29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Mám otázku,vždy jsem byla přesvědčená,že výpověď musí být v každém případě písemně, minulý týden jsem se dohodla se zaměstnavatelem na výpovědi ve zkušební době a on mi nechce výpověď ani napsat ani podepsat,prý ve zkušební době to není potřeba, dívala jsem se do zákoníku práce a v paragrafu 66,který se týká výpovědi ve zkušební době jsem se dočetla,že má být písemně,prosím,tak jak to je? Nechci nic zanedbat,ale každopádně se mi chování mého bývalého zaměstnavatele opravdu nelíbí. Moc děkuji za rady.
Není tady
Pro upřesnění - nejedná se o výpověď, ale o "zrušení pracovního poměru ve zkušební době".
Zaměstnavatel samozřejmě pravdu nemá, protože zákon jasně hovoří o písemné formě - a důležité je pokračovaní § 66:
Zrušení pracovního poměru ve zkušební době musí být provedeno písemně;pracovní poměr skončí dnem doručení zrušení, není-li v něm uveden den pozdější. protože ode dne ukončení se odvíjejí další lhůty - třeba pro přihlášení na ÚP, placení pojistného atd.
Jestliže ti "nechce výpověď ani napsat ani podepsat", napiš si ten papír sama - tady máš vzor http://www.zpracedoprace.cz/clanky/zrus … mestnancem
a pokud ho nechce převzít, zajisti si buď svědky nebo (stihneš-li to) pošli písemně na doručenku.
Není tady
Vše si nech písemně potvrdit. Popřípadě obrátit se na pravníka.