21. října : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 21. října : Straidelné čokoládové muffiny pro odváné děti. Zabaví i zasytí! 21. října : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
PPavlaa napsal(a):
aprill napsal(a):
agewa napsal(a):
co konkreznevím ,e se ptá vil, ale já bych se snaila udělat doma takové podmínky, aby mi děti z neutíkaly z domu před dokončením studia (rozhodně bych na " stará kolena" neměla dalí dítě
)
na stará kolena ? do jakého věku by teda enská podle tebe měla mít děti ? má 18 letou dceru, take pokud ji neměla jó pozdě, počítám, e dominice zase jetě není tolik. v tomhle věku má spousta párů malé dítě, nevidím an tom nic divnýho. kdy to tak chtějí a troufají si na to, proč ne.
Ideálně do 30.
A k takovým ubohým úvahám podobného typu,e: v tomhle věku má spousta párů malé dítě, nebo e co mají či dělají v i c h n i či s p o u s t a neni u vůbec co dodat.
Není tady
jaku, asi jsem to přehlídla, ale TEBE jsem se na něco ptala ? TVŮJ názor jsem chtěla znát ?
Není tady
Vidím to tak nějak podobně jako Marvika.
Musí Dominiko doufat, e jsi jí dala dobré základy a e dostuduje. A hlavně jí dej najevo, e kdyby se cokoliv stalo, můe se kdykoliv vrátit. Protoe podle toho, co píe, to s ním lehké mít nebude. Ale bude to dobrá kola ivota. A je dobře, e počítá s tím, e nějakou tu kačku jí posílat bude, dokud bude studovat. Stejně je to Tvoje povinnost, tak aby Ti někdy nevyčetla, e třeba kvůli tomu se na tom chlápkovi stala závislou. On jí taky ta studia můe zatrhnout, e.
No, lehké to pro Tebe určitě není.
Není tady
v tomhle věku má spousta párů malé dítě...
... není "ubohá úvaha", ale statistickej údaj.
Není tady
PPavlaa napsal(a):
helena napsal(a):
jen a si holky uijou jednou tam, podruhý tam
Ale vůbec ne... takový uíváni si na mysli nemám... jene takový zamilovaný telátko ty konce prostě nedomejlí a ani domyslet nedovede. Pro něj můe bejt představa načinčanýho "mimíska", kterýho má se svojí "láskou jedinou" to jediný, co si umí představit... a ne u řvoucího fakana, namíchnutýho manela/přítele, nedostatku peněz a visení na krku rodičů.
Take "celkej ivot to svinstvo" bejt nemusí... ale na určitý, řekněme kritický, období spí jo.
usuzuje z čeho?
Z několika téměř stejnejch případů, kdy slečna otěhotněla a mladý mu i jeho máti se vyjadřovali ve smyslu "ona si to měla zařídit... ona je nezodpovědná... ona si pořídila dítě a ná kluk aby jí platil..."
přičem jediná pánská ochrana byla "si dám bacha"...no, helo, nevím, co zná ze svýho okolí ty, ale já rozhodně ne ty telátka, o kterých tu mluví. dneska si myslím, e jsou ti mladí úplně někde jinde. a bohuel opravdu vidím to, e jakmile holka dosáhne věku 15 let, automaticky ji rodiče platí antikoncepci.
a mají to z krku.
jinak samozřejmě výmluva, e ona si to měla zařídit, je blbá. byli u toho oba dva.
nakonec, neděláme si to samy, e jsou ti chlapi líní a přehazují tohle na nás ?
me dceri bylo 17, kdyz zacala s antiko, platila si ji sama a s tim partnerem byla ctyri roky. a jsem rada, ze to vzala tak zuodpovedne.
Není tady
Idealne do triceti. Kdyz holka chodi na VS a nechce mit deti nez dostuduje, tak nekdy mezi 25 a 30. Sakra kratky usek z plodneho veku, co nam nadelila maticka priroda. Krom toho zivot vubec neni idealni a mnohokrat v tu "idealni" dobu neni partner.
Upravil(a) elena007 (3. 3. 2013 19:09)
Není tady
agewa napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
helena napsal(a):
Ale vůbec ne... takový uíváni si na mysli nemám... jene takový zamilovaný telátko ty konce prostě nedomejlí a ani domyslet nedovede. Pro něj můe bejt představa načinčanýho "mimíska", kterýho má se svojí "láskou jedinou" to jediný, co si umí představit... a ne u řvoucího fakana, namíchnutýho manela/přítele, nedostatku peněz a visení na krku rodičů.
Take "celkej ivot to svinstvo" bejt nemusí... ale na určitý, řekněme kritický, období spí jo.
usuzuje z čeho?
Z několika téměř stejnejch případů, kdy slečna otěhotněla a mladý mu i jeho máti se vyjadřovali ve smyslu "ona si to měla zařídit... ona je nezodpovědná... ona si pořídila dítě a ná kluk aby jí platil..."
přičem jediná pánská ochrana byla "si dám bacha"...no, helo, nevím, co zná ze svýho okolí ty, ale já rozhodně ne ty telátka, o kterých tu mluví. dneska si myslím, e jsou ti mladí úplně někde jinde. a bohuel opravdu vidím to, e jakmile holka dosáhne věku 15 let, automaticky ji rodiče platí antikoncepci.
a mají to z krku.
jinak samozřejmě výmluva, e ona si to měla zařídit, je blbá. byli u toho oba dva.
nakonec, neděláme si to samy, e jsou ti chlapi líní a přehazují tohle na nás ?me dceri bylo 17, kdyz zacala s antiko, platila si ji sama a s tim partnerem byla ctyri roky. a jsem rada, ze to vzala tak zuodpovedne.
ale jo agewo, to je přece v pořádku. mně prostě přijde jen přehnaný to, co kolem sebe vidím. holka začne chodit v 15 na disky, zábavy a kdo ví kam na tahy a up, u jede v antikoncepci, ani by s někým vlastně vůbec chodila.
ne e bych si dělala iluze a věřila, e nikdy s nikým nemůe někde ujet, ale v těchhle případech bych se prostě přimlouvala právě za kondom, jak za ty práky.
tuhle se jedna maminka rozčilovala, e vzala dceru ke svému gynekologovi a e je to pěknej hňup, kdy holce nenapsal na její ádost práky a e nechápe, co řeil, e ji není jetě ani 15, kdy přece za necelých 5 měsíců bude.
Není tady
Tulipánka napsal(a):
Nemám jetě dospívající dítě, mám 5letého syna.
Ale co u teď dělám je e ho nechávám, a bere odpovědnost za svůj ivot do svých rukou. Nechce rukavice? Dobře, neber si je. Ale mně je bez rukavic zima. Co myslíte? Jdeme ven s rukavicemi nebo bez nich?
Děti potřebují vědět, e jim rodiče nebrání v uskutečňování toho, co chtějí. V prosazování svého názoru. A u od dětství musí vědět, e pokud dostali svobodné právo se rozhodnout, ponesou za své rozhodnutí odpovědnost. Podle mě nechat dceru odejít je dobrá kola jak zjistit, zda její rozhodnutí bylo správné. A je potřeba aby věděla, e se můe vrátit. Pokud nebude proti ní, vycítí to a určitě s tebou nepřestane komunikovat, naopak tě bude ádat o radu. Poradit - ano, ale přesně jen to, oč tě poádá.ádné "lanaření", aby se vrátila. Opravdu to nechat na ní
Není tady
aprill napsal(a):
helena napsal(a):
usuzuje z čeho?
přičem jediná pánská ochrana byla "si dám bacha"...opět mám takové spojení antikonti=stálý partner a to platí pro oba. jak pro dívenku, tak pro hocha. v době kdy se uukávají a neví kudy kam je asi vhodnějí kondom (s ohledem na zdraví obou).
Kondom je riziková zálaitost , já mám s kondomem druhou dceru po mnoha letech manelství . Kdy si představim 17 letýho nezkuenýho kluka s kondomem, tak mě bere hrůza .
Měla jsem 45 letýho přítele, kterýmu při sexu prasknul kadý kondom, který si nasadil.
Není tady
algebrana napsal(a):
aprill napsal(a):
helena napsal(a):
usuzuje z čeho?
přičem jediná pánská ochrana byla "si dám bacha"...opět mám takové spojení antikonti=stálý partner a to platí pro oba. jak pro dívenku, tak pro hocha. v době kdy se uukávají a neví kudy kam je asi vhodnějí kondom (s ohledem na zdraví obou).
Kondom je riziková zálaitost , já mám s kondomem druhou dceru po mnoha letech manelství . Kdy si představim 17 letýho nezkuenýho kluka s kondomem, tak mě bere hrůza .
Měla jsem 45 letýho přítele, kterýmu při sexu prasknul kadý kondom, který si nasadil.
tak raději kapavku, syfilis a jiné příjemné pohlavní choroby
Není tady
tulipánko, já bych jen chtěla vidět, jak bys to vzala, kdyby ti chlapeček skutečně odeel jednou bez rukavic, podruhý bez čepice a přítě bůh ví čeho a párkrát si tu svou "odpovědnost za svůj ivot" hezky odmarodil.
chtěla bych být mukou a vidět, jestli bys přítě byla pořád stejná a nad věcí, nebo mu prostě nekompromisně oznámila, e ty rukavice si prostě vezme a basta.
a jetě víc bych chtěla vidět, jestli stejný názor bude mít i v době, kdy ty sama bude mít dítě ve věku dcery dominiky a bude to brát takhle v poklidu, jak to tady líčí.
Upravil(a) PPavlaa (4. 3. 2013 18:27)
Není tady
PPavlaa napsal(a):
jaku, asi jsem to přehlídla, ale TEBE jsem se na něco ptala ? TVŮJ názor jsem chtěla znát ?
Nespecifikovala si kdo je přímo hoden odpovědi či nikoli,tak jsem si prosím poníeně dovolila odpovědět,blahorodí
Není tady
aprill napsal(a):
agewa napsal(a):
Vilemína napsal(a):
Toho jsem si vědoma, vak jsem to v závěru svého příspěvku psala, přesto bych se snaila pro to udělat vechno, co je v mých silách.co konkrezne
vím ,e se ptá vil, ale já bych se snaila udělat doma takové podmínky, aby mi děti z neutíkaly z domu před dokončením studia (rozhodně bych na " stará kolena" neměla dalí dítě
)
To by ti ale nijako nemuselo zabezpeči oddanos, poslunos a lásku toho preferovaného narodeného dieaa a nakoniec by si mohla zosta opustená a sama, žutujúc svoje rozhodnutie... Je strane aké robi účet bez hostinského a nalinajkova deom ivot podža seba... a to hovorím za oba brehy, za seba, ktorá som poslúchala do istého bodu, ale potom som zutekala spod rodičovskej kurately (v tátnicovom ročníku, tie museli by bez seba od radosti ) a aj za nevlasntého syna, ktorý odiiel dokonca z učňáku s maturitou, pričom ho to v podstate bavilo... ale naiel si fajn partičku, vyskratoval mu mozog a zbabral si ivot. A teraz si pracne dorába kolu v dospelosti
, ale holt - čo chcel, to má.
Není tady
aprill napsal(a):
Jaku napsal(a):
aprill napsal(a):
vím ,e se ptá vil, ale já bych se snaila udělat doma takové podmínky, aby mi děti z neutíkaly z domu před dokončením studia (rozhodně bych na " stará kolena" neměla dalí dítě)
Píe jak nějaký hotentot! Podmínky se n e děl a j í alébr vytvářejí
ty si tvoř co chce, já je budu dělat
Alebo kladú...
Není tady
dusička napsal(a):
agewa napsal(a):
dusička napsal(a):
Souhlasím s Tebou April, e nebudeme svádět na pubertu.
A s tou změnou. Chtěla jsem napsat, i kdyby změny nebyly, dcera by třeba změnu chtěla. Ale vím,jak to myslí.
Jestli nemá zázemí, jestli se necítí doma jako dřív, tak... Nevím.co kdyz proste a jednoduse chce zit sama s pritelem, byt "dospela" se vsim vsudy a vy tu jen hledate problem , ktery neni?
Ano třeba to tak je. ale Dominika to cítí jinak, jakoe selhala. Nevím,jestli to je správný slovo. Proto vlastně píe. Ale jak píu, i kdyby ta výchova byla stoprocentní, holka vidí jen to,e bude ít s přítelem a ne jak se dostat z domova.
Ja som odila z domu rok pred tátnicami (je to iné, ale istá paralela tu môe by) a nemala som ani nového súrodenca, moji rodičia sú dodnes spolu, bývajú 42 rokov na jednom mieste... ale ufrngla som za chlapom, ktorého som poznala 2 mesiace. Proste mi linajkovali ivot a nejako im nedolo, e situácia sa predsa len mení - a e u teraz akosi mám "kam ís". kolu som v pohode dokončila, podotýkam, s rodičmi sme zostali v normálnom vzahu, ale ich ete bolelo uvedomi si - a občas majú relapsy dodnes - e som samostatná bytos a robím si vlastné rozhodnutia.
Není tady
Soleil napsal(a):
No, Dominiko, já se tvé dceři ani moc nedivím, e chce pryč z domu - má malý mimino, musela by dojídět do koly, nevlastní sestra (a nevlastní otec? )....a navíc je jí 18 a chce si u ít po svým. V bytě s přítelem bude mít asi větí klid pro studium, ne v domě s tolika lidmi. Jak ty jí to můe vyčítat, kdy jsi ty sama měla v 17 dítě? Nebo jsi snad i s dítětem bydlela u rodičů? Moná, e tento přítel není ten pravý, ale je to pro ni příleitost odejít. A měla bys jí přispívat i ty. Do velké míry s Jaku souhlasím, podle mě není rozumné si v tomto věku pořizovat dalí dítě, ale to je vae věc.
Podža mňa v iadnom veku nie je rozumné ma deti - 1 decko stojí do maturity cca 1 milión Kč - to je ialená investícia, Viete, čo by sa dalo urobi s tým uetreným miliónom?
Není tady
PPavlaa napsal(a):
helena napsal(a):
usuzuje z čeho?
a mají to z krku.
nakonec, neděláme si to samy, e jsou ti chlapi líní a přehazují tohle na nás ?
Děláme, ale to vieme a teraz... V tých 15-18 sme asi uvaovali inak... Mmch - nechcem sa a spýta, kedy si nasadila antikoncepciu, ale kedy si mala diea?
Není tady
PPavlaa napsal(a):
tulipánko, já bych jen chtěla vidět, jak bys to vzala, kdyby ti chlapeček skutečně odeel jednou bez rukavic, podruhý bez čepice a přítě bůh ví čeho a párkrát si tu svou "odpovědnost za svůj ivot" hezky odmarodil.
chtěla bych být mukou a vidět, jestli bys přítě byla pořád stejná a nad věcí, nebo mu prostě nekompromisně oznámila, e ty rukavice si prostě vezme a basta.
a jetě víc bych chtěla vidět, jestli stejný názor bude mít i v době, kdy ty sama bude mít dítě ve věku dcery dominiky a bude to brát takhle v poklidu, jak to tady líčí.
Nevlastný syn iel raz v lete v zimnej bunde - to ete bolo vcelku OK - a raz v zime v letnej. Keď začal chrchla, nenechala som ho doma, ale hnala do koly - aby to nebral ako leháro, ale ako ponaučenie. No a u som fakt nikdy nemusela kontrolova, ako sa obliekol do zimy. Je fakt, e nemal 5 rokov, ale ani 18 ete nie... To práve klopala na dvere puberta a obdobie vzdoru.
Není tady
PPavlaa napsal(a):
Tulipanko mozna mas pravdu,ale ktera matka necha dite omrznout,kdyz si ty rukavice nevezme.A nechat dite delat co se mu zlibi,co je to za vychovu?Typicka Americka vychova,kdy si deti delaji co chteji.Tohle neni dobre,ale cas te to ukaze....
Není tady
S Tulipánkou souhlasím. Zrovna 5-leté dítě bez rukavic neumrzne, pokud není minus 20 a nebude venku půl dne. Take já děti nechávala bez rukavic, kdy je nechtěly. Smůla byla, kdy jsme se chtěli koulovat, ale to u byl jejich problém. A neberu to jako, e si děti dělají co chtějí. Ale blbiny typu rukavice apod., mě nerozhodily. Na zásadních věcech jsem trvala
Není tady
eremuruss napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
a jetě víc bych chtěla vidět, jestli stejný názor bude mít i v době, kdy ty sama bude mít dítě ve věku dcery dominiky a bude to brát takhle v poklidu, jak to tady líčí.Tulipanko mozna mas pravdu,ale ktera matka necha dite omrznout,kdyz si ty rukavice nevezme.A nechat dite delat co se mu zlibi,co je to za vychovu?Typicka Americka vychova,kdy si deti delaji co chteji.Tohle neni dobre,ale cas te to ukaze....
na tvém místě bych raději mlčela , a jakou výchovu jsi preferovala ty? autorativní, liberální nebo demokratickou ?
Není tady
holcina napsal(a):
S Tulipánkou souhlasím. Zrovna 5-leté dítě bez rukavic neumrzne, pokud není minus 20 a nebude venku půl dne. Take já děti nechávala bez rukavic, kdy je nechtěly. Smůla byla, kdy jsme se chtěli koulovat, ale to u byl jejich problém. A neberu to jako, e si děti dělají co chtějí. Ale blbiny typu rukavice apod., mě nerozhodily. Na zásadních věcech jsem trvala
a přítě si u rozmyslí, jeslti si ty rukavice vezmou nebo ne
Není tady
Přesně tak a ádné hádky o rukavice nebyly. A tak jde postupovat ve spoustě případů. V případě zakladatelky bych to "dovolila". Stejně a bude mít dcera 18 a bude chtít jít, půjde. Take pro mě radi po dobrém. Samozřejmě s tím, e se můe kdykoliv vrátit
Není tady
aprill napsal(a):
eremuruss napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
a jetě víc bych chtěla vidět, jestli stejný názor bude mít i v době, kdy ty sama bude mít dítě ve věku dcery dominiky a bude to brát takhle v poklidu, jak to tady líčí.Tulipanko mozna mas pravdu,ale ktera matka necha dite omrznout,kdyz si ty rukavice nevezme.A nechat dite delat co se mu zlibi,co je to za vychovu?Typicka Americka vychova,kdy si deti delaji co chteji.Tohle neni dobre,ale cas te to ukaze....
na tvém místě bych raději mlčela
, a jakou výchovu jsi preferovala ty? autorativní, liberální nebo demokratickou ?
Ani jednu ,spise kamaradskou a mozna trochu autorativni.Dceru mam dobre vychovanou.Vzdy kam pride je oblibena.Chvilku pracovala u pritele ve fabrice a dodnes se na ni lide ptaji,kdyz ji potkaji na ulici daji se s ni do hovoru i lide pred duchodem co s ni pracovali.Ne kazdemu se povedou obe deti.
Upravil(a) eremuruss (10. 3. 2013 21:11)
Není tady
eremuruss napsal(a):
aprill napsal(a):
eremuruss napsal(a):
Tulipanko mozna mas pravdu,ale ktera matka necha dite omrznout,kdyz si ty rukavice nevezme.A nechat dite delat co se mu zlibi,co je to za vychovu?Typicka Americka vychova,kdy si deti delaji co chteji.Tohle neni dobre,ale cas te to ukaze....na tvém místě bych raději mlčela
, a jakou výchovu jsi preferovala ty? autorativní, liberální nebo demokratickou ?
Ani jednu ,spise kamaradskou a mozna trochu autorativni.Dceru mam dobre vychovanou.Vzdy kam pride je oblibena.Chvilku pracovala u pritele ve fabrice a dodnes se na ni lide ptaji,kdyz ji potkaji na ulici daji se s ni do hovoru i lide pred duchodem co s ni pracovali.Ne kazdemu se povedou obe deti.
je to vidět
myslí, e to, e je někdo oblíbený=dobře vychovaný ?
Není tady