1. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1. prosince : Maraton pečení cukroví začíná. Finty, jak jednodue upéct to nejlahodnějí cukroví! 1. prosince : Začínají adventní svátky. Připomeňme si je vechny a také tradice s nimi spojené. |
|
|
Je pobyt v Egyptě vhodný pro tříleté dítě?
Není tady
Nooo, já osobně bych asi váhala. Kdy jsem viděla, jaké problémy tam člověk můe mít s tím průjmem a nevolností, tak bych asi tomu takhle malého drobečka nechtěla vystavit. Co myslíte Vy ostatní?
Upravil(a) Rybička (18. 3. 2006 19:50)
Není tady
No, asi záleí v kterém měsíci, i kdy děti snáejí to horko líp ne my.
Já bych ale taky váhala, to určitě záleí , jestli máte na to odvahu, jezdí tam i s meními dětmi.
Já mám 5-ti letou dceru a jetě tak dva roky počkám, i kdy třeba v BLR byla ve 2,5 letech.
Není tady
klukovi byly 4 a nic ani průjem ani nevolnost ale to taky asi záleí na starosti mámy, v 6ti taky nic..
Prostě víc pozor, na ve, hlavně na vodu, i zuby čistit balenou vodou, ovoce mýt v balené vodě...
Není tady
Ahoj dastinko,
jestli se jetě dostane na tyhle stránky, tak koukni na ty výlety-http://www.recenzie-hotelov.sk/showpage.php?name=sprievodca
Není tady
Káča napsal(a):
Tohle jsem zkopírovala ( doufám, e se autorka nebude zlobit) z jiné diskuse.
Loni jsme jeli s holkou krátce před jejími 2. narozeninami, v letadle potom s námi bylo roční a půlroční mimino (obě tyto malé děti snáely prý pobyt v pohodě). Naemu klukovi bylo v té době 6,5 roku, a tak pobyt v Egyptě zvládl na jedničku. Doporučuji mít v pořádku vekeré povinné očkování a doplatit si očkování proti loutence typu A (B u je v povinném očkování). Faraona jsme chytli vichni, pro takhle malé děti mají Antinal sirup (cena na nae asi 20 Kč). Zásobu léků mějte z domova. Jinak v Egyptě třeba v lékárně se dají koupit Pampersky, Hipp a vůbec vechno od známých značek pro děti. Pijte jen balenou vodu a mějte s sebou zásobu pikotů a suenek. Na hlavu klobouk, kvalitní sluneční brýle, na opalování Daylong 40-50, boty do vody a dodrovat pitný reim. Na prevenci střevních problémů se doporučuje Santax S, ale není v současnosti k dostání. A pokud není zvyklá na sluníčko, tak ráno a večer 1/2 Zodacu, tři dny před odjezdem a po celou dobu pobytu, my jsme se tam loni ze slunce osypali, tak letos jsme se u byli poradit na alergologii. Neplánujte si raději výlety, ale záleí na holce, jak je zvyklá cestovat. My jsme byli s dětmi v Káhiře, ale letěli jsme tam letadlem.
Letos jedem opět koncem května do Taby, opět krátce před jejími 3. narozeninami a v plánu máme i několik náročnějích výletů, ale rozhodneme se a na místě.
A pozor, Egypani milují děti a neustále na ně sahají a chtějí si podávat ruku (a dětem se to líbí) a občas jim strčí i něco do pusy - naí holce nakousané korneto!
Není tady
Děkuji moc za názory a jetě bych prosila o doporučení nějakého klidnějího hotelu, kde je ale zároveň bohaté vyití pro děti (moná i vyhřívaný bazén).
Před pár lety jsem byla se synem ve panělsku a byla jsem neastná-vůbec jsme se nevyspali (duněla tam diskotéka do ranních hodin).
Není tady
Kačko, zkus kouknout na tyhle stránky, tam jsou recenze hotelů. určitě si vybere-
http://www.recenzie-hotelov.sk/index.php
http://egypt.webz.cz/
http://recenze-hotelu.invia.cz/
Není tady
Káča napsal(a):
Káčo v ivotním stylu pod tématem "kam jet na dovolenou" jsem psala Zuzce moje zkuenosti od známých, kteří s námi byli v Egyptě asi s dvouletým chlapečkem. Tak se tam mrkni, třeba ti to pomůe
Není tady
Holky!!!!!! Nejezděte proboha do Egypta! Moje známá se tam v létě zbláznila. Zamilovala se na plái do Egypana, co tam zametal písek. Týdenní dovolená převrátila ivot celé rodině (byla tam s manelem). U tam bydlí a učí se korán. Jo, a je jí 50 let
Není tady
anela napsal(a):
Holky!!!!!! Nejezděte proboha do Egypta! Moje známá se tam v létě zbláznila. Zamilovala se na plái do Egypana, co tam zametal písek. Týdenní dovolená převrátila ivot celé rodině (byla tam s manelem). U tam bydlí a učí se korán. Jo, a je jí 50 let
![]()
![]()
Jejda...
Není tady
ja jsem nevzala minuly rok vlasten4 lete dite tedy synacka..prave kvuly obavam z ruznych nemoci a podobne zkazene dovolene...pak jsme si po trech dnech trhala vlasy ze jsme ho nevzala....podle dalsich spoludovolenaru :-) to je bez problemu.....takze letos jede kazdopadne...neboj se vzit sebou itko...bdes pak nastvana jako ja kdy ho nevezmes :-)
Není tady
No, abych řekla pravdu, tuhle dovolenou mi v rámci (jeho!) usmiřování nabídl můj (stále jetě zákonitý manel). Bydlíme odděleně (on na chatě) a teď přiel s tímhle, protoe to byl vdy můj sen, podívat se aspoň jednou do Egypta. Chtěla bych jet moc, ale mám strach o malou, i kdy jak píete, pokud se dítě hodně hlídá a jsou léky, nemělo by se nic stát. A trochu mám strach i z letadla a z toho, jak tak dlouho (4 hod.) vydrí dcera v klidu.
Není tady
Ahoj Darjo,
díky za odkaz V pátek jsem jetě posílala dotaz na adresu, kterou jsi mi dala (ohledně ceny výletů) a zatím nepřislo nic
tak uvidíme.. Ale myslím, e si určitě nějak poradíme - Egypané prý jsou spolehliví a vdy na výlet odvezou i přivezou
u se mooooc těím
Ahoj Dasti,
moná jsou na výletě, tak nepíou, ale po příletu stačí napsat SMS na jedno z těch tří čísel a oni se ozvou.
Pro jistotu ti je tady jetě zkopíruju
Walid: +2 0122 763 836
Lenka Gratclova: +2 0108 490 625
Pavla Cibulkova: +2 0104 732 753
Já u mám sbaleno, některé letní věci se mi ovem nějak "záhadně" přes zimu srazily!
Tak ahóój a letu i létu zdar!
Není tady
Káča napsal(a):
No, abych řekla pravdu, tuhle dovolenou mi v rámci (jeho!) usmiřování nabídl můj (stále jetě zákonitý manel). Bydlíme odděleně (on na chatě) a teď přiel s tímhle, protoe to byl vdy můj sen, podívat se aspoň jednou do Egypta. Chtěla bych jet moc, ale mám strach o malou, i kdy jak píete, pokud se dítě hodně hlídá a jsou léky, nemělo by se nic stát. A trochu mám strach i z letadla a z toho, jak tak dlouho (4 hod.) vydrí dcera v klidu.
Kačko, jestli to mám být usmiřovačka, tak jeď. Tam se teprve ukáe! ( Já po týdnu dovolené s manelem , tajně vzpomínám na domov, kde je pevný pracovní reim:D )
A s malou v letadle to řeím tak, e tajně nakoupím novou malou hračku, kníky, omalovánky, malé puzzle, pexeso a kdy se začne nudit, tahám trumfy! ( jo a taky dobrůtky).
Letěli jsme s malou přes dvě hodiny a uteklo to jako voda. Napřed koukala z okna, pak na letuky, pak bylo jídlo, no a pak jsem tahala ty trumfy z taky!
Přeji vám vem báječnou dovolenou, plnou lásky a romantiky!!
Není tady
Darjo a kam lítáte? Ví o nějakém klidnějím, rodinném hotýlku v Egyptě?
Není tady
Kačko, já tam jedu poprvé a jetě k tomu bez dětí a bez manela, jen se ségrou, ale jestli chce, koukni na tyhle stránky, tam si určitě něco vybere :
Není tady
Káča napsal(a):
Darjo a kam lítáte? Ví o nějakém klidnějím, rodinném hotýlku v Egyptě?
Ahoj Káči,
my jsme s dětmi byli v Hurgádě v Hotelu "Tripton Empire Beach",byli jsme abnormálně spokojeni.Jednopatrový hotýlek,krásná zahrada,moře v objektu.Ve srovnání i levnějí.
Romča
Ahoj holky, tak se musím přiznat, e absolutně nechápu baki. Z cestovky nám paní řekla, e je třeba na letiti zaplatit "baki" 15 USD na hlavu a pak dostaneme víza. No dobře. Tak proč ne jako poplatek za víza? Pak mi vichni známí říkají, e kadý chce baki... Za vechno. Jen se na něj podívá a u natahuje ruku. Ale to by mělo být tedy něco jako spropitné (dýko, pozornost - nebo tak něco)... Tak já vám teda ale fakt u nevim, co kde vechno budem platit... Někde v nějaké recenzi o hotelích jsem zase četla, e se dává baki pro zaměstnance hotelu (25 USD na hlavu)... No... povim vám teda, e jsem nasr... jenom na to pomyslim. Máme dovolenou za 60 hadrů a jetě budu rozdávat vude okolo? Nevíte, jak to je?
Není tady
jo, vude baki i policajtům, kamkoli chce jít baki, to je kouzelný slovo... A taky slunost, u nich.... Chce mít neflekatý ručníky? Baki pokojský....
Není tady
Romčo a kolik mají let Tvoje děti? A bylo tam i pro ně něco (dětský bazén, hřitě, průlezky....)? S jídlem jste byli spokojeni?
Není tady
lastunicorn napsal(a):
Ahoj holky, tak se musím přiznat, e absolutně nechápu baki. Z cestovky nám paní řekla, e je třeba na letiti zaplatit "baki" 15 USD na hlavu a pak dostaneme víza. No dobře. Tak proč ne jako poplatek za víza? Pak mi vichni známí říkají, e kadý chce baki... Za vechno. Jen se na něj podívá a u natahuje ruku. Ale to by mělo být tedy něco jako spropitné (dýko, pozornost - nebo tak něco)... Tak já vám teda ale fakt u nevim, co kde vechno budem platit... Někde v nějaké recenzi o hotelích jsem zase četla, e se dává baki pro zaměstnance hotelu (25 USD na hlavu)... No... povim vám teda, e jsem nasr... jenom na to pomyslim. Máme dovolenou za 60 hadrů a jetě budu rozdávat vude okolo? Nevíte, jak to je?
Těch 15 USD je opravdu poplatek za vízum. To byla patná formulace. Dalí bakiné se bude odvíjet od toho, kde budete ubytováni a jak se k tomu staví cestovka. Někde platí to, e u od Vás na začátku vyberou určitnou sumu a máte předplaceno, co se týče veho v hotelovém komplexu a na plái. Ale ve větině hotelů, to platí tak,
e za ve se platí, od ranního stlaní a úklidu a po podání osuky na plái. Někdy zafungují reklamní propisky, zapalovače a jiné drobnosti, ale zvlátě, kdy je člověk v draím hotelu s Allinklusive, tak Ti to dají pěkně vyrat. Pokud nevidí mávající ruku s bankovkou, nehnou ani prstem. Pokud mají vidinu sponzora a nebo u dostanou, tak se zase na oplátku míní strhat ve svých slubách. Běhají po plái s podnosem s pitím, hlídají lehátko s osobníma věcma apod... Baki se dává v místní měně tzv. Libry a kadému stačí dát 1 libru ca. 4 Kč.To se dá unést. Na druhou stranu - 14 denní pobyt a denně je třeba, tak 5-10 lidí obdarovat. Je to pro ně něco jako slovo děkuji. Jim se neděkuje za sluby a strkají ty malý umudlaný bankovky. A pozor je o ně hrozná nouze, ve spoustě směnáren pořád tvrdí, nemáme, nemáme, jen velké bankovky. Jene příjemce bakie drobné nevrátí.... :-(
To je asi zásadní problém, s kterým se spousta návtěvníků Egypta nemůe sít. Opravdu dobrým řeením, je ten výběr peněz dopředu, aby pak u nikdo neobtěoval. Pak se platí u jen na výletech, soukromých procházkách a projíďkách a na různých atrakcích. A taky na letiti.
Macex: děkuji, bylo to celkem vyčerpávající, ale stejně. Máme 15 dní pobytu v Hurghadě v pětihvězd. Sunrise el Palacio (svatební cesta), all inclusive, a nezbývají nám peníze skoro ani na výměnu a při představě, e budu muset jetě kadou chvíli něco platit se mi zvedá kufr... To se jetě teda pořádně přeptám na cestovce...
A na letiti se musí taky platit to spropitné (baki)? Za co? Za milé letuky? ;o(
Není tady
Ne, na letiti to není povinnost. Ale můe se Ti stát (jako nám). e cestu k pásům se zavazadly zaberou místní "nefachčenko" a nepustí Tě k nim, dokud jim neukáe lístek od zavazadel a nedá baki. Jene na letiti má člověk u sebe, tak akorát velké dolary nebo eura. Take jsem mu narvala tuku a odstrčila ho, aby neotravoval. Natěstí jsou malincí, take na čahouny si nepříjdou... :-))