29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Judyna napsal(a):
...Jak to myslíš? Jak napraveno?
No prave...
Pro vec A nastala situace B, z toho vyplynulo C a D je nyni... a kdyby a kdyby, tak by nektere veci byly jinak (tak, jak jsem si prala puvodne...)
Jenze: ze situace B neco nekdo ziskal pro sebe pozitivniho..., no, to je proste tezke popsat...
Niko me jaksi zvlastne navedl na to, ze mit absolutni moc za ucelem absolutni svobody nutne musi "poskodit" treti stranu...
To je ma OSOBNI SITUACE...
Jenze ve vlade je to myslim zcela totozne...
Maji absolutni moc, a touzi po absolutni svobode (dle svych predstav). No, tak po ni jdou ... hm, a nekdo se musi citit (a byt) nespravedlive ukrivden... jak proste, ze?
Upravil(a) Dorka (8. 4. 2013 20:24)
Není tady
Viki a uvědomuješ si, že by to byl pěknej prů.s.er,jo? To tvoje napravování, myslím.
Není tady
Niko me jaksi zvlastne navedl na to, ze mit absolutni moc za ucelem absolutni svobody nutne musi "poskodit" treti stranu... Já ti prostě nerozumím. Vždyť to jsem psala už zpočátku, že absolutní moc je absolutní sobectví. Tedy podle mého. A že pokud je někdo sobec, jedná podle svého, tedy bez ohledu na jiné a klidně je poškodí. Sobectví je přece takové
Jedno vim jiste: kdybych se nemusela NA NIC ohlizet, a mela absolutni moc, zaridila bych, aby vsechno, co citim jako krivdu a nespravedlnost na sobe, bylo napraveno...
Jak napraveno? Chovala by ses jako absolutně svobodná?
Fakt ti nerozumím.
Necítíla by ses svobodněji, kdybys tu křivdu, kterou cítíš, nějakým způsobem odpustila místo napravila ?
(Nemyslím to ve zlém)
Není tady
lupina montana napsal(a):
Viki a uvědomuješ si, že by to byl pěknej prů.s.er,jo?
To tvoje napravování, myslím.
To teda byl. Ale ne muj... Potom je to o tom "sobectvi"..., a to mi jaksi "nevoni"...
Není tady
Judyna napsal(a):
...Necítíla by ses svobodněji, kdybys tu křivdu, kterou cítíš, nějakým způsobem odpustila místo napravila ?
Citim se absolutne svobodna aj s tim, ze nesu jeji nasledky... Odpustit muzu, ale zapomenout se to vzhledem k uvedenemu jaksi neda... A netyka se to jenom mne... (Proto ta snaha to napravit...)
Není tady
kdybych se nemusela NA NIC ohlizet, a mela absolutni moc, zaridila bych, aby vsechno, co citim jako krivdu a nespravedlnost na sobe, bylo napraveno
Nojo, kočko... ale původně se tu psalo o "absolutní svobodě"
Mimochodem - náprava křivdy s sebou často nese křivdu další...
Není tady
Dorka napsal(a):
Viki a uvědomuješ si, že by to byl pěknej prů.s.er,jo?
To tvoje napravování, myslím.
To teda byl. Ale ne muj... Potom je to o tom "sobectvi"..., a to mi jaksi "nevoni"...
No jasně, že tvůj ne - s absolutní svobodou + mocí! Byl by to takovej vesmírnej průser
Není tady
Dorko,
Přijde mi, ze se úkolu vyhybaš..
Zatím to jsou samé nekonkrétní věci. Nepotřebuješ přeci k sepsání seznamu předpokládat, že máš absolutní moc a podobné nesmysly
Příklad: Mít Absolutní svobodu, tak...
Řekl bych šéfovi, že už mě to s ním nebaví a šel bych vyrábět sochy ze dřeva.
Platil bych jen tolik daní, kolik bych chtěl.
Nebylo by mi trapné nechat se chvíli Živit.
Občas Někomu vrazím pořádnou facku, když je drzý.
To jen PRO ilustraci, jak jsem to myslel.
Není tady
Myslím si, že vyvažovací veličinou svobody je odpovědnost, a je mezi nimi přímá úměra. Takže když udělám jakékoli svobodné rozhodnutí (vlastně jakékoli rozhodnutí, protože rozhodnutí je volba mezi nejméně dvěma možnostmi), mám za něj a jeho následky stejnou míru odpovědnosti. Já vím, že téma diskuse bylo jenom "absolutní svoboda", ale je to s odpovědností neoddělitelné. Navíc termín "absolutní" je jen teoretický a v praxi se moc nevyskytuje, třeba absolutní ticho, absolutní nula a podobně. U filosofických termínů vždycky ještě záleží na tom, co je pro jednotlivé diskutující obsahem toho pojmu, a i u slova svoboda by se našlo jistě nespočet výkladů, natož "absolutní svoboda".
Není tady
A to jsem nedávno kdesi četla, že ani absolutní nula už není absolutní Jojo, člověk se nemůže spolehnout ani na tu absolutnost.................
Není tady
Nicolas napsal(a):
...Příklad: Mít Absolutní svobodu, tak...
Ok, ok... ...
... bych vsechny sve prohrane soudy vyhrala. Mnohe by pak bylo jinak, nez je dnes...
Není tady
Dorka napsal(a):
Nicolas napsal(a):
...Příklad: Mít Absolutní svobodu, tak...
Ok, ok...
...
... bych vsechny sve prohrane soudy vyhrala. Mnohe by pak bylo jinak, nez je dnes...
Jenže to právě není o svobodě, ale o moci. Je teda otázka, jak je tvůj pohled na vlastní prohrané soudy objektivní. Asi moc ne (i když si o soudnictví nedělám iluze), což je logické a přirozené. Myslím si ale, že sice"mnohé by pak bylo jinak, než dnes" - otázkou je, jak by to "jinak" vypadalo, a jestli bys s tím byla spokojenější......kdoví.
Není tady
A to jsem nedávno kdesi četla, že ani absolutní nula už není absolutní
Jojo, člověk se nemůže spolehnout ani na tu absolutnost.................
....ani na tu nulu
Není tady
Mít Absolutní svobodu, tak... bych vsechny sve prohrane soudy vyhrala.
Jak by tvoje "absolutní svoboda" mohla ovlivnit rozhodování soudů ve tvůj prospěch?
A kde bereš jistotu, že kdyby "Mnohe by pak bylo jinak, nez je dnes", bylo by (ti) to ku prospěchu?
ani na tu nulu
A to zas nééé... taková nula nemusí bejt absolutní, ale dosti spolehlivě nulou zůstává, ambicí nemaje
Není tady
Absolutní svobodu by mohla mít akorát bytost absolutně nezávislá na komkoli a čemkoli a s absolutní mocí - tedy Bůh. Všichni ostatní, i ti nejmocnější a nejbohatší lidé na světě, mají tu svoji svobodu nějakým způsobem zkrouhnutou.
Není tady
Ověřila jsem si několikrát, že člověk má absolutní svobodu v jedné věci - jak sám sebe absolutní svobody zbavuje, neustále sám sebe omezuje svými předsudky, domněnkami, vlastními zákazy a příkazy, vnitřními dohodami...
Mnoho lidí zvládá zcela bravůrně sami sebe obvinit, usvědčit, odsoudit a i uvěznit za hradbami svých vlastních přesvědčení.
A tací pak i nejvíc blábolí o absolutní svobodě.
Není tady
helena napsal(a):
Mít Absolutní svobodu, tak... bych vsechny sve prohrane soudy vyhrala.
Jak by tvoje "absolutní svoboda" mohla ovlivnit rozhodování soudů ve tvůj prospěch?
A kde bereš jistotu, že kdyby "Mnohe by pak bylo jinak, nez je dnes", bylo by (ti) to ku prospěchu?
Prvni otazka: Jednoduse.
Mela bych za a/ dostatek casu na obhajobu svych faktu a zajmu - coz jsem nemela, pac v tech vsech problemech, ktere nastaly a byly predmetem soudu, jsem musela chodit do dvou, nekdy tri zamestnani, abych uzivila rodinu
za b/ dostatek penez na pravniky, kteri by v mezich zakona zvladli to, co provadela protistrana mimo meze zakona, rsp. v mezich "mezer v zakonech"...
Druha otazka: Jooo, tu jistotu proste mam.
Dnes tomu aj tak rikam uz jenom "matna vzpominka", neboli "vseho do casu"...
Není tady
Dalsi vecer.
Preju vam vsem aspon tak krasne odpoledne, jako mame tady v Brnecku...
Není tady
Absolútna sloboda nemusí rovnať sa absolútna moc... podľa mňa. Ale sloboda súvisí úzko so zodpovednosťou - slobodne, ale nezmeniteľne zodpovedám za všetko svoje skutky, slová aj myšlienky - a aj za následky, ktoré majú. A s týmto vedomím - plus tým, že čo vysielam, sa mi aj vráti - môžem slobodne operovať.
Není tady
Ivana napsal(a):
Absolutní svobodu by mohla mít akorát bytost absolutně nezávislá na komkoli a čemkoli a s absolutní mocí - tedy Bůh. Všichni ostatní, i ti nejmocnější a nejbohatší lidé na světě, mají tu svoji svobodu nějakým způsobem zkrouhnutou.
Není tady
Mela bych za a/ dostatek casu... za b/ dostatek penez
Nemyslím si, že absolutní svobodu determinuje "dostatek casu" a "dostatek penez".
Není tady
Samozrejme ze ne. Jenze v dnesni dobe ji podminuje...
Není tady
Jenze v dnesni dobe ji podminuje...
Svoboda je především stav mysli.
Není tady
Ba ne, neni.
Absolutni svoboda je i o "fyzicnu" - a to svobodne neni, pokud je napr. uvezneno, nebo nemocne...
Není tady
helena napsal(a):
Mela bych za a/ dostatek casu... za b/ dostatek penez
Nemyslím si, že absolutní svobodu determinuje "dostatek casu" a "dostatek penez".
Dostatek penez urcite ne ... treba takovi bezdomovci - kdyz jim chces pomoct, tak ti jednoznacne reknou, ze budou radeji na ulici, nez aby se vzdali sve svobody ...
A cas? O svem case rozhoduje kazdy z nas sam ... vse je veci nasi svobodne vule a volby ...
Souhlasim s tim, ze svoboda je stav mysli ... i clovek s dostatkem penez a casu se muze citit svazane a nesvobodne ... a naopak clovek trvale upoutany na luzko muze prozit stav absolutni svobody - jde jen o to, jak dokaze pracovat se svou mysli, zda se napr. dokaze odpoutat od fyzicna.
Není tady