29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Lucko,
tak to je paráda.
Jsi hodná, že jsi napsala, určitě si to každý milovník slunce rád přečte.
Já jsem se úplně zasnila, to teda musela být parádní svatební cesta!
Krásný víkend.
Není tady
Přidávám se k těm, kdo Egypt mají rádi. Byli jsme v září v Sharmu v hotelu Fanara a byla to opravdu nádhera. K:rodna:orály, všude čisto, super personál, hned bych se vrátila....
ahoj kapitulation
Já jsem byla předloni koncem ledna u Hurghady v hotelu Royal Azur. Byla to nádhera. To moře - prostě KRÁÁÁÁÁSA. Určitě nezapomenout s sebou šnorchly. Už pár metrů od břehu byla pod vodou nádherná podívaná plná barev. Měli jsme také All inclusive, je to mnohem lepší.
Letěli jsme s Fischerem a ten nabízel výlety s česky mluvícím průvodcem, ale přímo Egypťanem, takže jsme se dozvěděli spousty zajímavostí.
Vřele doporučuji ten Luxor, je to úchvatná podívaná.
Byli jsme i v té beduínské vesnici. Vezl nás tam egyptský řidič džípem a byla to vážně velká legrace. Je to trošku všechno atrakce pro turisty, ale musím říct, že mě tento výlet velmi pobavil.
Vypravili jsme se také k pyramidám, (protože jak se tam říká, kdo neviděl pyramidy, nebyl v Egyptě...) ale zážitek z Luxoru byl mnohem silnější.
Pyramidy jsou opravdu obrovské. Ani jsme se tam přímo u nich pořádně nemohli vyfotit, protože se nevešla celá do snímku. (A když jsem utíkala desítky metrů dál, aby byla celá, tak zase přítel byl malilinkatá tečička.)
Moc se mi líbila Sfinga, je taková majestátná. Krásná.
Zajímavé je také Egyptské muzeum v Káhiře. Jen je tam toho taková spousta, že to člověk ani nestihne všechno v klidu projít.
Ale celé to byla taková nádhera. Miluju Egypt. Hned bych jela znovu.
Upravil(a) Rybička (11. 3. 2006 14:44)
Není tady
Jinak faraonova pomsta mě nezastihla, ale přítele bohužel ano. Opravdu pomáhá Antinal. Kupte si ho hned jak přijedete, ať ho pro všechny případy máte po ruce (nám ho nabízela delegátka). Také si myslím, že je dobré vybírat si jídlo. Příteli bylo špatně, když snědl brambory pečené ve slupce. Asi to neumývali v pitné vodě nebo jen málo (to nevím jistě, jen mě to napadlo) a průjem byl na světě. Někdo také radí všechno jídlo zapíjet nějakým alkoholem. To jsme tedy ale nepraktikovali, tak nemůžu říct, jak to pomáhá.
Není tady
Ahoj Rybičko,
tak ten Antinal koupím hned, ale nevím, jak dopadnem, když budem každé jídlo zalívat alkoholem , no, mohla by být sranda.
Není tady
No, můžete to zkusit. Potom napiš, co si z toho Egypta pamatujete.
Není tady
Holky, které jste už v Egyptě byly, jaké suvenýry jste si přivezly?
A jak probíhalo smlouvání? a
Není tady
Ahoj, my jsme si z Egypta přivezli Papirusy, dva jsou pravý ty zrovna nebyli nejlevnější, ale je to nádhera. Jinak ty obyčejný vyjdou asi na 20 Kč. Jinak jsme vyloženě nějaký kravinky nekupovali. maximálně nějaký zapalovač, pohledy...Akorát jsme se spálili s parfémama, po příjezdu domů přestali vonět a začali smrdět
Jinak pokud se nesmlouvá oni jsou spíš uražený, prostě to mají rádi. takže smlouvat, hádat a smlouvat. nebojte se 5 krát odejít z obchodu oni za Vámi vždy vyběhnou. např brýle jsme z 250 kč usmlouvali na 20 Kč (převádím na naše koruny), když jsme jeli na poušť museli jsme mít takové ty palestiny kolem hlavy. nejdřív za jednu chtěl asi 350 kč a pak jsme těch 350 dali za 6. Prostě pohoda.
To stejný taxi, nebi spíš ty jejich mikrobusy. Vejde se tam asi 9 lidí. On chce zhruba za 10 km do města cca 300, což by nebylo nic hroznýho pro 9 lidí. Delegátka nás nakonec upozornila, že ať jim nedáváme víc jak 100. Nejdřív nadává a pak ještě vnutí vizitku, že pro vás přijede i zpět.
Prostě se jich nebát, vždyť mi jsme pro ně hrozný boháči. Oni dřou jako černý , a vydělají si za měsíc kolem 800 kč.
Není tady
Ahoj
v Egyptě- Hurgádě jsme byli předloni v srpnu v menším rodinném hotelu "Tripton Epire Beach",bylo to opravdu pohádkové.Až budu moct, tak se tam vrátím.Smlouvat budeš muset i kdyby jsi nechtěla, ale jsou moc milí a hlavně pohodoví.Jako suvenýr jsme si dovezli vodní dýmky a hlavně tabáky(tady stojí 1 krabička co tam celý karton).Děti si přivezly ruzné sošky,přímo z alabastrových dílen z Luxoru.Jinak jsme spíš utráceli za výlety.Zajeďte si na večerní nákupy do "Sakaly" odevšad tam jezdí takové malé mikrobusy, je to bezpečné.Bude vám přecházet zrak.Pro mě prostě super zážitky, taky jsem si tuto zemi zamilovala.
Holky a co na letišti ? Dělali velké kontroly ? Z toho bych měla trochu obavy, protože spousta věcí se nesmí vyvážet...
Lucko - do pouště je třeba mít hábity na hlavu ?
Na letišti kontroly? Já jen vím, že se nesmí vozit mušle a korály a to ani ty koupené, natož vlastnoručně vylovené.
S těma šátkama jsem to taky slyšela, nemohla bych si vzít svůj?
Není tady
A holky co oblečení, dá se tam koupit něco pěkného?
Není tady
Na letišti nás extra nekontrolovali, akorát manžu si vzali stranu a pak zjistili, že pípá protože má u sebe mobil a pásek. Jinak celkem pohoda.
Jasně, že šátek můžeš mít svůj, ale má to něco do sebe, když tam jede zhruba 40 čtyřkolek a každej má stejně omotanou hlavu a černá brýle na očích. Bez toho bych si to ani nedovedla představit i tak mi přišlo, že ten písek mám úplně všude .
mimochodem ty šátky nám vázali přímo ti průvodci takže jsme fakt byli jako "arafati"
Není tady
Ahoj holky, musela jsem se jít zase trochu zahřát do diskuze o Egyptu, venku opět sněží
Upravil(a) Darja70 (16. 3. 2006 11:51)
Není tady
Zajímaly by mne zkušenosti z poznávacího zájezda do Egypta včetně plavby lodí po Nilu. Tedy, kdy je nejlepší termín pro tyto poznávací zájezdy, kolik nocí na lodi je optimální - cestovky nabízejí mezi 3-7 dny, zda je příliš úmorný přejezd z jedné části Egypta do Kahiry k pyramidám -některé cestovky volí autobus, jiné vlak apod. CO rozhodně navštívit, a co lze oželet (přehrada Asuán????)
Zdá se mi totiž skoro hřích jet do Egypta a nenavštívit památky. Myslím, že svůj první pobyt v Egyptě b ych určitě chtěla pobytově poznávací .
Není tady
Tak holky, už se Vám to krátí ( i mě ) tak Vám přeju krásnou dovču, a ať si pořádně odpočinete!!! Já letim až příští sobotu. Trochu mě mrzí, že jsem tu na nikoho nenatrefila, s kým bychom tam pak mohli sdílet zážitky, ale nevadí.. My si určitě zábavu najdem... ))))
Není tady
Ahoj holky,
také přeji krásnou dovču všem, kteří letí do Egypta nebo i jinam za teplem :-)))))))))))))))))))))) (teploty krásně šplhají nahoru), pohodový let tam i zpět a těm, kteří zůstávají tady ať to ještě nějak vydrží - na konci března už prý má být hezky a hlavně teploty nad nulou :-)))))))))))))
Ahoj Dastinko,
tak my to už máme opravdu za pár!!! Já jsem dneska narazila i na kontakt na česky mluvící průvodce v Hurghadě, kteří nabízejí výlety levněji, tak jsem nadšená.
Jen při pohledu z okna pořád nemůžu věřit tomu, že je někde teplo.
Hezký zbytek dne všem
Není tady
Darja70 napsal(a):
Ahoj Dastinko,
tak my to už máme opravdu za pár!!! Já jsem dneska narazila i na kontakt na česky mluvící průvodce v Hurghadě, kteří nabízejí výlety levněji, tak jsem nadšená.
Jen při pohledu z okna pořád nemůžu věřit tomu, že je někde teplo.
Hezký zbytek dne všem
Ahoj Darjo,
tak to je super Myslíš, že bys mi kontakt mohla poslat (samozřejmě, pokud není jen pro Tebe
) Jinak my se určitě potkáme na letišti
Jasně , že pošlu!!
Já jsem napřed pátrala na polských fórech, pak jsem našla tu česku a mám radost.
Dneska mi odepsala na meil a na Luxoru a Safari ušetříme 2400,-Kč ( teda dvě osoby) a vše je s česky mluvícím průvodcem.
Snad to nebude považováno za reklamu: egypte.vylet@yahoo.com
To je jejich emailová adresa, normálně česky jsem napsala, zeptala se na ceny výletů a oni mi poslali tel. číslo a po příjezdu mám jen poslat SMS a oni se s námi spojí a domluvíme se na podrobnostech.
Já vím, že vy jste do Luxoru nechtěli, ale Beduíni se budou líbit i bráchovi, ne?
A potápění mají taky.
Na letišti se určitě uvidíme, já už mám cestovní horečku teď .
Není tady
Tak to je super, díky
My do Luxoru určitě nepojedem, ale k beduínům ano a změníme ponorku za Giftun
Včera mi to doporučila kolegyně, která už v Egyptě byla a říkala, že je to vhodné i pro neplavce (brácha) - dají mu oranžovou vestu a může "šnorchlovat" se zadkem nahoře
Zkusím napsat a uvidíme, Vaše úspora je tedy obrovská, jen zírám...
Není zač, rozdíly v cenách jsou velké, proto je lepší kupovat výlety na místě u místních cestovek. Brácha si super zašnorchluje i s vestou , já už bych působila v té vestě jako oranžová velryba , ale dejte pozor, prý tam jasou někdy dost silné proudy.
Není tady
lastunicorn...sunrice palcio muzu vrele doporucit......byly jsme tam s pritelem v spnu a musim rict ze neni nic na co bch vzpominala se po*n naladou..vsechno paradni...pokud chces posly adresu..poslu ti fotky :-)
Není tady