18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Stránky: 1
Blíí se jaro ozdobíme svá okna převislými rostlinami ,vyrobíme květinový stojan atd
Není tady
Sice se nejedná o balkónové rostliny, ale máte zkuenost s pěstováním bylinek? Mám velkou zahradu, docela mě to láká, ale jetě více by mi vyhovovalo je mít hezky v truhlíku na okně v kuchyni po ruce, jen nevím, jak na to, aby se jim dařilo.
Hodně jsem taky četla o tzv. bylinkové spirále, ale osobní zkuenost nemám, ale celkem se mi to zamlouvá, na zahradě to vypadá i docela esteticky.
Není tady
bylinky v truhlíku se mi moc nedaří.....na zahradě ano
letos jsem si dělala pesto......a pokazila bylinkami....neřídila jsem se.....veho s mírou
Není tady
AndreaP. napsal(a):
Sice se nejedná o balkónové rostliny, ale máte zkuenost s pěstováním bylinek? Mám velkou zahradu, docela mě to láká, ale jetě více by mi vyhovovalo je mít hezky v truhlíku na okně v kuchyni po ruce, jen nevím, jak na to, aby se jim dařilo.
Hodně jsem taky četla o tzv. bylinkové spirále, ale osobní zkuenost nemám, ale celkem se mi to zamlouvá, na zahradě to vypadá i docela esteticky.
Bylinky doma mi taky moc nejdou i kdy máme doma velká okna,tak se vytahujou a jsou slabé.Touhle dobou dávám do květináčků seříznuté vrky z petrele,celeru , cibule a z nich mi vyrostou krásné natě.Zeleninu mám svoji ze zahrádky,s kupovanou nemám zkuenosti.Jetě jsem si před lety koupila nádobu(jsou to tři misky) na klíčení semínek,teď v předjaří v ní klíčím semínka,na chleba s máslem je to mňam.Vlastně jsem zapomněla,doma pěstuju citronovou trávu,rozmarýn a bobkový list,rostou skvěle,Spirála se mi taky moc líbí,kdybych bylinky neměla u léta mezi dladičkami la bych do toho,ale jsem líná nechce se mi to předělávat.
Upravil(a) taonata (13. 2. 2013 17:21)
Není tady
Vloni jsem měla v truhlíku bazalku, sice jsem zasela a moc semínek, ale vydrela nám skoro do října a to ji pouívám opravdu často a jetě jsem zasadila do truhlíku papriku, tak ty byly skvělé k chlebu s máslem , na jednom keříčku 9 paprik.
Z květin sadím převislé mukáty a vloni jsem měla jeden truhlík kombinaci modré levandule a okrasného lilku.
Těím se na vae tipy, ráda nějak truhlíky obměním.
Není tady
kostka napsal(a):
Vloni jsem měla v truhlíku bazalku, sice jsem zasela a moc semínek, ale vydrela nám skoro do října a to ji pouívám opravdu často a jetě jsem zasadila do truhlíku papriku, tak ty byly skvělé k chlebu s máslem , na jednom keříčku 9 paprik.
Z květin sadím převislé mukáty a vloni jsem měla jeden truhlík kombinaci modré levandule a okrasného lilku.
Těím se na vae tipy, ráda nějak truhlíky obměním.
Aha patně jsem porozuměla,myslela jsem e to má být přes zimu.Na jaře dceři vyryju dceři tymián,petrelovou na a dám do koryta,do větího květináče mátu(měla celé léto na mojito) a ona si vysela bazalku.Květiny neporadím,máme okna na jih a západ,tam máme mukáty.
Není tady
chtěla bych pěstovat polníček-kozlíček.....ale jaksi se mi to nedaří....je to podzimní bylina
penát pěstuji celoročně a paráda....na saláty....a mangold....takté......a u je jaro
koupila jsem si japonskou petrel...seminko...je to celer a petrel dohromady....uvidím
jinak máta, meduňka, bazalka, tymián, libeček-mňam, mateřídouka, rozmarýn, aj........
Není tady
vera napsal(a):
chtěla bych pěstovat polníček-kozlíček.....ale jaksi se mi to nedaří....je to podzimní bylina
penát pěstuji celoročně a paráda....na saláty....a mangold....takté......a u je jaro
koupila jsem si japonskou petrel...seminko...je to celer a petrel dohromady....uvidím
jinak máta, meduňka, bazalka, tymián, libeček-mňam, mateřídouka, rozmarýn, aj........
Taky mám venku tyhle bylinky a jetě jsem si na podzim koupila sazeničku hladkolisté petrele a olivovou bylinku,má vůni oliv(doufám,e mi nevymrznou).Ale penát mi jak se oteplí vybíhá,můe mi poradit jak ho pěstovat celoročně,je to nějaká zvlátní odrůda?
Není tady
taonata napsal(a):
vera napsal(a):
jinak máta, meduňka, bazalka, tymián, libeček-mňam, mateřídouka, rozmarýn, aj........Taky mám venku tyhle bylinky a jetě jsem si na podzim koupila sazeničku hladkolisté petrele a olivovou bylinku,má vůni oliv(doufám,e mi nevymrznou).Ale penát mi jak se oteplí vybíhá,můe mi poradit jak ho pěstovat celoročně,je to nějaká zvlátní odrůda?
ano, je to odrůda.....tuím, e Maxim.....tak nějak
Není tady
vera napsal(a):
taonata napsal(a):
vera napsal(a):
jinak máta, meduňka, bazalka, tymián, libeček-mňam, mateřídouka, rozmarýn, aj........Taky mám venku tyhle bylinky a jetě jsem si na podzim koupila sazeničku hladkolisté petrele a olivovou bylinku,má vůni oliv(doufám,e mi nevymrznou).Ale penát mi jak se oteplí vybíhá,můe mi poradit jak ho pěstovat celoročně,je to nějaká zvlátní odrůda?
děkuji.
Není tady
bylinky zrovna neděláme spíe ty balkonovky jako milion bells ,surfinie,a petunie
Není tady
okrasné zahrady jezírka pergoly
Není tady
Bylinková spirála se mi také moc líbí, hlavně je dekorativní a jetě uitečná, dobrý nápad.
Dělat ji nebudu, zahradu mám na jih a na některé bylinky by mi nelo sluníčko, mám obavy,e by si navzájem stínily.
Na záhoně pěstuji jen bylinky s vyím vzrůstem, ostatní, abych je měla po ruce, mám hned u východu na zahradu. Na pěkném trávníku jsme umístili dekorativní betonové prvky do tvaru velkých jakoby květů a v nich je pětujeme. Betonové prvky nemají dno a mají dekorativní povrch. Bylinkám se skvěle se daří, bujně rostou a hlavně jsou po ruce, nemusím běhat dozadu a na záhon. Na udrovaném trávníku jsou dekorativní a sluníčko na ně svítí celý den na celou plochu. Mám je tam několik let, nevymrzají a neroste v nich ádný plevel. Jsou naprosto bezúdrbové.
Dřív jsem bylinky pěstovala v truhlících, i kdy velkých, ale nic moc, ani v květináčích se jim nedařilo.
penát pěstuji jen na lístky, protlak dělám z mangoldu, který připravuji stejně, jako penát. Nikdo to nepozná, hlavně ná syn. Kdyby věděl e je to mangold, tak to nebude jíst, ale na "penátu" si pochutnává)
Není tady
vera napsal(a):
taonata napsal(a):
vera napsal(a):
Jetě jsem se chtěla zeptat,pěstuje ho někde na přistíněném pozemku nebo na sluníčku.penát máme moc rádi,ale stín ádný nemáme.
Upravil(a) taonata (14. 2. 2013 10:13)
Není tady
aminel napsal(a):
Bylinková spirála se mi také moc líbí, hlavně je dekorativní a jetě uitečná, dobrý nápad.
Dělat ji nebudu, zahradu mám na jih a na některé bylinky by mi nelo sluníčko, mám obavy,e by si navzájem stínily.
Na záhoně pěstuji jen bylinky s vyím vzrůstem, ostatní, abych je měla po ruce, mám hned u východu na zahradu. Na pěkném trávníku jsme umístili dekorativní betonové prvky do tvaru velkých jakoby květů a v nich je pětujeme. Betonové prvky nemají dno a mají dekorativní povrch. Bylinkám se skvěle se daří, bujně rostou a hlavně jsou po ruce, nemusím běhat dozadu a na záhon. Na udrovaném trávníku jsou dekorativní a sluníčko na ně svítí celý den na celou plochu. Mám je tam několik let, nevymrzají a neroste v nich ádný plevel. Jsou naprosto bezúdrbové.
Dřív jsem bylinky pěstovala v truhlících, i kdy velkých, ale nic moc, ani v květináčích se jim nedařilo.
penát pěstuji jen na lístky, protlak dělám z mangoldu, který připravuji stejně, jako penát. Nikdo to nepozná, hlavně ná syn. Kdyby věděl e je to mangold, tak to nebude jíst, ale na "penátu" si pochutnává)
Já zas u plotu v atriu,vykopla dladice do achovnice,taky to mám po ruce,minimálně plevelu a kdy prí nelapu v blátě.Protlak z mangoldu dělám taky,ale mít penát celé léto by se mi líbilo.
Není tady
taonata napsal(a):
aminel napsal(a):
penát pěstuji jen na lístky, protlak dělám z mangoldu, který připravuji stejně, jako penát. Nikdo to nepozná, hlavně ná syn. Kdyby věděl e je to mangold, tak to nebude jíst, ale na "penátu" si pochutnává)Já zas u plotu v atriu,vykopla dladice do achovnice,taky to mám po ruce,minimálně plevelu a kdy prí nelapu v blátě.Protlak z mangoldu dělám taky,ale mít penát celé léto by se mi líbilo.
Jo a kdy nemá zahradu,jde to i v těch truhlících a květináčích,ale chce to alespoň balkon.
Není tady
Já mám na zahradě levanduli, alvěj, mátu, meduňku a měsíček lékařský, za barákem(za zahradou) máme řebříček, heřmánek, kopřivy, černý bez a dalí bylinky, skoro ze veho pak děláme sirupy, které se nám více jak osvědčily
Není tady
Stránky: 1