29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Jsem s přítelem již půl roku,scházíme se,jsme oba po rozvodu,děti máme vyřešené,je nám kolem 47 let.Prožíváme pěkný intenzivní vztah,plný něžností,milování a empatie.V začátku jsme se dohodli,že spolu povedeme takový nezávazný vztah,myšleno jako že se zatím nebudeme sestěhovávat a tak.V jedné zvláště romantické chvilce mi uniklo vyznání a řekla jsem mu,že ho miluji,myslela jsem to vážně.Přítel mi neodpověděl a až druhý den se k tomu sám vrátil a řekl mi,že je rád,že ho miluji,ale že on mi to samé nemůže říct,protože by mi lhal,že mě má sice rád a velmi,ale že v životě miloval jen jednu ženu už od svých patnaácti a miluje ji stále,že ani svou manželku nikdy tak nemiloval.Tu ženu nazývá svou kamarádkou,občas-velmi málo se potkávají,ale ta žena má svého přítele a o jiný vážný vztah nemá zájem.V minulosti spolu nikdy nechodili,ze strany mého přítele je tento vztah čistě platonický,čemuž věřím.Tak nevím co si o tom mám myslet,vím,že na tom slovíčku vztah nestojí ale mě to moc mrzí,strašně moc.Co myslíte?
Není tady
Myslím, že máš štěstí. Podle tvého popisu máš prima chlapa, který je čestný a když to tak necítí, tak to neřekne.
Oni to prostě berou jinak. Víc bych neřešila. Po půl roce rozbírat vztah, který funguje, může znamenat rychlou cestu k ukončení toho vztahu...
Není tady
Kdo se moc ptá, moc se dozví, milá grace... a stejně tak ten, kdo moc mluví
Ostatně pokud jste se dohodli "že spolu povedeme takový nezávazný vztah", pak jsi ho svým vyznáním možná zaskočila... že chceš nebo chtít budeš tu nezávaznost změnit. Takže to od něj může bejt i způsob "sebeobrany" - takový "mám tě rád, ale víc nečekej".
Ale aspoň víš, na čem jsi... i když jsi pravděpodobně čekala něco úplně jinýho, viď?
Není tady
No, mě by to osobně mrzelo. Jednou jsem něco podobného zažila, že mi nedokázal říci, že mě miluje, i když vztah to byl hezký. Nakonec se ukázalo, že to bylo jak to bylo - prostě mě nemiloval a bral to jen na tu dobu, než si někoho jiného najde.
Není tady
Ja som sama na slová tiež opatrná - fráza Milujem ťa je silne inflačná, lebo ľudia povedia rovnako precítene "Milujem špagety"... Ale ak ťa veľmi mrzí to, čo povedal, a nevieš sa vyrovnať s tým, ako váš vzťah definoval, tak nevidím inú možnosť ako rozchod... Hoci - dovolím si poznamenať, že každý vzťah je živý organizmus a môže sa vyvíjať. Ak sa ale ON rozhodol, že miluje len jednu-jedinú ženu a ty to nie si... tak nevidím veľké šance na zlepšenie. Ja by som asi vo vzťahu ostala, ale ubrala na obrátkach. Dobrý s.e.x je dobrý s.e.x, a ak sú k tomu ešte ďalšie bonusy, tak je škoda zahodiť také niečo...
Není tady
Děkuji za reakce.Já nechci na vztahu nic měnit,je mi takhle dobře a jemu taky.Ale i když máme nezávazný vztah,tak si můžeme vyznat lásku,nebo špatně chápu tu formulku "nezávazný"?Bydlíme si každý ve svém a kousek od sebe,takže spolu trávíme opravdu hodně času a i víkendy,domluvíme se,co budeme vařit,společně nakoupíme,uvaříme.........a tak.Tak nevím.Já vím,že bych mohla být ráda,že v mém věku má o mě ještě někdo zájem a mohlo a mělo by mi to stačit,ale připadám si nějak divně,nějak jako ne ta hlavní,nebo "ta druhá,nebo nevím,jak to nazvat.Myslím si,že nikoho jiného nehledá,je takový spíš plachý.......
Není tady
Selima napsal(a):
Ja som sama na slová tiež opatrná - fráza Milujem ťa je silne inflačná, lebo ľudia povedia rovnako precítene "Milujem špagety"...
Ale ak ťa veľmi mrzí to, čo povedal, a nevieš sa vyrovnať s tým, ako váš vzťah definoval, tak nevidím inú možnosť ako rozchod... Hoci - dovolím si poznamenať, že každý vzťah je živý organizmus a môže sa vyvíjať. Ak sa ale ON rozhodol, že miluje len jednu-jedinú ženu a ty to nie si... tak nevidím veľké šance na zlepšenie. Ja by som asi vo vzťahu ostala, ale ubrala na obrátkach. Dobrý s.e.x je dobrý s.e.x, a ak sú k tomu ešte ďalšie bonusy, tak je škoda zahodiť také niečo...
Selimo,přesně jsi to vystihla,já po sobě cítím,že jsem"ubrala na obrátkách",možná je to dobře,já jsem hodně hr a zamilované ženské dělají někdy i blbiny,že?
Není tady
Upravil(a) Grainne (30. 4. 2013 19:01)
Není tady
Ještě bych měla asi dodat,že si ho nechci nějak nárokovat,jen asi potřebuji slyšet to krásné Miluji Tě,jsem asi hloupá,co?
Není tady
nechci na vztahu nic měnit,je mi takhle dobře a jemu taky... ale připadám si nějak divně,nějak jako ne ta hlavní,nebo "ta druhá"
Co kdybys ten vztah přestala rozebírat a jen si užívala toho pěknýho, co ti dává?
Nebo je pro tebe nutná podmínka být m i l o v a n á (a hlavně to slyšet), aby sis nepřipadala "vodstrčená"?
asi potřebuji slyšet to krásné Miluji Tě
Řekla bych nerouhej se... zdá se, že krom toho jedinýho máš ve vztahu všechno, co potřebuješ.
Ale ty chceš ausgerechnet to jediný, co dostat nemůžeš
Upravil(a) helena (31. 1. 2013 14:15)
Není tady
Grainne napsal(a):
grace napsal(a):
Děkuji za reakce.Já nechci na vztahu nic měnit,je mi takhle dobře a jemu taky.Ale i když máme nezávazný vztah,tak si můžeme vyznat lásku,nebo špatně chápu tu formulku "nezávazný"?Bydlíme si každý ve svém a kousek od sebe,takže spolu trávíme opravdu hodně času a i víkendy,domluvíme se,co budeme vařit,společně nakoupíme,uvaříme.........a tak.Tak nevím.Já vím,že bych mohla být ráda,že v mém věku má o mě ještě někdo zájem a mohlo a mělo by mi to stačit,ale připadám si nějak divně,nějak jako ne ta hlavní,nebo "ta druhá,nebo nevím,jak to nazvat.Myslím si,že nikoho jiného nehledá,je takový spíš plachý.......
jsem ve stejnem veku , ale neuvazuji zatim stylem , ze by mi melo neco stacit , pokud tam neco neni v poradku , to vazne radeji zustat sama .
Já neumím být sama,mě je strašně samotné smutno a jsem ráda,že ho mám.Nejsem žádná žena vamp a neumím využívat muže,třeba jako některé ženy mají milence na sex a tahání peněz,to já ne,Já jdu do všeho tak nějak jinak,jakože bych se hned klidně starala,prala vařila a tak.........
Není tady
helena napsal(a):
nechci na vztahu nic měnit,je mi takhle dobře a jemu taky... ale připadám si nějak divně,nějak jako ne ta hlavní,nebo "ta druhá"
Co kdybys ten vztah přestala rozebírat a jen si užívala toho pěknýho, co ti dává?
Nebo je pro tebe nutná podmínka být m i l o v a n á (a hlavně to slyšet), aby sis nepřipadala "vodstrčená"?
asi potřebuji slyšet to krásné Miluji Tě
Řekla bych nerouhej se... zdá se, že krom toho jedinýho máš ve vztahu všechno, co potřebuješ.
Ale ty chceš ausgerechnet to jediný, co dostat nemůžeš
Ale vždyť já vím,nějak se mi to dostalo do hlavy a ne a ne ven
Není tady
grace napsal(a):
Nic ve zlém,ale pokud chceš být pro běkoho ta hlavní a zbožňovaná,kdo má oči jen pro tebe - pořiď si psa,ale skutečně psa,fenu nedoporučuji.Nejlepší závisláci jsou totiž většinou na opačných pohlavích,než jsou sami-vím z vl.zkušenosti,u známých to mají také tak-panička si pořídila fenku,ale ta měla oči spíše pro jejího manžela,tak převzal tedy její výcvik i ost.A když měla fenka štěňata,panička si pak pro sebe nechala konečně taky toho psíka.
Není tady
Asi si fakt pořídím psa:kapitulation:
Teď vážně,možná bych jinak vzala,kdyby mi řekl,že mě má rád,ale zatím třeba mi ještě nemůže říct,že mě miluje.....to chápu (jakžtakž),ale asi mě na tom všem nejvíc mrzí to,že mi řekl o té své kamarádce,že je jediná,koho kdy miloval....
Teď,když mě napadne,třeba,že bych mu navrhla,že mu vyperu,hned se mi v hlavě rozezní zvonek: " bacha,vždyť spolu "jen" spíme."Asi se přes to nepřenesu
Upravil(a) grace (31. 1. 2013 14:40)
Není tady
že je jediná,koho kdy miloval
Buď je to pravda, nebo zatraceně dobrá výmluva ... ale ani v jednom případě to jednak nepoznáš, jednak s tím nic nenaděláš.
Já chápu, že tě to mrzí... a ještě víc možná to, že ses na svoje vyznání nedočkala stejný odezvy (jak sis představovala nebo rovnou čekala).
Ale ještě jednou opakuju - přestaň to rozebírat, ono to na tobě bude vidět.
Není tady
grace napsal(a):
Teď vážně,možná bych jinak vzala,kdyby mi řekl,že mě má rád,ale zatím třeba mi ještě nemůže říct,že mě miluje.....to chápu (jakžtakž),ale asi mě na tom všem nejvíc mrzí to,že mi řekl o té své kamarádce,že je jediná,koho kdy miloval....
Teď,když mě napadne,třeba,že bych mu navrhla,že mu vyperu,hned se mi v hlavě rozezní zvonek: " bacha,vždyť spolu "jen" spíme."Asi se přes to nepřenesu
Tvoje reakce jsou typické - tvůj přítel je krutě upřímný a to lidé,jak vidno u tebe a nejen u tebe,taky nemají rádi.Každy si má nechat nějaké to malé tajemství jen pro sebe,aby nezraňoval toho druhého...Proto se už ve svém vl.zájmu na nic podobného tvého přítele neptej-bála bych se,co z něho ještě vypadne a fakt si to užívej co máš:ted a tady.
A ten zvonek se ti rozeznívá fakt úplně správně,to jsou ty naše ženské opatrovnické geny-starat se o někoho.Ale fakt bacha na to,já bych zůstala u sexu a dobrého jídla a zábavy.Naopak by čas od času neškodilo udělat se pro přítele vzácnou s tím,že třeba někam jedu s kámoškou a i když by to nebyla pravda,prostě bych se udělala jen pro sebe;tohle na ty chlapy fakt platí,v únosné míře a budeme pro ně ještě žádoucí,jsoiu to lovci,tak jim dopřejme i my,aby měli možnost občas o nás usilovat.A o to nás pak taky budou mít radši,to mi věř!
Není tady
helena napsal(a):
Buď je to pravda, nebo zatraceně dobrá výmluva http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png... ale ani v jednom případě to jednak nepoznáš, jednak s tím nic nenaděláš.
Já chápu, že tě to mrzí... a ještě víc možná to, že ses na svoje vyznání nedočkala stejný odezvy (jak sis představovala nebo rovnou čekala).
Ale ještě jednou opakuju - přestaň to rozebírat, ono to na tobě bude vidět.
Ok,děkuju za názory,je fakt,že tu jeho reakci jsem nečekala a moc a moc mě to je líto.Zkusím se s tím nějak vyrovnat,jsem asi moc velká cíťa,je fakt,že hodný holky jdou do pekla,nebo jak se to říká............ Já bych chtěla být někdy potvora - jen si to někdy zkusit - neodsuzujte mě za to,to byl jen nápad....
Není tady
Jaku napsal(a):
grace napsal(a):
Teď,když mě napadne,třeba,že bych mu navrhla,že mu vyperu,hned se mi v hlavě rozezní zvonek: " bacha,vždyť spolu "jen" spíme."Asi se přes to nepřenesuTvoje reakce jsou typické - tvůj přítel je krutě upřímný a to lidé,jak vidno u tebe a nejen u tebe,taky nemají rádi.Každy si má nechat nějaké to malé tajemství jen pro sebe,aby nezraňoval toho druhého...Proto se už ve svém vl.zájmu na nic podobného tvého přítele neptej-bála bych se,co z něho ještě vypadne a fakt si to užívej co máš:ted a tady.
A ten zvonek se ti rozeznívá fakt úplně správně,to jsou ty naše ženské opatrovnické geny-starat se o někoho.Ale fakt bacha na to,já bych zůstala u sexu a dobrého jídla a zábavy.Naopak by čas od času neškodilo udělat se pro přítele vzácnou s tím,že třeba někam jedu s kámoškou a i když by to nebyla pravda,prostě bych se udělala jen pro sebe;tohle na ty chlapy fakt platí,v únosné míře a budeme pro ně ještě žádoucí,jsoiu to lovci,tak jim dopřejme i my,aby měli možnost občas o nás usilovat.A o to nás pak taky budou mít radši,to mi věř!
Tak s tím souhlasím,přesně,ten pečovatelský reflex,to já v sobě mám..... Ještě detail,já se ho neptala,zda mě miluje,Já jsem mu sama od sebe řekla,že ho miluji a on nic,asi o tom přemýšlel a druhý den se k tomu vrátil a že.......
Není tady
grace napsal(a):
helena napsal(a):
Buď je to pravda, nebo zatraceně dobrá výmluva http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png... ale ani v jednom případě to jednak nepoznáš, jednak s tím nic nenaděláš.
Ale ještě jednou opakuju - přestaň to rozebírat, ono to na tobě bude vidět.Ok,děkuju za názory,je fakt,že tu jeho reakci jsem nečekala a moc a moc mě to je líto.Zkusím se s tím nějak vyrovnat,jsem asi moc velká cíťa,je fakt,že hodný holky jdou do pekla,nebo jak se to říká............ Já bych chtěla být někdy potvora - jen si to někdy zkusit - neodsuzujte mě za to,to byl jen nápad....
... a mrchy se dostanou všude,kam chtějí!!!
Abys mohla dělat potvoru,tak ji musíš mít hlavně i trochu v sobě - ženskou lest,prozíravost,nadhled,chytrost a hlavně umění říkat chlapům v pravou chvíli to,co chtějí slyšet,jinak jen snaha o potvoru přinese mnohdy víc škody než užitku.
Není tady
No a to je právě to,celý život jsem byla oddaná jednomu chlapovi,vychovala dvě děti,starala se o všechny jako kvočna,děti si nakonec šly svou cestou,chlap mě kopnul do zadku,našel si mladou a já teď čekám,že zažiju veeeeeelkou lásku.A tak jsem vděčná jako pes,když mě někdo pohladí........nojono,patří mě to....
Není tady
grace napsal(a):
Jaku napsal(a):
grace napsal(a):
Teď,když mě napadne,třeba,že bych mu navrhla,že mu vyperu,hned se mi v hlavě rozezní zvonek: " bacha,vždyť spolu "jen" spíme."Asi se přes to nepřenesuTvoje reakce jsou typické - tvůj přítel je krutě upřímný a to lidé,jak vidno u tebe a nejen u tebe,taky nemají rádi.Každy si má nechat nějaké to malé tajemství jen pro sebe,aby nezraňoval toho druhého...Proto se už ve svém vl.zájmu na nic podobného tvého přítele neptej-bála bych se,co z něho ještě vypadne a fakt si to užívej co máš:ted a tady.
A ten zvonek se ti rozeznívá fakt úplně správně,to jsou ty naše ženské opatrovnické geny-starat se o někoho.Ale fakt bacha na to,já bych zůstala u sexu a dobrého jídla a zábavy.Naopak by čas od času neškodilo udělat se pro přítele vzácnou s tím,že třeba někam jedu s kámoškou a i když by to nebyla pravda,prostě bych se udělala jen pro sebe;tohle na ty chlapy fakt platí,v únosné míře a budeme pro ně ještě žádoucí,jsoiu to lovci,tak jim dopřejme i my,aby měli možnost občas o nás usilovat.A o to nás pak taky budou mít radši,to mi věř!Tak s tím souhlasím,přesně,ten pečovatelský reflex,to já v sobě mám..... Ještě detail,já se ho neptala,zda mě miluje,Já jsem mu sama od sebe řekla,že ho miluji a on nic,asi o tom přemýšlel a druhý den se k tomu vrátil a že.......
Já vím a není na tom nic špatného říci to za takových podmínek,jak sito řekla ty.A dozvěděla ses taky něco i ty.A když bude vše dál dobré a chtěla bych mu to zase říct,třeba při vínku v postýlce,tak mu to klidně zase řekni,aletak nějak v dobrém rozmaru,loaškovně a mile zároveň,to jim dělá dobře,ale nesmí cítit,že je to k něčemu zavazuje.
Není tady
[
Upravil(a) Grainne (30. 4. 2013 19:01)
Není tady
Jaku napsal(a):
grace napsal(a):
Nic ve zlém,ale pokud chceš být pro běkoho ta hlavní a zbožňovaná,kdo má oči jen pro tebe - pořiď si psa,ale skutečně psa,fenu nedoporučuji.Nejlepší závisláci jsou totiž většinou na opačných pohlavích,než jsou sami-vím z vl.zkušenosti,u známých to mají také tak-panička si pořídila fenku,ale ta měla oči spíše pro jejího manžela,tak převzal tedy její výcvik i ost.A když měla fenka štěňata,panička si pak pro sebe nechala konečně taky toho psíka.
jj, souhlas , od pejska je laska zarucena, ale .. neco.. tomu chybi
Není tady
[
Upravil(a) Grainne (30. 4. 2013 19:02)
Není tady
Grainne napsal(a):
jj, souhlas , od pejska je laska zarucena, ale .. neco.. tomu chybi
Já bych zas řekla, že takový pejsek kolikrát dává daleko více, než by se dalo dočkat od chlapa. A platí to i pro fenečky.
Není tady