Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 15. 8. 2014 16:52

Tichoucka
♥♥-----

Re: Jak na stres?

Já jsem začala navštěvovat sezení koučinku, protože jsem nepřišla na to jak to zvládnout sama, našla jsem to na internetu www.muj-osobnirozvoj.cz, zatím jsem byla na 4 sezeních a můžu to doporučit.

Není tady

#27 24. 8. 2014 18:34

domcuska
♥♥♥----

Ahoj a jak to probíhá, pomáhá ti to posunout se dál a vyhrabat se z toho, něco málo jsem o tom slyšela, ale ještě jsem o tom nemluvlila s nikým kdo tm přímo chodí, tak kdybys byla tak hodná…

Není tady

#28 10. 9. 2014 21:46

Tichoucka
♥♥-----

Ahoj, tak první sezení bylo zdarma, tam jsme si povídali a paní zjišťovala, jestli se na koučink hodím, jestli umím nad sebou přemýšlet jak je potřeba, když se rozhodnete, že budete pokračovat, tak ti podle toho co potřebuješ řešit, různými myšlenkovými metodami pomáhá, přijít na to kde je problém, ale nakonec si na to přijdeš sama ona tě jen vede, a hlavně jak začít správně, pozitivně myslet a tím se vyhnout spoustě trápení a stresu.

Není tady

#29 16. 9. 2014 22:22

tervy
♥------

Ahoj, koučink je spíš nakopávací, jako že když nemáš energii, tak ti jí dodá, to může fungovat dobře. Zažila jsem jeden kurz koučinku a celé to směřovalo k tomu, abychom si ujasnili, co by nás těšilo dělat, a pak abychom se pro to dobře namotivovali. Nevím, jestli to může fungovat na stres. Ten má, aspoň myslím, u Tebe jiné kořeny než nedostatek motivace.

Před časem jsem stres taky dost řešila, a musím říct, že běžné rady (víc fyzické činnosti, víc spát atd.) nepomáhaly. U fyzických činností mě těšila jen práce na zahrádce, a to ještě jen někdy, běh mě stresoval ještě víc než jsem byla a jako jediné opravdu k něčemu se ukázalo plavání. Ale to bude mít každý jinak. Myslím, že fungoval ten opakující se rytmus. Víc spát mi prostě nešlo. Tak jsem zabrousila do práce s myslí. Četla jsem kvanta různých webů a knih o meditaci, docela se mi líbí koncept "mindfulness", to je jako vědomé bytí v přítomnosti, nevím, jestli to znáš. Ale bylo pekelně těžké soustředit se na ty meditace, které jsem zkoušela. Pak jsem náhodou narazila na stránky (http://dudlikprotistresu.wordpress.com/), které doporučovaly použít jako "médium" té meditace dudlík. No, kravina, ale po čase mi to nedalo a vyzkoušela jsem to. Prostě se soustředíš na ten dudlík v puse, ohromně mi to pomáhalo koncentrovat myšlenky, protože máš předmět, na který se můžeš v meditaci fyzicky upnout a ty ostatní myšlenky tak jako trochu zeslábnou a časem při meditaci zmizí. Teď to používám už dva měsíce a super. Už se umím uvést do stavu zklidnění mysli i třeba v tramvaji, fakt jsem se to díky tomu dudlíku naučila. A už to umím i bez něj :-) Tak třeba Ti to pomůže, podívej se i na nějaké texty o té mindfulness, jestli by to pro Tebe nebyla cesta. Mám taky pocit, že tak nějak líp rozlišuju, co je a není důležité.

Upravil(a) tervy (16. 9. 2014 22:38)

Není tady

#30 18. 9. 2014 7:07

Jitul_ka
♥------

Byla jsem na kurzu mindfulness, trval osm týdnů. Učili jsme se lépe vnímat vlastní tělo a vlastní myšlenkové pochody. Bylo to výborné, i díky skvělému lektorovi. Teď jsem přes léto ve cvičení polevila, musím se k tomu zas vrátit. Finta s dudlíkem mi připadá dobrá, díky tervy za ten tip.

Není tady

#31 20. 9. 2014 21:58

Kajjka
♥♥♥----

na koučink jsem taky chodila, byla jsem na čtyřech sezeních a už bych to nevrátila, moje neustálá nespokojenost je ta tam, naučila jsem se pozitivně myslet, nic už mě jen tak nerozčílí tak jako dřív, nad spoustu věcí se díky tomu teď dokážu povznést (viz moje tchýně, dřív bych jí šla zabít a teď...smile )

Není tady

#32 21. 9. 2014 7:33

gymnasión
♥♥♥♥♥♥-

tervy napsal(a):

Ahoj, koučink je spíš nakopávací, jako že když nemáš energii, tak ti jí dodá, to může fungovat dobře. Zažila jsem jeden kurz koučinku a celé to směřovalo k tomu, abychom si ujasnili, co by nás těšilo dělat, a pak abychom se pro to dobře namotivovali. Nevím, jestli to může fungovat na stres. Ten má, aspoň myslím, u Tebe jiné kořeny než nedostatek motivace.

Před časem jsem stres taky dost řešila, a musím říct, že běžné rady (víc fyzické činnosti, víc spát atd.) nepomáhaly. U fyzických činností mě těšila jen práce na zahrádce, a to ještě jen někdy, běh mě stresoval ještě víc než jsem byla a jako jediné opravdu k něčemu se ukázalo plavání. Ale to bude mít každý jinak. Myslím, že fungoval ten opakující se rytmus. Víc spát mi prostě nešlo. Tak jsem zabrousila do práce s myslí. Četla jsem kvanta různých webů a knih o meditaci, docela se mi líbí koncept "mindfulness", to je jako vědomé bytí v přítomnosti, nevím, jestli to znáš. Ale bylo pekelně těžké soustředit se na ty meditace, které jsem zkoušela. Pak jsem náhodou narazila na stránky (http://dudlikprotistresu.wordpress.com/), které doporučovaly použít jako "médium" té meditace dudlík. No, kravina, ale po čase mi to nedalo a vyzkoušela jsem to. Prostě se soustředíš na ten dudlík v puse, ohromně mi to pomáhalo koncentrovat myšlenky, protože máš předmět, na který se můžeš v meditaci fyzicky upnout a ty ostatní myšlenky tak jako trochu zeslábnou a časem při meditaci zmizí. Teď to používám už dva měsíce a super. Už se umím uvést do stavu zklidnění mysli i třeba v tramvaji, fakt jsem se to díky tomu dudlíku naučila. A už to umím i bez něj :-) Tak třeba Ti to pomůže, podívej se i na nějaké texty o té mindfulness, jestli by to pro Tebe nebyla cesta. Mám taky pocit, že tak nějak líp rozlišuju, co je a není důležité.

Máš taky dech, ten je vždy s tebou smile
A to je pocit správný! Gratuluju.

Zpomal.

Není tady

#33 21. 9. 2014 22:23

tervy
♥------

gymnasión napsal(a):

Máš taky dech, ten je vždy s tebou smile

Právě dech mi ze začátku vůbec nešel. Teď už jde, ale trvalo to, než jsem se naučila soustředit na dech. Myslím si, že soustředění na nějaký jednodušší fyzický vjem funguje pro začátečníka líp. Dudlík je myslím zajímavý tím, že tak jako přirozeně zklidňuje, možná proto, že ho mám(e) podvědomě spojený s pocity, které jsou té meditaci blíž než "běžný  provoz". A možná je to blbost, jen nějaká moje racionalizace. Zkušenost jsem ale udělala takovou jak jsem ji popsala. Díky za dudlík, je fakt, že bez něj bych se to asi nenaučila.

Není tady

#34 29. 9. 2014 21:50

janulia
♥------

Dudlík je výborný nápad. Určitě to vyzkouším, objednávám ten "terapeutický". Stránky vypadají dost přesvědčivě.

Není tady

#35 30. 9. 2014 14:51

tervy
♥------

janulia napsal(a):

Dudlík je výborný nápad. Určitě to vyzkouším, objednávám ten "terapeutický". Stránky vypadají dost přesvědčivě.

Ahoj, taky mám terapeutický, je tak akorát velký.

Není tady

#36 6. 10. 2014 8:22

janulia
♥------

tervy napsal(a):

janulia napsal(a):

Ahoj, taky mám terapeutický, je tak akorát velký.

Včera přišel, jsem nadšená z velikosti. První dvě cvičení podle stránek mám za sebou, je to super. Jsem zvědavá na výsledky po týdnu, dvou.

Není tady

#37 9. 10. 2014 7:29

Jitul_ka
♥------

Tak jsem cvičení s dudlíkem podle stránek "Dudlík proti stresu" taky vyzkoušela. První týden s normálním dětským, pak jsem si objednala ten terapeutický. Připadá mi, že rozdíl ve velikosti je trochu znát, u většího se lépe uvolní svaly obličeje. Po necelých třech týdnech cvičení první zhodnocení: cvičení mi pomohlo obnovit pravidelnost, kterou jsem po kurzu mindfulness rychle ztratila, samotná přítomnost dudlíku na nočním stolku mě upozorní, že mám cvičit. Návaznost na ráno a večer je taky dobrá, i když večer už jsem při cvičení několikrát usnula. Celkově super, cítím se zas jako během kurzu mindfulness a doufám, že to tak vydrží - pozornější, více uvolněná, v klidu.

Není tady

#38 10. 10. 2014 0:53

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

A nie je na to lepší vibrátor ako dudlík? To je človek síce skôr mindless ako mindful, ale proti stresu tiež dobré... dudlik

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#39 10. 10. 2014 8:01

mia
♥♥♥♥♥♥-

Selima napsal(a):

A nie je na to lepší vibrátor ako dudlík? To je človek síce skôr mindless ako mindful, ale proti stresu tiež dobré... dudlik

lol

Není tady

#40 10. 10. 2014 17:24

tervy
♥------

Selima napsal(a):

lol

Jaj, to by asi fungovalo dost jinak... Že já to tu četla, teď si asi pokaždé při meditaci na Tvůj postřeh vzpomenu a bude po mindfulness lol

Ale vážně: nevím, jestli to tak mají i ostatní, u mě ty meditace s dudlíkem vyvolávají pocit bezpečí, klidu atd a může to být klidně nějaká podvědomá vzpomínka na dětství. Je fakt, že když o tom takhle píšu, připadám si trochu infantilně, ale pro zklidnění a proti stresu mi to funguje, tak jsem to chtěla sdílet.

Není tady

#41 10. 10. 2014 23:57

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Ok, však to je cenný poznatok. Každému môže fungovať niečo iné wink , ale dobre vedieť, čo funguje tým ostatným... A mňa s mojou orálnou fixáciou big_smile (súvisiacou s gurmánstvom tongue a prejedaním) a stresuplným životom by to tiež mohlo zaujímať.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#42 14. 10. 2014 8:13

janulia
♥------

Ahoj, tak mám za sebou týden cvičení podle stránek dudlikprotistresu.wordpress.com. Zatím to jen zkouším přesně tak, jak je popsáno v návodu, úpravy možná přijdou později smile No a dobrý. Připadám si ráno i večer klidnější, líp spím. Přes den se to zatím moc neprojevuje. Na cvičení se těším, protože se při něm zklidním a uvolním, hlavně proto, že si uvědomuju různé napjaté svaly a během cvičení je jen zaměřením pozornosti už umím trochu uvolnit.

Není tady

#43 16. 10. 2014 8:08

tervy
♥------

janulia napsal(a):

Ahoj, tak mám za sebou týden cvičení podle stránek dudlikprotistresu.wordpress.com. Zatím to jen zkouším přesně tak, jak je popsáno v návodu, úpravy možná přijdou později smile No a dobrý. Připadám si ráno i večer klidnější, líp spím. Přes den se to zatím moc neprojevuje. Na cvičení se těším, protože se při něm zklidním a uvolním, hlavně proto, že si uvědomuju různé napjaté svaly a během cvičení je jen zaměřením pozornosti už umím trochu uvolnit.

Tak to je super. Držím palce. Taky se těším na cvičení, jsou to někdy jediné klidné chvíle dne.

Není tady

#44 16. 10. 2014 8:13

modrovous
♥♥♥♥♥♥-

Zajímalo by mě, kolikrát sem ještě nacpete odkaz na ty úchylný dudlíkový stránky. Do háje, to už i na tu psychologickou
musíte chodit prudit s debilní reklamou??? dumbom

Vůl zůstane volem a pařez pařezem.

„Proti blbosti i bohové bojují marně.“
Jan Werich

Není tady

#45 16. 10. 2014 18:47

tervy
♥------

A na co přesně je ta reklama? Ty stránky nic neprodávají, nezobrazují se na nich žádné reklamy - nebo jo? Tak v čem je ta reklama, kromě toho, že jsem sem dala odkaz na stránky, které mi připadají zajímavé?

Není tady

#46 25. 10. 2014 20:15

8marketa8
♥------

Já jsem byla několik let dlouhodobě ve stresu až jsem to jednou už neustála,na dovolené jsem se rozhodla s tím něco udělat tak jsem hledala na internetu a našla stránku www.muj-osobnirozvoj.cz.Šla jsem na sezení s koučem a byla snad na sedmi sezeních,najděte si na internetu co kouč dělá a kdo to chce řešit můžu jenom doporučit.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí