Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 24. 2. 2013 21:08

clavel
♥♥♥♥♥--

Jak na stres?

Jak na stres z práce? Poslední měsíc pracuju dost pod tlakem, dělám spoustu přesčasů, kolikrát víkendy... přijdu domů z práce a jsem strašně unavená. Nejdýl v devět padám do postele. Jde o to, že nám odešla kolegyně, a my nestíháme. Ačkoliv dělám spoustu přesčasů, stihnu tak třetinu práce. Prostě je toho moc. Strašně mě štve, že nestíhám život okolo. ale to nejhorší je, že už se začínám hroutit. pořád myslím na práci, jdu z práce a myslím na to co musím udělat druhý den, ráno vstanu, a myslím na to, co nesmím zapomenout udělat. v práci už začínám dělat chyby a strašně mě to štve. v pátek ráno jsem myslela, že ani nedojdu do práce. dostala jsem strašněj záchvat breku a nakonec jsem zvracela. nevěděla jsem, že to až takhle blbě zvládám...tenhle víkend jsem se snažila si odpočinout, jenže ráno vstanu a zase myslím na práci, a jsem vzhůru strašně brzo. chodím na procházky se psem, abych si vyčistila hlavu, což se mi daří. ale co dál, zas je tu pracovní týden, a já se bojím, že na konci se zase sesypu sad

Není tady

#2 24. 2. 2013 21:24

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Turnov
Web

Re: Jak na stres?

Clavel,
zkus si představit tu práci a co ti na ní nejvíc vadí?

Žiju svůj život naplno bez strachů.

Není tady

#3 24. 2. 2013 21:38

clavel
♥♥♥♥♥--

Já mám svojí práci ráda, protože jsem v ní dobrá. Ale štve mě, že ať dělám co dělám, prostě nestihnu to co je potřeba....

Není tady

#4 24. 2. 2013 21:44

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Tak dělej jen to, co stihneš. Co ostatní - stíhají toho taky tolik co Ty? Píšeš, že jsi v práci dobrá, nezneužívá toho někdo a nenakládá Ti moc?
Nevím, kdo jsi a kolik Ti je let, ale vím o tom, že v mém okolí velice rádi zaměstnávají mladé muže bez rodin a po nich chtějí, aby byli běžně v práci 10 - 12 hodin. (Vím, že jsi holka) Šetří  tak na další pracovní síle.

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#5 24. 2. 2013 21:46

Irena555
♥------

Práci můžeš mít ráda a můžeš v ní být dobrá. Pokud je na tebe kladeno víc, než jsi schopná zvládat, je to otázka času, kdy začneš chybovat a dobrá nebudeš! Za kolegyni se dá zaskakovat chvíli,i tak je to na úkor něčeho. Záleží, v jakém časovím horizontu bude za kolegyni plnohodnotná náhrada.

Není tady

#6 24. 2. 2013 21:54

clavel
♥♥♥♥♥--

jsme na tu praci dve, a kolegyne je na tom uplne stejne. v tydnu ji ruply nervy a brecela mi tam. doufam, ze tenhle stav uz nebude trvat dlouho. ale i tak, nez nekdo nastoupi...nez nekoho zaucim... a nez se z toho vyhrabem... tak bude leto. chyby uz zacinam delat, coz me stve, ale s tim nic neudelam. kdyz clovek nemuze delat v klidu, a vsechno musi bejt honem honem, tak se to proste stane. jenze co s tim, abych chodila relativne v klidu domu, s tim, ze tak to proste je, a svet se nezbori. ze jsem dost unavena a zivot okolo neni, je jedna vec, coz k tomu vsemu taky neprispiva. ale nechci abych se rano vzbudila a brecela nebo z nervu zvracela. chtela bych bejt vic v klidu, ale nejak nevim jak na to.....

Není tady

#7 24. 2. 2013 22:19

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Tady je každá rada drahá, jste prostě přetažené a jediná pomoc bude další pracovní síla. Zkus říct šéfovi, jak to je, třeba si myslí, že stíháte?
Pokud víš, že je to dočasné, tak se upni na to, že za nějaký čas bude líp, že teď to prostě musíš ještě chvilku vydržet.
A co se nestihne, to se nestihne. Pokud Vám opravdu chybí pracovní síle, pak za to nemůžete. Ale s vedením bych si promluvila a zeptala se, jak to vypadá. Dlouho se to fakt vydržet nedá, ať neonemocníš.

Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#8 24. 2. 2013 22:38

clavel
♥♥♥♥♥--

no právě, pracovní síla se hledá, už měsíc sad nikdo se šéfovi nelíbí, takže dával znova inzerát a hledá dál... že nezvládáme a že to dlouho nevydržíme už jsem říkala několikrát. Jenže vypadá to, že asi úplně nechápe, jak moc to nezvládáme. Zatím to držíme jak se jen dá, aby nebyl průšvih. ale na druhou stranu si říkám, že asi průšvih by byl nejlepší, že tak si to všichni konečně uvědomí... snažím se dát se vždycky o víkendu do kupy, ale ten týden je tak strašně dlouhej...

Není tady

#9 25. 2. 2013 0:02

Irena555
♥------

Tak to je stejně jen otázka času, než se něco pos... škoda, že nikdo nemůže pomoci s prací, když nestíháte a není zatím náhrada. Pokud toho máš hodně, těžko radit, jak si nenosit starosti a problémy domů, to dost dobře skoro ani nejde.

Není tady

#10 25. 2. 2013 19:48

clavel
♥♥♥♥♥--

tak jsem si myslela, jak jsem si pres vikend odpocinula... az na par chyb a ze jsem servala jednoho neprijemnyho klienta po telefonu to docela slo... nejenze budu mit pruser, ale ted jsem doma, klepu se jak ratlik a pul hodky breku mam za sebou sad

Není tady

#11 26. 2. 2013 17:54

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Clavel, je to opravdu začarovaný kruh. Moc Ti přeju, aby bylo líp. Znám ten stav a vím, jak je to hrozné. Když jsi tak vynervovaná, chyby děláš daleko víc, to je jasné.
Možná by to chtělo ten stres ze sebe dostat nějakou fyzicky náročnou činnosti - mně třeba zabírá běh nebo jízda na kole. Ale každý jsme jiný.

Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#12 22. 8. 2013 21:32

Terezka111
Host

Někdy se cítím hrozně, nejradši bych někam zalezla aby mě nikdo neotravoval. Lezou mi na nervy i lidi se kterýma jsem ráda. Léčím se se štítnou žlázou, můžou za to hormony? Poslední dobou stres špatně snáším... V hlavě mám tisíce myšlenek na vechno. Ze všeho se mi chce brečet a pak je to třeba zase v pohodě

Upravil(a) Terezka111 (22. 8. 2013 21:33)

#13 22. 8. 2013 21:40

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Môže to byť depresia, podmienená hormónmi, vyhorenie... čokoľvek. Takto na diaľku ťažko povedať, keď človek nevie viac.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#14 23. 8. 2013 9:15

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

terezko, klidně to může být i tou štítkou. mě se teda nechtělo brečet a to co píšeš, ale když se mi štítka rozjela, tak než se podařilo mi dát hodnoty do normálu a trochu ji stabilizovat, byla jsem hrozně nervozní a vydrážděná. rozčilovalo mě všechno a všichni,  trpělivost byla na nule, vytočila jsem se okamžitě.

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#15 23. 8. 2013 12:34

Ziki
♥♥♥♥♥--

Krom štítné žlázy to může být nedostatek nějakého vitamínu (třeba B) nebo minerálu (např.železo..?).

Opravdový přítel je ten, který první přijde, když celý svět odejde.

Není tady

#16 24. 8. 2013 12:33

Terezka111
Host

Na kontrolu se štítkou mám jit v říjnu nebo se mam objednat dřív?

#17 24. 8. 2013 12:41

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

teri, já bych - pokud nemáš i fyzické potíže, šla v tom říjnu. ale tohle se těžko říká takhle na dálku, sama musíš vědět nejlíp, jak se cítíš.

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#18 24. 8. 2013 18:31

Terezka111
Host

Je mi 19 a někdy si připadám že se z toho zbláním jak všechno řeším. Z tech léků mívám nekdy ráno průjem ale sleduju že to je podle toho jak se cítím smile na začátku mi doktorka řekla že mít průjem je špatně

#19 24. 8. 2013 18:35

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

A co kdybys přestala řešit? Nechala plynout? Jde to.

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#20 24. 8. 2013 19:42

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

teri, tak se objednej na dřív a s dr to všechno prober. co bereš za léky ?

Není tady

#21 24. 8. 2013 22:21

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Ziki napsal(a):

Krom štítné žlázy to může být nedostatek nějakého vitamínu (třeba B) nebo minerálu (např.železo..?).

Aj horčík je dôležitý (a málo zdôrazňovaný...), ten je dôležitý pre svaly, ale ja pre náladu...

Upravil(a) Selima (24. 8. 2013 22:22)

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#22 25. 8. 2013 13:10

Terezka111
Host

Pavla: beru euthyrox 100 každý den, možná někomu připadá že si jen stěžuju  ale když se to tak děje tak se moc dobře necítím. Ráda bych to nechala vše plynout a neřešit když nemusím, asi je to taková povaha dumbom vissla

Upravil(a) Terezka111 (25. 8. 2013 13:25)

#23 25. 8. 2013 18:21

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

terčo, skoč si k dr. těžko říct, co je ovlivněný tou štítkou, léky a co už ne.

Není tady

#24 25. 8. 2013 18:26

l3nka3s
♥♥-----

U mě to samé. Naštěstí jsem našla řešení, které doporučuji. Začala jsem se věnovat dechovým cvičením a autotegennímu tréninku. Doporučuji si něco zjistit o autogenním tréninku – je to taková rychlovka každý den, která se skladá z několik různých stupňů, ale funguje naprosto bombasticky.

Není tady

#25 5. 9. 2013 15:32

Hepina155
♥♥-----

Veľa spánku, veľa oddychu.

"Najodvážnejším činom je myslieť sama za seba. A nahlas!"

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí