29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Právě, že přítel nereagoval nijak, byl jen překvapen asi jako já, ale neřekl ani slovo, což mě samozřejmě zamrzelo. Je fakt, že sám musí cítit to dusno a napětí, protože za celý rok přišel jen jednou s návrhem, že tam půjdeme na návštěvu, naštěstí jsem měla před důležitou zkouškou, tak jsem měla výmluvu a náš syn reagoval slovy: tatínku, běž raději sám a měj se hezky (podotýkám, že bez jakékoliv mé intervence!), takže přítel nešel.
Není tady
Kostka:
Podobně jako u nás. Když jsme přišli ke tchýni a švagrové - bydlely v jednom domě - tak mně a "mým" dětem, které nikdy nepřijala jako vnoučata, nikdy nic nenabídla, jen svému synovi. Já vždycky měla pro nás jídlo s sebou, tak jsme jedli naše, včetně manžela.
Já vím, je to hrozné, když se k tobě švagrová takto chová. Víš, ona to už delší dobu měla v sobě a čaj byl jenom záminkou, kdy už neudržela emoce na uzdě. Nemyslím si, že se změní, vypadá to na setrvalý stav. Zřejmě ti nezbyde nic jiného, než tuto situaci přijmout a vyrovnat se s ní.
Všechno zlé je pro něco dobré. Je štěstí, když znáš svého"nepřítele" a můžeš hrát s otevřenými kartami. Je to mnohem lepší, než když se na tebe někdo usmívá, ty si o něm myslíš že je to docela fajn člověk a on ti za tvými zády škodí.
Není tady
Tak to je síla
Já jsem sice měla problémy se švagrovou (když jsem měla problémy v manželství) ale ted jak jsme v manželství ok, se švagrovou jsme dá se říct skoro kámošky se stejnýma názorama.
Není tady
Dusičko,
popsané chování mojí švagrové je jen slabý odvar. Kdybych napsala, co nám stále ještě dělá, nikdo by nevěřil, co všechno je možné.
Nám je to jedno, nevšímáme si jí, naprosto ji ignorujeme a vůbec se s ní nezabýváme.
Není tady
Milá Kostko,taky jsem měla podobnou švagrovou.Naštěstí bydlela asi 50 km daleko,takže návštěvy nebyly tak časté,ale když už,tak jsem se i když nerada zúčastnila,ale hned po příchodu jsem nasadila univerzální úsměv,nezapojovala jsem se do složitějších témat atd.Když přijeli oni k nám,snažila jsem se být pozornou hostitelkou,přípravu v kuchyni jsem protahovala,jak to šlo,opět úsměv.Naučila jsem se ji ignorovat.Teď už jsem ji dlouho neviděla a nechybí mi.
Zapoměla jsem dodat,že můj tehdy manžel,tedy její mladší bratr byl z ní úplně paf,byla pro něj bohyně,co řekla bylo svaté.Hned po začátku našeho manželství jsem poznala,že nemám šanci....tak jsem to přijala
Upravil(a) grace (7. 2. 2013 13:44)
Není tady
Užila jsem si se švagrovou své. Jak můj manžel, tak švagrová mají hodně komplikovaný vztah s rodiči, takže švagrová hledala útočiště u bratra. Navíc její muž není zrovna kutil, takže se pomoc mužské ruky hodila...
Snažila se, aby nám vztah krachnul, pomlouvala mě, do očí se na mě smála, za zády jed. Když jsem se dozvěděla, co vykládá, tak jsem ji při nejbližší příležitosti odchytla a žádala vysvětlení.
Nebylo jí to příjemné. Když se toho nakupilo moc, řekla jsem manželovi, jak se cítím a že se s jeho sestrou nebudu nějakou dobu vídat. Pochopil to, neviděly jsme se asi dva roky, manžel jí sem tam zavolal, věděli o sobě. Pak jsme se začaly stýkat - sem tam, no, kolem krku si nepadáme, jsou věci, které už se nesnažím pochopit a nekomentuju, nehodnotím, dokonce dokážeme spolu mluvit...
Prostě není to moje krevní skupina, ale ona respektuje mě a já jí - trochu jsme zestárly, leccos pochopily, ale hodně tomu pomohly ty dva roky, kdy jsem si od ní dala pauzu. Předtím mi vadilo už i to, jak dýchá...
Není tady
aminel napsal(a):
Kostka:
Mám obavu, že ti nezbyde nic jiného, než šlápnout do vosího hnízda. Nespoléhej se, že to manžel vyřeší. Naopak, vyjdeš z toho ty s tím nejhorším hodnocením a věř tomu, že sestra tvému partnerovi nasadí brouka do hlavy.
Mám zkušenost, že sestra je mnohem horší než tchýně a věř tomu, že když si zamane, rozvrtá partnerský vztah svého bratra až k rozchodu.
Nechci ti tu podsouvat nejhorší scénář. Píšu ti to jen proto, abys byla velmi a ostražitá a měla na paměti, že milovaná sestřička bez problémů dosáhne u bratra toho, co si zamane.
Správně jsi pochopila, že tvůj syn je jí trnem v oku, prože ona sama ho nemá. Možná i ty. Představ si, kdyby vy dva jste nebyli. Osamělý bratr by ji mohl dle její potřeby podporovat a byl jí kdykoliv zadarmo k dispozici na různé práce. Mohla by ho využívat jak chce a nikdo by jí v tom nepřekážel. Kdo takovou žárlivost a sobeckost nezažil na vlastní kůži, ten to nepochopí, dokonce ani neuvěří, co pod rouškou sesterské lásky sestra dokáže.
prosím tě a na to jsi přišla jak ? to soudíš podle sebe ?
Není tady
aminel napsal(a):
Kostko,
já bych dělala přesně to, co dělá ona. K narozeninám bych jí koupila něco, co jí nesedí (větší ), hodila to do igelitky. Pak bych jí s údivem řekla, jé, vidíš, tak to jsme se netrefili. Nojo, stát se to může, stejně jako tobě, s tou košilí, viď. No , nedá se nic dělat, dej mi to, já to vyměním. Vyměnila bych to za něco pro sebe a počkala si, až manžel dostane košili v odpovídající velikosti. Potom bych jí něco "správného" dala také, dřív ne. Hned bych využila situace a dodala, když už jsme u těch dárků, ty to děláš výborně, my to tak budeme dělat také. Alespoň nedoje k omylu. Jen se musíme dohodnout, jestli nám na ně přispěješ finančně stejně, jako to děláme my tobě, nebo jejich výběr necháš na nás, jako to děláš ty. Rozhodni se sama, jak to chceš, my se rádi přizpůsobíme.
V každém případě by to proběhlo v přítomnosti manžela, ne o samotě - tam by měla prostor to interpretovat podle svého.
Když by mého syna neoslovila jménem, zeptala bych se jí, proč to dělá, vždyť já její dcery také neoslovuji "holko".
Mám zkušenost, že čím dřív nastavíš pravidla, tím líp. Pokud si nebudeš chtít do budoucna nechat všechno líbit, stejně to budeš muset dřív či později vyřešit.
Jak to uděláš ty, záleží jen na tobě, píšu sama za sebe.
mně se moc nezamlouvají ty tvé rady. přijde mi to, jako když se sejdou tři trhovkyně a teď mezi sebou soutěží, která vyhraje.
Není tady
Měl a má nás pořád rád, ví, že jeho rodina jsme my a nepochybuje o tom, kam patří
aminel, musím říct, že tahle tvá věta mně osobně spíš děsí
jinak jak tě čtu, připomínáš mi dost jinou babinetku, co sem kdysi chodila, už si bohužel nevzpomínám na nick. ale ta co se týká vztahů taky měla tendence pořád radit hrát nějáké hry.
mně je jasný, že matka i sestra můžou mít na vztah velkej vliv, ségra možná ještě větší, jak matka. taky chápu, že sis snažila obhájit svoje a nenechat si rozbít vztah. já tohle nezažila, tak nevím, jak bych se zachovala, ale prostě si myslím, že buď by měla řešit věci s přítelem tak, jak ji vadí, bez nějákých oklik, nebo to zkusit něják diplomaticky.
fakt si nemyslím, že když mě ten druhej vytočí, tak já ho teda na truc vytočím úplně stejně je zrovna ta nejlepší cesta.
Není tady
PPavlaa napsal(a):
aminel napsal(a):
Kostka:
Mám obavu, že ti nezbyde nic jiného, než šlápnout do vosího hnízda. Nespoléhej se, že to manžel vyřeší. Naopak, vyjdeš z toho ty s tím nejhorším hodnocením a věř tomu, že sestra tvému partnerovi nasadí brouka do hlavy.
Mám zkušenost, že sestra je mnohem horší než tchýně a věř tomu, že když si zamane, rozvrtá partnerský vztah svého bratra až k rozchodu.
Nechci ti tu podsouvat nejhorší scénář. Píšu ti to jen proto, abys byla velmi a ostražitá a měla na paměti, že milovaná sestřička bez problémů dosáhne u bratra toho, co si zamane.
Správně jsi pochopila, že tvůj syn je jí trnem v oku, prože ona sama ho nemá. Možná i ty. Představ si, kdyby vy dva jste nebyli. Osamělý bratr by ji mohl dle její potřeby podporovat a byl jí kdykoliv zadarmo k dispozici na různé práce. Mohla by ho využívat jak chce a nikdo by jí v tom nepřekážel. Kdo takovou žárlivost a sobeckost nezažil na vlastní kůži, ten to nepochopí, dokonce ani neuvěří, co pod rouškou sesterské lásky sestra dokáže.prosím tě a na to jsi přišla jak ? to soudíš podle sebe ?
Ppavlaa:
Ano, podle mých zkušeností vím, co se stane, když jsou široko daleko v rodině samí chlapci a pak se dovolí narodit holčička.
Není tady
PPavlaa napsal(a):
aminel napsal(a):
Kostko,
já bych dělala přesně to, co dělá ona. K narozeninám bych jí koupila něco, co jí nesedí (větší ), hodila to do igelitky. Pak bych jí s údivem řekla, jé, vidíš, tak to jsme se netrefili. Nojo, stát se to může, stejně jako tobě, s tou košilí, viď. No , nedá se nic dělat, dej mi to, já to vyměním. Vyměnila bych to za něco pro sebe a počkala si, až manžel dostane košili v odpovídající velikosti. Potom bych jí něco "správného" dala také, dřív ne. Hned bych využila situace a dodala, když už jsme u těch dárků, ty to děláš výborně, my to tak budeme dělat také. Alespoň nedoje k omylu. Jen se musíme dohodnout, jestli nám na ně přispěješ finančně stejně, jako to děláme my tobě, nebo jejich výběr necháš na nás, jako to děláš ty. Rozhodni se sama, jak to chceš, my se rádi přizpůsobíme.
V každém případě by to proběhlo v přítomnosti manžela, ne o samotě - tam by měla prostor to interpretovat podle svého.
Když by mého syna neoslovila jménem, zeptala bych se jí, proč to dělá, vždyť já její dcery také neoslovuji "holko".
Mám zkušenost, že čím dřív nastavíš pravidla, tím líp. Pokud si nebudeš chtít do budoucna nechat všechno líbit, stejně to budeš muset dřív či později vyřešit.
Jak to uděláš ty, záleží jen na tobě, píšu sama za sebe.mně se moc nezamlouvají ty tvé rady. přijde mi to, jako když se sejdou tři trhovkyně a teď mezi sebou soutěží, která vyhraje.
Ppavlaa:
Nevím, co bys dělala ty, kdybys byla postavená před hotovou věc. Dělala jsem to tak, jak jsem napsala a můžu ti s odstupem času napsat, že to bylo to nejlepší, co jsem udělala. Když jsem jí nastavila zrcadlo, nebyly potřeba žádné promluvy s manželem, on sám si uvědomil, co se děje a sám se divil, že si předtím její chování neuvědomil. Nemusela jsem proti ní vyslovit jediné slovo.
Není tady
PPavlaa napsal(a):
Měl a má nás pořád rád, ví, že jeho rodina jsme my a nepochybuje o tom, kam patří
aminel, musím říct, že tahle tvá věta mně osobně spíš děsí
jinak jak tě čtu, připomínáš mi dost jinou babinetku, co sem kdysi chodila, už si bohužel nevzpomínám na nick. ale ta co se týká vztahů taky měla tendence pořád radit hrát nějáké hry.
mně je jasný, že matka i sestra můžou mít na vztah velkej vliv, ségra možná ještě větší, jak matka. taky chápu, že sis snažila obhájit svoje a nenechat si rozbít vztah. já tohle nezažila, tak nevím, jak bych se zachovala, ale prostě si myslím, že buď by měla řešit věci s přítelem tak, jak ji vadí, bez nějákých oklik, nebo to zkusit něják diplomaticky.
fakt si nemyslím, že když mě ten druhej vytočí, tak já ho teda na truc vytočím úplně stejně je zrovna ta nejlepší cesta.
Vidíš, jak jsme jiné. Co tebe děsí, platí nejen pro manžela, ale i pro mne a je to pořád nedílnou součástí našeho manželství. Naopak, oba jsme rádi, že to tak máme.
Ty bys bez oklik řešila s manželem, já ne. Kdybych proti jeho sestře měla výhrady, jakkoliv diplomatické, minulo by se to bez pádných "ukázek" účinkem a ještě by se to obrátilo proti mně. Měl ji totiž rád a než se oženil, neměl důvod jí nedůvěřovat. Především jsem manželovi dopřála, aby si to uvědomil sám a potom doma o tom sám začal mluvit. Pak jsem mu řekla, co cítím, ale ani jsem nemusela moc mluvit, to mi věř. Svoji sestru najednou viděl v jiném světle sám.
"Nějak" diplomaticky - zkus mi napsat jak, aniž bys proti jeho sestře měla nějaké výhrady.
Někdo tomu říká truc, já tomu říkám zrcadlo. Na rozdíl od tebe truc ani naschvál jsme neměla na mysli, ale neměla jsem také žádný důvod se nechat od ní ponižovat, ani trpět její zlovolné útoky, nebo jak tu někdo psal, nechat se od ní cvičit. Pro tebe by to nebyla nejlepší cesta, pro mne byla jediná možná a s odstupem času vidím, že nejlepší. Zpětně bych na mém chování nic nezměnila.
Koho ti připomínám, nevím, ale nejsem tak namyšlená, abych si myslela, že podobně přemýšlím jen já. Ano, život je "hra", v dospělosti může být i složitá až fatální. Jde jen o to, jakou hru si vybereme a pro jakou se rozhodneme.
Kostce v žádném případě neradím, co má dělat. Psala jsem sama za sebe a není vyloučeno, že se jí něco z toho nehodí. To už si vybere ona sama.
Není tady
kostka napsal(a):
aminel napsal(a):
Kostka:
Správně jsi pochopila, že tvůj syn je jí trnem v oku, prože ona sama ho nemá. Možná i ty. Představ si, kdyby vy dva jste nebyli. Osamělý bratr by ji mohl dle její potřeby podporovat a byl jí kdykoliv zadarmo k dispozici na různé práce. Mohla by ho využívat jak chce a nikdo by jí v tom nepřekážel. Kdo takovou žárlivost a sobeckost nezažil na vlastní kůži, ten to nepochopí, dokonce ani neuvěří, co pod rouškou sesterské lásky sestra dokáže.Tak tohle asi přesně vystihuje situaci. Syn a já jsme jí trnem v oku a snaha zničit náš vztah už tady jednou byla. Včetně nemístných narážek typu, vy nikdy nebudete mít děti, atp (měli sjme problém počít dítě)....
Aminel to napsala velmi správně.Vypadá to tak,že tvůj přítel ještě nezaregistroval změnu u sebe samotného - je to takový kluk vnitřně,který má tu svojí ségru a zapomíná,že dnes už je odpovědný za svoji rodinu,kterou by měl před sestrou upřednostnovat.
Si v blbé situaci a není to jen tak píchat do vosího hnízda,jak tu některé "radí" - lehce se radí a mnohem hůře se to provádí a zvlášt tady to bude s velmi nejistým výsledkem a spíš opravdu se může stát,že se švagrové podaří vás rozeštvát.
Já bych za těchto okolností se asi nechtěla se švagrovou a vůbec s její rodinou vidět - např. bych nebyla při předávání dárků,atd a především bych to řešila doma se svým mužem a ne rýt do švagrové,protože ona může dělat cokolli a zkoušet bráchu,co vydrží,ale jenom on ji v tom jejím rozletu může zarazit.
Není tady
PPavlaa napsal(a):
aminel napsal(a):
Kostko,
Jak to uděláš ty, záleží jen na tobě, píšu sama za sebe.mně se moc nezamlouvají ty tvé rady. přijde mi to, jako když se sejdou tři trhovkyně a teď mezi sebou soutěží, která vyhraje.
A koho to zajímá?Ani nejsou určeny pro tebe,představ si to!
Není tady
Za ty roky už trochu přítele a jeho sestru znám a nebude to jen tak. Samozřejmě ideální by bylo promluvit si přímo s ní, ale to by se velmi rychle obrátilo proti mě. Nakonec by ze mě udělala fúrii a kdoví co ještě. Ona je opravdu zvláštní, ona příteli volá kvůli každé kravině, přitom má manžela. Třeba ji nejde otevřít soubor v pc, tak hned volá. Když stavěli dům a vybírali vypínače, světla, pokaždé chtěla, aby se přítel účastnil, pomáhal vybírat. Párkrát jsem mu z legrace řekla, jestli tam bude bydlet s něma, tak se pak už takových akcí neúčastnil.
Historka s čajem nebyla jediná, jednou jsem ochutnala maso a řekla, že více nebudu (nemám ráda kuřecí stehna) a ona málem pukla vzteky, protože ona nikdy nic z jídla nenechá, kuřecí kosti oblizuje do posledního masového vlákna
Taky se mi pak o něco později stalo, že když jednou u nich doma grilovali, nedostala jsem nic, tak se přítel rozdělil se svou porcí.
A takových historek by bylo....
Blíží se její narozeniny, tak musím začít s přítelem řešit, aby si stanovili nějakou finanční hranici. Naštětsí si dobře pamatuje co dostal vloni on. Musím to řešit nejprve s ním, pomalu, diplomaticky. Možná teď, když mi končí mateřská, firma, kde jsem pracovala už není a možná budeme chvíli žít jen z jednoho platu, tak bude přístupnější k řešení.
Není tady
kostka napsal(a):
Za ty roky už trochu přítele a jeho sestru znám a nebude to jen tak. Samozřejmě ideální by bylo promluvit si přímo s ní, ale to by se velmi rychle obrátilo proti mě. Nakonec by ze mě udělala fúrii a kdoví co ještě. Ona je opravdu zvláštní, ona příteli volá kvůli každé kravině, přitom má manžela. Třeba ji nejde otevřít soubor v pc, tak hned volá. Když stavěli dům a vybírali vypínače, světla, pokaždé chtěla, aby se přítel účastnil, pomáhal vybírat. Párkrát jsem mu z legrace řekla, jestli tam bude bydlet s něma, tak se pak už takových akcí neúčastnil.
Historka s čajem nebyla jediná, jednou jsem ochutnala maso a řekla, že více nebudu (nemám ráda kuřecí stehna) a ona málem pukla vzteky, protože ona nikdy nic z jídla nenechá, kuřecí kosti oblizuje do posledního masového vlákna
Taky se mi pak o něco později stalo, že když jednou u nich doma grilovali, nedostala jsem nic, tak se přítel rozdělil se svou porcí.
A takových historek by bylo....
Blíží se její narozeniny, tak musím začít s přítelem řešit, aby si stanovili nějakou finanční hranici. Naštětsí si dobře pamatuje co dostal vloni on. Musím to řešit nejprve s ním, pomalu, diplomaticky. Možná teď, když mi končí mateřská, firma, kde jsem pracovala už není a možná budeme chvíli žít jen z jednoho platu, tak bude přístupnější k řešení.
Radím ti,abys pomalé a diplomatické řešení,které evidentně nějak extra nefunguje vyměnila za jasné argumenty a ráznou řeč.A ne pomalu,ale hned,bo včera už bylo pozdě.
To,co tu píšeš,vypadá dost šíleně a kdyby tu místo jeho sestry vystupovala jeho matka,tak je hned ten tvůj přítel nazván mamánkem a já nevím čím ještě.Je tovšak stejné a zrovna tak nebezpečné a žití s člověkem,který nemá ujasněno kam vlastně patří a že by se měl podle toho chovat,není na dlouhou dobu udržitelný.
Není tady
Jaku,
souhlasím s tebou. Jen si nemyslím , že by manžel kostky nevěděl, kam patří. Problém je v tom, že už od dětství má sestru rád , dřív neměl důvod jí nedůvěřovat a hlavně ho vůbec nenapadne, co jeho sestra sleduje. Také si myslím, že by se jeho sestra chovala stejně k jakékoliv ženě, se kterou by její bratr byl. On totiž stačí fakt, že bratr založil vlastní rodinu. Chvíli to může trvat, než si v sobě sám všechno rozebere a ujasní a potom připustí, že kostka je v tom nevinně a mrzutosti způsobuje jeho sestra a hlavně, proč to dělá.
Kostka také neví, co mu sestra nalévá do hlavy, když ona u toho není.
U nás se odvolávala na hlas krve, pevná rodinná pouta a předváděla mu, jak ona jediná to s ním myslí dobře.
Když třeba před ní mezi řečí řekl, že myl nádobí, hned začala plakat a litovala ho, jaký je chudák. Já se doma celý den válím, on celý den dře v práci a ještě musí mýt nádobí! Sestru s matkou by nikdy nenapadlo, jak dopadne. Chodila jsem s kamarádkou cvičit - zase byl oheň na střeše. Je všem jasné, že ho tahám za nos a místo cvičení se chodím k.u.vit, ještě mu hodím na krk děti, jen on chudák to nevidí a zase slzičky. Tak to bylo se vším.
S jídlem to bylo stejné jako u kostky, pro mně nebylo, tak jsem si nosila vlastní pro svoji rodinu.
Jinak s tebou Jaku souhlasím. Neumím si představit diplomatické jednání s manželem, aniž bych měla proti jeho sestře výhrady, pravděpodobně by se to otočilo proti mně. Nikdy jsem o tom nezačala mluvit jako první, i když mě svrběl jazyk. Mně se osvědčilo hrát s její kartou, až se manžel správně na..al a sám o tom začal mluvit, potom už byly moje jasné argumenty na svém místě.
Upravil(a) aminel (13. 2. 2013 15:26)
Není tady
holky já jen žasnu, že je něco takového v rodinách možné..
Není tady
Laminanonte,
ze svého okolí vím, že zase tak ojedinělé chování "jeho" sestry není, i když bývá víc skryté. Víš, ono stačí, když je jeho žena štíhlejší, o pár korun víc vydělává, má pohlaví dítěte, které ona chtěla a má opačné, prostě cokoliv, co jí závidí a problém je na světě. Navíc si představ, že svobodný bratr byl k dispozici, kdy si zamanula, rodině fyzicky vypomáhal a ještě nekoukal na korunu. Po založení vlastní rodiny to kvůli té "mrše" nefunguje, navíc je ta "mrcha" sebevědomý hajzl a nenechá se od ní komandovat a ponižovat, švagrová nad bratrem ztratí kontrolu a to už je fakt k nesnesení. Jediná možnost, jak vrátit staré poměry, je bratrův vztah rozeštvat. Jo jo, to by byla šťasná, kdyby mohla bráchu politovat a říct mu, že měla pravdu.
U nás se to jí to nepovedlo, dodnes se se švagrovou ignorujeme a my s manželem máme pořád úžasné manželství.
Jak píše Jaku, platí jasně a zřetelně nastavit hranice, v každém případě slušně, nenechat sa strhnout emocema, ale asertivně a nekompromisně. Jakékoliv "diplomatické" pípání je jí totiž k smíchu, protože nepotřebuje vztahy zlepšit, naopak, považuje za slabost.
Upravil(a) aminel (13. 2. 2013 19:34)
Není tady
Aminel,píšeš ,že Problém je v tom, že už od dětství má sestru rád , dřív neměl důvod jí nedůvěřovat a hlavně ho vůbec nenapadne, co jeho sestra sleduje. - spousta lidí má sourozence a mají je také rádi.Je to řpirozené a normální,ale chovat se tak,jak to tady popsala Kostka,to už normální neni,to je hodně abnormální a problém je především u jejího přítele - jestli je duševně trochu zpožděný a není schopný uvažovat dost realisticky, nevím,ale vypadá to tak,normální chlap se takhle ke své přítelkyni nechová a ani nedovolí,aby se k ní takhle choval někdo jiný a dokonce blížší člen rodiny.
A Kostak už zase přemýšlí,co dát té potvoře k narozkám ... neskutečné a taky mi to přijde,zrovna tak jako Lami jak z jiného světa.
Mám taky švagrovou,bydlíme v jiném městě,a sejdeme se vždy na narozeninách tchánovců (jejich a manž.rodičů),na rod.akcích,pokecáme,podáme si ruku a jdeme zase obě rodiny svým směrem.Nedáváme si vzájemně se švagrovou a její rodinou dárky,zase jen rodičům nějakou tu pozornost.
Není tak ani příležitost a čas k nějakým nesvárům,když se setkáme,tak jazýčky nestačí kmitat a je to u našich pak řevu jak v hospodě
Není tady
nedovolí,aby se k ní takhle choval někdo jiný
Ale dovolí... právě proto, že se tak chová "blížší člen rodiny"
Normální chlap chce mít především klid... a dokud není "dokopán" (někdy i téměř doslova ) k akci, na 99 % si pomyslí něco o tom, aby si to holky vyřídily mezi sebou - pokud vůůůbec zaregistruje některou z drobnejch jedovatostí, nebo ji jako útok na partnerku rozpozná.
Typickej příklad: "když jednou u nich doma grilovali, nedostala jsem nic, tak se přítel rozdělil se svou porcí"
Obě dámy moc dobře vědí, že je to odveta za "špatný chování" - "jednou jsem ochutnala maso a řekla, že více nebudu", ale mužskej se rozdělí s (pokud vůbec nějakou) myšlenkou "asi toho koupila málo". Pro něj je podstatný zjištění, že partnerka nemá jídlo, tak se postará, aby ho měla - ale proč ho nemá, to prostě nezjišťuje = není to pro něj důležitý.
Upravil(a) helena (14. 2. 2013 11:58)
Není tady
Takové věci se pomalu a diplomaticky nikdy nevyřeší. Radši řešit věci za času, než se úplně rozvrátí rodinné vztahy.
nedovolí,aby se k ní takhle choval někdo jiný
Ale dovolí... právě proto, že se tak chová "blížší člen rodiny"
Normální chlap chce mít především klid... a dokud není "dokopán" (někdy i téměř doslova http://fora.babinet.cz/img/smilies/tongue.png) k akci, na 99 % si pomyslí něco o tom, aby si to holky vyřídily mezi sebou - pokud vůůůbec zaregistruje některou z drobnejch jedovatostí, nebo ji jako útok na partnerku rozpozná.
Typickej příklad: "když jednou u nich doma grilovali, nedostala jsem nic, tak se přítel rozdělil se svou porcí"
Obě dámy moc dobře vědí, že je to odveta za "špatný chování" - "jednou jsem ochutnala maso a řekla, že více nebudu", ale mužskej se rozdělí s (pokud vůbec nějakou) myšlenkou "asi toho koupila málo". Pro něj je podstatný zjištění, že partnerka nemá jídlo, tak se postará, aby ho měla - ale proč ho nemá, to prostě nezjišťuje = není to pro něj důležitý.
Normální chlap chce mít především klid - Tak v mém případě by o ten s v u j k l i d brzy ale velmi brzy přišel a nejen o něj
Upravil(a) Jaku (14. 2. 2013 12:12)
Není tady
Jaku,
jsou základní typy (nejen) švagrových.
Jeden typ hledá vzájemné možnosti, aby budoucí vztah byl , když už ne výborný, tak alespň slušný. Jak píeš, respektují se, pokecají a pak si jde každý po svém. Naštěstí jich je většina a drobné rozmíšky se nakonec vyřeší bez ztráty kytičky. V tomto případě je na místě diplomacie.
Druhý typ bratrovu partnerku nesnese, ať je jakákoliv. Bude dělat psí kusy, jen aby jí uškodila, v očích bratra ji znemožnila a bude doufat, že se jí časem zbaví. Chce mít bratra k dispozici jen pro sebe a hlavně mu předvést, že ona je nejlepší a nikdo na ni nemá. Těchto typů je méně a je fakt, že na takové "drahé sestřičky" nejsme v reálu připraveni. S takovou švagrovou není domluva žádná, protože ona ji ani nechce. V tomto případě je nutné jasné a nekompromisní řešení, i za cenu rozchodu se sestrou, případně se zbytkem rodiny.
Jaku, právě proto se musí partner nechat dozrát k vlastnímu poznání.
Nemyslím si, že kostky partner je duševně zpožděný, spíš naopak. Myslím si, že je to laskavý člověk, kterému záleží na rodině a ani ho nenapadne, že se sestra chová k jeho partnerce cíleně se zlým úmyslem. Spíš si pomyslí, že jí něco momentálně přelétlo přes nos. Jak byl zvyklý z dětství, drobné neshody pominuly a bylo zase fajn. Na.ere až při opakovaných útocích a pak, alespoň u nás, to mělo rychlé řešení.
Není tady
v mém případě by o ten s v u j k l i d brzy ale velmi brzy přišel
Někdy je razantní řešení spíš na škodu, protože... a zas se vracím k tomu klidu - narušíš-li mu kruhy nějakou sankcí, ať už kraválem, studenou plotnou nebo studenou postelí, míříš nejkratší cestou k tomu, aby si řekl "taková nebejvala... jestli ona ta ségra přece jen nemá v něčem pravdu..."
Není tady