6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Eva. napsal(a):
Tak hotovo. Pračku jsme koupili ve druhé navtívené prodejně, byla tam dokonce levnějí ne na netu. Ale přivezou ji a přítí neděli a odvezou starou. Tak se zatím budu těit.
Jakou mas znacku?
Není tady
Koupila jsem si Electrolux, jak jsem chtěla původně, ale novějí model, ne jsem měla vyhlídnutý. První jsem měla skákající Tatramat a pak Romo Zerowatt. erem, to se mi nezdá, e by nelo nastavit, aby program nepokračoval. Podívala bych se do návodu.
Mám Electrolux EWT 1366 HDW. Má i funkci páry. Teď u tolik neperu, kdy bydlím sama, věřím, e mi vydrí dlouho.
Upravil(a) Eva. (9. 3. 2013 16:25)
Není tady
dobrý výběr
Není tady
Eva. napsal(a):
Koupila jsem si Electrolux, jak jsem chtěla původně, ale novějí model, ne jsem měla vyhlídnutý. První jsem měla skákající Tatramat a pak Romo Zerowatt. erem, to se mi nezdá, e by nelo nastavit, aby program nepokračoval. Podívala bych se do návodu.
Mám Electrolux EWT 1366 HDW. Má i funkci páry. Teď u tolik neperu, kdy bydlím sama, věřím, e mi vydrí dlouho.
Koukla jsem se - je to lux.pračka,trochu jsem si divila,kd jsi sama a bere si pračku na 6 kg,ale má to monost i pol.náplně a dalí příjemné prográmky,tak ted jen aby slouila k tvé plné spokojenosti.
Já mám pračku 14 let,funguje,ale taky poslední dobou hledám na netu co bych koupila,kdyby odela.A je to těké.To přední plnění mám ráda proto,e vrch pračky pouívám jako odkládací plochu pro jiné věci - jiný důvod,proč mít s předním plněním,krom prostorových snad jetě,mě nenapadá.
Někdo tu psal,e ty s vrchním plněním skáčou,ale zajímaly by mě jetě dalí důvody,proč třeba tu s vrchním plněním máte radi?
Taky se mi moc nechce do pračky dávat víc ne před těmi 14 lety,kdy jde elektronik pořád dolů,take tak max 8-9 tis.Kč,za víc mi ty pinavé,posléze pak čisté hadry teda nestojí
Upravil(a) Jaku (10. 3. 2013 22:53)
Není tady
Jaku - nejhlavnějí důvod je miniaturní koupelna, kde se edesát na délku nevejde.
A tady ta electrolux co má Majka není poloviční náplň ale spotřeba podle prádla. Ono zase,kdy bude potřeba vyprat peřiny, závěsy atd. tak 4kg jsou málo.
Upravil(a) dusička (10. 3. 2013 23:03)
Není tady
dusička napsal(a):
Jaku - nejhlavnějí důvod je miniaturní koupelna, kde se edesát na délku nevejde.
A tady ta electrolux co má Majka není poloviční náplň ale spotřeba podle prádla. Ono zase,kdy bude potřeba vyprat peřiny, závěsy atd. tak 4kg jsou málo.
Máme pračku v komoře,take prostor neřeím (a ani v koupelně bych nemusela řeit) a je právě příjemné,e na ní můu mít odloené i nějaké věci,co u té s horním plněním by nelo nebo by se to muselo furt odendávat.
Záclony ani závěsy nemáme,ale je fakt,e kvůli praní peřin jsem taky dola k závěru,e zase tak těch 4,5 - 5 kg ta nová pračka bude muset mít.
Snad mi ta stará vydří jetě dlouho:tesi:
Není tady
Jaku napsal(a):
dusička napsal(a):
A tady ta electrolux co má Majka není poloviční náplň ale spotřeba podle prádla. Ono zase,kdy bude potřeba vyprat peřiny, závěsy atd. tak 4kg jsou málo.Máme pračku v komoře,take prostor neřeím (a ani v koupelně bych nemusela řeit) a je právě příjemné,e na ní můu mít odloené i nějaké věci,co u té s horním plněním by nelo nebo by se to muselo furt odendávat.
Záclony ani závěsy nemáme,ale je fakt,e kvůli praní peřin jsem taky dola k závěru,e zase tak těch 4,5 - 5 kg ta nová pračka bude muset mít.
Snad mi ta stará vydří jetě dlouho:tesi:
já jsem v podnájmu a do mezery mezi vanou a zdí se vejde pouze tato pračka
Není tady
Kvůli praní peřin, bund, monosti volby mnoství praného prádla, počtu otáček při dímání, energetické třídě, spotřebě vody, monosti lehce vyndat nádobu na práek a avivá, by pouívám jen avivá (občas) a na praní gelové kapsičky rovnou do bubnu a kvůli místu, (ádná jiná pračka se mi mezi vanu a zeď nevejde), jsem volila právě tuto.
Je sice trochu draí, ale ta cena se mi vrátí ve spotřebě elektřiny a vody.
Tato pračka je o 4 tisíce levnějí ne ta, kterou jsem si kupovala před 15 lety. Co je dost zajímavé.
Upravil(a) Eva. (11. 3. 2013 7:42)
Není tady
dusička napsal(a):
Vyprat periny? Nerikaj,ze perove.
Upravil(a) eremuruss (11. 3. 2013 9:36)
Není tady
eremuruss, já kdy píu o peřinách, myslím tím povlečení.
Někdy je třeba vyprat velký kus, třeba přehoz přes postele, nebo deku. To je lepí větí buben, ne to tam nacpat na doraz.
Není tady
Eva. napsal(a):
Někdy je třeba vyprat velký kus, třeba přehoz přes postele, nebo deku. To je lepí větí buben, ne to tam nacpat na doraz.
Tak to jo,pro me perina je perina a cichy a povleceni take neco jineho.
Není tady
eremuruss napsal(a):
Eva. napsal(a):
Někdy je třeba vyprat velký kus, třeba přehoz přes postele, nebo deku. To je lepí větí buben, ne to tam nacpat na doraz.Tak to jo,pro me perina je perina a cichy a povleceni take neco jineho.
Erem - tak já peru i peřiny. Sice mám uloené duchny (pravý z peří) ale ty u nepouíváme, protoe jsou moc těký. A ty "moderní" prostě občas peru. i poltáře. Kluci se dost potí ,tak jednou za čas určitě.
Není tady
Já vlastně taky občas peru přikrývky. Peřiny to nejsou, nejsou z peří. Mám u jenom prací přikrývky, zimní i letní. Péřové jsem u dávno zruila, právě kvůli pocení a nadměrnému prachu. Teď u mám jenom prací a je to paráda. I poltáře u mám jenom prací nebo z paměové pěny a ta se nepere, jen povlečení na ni.
Ale kdysi jsem prala i péřové poltáře, akorát dlouho trvalo, ne uschly, musely se načechrávat.
Není tady
Eva. napsal(a):
Kvůli praní peřin, bund, monosti volby mnoství praného prádla, počtu otáček při dímání, energetické třídě, spotřebě vody, monosti lehce vyndat nádobu na práek a avivá, by pouívám jen avivá (občas) a na praní gelové kapsičky rovnou do bubnu a kvůli místu, (ádná jiná pračka se mi mezi vanu a zeď nevejde), jsem volila právě tuto.
Tato pračka je o 4 tisíce levnějí ne ta, kterou jsem si kupovala před 15 lety. Co je dost zajímavé.
Tak mě to přijde logické - jak jsem psala,elektronika přeci veobecně dost zlevnila,tak to musí být pro tebe příjemné zjitění; mě by teda ta pračka musela stát kolem 4000 nová nyní,co dost pochybuju;nojo,ale zase jsem tenkrát neměla tak veliký výdaj,ejo;)
Natahují to na nás s energ.třídama a já nevím s čím,přitom platíme za spotřeby ,ani bychom vak spotřebovali více,čím dál tím víc.Kdo ví jak to ve skutečnosti s energ.třídami je,mě to spí přijde jako dobrý obch.vindl - jako jeden z mnoha dalích.No ale co u stím naděláme,nic.
Upravil(a) Jaku (11. 3. 2013 12:20)
Není tady
Kdy jsem si pořídila novou lednici, účet za elektřinu se mi výrazně sníil - konkrétně spotřeba v kWh. Take těm energetickým třídám věřím.
Myslím, e pračka není elektronika. To jsou televize atd. Já jsem si tenkrát kupovala na tu dobu dost drahou pračku, chtěla jsem domácí - Romo. Neuměla skoro nic a neměla ádný displej, jenom kolečka a tlačítka.
Upravil(a) Eva. (11. 3. 2013 13:02)
Není tady
Jaku,
my jsme si po rekonstrukci bytu koupili vechny spotřebiče nové a navíc jetě dalí mrazák a dalí vychytávky na elektriku. Vybírali jsme i podle spotřeby a nestačila jsem se divit. Účet máme o třetinu nií ne jsme měli dřív a to se cena elektriky pořádně zdraila. Netřím, respektive, zbytečně neplýtvám, ale kdy potřebuji spotřebič zapnout, tak ho zapnu a neřeím, e spotřebovávám elektriku.
Minulý týden za námi přila starí sousedka s účtem za elektriku, měla ho mnohem nií ne dřív a měla strach, jestli někde není chyba. Nebyla, má toti od vánoc novou lednici a u se to projevilo.
Něco na energetických títcích bude.
Pračku mám plněnou předem, taky velkou, aby se mi do ní pohodlně vely zimní bundy, deky a přikrývky. Kdy do ní dám málo prádla, zváí ho a podle toho napoutí odpovídající mnoství vody. Líbí se mi, kdy má prádlo v bubnu dost místa na převalování, krásně se vypere.
Erem,
to má tedy pech, kdy má spotřebiče poruchové. Já kdysi měla Tatramat a naposledy 15 let Bosch, také bez jediné poruchy. Obě jetě plně funkční jsem darovala a vyměnila za nové - hlavně kvůli deklarované spotřebě a lepím funkcím.
Není tady
Měla jsem vrchem plnící pračku Ardo 15 let a byla téměř bez poruchy. Nyní jsem koupila Elektrolux EWT 136411 W (taky vrchem plnící), má krásně vyjímatelnou nádřku na práek a pere jako ďas.
Není tady
lepisto, tak to máme podobné typy. Ta moje má mění spotřebu elektřiny a spotřebu vody a míň tlačítek a troku víc elektronického ovládání. U se těím, a mi ji v neděli přivezou a dám se do praní.
Není tady
Jaku napsal(a):
Eva. napsal(a):
Tato pračka je o 4 tisíce levnějí ne ta, kterou jsem si kupovala před 15 lety. Co je dost zajímavé.Tak mě to přijde logické - jak jsem psala,elektronika přeci veobecně dost zlevnila,tak to musí být pro tebe příjemné zjitění; mě by teda ta pračka musela stát kolem 4000 nová nyní,co dost pochybuju;nojo,ale zase jsem tenkrát neměla tak veliký výdaj,ejo;)
Natahují to na nás s energ.třídama a já nevím s čím,přitom platíme za spotřeby ,ani bychom vak spotřebovali více,čím dál tím víc.Kdo ví jak to ve skutečnosti s energ.třídami je,mě to spí přijde jako dobrý obch.vindl - jako jeden z mnoha dalích.No ale co u stím naděláme,nic.
Energetické třídy dle mě nejsou vind. Od té doby co jsem vyměnila spotřebiče máme mnohem mení spotřebu
Není tady
holcina napsal(a):
Jaku napsal(a):
Eva. napsal(a):
Tato pračka je o 4 tisíce levnějí ne ta, kterou jsem si kupovala před 15 lety. Co je dost zajímavé.Tak mě to přijde logické - jak jsem psala,elektronika přeci veobecně dost zlevnila,tak to musí být pro tebe příjemné zjitění; mě by teda ta pračka musela stát kolem 4000 nová nyní,co dost pochybuju;nojo,ale zase jsem tenkrát neměla tak veliký výdaj,ejo;)
Natahují to na nás s energ.třídama a já nevím s čím,přitom platíme za spotřeby ,ani bychom vak spotřebovali více,čím dál tím víc.Kdo ví jak to ve skutečnosti s energ.třídami je,mě to spí přijde jako dobrý obch.vindl - jako jeden z mnoha dalích.No ale co u stím naděláme,nic.Energetické třídy dle mě nejsou vind. Od té doby co jsem vyměnila spotřebiče máme mnohem mení spotřebu
přesně tak, vyměnila jsem pračku a ledničku a u vyúčtování jsem vesele jásala -4500 Kč
Není tady
Eva. napsal(a):
tak mi to nedalo a dohledala jsem účet od pračky gorenje,kterou jsme kupovali v r.1999 - byla za 14 táců - jsem se t eda nestačila divit,kolik jsme za to vydali,ale teda pere pořád OK!
Přesto mě v posl.době baví hledat,co by připadlo nového v úvahu - kdyby fakt vypověděla,tak at je nějaký přehled.
Není tady
aprill napsal(a):
holcina napsal(a):
Jaku napsal(a):
Tak mě to přijde logické - jak jsem psala,elektronika přeci veobecně dost zlevnila,tak to musí být pro tebe příjemné zjitění; mě by teda ta pračka musela stát kolem 4000 nová nyní,co dost pochybuju;nojo,ale zase jsem tenkrát neměla tak veliký výdaj,ejo;)
Natahují to na nás s energ.třídama a já nevím s čím,přitom platíme za spotřeby ,ani bychom vak spotřebovali více,čím dál tím víc.Kdo ví jak to ve skutečnosti s energ.třídami je,mě to spí přijde jako dobrý obch.vindl - jako jeden z mnoha dalích.No ale co u stím naděláme,nic.Energetické třídy dle mě nejsou vind. Od té doby co jsem vyměnila spotřebiče máme mnohem mení spotřebu
přesně tak, vyměnila jsem pračku a ledničku a u vyúčtování jsem vesele jásala -4500 Kč
nevyměnila jsi taky dodavatele el.zároveň?
Mám třeba lednici starou 11 let Gorenje - 4uplíky a no frost chladnička,roční spotř.něco přes 300kWh/rok;dívala jsem se přitom na nové,ale spotřeba tam není výrazně mení,třeba jen kolem 280 kWh.
Uvaovala jsem toti o dost pravděpodobné nedaleké budoucnosti,kdy budem převáně jen sami 2 doma,take lednice tak do max.200 l,s max.2uplíky-mraákem a ve no frost.Je to velký problém něco takového najít;bud jsou obří lednice nebo zas není i mrazák no frost,chjo.
Jak to máte vy,kdy máte děti z domu - přijde mi třeba fakt zbytečný pak tak velký mraák i lednice,i kdy ted mám ty 4 uplíky pořád zaplněný;a v lednici,kdy jsme přes týden sami 2 tak mám třeba jen máslo,plátkový sýr a vajíčka.
Není tady
Jaku napsal(a):
aprill napsal(a):
holcina napsal(a):
Energetické třídy dle mě nejsou vind. Od té doby co jsem vyměnila spotřebiče máme mnohem mení spotřebupřesně tak, vyměnila jsem pračku a ledničku a u vyúčtování jsem vesele jásala -4500 Kč
nevyměnila jsi taky dodavatele el.zároveň?
Mám třeba lednici starou 11 let Gorenje - 4uplíky a no frost chladnička,roční spotř.něco přes 300kWh/rok;dívala jsem se přitom na nové,ale spotřeba tam není výrazně mení,třeba jen kolem 280 kWh.
Uvaovala jsem toti o dost pravděpodobné nedaleké budoucnosti,kdy budem převáně jen sami 2 doma,take lednice tak do max.200 l,s max.2uplíky-mraákem a ve no frost.Je to velký problém něco takového najít;bud jsou obří lednice nebo zas není i mrazák no frost,chjo.
Jak to máte vy,kdy máte děti z domu - přijde mi třeba fakt zbytečný pak tak velký mraák i lednice,i kdy ted mám ty 4 uplíky pořád zaplněný;a v lednici,kdy jsme přes týden sami 2 tak mám třeba jen máslo,plátkový sýr a vajíčka.
ne, dodavatele jsem neměnila
staré spotřebiče mají jinou - větí spotřebu ne jako kdy byly nové
Není tady
Svou roli hraje i to, ze kurz ceske koruny vuci zapadnim menam byl pred patnacti lety ponekud jiny. Zas tak velky rozdil to nebude, ale ty nove jsou vymakanejsi a hlavne u s p o r n e j s i. S tim po*n me to uz docela prudi.
Upravil(a) elena007 (11. 3. 2013 19:34)
Není tady
Jaku napsal(a):
Já mám lednici asi 8 měsíců Indesit, vysoká 1,85 m, tříuplíkový mrazák, na dveřích zvenčí displej pro lednici i mrazák, lednice i mrazák no-frost. Neřeila jsem, e chci mení, i kdy bydlím sama. Mám v ní plno věcí. Třeba mléko, které kupuju v akci a spoustu dalích potravin, brambory, zeleninu, ovoce, ovocné pivo ...
Kdy přijedou děti a vnoučátka, je jetě malá.
Upravil(a) Eva. (11. 3. 2013 19:42)
Není tady