Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#76 21. 3. 2006 16:18

Macex
Host

Re: Dovolená v Egyptě

Já byla taky v Hurghadě ve 4 hvězdovém all inclusive a podle ohlasů jiných známých apod. to vypadá, že čím dražší hotel a více služeb v ceně, tím více chtějí Ti místní bakšiše, protože si myslí, že jseš milionář z Evropy.
Nejhůř je na tom Hurghada, ostatní letoviska, zvláště úplně nová to mívají ošetřená např. jednorázových poplatkem složeným při příletu na recepci a údajně se o to spravedlivě rozdělí. Ale dle mého to jde pouze do kapsy recepčním a managmentu restaurantů a šéfům úklidu. Každý velký hotelový kolos má stovky podřadných zaměstnanců a skoro tolik šéfů, takže bych se divila, kdyby se to k těm nízkým taky dostalo.
Byli jsme s Fischerem a ten se o toto nezajímá, nechává to na klientech. Dokonce, když jsme jeli za 75 USD na celodenní výlet (ceny výletů od našich cestovek jsou opravdu strašně drahé), tak ještě chtěli na konci dne vybrat do obálky min. 10 Liber pro řidiče a 10 Liber pro místního průvodce, který se celý den jen vozil a chlastal Colu, stejně to za něj odmluvila a odvyřizovala cestovková průvodkyně. Ale je to povinnost podle egyptských zákonů, musí mít každý autobus svého místního průvodce, jinak je do památek nepustí.

K té výměně peněz: pokud neplánujete žádné výlety, nákup suvenýrů, zapomenutých potřeb či oblečení, tak v podstatě nepotřebuješ peníze žádné. Máš-li velký komplex se sportovním vyžitím, mořem, korálovým útesem, bary, restauracemi a bazény. Nemusíš odtud vystrčit ani nos a nebude Tě to stát ani korunu (pokud nebude třeba platit každý den bakšiš). Ale ten můžeš ošulit opravdu obyč. propiskama a nějakým obyč. zapalovačem. Ovšem chceš-li mít v rukávu velký trumf, např. problém s ubytováním, nadstandardní zacházení kdekoliv apod., tak si kup u Vietnamců či v trafice nějaký zapalovač s nahotinkama ca. za 8-10 Kč. To když vytáhneš, tak se před Tebou složí na zem a 14 dní si na Tebe ukazují a klaní se Ti a nosí Ti i modré z nebe. Ale to neplatí na ty obyčejné např. úklid pokoje atd. Tam může přijít každý den někdo jiný a přitom všichni jsou si podobní, takže bys musela rozdávat pořád. To je lepší švihnout na tu rozházenou postel 1 Libru a jít na pláž.

Sakra, to je dlouhý..... :-)))

#77 21. 3. 2006 16:22

Lucka 1
♥♥♥♥♥♥♥

lastunicorn napsal(a):

Macex: děkuji, bylo to celkem vyčerpávající, ale stejně. Máme 15 dní pobytu v Hurghadě v pětihvězd. Sunrise el Palacio (svatební cesta), all inclusive, a nezbývají nám peníze skoro ani na výměnu a při představě, že budu muset ještě každou chvíli něco platit se mi zvedá kufr... To se ještě teda pořádně přeptám na cestovce...
A na letišti se musí taky platit to spropitné (bakšiš)? Za co? Za milé letušky? ;o(

Přeji moc hezkou svatební cestu. My jsme tam byli s manžou loni v září taky na svatební cestě, ve stejném hotelu a určitě nebudete zklamaní. bylo to tam úžasný a v hotelu nikde žádný bakšišný dávat nemusíš pokud nechceš smile

Není tady

#78 21. 3. 2006 16:52

Macex
Host

Ono záleží nejen na stejném hotelu, ale i na cestovce s kterou se tam letí. Zrovna tenhle hotel jsem teď na netu našla od dvou cestovek a obě tam mají přímo napsáno, že po příletu se musí složit na osobu 25 USD. Což je dost. Protože, nikdo člověka nemůže přinutit, aby dal bakšiš, když nechce. Je fakt, že oni to tedy také dají znát, když člověk dá nebo nedá. Postel napůl nedostlaná, pyžama přeházený, koupelna umytá napůl, na pláž donesou víno, které už týden někde stálo v teple atd....
Ještě jeden důležitý poznatek. Také záleží na tom, zda se jede v sezóně, před nebo po. Naši známí byli na stejném místě jako my, ale v březnu - pohoda, jiní v září pohoda, my byli přelom duben-květen - rozpuk sezóny a katastrofa. V polovině termínu se tam objevilo stádo Němců a rozhazovali Eura všude a tím pádem, už personál nastavoval o to víc i ostatním a motal se jen kolem těch s bankovkama. Záleží na cestovce, hotelu, sezóně atd....
Ale sluníčko, moře, pohodička - dostatek alkoholu(aby nepřišel faraon) a je to příjemný relax....

#79 22. 3. 2006 11:50

lastunicorn
♥♥-----

Odlétáme teď v z pátka na sobotu (25.3. v 00,05 hod), tak snad, když to bude březen-duben, tak to bude OK. Moc se těšíme, a bakšiš? No, manžel je z toho na švestku, chce si to tam užít, tak bere dost "jednodolarovek", ale já jsem teda tvrdě proti. Chápu, že ti, co s námi přijdou do styku (číšníci, uklizečky apod.) jsou ty nejposlednější "ovce", který dostanou nejmenší plat... Ale opravdu platit 15 dní každýmu za všechno, no... posledních pár dní už budu asi hooodně nepříjemná... smile Jak se vrátíme, podám Vám zprávy!  Díky Vám za všechny informace!!!

Není tady

#80 22. 3. 2006 12:48

Káča
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Morava

Holky, které jste tam už byly: jak jsem už psala, měli bychom jet s tříletou dcerou a už týden nedělám nic jiného, než hledám vhodný hotýlek na recenzích. Jsem z toho už blázen! Ale získala jsem dojem, že Hurghada je celkem špinavá a je tam dost rušno, prý Taba je klidnější a taky čistší moře. Jde o to, v které destinaci vybírat, vzhledem k naší malé a k tomu, že chceme klidnější hotel, ale zároveň s vyžitím pro malou.
Je opravdu lepší hledat třeba v Tabě?

Není tady

#81 22. 3. 2006 14:12

lastunicorn
♥♥-----

Káča: Taba je nádherná, co jsem viděla prospekty, tak bych neváhala tam jet... V cestovce by ti měli poradit, co je nejvhodnější, pokud chcete mít klid a čisto.
Přeju hodně štěstí při výběru!

Není tady

#82 22. 3. 2006 14:32

Nikol
Host

Krásně se to čte smile Já se do Egypta chystám tak za dva roky, je to můj velký sen, na který usilovně šetřím. Mám v plánu 15-ti denní poznávací zájezd, jsem blázen do jejich památek. Chtěla bych jet tak v únoru smile

#83 22. 3. 2006 15:14

Macex
Host

lastunicorn napsal(a):

Odlétáme teď v z pátka na sobotu (25.3. v 00,05 hod), tak snad, když to bude březen-duben, tak to bude OK. Moc se těšíme, a bakšiš? No, manžel je z toho na švestku, chce si to tam užít, tak bere dost "jednodolarovek", ale já jsem teda tvrdě proti. Chápu, že ti, co s námi přijdou do styku (číšníci, uklizečky apod.) jsou ty nejposlednější "ovce", který dostanou nejmenší plat... Ale opravdu platit 15 dní každýmu za všechno, no... posledních pár dní už budu asi hooodně nepříjemná... smile Jak se vrátíme, podám Vám zprávy!  Díky Vám za všechny informace!!!

V klidu, to dopadne dobře. Oni opravdu nevraždní za to, že nic nedostanou. Když nemáš, nedáš, možná budete už mít předplaceno (to musí říct cestovka). Jinak doporučuji, okamžitě, střelhbitě valit do směnárny a měnit dolary za libry, co nejmenších bankovek!!!! Velké mají všude, ale 1 a 5 liber zatloukají, kroutí se atd. Např. v hotelové směnárně jsme třeba čekali 2 dny na drobnější bankovky. Jinak se musí jít do obchodu a za velkou bankovku nakoupit třeba dva pohledy za 1 libru apod. Jenže ten obchodních má takových turistů denně 50 a taky se kroutí, že nemá a raději ještě přidá ploutve, šátek, koření, voňavku a nechce vrátit nic.... :-)
Platit dolary je nevýhodné, ať už kvůli kurzu, tak kvůli tomu, že oni neznají kovové peníze. Takže čtvrťák je pro ně blejskavé kolečko bez ceny a nechají ho ležet na posteli. Taky jich spousta neumí psát, takže ne každý se chytne na tužku, fixu atd....  Oni si to mezi sebou směňují, jak malé děti. Po úklidu sedí na chodbě u uklízecího koutku a ukazují si, co leželo u koho na posteli, ten má propisku, ten zapalovač, ten samolepku polonahé ženské, když toho mají moc, tak si to vymění. Prachy si samozřejmě nechávají. :-)))
K té špinavosti a hlučnosti Hurghady. Je to pravda, její starší část je opravdu rozkopaná děsná ruina, špinavá a hlučná. Ta nová část je sice čistší, ale stejně hlučná. Líp je buď v nových letoviscích a nebo na Sharm El Sheikhu.

#84 22. 3. 2006 15:30

lastunicorn
♥♥-----

Sem volala ještě do cestovky, abych se ujistila, že na nás někdo z cestovky po zaplacení víz nevyskočí a nebude žádat bakšiš... Tak mi paní z Eximu řekla, že tohle dřív dělali, že vybírali 20 až 25 USD na hlavu!!!, ale že teď už bude záležet pouze na nás, kolik co komu dáme. Tak jsem ráda. No máme s sebou jen 95 USD, 30 zaplatíme na letišti a pak to rozdáme... To je hrůza. Ještě nakoupím bonbony pro otravné dětičky a ty zapalovače (budeme je kazit v náboženství a koupíme pořádný "kozatice")... Už abysme tam byli... smile

Není tady

#85 22. 3. 2006 15:32

Romča
Host

Káča napsal(a):

Romčo a kolik mají let Tvoje děti? A bylo tam i pro ně něco (dětský bazén, hřiště, průlezky....)? S jídlem jste byli spokojeni?

Byli jsme tam 3 rodiny,děti od 8 do 13 let.Na pláži byli s holčičkou která měla 2 roky.Pláž je v areálu hotelu,je tam i několik nevelkých bazénu, dětský i s viřivkou.Animační programy pro děti i dospělé po celý den, hry,cvičení,břišní tance,karaoke,diskotéky,masáže,volejbal.V areálu bylo i několik krámků,bar u moře a večerní restaurace, to vše venku.Měli jsme to all inklusiv, takže od 9.00 hod do 23.00 hod vše "zdarma"jídlo a pití i alkohol,pivo po celý den.Jídlo bylo výbornéa všeho hory,ovoce zákusku.Ohledně programů pro děti ti dají informace v cestovce.

#86 22. 3. 2006 15:42

Macex
Host

lastunicorn napsal(a):

Sem volala ještě do cestovky, abych se ujistila, že na nás někdo z cestovky po zaplacení víz nevyskočí a nebude žádat bakšiš... Tak mi paní z Eximu řekla, že tohle dřív dělali, že vybírali 20 až 25 USD na hlavu!!!, ale že teď už bude záležet pouze na nás, kolik co komu dáme. Tak jsem ráda. No máme s sebou jen 95 USD, 30 zaplatíme na letišti a pak to rozdáme... To je hrůza. Ještě nakoupím bonbony pro otravné dětičky a ty zapalovače (budeme je kazit v náboženství a koupíme pořádný "kozatice")... Už abysme tam byli... smile

S dětma a s ženama se na ulici nepotkáš. V hotelu pracují na 99% pozic jen muži (max. nějaká manažerka, která studovala v Evropě). Děti jsou jen v beduínské vesnici, kde vodí velbloudy, ale tam asi nepojedete, když nevezete žadné velké prašulky. Na ulici Tě nikdo oslovovat nebude, jedině snad čističi bot. Ale nech si vyčistit béžové semišové sandály černým špinavým kartáčem... :-)))
V hotelovém areálu budou také všude takové kasičky. V každé restauraci, baru atd... Tam se může při odchodu házet, když si byla spokojená s obsluhou. Tam jsem teda v životě nic nedala, ale šéfovi restaurantu zapalovač s babiznou a od te doby, jak jsme se zjevili, tak i kdyby měl vyhodit lidi od nejlepšího stolu, už nám tam leštil židle a volal, "tady, tady, tady je Vaše místo. To je dobrá investice.  Úklidu pokoje taky, alespoň na začátku a párkrát v průběhu pobytu, aby viděli, že máte zájem a hodnotíte práci. Na pláži nebo u bazénu - tzv. lehátkářům, nápojářům apod. jen dle služeb. Pokud bez marného mávání a hodinového čekání na objednaný drink, přiběhne každou půlhodinu sám a doplňuje prázdnou skleničku, nebo ohlídá lehátko s osobníma věcma od nadrzlých Němců, kteří klidně příjdou, věci vysypou na zem a lehátko si zabaví pro sebe, tak takový si občas taky odměnu zaslouží (ty 4 Kč= 1 libra, člověk obětuje).
Bacha, mlaďí hošani (číšníci) jsou strašně na ženský, už asi nemají tak silnou náboženskou výchovu a člověk se na ně jednou usměje (manžel, nemanžel ležící vedle) v nestřeženém okamžiku příjdou ke slunící se ženštině a klidně ji bez ostychu šáhnou na zadek v plavkách a utečou. A přitom ještě křičí "Ty máš tak krásné oči, máš večer čas? ")  :-)))

#87 23. 3. 2006 11:03

aaa
Host

Vrátili jsme se v pondělí z Eg. - Hurgada hotel Sunrise holidays resort - jedním slovem luxus. Pohádka - opravdu všem vřele doporučuji a jsem přesvědčená že se nenajde nikdo kdo mi potom vynadá. Nenajdete ani chybičku. Bez bakšiše, nikdo neotravoval, animační programy super, je tam česká animátoraka, všichni usměvavý, hotel kouzelný, laguna, takže v případě většího větru ideální. V hotelu jsou i obchůdky, takže se spousta suvenýrů dá nakoupit tam, každý večer zábavné programy, diskotéka, jídlo ani nemluvím. Prostě kdo se chce týden cítit jako v pohádce - jeďte. Je mi hrozně ta realita je fakt krutá. Touhle dobou tam před týdnem jsme si lebedili u beach báru, měla jsem za sebou strečink a volejbal. 100% se tam vrátím. Konzultovali jsme to i s tou českou animátorkou, která je tam 5 let a jednoznačně řekla, že právě tenhle hotel je z celé Hurghády ten nej...je prostě bez chyby.

#88 23. 3. 2006 13:10

lastunicorn
♥♥-----

Tak už mám cestovní horečku a to letíme  z pátka na sobotu... Holky, mějte se tu hezky, snad v Čechách už přestane ta hnusná zima!!! Přeji Vám pohodové dva týdny!

Není tady

#89 23. 3. 2006 13:38

aaa
Host

Přibal mě do kufru!!!! prosím!!! jsem doma 3 den a chci tam okamžitě zpátky, ono i to čekání na letišti má něco do sebe, lahvinka na šťastný let atd. Ta atmosféra je k nezaplacení. Závidím a né tiše, ale řvu v kanclu jako blázen!!!

#90 23. 3. 2006 14:46

Káča
♥♥♥♥♥♥-

aaa: dost jsi mně navnadila. Je tam aspoň v noci klid na spaní? Není slyšet na pokojích ta diskotéka? A co je tam pro děti?

Není tady

#91 23. 3. 2006 15:11

Káča
♥♥♥♥♥♥-

Tak teď jsem četla taky úžasný recenze na Dana Beach v Hurghadě. Neznáte?

Není tady

#92 27. 3. 2006 20:05

Káča
♥♥♥♥♥♥-

No, takže dnes bylo v televizi, že V Egyptě je  (doufám, že to napíšu přesně) z 23 regionů, 19 zasaženo ptačí chřipkou. Nezdá se mi najednou vhodné, jet tam, navíc s tak malým dítětem. Navíc si myslím, že se to tam šíří rychleji a nekontrolovaněji, než třeba v Evropě.

Není tady

#93 28. 3. 2006 16:24

Darja70
♥♥♥♥---

Ahoj všem,
tak dneska jsem se vrátila z Egypta- Hurghada.
Počasí krásné 35 stupňů, jen voda trochu studenější.
I když vybaluju, musela jsem sem kouknout, takže napíšu jen ve velké zkratce- děti tam byly od 6 měsíců, faraonova pomsta nás nepotkala a bakšiš?
Letěla jsem s Fischerem, na letišti jsme zaplatili víza 18 USD. Jinak nic, žádný bakšiš cestovce. V hotelu nikdo nenastavil ruku a neřekl si o bakšiš, ani nosič kufrů, ani uklízeč.
Nosiči jsme dali dolar, protože po příletu jsme neměli jejich Libry, uklízeči pak za týden10 liber a prupisky, jinak nikomu nic, nevím proč bych měla dávat něco chlapíkovi, který vydává ručníky.
Pak jsem si ještě zamkla kufr s klíčkem uvnitř, tak jsem odchytila uklízeče, který ochotně skočil pro nářadí- cihlu a zámek rozbil, tak jsem mu dala 1O liber (40,-Kč), ale kdybych nedala , tak by si neřekl.
Jinak na výletě do Luxoru jsme dětem rozdali prupisky a pár drobných a u Beduínů jsem litovala, že jsem dětem nevzala bonbonky.
Výlety jsme měli s místní cestovkou, jejíž majitel je Egypťan, ale umí česky a průvodkyně jsou naše holky. Na Luxoru, Safari a prohlídce města jsme ušetřili (oproti nabídce naší cestovky) asi 50 dolarů a program byl stejný a opravdu super.
Prodavači jsou opravdu protivní, nejen oni, žena si připadá, jako návštěvnice z jiné planety, ale všecko jsme přežili a oproti tomu, co je venku, to byl ráj na zemi. ( škoda, že jen pro turisty, protože jsou to  chudáci).
Dělník v loděnici dostane za měsíc 10 USD, pracovníci v hotelu okolo 50USD, takže bakšiš tam uvítá každý a stačí libra.
Jinak bacha na zlodějské prodavače v alabastrové dílně ( neumí sčítat- samozřejmě přirazí nahoru a pak vás zatáhnou do kouta a mámí bakšiš), taky bacha při návštěvě památek- košiláč vám nabídne, že vás vyfotí na super místě nebo vám ho ukáže a pak požaduje bakšiš několik dolarů a řve jak pominutý, takže prchejte a nenechte se nalákat!
No, tak jsem chtěla být stručná a vybaleno nemám. lol

Není tady

#94 30. 3. 2006 18:36

Darja70
♥♥♥♥---

Dasti, kde jsi?
Na letišti jsem tě neviděla, až po  návratu - myslím teda, že jsi to byla ty- tmavovláska s modrým šátkem ve vlasech?
Jak jste se měli? Byli jste na Giftunu?
Představ si, že mi včera psala naše delegátka z Egypta, že zrovna když jsme odletěli, tak tam pršelo!!!

Není tady

#95 31. 3. 2006 10:30

Dastinka
Host

Darja70 napsal(a):

Dasti, kde jsi?
Na letišti jsem tě neviděla, až po  návratu - myslím teda, že jsi to byla ty- tmavovláska s modrým šátkem ve vlasech?
Jak jste se měli? Byli jste na Giftunu?
Představ si, že mi včera psala naše delegátka z Egypta, že zrovna když jsme odletěli, tak tam pršelo!!!

Ahoj Darjo,
jo jo, to jsem byla já big_smile Také jsem se dívala jestli tě někde neuvidím - myslela jsem si, že jsme při cestě tam seděly přes uličku - je Tvá sestra blondýnka ?

Měli jsem se také skvěle - ubytování bylo super - dole byla velká místnost s letištěm jako přistýlkou, kuchyňská linka, barový poltík, TV, balkon, nahoře ložnice, velká koupelna, opět balkon - nemůžu si stěžovat. Strava byla také chutná - na večeři byl výběr ze dvou druhů mas, ale bylo dost příloh i různých zeleninových salátů, ovoce, zákusků, pečiva - nedá se to srovnat třeba se Španělskem nebo kanáry, ale myslím, že Ti, kteří si v recenzích na Invivi stěžovali to přeháněli. Pláž byla celkem malá, ale naštěstí bylo málo lidí - hotel byl obsazen ze 40%, takže i zde byla spokojenost, servis na pláži také dobrý. Jen musím uznat, že tam byla sposta Rusů a ti měli výhody proti ostatním - mohli si vzít tolik pití kolik unesli, ostaní dostali vždy jen jednu skleničku a museli přijít znova sad Moře bylo vhodné hlavně pro děti a neplavec a také tam byla sposta lodí. I přesto však bylo moře čisté.

Na Giftunu jsme byli - nakonec jsme jeli s eximem, ikdyž to bylo trochu dražší s tím, že jsem chtěla pro Ondru český výklad apod, ale bylo to zbytečné, takže i ostatním bych doporučila jet raději s domorodci. Jeli jsme v sobotu kdy byl zrovna silný vítr, takže jsme se celkem klepali zimou big_smile delfíny jsme neviděli sad ale i tak ten výlet stál za to ! Musím za nás říct, že všem se moc líbilo - i paní, která s náma jela i když se dost škaredě spálila, slunce je opravdu dost ostré.
Egypťané jsou na naše poměry celkem vlezlí, ale v Tunisu je to prý horší, tak nevím...
A máš pravdu - počasí nám opravdu přálo !!! A když Ti psala delegátka, že prší - to byl ajem přeháňka nebo se ochladilo ? Nám totiž ta naše říkala, že týden před náma bylo větrno a zima a po nás se prý má počasí také zhoršit...

No, každopádně jsme spokojeni a já se určitě do Egypta ještě vrátím smile Ty také nebo stačilo jednou a dost smile ?

#96 31. 3. 2006 14:37

Darja70
♥♥♥♥---

Ahoj Dasti,
moje ségra je taky hnědovláska a stáli jsme naproti sobě, při čekání na kufry v Ostravě   big_smile
Nám se taky ohromně líbilo a hlavně to teploučko. Určitě bych se tam ještě chtěla jednou vrátit, ale tak v září nebo v říjnu, to bude teplejší moře.
Nám taky říkali, že před náma bylo chladno. Do 15. března je v Egyptě vlastně zima a teď začíná jaro a taky prý čekali chamsín- to je pouštní bouře, takže můžem být rádi, že jsme ji neměli.
U nás bylo taky 9O% rusů, ale nechovali se nějak hrozně, jen večer zpívali dumky a častušky, což se nám ohromně líbilo a vzpomínaly jsme na dobu před revolucí    big_smile, na internacionály, družbu a tak, no nasmály jsme se jak nikdy a ještě odpočinuly.
Škoda, že už je po dovolené, připadá mi, že bych měla očekávat vánoce a ne velikonoce.
Přeju hezký vikend- Darja

Není tady

#97 31. 3. 2006 15:15

Dastinka
Host

Darja70 napsal(a):

Ahoj Dasti,
moje ségra je taky hnědovláska a stáli jsme naproti sobě, při čekání na kufry v Ostravě   big_smile
Nám se taky ohromně líbilo a hlavně to teploučko. Určitě bych se tam ještě chtěla jednou vrátit, ale tak v září nebo v říjnu, to bude teplejší moře.
Nám taky říkali, že před náma bylo chladno. Do 15. března je v Egyptě vlastně zima a teď začíná jaro a taky prý čekali chamsín- to je pouštní bouře, takže můžem být rádi, že jsme ji neměli.
U nás bylo taky 9O% rusů, ale nechovali se nějak hrozně, jen večer zpívali dumky a častušky, což se nám ohromně líbilo a vzpomínaly jsme na dobu před revolucí    big_smile, na internacionály, družbu a tak, no nasmály jsme se jak nikdy a ještě odpočinuly.
Škoda, že už je po dovolené, připadá mi, že bych měla očekávat vánoce a ne velikonoce.

Souhlas se vším big_smile Také přeji krááásný víkend - teplo a okara jsme si přivezli, takže doufám, že se už to nezmění smile

#98 1. 4. 2006 9:11

Darja70
♥♥♥♥---

Dastinka napsal(a):

Darja70 napsal(a):

Ahoj Dasti,

Souhlas se vším big_smile Také přeji krááásný víkend - teplo a okara jsme si přivezli, takže doufám, že se už to nezmění smile

No, tak nám to teplo nějak nedorazilo, bože, já bych hned jela zpátky  a asi teda začnu sázet sportku. Syn si včera koupil los, vyhrál stovku, tak to je slibný začátek   big_smile
Jak to bylo s tím šnorchlováním na Giftunu, dali nepalvům vestu? Bylo něco vidět?

Není tady

#99 3. 4. 2006 13:37

Dastinka
Host

Darja70 napsal(a):

Dastinka napsal(a):

Darja70 napsal(a):

Ahoj Dasti,

No, tak nám to teplo nějak nedorazilo, bože, já bych hned jela zpátky  a asi teda začnu sázet sportku. Syn si včera koupil los, vyhrál stovku, tak to je slibný začátek   big_smile
Jak to bylo s tím šnorchlováním na Giftunu, dali nepalvům vestu? Bylo něco vidět?

Ahoj Darjo,
já bych také jela okamžitě zpátky do tepla :)asi si podám pro změnu sportku - snad nějá výhra bude big_smile big_smile

Abych pravdu řekla - z potápění na Giftunu nic moc nemáme - v sobotu byl zrovna dost silný vítr, takže jsme s Ondrou z lodi ani nelezli, ale kdybychom šli tak by nám vestu dali. Ostatní pasažéři do vody šli, ale za chvíli se vrátili, protože jim byla zima. Na Giftunu jsme do moře samozřejmě šli, ale moře nebylo klidné - byly vlny, takže jsem bez šnorchlu nic moc neviděla. Ondra si sice před nástupem na loď vyfasoval ploutve i šnorchl, ale raději potápění nechal big_smile - a já jsem ho zase hlídala, protože je neplavec. Tolik zážitky z potápění. Ale ostrov a hlavně výhled na moře je úžasný - mohu jen doporučit smile smile Ale určitě to chce bezvětří big_smile

#100 3. 4. 2006 16:02

Darja70
♥♥♥♥---

Dastinka napsal(a):

Darja70 napsal(a):

Dastinka napsal(a):

Ahoj Darjo,
já bych také jela okamžitě zpátky do tepla :)asi si podám pro změnu sportku - snad nějá výhra bude big_smile big_smile

Abych pravdu řekla - z potápění na Giftunu nic moc nemáme - v sobotu byl zrovna dost silný vítr, takže jsme s Ondrou z lodi ani nelezli, ale kdybychom šli tak by nám vestu dali. Ostatní pasažéři do vody šli, ale za chvíli se vrátili, protože jim byla zima. Na Giftunu jsme do moře samozřejmě šli, ale moře nebylo klidné - byly vlny, takže jsem bez šnorchlu nic moc neviděla. Ondra si sice před nástupem na loď vyfasoval ploutve i šnorchl, ale raději potápění nechal big_smile - a já jsem ho zase hlídala, protože je neplavec. Tolik zážitky z potápění. Ale ostrov a hlavně výhled na moře je úžasný - mohu jen doporučit smile smile Ale určitě to chce bezvětří big_smile

Ahoj Dasti,

no, příště asi musíme vybrat duben nebo něco na podzim, aby nebyly ty jarní vichry.
Možná by se vám spíš líbili ti Beduíni, tam bylo horko.  big_smile
Ale mi se zdálo všechno super a nádhera a tady je to taky už o kousek lepší, když vylezlo sluníčko.
Stejně závidím všem, kteří letí za teplem. Sportku už jsme podali a vyšlo to!!! 38,- Kč v kapse!!! Tak ještě párkrát a jsme za vodou.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí