29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
aminel napsal(a):
Jaku,
jsou základní typy (nejen) švagrových.
Jeden typ hledá vzájemné možnosti, aby budoucí vztah byl , když už ne výborný, tak alespň slušný. Jak píeš, respektují se, pokecají a pak si jde každý po svém. Naštěstí jich je většina a drobné rozmíšky se nakonec vyřeší bez ztráty kytičky. V tomto případě je na místě diplomacie.
Druhý typ bratrovu partnerku nesnese, ať je jakákoliv. Bude dělat psí kusy, jen aby jí uškodila, v očích bratra ji znemožnila a bude doufat, že se jí časem zbaví. Chce mít bratra k dispozici jen pro sebe a hlavně mu předvést, že ona je nejlepší a nikdo na ni nemá. Těchto typů je méně a je fakt, že na takové "drahé sestřičky" nejsme v reálu připraveni. S takovou švagrovou není domluva žádná, protože ona ji ani nechce. V tomto případě je nutné jasné a nekompromisní řešení, i za cenu rozchodu se sestrou, případně se zbytkem rodiny.
Jaku, právě proto se musí partner nechat dozrát k vlastnímu poznání.
Nemyslím si, že kostky partner je duševně zpožděný, spíš naopak. Myslím si, že je to laskavý člověk, kterému záleží na rodině a ani ho nenapadne, že se sestra chová k jeho partnerce cíleně se zlým úmyslem. Spíš si pomyslí, že jí něco momentálně přelétlo přes nos. Jak byl zvyklý z dětství, drobné neshody pominuly a bylo zase fajn. Na.ere až při opakovaných útocích a pak, alespoň u nás, to mělo rychlé řešení.
Tahle vytučněná věta se mi líbí nejvíc Já hned jsem zrovna ten jiný typ (nejen)švagrových
,ale možná že je to už i s věkem,že dnes bych si od nikoho na hlavu s.át nenechala a nenechala bych tedy svého přítelíčka v klidu jako Kostka - bud bychom se domluvili spolu jak půjdou věci dál a pokud ne,šli bychom pak každý dál už jen svoji cestou.
Protože žijeme jen jednou nechtělo byse mi čekat na příliš nejisté poznání zda přítel k něčemu někdy dozraje či nedozraje.Jo,chlapi jsou v tomto mnohdy víc takoví pohodáři než my baby,ale inteligentní chlap k ničemu nemusí tak dlouho dozrávat,aby poznal,že situace je víc než zralá no a s bambusama s dl.vedením bych já žít teda nemohla - poznala jsem některé takové jako moje kolegy(podřízení)ve firmě,kteří měli na starosti údržbu budovy,aut;strašně manuálně šikovní chlapi,vstřícní a milí ale jakéhokoli samost.rozhodnutí neschopní - takže takový typ chlapa zkousnu ještě takto pracovně,ale s chlapem,co žije se mnou,to musí mít úplně jiný grády a švistot větru!
Upravil(a) Jaku (14. 2. 2013 13:07)
Není tady
helena napsal(a):
v mém případě by o ten s v u j k l i d brzy ale velmi brzy přišel
Někdy je razantní řešení spíš na škodu, protože... a zas se vracím k tomu klidu http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png - narušíš-li mu kruhy nějakou sankcí, ať už kraválem, studenou plotnou nebo studenou postelí, míříš nejkratší cestou k tomu, aby si řekl "taková nebejvala... jestli ona ta ségra přece jen nemá v něčem pravdu..."
A na to já zase,že jo,že určitě pravdu má v naprosto všem a zabalila bych jemu - nebo sobě(dle situace bytové)kufry,bo tady už by nebylo na co dál čekat.
No jo,teoretizuje se nám to tady na foru velmi jednoduše,hodné ženské si prostě dělají ten život mnohem těžší než je sám a Kostka je navíc ještě na MD,tak tam se ji ten prostor manévrovací taky poněkud zužuje.Ale pořádky už s tímto měla začít dělat od začátku,teď nevím,nevím a je teda v pěkné kaši,když už mají spolu děcko.Co si budem namlouvat,že.
Není tady
Jak píše Helena:
Ano, chlap si to neuvědomuje právě proto, že je to jeho ségra a ani nad tím nepřemýšlí..
Jaku, ty bys do toho šla po hlavě, já ne. Kdybych to začala řešit "nedozrálé", moc šancí bych našemu manželství nedávala. Ani nechci pomyslet, že bych unáhleným jednáním zbytečně ztratila úžasnýho manžela a otce našeho syna. To všechno by se stalo ne kvůli našim problémům (žádné jsme neměli), ale pro radost švagrové, která na to čekala.
Počkala jsem si, až manžel "dozraje" a rázně to vyřeší.
NE kvůli MNĚ, ale řešil chování JEHO SESTRY vůči mně. Na to pozor, v tom je zásadní rozdíl.
Upravil(a) aminel (14. 2. 2013 13:36)
Není tady
zabalila bych... kufry
Což je přesně to, na co se švegruše celou tu dobu třese. Takže vítězství by bylo její.
A můžeš třikrát hádat, co by asi vyprávěla svejm neteřinkám a synovečkům... pokud by si je teda tatínek bral k sobě i poté, co mu bylo "vysvětleno", kolik času a peněz mu ty děcka zabírají...
Není tady
Jaku,
také namám chlapa žádného poseroutku )
Není tady
helena napsal(a):
zabalila bych... kufry
Což je přesně to, na co se švegruše celou tu dobu třese. Takže vítězství by bylo její.
A můžeš třikrát hádat, co by asi vyprávěla svejm neteřinkám a synovečkům... pokud by si je teda tatínek bral k sobě i poté, co mu bylo "vysvětleno", kolik času a peněz mu ty děcka zabírají...
Heleno,kdybych se už rozhodla vztah ukončit,bylo by to z mé strany po důkladném uvážení a znechucení z toho všeho,hlavně asi teda z chování přítele či manžela a to už by mi potom bylo vážně fuk co by kdo komu vyprávěl nebo dělal...o nějaké cizí protivné babě-jeho sestře, nemluvě.
Není tady
Heleno,
přesně tak, ještě by očkovala děti (pokusy byly). Víš, jak to v reálném životě chodí.)
Není tady
kdybych se už rozhodla vztah ukončit,bylo by to z mé strany po důkladném uvážení a znechucení
Noo... já bych myslela, že když nic jinýho, tak bych švegruši tu radost nedopřála, že se jí povedlo rozeštvat bráchu se ženou.
to už by mi potom bylo vážně fuk co by kdo komu vyprávěl
Jo? I kdyby šla po tvejch malejch dětech?
Není tady
Jaku,
já jsem to všechno vzala jako prověrku našeho vztahu a vyplatilo se mi to, ve finále udělal přesně to, co jsem očekávala.
Upravil(a) aminel (14. 2. 2013 14:16)
Není tady
helena napsal(a):
kdybych se už rozhodla vztah ukončit,bylo by to z mé strany po důkladném uvážení a znechucení
Noo... já bych myslela, že když nic jinýho, tak bych švegruši tu radost nedopřála, že se jí povedlo rozeštvat bráchu se ženou.
to už by mi potom bylo vážně fuk co by kdo komu vyprávěl
Jo? I kdyby šla po tvejch malejch dětech?
....že když nic jinýho, tak bych švegruši tu radost nedopřála, že se jí povedlo rozeštvat bráchu se ženou: - bych tady spíš byla naštvaná na přítele,že si nedokázal se svojí milovanou sestřičkou zrobit pořádky (ona je v tom vlastně nevinně,protože se chová jenom tak,jak ji to on dovolí)nebo by mi ho bylo spíš líto?Nevím,časem by mi to ale všechno bylo fuk,budovala bych si život jinde,jinak a časem možná i s někým jiným
A to ostatní kdyby,však to znáš:kdyby byly..... atd.,atd.
Není tady
aminel napsal(a):
Jaku,
já jsem to všechno vzala jako prověrku našeho vztahu a vyplatilo se mi to, ve finále udělal přesně to, co jsem očekávala.
Fandím a gratuluji!! Tak to má přesně být: nechme ty naše chlapy klidně býti těmi hlavami(když tak o to stojí),však my - ty "opovrhované jenom" krky,si s něma budem kroutit tak,jak je třeba a potřeba:supr:
Upravil(a) Jaku (14. 2. 2013 14:23)
Není tady
helena napsal(a):
v mém případě by o ten s v u j k l i d brzy ale velmi brzy přišel
Někdy je razantní řešení spíš na škodu, protože... a zas se vracím k tomu klidu http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png - narušíš-li mu kruhy nějakou sankcí, ať už kraválem, studenou plotnou nebo studenou postelí, míříš nejkratší cestou k tomu, aby si řekl "taková nebejvala... jestli ona ta ségra přece jen nemá v něčem pravdu..."
BINGO!
Není tady
tak to tady tak pročítám. já měla přesně tohle s tchyní. postupem času jsem prostě dospěla k názoru, že můj chlap je srágorka, která se mě nezastane. nikdy jsem po dobrým vůbec nic nezmohla, ono to totiž nesmí předpokládat, že když ty budeš k někomu slušná, zdvořilá a vychovaná, bude on automaticky taky. chlapi to mají jednodušší, stačí jim plnej talíř a prázdnej pytlík. nečekej, že mu to dojde a začně něco rázně řešit. jemu to prostě nevadí a protože se k němu samotnýmu nikdo takhle hnusně nechová, vůbec nemá tušení, co by ti tak mohlo vadit. hergot, chtělo by to, abys měla bratra, kterej by dal jídlo tobě a jemu ne. nemáš?
Není tady
posel napsal(a):
tak to tady tak pročítám. já měla přesně tohle s tchyní. postupem času jsem prostě dospěla k názoru, že můj chlap je srágorka, která se mě nezastane. nikdy jsem po dobrým vůbec nic nezmohla, ono to totiž nesmí předpokládat, že když ty budeš k někomu slušná, zdvořilá a vychovaná, bude on automaticky taky. chlapi to mají jednodušší, stačí jim plnej talíř a prázdnej pytlík. nečekej, že mu to dojde a začně něco rázně řešit. jemu to prostě nevadí a protože se k němu samotnýmu nikdo takhle hnusně nechová, vůbec nemá tušení, co by ti tak mohlo vadit. hergot, chtělo by to, abys měla bratra, kterej by dal jídlo tobě a jemu ne. nemáš?
Není tady
posel napsal(a):
Ty jo, hezky svýho manžela schazuješ
Není tady
dusička napsal(a):
posel napsal(a):
Ty jo, hezky svýho manžela schazuješ
už není. přišla jsem na to, že existujou chlapi, který se ženský zastanou a ona má v nich oporu. nechtěla jsem to psát, protože by to vyznělo jako návod na rozvod. a já už nikdy nepřipustím, aby se ke mně někdo takhle choval:fuck:
Není tady
Víš Posle,jsou chlapi, který si nechtěj rozhádat manželku a maminku. Já vím, je to blbý, ale s maminkou maj vztah, chtěj s ní být za dobře. A fakt to není o tom,že by byl chlap srágorka.
Chlapi tohle neřešej, většinou se hašteřej nevěsta - tchyně, protože každá by chtěla být na prvním místě u něho.
Taky jsem si tím prošla, když jsem chtěla být lepší než tchyně (švagrová) . Vadily my. KDyž jsem to pustila a přestala to řešit, vztahy se zlepšily
Není tady
dusička napsal(a):
Víš Posle,jsou chlapi, který si nechtěj rozhádat manželku a maminku. Já vím, je to blbý, ale s maminkou maj vztah, chtěj s ní být za dobře. A fakt to není o tom,že by byl chlap srágorka.
Chlapi tohle neřešej, většinou se hašteřej nevěsta - tchyně, protože každá by chtěla být na prvním místě u něho.
Taky jsem si tím prošla, když jsem chtěla být lepší než tchyně (švagrová) . Vadily my. KDyž jsem to pustila a přestala to řešit, vztahy se zlepšily
myslím, že je důležité, v jakém poměru mají ty dvě ženy na onoho muže vliv. manželka by nikdy neměla mít pocit, že dostává míň a míň si může dovolit. a tady pisatelka píše o rozdílnosti těch dárků, spotřebě manželova času pro sestru a ten nepoměr je jasnej. přehlížení jí samotný je připadá hodnota a na sebevědomí jí to nepřidá
Není tady
posel napsal(a):
dusička napsal(a):
Taky jsem si tím prošla, když jsem chtěla být lepší než tchyně (švagrová) . Vadily my. KDyž jsem to pustila a přestala to řešit, vztahy se zlepšilymyslím, že je důležité, v jakém poměru mají ty dvě ženy na onoho muže vliv. manželka by nikdy neměla mít pocit, že dostává míň a míň si může dovolit. a tady pisatelka píše o rozdílnosti těch dárků, spotřebě manželova času pro sestru a ten nepoměr je jasnej. přehlížení jí samotný je připadá hodnota a na sebevědomí jí to nepřidá
Ale to by měla manželka řešit s mužem a ne se švagrovou.
Není tady
dusička napsal(a):
posel napsal(a):
dusička napsal(a):
Taky jsem si tím prošla, když jsem chtěla být lepší než tchyně (švagrová) . Vadily my. KDyž jsem to pustila a přestala to řešit, vztahy se zlepšilymyslím, že je důležité, v jakém poměru mají ty dvě ženy na onoho muže vliv. manželka by nikdy neměla mít pocit, že dostává míň a míň si může dovolit. a tady pisatelka píše o rozdílnosti těch dárků, spotřebě manželova času pro sestru a ten nepoměr je jasnej. přehlížení jí samotný je připadá hodnota a na sebevědomí jí to nepřidá
Ale to by měla manželka řešit s mužem a ne se švagrovou.
přidaná hodnota, opravuji.
Není tady
Mám manžela pracovně měsíc pryč. Jezdí domů na víkendy. Přijede v pátek v noci, v neděli odpoledne odjíždí. A tchyně hned volá, že potřebuje aby s ní syn jel nakoupit. Jelikož mi už není dvacet, tak to neřeším. Dřív bych se rozčilovala, že by měl být doma s rodinou. Dneska prostě jede nakoupit s tchyní a je to. Kvůli třem hodinám mi to nestojí dělat dusno.
A k Aminel a ke Kostce -
nechodila bych na návštěvu, přestala bych se stýkat se švagrovou. Kdyby chtěla švagrová,aby jí přišel brácha pomoc, no tak ať jde. Záleží přeci na tom chlapovi. Proč bych já měla řešit a dohadovat se za něho, že on tam nechce jít, že ho chci mít doma.
A ty dárky - ukázala bych manželovi, co kupuje našemu synovi švagrová a co kupuje on neteřím.
Upravil(a) dusička (14. 2. 2013 21:55)
Není tady
Dusičko,
část domu a pozemku je naše, regulérně odkoupená od rodičů, zapsaná v katastru a námi zaplacená. My jsme vlastně chodili do svého, ale bydleli tam rodiče. Švagrová se tam cpala sama pod záminkou, že právě přišla za rodiči, i když v domě bydlela a mohla přijít jindy. Musela mít situaci pod kontrolou, že.
Nechodit tam, to je naivní představa a v mém případě by to byla největší chyba. Proč, to jsem psala v některém z minulých příspěvků. Nemá smysl to opakovat.
Nevím, jak to řeší kostka, já jsem nikdy za manžela nic neřešila, byla to jeho rodina. Jen jsem při přímém útoku na mne hrála s jejíma kartama. V klidu, bez emocí, žádné hádky. Všechno.
Není tady
Aminel, asi mluvíme každá o něčem jiném.
Ano, kdyby mě švagrová urážela, tak bych se ohradila. To bych nenechala řešit manžela.
Já mám spíš na mysli jak psala Kostka,že manžel maká na baráku ségry, nebo kolik dát peněz za dárky - to bych se švagrovou neřešila.
Já jsem to četla Aminel, ale nemyslím,že by to byla Tvoje zásluha, že kvůli tomu,že si tam chodila s manželem, tak se on probudil.
Není tady
jsou chlapi, který si nechtěj rozhádat manželku a maminku. Já vím, je to blbý, ale s maminkou maj vztah, chtěj s ní být za dobře... většinou se hašteřej nevěsta - tchyně, protože každá by chtěla být na prvním místě u něho
V tom případě by ale měla "mít rozum" maminka, potažmo tchýně; umět se srovnat s tím, že "její chlapeček" má svoji rodinu a nebojovat o první místo. Tím totiž i sebehodnější nevěstu do toho "boje" zatáhne... často i proti její vůli, jen proto, že si holka nechce nechat líbit úplně všechno.
A synek by měl úplně samozřejmě stát na straně manželky - čímž nemyslím postavit se proti mámě, ale vysvětlit jí (i když je to někdy těžký, to přiznávám), že teď už žije s někým jiným. Mamince samozřejmě pomůže, když to bude potřebovat, ale nebude tancovat podle jejích not.
Není tady
helena napsal(a):
jsou chlapi, který si nechtěj rozhádat manželku a maminku. Já vím, je to blbý, ale s maminkou maj vztah, chtěj s ní být za dobře... většinou se hašteřej nevěsta - tchyně, protože každá by chtěla být na prvním místě u něho
V tom případě by ale měla "mít rozum" maminka, potažmo tchýně; umět se srovnat s tím, že "její chlapeček" má svoji rodinu a nebojovat o první místo. Tím totiž i sebehodnější nevěstu do toho "boje" zatáhne... často i proti její vůli, jen proto, že si holka nechce nechat líbit úplně všechno.
A synek by měl úplně samozřejmě stát na straně manželky - čímž nemyslím postavit se proti mámě, ale vysvětlit jí (i když je to někdy těžký, to přiznávám), že teď už žije s někým jiným. Mamince samozřejmě pomůže, když to bude potřebovat, ale nebude tancovat podle jejích not.
jenomže synek, v tomto případě přítel úplně samozřejmě na straně svojí partnerky nestojí. švagrová nic měnit nebude, proč taky, když jí to takhle vyhovuje. tak pokud se mají věci pohnout, nezbývá než fakt nasadit lehkou taktiku, nejsem příznivcem konfrontací.
Není tady