6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Nevím jak jste to měli vy.
Ale já jsem pozorovala u všech třech dětí - krátce po porodu, že byly podobné otcovi. Když jsme odcházeli z porodnice tak už to tak nějak začalo mizet.
Někde jsem vyčetla, že to tak příroda zařídila naschvál aby se poznala,kdo je otcem.
Upravil(a) dusička (7. 3. 2013 8:51)
Není tady
dusička napsal(a):
Ale já jsem pozorovala u všech třech dětí - krátce po porodu, že byli podobné otcovi. Když jsme odcházeli z porodnice tak už to tak nějak začalo mizet.
Někde jsem vyčetla, že to tak příroda zařídila naschvál aby se poznala,kdo je otcem.
Tak tohle jsem teda nespozorovala.Tam jsem nevydela podobu zadnou.
Není tady
dusička napsal(a):
Ale já jsem pozorovala u všech třech dětí - krátce po porodu, že byly podobné otcovi. Když jsme odcházeli z porodnice tak už to tak nějak začalo mizet.
Na tom něco skutečně je , když se narodila vnučka, měla zeťákovy sexy rty , má takovej jakoby lehce kolagenovej ret a vnouček vypadá jako jeho věrná kopie dodnes .
Upravil(a) algebrana (7. 3. 2013 9:20)
Není tady
Mám kamarádku,která se ve svých 58letech dověděla při jedné manželské hádce,že prý jejich první dítě /dcera/není pravděpodobně jejího manžela.Protože nemohla jistý čas otěhotnět, a potom otěhotněla ,tak její manžel jí vlastně podezíral celý život/34/ a prý si nebyl jistý otcovstvím.Samozřejmě je jeho dcera,ale co to potom způsobylo,tu lavinu dohadů a hádek.Proto píši,aby nevyřešené otcovství ničemu neprospěje.Semínko důvěry-nedůvěry je zeseto,někdy na celé desetiletí.Záleží taky na tom,jak kdo se s tím srovná,málokdo-jestiže je s ním manipulátováno.
Není tady
Pokud vim tak otcovstvi se da zjistit jen do 6 let veku ditete.Dal,uz to neni mozne.
Není tady
Otcovství se dá zjistit kdykoliv.
Stop stav je jenom na právní kroky.
Není tady
Eva. napsal(a):
Dnes jsme to hledali s pritem na netu a tam jsme vycetli,ze to jde jen do veku 6 let.Az budu doma sama tak to najdu a poslu odkaz.
Není tady
eremuruss napsal(a):
Eva. napsal(a):
Stop stav je jenom na právní kroky.Dnes jsme to hledali s pritem na netu a tam jsme vycetli,ze to jde jen do veku 6 let.Az budu doma sama tak to najdu a poslu odkaz.
možná si pleteš pojem určení a popření
Není tady
Máš to popletené, erem. Už jsem ti psala, že právně lze řešit do šesti let věku dítěte, ale určit otcovství lze i v jeho padesáti...
Není tady
eremuruss napsal(a):
Ale i tak podoba ditete.Na tom se da hodne poznat.Kazde dite musi mit neco z obou rodicu.I ja jako matka vidim u obou deti podobu jejich otce,ze maji ruzna gesta po otci.
Kdyz se zadivam na syna pritele neni tam nic s neho ani z jeho rodiny.Jeho matku v nem vidim a kdyz se podivam na bratra toho kluka je to jedno a totez.To same,kdyz jsem se divala na facebok na kluky co jsou vlastne jejich brachove nebot prvni manzel se po rozvodu kratce ozenil a mel deti takze jsou si vekove blizko je to jedno a totez.
ty jednou za ty svoje domněnky dostaneš do budky . nebylo by lepší se starat sama o sebe??????
Není tady
Eva. napsal(a):
Kdykoliv to muze udelat jen blbec. Ono totiz otcovstvi, materstvi nebo rodicovstvi je predevsim sociani vazba. Nikoliv jen biologicka. A pokud si to nekdo chce zjistovat pozdeji a zjisti co zjistit nechtel, tak se materstvi a otcovstvi nezbavi.
Není tady
eremuruss napsal(a):
Ale i tak podoba ditete.Na tom se da hodne poznat.Kazde dite musi mit neco z obou rodicu.I ja jako matka vidim u obou deti podobu jejich otce,ze maji ruzna gesta po otci.
Kdyz se zadivam na syna pritele neni tam nic s neho ani z jeho rodiny.Jeho matku v nem vidim a kdyz se podivam na bratra toho kluka je to jedno a totez.To same,kdyz jsem se divala na facebok na kluky co jsou vlastne jejich brachove nebot prvni manzel se po rozvodu kratce ozenil a mel deti takze jsou si vekove blizko je to jedno a totez.
Není pravda, eremuruss
Moje dcera mi není podobná vůbec, ta je naprosto věrnou kopií svého otce a můj syn je mix genů svého otce a mé matky - své babičky. Po mně zdědil akorát barvu očí, kterou máme v rodině jenom my tři - moje matka, já a můj syn. Tím chci říct, že podle podoby se nedá vysledovat vůbec nic, protože příroda si někdy ty geny dokáže namixovat i přes jednu generaci nazpět
Není tady
Moje dcery jsou obě výrazně do otcova rodu , musím smutně konstatovat, že jsem si porodila svou vlastní tchýni ... ...i s úplnými detaily ( zájmy, nemoce, alergie )
Jediné, co mají ze mně, jsou sem tam po těle mateřská znaménka na stejném místě .
Není tady
Eva. napsal(a):
Máš to popletené, erem. Už jsem ti psala, že právně lze řešit do šesti let věku dítěte, ale určit otcovství lze i v jeho padesáti...
A k cemu to je,kdyz to urci v pozdejsim veku,kdyz pravne to jiz nejde.Otec bude platit alimenty dal na nevlastniho syna.
Není tady
otcovstvi se da zjistit jen do 6 let veku ditete
Rodičovství se dá zjistit kdykoliv - tedy to, kdo je biologický otec nebo matka.
Otcovství se dá popřít do šesti měsíců, respektive 3 let - viz zákon o rodině:
"§57 (1) Manžel může do šesti měsíců ode dne, kdy mu vzniknou důvodné pochybnosti o tom, že je otcem dítěte, popřít u soudu otcovství. Nejpozději však může popřít otcovství do tří let od narození dítěte."
Šest let to bude podle nového občanského zákoníku - až teda začne platit (pravděpodobně 2014).
A k cemu to je,kdyz to urci v pozdejsim veku,kdyz pravne to jiz nejde.
Někdy i jde...
"§62 (1) Vyžaduje-li to zájem dítěte, podá nejvyšší státní zástupce návrh na popření otcovství vůči otci, matce a dítěti, pokud lhůta stanovená pro popření otcovství některému z rodičů uplynula.
§62 (2) Je-li vzhledem ke všem okolnostem zřejmé, že muž považovaný za otce dítěte otcem není a uplynula-li lhůta stanovená pro popření otcovství některému z rodičů, podá nejvyšší státní zástupce návrh na popření otcovství, ledaže zájem dítěte výjimečně vyžaduje, aby k popření otcovství nedošlo."
Není tady
eremuruss napsal(a):
A k cemu to je,kdyz to urci v pozdejsim veku,kdyz pravne to jiz nejde.Otec bude platit alimenty dal na nevlastniho syna.
Nerozebírám, k čemu to je, ale říkám, že prakticky lze zjistit otcovství v jakémkoliv věku, pokud je k dispozici myslím DNA dítěte a potencionálního otce. A ne pouze do šesti let věku dítěte, jak jsi psala ty. Nepsala jsem nic o výživném a vůbec jsem neměla na mysli tvého přítele, psala jsem to všeobecně.
Není tady
Dobrý den, přemýšlím již dlouho o rozvodu. Je to spíše trápení než život. Nevíte někdo o nějaké dobré poradně na internetu? Koukala jsem na www.jaknarozvod.cz, ale ještě jsem to nezkusila. Nemáte s tímhle webem někdo zkušenost?
Hanka
Není tady
eremuruss napsal(a):
Eva. napsal(a):
erem, zajímavé je, že z té rodiny to NIKDO neřeší: ani Tvůj přítel, ani bývalka, ani syn, řešíš to tady akorát Ty. Tvůj přítel měl X možností, jak svoje otcovství buďto popřít, nebo si nechat udělat testy a zjistit pravdu - dodneška neudělal vůbec nic. Kdo mlčí, ten souhlasí a já si myslím, že na tom dítěti má určitě taky svůj podíl, protože s matkou dítěte devět měsíců před jeho narozením bezesporu spal. Aby mohl skálopevně tvrdit, že kluk není jeho, to by musel být v rozhodné době buď dlouhodobě mimo domov, nebo mít papíry na neplodnost
Já se Ti divím, že se necháváš vtahovat do takových žabomyších válek a nevraživosti vůči jeho BM ještě leta po rozvodu a přítele v tom ještě podporuješ tím, že zkoumáš, komu všemu kluk je nebo není podobnej
Není tady
Filiuska napsal(a):
Mně to přijde dost nefér vůči tomu „hodnýmu klukovi“. A vem si, kdyby to jednou prasklo, jak by se tvářila rodina. Třeba by mu měl darovat krev a zjistilo by se, že nemají stejnou skupinu...
tak copak rodina, ale žít s tím, že celej život lžu člověku, který by mi měl být nejbližší, dívat se mu do očí, jako kdyby nic.
a celej život mít strach, že to praskne. to už chce mít nervy a žaludek.
jinak moje dítě má moji krevní skupinu, ne svého otce, po něm má jen RH +, já jsem negativní. krev by mu darovat nemohl, podle krve poznáš prd a ne jestli je opravdu otcem.
a kukaččích dětí je podle mě habaděj. jen tohle veřejně nikdo přiznávat nebude.
jinak žasnu, jak to tady pořád jede, už třetí stránka a to holka přišla pouze s jedním příspěvkem.
Není tady
dusička napsal(a):
tak to nevím. je fakt, že jsem svý dítě krátce po porodu viděla spíš letmo a bylo mi to jedno. a pak až po x dnech a to jsem nic nepozorovala.
Není tady
Kiara napsal(a):
eremuruss napsal(a):
Kdyz se zadivam na syna pritele neni tam nic s neho ani z jeho rodiny.Jeho matku v nem vidim a kdyz se podivam na bratra toho kluka je to jedno a totez.To same,kdyz jsem se divala na facebok na kluky co jsou vlastne jejich brachove nebot prvni manzel se po rozvodu kratce ozenil a mel deti takze jsou si vekove blizko je to jedno a totez.Není pravda, eremuruss
Moje dcera mi není podobná vůbec, ta je naprosto věrnou kopií svého otce a můj syn je mix genů svého otce a mé matky - své babičky. Po mně zdědil akorát barvu očí, kterou máme v rodině jenom my tři - moje matka, já a můj syn. Tím chci říct, že podle podoby se nedá vysledovat vůbec nic, protože příroda si někdy ty geny dokáže namixovat i přes jednu generaci nazpět
erem, tady souhlasím s kiarou. já sama nejsem mým rodičům moc podobná. a můj syn ze mě nemá vůbec nic. přes to, že kluci bývají podobní spíš na matku. on je celej jeho táta, něco má z mojí ex tchýňky, pusu mojí mámy ... jen ze mě prostě jaksi nic.
Není tady
PPavlaa napsal(a):
dusička napsal(a):
Někde jsem vyčetla, že to tak příroda zařídila naschvál aby se poznala,kdo je otcem.tak to nevím. je fakt, že jsem svý dítě krátce po porodu viděla spíš letmo a bylo mi to jedno. a pak až po x dnech a to jsem nic nepozorovala.
Když se narodil syn, tak jsem ho viděla poprvé těsně po porodu a to byl moje věrná kopie, až postupem času se ta podoba setřela. Zato dcera byla už od narození věrná kopie svého otce a to jí zůstalo až dodnes
Ještě bych zapomněla, že se dětem postupně měnila jak barva očí, tak barva vlasů - syn se narodil holohlavý s jedním tmavě plavým pramenem vlasů, dcera se narodila s hustou hnědou kšticí, oba dva měli modré miminkovské oči. Pak jim miminkovské vlasy změnily barvu a do deseti let byly obě děti blonďáci, synovi oči zezelenaly a dceři zhnědly, až v pubertě jim vlasy ztmavly na střední hnědou po manželovi.
Tím chci říct, že lidský jedinec se TAK během dětství a dospívání mění, že se jenom podle vzhledu nedá určit vůbec nic
Upravil(a) Kiara (9. 3. 2013 13:41)
Není tady
Kiara napsal(a):
eremuruss napsal(a):
Eva. napsal(a):
erem, zajímavé je, že z té rodiny to NIKDO neřeší: ani Tvůj přítel, ani bývalka, ani syn, řešíš to tady akorát Ty. Tvůj přítel měl X možností, jak svoje otcovství buďto popřít, nebo si nechat udělat testy a zjistit pravdu - dodneška neudělal vůbec nic. Kdo mlčí, ten souhlasí a já si myslím, že na tom dítěti má určitě taky svůj podíl, protože s matkou dítěte devět měsíců před jeho narozením bezesporu spal. Aby mohl skálopevně tvrdit, že kluk není jeho, to by musel být v rozhodné době buď dlouhodobě mimo domov, nebo mít papíry na neplodnost
Já se Ti divím, že se necháváš vtahovat do takových žabomyších válek a nevraživosti vůči jeho BM ještě leta po rozvodu a přítele v tom ještě podporuješ tím, že zkoumáš, komu všemu kluk je nebo není podobnej
Muj pritel vi,ze neni jeho.V te dobe kdy ten kluk byl pocat byla jeho byvalka jeste vdana za sveho prvniho manzela a zili spolu ve spolecne domacnosti.Nehrabali by jsme se v tom,kdyby ted nechtela zvysit vyzivne.Ja na jejim miste bych radci byla rada,ze vubec plati,kdyz vi,ze neni jeho a toho kluka vychoval,ale ona ma jeste tu drzost.Sama je velice dobre financne zajistena,protoze si vzala bohateho dedka.
Není tady
Kiara napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
dusička napsal(a):
Někde jsem vyčetla, že to tak příroda zařídila naschvál aby se poznala,kdo je otcem.tak to nevím. je fakt, že jsem svý dítě krátce po porodu viděla spíš letmo a bylo mi to jedno. a pak až po x dnech a to jsem nic nepozorovala.
Když se narodil syn, tak jsem ho viděla poprvé těsně po porodu a to byl moje věrná kopie, až postupem času se ta podoba setřela. Zato dcera byla už od narození věrná kopie svého otce a to jí zůstalo až dodnes
Ještě bych zapomněla, že se dětem postupně měnila jak barva očí, tak barva vlasů - syn se narodil holohlavý s jedním tmavě plavým pramenem vlasů, dcera se narodila s hustou hnědou kšticí, oba dva měli modré miminkovské oči. Pak jim miminkovské vlasy změnily barvu a do deseti let byly obě děti blonďáci, synovi oči zezelenaly a dceři zhnědly, až v pubertě jim vlasy ztmavly na střední hnědou po manželovi.
Tím chci říct, že lidský jedinec se TAK během dětství a dospívání mění, že se jenom podle vzhledu nedá určit vůbec nic
Muj syn byl v prvnim roce albin dnes je hnedovlasy kvalitu i odstin po otci,ale podoba na me.Jako kazde miminko mel ty miminkovske tmave modre a pak modre a ty ma dodnes.Dcera po tech miminkovskych ocich sla hned do hnedych a ty ma dodnes.
Není tady
eremuruss napsal(a):
Kiara napsal(a):
eremuruss napsal(a):
Já se Ti divím, že se necháváš vtahovat do takových žabomyších válek a nevraživosti vůči jeho BM ještě leta po rozvodu a přítele v tom ještě podporuješ tím, že zkoumáš, komu všemu kluk je nebo není podobnejMuj pritel vi,ze neni jeho.V te dobe kdy ten kluk byl pocat byla jeho byvalka jeste vdana za sveho prvniho manzela a zili spolu ve spolecne domacnosti.Nehrabali by jsme se v tom,kdyby ted nechtela zvysit vyzivne.Ja na jejim miste bych radci byla rada,ze vubec plati,kdyz vi,ze neni jeho a toho kluka vychoval,ale ona ma jeste tu drzost.Sama je velice dobre financne zajistena,protoze si vzala bohateho dedka.
Erem Ty si jim u toho svítila? Proč tedy platí výživné, když kluk není jeho? Proč si neudělal zkoušky DNA? když byl kluk malej. To že mu není podobnej není dostatečnej důvod k tomu,aby nebyl jeho syn.
No a stejně tedy tomu nerozumím.Protože pokad byla vdaná, měl by automaticky výživné platit její manžel (ted už bývalý) protože tam je nějaká ochranná lhůta i po rozvodu.
Upravil(a) dusička (9. 3. 2013 16:34)
Není tady