29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Je pobyt v Egyptě vhodný pro tříleté dítě?
Není tady
Nooo, já osobně bych asi váhala. Když jsem viděla, jaké problémy tam člověk může mít s tím průjmem a nevolností, tak bych asi tomu takhle malého drobečka nechtěla vystavit. Co myslíte Vy ostatní?
Upravil(a) Rybička (18. 3. 2006 19:50)
Není tady
No, asi záleží v kterém měsíci, i když děti snášejí to horko líp než my.
Já bych ale taky váhala, to určitě záleží , jestli máte na to odvahu, jezdí tam i s menšími dětmi.
Já mám 5-ti letou dceru a ještě tak dva roky počkám, i když třeba v BLR byla ve 2,5 letech.
Není tady
klukovi byly 4 a nic ani průjem ani nevolnost ale to taky asi záleží na starosti mámy, v 6ti taky nic..
Prostě víc pozor, na vše, hlavně na vodu, i zuby čistit balenou vodou, ovoce mýt v balené vodě...
Není tady
Ahoj dastinko,
jestli se ještě dostaneš na tyhle stránky, tak koukni na ty výlety-http://www.recenzie-hotelov.sk/showpage.php?name=sprievodca
Není tady
Káča napsal(a):
Tohle jsem zkopírovala ( doufám, že se autorka nebude zlobit) z jiné diskuse.
Loni jsme jeli s holkou krátce před jejími 2. narozeninami, v letadle potom s námi bylo roční a půlroční mimino (obě tyto malé děti snášely prý pobyt v pohodě). Našemu klukovi bylo v té době 6,5 roku, a tak pobyt v Egyptě zvládl na jedničku. Doporučuji mít v pořádku veškeré povinné očkování a doplatit si očkování proti žloutence typu A (B už je v povinném očkování). Faraona jsme chytli všichni, pro takhle malé děti mají Antinal sirup (cena na naše asi 20 Kč). Zásobu léků mějte z domova. Jinak v Egyptě třeba v lékárně se dají koupit Pampersky, Hipp a vůbec všechno od známých značek pro děti. Pijte jen balenou vodu a mějte s sebou zásobu piškotů a sušenek. Na hlavu klobouk, kvalitní sluneční brýle, na opalování Daylong 40-50, boty do vody a dodržovat pitný režim. Na prevenci střevních problémů se doporučuje Santax S, ale není v současnosti k dostání. A pokud není zvyklá na sluníčko, tak ráno a večer 1/2 Zodacu, tři dny před odjezdem a po celou dobu pobytu, my jsme se tam loni ze slunce osypali, tak letos jsme se už byli poradit na alergologii. Neplánujte si raději výlety, ale záleží na holce, jak je zvyklá cestovat. My jsme byli s dětmi v Káhiře, ale letěli jsme tam letadlem.
Letos jedem opět koncem května do Taby, opět krátce před jejími 3. narozeninami a v plánu máme i několik náročnějších výletů, ale rozhodneme se až na místě.
A pozor, Egypťani milují děti a neustále na ně sahají a chtějí si podávat ruku (a dětem se to líbí) a občas jim strčí i něco do pusy - naší holce nakousané korneto!
Není tady
Děkuji moc za názory a ještě bych prosila o doporučení nějakého klidnějšího hotelu, kde je ale zároveň bohaté vyžití pro děti (možná i vyhřívaný bazén).
Před pár lety jsem byla se synem ve Španělsku a byla jsem nešťastná-vůbec jsme se nevyspali (duněla tam diskotéka do ranních hodin).
Není tady
Kačko, zkus kouknout na tyhle stránky, tam jsou recenze hotelů. určitě si vybereš-
http://www.recenzie-hotelov.sk/index.php
http://egypt.webz.cz/
http://recenze-hotelu.invia.cz/
Není tady
Káča napsal(a):
Káčo v Životním stylu pod tématem "kam jet na dovolenou" jsem psala Zuzce moje zkušenosti od známých, kteří s námi byli v Egyptě asi s dvouletým chlapečkem. Tak se tam mrkni, třeba ti to pomůže
Není tady
Holky!!!!!! Nejezděte proboha do Egypta! Moje známá se tam v létě zbláznila. Zamilovala se na pláži do Egypťana, co tam zametal písek. Týdenní dovolená převrátila život celé rodině (byla tam s manželem). Už tam bydlí a učí se korán. Jo, a je jí 50 let
Není tady
anela napsal(a):
Holky!!!!!! Nejezděte proboha do Egypta! Moje známá se tam v létě zbláznila. Zamilovala se na pláži do Egypťana, co tam zametal písek. Týdenní dovolená převrátila život celé rodině (byla tam s manželem). Už tam bydlí a učí se korán. Jo, a je jí 50 let
![]()
![]()
Jejda...
Není tady
ja jsem nevzala minuly rok vlasten4 lete dite tedy synacka..prave kvuly obavam z ruznych nemoci a podobne zkazene dovolene...pak jsme si po trech dnech trhala vlasy ze jsme ho nevzala....podle dalsich spoludovolenaru :-) to je bez problemu.....takze letos jede kazdopadne...neboj se vzit sebou itko...bdes pak nastvana jako ja kdy ho nevezmes :-)
Není tady
No, abych řekla pravdu, tuhle dovolenou mi v rámci (jeho!) usmiřování nabídl můj (stále ještě zákonitý manžel). Bydlíme odděleně (on na chatě) a teď přišel s tímhle, protože to byl vždy můj sen, podívat se aspoň jednou do Egypta. Chtěla bych jet moc, ale mám strach o malou, i když jak píšete, pokud se dítě hodně hlídá a jsou léky, nemělo by se nic stát. A trochu mám strach i z letadla a z toho, jak tak dlouho (4 hod.) vydrží dcera v klidu.
Není tady
Ahoj Darjo,
díky za odkaz V pátek jsem ještě posílala dotaz na adresu, kterou jsi mi dala (ohledně ceny výletů) a zatím nepřislo nic
tak uvidíme.. Ale myslím, že si určitě nějak poradíme - Egypťané prý jsou spolehliví a vždy na výlet odvezou i přivezou
už se mooooc těším
Ahoj Dasti,
možná jsou na výletě, tak nepíšou, ale po příletu stačí napsat SMS na jedno z těch tří čísel a oni se ozvou.
Pro jistotu ti je tady ještě zkopíruju
Walid: +2 0122 763 836
Lenka Gratclova: +2 0108 490 625
Pavla Cibulkova: +2 0104 732 753
Já už mám sbaleno, některé letní věci se mi ovšem nějak "záhadně" přes zimu srazily!
Tak ahóój a letu i létu zdar!
Není tady
Káča napsal(a):
No, abych řekla pravdu, tuhle dovolenou mi v rámci (jeho!) usmiřování nabídl můj (stále ještě zákonitý manžel). Bydlíme odděleně (on na chatě) a teď přišel s tímhle, protože to byl vždy můj sen, podívat se aspoň jednou do Egypta. Chtěla bych jet moc, ale mám strach o malou, i když jak píšete, pokud se dítě hodně hlídá a jsou léky, nemělo by se nic stát. A trochu mám strach i z letadla a z toho, jak tak dlouho (4 hod.) vydrží dcera v klidu.
Kačko, jestli to mám být usmiřovačka, tak jeď. Tam se teprve ukáže! ( Já po týdnu dovolené s manželem , tajně vzpomínám na domov, kde je pevný pracovní režim:D )
A s malou v letadle to řeším tak, že tajně nakoupím novou malou hračku, knížky, omalovánky, malé puzzle, pexeso a když se začne nudit, tahám trumfy! ( jo a taky dobrůtky).
Letěli jsme s malou přes dvě hodiny a uteklo to jako voda. Napřed koukala z okna, pak na letušky, pak bylo jídlo, no a pak jsem tahala ty trumfy z tašky!
Přeji vám všem báječnou dovolenou, plnou lásky a romantiky!!
Není tady
Darjo a kam lítáte? Víš o nějakém klidnějším, rodinném hotýlku v Egyptě?
Není tady
Kačko, já tam jedu poprvé a ještě k tomu bez dětí a bez manžela, jen se ségrou, ale jestli chceš, koukni na tyhle stránky, tam si určitě něco vybereš :
Není tady
Káča napsal(a):
Darjo a kam lítáte? Víš o nějakém klidnějším, rodinném hotýlku v Egyptě?
Ahoj Káči,
my jsme s dětmi byli v Hurgádě v Hotelu "Tripton Empire Beach",byli jsme abnormálně spokojeni.Jednopatrový hotýlek,krásná zahrada,moře v objektu.Ve srovnání i levnější.
Romča
Ahoj holky, tak se musím přiznat, že absolutně nechápu bakšiš. Z cestovky nám paní řekla, že je třeba na letišti zaplatit "bakšiš" 15 USD na hlavu a pak dostaneme víza. No dobře. Tak proč ne jako poplatek za víza? Pak mi všichni známí říkají, že každý chce bakšiš... Za všechno. Jen se na něj podíváš a už natahuje ruku. Ale to by mělo být tedy něco jako spropitné (dýško, pozornost - nebo tak něco)... Tak já vám teda ale fakt už nevim, co kde všechno budem platit... Někde v nějaké recenzi o hotelích jsem zase četla, že se dává bakšiš pro zaměstnance hotelu (25 USD na hlavu)... No... povim vám teda, že jsem nasr... jenom na to pomyslim. Máme dovolenou za 60 hadrů a ještě budu rozdávat všude okolo? Nevíte, jak to je?
Není tady
jo, všude bakšiš i policajtům, kamkoli chceš jít bakšiš, to je kouzelný slovo... A taky slušnost, u nich.... Chceš mít neflekatý ručníky? Bakšiš pokojský....
Není tady
Romčo a kolik mají let Tvoje děti? A bylo tam i pro ně něco (dětský bazén, hřiště, průlezky....)? S jídlem jste byli spokojeni?
Není tady
lastunicorn napsal(a):
Ahoj holky, tak se musím přiznat, že absolutně nechápu bakšiš. Z cestovky nám paní řekla, že je třeba na letišti zaplatit "bakšiš" 15 USD na hlavu a pak dostaneme víza. No dobře. Tak proč ne jako poplatek za víza? Pak mi všichni známí říkají, že každý chce bakšiš... Za všechno. Jen se na něj podíváš a už natahuje ruku. Ale to by mělo být tedy něco jako spropitné (dýško, pozornost - nebo tak něco)... Tak já vám teda ale fakt už nevim, co kde všechno budem platit... Někde v nějaké recenzi o hotelích jsem zase četla, že se dává bakšiš pro zaměstnance hotelu (25 USD na hlavu)... No... povim vám teda, že jsem nasr... jenom na to pomyslim. Máme dovolenou za 60 hadrů a ještě budu rozdávat všude okolo? Nevíte, jak to je?
Těch 15 USD je opravdu poplatek za vízum. To byla špatná formulace. Další bakšišné se bude odvíjet od toho, kde budete ubytováni a jak se k tomu staví cestovka. Někde platí to, že už od Vás na začátku vyberou určitnou sumu a máte předplaceno, co se týče všeho v hotelovém komplexu a na pláži. Ale ve většině hotelů, to platí tak,
že za vše se platí, od ranního stlaní a úklidu až po podání osušky na pláži. Někdy zafungují reklamní propisky, zapalovače a jiné drobnosti, ale zvláště, když je člověk v dražším hotelu s Allinklusive, tak Ti to dají pěkně vyžrat. Pokud nevidí mávající ruku s bankovkou, nehnou ani prstem. Pokud mají vidinu sponzora a nebo už dostanou, tak se zase na oplátku míní strhat ve svých službách. Běhají po pláži s podnosem s pitím, hlídají lehátko s osobníma věcma apod... Bakšiš se dává v místní měně tzv. Libry a každému stačí dát 1 libru ca. 4 Kč.To se dá unést. Na druhou stranu - 14 denní pobyt a denně je třeba, tak 5-10 lidí obdarovat. Je to pro ně něco jako slovo děkuji. Jim se neděkuje za služby a strkají ty malý ušmudlaný bankovky. A pozor je o ně hrozná nouze, ve spoustě směnáren pořád tvrdí, nemáme, nemáme, jen velké bankovky. Jenže příjemce bakšiše drobné nevrátí.... :-(
To je asi zásadní problém, s kterým se spousta návštěvníků Egypta nemůže sžít. Opravdu dobrým řešením, je ten výběr peněz dopředu, aby pak už nikdo neobtěžoval. Pak se platí už jen na výletech, soukromých procházkách a projížďkách a na různých atrakcích. A taky na letišti.
Macex: děkuji, bylo to celkem vyčerpávající, ale stejně. Máme 15 dní pobytu v Hurghadě v pětihvězd. Sunrise el Palacio (svatební cesta), all inclusive, a nezbývají nám peníze skoro ani na výměnu a při představě, že budu muset ještě každou chvíli něco platit se mi zvedá kufr... To se ještě teda pořádně přeptám na cestovce...
A na letišti se musí taky platit to spropitné (bakšiš)? Za co? Za milé letušky? ;o(
Není tady
Ne, na letišti to není povinnost. Ale může se Ti stát (jako nám). Že cestu k pásům se zavazadly zaberou místní "nefachčenko" a nepustí Tě k nim, dokud jim neukážeš lístek od zavazadel a nedáš bakšiš. Jenže na letišti má člověk u sebe, tak akorát velké dolary nebo eura. Takže jsem mu narvala tužku a odstrčila ho, aby neotravoval. Naštěstí jsou malincí, takže na čahouny si nepříjdou... :-))