29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahojte,
nedavno jsem se zamyslela nad tim, kolik proboha utracime za jidlo a jestli je to nutne. Zakladam tedy kvichero.blog.cz. Nehodlam kupovat instantni blafy, kdyz to jde uvarit doma. Zaroven nebudu varit z kecupu, gothaje a podobnych veci, nebudu kupovat jen a jen chleba, protoze je levnejsi nez rohliky a kdyz budu mit na neco chut, koupim si to i kdyz to neni v akci
Ale pro zajimavost jsem se rozhodla ceny, nakupy a vareni vic sledovat, vcetne receptu atd atd.
Nejde mi o to srazit nase vydaje za jidlo na minimum, to ani nahodou a nastesti to neni potreba. Jen by me zajimalo, jestli ty penize nevyhazujeme zbytecne.
Zatim jsme jenom dva, ja cekam mimi v lete, takze momentalne akort vsechno sezeru dvakrat s mimcem to bude pozdej zas jiny az zacnou prikrmy atd.
A bavime se pouze a jen o jidle a nejedna se o zadny navody a doporuceni, jenom moje zkusenosti a napady.
Muzete mrknout na kvichero.blog.cz mam tam zrovna anketu o tom, kolik kdo utrati mesicne za jidlo, cim vic lidi tam klikne, tim ten vysledek bude zajimavejsi.
Jinak tam vkladam svoje nakupy a nejake recepty, ktere treba muzou nekomu pomoct s varenim – snazim se vzdycky varit aspon „zaklady“ na vic dnu atd. a take pridavam nutricni hodnoty, obsah zeleniny atd.
Zacala jsem teprve v pondeli a lednice samozrejme prazdna nebyla, takze zatim to jsou opravdu jen a jen castecne napady.
Budu rada za jakekoliv poznamky, komentare, napady atd atd.
Upravil(a) siza (1. 3. 2013 14:13)
Není tady
Ráda se na tvůj blog podívám . Protože tohle je přesně téma pro mně, jak uvařit levně, ale přitom chutně a zdravě!
Není tady
Díky za tipy. Co se týče utrácení peněz za jídlo, často se setkávám s tím, že kdekdo na první pohled šetří a kupuje nejlevnější potraviny, ve výsledku mu to nechutná a večer zavolá pizzu . Tím samozřejmě nechci tvrdit, že všechny nejlevnější potraviny jsou špatné.
Není tady
!!!Získejte poukázku zdarma!!! Jak získávat body?
Základní registrace – 30 bodů
Úplná registrace – 20 bodů
Odběr newsletteru – 20 bodů
Návštěva 1x za den – 2 body
Návštěva nad 30 stránek – 2 body Hlídání základní – 40 bodů
Hlídání 5+ položek – 20 bodů
Přístup nového návštěvníka – 2 body
Registrace nového návštěvníka – 100 bodů
Like na facebookovém profilu nepovolená reklama
Upravil(a) tina (11. 9. 2013 9:34)
Není tady
!!Získejte poukázku zdarma!!! Jak získávat body?
Základní registrace – 30 bodů
Úplná registrace – 20 bodů
Odběr newsletteru – 20 bodů
Návštěva 1x za den – 2 body
Návštěva nad 30 stránek – 2 body Hlídání základní – 40 bodů
Hlídání 5+ položek – 20 bodů
Přístup nového návštěvníka – 2 body
Registrace nového návštěvníka – 100 bodů
Like na facebookovém profilu nepovolená reklama
Upravil(a) tina (15. 9. 2013 23:31)
Není tady
Podle mě je v jednoduchosti je krása. Já si často dělám těstoviny třeba jenom s moji oblíbenou zeleninou a kromě toho, že je to levné tak hlavně zdravé. A těch variaci je mnoho i rýží a podobně. Otázka je s čím si vystačíte.
Není tady
Já mám ráda teplý těstoviny s nakrájeným čerstvým rajčetem a olivovým olejem, je to dobrý i s trochou parmezánu. Nebo s čerstvým špenátem se zahrádky a lehce orestovaným česnekem na kostičky, může být i ten parmezán, ale pak je to jídlo hodně sytý.
Není tady
Modroočka napsal(a):
Já mám ráda teplý těstoviny s nakrájeným čerstvým rajčetem a olivovým olejem, je to dobrý i s trochou parmezánu. Nebo s čerstvým špenátem se zahrádky a lehce orestovaným česnekem na kostičky, může být i ten parmezán, ale pak je to jídlo hodně sytý.
Presne tohle mam nejradsi. jednoducha jidla s cerstvymi vecmi. A to jsou opravdu dobra.
Není tady
Diky za blog, urcite se podivam. Ja se snazim neutracet, ale zaroven nearit z nekvalitnich surovin a nekdy je to nadlisky ukol... Takze rada nacerpam inspiraci. Nastesti ja mam nejradsi brambory - coz je jedna (podle me) z nejlevnejsich surovin, tak aspon tak...
Není tady
Když chce člověk žít zdravě a správně, je to bohužel drahý.
Nakupovat kvalitní suroviny není levná záležitost.
Jak to udělat ? Opravdu nadlidský ukol.
Tak se snažím šetřit jinde, než na jídle, ale pořád se v tom stejně plácám.
Není tady
Dá se uvařit zdravé jídlo ze surovin, které nejsou až zas tak drahé.
Ale je to víc o stravovacích zvyklostech ... např. jáhly, pohanku, k tomu čerstvou zeleninu - (a není nutné mít v lednu papriku, která je v tuto dobu stejně bez chuti)- třeba kysané zelí, mrkev, červená řepa...
Doplnit luštěninou a je hotové výživné, zdravé jídlo ...a navíc - peněženku zas tolik "neodlehčí "
Není tady