwoman napsal(a):

Kalik podle meho wzoru, je to dobrỳ znak; ...

Tohle zni jak z "prekladace"..., proc to? va va va

Sláb jenom ten, kdo v sebe ztratil víru a malý ten, kdo má jen malý cíl...
... ještě jsem nezmoudřel, a už zas blbnu...

Není tady

#27 12. 3. 2013 23:06

Dorka
Zablokovaný
Místo: HK

Catwoman napsal(a):

... Jenom Svědkové Jehovovi  mají svou verzi Biblii.

Ne. Vychazeji z Kralicke Bible...
http://www.jw.org/cs/publikace/bible-online/

Sláb jenom ten, kdo v sebe ztratil víru a malý ten, kdo má jen malý cíl...
... ještě jsem nezmoudřel, a už zas blbnu...

Není tady

#28 12. 3. 2013 23:11

Catwoman
♥------

Dorko ano jsem Polka. Už jsem dříve psála, mám rada diskutovat a nepovažuju sebe za osobu majici úzké obzory. Ja vím co je pro mně důležité a jsem zvědavá jak napřiklad Vy, Česi to vidite- ja vim, tak jak Kalik psal, že jste „jeden z nejateističtějších národů na světě“ – a nechci to popírat (ang. to negate,deny) je to pro mně zajimavé.

Není tady

#29 14. 3. 2013 12:34

Marila
♥♥♥----

Catwoman rozdíly katolictví a protestantství jsou značné,jak psala Sahleb o reformaci..
Biblická spravedlnost je něco úplně jiného jak pochopil Martin Luther 1517 a byl započat v tomto roce počátek reformace.KC strašila lidi očistcem a prodávala odpusky a nechávala si za ně platit.To Luther nemohl snést,protože poznal,že milost a odpuštění hříchů je dáno zdarma milostí skrze Ježíše Krista a uznával autoritu Božího slova.Byl obviněn z kacířství a následně z katolické církve exkomunikován.
Římskokatolická církev je pohanské babylonské náboženství založené na tradicích a nemá s původním křesťanstvím nic společného.Schovává se a nazývá mylně křestanstvi.Papežové si dovolují nazývat se Svatými Otci a tvrdí, že jsou neomylní.Dokonce ŘKC změnila desatero přikázaní,tak aby bylo kompatibilní s jejich pohanskymi zvyky.Titul královny nebes je v Písmu jasně vyhrazen pro pohanskou bohyni a pokud tohoto titulu užívá katolická církev pro Ježíšovu matku, je to jasným důkazem toho, že se odchýlila od evangelií.V Bibli je zakázano klanět se sochám,obrazům ostatkům atd.modlit se ke svatým a mrtvým,slouží mše za mrtvé,jenže toto se v této církvi a každém kostele děje!Touha po majetku-restituce.Atd.
Jana Husa upálili právě proto,že vše toto zjistil,hlásal pravdy Písem a Bible,proto musel na hranici.Vatikán a Papežové mají politickou nadvládu,kryjí hříchy jejich instituce,místo,aby je vyznali před Bohem.
Jedním z tajných plánů Vatikánu a tím i jezuitů je získat co největší majetek a být tak ekonomicky nejsilnějším státem světa s naprostou nezávislostí. Jedině tak může dosáhnout světové nadvlády.
Prý Vatikán zbohatl právě přes jezuitský řád.Kdo nemá peníze nemá ani moc vládnout nad ostatními.

Upravil(a) Marila (14. 3. 2013 18:29)

Nenechte nad svým hněvem zapadnout slunce.

Není tady

#30 14. 3. 2013 12:56

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Jestlipak se objeví i hirondel, když se znovuobjevila Marila. offtopicdumbom

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#31 18. 3. 2013 14:05

Catwoman
♥------

Marila Ty jsi Adventistka? wink

Není tady

#32 19. 3. 2013 13:26

Marila
♥♥♥----

Catwoman napsal(a):

Marila Ty jsi Adventistka? wink

Nejsem jinak bych citovala E.Gould Whiteovou.

Jinak svou verzi Bible mají nejen Jehovisté  sad ale i často přejmenovávaná Církev sjednocení Moonisté.Moon studoval Bibli a po roce 1945 vytvořil svůj náboženský systém, který uzavřel roku 1957 v knize „Božský princip“. Roku 1946 si změnil jméno na Sun Myung sad sad

Není tady

#33 19. 3. 2013 13:30

Catwoman
♥------

Neznam Moon. To je sekta?

Není tady

#34 20. 3. 2013 13:43

Marila
♥♥♥----

Ano je to sekta ze severní Korei neustále si dává nový název,aby nebyla prokouknutá.Myslím,že nyní si říká Mírové hnutí,předtím to byla církev sjednocení.Typické je pro ně,že jsou milí ke svému okolí, jsou nepřirozeně srdeční a neustále bombardují všechny svou láskou, a tak se snaží získat nové členy. Daří se jim to hlavně v řadách vysokoškoláků a politiků.

http://songerie.blog.cz/0710/moonismus

Není tady

#35 21. 3. 2013 0:01

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Marila napsal(a):

Catwoman rozdíly katolictví a protestantství jsou značné,jak psala Sahleb o reformaci..
Biblická spravedlnost je něco úplně jiného jak pochopil Martin Luther 1517 a byl započat v tomto roce počátek reformace.KC strašila lidi očistcem a prodávala odpusky a nechávala si za ně platit.To Luther nemohl snést,protože poznal,že milost a odpuštění hříchů je dáno zdarma milostí skrze Ježíše Krista a uznával autoritu Božího slova.Byl obviněn z kacířství a následně z katolické církve exkomunikován.
Římskokatolická církev je pohanské babylonské náboženství založené na tradicích a nemá s původním křesťanstvím nic společného.Schovává se a nazývá mylně křestanstvi.Papežové si dovolují nazývat se Svatými Otci a tvrdí, že jsou neomylní.Dokonce ŘKC změnila desatero přikázaní,tak aby bylo kompatibilní s jejich pohanskymi zvyky.Titul královny nebes je v Písmu jasně vyhrazen pro pohanskou bohyni a pokud tohoto titulu užívá katolická církev pro Ježíšovu matku, je to jasným důkazem toho, že se odchýlila od evangelií.V Bibli je zakázano klanět se sochám,obrazům ostatkům atd.modlit se ke svatým a mrtvým,slouží mše za mrtvé,jenže toto se v této církvi a každém kostele děje!Touha po majetku-restituce.Atd.
Jana Husa upálili právě proto,že vše toto zjistil,hlásal pravdy Písem a Bible,proto musel na hranici.Vatikán a Papežové mají politickou nadvládu,kryjí hříchy jejich instituce,místo,aby je vyznali před Bohem.
Jedním z tajných plánů Vatikánu a tím i jezuitů je získat co největší majetek a být tak ekonomicky nejsilnějším státem světa s naprostou nezávislostí. Jedině tak může dosáhnout světové nadvlády.
Prý Vatikán zbohatl právě přes jezuitský řád.Kdo nemá peníze nemá ani moc vládnout nad ostatními.

BBN blbne..

Upravil(a) Selima (21. 3. 2013 0:03)

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#36 21. 3. 2013 0:03

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Marila napsal(a):

Zasa by som protestantov neidealizovala... Anglikáni zakazovali spev, tanec, radosť, farby, prikazovali len čiernu, pracovať a modliť sa, smútiť a podobne... Tiež to, myslím, nemá veľa spoločného s pôvodnými ideami. Tie sa možno zachovali len v starých kresťanských cirkvách http://sk.wikipedia.org/wiki/Orient%C3% … %A1_cirkev , v Kumránskych zvitkoch http://sk.wikipedia.org/wiki/Rukopisy_M%C5%95tveho_mora a možno ani to nie...

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#37 21. 3. 2013 18:38

Marila
♥♥♥----

Selima napsal(a):

Zasa by som protestantov neidealizovala... Anglikáni zakazovali spev, tanec, radosť, farby, prikazovali len čiernu, pracovať a modliť sa, smútiť a podobne... Tiež to, myslím, nemá veľa spoločného s pôvodnými ideami. Tie sa možno zachovali len v starých kresťanských cirkvách http://sk.wikipedia.org/wiki/Orient%C3% … %A1_cirkev , v Kumránskych zvitkoch http://sk.wikipedia.org/wiki/Rukopisy_M%C5%95tveho_mora a možno ani to nie...

Proudů protestantsví je hodně.Právěže Anglikánská církev je bližší římskokatolické církvi než církvím protestantským a mnoho anglikánů se stává katolíky proto,že Anglikánská církev světí na kněze ženy (od roku 1992) a homosexuály, kteří neslibují celibát.Žehná homosexuálním svazkům.Mimo jiné dokonce souhlasí s postojem Katolické církve, která přijímá evoluční teorii jako vědecký fakt a víru ve stvoření považuje dle vědy za nepoužitelnou a tím se staví k tomu, že Bůh stvořil člověka prostřednictvím evoluce.

Není tady

#38 13. 5. 2013 13:31

Morsie
♥------

Já nějak přesně křesťaství nerozumím, ale nedávno se mi náhodou do ruky dostala knížka s názvem: František - papež chudých. Je to moc zajímavá knížka - myslela jsem si, že mě jako nevěřící nezaujme, ale opak je pravdou, dost mi napověděla, dost jsem se poučila a celkově papež František se mi zalíbil. Tu knihu napsal Andrea Tornielli, já ji můžu jen doporučit... věřícím i ateistům smile

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí