29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Darja70 napsal(a):
Dastinka napsal(a):
Darja70 napsal(a):
No, tak nám to teplo nějak nedorazilo, bože, já bych hned jela zpátky a asi teda začnu sázet sportku. Syn si včera koupil los, vyhrál stovku, tak to je slibný začátek![]()
Jak to bylo s tím šnorchlováním na Giftunu, dali nepalvům vestu? Bylo něco vidět?Ahoj Darjo,
já bych také jela okamžitě zpátky do tepla :)asi si podám pro změnu sportku - snad nějá výhra bude![]()
Abych pravdu řekla - z potápění na Giftunu nic moc nemáme - v sobotu byl zrovna dost silný vítr, takže jsme s Ondrou z lodi ani nelezli, ale kdybychom šli tak by nám vestu dali. Ostatní pasažéři do vody šli, ale za chvíli se vrátili, protože jim byla zima. Na Giftunu jsme do moře samozřejmě šli, ale moře nebylo klidné - byly vlny, takže jsem bez šnorchlu nic moc neviděla. Ondra si sice před nástupem na loď vyfasoval ploutve i šnorchl, ale raději potápění nechal- a já jsem ho zase hlídala, protože je neplavec. Tolik zážitky z potápění. Ale ostrov a hlavně výhled na moře je úžasný - mohu jen doporučit
![]()
Ale určitě to chce bezvětří
Ahoj Dasti,
no, příště asi musíme vybrat duben nebo něco na podzim, aby nebyly ty jarní vichry.
Možná by se vám spíš líbili ti Beduíni, tam bylo horko.
Ale mi se zdálo všechno super a nádhera a tady je to taky už o kousek lepší, když vylezlo sluníčko.
Stejně závidím všem, kteří letí za teplem. Sportku už jsme podali a vyšlo to!!! 38,- Kč v kapse!!! Tak ještě párkrát a jsme za vodou.
Darjo, gratuluji !!!!! Ta výhra super
Vezmu si z Tebe příklad
Nemusí pršet, stačí, když kape
Není tady
Ahojte, tak jsme se v sobotu vrátili ze Sunrise el Palacio z Hurghady. První týden jsme měli 27 ve stínu, druhý 32 stupnů. Je tedy fakt, že dost foukalo, až to bylo kolikrát na svetr, a proto, kdybych mohla, určitě příště jedu až po dubnu... To už jsou tam i větší vedra.
Zarazilo mě tady v příspěvku placení víz, vy jste je měli za 18 USD? My jsme za jednoho platili 15,- Bylo to tedy ale na 15 dní, tak nevim, jestli to nemají takhle cenově rozlišený.
Za celou dobu jsme platili bakšiš jak jsme chtěli sami, akorát jedna paní přišla k nám k taxíku a žebrala, tak jsme jí něco dali a taky při odletu nám při odbavení kufrů ten, co nám dával kód na kufr naznačil, že bysme mu mohli jako dát 10 liber... No koukala jsem na něj jako na zjevení a nic nedostal.
Byli jsme na vlastní pěst v Suezu a v Káhiře, ale u pyramid úplně ne, viděli jsme je tam jakože u souseda za plotem...
Faraon nás taky minul, ale asi jen díky tomu, že jsme měli preventivně Antinal. Dobrali jsme ho za 3 dny a pak jsme jedli úplně všechno a ničeho se nebáli.
Moře bylo krásný a čistý, spousta potvor v něm.
Jídlo v Sunrise je bezkonkurenční. Manžel jedl pouze hovězí, apod, teď to tady s ním budu mít o něco horší... :-)
Určitě můžu ale Egypt už doporučit, i hotel Sunrise el Palacio.
Není tady
Jé, tak to se teda ochladilo. Když jsme odlétali my, tak prý i pršelo a je pravda, že koncem pobytu začalo nějak foukat, ale na výlety to bylo super.
Ty bakšiše mi taky lezly na nervy, neříkám, že když si o něj řekně nějaké malé dítě nebo na první pohled chudák, ale policajt na letišti? Mi si neřek, ale normálně při třetí kontrole mi vzal pas a četl si každou stránku a pořád si mě prohlížel, nakonec jsem pochopila, zapla si svetr až ke krku a byl pokoj. Když se mě zeptal, jestli ho miluju, tak jsem už byla tak navztekaná, že jsem řekla ne, vyrvala mu pas a prchla k další kontrole.
Není tady
To je teda humáč... Mě taky nechtěl vrátit pas. Sem mu ho otevřela na stránce s fotkou a pak ještě víza, pak mi ho vyškub a furt koukal a že jako welcome, very nice, love you... Sem chtěla pas zpátky a nechtěl ho pustit, prevít, tak jsem mu ho musela úplně vyškubnout... To jsou teda ... Si představte, kdyby to dělali policajti tady...
Není tady
lastunicorn napsal(a):
To je teda humáč... Mě taky nechtěl vrátit pas. Sem mu ho otevřela na stránce s fotkou a pak ještě víza, pak mi ho vyškub a furt koukal a že jako welcome, very nice, love you... Sem chtěla pas zpátky a nechtěl ho pustit, prevít, tak jsem mu ho musela úplně vyškubnout... To jsou teda ... Si představte, kdyby to dělali policajti tady...
no, tady by si to nedovolili! I když mi občas lezli ti chlapi na nervy ( byly jsme tam samy dvě ženské ), tak bych se přece jen chtěla do Egypta vrátit.
Až našetříme, chceme lodí po Nilu, už se teším!
Není tady
To je škoda, že Vám počasí nevyšlo tak jako nám, ale příště to bude určitě lepší :-)))) Jak to tak tady čtu, asi není nikdo, kdo by se do Egypta nechtěl vrátit :-))))))))))))))))))))
Dastinka napsal(a):
To je škoda, že Vám počasí nevyšlo tak jako nám, ale příště to bude určitě lepší :-)))) Jak to tak tady čtu, asi není nikdo, kdo by se do Egypta nechtěl vrátit :-))))))))))))))))))))
Ahoj Dasti
Není tady
A holky, byla jste některá na té poznávací plavbě? Jaký typ je nejlepší?
Já myslela, že přiletím, nalodím se a hurá na to, ale co jsem viděla, je to přílet do Hurghady a do Káhiry se jede vlakem nebo busem , to se mi moc nelíbí.
Není tady
Darja70 napsal(a):
Dastinka napsal(a):
Ahoj Dasti
Ahoj Darjo také Tě ráda vidím
vidím, že
... už Ti hezky jdou
Dastinka napsal(a):
Nám ten egyptský průvodce říkal, že kdo se jednou napije vody z Nilu, do Egypta se na 100% vrátí. Vrátila bych se tam ráda, ale pít vodu z Nilu? Brrrr... Viděla jsem, jak v něm plave mrtvá kráva, kterou ožírali nějací ptáci, o kousíček dál po proudu se koupal starý Egypťan a ještě trošku dál myly ženský nádobí. Není to moc lákavá představa se té vody napít... .
Není tady
Rybička napsal(a):
Dastinka napsal(a):
Nám ten egyptský průvodce říkal, že kdo se jednou napije vody z Nilu, do Egypta se na 100% vrátí. Vrátila bych se tam ráda, ale pít vodu z Nilu? Brrrr... Viděla jsem, jak v něm plave mrtvá kráva, kterou ožírali nějací ptáci, o kousíček dál po proudu se koupal starý Egypťan a ještě trošku dál myly ženský nádobí. Není to moc lákavá představa se té vody napít... .
Rybičko, určitě jsi vodu z Nilu pila, jen byla přefiltrovaná, tudíž pitná
Rybička napsal(a):
Dastinka napsal(a):
Rybičko, ať tě to ani nenapadne!!
V Nilu jsou jakési brebery, které se ti dostanou do krve a pak se v podobě larviček snaží kůží vyvrtat na povrch.
Staří Egypťané, je z těla vytahovali pomocí klacíku , na který je namotávali ( hrozně to prý bolí) a tak vznikla prý i ta jejich Aeskulapova hůl- žádný had, ale červ na klacku!
Radši hoď někde minci, třeba do toho Nilu nebo do moře.
Á sakra, já nikde nic nehodila, já jsem zapoměla
Možná se počítá bakšiš, to jsou taky vyhozené prachy.
Upravil(a) Darja70 (12. 4. 2006 13:43)
Není tady
ZÁKAZ KOUPÁNÍ V JAKÉKOLIV SLADKÉ VODĚ V EGYPTĚ! To znamená nekoupat se v Nilu, ve sladkovodních jezerech či v zavlažovacích kanálech. Pouze v moři nebo chlorované vodě (bazénech u hotelu). Hrozí akutní nebezpečí nakažení bilharziozou. Chorobu způsobují červíci, kteří vlezou pod kůži při koupání v nechlorované stojaté vodě (v moři riziko nehrozí). Jsou velmi rychlí, k nákaze stačí pár minut. Zavrtávající se brebery lze prý odstranit urputným drhnutím kůže ručníkem, ale na to nesázejte. Účinná prevence neexistuje. Mezi rizikové oblasti patří Jižní Amerika (hlavně Brazílie), subsaharská Afrika a Egypt, jihovýchodní Asie, jižní Čína a Filipíny.
Infekce většinou proběhne nenápadně. Zpočátku se objeví svědivka, případně zvýšená teplota. Někteří postižení cítí bolesti hlavy, kloubů, svalů, dále pak nevolnost, bolení břicha a průjem. Nápadný může být rychlý úbytek na váze. Pokud se nemoc v tomto stadiu neprojeví nebo neléčí, přechází do chronického stadia. Červíci putují po těle a množí se hlavně v plicích, játrech, močovém měchýři a střevě. Prognóza bývá vážná a léčba komplikovaná.
Upravil(a) Darja70 (12. 4. 2006 13:51)
Není tady
Dastinka: To mi ani neříkej.
Darja70: No fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuj. Ještě štěstí, že jsem v té vodě nenamočila ani prstíček.
Není tady
Holky, to byla legrace
No, ale máme opravdu jistotu, že voda z Nilu neprochází nějakou čističkou ? Mají třeba nějaké vodní plochy jako třeba u nás Šance, Morávka atd ?
V Egyptě je Asuánská přehrada, ale v té je voda z Nilu, je to obrana proti povodním a jsou na ní vodní elektrárny, ale voda se prý používá jen v zemědělství jako závlaha.
Jiné vodní zdroje než podzemní voda tam asi nejsou, takže ta pitná z kohoutku, co se nedoporučuje pít, musí být nějaká filtrovaná a čištěná z Nilu, ne?
Nám teda v hotelu smrděla voda naftou
Upravil(a) Darja70 (12. 4. 2006 15:01)
Není tady
Nevím, zda nám voda z kohoutku smrděla naftou, protože i na mytí zubů jsme používali vodu pitnou, tj. vodu, která byla v rámci inclusive. A při sprchování jsem nic necítila... Každopádně úpravě vody bych moc nevěřila :-))
Dastinka napsal(a):
Nevím, zda nám voda z kohoutku smrděla naftou, protože i na mytí zubů jsme používali vodu pitnou, tj. vodu, která byla v rámci inclusive. A při sprchování jsem nic necítila... Každopádně úpravě vody bych moc nevěřila :-))
My jsme na zuby používaly taky jenom balenou, ale při sprchování jsme nabyly dojmu, že když je benzín levnější než voda, tak jím možná tu vodu ředí , aby jí bylo víc
Kožní problémy se neprojevily , takže to ředění asi nebylo 50/50:D
Ale každopádně to musela být upravená z Nilu nebo z moře, ale protože jsme ji nikdo neochutnali , tak nevíme, jestli není ještě mírně slaná, co?
Není tady
Darja70 napsal(a):
Dastinka napsal(a):
My jsme na zuby používaly taky jenom balenou, ale při sprchování jsme nabyly dojmu, že když je benzín levnější než voda, tak jím možná tu vodu ředí , aby jí bylo víc
Kožní problémy se neprojevily, takže to ředění asi nebylo 50/50:D
Ale každopádně to musela být upravená z Nilu nebo z moře, ale protože jsme ji nikdo neochutnali , tak nevíme, jestli není ještě mírně slaná, co?
Další důvod proč jet opět do Egypta - ochutnávka
Jen ne ochutnávka Nilu.
Není tady
Souhlasím, však my tomu příjdem na kloub!
Není tady
A mám po dovolené! Dnes je ve zprávách, že v Egyptě byl proveden další atentát-prý 62mrtvých. Manžel mi hned sdělil, že si mám okamžitě vybrat jinou zemi, že tam ho nikdo nedostane. Ach jo, a já se tak těšila!
Není tady
Káča napsal(a):
A mám po dovolené! Dnes je ve zprávách, že v Egyptě byl proveden další atentát-prý 62mrtvých. Manžel mi hned sdělil, že si mám okamžitě vybrat jinou zemi, že tam ho nikdo nedostane. Ach jo, a já se tak těšila!
Než jsme odjeli na dovolenou na Sinay, tak tam spadlo letadlo. V cestovce nám řekli, že máme štěstí protože nepadají dvě letadla za sebou. Nakonec jsme jeli. A byli jsme unešeni a bylo to nad očekávání.
Není tady
Danielo a byli jste na nočním výstupu na horu Sv. mojžíše? Je to jedinečný zážitek s čekáním na vycházející slunce! Nelituji námahy, ktará nás tam čekala, odměna byla nezapomenutelná!
Není tady